Ειδήσεις

8 Μαΐ 2008

«Πρακτική άσκηση» φοιτητών στο ΝΑΤΟ

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο του ΝΑΤΟ, που κοινοποιείται σε σχολές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καλούνται φοιτητές να συμμετέχουν σε πρόγραμμα «Πρακτικής Άσκησης» του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στις 20 Μάρτη από τη Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του ιδρύματος προς τη Νομική Σχολή, την Πολυτεχνική Σχολή, τα Τμήματα Πληροφορικής και Δημοσιογραφίας για συμμετοχή στο σχετικό πρόγραμμα.
Χαρακτηριστικά είναι όσα καταγράφονται στο σχετικό έγγραφο «πρακτικής άσκησης» στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ, ως στόχοι του προγράμματος:
  • Να παράσχει στον Οργανισμό πρόσβαση στις πλέον πρόσφατες θεωρητικές και τεχνολογικές γνώσεις, τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει ο συμμετέχων στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης μέσα από την ανάθεση πρακτικών καθηκόντων σε αυτόν, καθώς και με επιπλέον προσωπικό.
  • Να παράσχει στους συμμετέχοντες του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την κοινότητα του NATO και να αποκτήσουν μια πιο ενδελεχή και ισορροπημένη άποψη για τον Οργανισμό.
  • Να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός πιο διαφοροποιημένου εργατικού δυναμικού.
  • Να διευρύνει την κατανόηση του NATO στις χώρες - μέλη της Συμμαχίας.

Από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης"

3 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Προσπαθουν να εκμεταλευτουν τις γνωσεις Ελληνων φοιτητων για πολμικους σκοπους με το προσχημα της πρακτικης ασκησης και εκπαιδευσης...
Ειναι πραγματικα τραγικοι...

Ανώνυμος είπε...

το κακο δεν βλεπω που το βρισκετε;;;;;
ΜΙΧΑΛΗΣ Α.

Ανώνυμος είπε...

ως φοιτητής Διεθνών Σχέσεων ξέρω ότι το πρόγραμμα αυτό υπάρχει αρκετά χρόνια.
Είναι από τα καλύτερα προγράμματα πρακτικής άσκησης.
Εκμετάλλευση ποιών γνώσεων;;;;εγώ δεν ξέρω και πολλούς φοιτητές να γνωρίζουν πολλά για το ΝΑΤΟ.
Το ΝΑΤΟ έχει μία πολύ καλά οργανωμένη υπηρεσία Δημόσιας Διπλωματίας και κάνει πολλές δράσεις για την βελτίωση της ικόνας του σε φοιτητές και νέους που ασχολούνται με τα διαθνή.
Επίσης δίνει πολλές χορηγίες για μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

εκεί τουλάχιστον πληρώνουν τους φοιτητές και αρκετά καλά σε σχέση με άλλους οργανισμούς,βλ.ΕυρωΚοινοβούλιο
Το ΥπΕξ που δεν πληρώνεικαθόλου και εκματελλεύεται 100% τους φοιτητες πως σας φαίνεται;