Ειδήσεις

1 Ιουλ 2008

Απάντηση στον Θέμο Αναστασιάδη από τον Τριανταφυλλόπουλο

Απάντηση στις κατηγορίες του Θέμου Αναστασιάδη ότι είναι ο «εκτελεστής» μίας ενορχηστρωμένης δίωξης εις βάρος του, έδωσε με δηλώσεις του στον «Alpha» o Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον πρώην συνεταίρο του είπε ότι «είναι αμετανόητος, γιατί ενώ αντιλαμβάνεται ότι ο κλοιός έχει αρχίσει να σφίγγει γύρω από τον λαιμό του, συνεχίζει να λέει ψέματα και να μην διευκολύνει τους συγκατηγορούμενούς του, τους οποίους όντως αυτός παρέσυρε στον όλεθρο χρησιμοποιώντας το DVD, κλέβοντας το DVD αυτό».
Σε σκληρή γλώσσα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αναφέρθηκε ξανά στο θέμα του επίμαχου λογαριασμού των 5 εκατομμυρίων ευρώ, που εντοπίστηκε στο όνομα του πρώην συνεργάτη του. «Θεωρώ ότι είναι κλέφτης, γιατί ο δημοσιογράφος που αδυνατεί να δικαιολογήσει την προέλευση ενός τέτοιου ποσού, σίγουρα το έχει αρπάξει με ανορθόδοξο τρόπο κατά παράβαση κάθε κανόνα δεοντολογίας.
…….
Συνεχίζεται

Επομένως, μόνο ως κλέφτης μπορεί να χαρακτηριστεί» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ακόμα και το κείμενο συμπαράστασης των εργαζόμενων στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» προς τον Θέμο Αναστασιάδη, ήταν εν μέρει προϊόν εκβιασμού, αφού όπως υποστηρίζει αρκετοί εργαζόμενοι πιέστηκαν να υπογράψουν για να μην χάσουν την δουλειά τους.

………….
Από: http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=208&news_id=30584

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πάντως, από το περιβάλλον του Μιχάλη Λιάπη διευκρινίζεται, ότι έκανε το ταξίδι με δικά του έξοδα…

Πάντως, από το περιβάλλον του τότε υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη διευκρινίζεται, ότι έκανε το ταξίδι με δικά του έξοδα ως δώρο προς το γιο του και ότι διαθέτει τα εισιτήρια και τις αποδείξεις από το ξενοδοχείο όπου διέμεινε...
Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επάγγελμα "σπρώχτης"... Στην Κίνα!



Μήνυμα αναγνώστη
Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μειώνονται τα ψάρια στο Ιόνιο μετά τον σεισμό!

Μείωση των ψαριών παρατηρείται εδώ και ένα μήνα στο κεντρικό Ιόνιο. Το φαινόμενο συνδέεται με το σεισμό της 8ης Ιουνίου και δεν ανησυχεί τους επιστήμονες, καθώς όπως επισημαίνουν, σε περίοδο σεισμικότητας αναδύονται από το βυθό διάφορα αέρια τα οποία αλλάζουν τη σύσταση του νερού.Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και τον χειμώνα μετά τον ισχυρό σεισμό στο Λεωνίδιο, ενώ πριν από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία, τον Αύγουστο του 1999, είχε παρατηρηθεί μαζική εξαφάνιση των κοραλλιών από τη θάλασσα του Μαρμαρά.
΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε συλλογική αγωγή κατά της εταιρείας Κτηματολόγιο ΑΕ προσανατολίζεται το ΙΝΚΑ «εάν δεν ακυρωθεί η φοροεισπρακτική πολιτική της Κτηματολόγιο Α.Ε»

Το ΙΝΚΑ σημειώνει ότι στον καιρό της ύφεσης και της ακρίβειας η άδικη αυτή απόφαση «οι μη έχοντες να πληρώνουν για τους κατέχοντες, μόνο σε μια χώρα, την Ελλάδα, μπορεί να συμβαίνει». Η οργάνωση των καταναλωτών τονίζει ότι το ίδιο το Κράτος, από την σύστασή του είναι υποχρεωμένο να έχει μαζί με τα υποθηκοφυλακεία και κτηματολόγιο και για την παράληψή του αυτή ζητά να πληρώσουν οι πολίτες του οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει και καταχώρησαν τα ακίνητά τους στα αρμόδια υποθηκοφυλακεία, συμπλήρωσαν το ανάλογο έντυπο Ε9 και τα δήλωσαν στις Δ.Ο.Υ.
…………….
Συνεχίζεται

Το ΙΝΚΑ αναφέρει ότι τα Υποθηκοφυλακεία και οι Δ.Ο.Υ. έχουν καταχωρημένα το μεγαλύτερο μέρος των ιδιωτικών ακινήτων στην χώρα που αυτομάτως μπορούν και πρέπει να καταχωρηθούν με μεταξύ τους συνεργασία στην Κτηματολόγιο Α.Ε. ενώ σημειώνεται ότι η δαπάνη καταχώρησης στο Υποθηκοφυλακείο του υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει καταβληθεί κατά την καταχώρηση της μεταγραφής του ακινήτου στο φυσικό πρόσωπο - από τον πολίτη, και συνεπώς δεν χρειάζεται δεύτερη πληρωμή, πάλι από τον πολίτη, για την καταγραφή του ακινήτου στην Κτηματολόγιο Α.Ε.

Έχει αποστείλει το ΙΝΚΑ στον κ. πρόεδρο του Δ.Σ.Α., και σε όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τα ερωτήματά του, κατόπιν των καταγγελιών και των παραπόνων που έχει δεχθεί και σχεδιάζει την προώθηση κατάθεσης συλλογικής αγωγής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεν θέλουν "τούρκικο νερό" οι Ελληνοκύπριοι

«Νερό από λάθος πλευρά». Με αυτό τον τίτλο δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Rundschau» ρεπορτάζ για την Κύπρο και τη λειψυδρία.
«Το νερό είναι αυτή τη στιγμή στην Κύπρο το πιο πολύτιμο και φειδωλό αγαθό. Η Κύπρος ζει την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων χρόνων. Εδώ και μήνες η υδροδότηση ελέγχεται αυστηρά και το νερό διανέμεται με το δελτίο, ακόμη και στα κατεχόμενα στα βόρεια του νησιού.
Όμως οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν σε λίγο νερό εν αφθονία. Από τον Ιανουάριο κατασκευάζει ο τουρκικός όμιλος ALARKO υποθαλάσσιο αγωγό από τις νοτιοτουρκικές ακτές μέχρι την Κυρήνεια, στη βόρεια Κύπρο.
Από το 2011 θα περνούν από τον μήκους 78χιλιόμετρα αγωγό, 75 εκατ. κυβικών νερού ετησίως πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που χρειάζονται οι Τουρκοκύπριοι.
Έτσι πρότειναν το πλεόνασμα του νερού να το διοχετεύουν στο Νότο, στους Ελληνοκυπρίους. Εκείνοι όμως αρνήθηκαν αμέσως. Δεν θέλουν τουρκικό νερό. Αντ’ αυτού εισάγουν νερό με υδροφόρα πλοία από την Ελλάδα. Το πρώτο υδροφόρο πλοίο έφθασε στην Κύπρο τη Δευτέρα».
....
Από: www.dw-world.de/
Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δηλαδή, για να «λαδώσει» ο Χριστοφοράκος τον επί πολλά χρόνια φίλο του, «γαλάζιο» υπουργό έπρεπε να πάνε στη Λειψία;

Μερικά σενάρια που διαβάζει κανείς δείχνουν ακόμα και μειωμένη αντίληψη των πραγμάτων που λέει ο λόγος...
Δυο φίλοι επι χρονια… ο ένας θέλει να «λαδώσει» τον άλλο...
Και για αυτό πάνε στην Λειψία...
Θου -Βου πράκτωρ 007... αποστολή στην Λειψία...
............
Από: http://jimmy278.blogspot.com

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιτέλους, μετά από έναν μήνα ο Ευάγγελος Βενιζέλος έγραψε στο blog του. Για τη Siemens… Περιμένουμε και τα σχόλια!

Εάν αρκούσε η διαπίστωση της τέλεσης κάποιου εγκλήματος για να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση και να ασκηθεί ποινική δίωξη, τότε αυτό έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού. Όταν συνεπώς μία προκαταρκτική εξέταση κινείται άλλοτε με επιταχύνσεις και άλλοτε με επιβραδύνσεις, άλλοτε εις βάθος και άλλοτε στην επιφάνεια των πραγμάτων, με αποτέλεσμα να μολύνεται μέσα από επιλεκτικές και ετεροβαρείς διαρροές ο δημόσιος βίος και να απλώνεται ένα τεκμήριο ενοχής όλου του πολιτικού συστήματος, υπάρχει πρόβλημα δικαιοσύνης.
………….
Συνεχίζεται

Αυτό δεν αποτελεί ευθύνη ενός Εισαγγελέα Πρωτοδικών, αλλά της ηγεσίας της δικαιοσύνης που δεν άσκησε τις δικονομικές της δυνατότητες. Κυρίως όμως συνιστά ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού που αρνήθηκε πεισματικά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, δηλαδή ενός θεσμού που παρά τα προβλήματα του, θα επέτρεπε την γρήγορη ανάδειξη της αλήθειας με την ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων.Αν η δικαιοσύνη είναι εκτεθειμένη μία φορά, η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη δύο και για την άρνηση της να συσταθεί εξεταστική επιτροπή και για την μικροκομματική και μυωπική αφέλεια της να νομίζει ότι έτσι βλάπτει το ΠΑΣΟΚ επειδή αυτό αντιδρά στις φήμες με μεγαλύτερη ταχύτητα και ευαισθησία απ΄ ότι η Νέα Δημοκρατία που υποδύεται την αδιάφορη, ενώ είναι απλώς φοβισμένη.
…………….

Από: http://evenizelos.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μιλούν για όργιο συγκάλυψης του υπουργού ο οποίος φέρεται να ταξίδεψε με εταιρικά έξοδα του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens

ΕΡΩΤΗΣΗ
..........
Για τους κ.κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης και Επικρατείας
..................
Θέμα: « ΌΡΓΙΟ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ο οποίος, σύμφωνα με αδιάψευστες καταθέσεις μαρτύρων που αποκαλυφθήκαν στον Τύπο, πέταξε με ιδιωτικό τζετ και φιλοξενήθηκε σε μια σειρά από Ευρωπαϊκές πόλεις με εταιρικά έξοδα του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens Ελλάς, ΑΦΟΥ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ (για τις οποίες κανένας πειθαρχικός έλεγχος ΔΕΝ έχει διαταχθεί και σχετικά με τις οποίες ουδεμία δήλωση υπάρχει από τον κατά τα άλλα λαλίστατο Υπουργό Δικαιοσύνης) ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ. ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ SIEMENS, ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ενώ η Κυβέρνηση Καραμανλή, δια του εκπροσώπου της, «αναθέτει» την πρωτοβουλία διαλεύκανσης στον ίδιο τον εμπλεκόμενο Υπουργό!!!».
………..
Συνεχίζεται

Σε μία κρίσιμη εποχή για τις ίδιες τις θεμελιακές δομές του πολιτικού συστήματος, που η κάθαρση και η διαφάνεια είναι η μόνη εποικοδομητική διέξοδος, η ύποπτη εμμονή της Κυβέρνησης Καραμανλή στη συγκάλυψη με το να αποκλείει συστηματικά τη Βουλή από την πληροφόρηση και την αναζήτηση πολιτικών ευθυνών μέσω της διαδικασίας των εξεταστικών Επιτροπών, σε συνδυασμό με μία σειρά πρακτικών που δημιουργούν έντονη εντύπωση ύπαρξης δύο ταχυτήτων στην απονομή της δικαιοσύνης (όπως οι προκλητικές αρχειοθετήσεις Κυβερνητικών
σκανδάλων, οι αντιθεσμικές προαναγγελίες του περιεχομένου των εισαγγελικών πορισμάτων από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, η ανάθεση σχεδόν του συνόλου των Κυβερνητικού ενδιαφέροντος υποθέσεων σε ένα κλειστό κύκλο συγκεκριμένων δικαστών), καθιστά την σημερινή Κυβέρνηση μέρος και εκούσιο πολλαπλασιαστή της μεγαλύτερης ίσως μεταπολιτευτικής κρίσης της Δημοκρατίας μας.



Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω αποτελούν οι Κυβερνητικοί χειρισμοί που φαίνεται να συνιστούν συστηματική και αντιθεσμική προσπάθεια ελεγχόμενης διαλεύκανσης, και κατά συνέπεια συγκάλυψης της υπόθεσης Siemens, μιας υπόθεσης που παρά την σοβαρότητα και συνθετότητά της, λόγω της οποίας στη Γερμανία διερευνάται από πολυπληθή ομάδα εισαγγελικών λειτουργών, δικαστικών υπαλλήλων και επιστημόνων, στην χώρα μας συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο μιας απλής προανάκρισης από έναν και μόνο εισαγγελέα, ο οποίος είναι το ίδιο
πρόσωπο που διερευνά τις οικονομικές πτυχές του σκανδάλου Ζαχόπουλου!



ΟΙ ΔΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ο οποίος πέταξε με ιδιωτικό τζετ και φιλοξενήθηκε σε μια σειρά από Ευρωπαϊκές πόλεις με έξοδα που καλύφθηκαν από την εταιρική πιστωτική κάρτα του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens Ελλάς ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ ΕΛΛΕΙΨΗ «ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ» ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ, ΝΑ «ΑΝΑΘΕΣΕΙ» ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ!!!





ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα που αποκαλύπτει το περιεχόμενο της κατάθεσης μάρτυρα στον διενεργούντα την προανακριτική έρευνα Εισαγγελέα, Η ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΑΦΑΣΚΕΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΤΑΞΙΔΙ στο οποίο συμμετείχαν πρόσωπα που φέρονται να πρωταγωνιστούν στο σκάνδαλο των «μαύρων Ταμείων», ΑΛΛΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΑΤΑΙ!






Το όνομα, λοιπόν, του Υπουργού, παρά το γεγονός ότι κυκλοφορεί έντονα στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά και στο διαδίκτυο, στα επίσημα πρακτικά της ανακριτικής διαδικασίας και στα στοιχεία του φακέλου δικογραφίας με βάση τα οποία θα αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΦΑΝΤΟ!





Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες, κατά τη διάρκεια των καταθέσεων μαρτύρων ενώπιον του ενός και μόνο παρόντα εισαγγελέα, του κ. Αθανασίου, που έχει τον πλήρη έλεγχο της ροής - και δυστυχώς όπως φαίνεται και της διύλισης - των πληροφοριών, που καταγράφονται τελικά στο φάκελο της υπόθεσης, ο υπόδικος και με περιοριστικούς όρους βαρυνόμενος κ. Λυκουρέζος, δικηγόρος της Siemens και πρώην βουλευτής της κυβερνώσας παράταξης, μπαινοβγαίνει συνεχώς στο ανακριτικό γραφείο, διακόπτει τις καταθέσεις μαρτύρων και συνομιλεί χαμηλόφωνα με τον ανακριτή, τον οποίο αποκαλεί με το μικρό του όνομα!







Δημιουργείται, λοιπόν, έντονα η εντύπωση στους μάρτυρες ότι υπάρχει άμεση συνεργασία, αλλά και φιλική άνεση, μεταξύ του προσώπου που ταυτόχρονα φέρει τις ιδιότητες του δικηγόρου της εταιρείας που πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο των «μαύρων Ταμείων» και του πρώην βουλευτή της Κυβερνώσας παράταξης, της οποίας τους Υπουργούς που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο ο εισαγγελέας αυτός φροντίζει να μην κατονομαστούν στις μαρτυρικές καταθέσεις.


Είναι, προφανές, ότι το κλίμα της ανακριτικής διαδικασίας, όπως το αντιλαμβάνονται οι μάρτυρες, χαρακτηρίζεται από έντονες αντιθεσμικές ενέργειες που δημιουργούν αίσθηση μεροληψίας και καταρράκωσης των θεσμών σε ανεπίτρεπτο βαθμό. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα είναι προφανές ότι και οι ίδιοι οι μάρτυρες, βλέποντας την «αγαστή» συνεργασία ελεγχόμενου και ελέγχονται, κυβερνώσας παράταξης και δικαιοσύνης, βρίσκονται υπό καθεστώς καχυποψίας και φόβου απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη και εκτός θεσμικών εγγυήσεων διαδικασία χωρίς τα απαιτούμενα δημοκρατικά εχέγγυα ανεξαρτησίας, γεγονός που εκ των πραγμάτων επηρεάζει τις καταθέσεις τους. Τέτοιες διαδικασίες μαρτυρικών καταθέσεων και τέτοιες ανακριτικές διαδικασίες υπό το καθεστώς έμμεσης ψυχολογικής πίεσης μαρτύρων δεν έχουν υπάρξει ποτέ ξανά στην μεταπολιτευτική δημοκρατία μας, ακριβώς γιατί δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία. Και γι’ αυτό ευθύνεται αποκλειστικά η Κυβέρνηση Καραμανλή, που έχει καταρρακώσει τους δημοκρατικούς θεσμούς.




Οι μεθοδεύσεις συγκάλυψης ενισχύονται από το γεγονός ότι Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ και εκπρόσωπος μιας Κυβέρνησης που επιμένει να αρνείται την σύσταση εξεταστικής Επιτροπής, ώστε να διαλευκάνει η Βουλή το πολιτικό σκέλος του σκανδάλου, ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΟΤΙ «ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ», μεταθέτοντας ουσιαστικά την πρωτοβουλία της διαλεύκανσης στον ίδιο τον εμπλεκόμενο!!!




Ο Κυβερνητικός εμπαιγμός, που συνιστά συνέχιση της βάναυσης προσβολής της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, συνεχίζεται, καθώς ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μια διαδικασία να δικαιολογήσει τα προφανώς αδικαιολόγητα φθάνει να ισχυριστεί ότι «αυτό που κατατίθεται είναι τόσο αόριστο, τόσο αφηρημένο και … τόσο ισοπεδωτικό για την πολιτική ζωή του τόπου». Και πρόκειται για προκλητικό εμπαιγμό, αφού η άρνηση της ίδιας της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής, καθώς και το σύστημα εκφοβισμού δικαστών
και παρεμβάσεων, που η Κυβέρνηση Καραμανλή δια της διορισμένης από αυτήν ηγεσίας στην Εισαγγελία του ΑΠ, έχει επιβάλει στη Δικαιοσύνη, είναι ακριβώς τα στοιχεία που οδηγούν στη αοριστία, την συγκάλυψη και την ισοπέδωση του πολιτικού συστήματος!





Επειδή, δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση Καραμανλή να εμμένει σε τακτικές φθηνού εμπαιγμού της κοινής γνώμης και μετάθεσης των ευθυνών της σε πλάτες άλλων, την στιγμή που το πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη την μέγιστη δυνατή ειλικρίνεια και καθαρή στάση του συνόλου των πολιτικών φορέων.




Επειδή, δεν νοείται να μην ενδιαφέρει την Εισαγγελική έρευνα το όνομα του εμπλεκόμενου Υπουργού, καθώς κάτι τέτοιο δημιουργεί έντονη αίσθηση πρωτοφανούς συγκάλυψης, που ενισχύει την καχυποψία των πολιτών σε βασικούς θεσμούς της λειτουργίας της δημοκρατίας μας.




Επειδή δεν είναι σοβαρό η Κυβέρνηση Καραμανλή, έχοντας ήδη φροντίσει για την μη συγκρότηση εξεταστικής Επιτροπής, αλλά και για την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, να αναθέτει τελικά στον ίδιο τον εμπλεκόμενο Υπουργό της την πρωτοβουλία – επιλογή της κάθαρσης, καλώντας τον να αποκαλύψει ο ίδιος την ταυτότητά του, την ώρα που ένα ολόκληρο σύστημα φαίνεται να φροντίζει για την συγκάλυψή της.




Επειδή, δεν είναι δυνατόν σε μία σύγχρονη δημοκρατική χώρα με μία συνταγματικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη, η διερεύνηση του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης, που στη Γερμανία γίνεται από πολυπληθή ομάδα εισαγγελέων, δικαστικών υπαλλήλων και εμπειρογνωμόνων, να ανατίθεται ως απλή προανάκριση σε έναν και μόνο εισαγγελέα, που λειτουργεί ανεξέλεγκτα, που δεν ρωτά ονόματα όταν πρόκειται για Κυβερνητικά στελέχη και που έχει παράλληλα την ευθύνη διερεύνησης και άλλου μείζονος Κυβερνητικού σκανδάλου στο Υπουργείο
Πολιτισμού.




Επειδή δεν είναι πολιτειακά ανεκτό, μετά από 24 χρόνια δημοκρατίας στον τόπο μας, μάρτυρες μιας υπόθεσης που αγγίζει πρόσωπα εξουσίας να εξετάζονται υπό το κράτος ΕΜΜΕΣΩΝ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ψυχολογικών πιέσεων, που έντεχνα ασκούνται όταν προκλητικά O πρώην βουλευτής της ΝΔ, για στελέχη της οποίας οι μάρτυρες καλούνται να καταθέσουν δήθεν άφοβα την αλήθεια, μπαινοβγαίνει συνεχώς στο ανακριτικό γραφείο, μιλά χαμηλόφωνα με τον ανακριτή, τον οποίο τελικά αποχαιρετά με τη φράση «Παναγιώτη, ξέρεις που θα με βρεις!»




Επειδή η πάγια προσχηματική απάντηση της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας, ότι δήθεν δεν αναμειγνύεται σε θέματα δικαιοσύνης, διαψεύδεται από τα προκλητικά αποτελέσματα συγκάλυψης και αρχειοθέτησης ηχηρών σκανδάλων, από τις αλλεπάλληλες προκλητικές προαναγγελίες δια στόματος Υπουργού των πορισμάτων της Εισαγγελικής έρευνας, αλλά και από την σταθερή άρνησή της Κυβέρνησής σας να ενεργοποιήσει τις συνταγματικές διατάξεις για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου για τη διερεύνηση αλλεπάλληλων καταγγελιών αυθαιρεσίας των προσώπων
που η ίδια διόρισε στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και που με τις ευλογίες – ίσως και υποδείξεις – της Κυβέρνησης έχουν εγκαθιδρύσει ένα σύστημα εκφοβισμού και καταρράκωσης της ανεξαρτησίας του θεσμού.





Και επειδή, όλα αυτά σε συνδυασμό με την επίσης προκλητική άρνηση της Κυβέρνησής σας να προχωρήσει σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής πλήττουν ανεπανόρθωτα την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και δημιουργούν την εντύπωση κατευθυνόμενης «ασυλίας» και αποσιώπησης της δράσης συγκεκριμένων Κυβερνητικών στελεχών και άλλων «εκλεκτών» που εμπλέκονται.





Ερωτάσθε:




* Πως ερμηνεύεται μία ακόμα ηχηρή παράλειψη της δικαιοσύνης να προβεί στην ηθικά, αλλά και λογικά επιβεβλημένη κατονομασία του Υπουργού της σημερινής Κυβέρνησης που, σύμφωνα με μαρτυρική κατάθεση, όπως αυτή είδε το φως της δημοσιότητας, εμπλέκεται με τέτοιο σαφή και άμεσο τρόπο στο σκάνδαλο Siemens;





* Σχετίζονται αυτές οι συχνές επιλεκτικές «παραλείψεις» της - υπό συγκεκριμένη διορισμένη από την Κυβέρνησή σας ηγεσία - Δικαιοσύνης, με την εμμονή της Κυβέρνησής Καραμανλή να αρνείται Εξεταστική Επιτροπή, δηλαδή να αρνείται ουσιαστικά οποιαδήποτε ενημέρωση και επεξεργασία από την Βουλή, των Κυβερνητικού ενδιαφέροντος σκανδαλωδών υποθέσεων που διερευνά η Δικαιοσύνη;





* Γιατί η Κυβέρνηση Καραμανλή επιμένει να προσβάλει την νοημοσύνη όλων μας, όταν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προσδιορίζει την επίσημη θέση της Κυβέρνησης Καραμανλή στο μείζον αυτό θέμα εμπλοκής Υπουργού της στο σκάνδαλο Siemens, σε ένα ανεύθυνο, προσχηματικό και υποκριτικό σχόλιο του τύπου «ΌΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ, ΑΝ ΘΕΛΕΙ, ΑΣ ΤΟ ΠΕΙ!»;





* Αντιλαμβάνεσθε ότι πέρα από την προφανή υποκρισία και την καταρράκωση κάθε έννοιας πολιτικής υπευθυνότητας και αξιοπιστίας, στερείται κάθε σοβαρότητας η στάση της Κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία, έχοντας ήδη φροντίσει για την μη συγκρότηση εξεταστικής Επιτροπής, αλλά και για την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, αναθέτει τελικά στον ίδιο τον εμπλεκόμενο Υπουργό της την αρμοδιότητα της κάθαρσης, καλώντας τον να αποκαλύψει την ταυτότητά του, εφόσον βέβαια ο ίδιος το επιθυμεί, την ώρα που ένα ολόκληρο σύστημα φαίνεται να φροντίζει για την συγκάλυψή της;






* Όταν η Κυβέρνηση Καραμανλή, δια του Κυβερνητικού εκπροσώπου της, χαρακτήρισε το μέρος της κατάθεσης που δεν κατονομάζει τον φερόμενο ως εμπλεκόμενο Υπουργό ως «τόσο αόριστο, τόσο αφηρημένο και … τόσο ισοπεδωτικό για την πολιτική ζωή του τόπου», σε ποιον ακριβώς απέδιδε την ευθύνη για αυτήν την ισοπέδωση;





o Στην δικαιοσύνη των αλλεπάλληλων αρχειοθετήσεων, της συγκέντρωσης Κυβερνητικού ενδιαφέροντος υποθέσεων σε λίγους συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς, των εγκυκλίων Σανιδά και του εκφοβισμού μέσω αντιθεσμικών διώξεων δικαστών, όπως αυτή του κ. Μπάγια, η οποία δικαιοσύνη παρέλειψε να ζητήσει αποσαφήνιση της ταυτότητας του εμπλεκόμενου Υπουργού;




o Στην μάρτυρα, που, όμως, δεν της ζητήθηκαν διευκρινήσεις;





o Στην ίδια την Κυβέρνηση που αρνείται πεισματικά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ώστε να έρθουν όλα τα στοιχεία στη Βουλή προς διαλεύκανση και υπεύθυνη πληροφόρηση της κοινής γνώμης;





* Αν η ευθύνη της ισοπέδωσης, σύμφωνα με τη θέση του Κυβερνητικού εκπροσώπου αφορά μία ακόμα αδικαιολόγητη παράλειψη της Δικαιοσύνης, ποια η θέση του αρμόδιου Υπουργού Δικαιοσύνης στο μείζον αυτό ζήτημα, που δεν είναι ασύνδετο με την προκλητική προχειρότητα ανάθεσης μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης σε ένα και μόνο εισαγγελικό λειτουργό, χωρίς συνδρομή από ομάδα εμπειρογνωμόνων και άλλων επιβοηθητικών προσώπων, και μάλιστα κατά την διαδικασία της απλής προανάκρισης;





* Ποια η θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης στις καταγγελίες ότι κατά τη διάρκεια των μαρτυρικών καταθέσεων ασκούνται έντεχνα έντονες ψυχολογικές πιέσεις στους μάρτυρες, αφού ο υπόδικος δικηγόρος της εμπλεκόμενης εταιρείας και πρώην βουλευτής της επίσης εμπλεκόμενης Κυβερνώσας παράταξης μπαινοβγαίνει συνεχώς στο γραφείο του ανακριτή κατά τη διάρκεια της εξέτασης μαρτύρων, του μιλά χαμηλόφωνα και τον αποκαλεί «Παναγιώτη»;





* Θα φροντίσει να μάθει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και να ενημερώσει την Βουλή, που βρίσκει ο κ. Λυκουρέζος τον κ. Αθανασίου και ποιος ο λόγος να βρίσκονται εκτός διαδικασίας;





· Θα προχωρήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης στις απαιτούμενες και προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας μας και το κύρος της Δικαιοσύνης και να ασκηθεί κατά τον Οργανισμό Δικαστηρίων, πειθαρχικός έλεγχος στον κ. Αθανασίου για τις ανεπίτρεπτες πρακτικές και παραλείψεις του και επίσης, κατά το αρ. 91 του Συντάγματος, πειθαρχικός έλεγχος στον κ. Σανιδά για την αντιθεσμική ανοχή του σε αυτές τις πρακτικές;






· Τελικά, όταν ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση Καραμανλή επαναλάμβανε το υποκριτικό σύνθημα «μηδενική ανοχή στη διαφθορά» εννοούσε, τελικά, «μηδενική ανοχή στη ανεξαρτησία των θεσμών, στον δημοκρατικό έλεγχο και στη λογοδοσία»;






Απαιτούμε για μία φορά την υπεύθυνη απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, πέρα από τυπικές υπεκφυγές του τύπου «το Υπουργείο μας δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης», προκειμένου να μην ενημερώνεται η Βουλή των Ελλήνων. Κι αυτό, διότι η επιλεκτική προσχηματική επίκληση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, της ανεξαρτησίας που ταυτόχρονα συνειδητά πλήττεται από τις Κυβερνητικές μεθοδεύσεις, τις παρεμβάσεις, τις προαναγγελίες εισαγγελικών ενεργειών και πορισμάτων δια στόματος Υπουργού, τις προκλητικές αρχειοθετήσεις
Κυβερνητικών σκανδάλων, μια προσχηματική επίκληση που πλέον εμφανώς γίνεται προκειμένου φορείς της Κυβέρνησής σας να συνεχίζουν υπογείως, αλλά εμφανώς κατά το αποτέλεσμα, να παρεμβαίνουν, απαξιώνει ακόμα περισσότερο το κύρος του θεσμού, προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών, κλονίζει περαιτέρω την αξιοπιστία της πολιτικής και περιορίζει την ουσιαστική δημοκρατία στον τόπο μας.






Και επιτέλους, όταν οι Υπουργοί είναι αθώοι δεν κρύβονται και όταν μία Κυβέρνηση λειτουργεί θεσμικά δεν τους «καλύπτει»!






Οι ερωτώντες Βουλευτές





Μιχάλης Καρχιμάκης




Γρηγόρης Νιώτης




Θεοδώρα Τζάγκρη




Δημήτρης Τσιρώνης




Χρήστος Αηδόνης




Μάρκος Μπόλαρης




Χρύσα Αράπογλου




Μιχάλης Τιμοσίδης




Γιώργος Πεταλωτής




Βαγγέλης Παπαχρήστος




Μιχάλης Παντούλας




Παναγιώτης Ρήγας




Βασίλης Κεγκέρογλου




Γιάννης Σκουλάς




Μανώλης Στρατάκης




Ηλίας Λαμπίρης




Γιάννης Αμοιρίδης




Δημήτρης Βαρβαρήγος




Γιάννης Διαμαντίδης
Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Μιχάλης Λιάπης πάντως, ήταν στην Λειψία στις 16 Ιουνίου 2005

Ιδού λοιπόν τι έδειξε η αναζήτηση στα δημοσιεύματα της εποχής:
Στις 19 Ιουνίου 2005 στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" δημοσιεύθηκε το ακόλουθο παραπολιτικό με την υπογραφή Δ.ΤΣ.:
«Γαύρος» και «βάζελος»
*Τα υπουργικά καθήκοντα, υπουργικά καθήκοντα και η Εθνική Ελλάδος, Εθνική Ελλάδος... Ο Μ. Λιάπης δεν χάνει αγώνα της, όση δουλειά και αν έχει. Πέρυσι το καλοκαίρι πήγε στην Πορτογαλία, αγνοώντας τις πρωθυπουργικές συστάσεις. Την Πέμπτη το βράδυ ήταν στις εξέδρες του σταδίου της Λειψίας για να παρακολουθήσει τον αγώνα Ελλάδας - Βραζιλίας.
*Σταθερός δίπλα του στην κερκίδα ο γιος του Κωνσταντίνος, ο οποίος διαφωνεί στις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις με τον πατέρα του, καθότι «βάζελος», ενώ ο υπουργός Μεταφορών «γαύρος».
..........
Περισσότερα: http://press-gr.blogspot.com/2008/07/blog-post_7840.html

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς βρέθηκε εκεί το περιπολικό;

Μήνυμα αναγνώστη

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Οι πυροβολισμοί ακούγονται ακόμα και στην κεντρική πλατεία των Λιοσίων και οι σφαίρες πέφτουν στις αυλές μας"

Με επανειλημμένες επιστολές μου έχω ενημερώσει ότι στην Πάρνηθα στην θέση Λιούγκο λειτουργεί Σκοπευτήριο με την ονομασία «Ο Πάρνης».
Ο "οικολόγος" Νομάρχης Ανατολικής Αττικής αποχαρακτήρισε έκταση 10 στρεμμάτων στην θέση Λιούγκο κτηματικής περιφέρειας Άνω Λιοσίων από δασική την παρέδωσε στον Δήμο Αχαρνών Ανατολική Αττική για την δημιουργία Σκοπευτηρίου (υπάρχει νόμος που δίνει την δυνατότητα στον Νομάρχη Ανατολικής Αττικής να παίρνει εκτάσεις από την Δυτικής Αττική;)
Το σκοπευτήριο μετά από καταγγελία μου και έρευνα του τότε βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Κατσίκη σταμάτησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο 2003.
Ένας άλλος "οικολόγος" βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Μπούρας βοήθησε το Σκοπευτήριο να ξαναπάρει άδεια από τον Φεβρουάριο 2005!!! (δηλαδή ο νόμος λέει ότι αν δεν μπορείτε να πάρετε άδεια σκοπευτηρίου στην Πάρνηθα το πρόβλημα λύνεται αν μεσολαβήσει ο Αθανάσιος Μπούρας βουλευτής της ΝΔ;).
Από τον Φεβρουάριο του 2005 έχει γίνει κόλαση η ζωή μας αφού οι πυροβολισμοί ακούγονται σε ακτίνα 3 χιλιόμετρα τουλάχιστον, δηλαδή μέχρι την κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων και φυσικά μέσα στα σπίτια μας.
………..
Συνεχίζεται

Επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι αναγκαστήκαμε και μαζέψαμε υπογραφές καταγγέλλοντας σε εσάς την λειτουργία του Σκοπευτηρίου στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Ταυτόχρονα εστάλησαν επιστολές σε όλους του βουλευτές της περοχής μας και όλα τα κόμματα. Ο μόνος που ενδιαφέρθηκε ήταν ο βουλευτής του Συνασπισμού κ. Φ.Κουβέλης ο οποίος κατέθεσε την επερώτηση 11337/6.5.2008 στην Βουλή και έλαβε τις εξής απαντήσεις:

- 1787/16.5.2008 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων
Σύμφωνα με επιστολή της Περιφέρειας Αττικής/Διεύθυνση Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης δεν απαιτείται Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

-2203Β/29.5.2008 Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ
Δεν προβλέπεται η εντός των ζωνών της Πάρνηθας ανέγερση μεγάλης αθλητικής εγκατάστασης και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ

Από επιστολή καταγγελία που έχω στείλει προς τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης έλαβα επιστολή (ΠΕΧΩΔΕ 642/ΦΑ/2008/14.4.2008) από την Περιφέρεια Αττικής/Γενική Διεύθυνση ΠΕΧΩΔΕ για την καταγγελόμενη δραστηριότητα (σκοπευτήριο):
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

Συμπέρασμα:
1. Αλλαλούμ στην Περιφέρεια Ατττικής
Δύο διαφορετικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής την ίδια περίοδο λένε διαφορετικά πράγματα, η μία 8.5.2008 ότι δεν απαιτείται η ύπαρξη περιβαλλοντικής μελέτης για την χορήγηση αδείας ενώ η άλλη 14.4.2008 ότι θα πρέπει να εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας.

2. Επιστολή κόλαφος του ΥΠΕΧΩΔΕ για την Περιφέρεια Αττικής
Σύμφωνα με την επιστολή 2203Β/29.5.29008 του ΠΕΧΩΔΕ
-δεν επιτρέπεται η λειτουργία ανέγερσης μεγάλης κλίμακας αθλητικής εγκατάστασης
-ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ.

3. ΚΥΑ 19180/26.4.2006 περί Σκοπευτηρίων
Αλλά αν δεχτούμε ότι το σκοπευτήριο είναι εκτός ζώνης προστασίας τηα Πάρνηθας τότε σύμφωνα με την ΚΥΑ 19180/26.4.2008 περί Σκοπευτηρίων άρθρο 10 Μεταβατικές Διατάξεις θα έπρεπε έως την 26.4.2007 θα έπρεπε να έχουν ληφθεί μέτρα ηχομόνωσης και προστασίας των περιοίκων απο βολίδες κάτι το οποίο δεν έχει γίνει αφού οι βολές ακούγονται σε ακτίνα τουλάχιστον 3 χλμ στην γύρω περιοχή.

Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό
(θα πρέπει να απαντήσετε διότι δεν απαντούν ΠΟΤΕ ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής και ο Περιφερειάρχης Αττικής)

1. Με ποιο νόμο δικαιούται ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής να παίρνει έκταση από κτηματική περιφέρεια που ανήκει στον Δήμο Άνω Λισοίων, Νομαρχία Δυτικής Αττικής και να την δίνει στον Δήμο Αχαρνών, Νομαρχία Ανατολικής Αττικής.
2. Με ποιό νόμο τα Άνω Λιόσια και η Πάρνηθα έχουν ενταχθεί σε εμπόλεμο ζώνη αφού ξυπνάμε με πυροβολισμούς από τις 7 η ώρα το πρωί και κοιμόμαστε με πυροβολισμούς ωρα 11 το βράδυ.
3. Γιατί λειτουργεί σκοπευτήριο στην θέση Λιούγκο, ζώνη προστασίας Β1 στην Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα περί προστασίας της Πάρνηθας (βλέπε χάρτες Πάρνηθας);
4. Γιατι έχουν εγκατασταθεί 6 γηπεδικοί προβολείς στην Πάρνηθα που κάνουν την νύχτα μέρα για νυχτερινές βολές ακόμη και έως τις 11 την νύχτα;
5. Γιατί μέσα στο κανάλι του Μόρνου που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Σκοπευτήριο πέφτουν κατά χιλιάδες σκάγια χωρις να έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας για την δημόσια υγεία;
6. Γιατί τα σκάγια του σκοπευτηρίου πέφτουν πάνω στους διερχόμενους με κίνδυνο τον τραυματισμό τους χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας;
7. Γιατί ο Περιφερειάρχης δίνει άδεια να λειτουργεί Σκοπευτηριο χωρίς να έχει υποβληθεί μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (βλέπε επιστολή ΥΠΕΧΩΔΕ);
8. Γιατι ο Περιφερειάρχης δίνει άδεια να λειτουργεί το Σκοπευτήριο έως τις 11 την νύχτα αφού για αυτές τις δραστηριότητες άδεια δίνεται έως την δύση του ηλίου και μάλιστα ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας μειοψήφισε στην απόφαση λειτουργίας του Σκοπευτήριο έως τις 11 την νύχτα.
Μήπως επειδή οι πελάτες του Σκοπευτηρίου δεν προλαβαίνουν άλλη ώρα επειδή ίσως εργάζονται και ο Περιφερειάρχης για την εξυπηρέτησή τους τους αφήνει να πυροβολούν μέχρι το βράδυ πάνω από τα κεφάλια μας;
9. Που είναι η επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας αφού σας έχουν κατατεθεί 1.091 υπογραφές που αντιπροσωπεύουν πάνω από 3.000 κατοίκους της περιοχής μας στην καταγγελία για την λειτουργία του Σκοπευτηρίου;
10. Γιατί χρειάζεται η παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ κ.Αθ.Μπούρα για την λήψη άδειας του Σκοπευτηρίου (μήπως επειδή δεν υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων την οποία με εύσχημο τρόπο ξέχασε να λάβει ο Περιφερειάρχης);

Αγαπητέ πρόεδρε και πρωθυπουργέ,
δεν θέλω να αρχίσει πάλι ένα ατελείωτο πανυγήρι αλληλογραφίας με διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Παρακαλώ να λάβετε εσείς τις απαντήσεις και να μου πείτε τι συμβαίνει.

Επιτέλους ας γίνουμε Ευρώπη.

Ηλίας Καΐσιμος
Πτυχιούχος ΑΣΟΕΕΜεταπτυχιακό Πανεπσιτημίου Birmingham
Μέλος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Μέλος Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος

ΥΓ. Για την δική σας βοήθεια επισυνάπτω όλες τις επιστολές, νόμους, φωτογραφίες ώστε να έχετε άμεσα άποψη για το θέμα χωρίς να ανατρέχετε σε υπηρεσίες και να χάνετε χρόνο.

Συνημέννα:
-Απόφαση Νομάρχη Αν.Αττικής αποχαρακτηρισμού έκτασης 10 στρ. της Πάρνηθας
- Φωτογραφία 1 τραβηγμένη από τον Φορέα Διαχείρισης της Πάρνηθας με σκάγια στο κανάλι του Μόρνου
- Φωτογραφία 2 : το σημείο του Μόρνου κάτω από το κανάλι του Μόρνου είναι ακάλυπτο και εκεί πέφτουν τα σκάγια
-Φωτογραφία 3 : Το σκοπευτήριο με τους προβολείς ώστε να λειτουργεί και την νύχτα
-ΚΥΑ 19180/26.4.2006
-Ο βουλευτής Μπούρας σε δράση κατά της Πάρνηθας
-Επιστολή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας όπου αναφέρεται ότι δεν επιτρέπεται δραστηριότητα σκοπευτηρίου στην Πάρνηθα
-Επιστολή Υπουργείου Ανάπτυξης Τροφίμων όπου επισυνάπτεται επιστολή-απάντηση της Περιφέρειας Αττικής/Διεύθυθνση Αυτοδιοίκησης ότι δεν απαιτείται περιβαλλοντική μελάτη
-Επιστολή της της Περιφέρειας Αττικής/Δ/νση ΠΕΧΩΔΕ όπου αναφέρεται ότι απαιτείται μελέτη
-Επιστολή ΥΠΕΧΩΔΕ όπου αναφέρεται ότι δεν έχει υποβληθεί περιβαλλοντική μελέτη.
-Προεδρικό Διάταγμα Προστασίας της Πάρνηθας
-Χάρτες Προστασίας της Πάρνηθας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ελένη Μενεγάκη: «Καλοκαίρι και νησιά πάνε μαζί»

Μήνυμα αναγνώστη
.........

- Για ποιους λόγους ξεχωρίζετε κάποιο από τα νησιά των Κυκλάδων;
- «Μου αρέσει η Αμοργός για το «απέραντο γαλάζιο» που τη χαρακτηρίζει…. Μια κρυφή μου όμως επιθυμία είναι να πάω στην Κάλυμνο «το νησί των σφουγγαράδων»…
.....

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στελέχωση του Σώματος Ευρωπαίων Αστροναυτών - Από τις 8.413 αιτήσεις που υποβλήθηκαν οι 159 ήταν από την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 21 από γυναίκες

Πρόκειται για τη στελέχωση του Σώματος Ευρωπαίων Αστροναυτών με νέους υποψηφίους, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τις μελλοντικές αποστολές προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τον πλανήτη Άρη και τη Σελήνη και άλλα αντικείμενα του Ηλιακού Συστήματος, στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Διεύθυνσης Επανδρωμένων Διαστημικών Πτήσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (Ε.Ο.Δ.).
Από τις συνολικά 8.413 αιτήσεις που υποβλήθηκαν στα 17 Κράτη-Μέλη του Ε.Ο.Δ., οι 159 προήλθαν από την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 21 από γυναίκες. Η ανταπόκριση κρίνεται θετική, αν λάβει κανείς υπ όψιν του το γεγονός ότι πρόκειται για μια μικρή πληθυσμιακά χώρα, η οποία έγινε μέλος του Ε.Ο.Δ. πρόσφατα (2005) και μέχρι τώρα δεν είχε εμπειρία τέτοιων διαδικασιών.

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιτυχημένη δυναμική είσοδο και στον τομέα της χειρουργικής γυναικολογίας έχει κάνει και στη χώρα μας η Ρομποτική Χειρουργική

Τις πρώτες επιτυχημένες γυναικολογικές χειρουργικές επεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια, παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής κ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.
Η παρουσία, που έτυχε πολλών ευμενών σχολίων, έγινε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης.
Όπως τόνισε ο κ Κωνσταντινίδης «και στον τομέα αυτό η Ρομποτική Χειρουργική έχει να δώσει πολλά και με επιτυχία, καθώς στην πράξη το DaVinci αποτελεί ανεκτίμητο συνεργάτη του γυναικολόγου χειρουργού, προσφέροντας του ταυτόχρονα απίστευτες δυνατότητες».
…………
Συνεχίζεται
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το σύνολο των γυναικολογικών χειρουργικών επεμβάσεων με ρομποτική τεχνολογία πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Αθηνών, υπό την επίβλεψη του κ Κωνσταντινίδη, ενώ συμμετείχαν ο Δρ. Σ. Καρπάθιος (χειρουργός γυναικολόγος) και ο Δρ. Β. Χατζηραφαήλ (χειρουργός γυναικολόγος).
Η πρώτη ρομποτική γυναικολογική επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2006 και έγινε για την αφαίρεση κυστικού μορφώματος αριστερής ωοθήκης.
Μέχρι σήμερα συνολικά έχει πραγματοποιηθεί μία μεγάλη σειρά γυναικολογικών επεμβάσεων με το ρομποτικό σύστημα Da Vinci για:
o Κύστεις ωοθηκών
o Αφαίρεση σαλπίγγων και ωοθηκών
o Αφαίρεση ινομυωμάτων μήτρας
o Ολικές και μερικές υστερεκτομές
o Λύση συμφύσεων μεταξύ μήτρας, ωοθηκών, σαλπίγγων και εντέρου.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο κ Κωνσταντινίδης από την επιτυχημένη πραγματοποίηση των ρομποτικών γυναικολογικών επεμβάσεων διαπιστώθηκαν πολλά πλεονεκτήματα τόσο για τη γυναίκα ασθενή, όσο και για το χειρουργό γυναικολόγο, σε σχέση με τις λαπαροσκοπικές, ή τις ανοιχτές χειρουργικές επεμβάσεις. Συγκεκριμένα η Ρομποτική Χειρουργική προσφέρει : Για τη γυναίκα:
o Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα καθώς η επέμβαση γίνεται μέσα από τομές λίγων χιλιοστών, αντί για τις μεγάλες των ανοιχτών χειρουργείων.
o Μικρότερο κίνδυνο μόλυνσης, επιπλοκών, και μετεγχειρητικής κήλης, καθώς και μείωση απώλειας αίματος στο χειρουργείο.
o Ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου.
o Σημαντική μείωση του χρόνου νοσηλείας.(συνήθως απαιτείται μίας μόνο μέρας νοσηλεία, ακόμα και στην ολική αφαίρεση μήτρας)
o Γρήγορη ανάρρωση και άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητές της.

Για τον γυναικολόγο χειρουργό:
o Παρέχει τρισδιάστατη εικόνα και όχι δύο διαστάσεων που είχαμε έως σήμερα στις λαπαροσκοπήσεις. Αυτό, δίνει την αίσθηση ότι τα μάτια και τα χέρια του χειρουργού βρίσκονται μέσα στο σώμα Έτσι μπορεί ο χειρουργός να βλέπει με απόλυτη ευκρίνεια σε κάθε σημείο της κοιλιάς.
o Δίνει τη δυνατότητα στο χειρουργό να κινείται με ακρίβεια σε επίπεδο χιλιοστού και στα πλέον δυσπρόσιτα σημεία της κοιλιακής χώρας.
o Εξαλείφει τον φυσικό τρόμο των χεριών του χειρουργού μέσω ηλεκτρονικού φίλτρου.
o Η τοποθέτηση ενδοκοιλιακών ραμμάτων γίνεται με πολύ μεγάλη ευκολία και απόλυτη ακρίβεια.
o Ελαχιστοποιεί τη φυσική κόπωση του χειρουργού χάρη στην εργονομική θέση που κάθεται στη ρομποτική κονσόλα.

«Σύντομα, συνέχισε, ο κ Κωνσταντινίδης, η ρομποτική χειρουργική θα επεκταθεί σε κάθε γυναικολογικό χειρουργείο, ακόμα και στο πιο δύσκολο αφού τα πλεονεκτήματα είναι μοναδικά και αναμφισβήτητα» και κατέληξε «η σύγχρονη αυτή τεχνολογία φαίνεται να αποτελεί το μέλλον στο σύνολο των χειρουργικών επεμβάσεων και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις του 21ου αιώνα».Να θυμίσουμε ότι η Ρομποτική Χειρουργική και το σύστημα Da Vinci στη χώρα μας ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου 2006 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από τον κ Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη και την ομάδα του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πότε ξεκινάει το κουβάρι της SIEMENS στην εμπλοκή της στα ελληνικά δρώμενα;

Και ενώ για κάποιους που έζησαν εκείνη την περίοδο κάποια από τα παρακάτω θα μοιάζουν γνωστά, καλό θα είναι, την περίοδο αυτή να δούμε την αρχή της εμπλοκής της γερμανικής SIEMENS στα ελληνικά δρώμενα… Πολλοί θα νομίζετε ότι αυτό είναι πριν 10 - 15 χρόνια… Δυστυχώς όχι. Η γερμανική εταιρία έχει χωμένα τα "χέρια" της εδώ και 55 τουλάχιστον χρόνια.
Πάμε να δούμε μαζί λοιπόν το κουβάρι εκείνο της ιστορίας που μέσα από δημοσιεύματα της εποχής θα ξεκαθαριστεί μπροστά μας για την αξία της πληροφορίας… και μόνο!
..........
Περισσότερα: http://dentnews.wordpress.com/2008/07/01/history-siemens/

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θέλετε να γίνετε πράκτορες; H E.Y.Π. ζητά συνεργάτες. Έχετε δέκα μέρες προθεσμία...



Προκήρυξη για την πλήρωση με επιλογή 120 κενών τακτικών θέσεων της Ε.Υ.Π.

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...