Ειδήσεις

19 Νοε 2008

Απεργία στο Μετρό Πέμπτη και Παρασκευή

Οι συρμοί του Μετρό θα μείνουν ακινητοποιημένοι, λόγω των δύο εικοσιτετράωρων απεργιών αύριο και την Παρασκευή, που κήρυξαν το προσωπικό λειτουργίας και οι ηλεκτροδηγοί, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2008.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανακοίνωση ομίλου «Πάπιστα» σχετικά με το θέμα του DVD που την εμπλέκει στο σκάνδαλο Βατοπεδίου

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΠΙΣΤΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θεσσαλονίκη 18.11.2008

O Όμιλος ΠΑΠΙΣΤΑ, το τελευταίο διάστημα, έχει αδίκως βρεθεί στο κέντρο μιας αντιπαράθεσης οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, η οποία προκαλεί τεράστια οικονομική, επιχειρηματική και ηθική βλάβη.
Στο πλαίσιο αυτό, διευκρινίζει τα ακόλουθα:
……….
Συνεχίζεται…

- Η ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε. ανήκει κατά 70% και ελέγχεται πλήρως και αποκλειστικά από τον Όμιλο ΠΑΠΙΣΤΑ.


- Η ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε. έχει αγοράσει με νόμιμο τρόπο από τη Μονή Βατοπαιδίου ομάδα αστικών ακινήτων στη Θεσσαλονίκη. Το τίμημα της αγοράς υπήρξε υπερτριπλάσιο της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων και κατά 67% υψηλότερο από την καλύτερη προσφορά που είχε λάβει η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. Το τίμημα στο σύνολό του καταβλήθηκε από προϊόν τραπεζικού δανεισμού.


- Η ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε. δεν έχει αποκτήσει κανένα άλλο ακίνητο στην Ελλάδα από τη Μονή Βατοπαιδίου. Κάθε ισχυρισμός περί δήθεν απόκτησης εκτάσεων στον Άγιο Αθανάσιο Πέλλας ή αλλού, είναι παντελώς ανυπόστατος.


- Η ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε. δεν έχει αποτελέσει ποτέ αποδέκτη δημόσιου χρήματος, όπως με αγανάκτηση είδαμε να αναφέρεται και να αναπαράγεται. Αντίθετα έχει επενδύσει μέχρι σήμερα 31.000.000 ευρώ και, λόγω της ανατροπής της αλληλουχίας των νομικών πράξεων στις οποίες στηρίχθηκαν οι τίτλοι των ακινήτων που απέκτησε από τη Μονή Βατοπαιδίου, τώρα υφίσταται τεράστια οικονομική ζημία, για την οποία δεν ευθύνεται.


- Παράλληλα αποδεικνύεται και δημόσια ότι ο Όμιλος ΠΑΠΙΣΤΑ συστηματικά εκβιαζόταν από γνωστή ομάδα συμφερόντων. Αποδεικτικά στοιχεία του γεγονότος αυτού καταθέσαμε σήμερα ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.


Ο Όμιλος ΠΑΠΙΣΤΑ αναμένει την ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης και τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και επιφυλάσσεται να αναζητήσει, έναντι παντός ευθυνόμενου, την αποκατάσταση της οικονομικής και επιχειρηματικής ζημίας που υφίσταται.


Εδώ και δεκαπέντε χρόνια, η πορεία, η ανάπτυξη και οι οικονομικές σχέσεις του Ομίλου ΠΑΠΙΣΤΑ είναι απολύτως διαφανείς και ευρέως γνωστές, τουλάχιστον στη βόρειο Ελλάδα.


Ο Όμιλος ΠΑΠΙΣΤΑ αποτελεί υπόδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας κατατάσσεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της βορείου Ελλάδας και απασχολεί άμεσα και έμμεσα πάνω από 1500 άτομα. Για το λόγο αυτό, θα έπρεπε να στηρίζεται και να επαινείται, αντί να βάλλεται με δημαγωγική λογική για την εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας του 2005 για τους "λαθρακουστές" και τους "υποκλοπείς"

Μήνυμα αναγνώστη
..........
Ασχέτως από το αν εγώ συμφωνώ ή όχι με τη χρήση της "κρυφής κάμερας" και παρόμοιων τακτικών, τι έχουν να πουν οι βουλευτές μας για τα παρακάτω, σχετικά και με το βίντεο που είδαν χθες στην Εξεταστική;
Σας επισυνάπτω, δημοσίευμα της εφημερίδας "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", της 30ης Οκτωβρίου 2005.
..........
Συνεχίζεται...

Κατ' αρχήν το ίδιο το σύνταγμα, στο άρθρο 19 απαγορεύει την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, είτε ως καταγραφή, είτε ως χρήση του προϊόντος υποκλοπής. Μόνη περίπτωση, εφόσον πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα, νόμιμης υποκλοπής είναι εκείνη που προβλέπει ο ν. 2225/94, όπου όμως διατάσσεται από δικαστήριο. Πουθενά δεν αναφέρεται το δημόσιο συμφέρον.

- Άρα ιδιώτης ουδέποτε νομιμοποιείται να υποκλέπτει συνομιλία, ούτε να την χρησιμοποιεί. Έτσι, αυτός που κάνει την υποκλοπή, όπως και αυτός που τον έβαλε να την κάνει, τιμωρείται από το άρ. 370Α § 142 ΠΚ με φυλάκιση 1-5 ετών.

*Επόμενο επιχείρημα: "Τις κασέτες που παίξαμε μας τις έστειλαν".

- Ε και; Και η χρήση των προϊόντων υποκλοπής τιμωρείται με ποινή 1-5 ετών φυλάκισης στην § 3 του ίδιου άρθρου.
"Και το δημόσιο συμφέρον;"
α) Η δυνατότητα άρσης του αδίκου μιας προσβολής του απορρήτου περιορίζεται μόνο στη χρήση του. Έτσι, εκείνος που ως ηθικός ή φυσικός αυτουργός υπέκλεψε συνομιλία ουδέποτε δικαιολογείται.
β) Έστω όμως ότι το προϊόν της υποκλοπής έφτασε στα χέρια του δημοσιογράφου, χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος.
- Πράγματι μέχρι το 2003 το άρ. 370Α § 4 ΠΚ ανέφερε μεταξύ των λόγων δικαιολογημένης χρήσης και την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Δυστυχώς για τους δημοσιογράφους, η § 4 έχει τροποποιηθεί και πλέον το περιβόητο δημόσιο συμφέρον δεν αναφέρεται καθόλου.
γ) Όπως και να έχει, η §4 οπωσδήποτε συγκρούεται με το άρθρο 19 του Συντάγματος και, ως αντισυνταγματική, δεν πρέπει να εφαρμόζεται.
δ) Αλλά και να εφαρμοστεί, πλέον δικαιολογεί τη χρήση του προϊόντος υποκλοπής μόνο ενώπιον δικαστικής ή ανακριτικής αρχής. Σεμνύνομαι να πιστεύω ότι κανείς από τους παρευρισκομένους, δεν θα διενοείτο να χαρακτηρίσει την TV δικαστική ανακριτική αρχή.
- Συνακόλουθα, είναι σαφέστερο του σαφούς ότι κανένα δημόσιο συμφέρον δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη χρήση προϊόντος υποκλοπής στον τύπο.
ε) Τέλος και ο ΚΠΔ (άρ. 177 § 2) απαγορεύει στους δικαστές να λάβουν υπόψη τους τέτοια παράνομα μέσα, παρά μόνο κατ' εξαίρεση και εφόσον πρόκειται για κακούργημα που απειλεί ισόβια.
- Συνεπώς, η κοινοποίηση των προϊόντων υποκλοπής στα δικαστήρια ελάχιστα ωφελεί, αφού ούτε η απάτη, ούτε η δωροδοκία, ούτε το ξέπλυμα κ.λπ. δεν τιμωρούνται με ισόβια.
*Συμπέρασμα, η τέλεση υποκλοπής και η χρήση προϊόντων της από δημοσιογράφο ουδέποτε δικαιολογείται.
Αντίθετα, τιμωρείται με φυλάκιση 1-5 έτη. Το αν τελικά θα προσαχθεί σε δίκη και θα τιμωρηθεί ο δημοσιογράφος εξαρτάται από εξωθεσμικές παραμέτρους, όπως λ.χ. η τύχη ή οι προστάτες του.
*Αυτά λέει ο νόμος και δεν επιδέχονται αντίρρηση. Σ' όποιον δεν αρέσει ο νόμος, πρόβλημά του. Μπορεί βέβαια να προσπαθήσει να πείσει τον νομοθέτη να αλλάξει το νόμο (αν και για να ξανα-αλλάξει το σύνταγμα πρέπει να περάσουν 5 χρόνια από την προηγούμενη αναθεώρηση της 18/4/01 (άρ. 110 συντ.). Μέχρι τότε ο νόμος ισχύει, και όποιος τον παραβαίνει ρισκάρει τη δίκαιη ποινική τιμωρία του, χωρίς μάλιστα πλέον να μπορεί να επικαλεστεί νομική πλάνη, αφού άκουσε δημόσια την αλήθεια.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 30/10/2005

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απίστευτη φωτογραφία - Όγκος 4,5 κιλών και διαστάσεων 25 Χ 35 εκατοστά αφαιρέθηκε από το συκώτι 43χρονου Έλληνα!

Όγκος 4,5 κιλών και διαστάσεων 25 Χ 35 εκατοστά αφαιρέθηκε μετά από επιτυχή πολύωρη χειρουργική επέμβαση από το συκώτι 43χρονου Έλληνα εκπαιδευτικού πατέρα δυο παιδιών!!!
Η επιτυχής χειρουργική επέμβαση, σπάνια για τα Ελληνικά αλλά και τα παγκόσμια ιατρικά δεδομένα- όσον αφορά το μέγεθος και το βάρος του όγκου- πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα της Νέας Ιωνίας από τον Ηπατο-Χειρουργό, Σπύρο Δελή και το Διευθυντή της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής, Χρήστο Δερβένη.
…..
Συνεχίζεται…

«Πράγματι πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση, καθώς το μέγεθος του όγκου- πλησίαζε αυτό της μπάλας ποδοσφαίρου- κάλυπτε το 70% του συκωτιού του ασθενή και είχε καλύψει σχεδόν όλα τα όργανα της κοιλιάς» τόνισε μετά την επέμβαση ο χειρουργός κ Δελής.
«Ο ασθενής, συνέχισε ο κ Δελής, μετά από παραμονή συνολικά επτά ημερών στο νοσοκομείο επέστρεψε στο σπίτι του και αναρρώνει, καθώς δεν υπάρχει καμία επιπλοκή. Ο όγκος έχει σταλεί για εξετάσεις προκειμένου να δούμε τι ακριβώς είναι».


Όπως έγινε γνωστό ο ασθενής εδώ και αρκετό καιρό ένιωθε ενοχλήσεις στην κοιλιά του, οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου γίνονταν εντονότερες, ενώ η κοιλιά του άρχισε να διογκώνεται.


Ο οικογενειακός γιατρός που τον εξέτασε αρχικά θεώρησε πως πρόκειται για στομαχικό έλκος και συνέστησε φαρμακευτική αγωγή, η οποία όμως δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.


Στη συνέχεια ο ασθενής υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα ήπατος, το οποίο εντόπισε ένα όγκο διαστάσεων 25 Χ 35 εκατοστά στο συκώτι και ο οποίος καταλάμβανε το 70% του οργάνου.


Μετά από πολλές επισκέψεις σε διάφορα νοσοκομεία , ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Χειρουργικής Ήπατος της Α Χειρ. Κλινικής του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας,( « Η Αγία Όλγα»),






μετά και την παραίνεση του διάσημου καθηγητή κ Ανδρέα Τζακη ότι πρέπει να υποβληθεί σε ηπατεκτομή.


«Αρχικά μελετήσαμε προσεκτικά τα δεδομένα και βάλαμε τον ασθενή στο χειρουργείο, καθώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή, αφού σε λίγους μήνες με μαθηματική ακρίβεια ο άνθρωπος οδηγούνταν στο θάνατο, καθώς θα σταματούσε η λειτουργία του ήπατος»τόνισε ο κ Δελής και κατέληξε:

« Ήταν ίσως η πιο δύσκολη επέμβαση, από τις εκατοντάδες ηπατεκτομές, που έχουμε κάνει στην κλινική μας, αφού αναγκαστικά αφαιρέσαμε το 70% του συκωτιού του ασθενή».


Ο 43χρονος εκπαιδευτικός αμέσως μετά την επέμβαση οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης, όπως παρέμεινε για νοσηλεία μόνο για μία ημέρα. Η μετεγχειρητική πορεία υπήρξε ομαλή και ο ασθενής εξήλθε σε άριστη γενική κατάσταση.


Σύμφωνα με τους γιατρούς σύντομα το συκώτι του θα αναπαραχθεί και πάλι στην αρχική του μορφή, καθώς είναι το μόνο ανθρώπινο όργανο που αναπαράγεται.


Η σπάνια αυτή περίπτωση όγκου έχει προκαλέσει συζητήσεις στον ιατρικό χώρο, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες παθογοανατομικές εξετάσεις πρόκειται για σπάνιο ηπατοβλάστομα. Τμήμα του όγκου στάλθηκε σε ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού προκειμένου να γίνει γνωστή η σύσταση του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χρόνια πολλά Μίκυ!

Είναι ο πιο διάσημος από τους ήρωες του Disney! Το ανθρωπόμορφο ποντίκι με το κόκκινο σορτς μεγάλωσε, αφού χθες, έκλεισε τα 80 του χρόνια!
Όταν ο Μίκι Μάους έκανε τα πρώτα του βήματα το Νοέμβριο του 1928, έμοιαζε περισσότερο με αρουραίο παρά με ποντίκι αφού ο δημιουργός του, ο Walt Disney δεν τον είχε φανταστεί τόσο λεπτεπίλεπτο όσο είναι σήμερα!
Στις πρώτες του ταινίες, ο Μίκι ήταν σκανδαλιάρης, ερωτύλος και ενίοτε κακός. Αργότερα έγινε ξερόλας, εξυπνάκιας, με λίγα λόγια «ο κύριος τέλειος», το καλό παιδί.
Ήταν το τίμημα της επιτυχίας του Ντίσνεϋ.
Αθεράπευτα ερωτευμένος με τη Μίνι, ο μικροσκοπικός ποντικός που έγινε ο ήρωας εκατοντάδων παιδιών στον κόσμο και φίρμα στο Χόλυγουντ, κάθε χρόνο συνεισφέρει στα ταμεία της «Ντίσνεϋ» πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.
……….
Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς σχολίαζαν οι βουλευτές το νομοσχέδιο που προέβλεπε τη ρητή απαγόρευση των υποκλοπών, τον περασμένο Μάιο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
....
Δημοσίευμα της 22ας Μαΐου 2008
..........
Θετικά σχόλια, συνοδευόμενα, ωστόσο, με επιφυλάξεις σχετικά με την αποτελεσματικότητά του, "εισέπραξε" στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου διασφάλισης του απορρήτου της επικοινωνίας. Το νομοσχέδιο προβλέπει την ρητή απαγόρευση των υποκλοπών και την παγίδευση των τηλεφωνημάτων - απειλώντας τους παραβάτες με ποινές φυλάκισης, μέχρι δέκα χρόνια - καθώς και την απαγόρευση χρήσης σχετικά ηχογραφημένου υλικού, ενώπιον δικαστηρίου. Απαγορεύεται, επίσης, η αθέμιτη διάθεση στο εμπόριο και η διαφήμιση συσκευών, με τις οποίες μπορούν να γίνουν τέτοιες παγιδεύσεις.
………..
Συνεχίζεται…

Άλλη διάταξη του νομοσχεδίου προβλέπει την φυλάκιση μέχρι δύο χρόνια και χρηματική ποινή από 50.000 μέχρι 200.000 ευρώ «σε όσους παρεμποδίζουν, ή θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία εγκατάστασης παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας, με την εν όλω, ή εν μέρει καταστροφή, βλάβη, αφαίρεση, μεταβολή, ή αχρήστευση πράγματος που εξυπηρετεί την εν όλω λειτουργία».


Στο σημείο αυτό, υπήρξε και μία βασική ένσταση. Ο εισηγητής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής σημείωσε πως αν η διάταξη μείνει ως έχει «θα μπορούσε να συμπεριλάβει και συμβολικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, π.χ. μία κατάληψη στα γραφεία του ΟΤΕ ή μίας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για την εγκατάσταση μιας κεραίας. Αν δεν είναι στις διαθέσεις σας η ένταξη αυτών των περιπτώσεων, θα πρέπει να υπάρξει η αναγκαία διευκρίνιση».


Με τον εισηγητή του ΚΚΕ συμφώνησε ο Φώτης Κουβέλης (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπαγεωργίου παρατήρησε πως οι υφιστάμενες διατάξεις περί φθοράς ξένης ιδιοκτησίας είναι αρκετές. «Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε πόρτες ώστε να εκφοβίζονται οι συνδικαλιστές,ή άνθρωποι που πηγαίνουν να προστατέψουν τις οικογένειές τους», ανέφερε.


Ενστάσεις για το ίδιο θέμα εξέφρασε και ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρης, ο οποίος εξέφρασε την απορία του «γιατί οι εταιρείες τηλεφωνίας να έχουν μεγαλύτερη προστασία από εκείνη που έχει ο πολίτης όταν γίνεται φθορά στην οικία του». «Θα πρέπει να πάρετε την πολιτική ευθύνη. Θα μπορούσα να συζητήσω το ενδεχόμενο πολιτικά να θέσετε το ζήτημα, να υπάρχουν οι απαγορεύσεις κινητοποιήσεων σε ορισμένα μέρη - αλλά να το θέσετε ανοιχτά», συμπλήρωσε ο κος Πλεύρης.


Απαντώντας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης τόνισε πως «ο συμβολισμός μπορεί να έχει σχέση, μόνον αν συμπίπτει με τις προϋποθέσεις του άρθρου, δηλαδή άμα υπάρχουν φθορές και καταστροφές».
Ο Χάρης Καστανίδης (ΠΑΣΟΚ) ζήτησε να παραμείνει η δυνατότητα χρήσης καταγραφών τηλεφωνικών συνομιλιών κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου, εκ μέρους ενός κατηγορούμενου, για την απόδειξη της αθωότητάς του. Με την πρόταση συμφώνησε η Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ), χωρίς όμως να πεισθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης,ο οποίος είπε πως και με την εν λόγω ρύθμιση, ο κατηγορούμενος εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα να προσκομίσει τα στοιχεία στο δικαστήριο.


Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης (ΝΔ) κατήγγειλε πως, από τότε που υπήρξε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, έχει δεχθεί «πάνω από 300 απειλητικά sms στο κινητό του τηλέφωνο» και ζήτησε να υπάρξει αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να επιτρέπεται η ανίχνευση των δραστών - κάτι που ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχθηκε να εξετάσει.


«Εξαίρετο νομοσχέδιο προς τη σωστή κατεύθυνση», το χαρακτήρισε η Φωτεινή Πιπιλή, η οποία δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη καθώς «η καινούργια γενιά των ΚΥΠατζήδων δημοσιογράφων δεν θα μπορεί να συνεχίσει τα νταβατζηλίκια της».


«Έρχεται να καλύψει τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, δείχνει την ευαισθησία σας και τον τρόπο που συνολικά αντιμετωπίζουμε τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», παρατήρησε η Φ. Πατριανάκου, (η οποία είναι μέλος της Εξεταστικής για το Βατοπέδι και άρα θα είδε το DVD).
Αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του νομοσχεδίου, εξέφρασε η αξιωματική αντιπολίτευση, υπενθυμίζοντας την αλματώδη άνοδο της τεχνολογίας που διευκολύνει τις υποκλοπές.

«Η πρωτοβουλία είναι ευπρόσδεκτη», ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαδημητρίου - όμως «τα πράγματα τρέχουν και μπορεί να κληθούμε ξανά μετά από έναν χρόνο, να αντιμετωπίσουμε νέους κινδύνους». Δεχόμενη δε, πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση,η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Θ. Τζάκρη, υποστήριξε πως θα έπρεπε να δοθούν στην ΑΔΑΕ περισσότερες αρμοδιότητες και προσωπικό, για να επιτελέσει το έργο της. «Βασική σας μέριμνα παραμένει η εξουδετέρωση των ανεξάρτητων αρχών», σχολίασε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, επιφυλασσόμενη για τη στάση του κόμματός της στην Ολομέλεια.
Αντίστοιχα,οι εισηγητές των κομμάτων της Αριστεράς, κ.κ. Κανταρτζής και Κουβέλης, ήλεγξαν την κυβέρνηση για τη «μη παραχώρηση στην ΑΔΑΕ του δικαιώματος να κάνει έλεγχο στις μεγάλες επιχειρήσεις,όπου λέγεται ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των εργαζομένων».

«Θεωρώ ότι το νομοσχέδιο αυτό, είναι ένα καλό νομοσχέδιο» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Ούτε ευφορία έχουμε, αλλά ούτε και δυσφορία. Κάνουμε μία προσέγγιση στα ζητήματα, προσπαθούμε να τα εξετάσουμε με τεκμηρίωση και ξέρουμε ότι δεν υπάρχει νομοσχέδιο-πανάκεια», είπε. «Να το ψηφίσετε. Δεν είναι κομματικό νομοσχέδιο, δεν έχει πολιτική απόχρωση, θωρακίζει με διάφορους τρόπους τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο. Μην κάνετε αυτήν την στενόκαρδη αντιμετώπιση και το απορρίψετε», κάλεσε την αντιπολίτευση ο κ. Χατζηγάκης.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μείζον θέμα προκύπτει με την προβολή στην Εξεταστική Επιτροπή του επίμαχου dvd, που αποτελεί προϊόν υποκλοπής -Τι έλεγε ο υπουργός Δικαιοσύνης το Μάιο

Σύμφωνα με το νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε το καλοκαίρι, απαγορεύεται η χρήση προϊόντων υποκλοπής, ακόμη και ως μοναδικού αποδεικτικού μέσου για κακούργημα στα δικαστήρια, πόσω μάλλον στη σύνταξη πορίσματος.

Διαβάστε απόσπασμα από ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, για το νομοσχέδιο «Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου διασφάλισης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας» στις 22 Μαΐου του 2008:
...........
Συνεχίζεται...

Τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται με τις νέες ρυθμίσεις.


Απαγορεύεται, απόλυτα, η καταγραφή μη δημόσιων (δηλαδή ιδιωτικών) συνομιλιών και πράξεων των ατόμων (είτε είναι αυτά ή όχι δημόσια πρόσωπα), οπουδήποτε και αν οι πράξεις αυτές λαμβάνουν χώρα. Είτε, δηλαδή, σε δημόσιους είτε σε ιδιωτικούς χώρους.

Απαγορεύεται κάθε χρήση απεικόνισης από κρυφή κάμερα και μαγνητοφώνηση από υποκλοπές μη δημόσιας δραστηριότητας του ατόμου, από οποιονδήποτε.

Απαγορεύεται π. χ. η καταγραφή της τηλεφωνικής επικοινωνίας, της συναντήσεως ή του γεύματος π. χ. υπουργού (δημόσιου προσώπου) με φίλο του, που έχει, όμως, εντελώς ιδιωτικό χαρακτήρα, είτε αυτή γίνεται σε δημόσιο χώρο (υπαίθριο δημόσιο χώρο, εστιατόριο, κλπ. χώρους προσιτούς στον καθένα) είτε, κατά μείζονα λόγο, σε ιδιωτικό χώρο (π. χ. σπίτι, γραφείο κλπ.).

Δεν απαγορεύεται, όμως, το αντίθετο. Δηλαδή, η καταγραφή και χρήση των προϊόντων αυτής δημόσιων (δηλαδή αυτών που δεν αφορούν αποκλειστικά τον ιδιωτικό βίο) συνομιλιών και πράξεων των ατόμων (δημοσίων προσώπων ή ιδιωτών), είτε αυτές λαμβάνουν χώρα σε δημόσιο χώρο είτε και σε ιδιωτικό χώρο (γραφείο, σπίτι).


Π. χ. : α) η πράξη της δωροδοκίας γιατρού σε νοσοκομείο, εφοριακού στην εφορία, σε δημόσιο κατάστημα ή χώρο κλπ. ή και σε ιδιωτικούς, ακόμα, χώρους, σπίτι, γραφείο, εφόσον οι πράξεις τους αυτές δεν αφορούν τον ιδιωτικό τους βίο, αλλά την άσκηση των δημοσίων καθηκόντων τους.


β) διάφορες εγκληματικές πράξεις των ατόμων (π. χ. ανθρωποκτονίες, εμπορία ναρκωτικών, εμπορία ανθρώπων, παιδεραστίες κλπ.), που λαμβάνουν χώρα είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό χώρο, αφού και οι πράξεις αυτές δεν είναι ιδιωτικές (μη δημόσιες) «υποθέσεις» και ασφαλώς δεν ανάγονται στο ιδιωτικό βίο των ατόμων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...