Ειδήσεις

6 Ιουν 2008

«Σε κίνδυνο η περιουσία της Γερμανίας στην Ιταλία», είναι ο τίτλος του σημερινού πρωτοσέλιδου της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου

Σύμφωνα με την εφημερίδα, επιβαρύνει τις σχέσεις Ρώμης και Βερολίνου η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Ιταλίας για καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα της Βέρμαχτ στο Δίστομο, αλλά και στους Ιταλούς στρατιώτες - θύματα αναγκαστικής εργασίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στο κύριο άρθρο αναφέρεται το ιστορικό της υπόθεσης, πώς δηλαδή έφτασε το θέμα από το Πρωτοδικείο της Λιβαδειάς στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας. «Οι ιταλοί δικαστές δεν αναγνωρίζουν το προνόμιο της ετεροδικίας στα κράτη, όταν πρόκειται για σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου», γράφει η εφημερίδα επικρίνοντας την ιταλική δικαιοσύνη για το γεγονός ότι εφαρμόζει αναδρομικά την σύγχρονη αυτή άποψη.
.............
Συνεχίζεται...

Αναφέρεται επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του ιταλικού δικαστηρίου και για τον λόγο αυτόν δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα. «Νομικοί κύκλοι προσκείμενοι στην κυβέρνηση αναμένουν ότι η Γερμανία θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον της Ιταλίας. Αυτή είναι η τελευταία δυνατότητα που έχει το Βερολίνο, καθώς στην Ιταλία έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες προσφυγής», υποστηρίζει η εφημερίδα.

«Ο ΟΗΕ να καθορίσει τρόπους επανορθώσεων»

Στο σχετικό σχόλιο υπογραμμίζεται: «Η ετεροδικία των κρατών έχει νόημα, καθώς προσδίδει στα κράτη ευχέρεια κινήσεων και επιτρέπει στα έθνη να έχουν μέλλον ακόμη και εάν στο παρελθόν διέπραξαν τρομακτικά εγκλήματα. Τίθεται ωστόσο το ερώτημα: «Επιτρέπεται να γίνουν όλα αυτά στην πλάτη των θυμάτων. Επιτρέπεται να χτίζονται τα νέα σπίτια των λαών σε θεμέλια γεμάτα πτώματα. Οι ενστάσεις είναι σοβαρές. Συνιστά μια σοβαρή αντίφαση το γεγονός ότι σε έναν κόσμο γεμάτο από νομικούς κανόνες, αποζημιώνεται κάποιος για μια γρατσουνιά που του έκαναν στο αυτοκίνητο, αλλά δεν αποζημιώνονται τα θύματα αναγκαστικής εργασίας».
Ο σχολιαστής, Στέφαν Ούλριχ, θεωρεί ωστόσο εσφαλμένη την άρση της ασυλία των κρατών για τέτοια θέματα και προτείνει να αποζημιώνονται με διαφορετικό τρόπο τα θύματα. «Θα πρέπει ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών να προχωρήσουν στον καθορισμό τρόπων για επανορθώσεις. Τα θύματα θα πρέπει να ικανοποιούνται ηθικά με την δίωξη των εγκληματιών, όπως γίνεται σήμερα στο Διεθνές Δικαστήριο για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Τέλος, προτείνει, τα κράτη που έχουν διαπράξει εγκλήματα να συγκροτήσουν σε εθελοντική βάση ειδικά ταμεία για την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα.
…………….
Από: DW

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

.
- ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ. [ ΙΡΑΚ & ΙΣΡΑΗΛ ? ]
.
….αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή - που επίσης δημιούργησε ….τιμή πετρελαίου αυξάνεται περισσότερο από $ 10 σε νέο ιστορικό υψηλό ….
.
Dow Dow -3,13%

Nasdaq Nasdaq -2,96%

S&P 500 -3,09%

.
Άλμhttp://209.85.135.104/translate_c?hl=el&sl=en&u=http://biz.yahoo.com/ap/080606/oil_prices.html&prev=/search%3Fq%3Dhttp://finance.yahoo.com/%26hl%3Del%26sa%3DG
.
Friday June 6, 3:25 pm ET Παρ Ιουν 6, 3:25 pm ET α πετρελαίου αυξάνεται περισσότερο από $ 10 σε νέο ιστορικό υψηλό
Friday June 6, 3:25 pm ET Παρ Ιουν 6, 3:25 pm ET
By Adam Schreck, AP Business Writer Με τον Αδάμ Schreck, AP Business Writer
Oil prices shoot past record above $139 a barrel on weak dollar and prediction of price spike Τιμές του πετρελαίου πυροβολούν παρελθόν ρεκόρ πάνω από $ 139 το βαρέλι στις αδύναμο δολάριο και η πρόβλεψη της τιμής spike

NEW YORK (AP) — Oil prices shot up more than $11 to a new record above $139 Friday after Morgan Stanley predicted prices would hit $150 by the Fourth of July. NEW YORK (AP) - Oil τιμές πυροβόλησε μέχρι περισσότερα από $ 11 για ένα νέο ρεκόρ πάνω από $ 139 Παρ μετά από Morgan Stanley προβλεπόμενες τιμές θα πλήξουν $ 150 από το τέταρτο του Ιουλίου. The unprecedented jump is all but certain to drive gas prices well past the $4 mark in the coming weeks. Το πρωτοφανές άλμα, αλλά ορισμένα είναι όλα να οδηγούν τις τιμές του φυσικού αερίου και το παρελθόν $ 4 σήματος μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Oil’s meteoric surge, which pushed prices more than 8 percent higher in a single day, added to a huge increase Thursday to cap oil’s biggest two-day gain in the history of the New York Mercantile Exchange. Λάδι εκρηκτικές της επέμβασής του, η οποία ώθησε τις τιμές πάνω από το 8 τοις εκατό υψηλότερο σε μία μόνο ημέρα, που προστίθεται σε μία τεράστια αύξηση Πέμπτη να καπάκι του πετρελαίου, το μεγαλύτερο διήμερο κερδίσει στην ιστορία της Νέας Υόρκης Εμπορικής συναλλάγματος. The burst higher — which also came on rising Middle East tensions — also raised the prospect of accelerating inflation by adding to already strained transportation costs. Η έκρηξη της τριτοβάθμιας - που επίσης τέθηκε σχετικά με την αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή - που επίσης δημιούργησε την προοπτική επιτάχυνσης του πληθωρισμού με την προσθήκη στις ήδη τεταμένες έξοδα μεταφοράς.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε Γερμανοι, τσαντιστήκατε;;;;

Δεν πειράζει! Εσείς υποστηρίζετε μέχρι αηδίας τις βρωμοδουλειές της Τουρκίας εναντίον μας, απο τις αρχές του αιώνα μέχρι και σήμερα, και υποστηρίζετε επίσης μέχρι αηδίας τα σκόπια και κάθε τι ανθελληνικό.

Σκάστε τα τώρα, και σκάστε...