Ειδήσεις

20 Μαΐ 2008

Η πιστωτική του κάρτα είχε χρεωθεί με συναλλαγές 2.500 ευρώ από την Βραζιλία και την Ουρουγουάη χώρες στις οποίες ο ίδιος δεν είχε πάει ποτέ

Ο κύριος Δημήτρης Κρούσκος πριν από μερικές ημέρες διαπίστωσε ότι η πιστωτική του κάρτα είχε χρεωθεί με συναλλαγές 2.500 ευρώ από την Βραζιλία και την Ουρουγουάη χώρες στις οποίες ο ίδιος δεν είχε πάει ποτέ.
Όταν απευθύνθηκε στην τράπεζα του είπαν ότι σε ένα ταξίδι που είχε κάνει στην Αγγλία κάποιοι υπέκλεψαν το αποτύπωμα της κάρτας και κατασκεύασαν νέα κάρτα με την οποία έγιναν αυτές οι συναλλαγές.
Για καλή του τύχη μπόρεσε να αποδείξει από τον έλεγχο του διαβατηρίου του ότι δεν είχε πάει σε εκείνες τις χώρες άρα τα χρήματα κατά πάσα πιθανότητα θα επιστραφούν στον λογαριασμό του.
Το ερώτημα βέβαια που εύλογα τίθεται είναι το τι θα γινόταν αν οι συναλλαγές αυτές είχαν γίνει σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία κάποιος μπορεί να ταξιδέψει χωρίς διαβατήριο; Όπως του είπαν οι υπεύθυνοι της τράπεζας είναι πολλά τα θύματα αυτής της σπείρας η οποία ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία αποσπά το αποτύπωμα της κάρτας των κατά τα αλλά ανυποψίαστων καταναλωτών.
.................
Μιχάλης Αραμπατζόγλου