Ειδήσεις

7 Δεκ 2008

Προκόπης Παυλόπουλος: "Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν"

Η αλήθεια θα αναδειχτεί και θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Τόνισε πως είναι αδιανόητο να μην υπάρξει τιμωρία ειδικά όταν ένας άνθρωπος και ειδικά ένα παιδί χάνει τη ζωή του.
Ο κ. Παυλόπουλος είπε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει η νοοτροπία της αστυνομίας, η οποία πλέον βρίσκεται δίπλα στον πολίτη.
Είπε επίσης ότι η έρευνα θα είναι ταχύτατη και επισήμανε ότι η βαλλιστική έρευνα ενδεχομένως να έχει ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.
.....
Από: www.skai.gr

2 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

ναι, καλά... έχει αλλάξει...
αχ ρε Παυλόπουλε, τι σου λένε κι εσύ τα επαναλαμβάνεις... Αλλά μια και μιλάνε για βαλλιστική, να ξέρουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει κακούς αστυνομικούς και αστείους πολιτικούς, έχει όμως ικανότατους μηχανικούς. Διαβάστε παρακάτω:

"Mexican standup" αλλά... με έναν μόνο οπλισμένο!

Ένστολος οπλισμένος εγωπαθής - άοπλο 16χρονο παιδί σε "Mexican stand up" .

Αποτέλεσμα;
Ένα παιδί νεκρό από τις σφαίρες του "οργάνου".

Κι επειδή συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις οι δειλοί ψεύδονται, αν το πυροβόλησαν 2 φορές αλλά λείπουν 3 σφαίρες, τότε αυτό σημαίνει ψύχραιμη και λογική προσπάθεια παραπλάνησης της δικαιοσύνης, μια ενέργεια που όταν συμβαίνει τόσο σύντομα μετά από τον φόνο, δηλώνει την ψυχρότητα του δράστη και την ικανότητά του να σκέφτεται ακόμα λογικά.

Έχω την υποψία ότι θα ακούσουμε το σενάριο ότι πυροβόλησε προειδοποιητικά στον αέρα (τρίτη σφαίρα), εκείνη εξοστρακίστηκε (ποιος ηλίθιος θα πυροβολούσε ποτέ τον δρόμο?) και αυτή βρήκε το θύμα.

Εν πρώτοις, ο πυροβολισμός στο οδόστρωμα, λόγω της σύστασής του, της μικρής απόστασης από το όπλο, του χαμηλού σημείου τήξης της ασφάλτου (πίσσας) και των θυλάκων μεταξύ των συστατικών του οδοστρώματος, θα δημιουργούσε αν όχι εγκλωβισμό του βλήματος, τουλάχιστον σημαντική επιβράδυνση, και ασύμμετρη γωνιακά εκτροπή της πορείας του βλήματος αντί της ανάκλασής του. Το βλήμα θα έφτανε ψυχρό, χωρίς την περιστροφή της κοχλίωσης και με χαμηλή ταχύτητα στον στόχο (εν προκειμένω ένα παιδάκι) και θα ήταν σχεδόν αδύνατο να το σκοτώσει. Ακόμα και τότε όμως γεννώνται ερωτηματικά περί του δεύτερου πλήγματος, του άλλου πυροβολισμού. Εκτός αν οπλοφορούσε και το οδόστρωμα, οπότε ανταπέδωσε "εν αμύνη".

Η επικρατέστερη υπόθεση με βάση τις μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, είναι ότι αφού εκτέλεσε το παιδί από μικρή απόσταση και μετά από σκόπευση προς θύμα με 2 σφαίρες, αργότερα απομακρυνόμενος από τον τόπο του εγκλήματος, πυροβόλησε άλλη μία φορά με σκοπό να αντιστρέψει την διαδοχή των γεγονότων κατά την χρονολογική τους σειρά, ώστε να δυσχεράνει τις έρευνες που θα ακολουθούσαν.

Το σενάριο αυτό έχει προετοιμασία, προμελέτη, αντεκδίκηση, εν ψυχρώ φόνο, εγκατάλειψη θύματος, απόπειρα παραπλάνησης της δικαιοσύνης και προσπάθεια συγκάλυψης εκ μέρους του άλλου "αστυνομικού" συνεργού του εγκληματία.

Δυστυχώς όμως, από τις μαρτυρίες και από τις καταθέσεις των δραστών, είναι το πλέον πιθανό.

snb

Unknown είπε...

"δίπλα στον πολίτη"...

τι να σου λέω δηλαδή... Μόνο που μέσα από τις γραμμές της εξορμά η συνήθως χρυσή αυγή για να επιτεθεί σε όσους δεν συμφωνούν την νύχτα των κρυστάλλων, τα πογκρόμ κατά των μεταναστών, τις ρατσιστικές και άλλες εγκληματικές τους ενέργειες.

"δίπλα στον πολίτη" μη χέσω..
serve my self with murder, το νέο σύνθημα.