Ειδήσεις

7 Δεκ 2008

Ώρα ευθύνης!

Εδώ και πολύ καιρό, από το blog μας δόθηκε η ευκαιρία να επισημάνουμε, επανειλημμένως, τους κινδύνους που εγκυμονεί για την ελληνική κοινωνία η άνοδος του αυταρχικού κράτους. Σήμερα, η δολοφονία από το «όργανο της τάξης» ενός παιδιού στα Εξάρχεια, αναδεικνύει με τραγικό τρόπο την πραγματικότητα η οποία επαληθεύει τους φόβους μας.
……..
Συνεχίζεται…

Δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία άργησε πολύ να αντιληφθεί ότι η «δεξιά» του Καραμανλή αποτελεί μίγμα αυταρχισμού, νεποτισμού, πλουτισμού, εκδίκησης και διάθεσης παράδοσης του κοινωνικού κεφαλαίου και της δημόσιας περιουσίας σε αλλότρια ιδιωτικά ή κρατικά συμφέροντα.
Η παράμετρος της εκποίησης του εθνικού-κοινωνικού κεφαλαίου εξαρτάται ασφαλώς απολύτως από το αποτέλεσμα της εμπέδωσης αυταρχικών θεσμών εξουσίας από τα όργανα του κράτους και τους ευρύτερους μηχανισμούς της εξουσίας στην Ελλάδα.

Δίχως το «όπλο που εκπυρσοκροτεί» και τη «σφαίρα που εξοστρακίζεται» η ελληνική πατριδοκάπηλη και θεομπαίχτισσα δεξιά δεν θα μπορούσε να διαμορφώσει το κλίμα νομιμοποίησης της «αρπαχτής» για τους ανθρώπους της και την πασιφανώς ανίκανη ηγεσία της, η οποία υποκριτικά ευαγγελίστηκε την επανίδρυση του κράτους. Το κράτος πράγματι επανιδρύθηκε και η τρύπα από σφαίρα στο στήθος ενός παιδιού αποτελεί την καλύτερη απόδειξη. Δολοφονίες πολιτών από «όργανα της τάξης» δεν είναι άγνωστο φαινόμενο στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Η είδηση βρίσκεται στον τρόπο και στην ένταση της αντίδρασης από άτομα, τα οποία ξεθαρρεύοντας από την διακυβέρνηση Καραμανλή και την άνοδο της εθνικιστικής δεξιάς, δεν μπορούν πλέον να κρύψουν την φασιστική και εγκληματική νοοτροπία τους. Ο Καραμανλής πέτυχε να απελευθερώσει τον φασίστα που ένας σεβαστός αριθμός συμπολιτών μας έκρυβε μέσα του. Αυτός ακριβώς ο φασίστας δεν μπορεί πλέον να συγκρατηθεί. Βρήκε πολιτικό πεδίο έκφρασης και μπόλικα, πρόθυμα ΜΜΕ για να εκφράσει τα αυταρχικά και μισαλλόδοξα συναισθήματά του. Όσοι δεν κατάλαβαν ακόμη τι σημαίνει δεξιά, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στον τρόπο που μεγάλα ΜΜΕ κάλυψαν την δολοφονία του παιδιού (με φρασεολογία που μας έφερε πίσω πενήντα χρόνια) και στην χυδαιότητα πολλών σχολίων που πλημμύρισαν το διαδίκτυο. Είναι η ίδια δεξιά η οποία, αφού πρώτα εξασκήθηκε πυροβολώντας στους τεχνητούς στόχους των θεσμών, αποφάσισε τώρα να αποδείξει την ικανότητά της στο σημάδι ρίχνοντας στο ψαχνό.

Η ευθύνη πλέον της κοινωνίας των πολιτών να αφοπλίσει την δεξιά και τα φασιστοειδή της μοιάζει να είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ, μετά την αντιπολίτευση. Οι δημοκράτες απ' όλους τους πολιτικούς χώρους, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας ενεργοποιηθούν επιτέλους, σύμφωνα με την συνείδησή τους πριν να είναι πολύ αργά.

………..
Από: http://grbloopers.blogspot.com/2008/12/blog-post_5392.html

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν πάνε να κάψουν την περιουσία του Αλαβάνου; να δουμε πως θα νοιώσει.
Σε κάθε πολιτισμένο κράτος θα γινόταν ακριβώς το ίδιο, αν δεν υπακους στους νόμους και θέλεις αναρχία από κάπου θα τη βρείς, είτε αστυνομικό είτε κάποιον άλλο που κρατάει όπλο και υπερασπίζεται την ζωή του.
Αναρχία θέλουνε, αναρχία έχουν.
ΑΣ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ

Παναγιώτης