Ειδήσεις

28 Μαΐ 2008

Ο Νικολά Σαρκοζί στο βήμα της ελληνικής βουλής...

Το θέμα που κυριαρχεί στα πηγαδάκια του περιστυλίου της Βουλής τις τελευταίες μέρες δεν είναι ούτε η πώληση του ΟΤΕ, ούτε η ακρίβεια, ούτε η συνταγματική αναθεώρηση, ούτε καν οι αγωγές Βγενόπουλου και η εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ.
Αντίθετα, τις συζητήσεις μονοπωλεί η άφιξη του Γάλλου Προέδρου και φημισμένου ευπατρίδη της πολιτικής αλλά και του έρωτα, Νικολά Σαρκοζί που στις 6 Ιουνίου θα μιλήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο ενώπιον των εθνοπατέρων μας…
Ο μεγάλος φιλέλληνας που ελέω εξοπλιστικών θυμήθηκε την ελληνική καταγωγή του στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι στηρίζοντας με θέρμη τις ελληνικές θέσεις, καταφθάνει.
Προσοχή λοιπόν, ψηλές, κατά προτίμηση μελαχρινές με τέλειες αναλογίες, φυλαχτείτε…
..................
Μιχάλης Αραμπατζόγλου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ
και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
- Οικονομίας και Οικονομικών

- Ανάπτυξης

- Απασχόλησης

- Αγροτικής Οικονομίας

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτη η εξαγγελία ιδιωτικοποίησης της «Αγροτικής Ασφαλιστικής»

Με πρόσφατες τοποθετήσεις του ο Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΑΤΕ Α.Ε.) εξέφρασε τη βούλησή του, προφανώς με τις ευλογίες της κυβέρνησης, να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της «Αγροτικής Ασφαλιστικής Α.Ε.»

Επειδή η Αγροτική Ασφαλιστική είναι μια κερδοφόρα εταιρεία (σύμφωνα και με τα στοιχεία που δηλώνει η ίδια η Διοίκηση της ΑΤΕ και οι ισολογισμοί της Εταιρείας), η οποία έχει προοπτικές για ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα εφόσον ανασυγκροτηθεί και διοικηθεί με αξιοκρατικά κριτήρια, πέρα και έξω από κομματικές και πελατειακές σκοπιμότητες.

Επειδή ο χώρος της ιδιωτικής ασφάλισης, ο οποίος ενισχύεται εξαιτίας της συνεχούς κατεδάφισης του δημόσιου κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και της απαράδεκτης συρρίκνωσης των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κινδυνεύει να εκχωρηθεί πλήρως στα πολυεθνικά συμφέροντα και να ολιγοπωληθεί από πολυεθνικές εταιρείες σε βάρος των ασφαλισμένων.

Επειδή δεν είναι δυνατόν η διοίκηση της ΑΤΕ να θέλει, ενδεχομένως, να καλύψει οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν στην ΑΤΕ με έσοδα από την πώληση της Αγροτικής Ασφαλιστικής

Επειδή η ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Ασφαλιστικής ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και της ΑΤΕ αύριο.

Επειδή η ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Ασφαλιστικής, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή της ΑΤΕ θα επιφέρει αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς θέτοντας σε κίνδυνο τα δικαιώματα αλλά και την ίδια την απασχόληση των εργαζομένων στην εταιρεία, οι οποίοι έχουν εκφράσει την πλήρη και ριζική αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Έχουν εγκρίνει την πρόθεση της διοίκησης της ΑΤΕ να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Ασφαλιστικής και αν ναι, ποιο είναι αναλυτικά (και με όλα τα οικονομικά στοιχεία) το σκεπτικό της απόφασης και πως αντικρούουν τα παραπάνω εκτεθέντα που τεκμηριώνουν την ανάγκη του δημόσιου χαρακτήρα της Αγροτικής Ασφαλιστικής;

2. Γιατί δεν υιοθετούν την κατεύθυνση μιας ισχυρής, υπό δημόσιο χαρακτήρα και έλεγχο, παρουσίας Τραπεζών και Ασφαλιστικών Εταιρειών με αιχμές την ΑΤΕ και την Αγροτική Ασφαλιστική, οι οποίες θα διαδραματίζουν ένα θετικό, σε όφελος των καταναλωτών, ρόλο, τόσο στη διαμόρφωση των επιτοκίων όσο και στην προσφορά αξιόπιστων και προσιτών ασφαλιστικών υπηρεσιών;

Ο ερωτών και αιτών βουλευτής
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα άποψη.
Στηριγμένη πάντως σε ελλιπή ή λανθασμένη πληροφόρηση.