Ειδήσεις

25 Σεπ 2008

Οι διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας επί του Ποικίλου Όρους, συνεχίζονται

Οι διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας συνεχίζονται, το Ποικίλο Όρος κινδυνεύει. Επίδοξοι ιδιώτες- καταπατητές καραδοκούν και είναι έτοιμοι να παραβιάσουν την κερκόπορτα που αφήνει ανοιχτή η ανευθυνότητα και η ολιγωρία της πολιτείας.
Το Ποικίλο Όρος είναι ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου ανάμεσα στο εξαιρετικά ρυπασμένο Θριάσιο πεδίο και τις υπερδομημένες συνοικίες της Δυτικής Αθήνας. Πρέπει να προστατευτεί από τους καταπατητές και να αποδοθεί ελεύθερο στους Δήμους και στους κατοίκους, ως χώρος πρασίνου, διατηρώντας το δασικό του χαρακτήρα.
……….
Συνεχίζεται…

Η επίσημη πολιτεία δε στηρίζει το Δημόσιο συμφέρον. Κατέχει την Ευρωπαϊκή πρωτοπορία στον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Επιτέλους, ας συνετιστεί και ας ασχοληθεί με το συμφέρον των πολιτών.
Η εκχώρηση του δάσους στη Μονή Λαμίας και σε ιδιώτες, θα επιτρέψει στους ρύπους και τις διοξίνες της χωματερής των Άνω Λιοσίων να εισβάλλουν χωρίς κανένα εμπόδιο σε ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα, αφού θα επαλειφθεί το φυσικός φίλτρο του υπάρχοντος πρασίνου.

Απαιτούμε:
- από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου να δηλωθεί η επίδικη περιοχή στο Εθνικό Κτηματολόγιο υπέρ του Δημοσίου.
- το Δάσος να παραμείνει Δάσος.
- Να αποθαρρυνθούν τα μεγάλα συμφέροντα που ξιφουλκούν και είναι έτοιμα να οικοπεδοποιήσουν το Ποικίλο Όρος, τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Δυτικής Αθήνας.



Στέφανος Βλάχος


Δήμαρχος Πετρούπολης
Καρδιολόγος

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοινωνικά αποβράσματα, Τρισμαλάκιστοι Μακαβριώτατοι σκατένοι "ιεράρχες".

Τραγοπαπάδες διαχρονικές βδέλλες παράσιτα της Ελλάδας.