Ειδήσεις

28 Σεπ 2008

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα αναγνώστη
……..
Μόνο αυτό ξέχασε να μας πει το νέο βιβλίο της ιστορίας, όπου κατά τους συγγραφείς του κακόγουστου αυτού βιβλίου που όπως βλέπετε έχει για εξώφυλλο έναν κόκορα πάνω σε έναν Ελληνικό κίονα. Προφανώς συμβολίζει ότι οι μαθητές θα τα φορτώσουν στον κόκορα.
Για να επανέλθουμε στο θέμα του Μ. Αλεξάνδρου, το βιβλίο υποστηρίζει ότι οφείλει τον χαρακτηρισμό ''Μέγας'', λόγω… της αντιρατσιστικής του πολιτικής. Συγκεκριμένα:''.....θεμελιώνει ένα νέο συγκεντρωτικό πολίτευμα, διαδίδει τον Ελληνικό τρόπο ζωής στην Αίγυπτο και την Ασία ,εγκαινιάζει μια αντιρατσιστική πολιτική ,αναγνωρίζοντας την ισότητα όλων των λαών.
Για αυτό η ιστορία τον ονόμασε Μέγα!
Παρακάτω, στις ερωτήσεις για τους μαθητές βλέπουμε την εξής ερώτηση:''Τι ονομάζουμε σήμερα πολυπολιτισμική κοινωνία και ποια η σχέση της με την πολιτική που εφάρμοσε ο Αλέξανδρος στους λαούς της Μ. Ανατολής!''
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΗΔΙΕΣ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
............
Από: http://ventetta.blogspot.com/2008/09/blog-post_6209.html