Ειδήσεις

4 Απρ 2008

Μόνο κεραυνό εν αιθρία δεν αποτελεί η αποκάλυψη της χρήσης αναβολικών από τη μεγάλη πλειοψηφία των αθλητών της εθνικής ομάδας άρσης βαρών

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός και ο χορός των δισ. που έχει στηθεί γύρω από αυτόν πηγαίνουν χέρι-χέρι με το ντοπάρισμα.
Όλο αυτό το εμπόριο, οι «βιονικοί» υπερ-αθλητές που ξεζουμίζονται από τα μονοπώλια και τους χορηγούς για να πεταχτούν στη συνέχεια σαν στυμμένες λεμονόκουπες, καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική ανάγκη του λαού και της νεολαίας για άθληση, καμία σχέση δεν έχουν με την άμιλλα, με τα περίφημα «ολυμπιακά ιδεώδη». ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν σοβαρή ευθύνη για την κατάσταση που έχουν διαμορφώσει με τις κυβερνήσεις τους, για την μετατροπή και του αθλητισμού σε ένα ακόμα «φιλέτο» για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες να μη μείνουν θεατές και χειροκροτητές του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, αλλά να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές στα γήπεδα, τα παρκέ και τους στίβους.
Να παλέψουν οργανωμένα για το δικαίωμά τους στην άθληση μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τις μαθητικές κοινότητες, τα αθλητικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς της γειτονιάς.
Να διεκδικήσουν τα δισ. που μοιράζονται απλόχερα στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό, να δοθούν για την κάλυψη των αναγκών της νεολαίας, για τη δημιουργία νέων χώρων άθλησης, για τη φυσική αγωγή και τον σχολικό αθλητισμό, για την ανάπτυξη ενός πραγματικά μαζικού λαϊκού αθλητισμού.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Πηγή: ΑΠΕ