Ειδήσεις

6 Ιουν 2008

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε το συγκεντρωμένο πλήθος στη Βουλή στο Γάλλο πρόεδρο που παρέκαμψε πρωτόκολλο και ασφάλεια πλησίασε και χαιρέτησε τον κόσμο.

Ο κ. Σαρκοζί έφτασε λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου τον υποδέχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη και λίγο πριν την ομιλία του στην Βουλή κατέθεσε με όλες τις τιμές στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Όρθιοι όλοι οι βουλευτές πλην του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησαν τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί μόλις τελείωσε την ομιλία του στην Βουλή. Ο κ. Σαρκοζί καταχειροκροτήθηκε επίσης όταν εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της χώρας του στις θέσεις της Ελλάδας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
……………
Συνεχίζεται

Κάνοντας αναφορά στον στρατηγό Ντε Γκολ και τους κοινούς δεσμούς που συνδέουν τις δυο χώρες στην Ευρώπη, ο κ. Σαρκοζί επανέλαβε τις επιφυλάξεις του για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
Τάχθηκε ακόμη υπέρ μιας δίκαιης λύσης στο κυπριακό. Προσδιόρισε ως προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας στην ΕΕ από την 1 Ιουλίου την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλεια και άμυνας, την θέσπιση κανόνων για την μετανάστευση, καθώς και την ανάπτυξη της μεσογειακής συνεργασίας. Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορές στην ελληνική του καταγωγή ενθουσιάζοντας πολλούς βουλευτές από τα δυο μεγάλα κόμματα.
Ο κ. Σαρκοζι είχε συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια και παρακάθεται σε γεύμα που του παραθέτει ο Έλληνας πρόεδρος στο προεδρικό μέγαρο. Η γαλλική προεδρία της ΕΕ, η Μεσογειακή Ένωση, η ευρωπαϊκή πορεία Τουρκίας και Σκοπίων, αλλά και διμερείς συμφωνίες βρίσκονται στην ατζέντα της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα.
…………
Από: Alpha

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλος πλασιε ο Προεδρος της Γαλλιας Σαρκοζι αριστα διαβασμενος και επαιδευμενος για τη δουλεια που κανει,επισης πολυ πιο εφυης απο πολλους ανταγωνιστες του, Μπους κλπ.Πουλαει καλα το στυλ του.Πισω απο το Ελλας Γαλλια συμαχια Κωστα μου και αλλα ηχηρα οι παραγγελιες που αποκομισε απο αεροπλανα φρεγατες κλπ ειναι αρκετα δις ευρω,και ο λογαριασμος ακολουθει.Σ.Σ.