Ειδήσεις

3 Ιουν 2008

Θέλετε μέτρα κατά των πυρκαγιών στα δάση; Θα κλείνουν οι δρόμοι προς τις δασικές περιοχές όταν υπάρχει κίνδυνος φωτιάς...

Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στις δασικές περιοχές αρχίζουν να εφαρμόζουν σταδιακά οι νομάρχες της χώρας προκειμένου να τις προστατεύσουν από τις πυρκαγιές. Το «χορό» άνοιξε η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, με απόφαση της οποίας θα κλείνουν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στις δασικές περιοχές Πεντέλης, Πάρνηθας, Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και Παιανίας όταν ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών που θα ανακοινώνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την ΕΜΥ, καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα είναι υψηλός.
Το δικαίωμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις δασικές περιοχές εκχωρήθηκε στους νομάρχες και τους γενικούς γραμματείς της χώρας από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Με βάση τη διεθνή εμπειρία θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέτρα πρόληψης αλλά και ευαισθητοποίησης των πολιτών απέναντι στον κίνδυνο των πυρκαγιών.

Type rest of the post here