Ειδήσεις

5 Ιουν 2008

Άμα πάρω 400 ευρώ από το επίδομα ανεργίας και άλλα 300 από το Ταμείο Φτώχειας, γιατί να δουλέψω για... 700 ευρώ;

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το «κύμα» ακρίβειας με επίδομα φτώχειας από το νεοσύστατο ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης. Το επίδομα θα είναι ίσο με τη σύνταξη του ΟΓΑ δηλαδή περίπου 300 ευρώ. Σύμφωνα με όσα ακούσαμε στα χθεσινά δελτία, δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν μηνιαίο εισόδημα γύρω στα 400 ευρώ και θα περιλαμβάνει και όσους έχουν κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
Μέχρι εδώ όλα καλά! Σας ρωτάω όμως θυμόσοφοι οικονομολόγοι μου:
Ο μέσος μισθός για ένα νέο υπάλληλο είναι γύρω στα 700 ευρώ. Γιατί λοιπόν, να κάθεται κάποιος να δουλεύει με τις ώρες χωρίς να του αναγνωρίζονται υπερωρίες και πλείστα αλλά εργασιακά δικαιώματα και να μην…
………….
Συνεχίζεται…


…κάθεται σπίτι ή στην προσφιλή του καφετέρια και να έχει στο τσεπάκι του 700 ευρώ το μήνα (περίπου 400 ευρώ το επίδομα ανεργίας και άλλα 300 από το Ταμείο Φτώχειας) από την «κρατική φιλανθρωπία»;
Η λύση είναι μια κύριοι… Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αύξηση των σημερινών εξαθλιωμένων μισθών με κριτήριο την παραγωγικότητα. Οι φιλανθρωπίες ακόμα και οι πιο γενναιόδωρες εκτρέφουν νέες στρατιές ανέργων και μακροπρόθεσμα αυξάνουν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.
Με χάπια για τον πονοκέφαλο δεν θεραπεύεται ο καρκίνος.
…………….

----------

Μιχάλης Αραμπατζόγλου

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Ρε ΒΛΑΚΑ γιατί σπαμάρεις με άσχετα "σχόλια";
Πως πρέπει να σου το πούμε επιτέλους;

Unknown είπε...

γ... το σπίτι σου κάθαρμα σπαμμερά!

Ανώνυμος είπε...

Αράπη, όπου τον δεις βάρα τον. Ρίχτου πράμα!

Ανώνυμος είπε...

Μια κυβέρνηση που (προφανώς) απευθύνεται σε χαχόλουςBy Factorx | June 5, 2008


Αν ο γιος σας ή ο γιος ενός φίλου σας, διοριζόμενος στο Δημόσιο με μηνιαίο μισθό + - 1000 Ευρώ, υποστήριζε πως έπιασε δουλειά με αμοιβές πάνω από 1.000.000 (!) Ευρώ, πως θα τον αντιμετωπίζατε; Θα τον στέλνατε στον ψυχίατρο ; Κακώς !…Με βάση τη λογική του υπουργού Ναυτιλίας κ. Γ. Βουλγαράκη, που υιοθέτησε η Κυβέρνηση και τα κλακαδόρικα ΜΜΕ, το παιδί θα είχε δίκιο !…Τόσα θα εισπράξει, περίπου, στην 37ετία που θα εργαστεί, (εξελισσόμενος), στη θέση που διορίστηκε.Έτσι και η πώληση του Λιμένος Πειραιά θα αποφέρει .4,3 δις. Ευρώ !!! Σε 35 χρόνια βέβαια. Τώρα αν η προσφορά των Κινέζων, σε παρούσες τιμές, είναι δεν είναι 400 με 500 εκατ., συνολικά, και 90 εκατ. Το χρόνο, τι σημασία έχει για τους πωλητές των πάντων ; Επίσης τι σημασία έχει το αν βρίσκεται στα ίδια, σχεδόν, επίπεδα με άλλες προσφορές; Τα πανηγύρια για τα «4,3 δις», καλά κρατούν. Απευθύνονται σε χαχόλους. Χαχόλοι υπάρχουν και πολλοί, (απ΄ ό,τι φαίνεται), αλλά μη μας θεωρούν χαχόλους κι όλους. Ούτε χρειάζεται να ξέρουμε κινέζικα για να καταλάβουμε την κομπίνα που έχει στηθεί και στα λιμάνια. Στην φωτογραφία αναγνώστριά μας που μόλις έχει ακούσει τις δηλώσεις Βουλγαράκη για την Cosco

Topics: Πολιτική Επικαιρότητα |




7 Σχόλια to “Μια κυβέρνηση που (προφανώς) απευθύνεται σε χαχόλους”
Χρήστος Says:
June 5th, 2008 at 11:45 am
Η κυβέρνηση “κάνει τη δουλιά της”, που δεν είναι άλλη από το να παραπληροφορεί τον κόσμο, σε μια οργανωμένη προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα κάνοντας το μαύρο - άσπρο, ώστε να επωφεληθεί από νούμερα που ζαλίζουν τον απ0λό κοσμάκη.
Το πρόβλημα για όλους εμάς είναι αυτά τα δύστυχα δημοσιογραφικά λαμόγια, η αχρειότητα των οποίων έχει ξεπεράσει κάθε όριο, χωρίς όμως καθόλου οι ίδιοι να ενοχλούνται.
Όλοι αυτοί οι καθημερινοί απατεώνες που φοράνε γραβάτα και κουστούμι και νομίζουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν το πόπολο είναι το μεγάλο πρόβλημα.
Μήπως να τους χαιρετίσουμε όλους με…το παράσημο του γιαουρτιού και να τελειώνουμε μαζί τους…

monahikoslikos Says:
June 5th, 2008 at 12:02 pm
Δεν είναι μόνο Δεξιοί είναι και απατεώνες

Lakis, Malaga Says:
June 5th, 2008 at 12:22 pm
Τί να κάνει ο κοσμάκης ρε παιδιά?

Μετά την “επιδρομή” του ΠΑΣΟΚ είπε να ψηφίσει ετούτους μπας και δει καμιά άσπρη μέρα…

Πέτρος Says:
June 5th, 2008 at 1:42 pm
Δηλαδή κάποιος που παίρνει δάνειο για να αγοράσει ένα σπίτι αξίας 200.000Ε, όταν τον ρωτάνε πόσο του κόστισε τι λέει?
Κάνει 1000Ε το μήνα για 35 χρόνια? Η περίμενες ότι θα το αγοράσει η COSCO με μετρητά το λιμάνι.
Το σημαντικό το οποίο παραγνωρίζεται είναι ότι κάποιες εταιρίες θεωρούν ότι το λιμάνι αυτό έχει μεγάλες επενδυτικές προοπτικές, αλλά οι κρατικοδιαίτοι που το λυμαίνονταν τόσα χρόνια, το είχαν δέσμιο σε μια αναχρονιστική πολιτική που απέφερε μόλις 7 εκ. Ε ετησίως! Δηλαδή 245εκ Ε σε 35 χρόνια!! Κάντε τη σύγκριση.

Under-Uber Says:
June 5th, 2008 at 1:44 pm
Το http://www.euro2day.gr είχε σήμερα δυνατό θέμα για την κυβερνητική κομπίνα των ‘τρις’ (αλλά σε…δόσεις 37ετίας). Ειναι το μόνο σαίτ που ειπε τα πράγματα με τ’ όνομά τους απο την πρώτη μέρα που έσκασε το θέμα

NS Says:
June 5th, 2008 at 1:47 pm
Αρα, το συμπέρασμα είναι ότι:
(α) πουλάνε “φθηνά”, δηλ. κάτω από την αγοραία αξία του? (= κακοί διαχειριστές)
(β) πουλάνε “φθηνά”, δηλ. κάτω από την αγοραία αξία του, επειδή λαδώθηκαν? (= απατεώνες)
(γ) δεν έπρεπε να πουλήσουν καθόλου? (δεξιοί)

Αν οι σωστές απαντήσεις είναι (β) και (γ) = δεξιοί και απατεώνες.

Σχόλια:
(1) όποιος πουλάει περιουσία του Δημοσίου είναι δεξιός [αυτό βέβαια σημαίνει ότι εκτός από τα προ του 1990 κομμουνιστικά καθεστώτα (και την Κούβα μέχρι στιγμής) όλες οι άλλες κυβερνήσεις στον κόσμο ήταν δεξιές!!!??? -ΟΚ γιατί όχι?] - ΣΗΜ: Νομίζω μάλιστα ότι η ΝΔ θα ήταν δεξιό κόμμα σε κάθε περίπτωση ακόμα κι αν κρατικοποιούσε αντί να πουλάει!

(2) Πως κάποιοι είναι τόσο σίγουροι ότι η αγοραία αξία είναι ανώτερη της προσφερόμενης? Δεν λέω μπορεί και να είναι έτσι (κι εγώ δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά τις επιχειρηματικές ικανότητες τους), αλλά π.χ. βάσει ποιών γνώσεων/ στοιχείων/ εκτιμήσεων κλπ. πετάει ο καθένας την παρόλα του ως ψημένος ειδήμων στις χρηματοοικονομικές εκτιμήσεις δικαιωμάτων παραχώρησης λιμένων? Και μάλιστα να καταλήγει ότι στανταράκι επαιξε και απατεωνιά???!!!

Αν η αντίρρηση είναι στο ότι παραχωρείται/πουλιέται … πάσο! αλλά αυτό είναι άσχετο με τιμές, απατεωνιές και λοιπά καφενειακά!!!

NS Says:
June 5th, 2008 at 1:57 pm
Επίσης αν είμασταν ευρωπαϊκό κράτος και όχι καφενείο (γιατί αυτό είμαστε) η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα είχε ήδη επέμβει και (α) θα είχε αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετόχής στο ΧΑ για την προστασία των μικροεπενδυτών, (β) θα είχε ήδη επιβάλλει στο μέτοχο (Ελλ. Δημόσιο) και στην εισηγμένη (ΟΛΠ) να προβούν σε διορθωτικές δηλώσεις, (γ) θα είχε ήδη επιβάλλει στο μέτοχο και στην εισηγμένη τις προβλεπόμενες κυρώσεις (πρόστιμα κλπ.) για διασπορά ψευδών πληροφοριών και ενδεχομένως κατάχρηση αγοράς, και βέβαια (γ) θα έπρεπε ήδη να είχαν γίνει οι σχετικές αγωγές για αποζημίωση από επενδυτές. Σημειωτέον ότι για τον ίδιο λόγο ζητήθηκαν εξηγήσεις από την Κινεζική Επιτροπή Κεφ. από την Cosco και ανεστάλει η μετοχή της. Αντε να μας μάθει η Κίνα πως λειτουργούν οι αγορές!!!!