Ειδήσεις

1 Ιουλ 2008

Επιτέλους, μετά από έναν μήνα ο Ευάγγελος Βενιζέλος έγραψε στο blog του. Για τη Siemens… Περιμένουμε και τα σχόλια!

Εάν αρκούσε η διαπίστωση της τέλεσης κάποιου εγκλήματος για να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση και να ασκηθεί ποινική δίωξη, τότε αυτό έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού. Όταν συνεπώς μία προκαταρκτική εξέταση κινείται άλλοτε με επιταχύνσεις και άλλοτε με επιβραδύνσεις, άλλοτε εις βάθος και άλλοτε στην επιφάνεια των πραγμάτων, με αποτέλεσμα να μολύνεται μέσα από επιλεκτικές και ετεροβαρείς διαρροές ο δημόσιος βίος και να απλώνεται ένα τεκμήριο ενοχής όλου του πολιτικού συστήματος, υπάρχει πρόβλημα δικαιοσύνης.
………….
Συνεχίζεται

Αυτό δεν αποτελεί ευθύνη ενός Εισαγγελέα Πρωτοδικών, αλλά της ηγεσίας της δικαιοσύνης που δεν άσκησε τις δικονομικές της δυνατότητες. Κυρίως όμως συνιστά ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού που αρνήθηκε πεισματικά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, δηλαδή ενός θεσμού που παρά τα προβλήματα του, θα επέτρεπε την γρήγορη ανάδειξη της αλήθειας με την ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων.Αν η δικαιοσύνη είναι εκτεθειμένη μία φορά, η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη δύο και για την άρνηση της να συσταθεί εξεταστική επιτροπή και για την μικροκομματική και μυωπική αφέλεια της να νομίζει ότι έτσι βλάπτει το ΠΑΣΟΚ επειδή αυτό αντιδρά στις φήμες με μεγαλύτερη ταχύτητα και ευαισθησία απ΄ ότι η Νέα Δημοκρατία που υποδύεται την αδιάφορη, ενώ είναι απλώς φοβισμένη.
…………….

Από: http://evenizelos.blogspot.com/

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλώς τον!

Ο αρχιτέκτων του τυποκτόνου νόμου και μιας σειράς αντιδημοκρατικών "ρυθμίσεων".

Ο άνθρωπος του ισχυρίζεται ότι αν έχουμε δημόσιο διάλογο θα πρέπει να διεξάγεται με... e-mail. Ο "blogger" του ρεύματος που του μπήκε φράγμα, ο συγγραφέας του μοναδικού κειμένου που μόνο ο χουντολάγνος Χατζηγάκης συναγωνίζεται.

Απολαύστε "δημοκρατία" κατά βενιζέλο:

[...] Η διαφορά ανάμεσα στην αποστολή π.χ. ενός email και στην ανάρτηση ενός σχολίου σε blog, είναι ακριβώς η διαφορά ανάμεσα στη δημόσια και την ιδιωτική σφαίρα του Διαδικτύου.
Ευάγγελος Βενιζέλος [...]


Εν ολίγοις:
"Μην συζητάτε στα blogs, στείλτε e-mail μεταξύ σας."

Ε, λοιπόν είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ σφαίρα, είναι ιδιωτική συζήτηση Βαγγέλη.
Δεν φταίνε οι μπλόγκερς για τον τεχνολογικό αναλφαβητισμό των πολιτικών.

Απόδειξη περί του "ιδιωτικού", αποτελεί το ότι είσαι ΑΝΕΠΙΘΫΜΗΤΟΣ στο μπλόγκ μας και προβλέπονται ΟΛΑ τα τεχνικά μέσα καθώς επίσης διασφαλίζεται το δικαίωμα μας, αυτό να το επιβάλλουμε.

Ανεπιθύμητος.-

Sofia Maria Angelara είπε...

Αγαπητέ "the bloopers team" μάλλον δεν καταλάβατε καλά αυτά που είπε ο κύριος Βενιζέλος περί email και blog. Πιστεύετε πως το να γράφετε ένα email είναι το ίδιο με το να ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ενα άρθρο στο διαδύκτιο; Το ότι είναι ιδιωτική η αποστολή emails δεν σημαίνει ότι δεν είναι δημοκρατική.
Το αρχικό θέμα συζήτησης του Βενιζέλου ήταν το "press.gr" και πολύ καλά λοιπόν επεσήμανε τη προσοχή που πρέπει να δίνουμε όταν σχολιάζουμε σε ένα blog γιατί μπορούν να εκτεθούν και αθώοι. Θα θέλατε μήπως να συμβεί το ίδιο και σε σας;