Ειδήσεις

30 Ιουν 2008

Τι λέει ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για θέματα Δικαιοσύνης σχετικά με το δημοσίευμα για την κατάθεση της πρώην γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου;

Σε έγκυρη απογευματινή εφημερίδα δημοσιεύονται στοιχεία από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Π. Αθανασίου, για την υπόθεση Siemens.
Τα στοιχεία αναφέρονται στην ένορκη εξέταση της γραμματέως του πρώην διευθυντή της εταιρείας στην Ελλάδα Μ. Χριστοφοράκου, σχετίζονται με υπουργό και φαίνεται ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι αδύνατον να πιστέψει κανείς ότι δικαστικός λειτουργός δεν συνειδητοποιεί την ευθύνη που επωμίζεται σε μια τόσο κρίσιμη υπόθεση.
Είναι, όμως, επίσης αδύνατον να πιστέψει ότι ασκεί τα καθήκοντά του με τρόπο που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.
Με τη στάση του δικαιώνει τις αιτιάσεις που έχουν κατά καιρούς εκφρασθεί, δηλαδή την περιφρόνηση κάθε έννοιας αμεροληψίας, τις επιλεκτικές πράξεις και παραλείψεις και την προσπάθειά του να συνθέσει μια εικόνα ξένη προς ό,τι συνέβη.
Εάν συνεχισθεί η έρευνα με αυτούς τους όρους, είναι βέβαιο ότι θα εξελιχθεί σε παρωδία και θα εκθέσει ανεπανόρθωτα τη δικαιοσύνη.
Πώς να χωρέσει ανθρώπινος νους ότι ο Εισαγγελέας που ασκεί την προκαταρκτική εξέταση δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια -που είναι και το ζητούμενό της - όταν διαπιστώνει ότι ενδέχεται να εμπλέκονται υπουργοί ή βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος;

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χθές ο Γιωργάκης, ο Νίκος Κατέλης της πολιτικής, είπε ΣΟΒΑΡΑ ότι εάν λαδώσω ένα εφοριακό, δεν φταίει αυτός που τα πήρε αλλά εγώ που του τάδωσα (λές και αυτός δεν μπορούσε να σταματήσει την παράνομη συναλλαγή και να με στείλει στον Κορυδαλλό).
Για την ακρίβεια είπε ότι δεν φταίνε οι πολιτικοί αλλά οι κακοί επιχειρηματίες που τους εξαγοράζουν.
Με αυτά τα μυαλά θα κυβερνήσεις Γιωργάκη; Καλώς ήλθες πίσω στον πλανήτη Γή.