Ειδήσεις

23 Οκτ 2008

Ολόκληρη η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή (22.10.2008)

Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 144 του Κανονισμού της Βουλής, επί της προτάσεως που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής και ογδόντα Βουλευτές του Κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Πρόεδρος Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Ελλάδα, η χώρα μας, βρίσκεται σε κρίση, κρίση αξιών, κρίση πολιτικής, κρίση οικονομίας, κρίση δημοκρατικών θεσμών, μια διπλή κρίση, κρίση εγχώρια μέσα στην κρίση τη διεθνή. Όμως, η εγχώρια κρίση, η δική μας κρίση έχει σημαντικές ομοιότητες με την κρίση που βιώνει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Είναι κρίση αξιών. Κατέρρευσε ένα σύστημα, ένα σύστημα που λειτουργούσε με ασυδοσία, με γνώμονα την απληστία, την αδιαφάνεια, τη συγκέντρωση του πλούτου και της εξουσίας στους λίγους, που επιβίωνε με την υπονόμευση των θεσμών της δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελέγχων και βεβαίως και με την αιχμαλωσία αυτών των θεσμών αλλά και των πολιτικών από τους ισχυρούς και τους πλουσιότερους. Οι αλήθειες αποκαλύπτονται μαζί με τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί και η εγχώρια κρίση και οι πληγές που ανοίγει και η διεθνής κρίση, όπου ο καταθέτης ανησυχεί για τις καταθέσεις του, ο δανειολήπτης για το πώς θα πληρώσει τις δόσεις του δανείου του, ο εργαζόμενος για το αν θα χάσει αύριο τη δουλειά του, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας για τις δουλειές που χάνει, ο άνεργος γιατί δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η προοπτική εργασίας.
………
Συνεχίζεται…

Γι’ αυτά σήμερα θα έπρεπε να συζητάμε στην Ελλάδα. Γι’ αυτό χρειάζεται όσο το γρηγορότερο να αλλάξει πορεία ο τόπος. Αυτό ζητάει ο ελληνικός λαός.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Απέναντι σε αυτή την κρίση, εμείς δεν μένουμε με τα χέρια δεμένα. Οι σοσιαλιστές, παίρνουμε πρωτοβουλίες για ριζικές αλλαγές και σε διεθνές επίπεδο και στην Ευρώπη και βεβαίως και στην Ελλάδα. Η σημερινή συζήτηση είναι για την υπόθεση του Βατοπεδίου αλλά το Βατοπέδι είναι μόνο το επιφαινόμενο, το αποτέλεσμα των αντιλήψεων και των πρακτικών που αποστρεφόμαστε, που απορρίπτουμε, που καταδικάζουμε. Είναι αντιλήψεις που έβλεπαν και βλέπουν το δημόσιο πλούτο ως λεία. Είναι αντιλήψεις που οδηγούν κυβερνήσεις να ασχολούνται με τις δικές τους υποθέσεις, ενώ βρίσκεται σε οικονομική απόγνωση ο ελληνικός λαός.Γι’ αυτό και σήμερα ζητά ο πολίτης από εμάς, μια άλλη αντίληψη διακυβέρνησης. Μια Κυβέρνηση που δεν χρησιμοποιεί μεγάλα λόγια όπως μεταρρύθμιση, επανίδρυση, αξιοκρατία, για να συγκαλυφθούν ανομίες και εγκλήματα. Ζητά μια Κυβέρνηση που θα κάνει πράξη αυτά που λέει και αυτά που χρειάζονται, που έχει τη βούληση να πει όχι στις σημερινές πολιτικές της νεοσυντήρησης και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, στην ασυδοσία της αγοράς, στην αδιαφάνεια στις αποφάσεις της εξουσίας. Ζητά ο Έλληνας πολίτης μια Κυβέρνηση που θα πει όχι στην καταλήστευση του δημόσιου πλούτου, στην ιδιοτελή εκμετάλλευση των χρημάτων του ελληνικού λαού, στην πώληση των πάντων με πρόσχημα τη μεταρρύθμιση αλλά τελικά με στόχο την κερδοφορία λίγων ισχυρών και υμετέρων.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Ζητάει μια Κυβέρνηση όπου οι Υπουργοί δεν θα επιβάλλουν άδικους φόρους ενώ οι ίδιοι δίνουν μαθήματα φοροαποφυγής. Ζητά ο πολίτης μια Κυβέρνηση που θα πει όχι στην υπερσυγκέντρωση του πλούτου, στην αλαζονεία της εξουσίας στην καταρράκωση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, στην καταρράκωση κάθε έννοιας συλλογικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, στην καλλιέργεια φόβου και πελατειακών σχέσεων με τον απλό πολίτη ως μέσον χειραγώγησης και κομματικού ελέγχου. Θέλουν μια Κυβέρνηση που να πει όχι στο βόλεμα των υμετέρων, των ισχυρών, δηλαδή στην ευνοικρατία, αντί της αξιοκρατίας, στο βόλεμα των αρεστών αντί της επιβράβευσης των αρίστων.

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΟΥΦΑΣ)
Θέλουν μια Κυβέρνηση που να πει όχι στην έλλειψη προστασίας των βασικών κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων του πολίτη, στη συνεχή υποβάθμιση, στη χειραγώγηση των θεσμών του δημοκρατικού ελέγχου, της Βουλής, της δικαιοσύνης, των ανεξάρτητων αρχών των μέσων ενημέρωσης. Μια Κυβέρνηση που να πει όχι στην αιχμαλωσία της πολιτικής και των πολιτικών από τους ισχυρούς.

Σήμερα μας δίνεται μια ευκαιρία και κατά τη συζήτηση της πρότασης μας για την προανακριτική επιτροπή, ευκαιρία σε όλους μας να δίξουμε στους συμπολίτες μας ότι είναι ώρα να εμπιστευθούν και πάλι την πολιτική, να αποδείξουμε ότι η δημοκρατία λειτουργεί, πως αυτή η Βουλή μπορεί να εκφράσει το κοινό αίσθημα και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πολίτη. Ο πολίτης αναζητά ξανά από εμάς την ελπίδα, δηλαδή ότι αυτός εδώ ο χώρος μπορεί να εμπνεύσει υπηρετώντας αρχές, υπηρετώντας αξίες, υπηρετώντας τον ελληνικό λαό, προστατεύοντας τελικά τα δικά τους συμφέροντα και μόνο τα δικά τους συμφέροντα. Όποιος σήμερα γυρίσει την πλάτη στον πολίτη, θα τιμωρηθεί σκληρά. Δεν σηκώνει άλλες δικαιολογίες και άλλες υπεκφυγές, άλλους τακτικισμούς.
Δεν αντέχει άλλο ο τόπος τους μικροκομματικούς ελιγμούς, αυτούς που συγκαλύπτουν ιδιοτελή συμφέροντα, απαράδεκτες πρακτικές και συσκοτίζουν αλήθειες. Απαιτούμε την αλήθεια και την απαιτούμε τώρα. Απαιτούμε διαφάνεια, οξυγόνο της δημοκρατίας.

Η αλήθεια δεν είναι μία απλή πράξη κάθαρσης. Απαιτεί προαπαιτούμενο για βαθύτατες αλλαγές, αλλαγές στο πολιτικό μας σύστημα, στις πολιτικές μας πρακτικές και αντιλήψεις, αυτές που επιτέλους πρέπει να ανατραπούν, να αποκτήσει ξανά ο πολίτης εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς, ελπίδα και σιγουριά. Θα περίμενα από τη Νέα Δημοκρατία, από την ηγεσία της, αυτά να τα θεωρεί δεδομένα, θα έλεγα αυτονόητα. Μάλιστα, προ μηνών στην υπόθεση SIEMENS είχα προσφερθεί να συνεργαστούμε όλα τα Κόμματα της Βουλής, ώστε να καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου, να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα στην πολιτική ζωή του τόπου. Τον περασμένο Ιούνιο είχα επισημάνει την ανάγκη να προχωρήσει η Βουλή στη διερεύνηση όλων των μεγάλων εκκρεμών υποθέσεων για να οδηγηθεί ο τόπος στις εκλογές χωρίς τον κίνδυνο της παραγραφής, να μπει τέλος δηλαδή στην αίσθηση που έχουν οι πολίτες ότι πάντα θα υπάρχει η ατιμωρησία, το ακαταδίωκτο για τους πολιτικούς ή τους ισχυρούς.

Προτείναμε να προχωρήσουμε και στην υποβολή –όλοι μας- συγκεκριμένων προτάσεων για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς, κάτι που εμείς ήδη έχουμε κάνει, πολύ νωρίς και με συγκεκριμένες προτάσεις. Κάναμε πρόταση σύγκρουσης και ελπίδας, όπως την ονομάσαμε, για διαφάνεια στη χρηματοδότηση των Κομμάτων, στα δημόσια έργα και στις προμήθειες, διαφάνεια και συμμετοχή του πολίτη στη διαμόρφωση, στη διαβούλευση μέσα στο Κοινοβούλιο, στη νομοθέτηση. Διαφάνεια στα Μέσα Ενημέρωσης, διαφάνεια σ’ όλες τις αποφάσεις των Υπουργών, με νέο εκλογικό σύστημα που θα εγγυάται την ανεξαρτησία των Βουλευτών. Να ενισχυθούν οι θεσμοί της δημοκρατίας, η διαφάνεια, η καταπολέμηση της διαφθοράς, η αυτονομία της πολιτικής. Διότι δεν αρκεί να γίνεσαι Πρωθυπουργός. Το ζήτημα είναι να γίνεσαι καλός Πρωθυπουργός και αυτό σημαίνει να έχεις τουλάχιστον τα χέρια σου ελεύθερα για να υπηρετήσεις το λαό, να μην είσαι όμηρος του κάθε συμφέροντος.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Φοβάμαι –και είναι πεπεισμένη η πλειοψηφία του ελληνικού λαού- ότι η Κυβέρνησή σας είναι αιχμάλωτη συμφερόντων, αντιδημοκρατικών πρακτικών και αντιλήψεων, αδύναμη να αλλάξει την καταστροφική ρότα, όχι μόνο για εσάς, τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και για τη χώρα.
Πεποίθησή μου είναι ότι εάν η Κυβέρνηση είχε δεχθεί να συγκροτηθεί έστω και μία Εξεταστική Επιτροπή, μπορεί να είχαν δείξει περισσότερη αυτοσυγκράτηση κρατικοί λειτουργοί και κυβερνητικά στελέχη. Δεν θα αισθάνονταν ανεξέλεγκτοι, ασύδοτοι να κάνουν οτιδήποτε κατά του δημοσίου συμφέροντος. Δεν θα ακολουθούσαν τόσο εύκολα πιέσεις, οδηγίες και υποδείξεις τρίτων. Σήμερα η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όλα τα μέχρι τώρα επιχειρήματά της κατά της συγκρότησης Εξεταστικών Επιτροπών. Επαναφέρω, λοιπόν, την πρόταση που είχα κάνει τον Ιούνιο, να προχωρήσει άμεσα η Βουλή στη συγκρότηση Εξεταστικών Επιτροπών τουλάχιστον για τις υποθέσεις των υποκλοπών, των ομολόγων και της SIEMENS.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Δεν υπάρχει τώρα κανένα άλλοθι. Δεν έχετε καμία δικαιολογία. Δεν μπορείτε πια να επικαλεστείτε τη δήθεν ανευθυνότητα, το λαϊκισμό, το ρεβανσισμό της Αντιπολίτευσης. Σας υπενθυμίζω και σας ρωτώ: Στην υπόθεση των ομολόγων τι θα γινόταν σήμερα, εάν δεν είχε παρέμβει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα με συνεχή, συνεπή και δυναμικό τρόπο;
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Θα ήμασταν μάρτυρες της άμεσης κατάρρευσης του ασφαλιστικού μας συστήματος, με τα «τοξικά ομόλογα» που αγοράζατε, των συντάξεων των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών, των επαγγελματιών. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει και τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής. Προτείνοντάς την είχαμε την πρώτη επιτυχία για τη διαφάνεια. Η Κυβέρνηση έσπευσε να δεχθεί την Εξεταστική. Αναγκάστηκε να αναγνωρίσει το δίκιο μας και την κατακραυγή της κοινής γνώμης από τις μέχρι τούδε συγκλονιστικές αποκαλύψεις, κάτι που αρνιόταν συστηματικά μέχρι προχθές για την υπόθεση σκανδάλου που αποκαλύπτεται, με διάφορα βεβαίως έωλα επιχειρήματα. Όμως δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ αν δεν υπήρχαν δύο άνθρωποι, εάν δεν ύψωναν το ανάστημά τους οι δύο εισαγγελείς: ο Ηλίας Κολιούσης και η Ελένη Σωτηροπούλου!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Το Κοινοβούλιο αυτό, όλοι μας τους οφείλουμε σεβασμό και αναγνώριση γιατί με τη γενναία τους στάση υπερασπίστηκαν το Σύνταγμα και τους νόμους. Δεν δίστασαν να θυσιάσουν καριέρες, θέσεις και αξιώματα. Δεν δίστασαν να βάλουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους σε δεύτερη μοίρα και πρόταξαν την αξιοπρέπεια του Έλληνα δικαστή, να υπερασπιστούν το κύρος της Δικαιοσύνης και όχι μόνο αυτό. Αν είχαν υποκύψει, μην έχετε καμία αμφιβολία –καμία αμφιβολία!- ότι η Κυβέρνηση θα έκανε τα πάντα, τα ίδια που έκανε στις υποκλοπές, στους «κουμπάρους» ή στα ομόλογα. Συγκάλυψη, συγκάλυψη και πάλι συγκάλυψη!

Σήμερα όμως δικαιώνονται. Και σήμερα δικαιώνεται η πρότασή μας, αυτή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Γιατί αυτό σημαίνει η αποστολή του φακέλου, ότι η Βουλή οφείλει να ερευνήσει τα στοιχεία που αφορούν στους Υπουργούς με τη σύσταση της ειδικής Επιτροπής για την προκαταρκτική εξέταση.Σήμερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δικαιώνεται στις επιλογές του. Και μη βασίζεστε στο ότι ο «εκλεκτός» σας Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φρόντισε να παραβιάσει και πάλι σήμερα το Σύνταγμα και το νόμο. Διατύπωσε κρίσεις, για να προστατεύσει Υπουργούς σας και να εξυπηρετήσει ελιγμούς σας. Αλλά πέφτουν ένα ένα τα αναχώματα της συγκάλυψης και ανοίγει ο δρόμος της αποκάλυψης.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε μπροστά μας ένα σκάνδαλο που εξελίχθηκε με βάση έναν κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό. Δεν γινόταν αλλιώς. Όπως ακριβώς συνέβη και με την υπόθεση των ομολόγων: Κεντρικός πολιτικός σχεδιασμός! Ένα σκάνδαλο παράνομης εκχώρησης δημόσιου πλούτου, λεηλασίας της δημόσιας γης, κατάχρησης της εξουσίας. Ένα σκάνδαλο χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, υπονόμευσης της αξιοπιστίας της πολιτικής. Ένα σκάνδαλο σε βάρος του κοινοβουλευτισμού, του Συντάγματος, ένα σκάνδαλο περιβαλλοντικό και οικονομικό, ένα σκάνδαλο που αμαύρωσε και απαξίωσε σύμβολα της Ορθοδοξίας, της παρακαταθήκης των Ολυμπιακών μας Αγώνων, του ελληνισμού, όπως το Άγιο Όρος, που χρησιμοποιήθηκε το Άγιο Όρος αδίστακτα ως προκάλυμμα για να στηθεί μία επιχείρηση, μια άθλια επιχείρηση με λεία την περιουσία του ελληνικού λαού!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

Η Προανακριτική Επιτροπή απαντάει σε μια στοιχειώδη ανάγκη: να προχωρήσουμε σε βάθος την έρευνα με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που καθόλου βέβαια δεν σημαίνει και δεν συνεπάγεται αυτομάτως ποινικές διώξεις.
Προτείνουμε τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής με ένα και μόνο στόχο, να αποκλείσουμε την ατιμωρησία των ενόχων και να σταματήσουμε τον κατήφορο της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος.Σ’ αυτή την επιλογή οφείλει να μας ακολουθήσει η κυβερνητική παράταξη. Σας καλούμε να μην προσπαθήσετε να πολώσετε κομματικά αυτές τις υποθέσεις, για να συγκαλυφθούν πίσω από το πέπλο του κομματικού πατριωτισμού οι πραγματικές ευθύνες.

Αγαπητοί συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, σας ζητούμε να δώσετε κι εσείς την υποστήριξή σας στο αυτονόητο: τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη, την αλήθεια. Θα προκαλέσει ικανοποίηση στο λαό, θα λυτρώσει κι εσάς από έναν σταυρό που κουβαλάτε: τις αμαρτίες άλλων. Αλλιώς, θα τις κουβαλάτε κι εσείς.Ζητάμε τη σύσταση των Επιτροπών, γιατί υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, τα ζητήματα της δημοκρατίας, το σεβασμό του Συντάγματος. Ούτε ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή, όπως έκαναν άλλοι στο πρόσφατο παρελθόν και αναφέρομαι στην προσπάθεια προσωπικής εξόντωσης του Ανδρέα Παπανδρέου ή και διάλυσης ενός πολιτικού χώρου …
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
…ούτε όμως και δίνουμε ασυλία σε κανέναν. Ζητούμε απλά την αλήθεια. Προασπιζόμαστε τους δημοκρατικούς θεσμούς. Επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε την τιμή και την αξιοπιστία της πολιτικής, την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην πολιτική. Αυτό απαιτούν όλοι οι πολίτες. Αυτό υπηρετεί η δημοκρατική παράταξη.Αγαπητοί συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, δεν σας ζητούμε να προδώσετε το Κόμμα σας. Σας ζητούμε να μην προδώσετε τις αρχές και αξίες που πρέπει να μας ενώνουν σε τούτη εδώ την Αίθουσα, στη Βουλή, στο σπίτι της Δημοκρατίας.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να έχει μια οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά δεν έχει πια την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Έχασε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Χρεοκόπησε και βουλιάζει μέρα με τη μέρα.

Σ’ αυτή την κρίσιμη για την ιστορία μας διεθνή καμπή, η χώρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να βυθιστεί μαζί της. Και δεν θα βυθιστεί, διότι ο Έλληνας πολίτης ζητά το αυτονόητο, μια κυβέρνηση του αυτονόητου που θα νοιάζεται, δηλαδή, για τα προβλήματά του, θα σέβεται με ευλάβεια την περιουσία του, θα δουλεύει για το κοινό καλό, μια κυβέρνηση που θα επιβάλει την ισχύ του δικαίου και όχι το δίκαιο του ισχυρού, που θα εγγυάται την παροχή ποιοτικών δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών σε όλους, όχι την εύνοια στην κερδοσκοπία της παραπαιδείας, των φαρμακευτικών εταιρειών και των ιδιωτικών κλινικών, ένα ευνομούμενο κράτος που θα εγγυάται το σεβασμό, τη σιγουριά, τη σύνταξη, την αξιοπρέπεια, την ισότητα απέναντι στο νόμο, που θα εγγυάται αρχές, αξίες, που θα αναδεικνύει ό,τι καλύτερο έχει μέσα του ο Έλληνας, μια δημιουργική κοινωνία με νέα οράματα ανάπτυξης που βασίζονται στις δικές μας παραδόσεις, τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα, μια ανάπτυξη που επιτέλους θα μοιράζεται δίκαια μέσα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, μια ανάπτυξη που δεν θα κρύβει τις τεράστιες ανισότητες.

Δεν θα μετράμε απλά το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, αλλά τα κριτήριά μας θα έχουν επιτέλους επίκεντρο τον άνθρωπο. Κριτήριό μας η ποιότητα στα νοσοκομεία για την καλή υγεία όλων, η ποιότητα των γνώσεων που δίνουμε στα σχολεία μας, η ανθρωπιά που εγγυόμαστε στους αδύναμους μέσα από την πρόνοιά μας, μια πράσινη ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο.

Μια τέτοια ανάπτυξη, μια δίκαιη κοινωνία, ένα ευνομούμενο αξιόπιστο κράτος είναι αδήριτη ανάγκη και μπροστά στη σημερινή παγκόσμια κρίση, μια κρίση του νεοφιλελευθερισμού και της συντήρησης.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναδεικνύει την ανάγκη για μια νέα συλλογικότητα, μια βαθιά δημοκρατική τομή, ώστε οι πολίτες ξανά να εμπιστευτούν την πολιτική, μια νέα ενότητα και αυτοπεποίθηση ότι όλοι μαζί μπορούμε, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα και τις δύσκολες μέρες που πιθανώς να έλθουν.
Ζητείται κυβέρνηση υπεύθυνη, προοδευτική, συνεπής, ειλικρινής, σοβαρή, εργατική, με πολιτική βούληση για τομές. Ήρθε η ώρα, όχι απλά η ευκαιρία, αλλά η υποχρέωσή μας να κάνουμε αλλαγές, βαθιές τομές. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι εδώ για να τις εγγυηθεί.

Σας ευχαριστώ.
(Όρθιοι οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. χειροκροτούν ζωηρά και παρατεταμένα)


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Ο κ. ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ; (ο επωνομαζόμενος και αδέκαστος εισαγγελέας που προσπαθεί να φιμώσει η η παλιο-Ν.Δ.)
*Το 2001 ο H. Κολιούσης ήταν εισαγγελέας στην δίκη της ΔΕΚΑ (κλέψιμο των χρημάτων των ταμείων στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ το 2000), παίρνοντας το μέρος της ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ή όχι; Το πράσινο δικαστήριο αθώωσε τους γνωστούς πέντε εγκάθετους του καθεστώτος, με το σκεπτικό ότι απλά εκτελούσαν εντολές του πολιτικού τους προϊσταμένου (Παπαντωνίου, που βέβαια είχαν φροντίσει να παραγραφούν οι ευθύνες του).
* Αληθεύει ότι ο εισαγγελέας Κολιούσης είναι πρώτος ξάδελφος του ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Αχιλλέα Κολιούση;
*Αληθεύει ότι ο Αχιλλέας Κολιούσης ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του πασόκ και μάλιστα ήταν και ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ το 1986, επί Αντρέα Παπαντρέου;
*Αληθεύει ότι ο Αχιλλέας Κολιούσης ήταν ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ το 1996, επί Κώστα Σημίτη;
ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΓΓΡΑΨΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραμανλής (ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ) θα ΒΑΦΤΙΣΕΙ τους Σκοπιανούς, είτε τους αρέσει είτε όχι!
Να ξεχάσουν τις φαντασιώσεις τους ότι είναι απόγονοι των Μακεδόνων, να δεχθούν το όνομα Βαρδαρία και να προχωρήσουν μπροστά στη ζωή τους, γιατί αλλιώς μαύρες μέρες τους περιμένουν.
Η συμμετοχή στο Νάτο και την Ε.Ε. προϋποθέτει να σταματήσουν τους καουμποϊσμούς, αλλιώς θα τα ξαναπούμε το 2030, καλή τύχη.
Εμείς ΔΕΝ βιαζόμαστε.

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...


Music fur her Roussopoulos.


"θεος σχωρέστον"...

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...


Music fur her Roussopoulos.


"θεος σχωρέστον",
ζωή σε λόγου μας...

Ανώνυμος είπε...

Αποχωρούμε από τη ψηφοφορία,
αγαπάμε τον καραμανλή,
είμαστε αντάρτες της επιστροφής.

Προσκυνάμε το εξαπτέρυγο,
κουνάμε το θυμιατό,
βαστάμε τη λαμπάδα,
κουνάμε την αχλαδιά,
το πάμε το γράμμα.

Νέα Λουγροκρατία.
Κωλόμπαρο.