Ειδήσεις

20 Μαΐ 2008

Και άλλο φορτίο 3.060 τόνων με ακατάλληλο ηλιέλαιο το οποίο ήρθε στη Χαλκίδα με το πλοίο «Κazan», στις 17 Μαρτίου, εντόπισε ο ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε στις 19/05/08 από το Γενικό Χημείο του Κράτους, αρμόδια αρχή διενέργειας ελέγχων κατά το στάδιο της εισαγωγής προϊόντων από τρίτες χώρες, ότι δείγμα ηλιελαίου ουκρανικής προέλευσης που εξετάστηκε τώρα, μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, για πιθανή επιμόλυνση από ορυκτέλαιο, βρέθηκε να είναι επιμολυσμένο.
Το φορτίο (3060 tn) έφτασε στην Ελλάδα (τελωνείο Χαλκίδας) στις 17 Μαρτίου 2008 με το πλοίο «Kazan» και εισήχθη από την εταιρεία SOYA HELLAS Α.Ε.
Η εταιρεία ενημερώθηκε αμέσως από τον ΕΦΕΤ προκειμένου να προβεί σε απόσυρση/ανάκληση των σχετικών ποσοτήτων.
Επίσης, ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε χθες στις 18:30, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το ανωτέρω συμβάν, καθότι το συγκεκριμένο πλοίο δεν συμπεριλαμβανόταν στις μέχρι σήμερα ενημερώσεις.
Ο ΕΦΕΤ ήδη κατά τους προληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησε στις 14/05/08 έχει προβεί σε δέσμευση των ποσοτήτων και δειγματοληψία. Αναμένονται τα αποτελέσματα, ενώ περαιτέρω έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη και θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση για τη διακίνηση του προϊόντος.
...........................
Περισσότερα εδώ.

2 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...


"Και άλλο φορτίο 3.060 τόνων με ακατάλληλο ηλιέλαιο το οποίο ήρθε στη Χαλκίδα με το πλοίο «Κazan», στις 17 Μαρτίου, εντόπισε ο ΕΦΕΤ"

Φαντάζομαι ο Κωστάκης δήλωσε ότι "ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει ασύδοτη αγορά" Μετά, αφού έφαγε 45 κοντοσούβλια και 52 πίτσες, ρεύτηκε και πήγε για ύπνο...

Μήπως είναι η ώρα να έλθει και ένα φορτίο μπιν$%&# και χρισ%^*^#, με το πλοίο Μπουγέλ, για το Βλαχαδερό που προϊσταται; Μήπως;

ΘΕΝ θέλουμε ρε να πάμε πριν την ώρα μας!
Μπα με αυτή τη Πετραλιά και τον Μαμούχαλο... Ντε και καλά να "λύσουν" το ασφαλιστικό παντί τρόπω...