Ειδήσεις

5 Ιουν 2008

Διαμαρτυρία των μαθητών των Δημοτικών σχολείων του δήμου Βαθέος

Διαμαρτυρία των μαθητών των Δημοτικών σχολείων του δήμου Βαθέος για την απόφαση της Δημαρχίας να κόψει τα πεύκα μπροστά στο Διοικητήριο ώστε να διευκολύνει τα αυτοκίνητα!
---------------------
Θέλουμε πράσινο!
Γιατί χωρίς πράσινο δεν υπάρχει ζωή….
Θέλουμε να διατηρήσουμε το πράσινο που έχει απομείνει στην πόλη μας.
Για να μη λέμε και εμείς στα παιδιά μας – όπως μας λένε σήμερα οι γονείς μας- ότι μια φορά κι έναν καιρό εδώ μπροστά στη Νομαρχία υπήρχαν κάτι πανύψηλα πεύκα και ο Δήμος τα έκοψε, τα σκότωσε για να κάνει δρόμο για τα αυτοκίνητα!
Το κόψιμο των δέντρων δεν είναι για το καλό μας, είναι για τα αυτοκίνητα που μολύνουν το περιβάλλον.
Εμείς τα παιδιά θέλουμε να βροντοφωνάξουμε ότι έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.
Θέλουμε όποια απόφαση παίρνει ο Δήμος μας, να σκέφτεται πρώτα εμάς τα παιδιά.
Θέλουμε ο Δήμος μας να φυτέψει και άλλα δέντρα.
Κάποτε οι παππούδες μας είχαν τις αλάνες και τις αυλές των σπιτιών τους και έπαιζαν.
Εμείς σήμερα τι έχουμε;
………………..
Συνεχίζεται

Τα τέσσερα ντουβάρια του δωματίου μας και το κομπιούτερ;
Δεν υπάρχει πια ελεύθερος χώρος να παίξουμε, να κάνουμε ποδήλατο, μόνο τα προαύλια των σχολείων μας υπάρχουν και εκεί πάλι μας κυνηγούν οι γείτονες γιατί τους ενοχλούμε.
Μήπως τελικά οι πόλεις χτίζονται για τα τροχοφόρα και όχι για μας τους ανθρώπους;
Τότε ας σταματήσουν οι γονείς μας να μας φέρνουν στον κόσμο.
Γιατί αυτός ο κόσμος δεν είναι για παιδιά.
Ελπίζουμε ο Δήμος μας να μας σκεφτεί και να μην προβεί σε αυτή την πράξη κοπής των δέντρων.
Γιατί κόβοντας τα δέντρα σκοτώνεις το περιβάλλον, σκοτώνεις την ίδια τη ζωή!

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Βαθέος.
…………………Από: http://www.samosnet.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

))
ΚΑΦΕΝΤΖΗ, He Se Ms, τα SMS στην TV.

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή, Ιούνιος 06, 2008

Αυτή είναι η αλήθεια για την Siemens...
.

Το Press-gr αποκαλύπτει....
.

O Μιχ. Χριστοφοράκος είχε αναλάβει να "καλύψει" ο ίδιος τα επίμαχα τιμολόγια της οικογένειας Μητσοτάκη. Ξέσπασε το σκάνδαλο και δεν ...πρόλαβε. Ετσι βρέθηκαν όλα μαζί. Τα ερωτήματα για το "παραλογιστήριο". Πώς ...χαρίστηκε ένα κρίσιμο τριήμερο για τη ρύθμιση της εκκρεμότητας από τον Κυριάκο!
.


Η υπόθεση της εμπλοκής του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα της Siemens είναι αρκετά μπερδεμένη. Και γι' αυτό ας προσπαθήσουμε -με βάση τις πληροφορίες και τα στοιχεία που υπάρχουν- να την ξεκαθαρίσουμε.
Ο ίδιος δηλώνει ότι παρήγγειλε τον εξοπλισμό του γραφείου του στην Siemens, έκανε προφορικό διακανονισμό με τον επικεφαλής της εταιρείας Μιχ. Χριστοφοράκο, που ήταν φίλος του, για την πληρωμή σε δόσεις και απλώς καθυστέρησε να τον εξοφλήσει. (Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δήλωση του).
Κατ' αρχάς, από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε στη συνέχεια προκύπτει ότι εκτός από τον Κυρ. Μητσοτάκη ανάλογο εξοπλισμό είχε προμηθεύσει η Siemens και την αδελφή του βουλευτή και της Ντόρας Μπακογιάννη, Αικατερίνη Μητσοτάκη, όπως επίσης και τον Λεωνίδα Δραγουμάνο, συνεργάτη της κ. Μπακογιάννη, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί γιατί ...δεν είχε εξοφλήσει το δικό του τιμολόγιο...
Φαίνεται λοιπόν, ότι η Siemens προμήθευε ....οικογενειακώς. Και το ερώτημα είναι αν υπάρχουν και οποιεσδήποτε άλλες παροχές προς μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη από την εταιρεία αυτή.
.
Ανέλαβε να τα φυλάξει η ιδιαιτέρα...
Πιο συγκεκριμένα τώρα, η προμήθεια αυτού του πανάκριβου εξοπλισμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε πέρυσι το καλοκαίρι.
Τι έγινε στη συνέχεια; Ο Μιχ. Χριστοφοράκος ανέλαβε να ρυθμίσει το θέμα της οικονομικής τακτοποίησης της οφειλής μέσω της ΦΟΥΖΙΤΣΟΥ ΣΗΜΕΝΣ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΣ ΑΕ. Προκύπτει όμως διαφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών καθώς η δεύτερη αρνείται να συναινέσει σε ο,τι προτείνει ο Μιχ. Χριστοφοράκος. Ετσι κόβονται πιστωτικά τιμολόγια.
Ο ίδιος ο Μιχ. Χριστοφοράκος, στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, αναλαμβάνει να καλύψει εκείνος το θέμα των οφειλών. Ετσι δίνει όλα τα παραστατικά στην ιδιατέρα γραμματέα του, την κ. Κατερίνα Τσακάλου, προκειμένου να τα φυλάξει στο λεγόμενο "παραλογιστήριο" της εταιρείας μέχρι να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα.
Ξεσπάει όμως το σκάνδαλο, φεύγει από την Siemens Ελλλάς ο κ. Χριστοφοράκος αλλά (όλα) τα χαρτιά ...μένουν.
Ετσι εξηγείται γιατί βρέθηκαν όλα μαζί: Εκτός από τα τιμολόγια του Κυρ. Μητσοτάκη, τα τιμολόγια και των άλλων δύο προσώπων όπως και τιμολόγια από άλλες εταιρείες που, μολονότι υπεργολάβοι της Siemens, δεν υπήρχε κανένας λόγος να βρίσκονται εκεί. Ο κ. Χριστοφοράκος τα είχε κρατήσει για να τα ρυθμίσει όλα μαζί - όλα αφορούσαν μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη.... Θα φρόντιζε δηλαδή για την πληρωμή ο ίδιος...
Ύστερα από την έκρηξη του σκανδάλου και την αποχώρηση Χριστοφοράκου, λοιπόν, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάζεται πια να αρχίσει ο ίδιος την εξόφληση των τιμολογίων. Η πρώτη πληρωμή γίνεται στις 14 Ιανουαρίου, ο Μιχ. Χριστοφοράκος έχει φύγει από την Ζήμενς παραμονές Χριστουγέννων του 2007...
Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Μητσοτάκης καθυστερεί τόσο πολύ την πλήρη εξόφληση της εκκρεμότητας...
.
Από Πέμπτη μέχρι Δευτέρα...
Την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα ο εισαγγελέας κάνει έφοδο στα γραφεία της Siemens Ελλάς. Οι πληροφορίες λένε ότι η κ. Τσακάλου του έχει υποδείξει πού ακριβώς βρίσκεται το "παραλογιστήριο" με όλα τα σχετικά έγγραφα, τιμολόγια, παραστατικά κλπ. Ο εισαγγελέας ενημερώνεται αλλά δεν παίρνει κανένα έγγραφο. Άρα ο χρόνος (πολύτιμος) κυλάει προς όφελος κάποιων άλλων...
Περνάει το Σαββατοκύριακο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει την Δευτέρα και με επιταγή εξοφλεί με επιταγή το υπόλοιπο του λογαριασμού του. Τυπικά, επομένως, ούτε γάτα ούτε ζημιά; Αν πάντως είχε κατασχεθεί το "παραλογιστήριο" την Πέμπτη, το σκηνικό θα ήταν σίγουρα διαφορετικό.
Την Τρίτη ο προϊστάμενος του λογιστηρίου της Siemens Κ. Μικές παραδίδει την επιταγή του Κ. Μηστοτάκη στον εισαγγελέα που πλέον παίρνει στα χέρια του και όλα τα άλλα παραστατικά.
Η δικαστική συνέχεια του θέματος θα φανεί. Πολιτικά όμως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Και αυτό που επί του παρόντος μένει να αποδειχθεί είναι αν η Siemens έκανε δώρα και ...εις είδος σε πολιτικά πρόσωπα. Μπορεί δηλαδή να κόβονταν και τιμολόγια, αλλά ποιος (θα) τα πλήρωνε; Ο κ. Χριστοφοράκος και κάποιοι άλλοι...
------------------------------------------------
(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)

# posted by press.gr@hotmail.com @ 1:26:00 πμ 5 comments

Τιμολόγια και από άλλες εταιρείες...
.
...στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπήρχαν στην Siemens!
.
Στο "παραλογιστήριο" της Siemens υπήρχαν και τιμολόγια ...άλλων εταιρειών στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη . Είναι της εταιρείας ANADELTA και COMCONET που ασχολούνται με συστήματα πληροφορικής και κομπιούτερς.
Το τιμολόγιο της COMCONET αφορά "εγκατάσταση τηλπ/κου και ηλεκτρ/κού δικτύου" συνολικής αξίας 36.628,20 ευρώ.
Η εταιρεία ANADELTA έχει κόψει δύο τιμολόγια τον Ιούλιο του 2007 αξίας 11.039,63 ευρώ και 5360.95 ευρώ αντίστοιχα και τον Σεπτέμβριο έχουν κοπεί ισόποσα πιστωτικά.
Υπάρχουν δύο ακόμη τιμολόγια της ίδιας εταιρείας 1.173 και 333 ευρώ χωρίς αυτά να συνοδεύονται από πιστωτικά....
---------------------------------------
(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)

# posted by press.gr@hotmail.com @ 12:23:00 πμ 9 comments

Τιμολόγια και στην αδελφή της Ντόρας...
.
...βρέθηκαν από την Siemens!
.
Βρέθηκαν και δυο τιμολόγια της ΣΗΜΕΝΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ στο όνομα ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, μεσίτης με έδρα την πλατεία Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι. Είναι η αδελφή της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το ένα έχει ημερομηνία 18.4.2007 και είναι αξίας 268,53 ευρώ και το άλλο έχει ημερομηνία 20.4.2007 και είναι αξίας 2.338,70 ευρώ. Μαζί με αυτά βρέθηκε και απόδειξη κατάθεσης στην Εμπορική Τράπεζα ποσού 2.607,22 ευρώ στις 8.5.2007. Στη φωτοτυπία είναι σημειωμένο χειρόγραφα το όνομα ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
--------------------------------
(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)

# posted by press.gr@hotmail.com @ 12:07:00 πμ 3 comments
Πέμπτη, Ιούνιος 05, 2008

Αυτά είναι τα τιμολόγια της Siemens...
.
... που βρέθηκαν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
.
Στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκαν τέσσερα τιμολόγια της ΣΗΜΕΝΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ που αφορούν υλικό (κομπιούτερς κλπ) και την εγκατάστασή τους. Εχουν ημερομηνίες από 22 Ιουνίου 2007 μέχρι 18 Ιουλίου 2007.
(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)

# posted by press.gr@hotmail.com @ 11:53:00 μμ 5 comments

Κι αυτά είναι τα ...πιστωτικά τιμολόγια
.

...που έκοψε η Siemens στον Κ. Μητσοτάκη!

Μαζί με τα τιμολόγια πώλησης, βρέθηκαν και τέσσερα πιστωτικά τιμολόγια ίσης αξίας που κόπηκαν από την Siemens στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)

# posted by press.gr@hotmail.com @ 11:35:00 μμ 4 comments

Αυτές είναι οι δέκα αποδείξεις της FUJITSU SIEMENS ...
.

.... που βρέθηκαν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
.

Στο "παραλογιστήριο" της Siemens βρέθηκαν και δέκα αποδείξεις λιανικής πώλησης από την ΦΟΥΖΙΤΣΟΥ ΣΗΜΕΝΣ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΣ ΑΕ για υλικά του ΚυριάκοΥ Μητσοτάκη. Ως διεύθυνση δηλώνεται είτε η Λυκείου 15 είτε η Χαλκοκονδύλη 9.
Τα υλικά αυτά έχουν διακινηθεί στο διάστημα από τις 22 Ιουνίου 2007 μέχρι τις 28 Αυγούστου 2007. Το συνολικό κόστος εμφανίζεται στην τελευταία απόδειξη να είναι 48.126,44 ευρώ.
---------------------------------------
Κι άλλα χαρτιά σε λίγο.... Και όλο το ιστορικό. Οι απαντήσεις στις απορίες. Και τα νέα ερωτήματα....
---------------------------------------
(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)

# posted by press.gr@hotmail.com @ 11:08:00 μμ 8 comments

Αυτό είναι τα τιμολόγια που βρέθηκαν...
.

...από την Siemens για τον συνεργάτη της Ντόρας!
.

Στο "παραλογιστήριο" της Siemens βρέθηκε και τιμολόγιο με παραλήπτη τον Λεωνίδα Δραγουμάνο, συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών. Αναφέρεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων με έδρα Πολυτάρχου 18 και Καρνεάδου στο Κολωνάκι.


Εχει ημερομηνία 25 Ιουλίου 2007 και τα υλικά που περιγράφονται είναι συνολικής αξίας 6.252,75 ευρώ.


Υπάρχει κι ένα δεύτερο τιμολόγιο με ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου 2007 , στα ίδια στοιχεία, αξίας 952 ευρώ.
------------------------------------
Κι άλλα χαρτιά σε λίγο...
-----------------------------------
(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)

# posted by press.gr@hotmail.com @ 10:46:00 μμ 13 comments

Με αυτήν την επιταγή εξόφλησε την Siemens...
.

...ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις την Δευτέρα 2 Ιουνίου!

.
Αυτή είναι η επιταγή με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλήρωσε στην Ζήμενς 43.850,17 ευρώ για τον εξοπλισμό που είχε πάρει από πέρυσι.


Σημειώστε την ημερομηνία, έχει σημασία: 2 Ιουνίου...
(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)

# posted by press.gr@hotmail.com @ 10:30:00 μμ 17 comments