Ειδήσεις

13 Ιουν 2008

« Έτοιμοι για τη νίκη»… Αυτό δηλώνει ο Σάββας της γνωστής διαφήμισης της NOVA στο προφίλ του στο Facebook

Από το Σάλτσμπουργκ, όπου παρακολούθησε την προσπάθεια της Εθνικής μας, ο γνωστός οπαδός που πανηγυρίζει σαν τρελός στην τηλεοπτική διαφήμιση, ο Σάββας ενημέρωνε καθημερινά το προφίλ του («SAVVAS NOVA») στο Facebook το οποίο δέχεται δεκάδες αιτήσεις από νέους διαδικτυακούς φίλους.
Οι φίλοι της εθνικής αφήνουν στο Σάββα δεκάδες μηνύματα: «Σάββα, κερνάς καφέ στο Σάλτσμπουργκ;», ενώ δε λείπουν τα πικρά σχόλια για τον τελευταίο αγώνα της Εθνικής με τη Σουηδία: «Σάββα, πικρός ήταν ο καφές… κάνε το θαύμα σου και γύρισε στην πατρίδα με το Ευρωπαϊκό!»
Για να θαυμάσετε τις φωτογραφίες του Σάββα από το Σάλτσμπουργκ, αρκεί να μπείτε στο προφίλ του στο Facebook πληκτρολογώντας «SAVVAS NOVA».
..................
Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Κωσταλέξι» στην Ιταλία

Μία γυναίκα που έμεινε κλεισμένη σε ένα δωμάτιο επί 18 χρόνια επειδή η οικογένειά της θέλησε να την τιμωρήσει που απέκτησε παιδί εκτός γάμου, απελευθερώθηκε σήμερα από την αστυνομία στην περιοχή της Νάπολης. "Λάβαμε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που μας ενημέρωσε για την ύπαρξη αυτής της φυλακισμένης γυναίκας σε μια αγροικία στην περιοχή του Σαντ' Αντρέα, μιας συνοικίας της κωμόπολης Σάντα Μαρία Κάπουα Βέτερε", δήλωσε ένας αστυνομικός. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν την 80χρονη μητέρα της γυναίκας, την αδελφή της, 51 ετών και τον αδελφό της, 45 ετών, με την κατηγορία της "κακομεταχείρισης και εγκλεισμού". Η γυναίκα ζούσε φυλακισμένη από το 1990, όταν η οικογένειά της διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος.
………..
Συνεχίζεται

Στο σπίτι έμενε και το παιδί που έφερε στον κόσμο, ένα αγόρι ηλικίας σήμερα 17,5 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία οι συνθήκες υγιεινής στο χώρο όπου κρατείτο η γυναίκα ήταν "τρομερές". Η γυναίκα παρουσιάζει επίσης ψυχολογικά προβλήματα όμως παραμένει άγνωστο εάν έπασχε και παλαιότερα ή αν αυτό είναι το αποτέλεσμα του εγκλεισμού της.

……..Από: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο πύθωνας ταξίδευε με το ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη

Ασυνόδευτο, μέσα σε μια χάρτινη συσκευασία, επιχείρησε να στείλει ένας Κύπριος φοιτητής έναν πύθωνα στη Θεσσαλονίκη όπου θα τον παραλάμβανε ο νέος του ιδιοκτήτης.
Για κακή του τύχη το φίδι έσκισε το κουτί και βγήκε έξω προκαλώντας πανικό σε αυτούς που ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Περιττό να πούμε ότι στο σταθμό επικράτησε πανδαιμόνιο.
ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική και Αστυνομία έσπευσαν για να συλλάβουν το… «λαθρεπιβάτη» και τα κατάφεραν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παγιδεύτηκαν ή κάποιος έκλεισε στο ασανσέρ τα δυο αδερφάκια από την Ορεστιάδα;

  • Τα δυο αγοράκια εξαφανίστηκαν την Τετάρτη 28 Μαΐου.
  • Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ματθαίο Τσούγκα και αυτά που είπε σε τηλεοπτικές εκπομπές, τα παιδιά αυτής της ηλικίας μπορούν να αντέξουν χωρίς νερό το πολύ 3 ημέρες... δηλαδή, μέχρι το Σάββατο 31 Μαΐου...
  • Ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης όμως, που εξέτασε τα άψυχα κορμάκια των δυο αγοριών αναφέρει ότι ο θάνατος πρέπει να επήλθε γύρω στις 4 Ιουνίου, ότι έζησαν δηλαδή πέντε, έξι μέρες στο ασανσέρ…
  • Η έκτη μέρα μετά την εξαφάνιση των παιδιών ήταν αυτή κατά την οποία συνελήφθησαν οι γονείς.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε ταξιδέψει με δυο παιδιά στην Ιταλία και παραδέχτηκε ότι εδώ και καιρό διακινούσε παράνομα ανήλικα, μέσω Ελλάδας

Ο υπάλληλος διαπίστωσε κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων ότι τα πρόσωπα στις φωτογραφίες των διαβατηρίων δεν ανταποκρίνονταν στα πραγματικά.Έτσι πιάστηκε «στα πράσα» στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μια γυναίκα μέλος κυκλώματος διακίνησης κι εμπορίας ανήλικων παιδιών την ώρα που ετοιμαζόνταν να επιβιβαστεί στην πτήση για Ιταλία μαζί με δυο ανήλικα παιδιά από την Αλβανία που δήλωσε για δικά της .
………….
Συνεχίζεται

Οι γονείς έδωσαν τα δυο παιδιά στην 39χρονη γυναίκα για να τα φέρει στη χώρα μας. Επιβιβαστήκαν σε λεωφορείο, στα Τίρανα.
Πέρασαν από το μεθοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς χωρίς οι φύλακες να διαπιστώσουν την πλαστότητα των διαβατηρίων τους.
Τα παιδιά με την εικονική τους μητέρα έφθασαν στην Αθήνα . Εκεί τους παρέλαβε ένας άγνωστος άνδρας που τους μετέφερε για διανυκτέρευση στην Κόρινθο. Από την Κόρινθο η γυναίκα έφερε τα παιδιά με τον Προαστιακό στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με τις Αρχές η κατηγορούμενη είχε κάνει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν το ίδιο ταξίδι μεταφέροντας παιδιά που υποστήριζε ότι ήταν δικά της.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια έρευνα στα σχολεία μπορεί να καταλήξει σε φακέλωμα 96.000 παιδιών!

Μήνυμα αναγνώστη
………………
Εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ κυκλοφορήθηκε στα σχολεία της Α/θμιας εκπαίδευσης της χώρας με θέμα «Έρευνα σωματομετρικής και διατροφικής αξιολόγησης» . Η εγκύκλιος παρουσιάστηκε εσπευσμένα στη λήξη του σχολικού έτους με την εντολή να διεκπεραιωθεί άμεσα από τους δασκάλους της Γ' τάξης των σχολείων της χώρας, τους καθηγητές φυσικής αγωγής των σχολείων και υπό την ευθύνη των διευθυντών. Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου μπορείτε να το ανασύρετε από τη διεύθυνση
http://alfavita.gr/anakoinoseis/ank862v.php
......
Συνεχίζεται...

Φέρεται ότι πρόκειται για πρόγραμμα που αποφασίστηκε από το ΥΠΕΠΘ και τη Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού υπό το όνομα «Άθληση για όλους».
Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται για φακέλωμα 96.000 παιδιών,
Τα ατοπήματα της εγκυκλίου:
1) δεν δηλώνεται ο φορέας και ο τρόπος χρηματοδότησης του προγράμματος (ιδιωτική εταιρεία, κοινοτικό πρόγραμμα, άλλη πηγή) που προφανώς συνδέεται ή ταυτίζεται με το φορέα αξιοποίησης των αποτελεσμάτων
2) δεν δηλώνεται ο φορέας διαχείρισης της βάσης δεδομένων που θα δημιουργηθεί, και άρα δεν υφίσταται εγγύηση ότι τα δεδομένα της έρευνας δεν θα καταλήξουν στα χέρια κάποιου ιδιώτη και της αλυσίδας τροφίμων που αυτός εκπροσωπεί. Είναι δε σαφές ότι το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο που φέρεται να επιστατεί στην έρευνα είναι ανεξάρτητος φορέας από το ΥΠΕΠΘ που εντέλλεται αυτήν.
3) δεν δηλώνονται ονομαστικά οι διενεργούντες την έρευνα. Οι έρευνες διεξάγονται κατά πάγια τακτική με μικρά σε αριθμό, τυχαία δείγματα και όχι στην κλίμακα των 96.000 χιλιάδων μαθητών σε πανελλήνια εμβέλεια.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για φακέλωμα του σωματότυπου των μαθητών.
4) οι έρευνες στο χώρο του σχολείου διεξάγονται κατόπιν αδείας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπου δηλώνονται επακριβώς τα στοιχεία των διενεργούντων αυτήν προσώπων, ο τρόπος και τα μέσα διεξαγωγής της. Σε σύνδεσμο της ιστοσελίδας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου αναρτώνται δε οι εγκεκριμένες έρευνες. Οι ερευνητές παρουσιάζονται οι ίδιοι στις σχολικές μονάδες και διεξάγουν αυτήν πάντα επιζητώντας τη συγκατάνευση (όχι με «άνωθεν» εντολή) του Διευθυντή και των δασκάλων, ούτως ώστε διασαλευθεί κατά το ελάχιστο δυνατόν η ροή της σχολικής ζωής. Αυτά όλα δεν ισχύουν στη συγκεκριμένη έρευνα, η οποία φαίνεται να διενεργείται ανωνύμως από «επιστημονική ομάδα ενός Πανεπιστημίου (άρα όχι από το προσωπικό καθαριότητας του ιδρύματος αυτού)».
5) Οι εκπαιδευτικοί και κάθε άλλος στη θέση τους, είναι αδόκιμο να διατάσσονται να διενεργούν έρευνες και να «πασάρουν» τα όποια στοιχεία συλλέγουν σε άγνωστους παραλήπτες, χωρίς να συνεργάζονται τακτικά με αυτούς και χωρίς να υφίσταται ερευνητική ομάδα.
6) Οι μετρήσεις σωματότυπου είναι αντικείμενο της παιδιατρικής και εκτελείται από παιδιάτρους και όχι δασκάλους, ακριβώς όπως η διδασκαλία των σχολικών μαθημάτων δέον να εκτελείται από εκπαιδευτικούς και όχι από χορεύτριες. Ως εξ αυτού τα αποτελέσματα θα είναι επισφαλή, και άρα ο στόχος της έρευνας τίθεται μακράν της εξαγωγής αφαλών αποτελεσμάτων......
7) Η ανωνυμία των μαθητών δεν προστατεύεται, αφού ο Διευθυντής κάθε σχολείου έχει στα χέρια του το συνδυασμό των αριθμών μητρώου των μαθητών και των ονοματεπωνύμων τους και σε ολιγομελή τμήματα τα στοιχεία εύκολα διαρρέουν.
8) είναι αμφίβολο εάν υπό το καθεστώς του εσπευσμένου οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν επαρκώς σχετικά με την έρευνα αυτή και τον τρόπο διεξαγωγής της.
9) Το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί με ερευνητές-φαντάσματα.

Σχετικές ανακοινώσεις θα βρείτε στους συνδέσμους
1. http://www.pekp.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=4748&mode=&order=0&thold=0
2. http://64.233.183.104/search?q=cache:PAwIvjp5JBAJ:www.egp.gr/swmatometriki.doc+σωματομετρική+διατροφική+αξιολόγηση&hl=el&ct=clnk&cd=5&gl=gr
3. http://alfavita.gr/anakoinoseis/ank865f.php
Είναι ανάγκη να λάβει γνώση του θέματος και θέση επ' αυτού ο Ιατρικός Σύλλογος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου απάντάει εμμέσως στο Κώστα Σημίτη για το δημοψήφισμα

ΔΗΛΩΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
..........
Στην πολιτική, υπάρχουν στιγμές που λυπάσαι όταν επιβεβαιώνεσαι.
Το ΟΧΙ των Ιρλανδών δείχνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι, όταν οι δυνάμεις για μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη κρύβονται, επικρατούν οι δυνάμεις της συντήρησης και της Ευρωφοβίας.
Καθήκον των ηγεσιών ήταν να πείσουν τους λαούς και να δημιουργήσουν μια δυναμική του ΝΑΙ σε όλη την Ευρώπη. Δεν το έπραξαν. Προτίμησαν να αποφύγουν τον κόπο να πείσουν το λαό, ενώ ήξεραν ότι δημοψήφισμα θα γίνει στην Ιρλανδία.
Έτσι, χωρίς ευρωπαϊκό δημόσιο διάλογο και ενημέρωση, για άλλη μια φορά, η Ευρώπη πέφτει θύμα μιας πολιτικής πρακτικής που φοβάται το λαό.
Αλλά, όποιος αποφεύγει το λαό, εισπράττει ΟΧΙ.
Σήμερα, πρέπει να το καταλάβουν όλοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Δεν θα προχωρήσουμε παραπέρα την ευρωπαϊκή ενοποίηση, αν δεν πείσουμε το λαό.
Ενημέρωση, διάλογος, γνώση δίνουν τη δυναμική του ΝΑΙ.
Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι μπροστά, μαζί με άλλες χώρες της πρωτοπορίας της ενοποίησης στην Ευρώπη, στο μεγάλο ΝΑΙ, το ΝΑΙ του λαού. Δεν περνάνε στα κρυφά οι μεγάλες αποφάσεις.
Το ΝΑΙ πρέπει να το πουν οι Ευρωπαϊκοί Λαοί.
Και θα είναι ΝΑΙ μόνο σε μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη.
Και οι ηγεσίες τους, ένα καθήκον έχουν: να πείθουν και όχι να κρύβονται.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι είπε ο Γιώργος Παπανδρέου για τη διαγραφή Σημίτη, σήμερα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις σεισμόπληκτες περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, πιστεύετε ότι χθες πράξατε το σωστό; Αναφέρομαι στα εσωκομματικά. Και το λέω γιατί σήμερα υπάρχουν πολλά στελέχη που βγαίνουν και λένε ότι δε γίνεται πολιτική με διαγραφές.
Γιώργος Παπανδρέου: Μοναδικός στόχος και μοναδική μου έγνοια, μοναδική έγνοια ολόκληρης της παράταξης, είναι να απαλλάξουμε τη χώρα από ένα άθλιο κατεστημένο συγκεκριμένων οικονομικών και πολιτικών παραγόντων, που έχουν ως προστάτη τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Μια κυβέρνηση, που έχει κάνει την Ελλάδα, τους Έλληνες, τον πιο απαισιόδοξο λαό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα λαό που υποφέρει από την ακρίβεια, απ' την αδιαφάνεια, απ' την αυθαιρεσία, την ασυδοσία, την κοινωνική αναλγησία. Μοναδικός μας στόχος είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα και να ξαναφέρουμε το χαμόγελο και την ελπίδα στα πρόσωπα των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Να κάνουμε την Ελλάδα χώρα δικαιοσύνης, ευημερίας, ανάπτυξης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κάνουν μνημόσυνο στο Νίκο Σεργιανόπουλο! Καλούν μέσω Facebook τους θαυμαστές του…

Στο Facebook έχουν αναρτήσει κείμενο με το οποίο καλούν τους θαυμαστές του Νίκου Σεργιανόπουλου να συγκεντρωθούν έξω από το σπίτι του, το Σάββατο στις 21 Ιουνίου, στις 6:00 το απόγευμα.
Εκεί θα τραγουδήσουν το αγαπημένο του τραγούδι, το «Όλες του κόσμου οι Κυριακές» και θα διαβάσουν το «Μονόγραμμα».
«Μπορείτε να φέρετε όλοι κεριά, λουλούδια, ό,τι θέλει ο καθένας», αναφέρει το μήνυμα…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η πιθανή ενδεκάδα της Ρωσίας στον αυριανό αγώνα

Την επιθετική παραλλαγή του 3-5-2 είχε παίξει ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της εθνικής Ρωσίας, Γκούους Χίντινκ, σε όλη τη διάρκεια της προκριματικής φάσης του Euro 2008, ωστόσο στον εναρκτήριο αγώνα του Δ΄ ομίλου απέναντι στην Ισπανία προτίμησε το 4-5-1. Με αυτή τη διάταξη θα παρατάξει και αύριο την ομάδα του απέναντι στην εθνική Ελλάδας, όπως τουλάχιστον εκτιμούν οι Ρώσοι, αλλά και οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, και οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τον Χίντινκ.
…………..
Συνεχίζεται

«Έχει μεταδώσει την ολλανδική ποδοσφαιρική επιθετικότητα στην εθνική Ρωσίας. Θεωρώ βέβαιο ότι η Ρωσία αύριο θα ρισκάρει» μας είπε ο Ρέντζε Λόλκεμα που εργάζεται στην εφημερίδα "Algemeen Dagblad", για να συμφωνήσει μαζί του ο Ρίτσαρντ φαν Πόρτβλιτ από τον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό "Russia Today". Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των προαναφερόμενων δημοσιογράφων, με τις οποίες συμφωνούν απολύτως και οι Ρώσοι Ντμίτρι Σεργκέεφ, Ντένις Τσέλιχ από το αθλητικό σάιτ www.championat.ru, η αυριανή αντίπαλος της εθνικής θα παίξει ως ακολούθως: τερματοφύλακας θα είναι ο Ακινφέεφ, το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Ανιούκοφ και το αριστερό ο Ζίρκοφ, ενώ κεντρικοί αμυντικοί θα παίξουν οι Ιγκνάσεβιτς και Σιρόκοφ. Δεξιός μέσος θα είναι ο Μπιλιαλετντίνοφ, αριστερός ο Σίτσεφ, κεντρικοί μέσοι οι Σέμακ, Ζιριάνοφ, Σεμσόφ και στο "κεφάλι" της επίθεσης ο Παβλιουτσένκο.
………….
Από: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η πιθανή αυριανή ενδεκάδα της Eθνικής μας

Αλλάζει την τακτική ο Ότο Ρεχάγκελ στον αυριανό αγώνα με τη Ρωσία, καθώς στη σκέψη του Γερμανού τεχνικού δεν μετρά μόνο η ανάγκη κατάκτησης της νίκης, αλλά και η αποκαρδιωτική εμφάνιση στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Σουηδία. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας θα επαναφέρει, κατά πάσα πιθανότητα, τη διάταξη 4-3-3, με την οποία η Ελλάδα είχε θριαμβεύσει στον Γ΄ προκριματικό όμιλο του Euro 2008. Εκτός της αλλαγής του συστήματος, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αλλαγές και σε πρόσωπα, καθώς ο "χερ Ότο" έχει πολλά παράπονα από πολλούς διεθνείς.
............
Συνεχίζεται...

Οι θέσεις στις οποίες αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές προσώπων είναι εκείνες του δεξιού μπακ και της επιθετικής γραμμής. Ο Ρεχάγκελ δεν είναι ικανοποιημένος από τον Σεϊταρίδη, οπότε ενδέχεται να χρησιμοποιήσει δεξιά τον Τοροσίδη και να βάλει από την άλλη πλευρά τον Βύντρα ή τον Σπυρόπουλο, με προτίμηση στον πρώτο λόγω εμπειρίας. Αν όμως τελικά επιλεγεί ο Σεϊταρίδης, τότε ο Τοροσίδης θα παραμείνει αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν οι Κυργιάκος και Δέλλας, στη μεσαία γραμμή οι Μπασινάς, Καραγκούνης, Κατσουράνης είναι "αμετακίνητοι", ενώ στην επίθεση μόνος σίγουρος είναι ο Χαριστέας. Αν ο προπονητής του δεν τον χρησιμοποιήσει στη δεξιά πλευρά, ως συνήθως, και τον στείλει "φουνταριστό", τότε δεξιά αναμένεται να παίξει ο Σαλπιγγίδης και αριστερά ο Αμανατίδης ή ο Σαμαράς. Αν ο Χαριστέας παίξει δεξιά, τότε ο Γκέκας (ή ο Σαμαράς) θα παίξουν σέντερ φορ και ο Αμανατίδης (ή ο Σαμαράς) αριστερά. Τερματοφύλακας, φυσικά, θα είναι ο Νικοπολίδης.

………….
Από: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βίντεο από την ώρα του σεισμού, στην Πάτρα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το κατηγορητήριο για το Θέμο - Καλή επιτυχία στην Εθνική, απαντά ο Αναστασιάδης, ο ανακριτής θέλει «να βγάλει από τη μύγα ξύγκι» λέει ο δικηγόρος του

Ολόκληρο το κατηγορητήριο έχει ως εξής:
"Κατά τους παρακάτω αναφερόμενους τόπους και χρόνους, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, χωρίς δικαίωμα, έλαβες γνώση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ειδικότερα ευαίσθητων δεδομένων που αφορούν στην ερωτική ζωή φυσικού προσώπου, αφαίρεσες, ανακοίνωσες, κατέστησες αυτά προσιτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα, επέτρεψες στα πρόσωπα αυτά να λάβουν γνώση των εν λόγω δεδομένων και τα εκμεταλλεύτηκες με οποιοδήποτε τρόπο, είχες δε σκοπό με τις παραπάνω πράξεις σου να προσπορίσεις στον εαυτό σου παράνομο περιουσιακό όφελος, επιπλέον δε, να βλάψεις τρίτον.
..........
Συνεχίζεται...

Συγκεκριμένα, στο Μαρούσι Αττικής, την 22. 11.2007, όταν προσήλθαν και συνάντησαν εσένα και τον συντάκτη, Ιωάννη Μακρυγιάννη στα γραφεία της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», της οποίας κατά το χρόνο εκείνο ήσουν συνεκδότης, οι συγκατηγορούμενοί σου, Ευδοκία Τσέκου και Χρήστος Νικολουτσόπουλος δήλωσαν σε σας ότι ο Χρήστος Ζαχόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού μέχρι την 19.12.2007, διατηρούσε ερωτική σχέση με την Ευδοκία Τσέκου και ότι διαθέτουν το απαραίτητο υλικό που αποδεικνύει την παραπάνω ερωτική σχέση. Εσύ αφού κατέπεισες την Ευδοκία Τσέκου να μεταβεί μαζί με το Χρήστο Νικολουτσόπουλο στο δωμάτιο στον πρώτο όροφο της παραπάνω εφημερίδας, όπου γίνεται το μοντάζ τηλεοπτικών εκπομπών, για να σου επιδείξει μέρος του υλικού, ώστε να βεβαιωθείς ότι είναι αξιόπιστη σε ό,τι καταγγέλλει και αφού η Ευδοκία Τσέκου σου παρέδωσε κασέτα ήχου και εικόνας με οπτικοακουστικό υλικό, την οποία ο Γεώργιος Ζώης, τεχνικός εξειδικευμένος στο τηλεοπτικό μοντάζ και υπεύθυνος μοντάζ της τηλεοπτικής εκπομπής σου, κατόπιν ρητής εντολής σου, έθεσε σε κατάλληλο μηχάνημα και με αυτόν τον τρόπο εμφανίστηκε και επιδείχτηκε σε εσένα στην οθόνη του μηχανήματος μέρος του οπτικοακουστικού υλικού της παραπάνω κασέτας, το οποίο (υλικό) απεικόνιζε τους προαναφερόμενους Χρήστο Ζαχόπουλο και Ευδοκία Τσέκου σε προσωπικές ερωτικές στιγμές, εσύ, με τη βοήθεια του ως άνω τεχνικού, υπέκλεψες το παραπάνω υλικό αντιγράφοντας αυτό σε κατάλληλη προς το σκοπό αυτό συσκευή, εν αγνοία της Ευδοκίας Τσέκου, καθόσον μόνο το ως άνω μέρος του οπτικοακουστικού αυτού υλικού και όχι το σύνολό του εμφανίστηκε σε οθόνη και έγινε οπτικά αντιληπτό.
Στη συνέχεια εσύ την 17.12.2007 μετέβης στο εστιατόριο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ» εντός του ξενοδοχείου «ΧΙΛΤΟΝ» στην Αθήνα, όπου συνάντησες το διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Ιωάννη Ανδριανό, στον οποίο παρέδωσες ένα ψηφιακό δίσκο (DVD), όπου είχες εγγράψει, κατόπιν επεξεργασίας, μέρος του υποκλαπέντος παραπάνω από εσένα οπτικοακουστικού υλικού διαρκείας τριών και ημίσεως (3 ½) λεπτών με τις προσωπικές ερωτικές στιγμές του Χρήστου Ζαχόπουλου με την Ευδοκία Τσέκου, είχε δε σκοπό αφενός μεν να προσπορίσεις στον εαυτό σου περιουσιακό όφελος, αφού στη συνέχεια ζήτησες τη μεσολάβηση στον Σπύρο Κλαδά, Ειδικό Γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.), ώστε να μην συνεχιστεί η ήδη εκκρεμούσα από την 1.11.2007 στην ως άνω Υπηρεσία έρευνα, να τακτοποιηθεί και να μην δοθεί συνέχεια σε αυτή, η οποία αφορούσε σε κατάθεση από εσένα την 20.7.2007 ποσού 5.000.000 ευρώ στο υποκατάστημα της γαλλικής τράπεζας BNP PARIBAS στο Κολωνάκι, η οποία (υπόθεση) επισείει φορολογικές και ποινικές ευθύνες και αντίστοιχες ποινές, αφετέρου δε να βλάψεις το Χρήστο Ζαχόπουλο, αφού με γνωστοποίηση του προαναφερόμενου υλικού στους εκπροσώπους της κυβέρνησης θα εξευτελιζόταν και διασύρονταν η προσωπικότητά του ως δημοσίου λειτουργού με δυσμενείς γι' αυτόν συνέπειες.
Δηλαδή για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 16, 17, 18, 26 παρ.1 εδ. α’, 27 παρ.1 , 51,52, 53, 98 ΠΚ, άρθρ. 2 εδ. β’ , 22 παρ.4, 8 Ν.2472/1997 ".
………………….
Από: http://www.zougla.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα παιδάκια στην Ορεστιάδα πέθαναν από "βίαιο στερητικό θάνατο λόγω έλλειψης τροφής και νερού"

Τα αποτελέσματα της νεκροτομής που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του νοσοκομείου της Κομοτηνής αναφέρει ότι τα δυο αδερφάκια που βρέθηκαν χθες νεκρά μέσα σε ασανσέρ σε νεόδμητη πολυκατοικία στο κέντρο της Ορεστιάδας πέθαναν από βίαιο στερητικό θάνατο λόγω έλλειψης τροφής και νερού.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δώρο στους ιδιώτες τα αντίγραφα αρχαιοτήτων: «Ξεπούλημα» των αντιγράφων στην ελεύθερη αγορά!

Τα κυκλαδίτικα ειδώλια περνούν σε ιδιώτες. Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού τα αντίγραφα αρχαιοτήτων περνούν στην ελεύθερη παραγωγή.
Πρόκειται για την «εκμετάλλευση» της αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς από τρίτους, την οποία, με την απόφασή του αυτή, το Υπουργείο Πολιτισμού νομιμοποιεί!
Αξιοσημείωτο είναι ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για το εν λόγο «ξεπούλημα», αφού την Τρίτη αποδέχθηκε το αίτημα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων να παραχωρεί το δικαίωμα παραγωγής και εμπορίας των αντιγράφων αρχαιοτήτων στην ελεύθερη αγορά.
................
Συνεχίζεται...

Μέχρι σήμερα η άδεια παραγωγής αντιγράφων είχε παραχωρηθεί αποκλειστικά στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού που είναι φορέας του Yπουργείου Πολιτισμού.
Τόσο το Υπουργείο όσο και ο Οργανισμός Προβολής δεν κατόρθωσαν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους αφού ο οργανισμός δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην τεράστια ζήτηση αντιγράφων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ το υπουργείο δεν μπόρεσε να ελέγξει τα χιλιάδες ψευδοαντίγραφα που πωλούνται ανεξέλεγκτα έξω από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Ωστόσο, η λύση που βρήκαν, το «ξεπούλημα» των αντιγράφων αρχαιοτήτων στην ελεύθερη αγορά, αποτελεί ημίμετρο, αφού οι όροι οι οποίοι τίθενται σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύουν την συνέχιση της παραγωγής και πώλησης παράνομων αντιγράφων ενώ οι παρανομούντες για να αποκτήσουν το δικαίωμα νόμιμης παραγωγής και πώλησης θα πρέπει να πληρώσουν.
Πάντως το Υπουργείο θα εξακολουθήσει να έχει διαφυγόντα έσοδα από αυτή τη παράνομη δραστηριότητα.
Το σκεπτικό του προέδρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, με το οποίο έπεισε τα μέλη του ΚΑΣ, είναι ότι «αν υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής νόμιμων αντιγράφων τότε ίσως οι παρανομούντες να θελήσουν να φύγουν από την παρανομία και να νομιμοποιηθούν» συλλογισμός που δεν έχει καμία λογική αφού, όπως αναφέραμε, οι παρανομούντες θα πρέπει να πληρώσουν για να αποκτήσουν το δικαίωμα νόμιμης παραγωγής και εμπορίας.
Το ΤΑΠ προτίθεται να οργανώσει πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για CD τα οποία θα περιλαμβάνουν τις ψηφιακές μήτρες για δικαίωμα χρήσης πέντε διαφορετικών αρχαιοτήτων για τρία χρόνια.
Για τα λιγότερο διάσημα αρχαία αντικείμενα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πωλούν χωρίς σφραγίδα γνησιότητας του ΥΠΠΟ, πληρώνοντας ετήσιο τέλος. Για μεγαλύτερα και διασημότερα αντικείμενα θα δίνεται πιστοποιητικό γνησιότητας, το οποίο όμως προϋποθέτει την καταβολή του 50% των εισπράξεων στο ΤΑΠ.
Η πρόταση του Ταμείου προκάλεσε αντιδράσεις σε μέλη του Συμβουλίου. Χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κ. Νικόλαος Σταμπολίδης ρώτησε «Θέλετε να πουλήσετε τη σφραγίδα του κράτους;», ενώ ο έφορος Ακροπόλεως κ. Αλέξανδρος Μάντης παρότρυνε τον κ. Ρερρέ να μην εμπιστεύεται τρίτους.
Ο πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων εμφανίζεται αισιόδοξος καθώς εκτιμά ότι θα υπάρξει αύξηση των εσόδων, τα οποία μάλιστα στα επόμενα δύο χρόνια υπολογίζει ότι θα φτάσουν τα 2 εκατομμύρια €.

Σχετικά Άρθρα
SOS για τις ενάλιες αρχαιότητεςSOS για τις ενάλιες αρχαιότητεςΞενιτεμένες αρχαιότητες από την Άνδρο


Με εκτίμηση,

Από: http://www.kykladesnews.gr/.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκαναν κατάληψη στη θάλασσα της Ψυτάλλειας

Σε θαλάσσιο αποκλεισμό -κατάληψη της Ψυτάλλειας, προχώρησε χθες ο Δήμος Περάματος, ζητώντας να σταματήσει η περιβαλλοντική επιβάρυνση της πόλης του Περάματος, έτσι ώστε να μην υποστεί, ακόμα ένα καλοκαίρι με οσμές και μολυσμένα έντομα καθώς και την άμεση μεταφορά της λυματολάσπης από το νησί. .....
.....................................................................................
Συνεχίζεται...

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Γλύκα και την αμέριστη συμπαράσταση του συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «Αγ. Νικόλαος», καθώς και του συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων & Ναυτικών Αθλημάτων «ο Αρμός», ο Περαμαϊκός λαός, ανέδειξε για μια ακόμη φορά, τα σημαντικότατα περιβαλλοντικά προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη και με τον συμβολικό θαλάσσιο αποκλεισμό- κατάληψη την Ψυτάλλειας, έστειλαν, στα πλαίσια των συνεχιζόμενων κλιμακούμενων κινητοποιήσεων, μήνυμα σ όλους αυτούς που αδιαφορούν για την δημόσια υγεία, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο καλοκαίρι με οσμές και μολυσμένα έντομα.
Ο συμβολικός αποκλεισμός-κατάληψη, ξεκίνησε στις 6:30μ.μ. από το Δυτικό Άκρο με την παρουσία εκτός του Δημάρχου, εκατοντάδων Περαματιωτών,80 και πλέον σκαφών, των αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων του Περάματος, των Αντινομαρχών που εκπροσώπησαν τον Νομάρχη Πειραιά κ. Μίχα, κ. Βαλσαμάκης και Τριανταφύλλου, του πρώην Δήμαρχου Περάματος Γ. Πατσιλινάκου, του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πέρασμα στο Αύριο» κ. Λαγουδάκη καθώς και αντιπροσωπεία μαζικών φορέων του Περάματος.
Τις εγκαταστάσεις της Ψυτάλλειας επισκέφτηκε αντιπροσωπία του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Γλύκα, όπου και ξεναγήθηκαν στον χώρο των εγκαταστάσεων της Ψυτάλλειας από τα Διευθυντικά στελέχη του εργοστασίου.
Ο Δήμαρχος Περάματος, επισήμανε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, αν δεν απαλλαγεί το Πέραμα οριστικά από την αφόρητη δυσοσμία της Ψυτάλλειας και προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις για την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008. Κάλεσε την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, το συντομότερο δυνατό, να απαλλάξει το Πέραμα και τους όμορους Δήμους από την «εγκαινιασμένη βρώμα» της Ψυτάλλειας, έτσι ώστε το Πέραμα να σταματήσει να θυμίζει «θάλαμο αερίων».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

13 Ιουνίου 1960 στην Ηλεία: Καρχαρίας εις Άγιον Ανδρέαν – Κίνδυνος - θάνατος δια τους κολυμβητάς

Ανακοινούται εκ μέρους του Λιμεναρχείου Κατακώλου ότι κατά τας τελευταίας ημέρας εθεάθη υπό των αλιέων παρά τας ακτάς του Αγίου Ανδρέου, καρχαρίας μήκους 4 περίπου μέτρων. Κατόπιν τούτου εφιστάται η προσοχή των κολυμβητών να μην απομακρύνονται της ακτής πέραν των 50 μέτρων δοθέντος άλλωστε ότι αι εμφανίσεις μεγάλου μήκους ιχθύων είναι συχναί τελευταίως.

Με τον άλλον στη Ραφήνα τι έγινε;
Γιατί ανεβαίνει και το θερμόμετρο από την επόμενη εβδομάδα...
.........
Από την εφημερίδα "Η Πατρίς"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Δεν πιστεύω στις διαγραφές» έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2005

Πόσο ειλικρινής ήταν -και μάλιστα παραμονές Συνεδρίου- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου όταν έλεγε προ ημερών στον Δήμο Αρμένων των Χανίων ότι «το πιο αιχμηρό μαχαίρι που έχω είναι οι δημοκρατικές αξίες και οι δημοκρατικές διαδικασίες»;
Πόσο αμέτοχος ήταν στις ιστορικές διαγραφές του ΠΑΣΟΚ, κυρίως αυτές της Δημοκρατικής Άμυνας το '75 και στελεχών του ΠΑΚ και της Νεολαίας το '74; Και πώς -ενώ είχε αυτό το παρελθόν- έφτασε στην απόφαση να «κόψει» παραμονές εκλογών τόσους βουλευτές;
Ο ίδιος, μιλώντας στα «NEA», αποδέχεται -για πρώτη φορά- να απαντήσει σε όλα αυτά τα καυτά και δύσκολα ερωτήματα, που έχουν σχέση με πολύ σημαντικές εξελίξεις στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του. Και επισημαίνει ότι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες. «Ουσιαστικά δεν βλέπω και ποτέ δεν είδα ότι στενά πειθαρχικές διαδικασίες, ιδιαίτερα για πολιτικά ζητήματα, είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Αντιθέτως δε, επέτρεπαν την ανοιχτή συζήτηση και δημιουργούσαν και έναν φόβο», λέει χαρακτηριστικά.
«Δεν μπορείς», τονίζει στα «NEA», «να μην ακούς τις απόψεις του άλλου, δεν μπορείς να διαγράφεις κατά το δοκούν. Δεν είναι λογική όταν έχεις το μαχαίρι, την εξουσία, να οδηγείσαι σε αυθαιρεσία. Κι εγώ δεν μπορώ παρά να είμαι ενάντια στην αυθαιρεσία της εξουσίας.
Αυτό το έκανα πολλές φορές όταν υπήρξαν διαφωνίες. Να, θυμάμαι -ανεξαρτήτως πώς εκδηλώθηκε κάθε διαφοροποίηση- ότι αισθανόμουν διαφορετικά απέναντι στον Γεράσιμο Αρσένη ή στον Αντώνη Τρίτση ή στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο ή στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, σε τόσους αξιόλογους ανθρώπους που άρθρωσαν πολιτικό λόγο και είτε διαγράφτηκαν είτε αναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν».
............
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην εφημερίδα "Τα Νέα", εδώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Γιώργος Παπανδρέου στη δίνη των μαζικών διαγραφών του '76 είχε επισημάνει ότι οι διαγραφές είναι λάθος τακτική...

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε -όπως και άλλοι- στη δίνη των μαζικών διαγραφών του '76 (σ.σ. ανάμεσά τους οι μετέπειτα βουλευτές Γιάννης Τσεκούρας, Γιώργος Κίρκος, Πάνος Βουρνάς, ο γραμματέας της τότε Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Γιώργος Τζάθας, κ.ά.). Ήταν η εποχή που η σημερινή σύζυγός του Άντα Παπαπάνου -τότε δεν γνωρίζονταν- μέλος της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Πάτρας, διαφώνησε με τις διαγραφές και τέθηκε, όπως και άλλοι 100 σύντροφοί της από την ίδια οργάνωση, «εκτός διαδικασιών επ' αόριστον», με απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου στο οποίο προήδρευε ο Δημήτρης Παγουρόπουλος.
«Ήμουν στο Λονδίνο μετά την κρίση του '76, κάποια στιγμή έγινα γραμματέας της οργάνωσης. Δεν έκρυψα όμως ποτέ τις απόψεις μου ότι ήμουν κατά των διαγραφών. Όχι ότι τότε βάραιναν ιδιαίτερα οι απόψεις μου, ένα στέλεχος ήμουν. Αλλά οπωσδήποτε θεωρούσα χρέος μου να επισημάνω ότι οι διαγραφές είναι λάθος τακτική» είχε πει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», το 2005.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Την εποχή των διαγραφών της Δημοκρατικής Άμυνας και της απομάκρυνσης ή αποχώρησης κορυφαίων στελεχών, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε εκφράσει διαφωνίες

Την εποχή των διαγραφών της Δημοκρατικής Άμυνας και της απομάκρυνσης ή αποχώρησης κορυφαίων στελεχών (π.χ. Σάκης Καράγιωργας, Αμαλία Φλέμινγκ, Μελίνα Μερκούρη, Αγγέλα Κοκκόλα, Νίκος Κωνσταντόπουλος), ο Γιώργος Παπανδρέου είχε εκφράσει τις διαφωνίες του.
«Κι ασφαλώς δεν είχα καμία συμμετοχή σ' αυτήν την ιστορία. Πάντα ήμουν ένθερμος υποστηρικτής αυτής της ανοιχτής διαδικασίας. Αλλά πραγματικά θέλω αυτήν την ανοιχτή διαδικασία να τη βγάλουμε από ένα θέατρο μικροπροσωπικών φιλοδοξιών και ομάδων ή συγκρούσεων προσωπικοτήτων και να την πάμε εκεί που πρέπει, που είναι η πραγματική, πολιτική συζήτηση», είχε πει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τα Νέα"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο στόχαστρο και του Ροντούλη οι εισπρακτικές εταιρείες χρεών των τραπεζών

«Άσκηση διαρκούς ψυχολογικής πίεσης κατά του οφειλέτη και της οικογένείας του, εκτόξευση απειλών, όπως είναι η έκδοση δυσμενών στοιχείων μέσω του Τειρεσία, ώστε να αποκλειστούν μελλοντικά οι οφειλέτες από παροχή δανείων, τηλεφωνικές οχλήσεις των καταναλωτών από υπαλλήλους των εταιρειών, χωρίς να δηλώνουν την πραγματική τους ταυτότητα και σε εντελώς ακατάλληλες ώρες, συνιστούν απαράδεκτες και παράνομες μεθοδεύσεις που πλήττουν τα χρηστά συναλλακτικά ήθη, τα θεμέλια της ομαλής λειτουργίας της αγοράς», όπως τόνισε ο κ. Ροντούλης.
................
Συνεχίζεται...

Λάβρος κατά των εταιρειών είσπραξης καθυστερούμενων οφειλών εμφανίσθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Αστέριος Ροντούλης, στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής - Εμπορίου.Ο βουλευτής Λάρισας κατηγόρησε τις προαναφερόμενες εταιρείες για αντιποίηση των επαγγελμάτων του δικηγόρου και του δικαστικού επιμελητή και καυτηρίασε με ιδιαίτερη οξύτητα τις μεθόδους είσπραξης που εφαρμόζουν, ως παραβαίνουσες τις αρχές της ευπρέπειας και του σεβασμού της προσωπικότητας του οφειλέτη.
Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε την νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Τραπέζης της Ελλάδος για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αδιεξόδων που προκαλούνται από την πρακτική των εισπρακτικών εταιρειών και κάλεσε τον δικηγορικό κόσμο να προστατεύσει τους μικρο-οφειλέτες από τους καταχρηστικούς όρους των τραπεζικών συναλλαγών και την διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων.



Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εισαγγελική παρέμβαση για την απεργία της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας σε βάρος της Διοίκησης της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., σχετικά με την απεργιακή της κινητοποίηση το Μάρτη του 2008, ενάντια στον αντιασφαλιστικό Νόμο – Πετραλιά.
......
Συνεχίζεται...

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2008

Αρ. Πρωτ.: 606






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εισαγγελική παρέμβαση για την απεργία της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας σε βάρος της Διοίκησης της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., σχετικά με την απεργιακή της κινητοποίηση το Μάρτη του 2008, ενάντια στον αντιασφαλιστικό Νόμο – Πετραλιά.

Η κίνηση αυτή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας απέναντι στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., σε συνδυασμό με ανάλογες ενέργειες σε βάρος της ΓΕΝ.Ο.Π. –Δ.Ε.Η., αλλά και η πρόσφατη τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, σχετικά με τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, δείχνουν ότι η κυβέρνηση απέναντι στην ογκούμενη αγανάκτηση των εργαζομένων για την ακρίβεια, τον περιορισμό των εργασιακών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων και την ανεργία, θέλει να χρησιμοποιήσει όλους τους μηχανισμούς και τη δικαιοσύνη για να κάμψει την αντίστασή τους.

Η Διοίκηση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. δεν εκχωρεί σε κανέναν εισαγγελέα το δικαίωμά της στην απεργία ούτε βάζει τον οποιονδήποτε κριτή για τις μορφές πάλης που κάθε φορά θα επιλέγει. Η Διοίκησή της είναι αιρετή και για τις πράξεις ή παραλήψεις της απολογείται στα μέλη της που είναι οι εργαζόμενοι.

Οι Εισαγγελείς να ασχοληθούν με τη δουλειά τους που είναι η τήρηση των Νόμων και να ερευνήσουν για το τι γίνεται στους χώρους δουλειάς, που δεν τηρείται η εργατική νομοθεσία, οι Σ.Σ.Ε., το δικαίωμα της οργάνωσης στα συνδικάτα και της απεργίας, για το γεγονός της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας κ.λ.π. Ας κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν και δεν κάνουν και ας αφήσουν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μαζί με εμπορεύματα, καύσιμα και άλλα επικίνδυνα υλικά «ξεφορτώνονται» και οι τουρίστες στα λιμάνια των Κυκλάδων!

Μαζί με εμπορεύματα, καύσιμα και άλλα επικίνδυνα υλικά «ξεφορτώνονται» οι τουρίστες στα λιμάνια των Κυκλάδων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα όχλησης και συνωστισμού, ενώ το σοβαρότερο είναι ότι τίθεται η ασφάλεια των επιβατών σε κίνδυνο. Μιλήσαμε με τους προέδρους των Λιμενικών Ταμείων των νησιών, οι οποίοι ζητούν ασφαλή λιμάνια και μας αποκαλύπτουν τις επόμενες κινήσεις τους προκειμένου να λυθεί αυτό το πρόβλημα που βασανίζει κατοίκους και επισκέπτες για χρόνια.
...............
Συνεχίζεται...

Ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου Γιώργος Βελισσαρίου σημειώνει: «Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι η χωροθέτηση του λιμανιού από την αρχή, για την καλύτερη λειτουργία του. Σήμερα το λιμάνι της Σύρου είναι μεγάλο και υπάρχει ένας χώρος στην άκρη του λιμανιού όπου γίνονται οι φορτοεκφορτώσεις ώστε να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο η επιβατηγός προβλήτα. Έτσι μπορώ να πω ότι δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα συνωστισμού εξαιτίας των εκφορτώσεων καυσίμων και άλλων υλικών. Άλλωστε το λιμεναρχείο, αν έρχεται ένα φορτηγό πλοίο την στιγμή που φορτώνει ή ξεφορτώνει ένα επιβατηγό, το καθυστερεί ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Όσον αφορά τις ενέργειές μας ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, έχουμε κάνει ήδη κάποια προμελέτη ώστε η προβλήτα φορτοεκφόρτωσης καυσίμων και επικίνδυνων υλικών να φύγει εντελώς από το επιβατηγό λιμάνι, έργο για το οποίο ψάχνουμε χρηματοδότη».
Ο Σίμος Ορφανός, πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου τονίζει ότι: «Οι επόμενες κινήσεις μας είναι ένα μεγάλο έργο νέων προβλητών εντελώς έξω από την επιβατηγό προβλήτα ώστε να εξαλειφθούν και τα ελάχιστα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα. Το λιμάνι του νησιού μας είναι αρκετά μεγάλο, η προβλήτα εκφόρτωσης καυσίμων και άλλων υλικών είναι τουλάχιστον 150 μέτρα μακριά από την επιβατηγό, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πρόβλημα όχλησης ή ενόχλησης των τουριστών και προσκυνητών. Ένα μέτρο το οποίο έχουμε λάβει και συμβάλει στην ακόμα πιο ομαλή λειτουργία του λιμανιού είναι η απαγόρευση φορτοεκφόρτωσης των επικίνδυνων υλικών τον Αύγουστο αλλά και τα Σαββατοκύριακα. Μάλιστα έχουμε φροντίσει να μην δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα στον δρόμο του λιμανιού αφού έχουμε φροντίσει να φεύγουν τα φορτηγά από άλλο δρόμο».
Ο Ιωάννης Γρατσίας πρόεδρος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαντορίνης ελπίζει «το καλοκαίρι να υπάρχει φειδώ στα ωράρια αλλά και στην ποσότητα των υλικών που ξεφορτώνονται. Δηλαδή θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα κατά το οποίο τον χειμώνα που δεν υπάρχει τόση κίνηση στο λιμάνι να διακινούνται περισσότερα φορτηγά πλοία και το καλοκαίρι πολύ λιγότερα. Την απόφαση την έχουμε στείλει στο ΥΕΝ για να εγκριθεί και στη συνέχεια να εφαρμοστεί.
Οι επιπτώσεις αυτής της κατάστασης είναι ιδιαίτερα αρνητικές και εμείς στην Σαντορίνη αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα. Εκτός του ότι η εκφόρτωση καυσίμων και άλλων αδρανών υλικών στο επιβατηγό λιμάνι ενέχει κινδύνους επιβαρύνει σημαντικά και το οδικό δίκτυο. Για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου πριν από περίπου 2 εβδομάδες πήρε την απόφαση να αποχαρακτηριστεί ο Προβλήτας Οχλούντων Φορτίων από τις δέκα το πρωί έως τις πέντε το απόγευμα ώστε αυτές τις ώρες να χρησιμοποιείται μόνο για επιβάτες.
Ήδη επιχειρήθηκε σε ένα πλοίο με θετικότατα αποτελέσματα. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούνται και τα φορτηγά πλοία που φορτώνουν και ξεφορτώνουν με την ησυχία τους τις νυχτερινές ώρες και οι επιβάτες δεν ενοχλούνται».
Ο Παντελής Κουντουράκης πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο Μήλου προσθέτει: «Η εμπορευματική προβλήτα ειδικά για τα καύσιμα είναι διαφορετική στο λιμάνι μας, έτσι η επιβάρυνση του επιβατηγού προβλήτα είναι μειωμένη. Περισσότερη όχληση υπάρχει από την μεταφορά υλικών. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να μεταφερθεί η κεντρική προβλήτα γεγονός που απαιτεί πολλά έργα. Το θέμα δηλαδή δεν είναι τι θέλουμε αλλά και το τι μπορούμε, τι είναι εφικτό να γίνει. Άλλωστε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δεν είναι ώριμο να δεχτεί κάτι τέτοιο, οι απόψεις διίστανται, άλλοι θέλουν την μεταφορά και άλλοι όχι. Βέβαια σε βάθος χρόνο θα πρέπει να αλλάξει αυτό».
Για το Λιμενικό Ταμείο Σίφνου, ο Ανδρέας Μπενάκης τονίζει: «Τα προβλήματα πάντα υπάρχουν και είναι σοβαρά αλλά σύμφωνα με τις υποδομές που διαθέτουμε προσπαθούμε να γίνονται αυτές οι απαραίτητες εργασίες με τέτοιο τρόπο ώστε να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο η κίνηση των επιβατών. Δηλαδή προσπαθούμε αυτές οι εργασίες να γίνονται τις ώρες που δεν υπάρχουν δρομολόγια επιβατηγών πλοίων. Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στο στάδιο της εκπόνησης μιας μελέτης για την ανάπλαση του λιμανιού ώστε να υπάρχουν περισσότερες θέσεις και υποδομές για την διευκόλυνση τόσο των επιβατηγών όσο και τον φορτηγών πλοίων. Βέβαια το πρόβλημα δεν θα λυθεί τελείως αλλά θα υπάρχουν καλύτερες υποδομές και μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Περιμένουμε τις αποφάσεις για να ξεκινήσουμε τα έργα».
Η κ. Σκαραμαγκά, πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου δήλωσε στο http://www.kykladesnews.gr/ τα εξής: "Αναμφίβολα οι επιπτώσεις στον τουρισμό είναι αρνητικές όπως και στην αισθητική εικόνα του νησιού. Δεν είναι δυνατόν στο λιμάνι της Πάρου, το οποίο έχει τις περισσότερες σε σχέση με άλλα νησιά προσεγγίσεις επιβατικών πλοίων, τουριστικών σκαφών, κρουαζιερόπλοιων, κλπ να γίνεται φορτοεκφόρτωση αδρανών και άλλων υλικών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Είναι προφανές ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στις διάφορες παραγωγικές ομάδες του πληθυσμού και κατά συνέπεια στις χρήσεις του λιμανιού. Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε ότι η οικονομία της Πάρου στηρίζεται κυρίως στο τουρισμό. Η πρώτη εικόνα του επισκέπτη στο νησί είναι το λιμάνι, στο οποίο συσσωρεύονται όλες οι λειτουργίες της πόλης το καλοκαίρι και γ' αυτό υπάρχει και κίνδυνος ατυχήματος, πέραν όλων των άλλων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου έχει ψηφίσει κανονιστική απόφαση, με την οποία γίνεται διακοπή εργασιών μεταφόρτωσης αδρανών υλικών από 1η Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Η οριστική λύση βέβαια σε αυτό το οξυμένο πρόβλημα είναι η κατασκευή εμπορικού λιμανιού στη Πάρο, για το οποίο θα πρέπει άμεσα να οριστικοποιηθεί η χωροθέτησή του σε κατάλληλη θέση και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στη σύνταξη μελετών για την υλοποίηση του".

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Με εκτίμηση, η ομάδα του ειδησεογραφικού portal http://www.kykladesnews.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σαλπάρει (επιτέλους) αύριο το πρωί, η Αργώ...

Σαλπάρει (επιτέλους) αύριο το πρωί, στις 9:00, από το Βόλο, η Αργώ για ένα ταξίδι περίπου δυο μηνών.

Η διαδρομή της ως προς τις αποστάσεις, τους χρόνους και το βαθμό δυσκολίας, θα είναι ισοδύναμη με τα μεγέθη του μυθικού ταξιδιού της Αργούς.
Το ταξίδι, συνολικής απόστασης 1.200 ναυτικών μιλίων θα γίνεται μόνο με το φως της ημέρας και θα απαιτήσει περίπου 35 μέρες πλεύσης με κουπιά. Με τις ενδιάμεσες στάσεις θα διαρκέσει τουλάχιστον δυο μήνες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

To «Χαμόγελο του Παιδιού» μας παρακαλεί να αφαιρέσουμε την ανακοίνωση εξαφάνισης των δυο παιδιών από την Ορεστιάδα



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποδοκιμάζει η ΕΣΗΕΑ τον τρόπο κάλυψης από τα ΜΜΕ της δολοφονίας του Νϊκου Σεργιανόπουλου και του σεισμού στην Ανδραβίδα

Ανακοίνωση

Κάλυψη θανάτου Νίκου Σεργιανόπουλου

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με έντονο προβληματισμό τη συνεχιζόμενη, από ΜΜΕ, εφημερίδες και κυρίως τηλεοπτικούς σταθμούς, απαράδεκτη τακτική διασυρμού της μνήμης του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, με το ανυπόστατο αιτιολογικό της συνδρομής στην εξιχνίαση της τραγικής υπόθεσης του φόνου του ηθοποιού. Όπως είναι γνωστό, η εξιχνίαση εγκλημάτων και άλλων παράνομων πράξεων είναι έργο της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης.
Το θέαμα, κυρίως στα κανάλια, με δημοσιογράφους-ντέντεκτιβ και διαφόρους «ειδικούς» επιστήμονες, οι οποίοι για λόγους ακροαματικότητας και προβολής, προβαίνουν σε λεπτομέρειες προσωπικού χαρακτήρα που δεν ενισχύουν την υπόθεση, με απίθανες και πρωτοφανείς αναλύσεις, είναι απαράδεκτο. Η τακτική αυτή δημοσιογράφων-μελών της ΕΣΗΕΑ είναι έξω από τους κανόνες δεοντολογίας και τις διατάξεις του Καταστατικού της Ενώσεως.
Κάλυψη σεισμών
Άλλο φαινόμενο αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς είναι η διόγκωση και υπερβολή διαφόρων απόψεων, επιστημονικά αμφίβολων, περί δήθεν επικείμενου μεγάλου σεισμού. Αποτέλεσμα, η δημιουργία αδικαιολόγητου πανικού σε μεγάλο μέρος των πολιτών.
Το ΕΟΔ αποδοκιμάζει όλη αυτή την τακτική ορισμένων συναδέλφων που προσβάλλουν και εκθέτουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Και τους καλεί να αναλογισθούν τις ευθύνες τους.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας
της ΕΣΗΕΑ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...