Ειδήσεις

16 Ιουν 2008

Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Μάρτιν δήλωσε σήμερα ότι "είναι πολύ νωρίς" να προτείνουμε λύσεις για το ιρλανδικό "οχι" στην Ευρωσυνθήκη

"Κατά την άποψή μας είναι πολύ νωρίς ν΄αρχίσουμε να προτείνουμε λύσεις", τόνισε ο Μάρτιν κατά την άφιξή του στο Λουξεμβούργο για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών, την πρώτη σύνοδο των 27 μετά το ιρλανδικό "όχι" στη συνθήκη της Λισαβόνας.
"Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε σε μια βαθειά ανάλυση ώστε να κατανοήσουμε τους λόγους πίσω από αυτό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά και να δούμε πώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εξέλιξη της σχέσης μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση", πρόσθεσε ο υπουργός.
"Πρέπει να έχουμε ευρείες διαβουλεύσεις με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και να βρούμε ένα τρόπο να προχωρήσουμε ύστερα από αυτό που συνέβη", τόνισε ο Μάρτιν.
……………
Συνεχίζεται

Ο Ιρλανδός υπουργός υπογράμμισε ωστόσο ότι "υπάρχει μια πραγματική επιθυμία στην Ιρλανδία να παραμείνουμε πλήρεις εταίροι και θιασώτες της ΕΕ, για να παραμείνουμε στην καρδιά της ΕΕ".
Οι ηγέτες της ΕΕ κάλεσαν τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μπράιαν Όουεν "να παρουσιάσει την δική του ανάλυση" για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να προτείνει λύσεις κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
………..

Από: ΑΠΕ