Ειδήσεις

19 Μαρ 2009

Οι συγκρατούμενοι της καταγγέλλουν ότι ήταν πισθάγκωνα δεμένη και με αίματα στο πρόσωπο

Ανακοίνωση του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον θάνατο κρατούμενης κατά την διάρκεια μεταγωγής της στην Κρήτη

Το θέμα των συνθηκών κάτω από τις οποίες γίνονται οι μεταγωγές κρατουμένων στις φυλακές της χώρας τίθεται για μια ακόμη φορά μετά τον θάνατο της κρατούμενης της Κατερίνας Γκουλιώνη κατά τη διάρκεια μεταγωγής από τις φυλακές Θήβας στην Κρήτη.
Ο θάνατος της προκαλεί θλίψη αλλά και πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη.
…..
Συνεχίζεται…

Η Κατερίνα Γουλιώνη είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές τον περασμένο Νοέμβριο και πρόσφατα είχε αρνηθεί και είχε αντιδράσει έντονα στην υποχρεωτική, υποτιμητική, και εξευτελιστική κολπική εξέταση που υφίστανται όλες οι κρατούμενες κάθε φορά που εισέρχονται στις φυλακές.



Βρέθηκε νεκρή στις 6 το πρωϊ στις 18 Μαρτίου στο πλοίο που την μετέφερε στην Κρήτη. Οι συγκρατούμενοι της καταγγέλλουν ότι ήταν πισθάγκωνα δεμένη και με αίματα στο πρόσωπο.



Το υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να διερευνήσει την υπόθεση και να δώσει απαντήσεις για το περιστατικό, σε κάθε περίπτωση όμως φέρει ευθύνη για τις μεταγωγές και τον τρόπο που αυτές γίνονται τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για την ασφάλεια των κρατουμένων.