Ειδήσεις

27 Ιουν 2008

Ούτε ένας βουλευτής δεν βρέθηκε να δώσει αίμα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας αιμοδοσίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος των Υπαλλήλων του Κοινοβουλίου!

Όπως ενημέρωσε την εφημερίδα Εspresso ο πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Θώδας: «Από την αίθουσα του εντευκτηρίου της Βουλής που γινόταν η αιμοληψία πέρασαν συνολικά ενενήντα τρεις υπάλληλοι, ένας παραπάνω από την προηγούμενη φορά. Από βουλευτές, όμως, δεν είδα κανέναν!».
………
Συνεχίζεται

Όπως άλλωστε δεν εντοπίσαμε και εμείς, αλλά και όλοι οι δημοσιογράφοι που μπαινόβγαιναν στην αίθουσα για να δουν εάν θα περάσει κανένας βουλευτής - όπως συνέβαινε παλαιότερα. Παλαιότερα, όμως, ήταν προεκλογική περίοδος και μια φωτογραφία με τον βουλευτή να δίνει αίμα -όσο να ’ναι- ευαισθητοποιούσε τους ψηφοφόρους. Στην παρούσα φάση όμως φαίνεται ότι δεν κρίθηκε αναγκαίο από τους εκπροσώπους του έθνους, γι’ αυτό και δεν πάτησε κανείς στην αίθουσα του εντευκτηρίου, που άλλες ημέρες γεμίζει από βουλευτές.Σύμφωνα με τον Βασίλη Θώδα, η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής γίνεται δύο φορές το χρόνο. Κάθε Νοέμβριο - Δεκέμβριο και κάθε Ιούνιο - Ιούλιο. Οι μονάδες αίματος φυλάσσονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών και, ως επί τω πλείστον, είναι για την κάλυψη τυχόν αναγκών που μπορεί να υπάρξουν για τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η αιμοληψία έγινε σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς», «Το Αρχέγονο Κύτταρο».Ως είθισται, μάλιστα, όσοι υπάλληλοι δίνουν αίμα παίρνουν μία με δύο ημέρες επιπλέον άδεια σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.


Προχθές οι βουλευτές καλούνταν να δώσουν αίμα στο Εντευκτήριο της Βουλής όπου ελάμβανε χώρα πρόγραμμα αιμοδοσίας υπό την υψηλή εποπτεία του Δημήτρη Σιούφα.
Όμως, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, η προσέλευση ήταν μικρή.


Άλλη μια επιβεβαίωση ότι η εθνική αντιπροσωπεία δεν είναι τίποτε λιγότερο από ένας πιστός καθρέπτης της ελληνικής κοινωνίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί μας το πίνουν. ΄Εχετε την απαίτηση να δώσουν ?????

Unknown είπε...

Δεν μπορούν να δώσουν.

Πάσχουν από αναιμία των Καρπαθίων, φωτοφοβία, ξυπνούν μόνο το βράδυ που δεν λειτουργούν τα κέντρα αιμοδοσίας και παρουσιάζουν αλλεργία στη βιταμίνη C η οποία ως γνωστόν υπάρχει σε ικανές ποσότητες στο πορτοκάλι και στο... σκόρδο! Είναι και ο σταυρός έξω από τα νοσοκομεία... ΓαμηΜΠΙΠ τα.

Εξάλλου, αυτοί υπάρχουν για να τους υπηρετούν και να τους προσφέρουν οι πολίτες και η Ελλάδα. Δεν ζουν για να προσφέρουν οι ίδιοι, χρειάζονται ξενιστές. Ολα τα παράσιτα χρειάζονται ξενιστή...

Πάντως πάλι καλά.
Φαντάζεστε να σας έδιναν αίμα και αυτό να ήταν του παλιόγερου Κεφαλομπάφου;
Να καταντούσατε προστάτες ή και έμποροι ναρκωτικών και όπλων; Η ακόμα χειρότερα, σύμβουλοι πρωθυπουργών;