Ειδήσεις

1 Απρ 2008

Ψυχραιμία παιδιά...

Τα λαϊκά δικαστήρια στην ομάδα του λιμανιού ξεκίνησαν. Μία ήττα με 4-0 από την ΑΕΚ ήταν αρκετή για να βγουν οι παντογνώστες και να κάνουν τις αναλύσεις τους.
Ασφαλώς και στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν χωράει κριτική. Στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα και το αποτέλεσμα από μόνο του τα λέει όλα. Θεωρώ ότι τα λόγια είναι περιττά έπειτα από αυτό που είδαμε και δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε περισσότερο. Το θέμα είναι τι έχασε και τι κέρδισε η κάθε ομάδα μετά από αυτό τον αγώνα.
Θα ξεκινήσω από τον Ολυμπιακό γιατί αυτές τις τρεις ημέρες έχω ακούσει και έχω διαβάσει απίστευτα πράγματα. Ομολογώ πως αν ζούσα σε άλλη χώρα θα είχα την εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό και ότι η ομάδα διαλύεται. Αυτό που πιστεύω είναι ότι ο Ολυμπιακός μόνο κέρδη μπορεί να έχει έπειτα από μία τέτοια ήττα. Τι εννοώ;
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού φαίνεται επιτέλους να κατάλαβε ότι όσους παίκτες και να πάρει, όσα χρήματα και να δώσει, αν δεν πάρει έναν καλό προπονητή δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει μία καλή ομάδα που θα πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και όταν λέω καλό προπονητή, ασφαλώς, δεν εννοώ ούτε το Λίπη, ούτε το Μουρίνιο, ούτε τον Καπέλο. Αξιόλογοι προπονητές υπάρχουν και στην Ελλάδα. Όποιοι έχουν μάτια βλέπουν. Δεν μπορείς για παράδειγμα να φτιάχνεις ένα εστιατόριο και να παίρνεις καλούς σερβιτόρους, χωρίς να υπάρχει ένας πολύ καλός μάγειρας γιατί έτσι είναι σίγουρο ότι θα το κλείσεις το μαγαζί. Αν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού σκεφτόταν να αφήσει τον κύριο Σεγούρα στον πάγκο της ομάδας και την επόμενη σεζόν, έπειτα από αυτή τη σφαλιάρα νομίζω ότι θα άλλαξε γνώμη.
Το μόνο που χάθηκε για τον Ολυμπιακό ήταν οι τρεις βαθμοί και τίποτα περισσότερο. Ακόμη και αν το παιχνίδι έληγε ισόπαλο, ο Ολυμπιακός θα χρειαζόταν τρεις νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος για να πανηγυρίσει τον 11ο τίτλο του τα τελευταία 12 χρόνια.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών η ομάδα του λιμανιού την εξασφάλισε από την ημέρα που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο.
Η ομάδα έδειξε ότι έχει αρκετές ελλείψεις. Με τρεις ποδοσφαιριστές, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, που θα έρθουν το καλοκαίρι στο λιμάνι δεν γεμίζει το ρόστερ. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι μετά το τέλος του πρωταθλήματος κάποιοι από αυτούς θα κουνήσουν μαντίλι.
Και επειδή στην Ελλάδα έχουμε την τάση να τα μηδενίζουμε όλα θα πρέπει να σας θυμίσω ότι αυτή η ομάδα, με αυτούς τους παίκτες φέτος έφτασε μέχρι τους 16 του Τσάμπιονς Λίγκ, είναι πρώτη στο πρωτάθλημα, και βρίσκεται μία ανάσα από τον τελικό του κυπέλλου. Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν γιατί υπάρχει όλοι αυτή η γκρίνια και η μουρμούρα από τους οπαδούς της ομάδας. Αν δηλαδή κέρδιζε με 4-0 μηδέν την ΑΕΚ και 4-0 τον Παναθηναϊκό και είχε αποκλειστεί από τα προκριματικά του Τσάμπιον Λίγκ, όπως η ΑΕΚ, είχε αποκλειστεί από την Ξάνθη στο κύπελλο, όπως η ΑΕΚ και ήταν τρίτη στο πρωτάθλημα, όπως η ΑΕΚ, τότε όλα θα ήταν μια χαρά;
Και επειδή όλοι θα μου πέιτε για το πρεστίζ της ομάδας και διάφορα τέτοια μήπως πρέπει να σας θυμίσω πόσες φορές έχουν έρθει σε αυτή τη θέση οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ την τελευταία εικοσαετία; Δε νομίζω ότι πρέπει. «Μην είμαστε και πλεονέκτες», όπως έλεγε και ο αείμνηστος Χατζηχρήστος.
Αν οι διοικούντες την ΠΑΕ διαχειριστούν σωστά την ήττα από την ΑΕΚ, μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει ο Ολυμπιακός.
Και έρχομαι στην ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι πραγματοποίησαν ίσως την καλύτερή τους εμφάνιση σε ντέρμπι την τελευταία 10ετία. Ο θρίαμβος επί του Ολυμπιακού υπάρχει κίνδυνος όμως να γυρίσει μπούμερανγκ και να ξεχαστούν τα προβλήματα που όλοι έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν, από την αρχή της σεζόν.
Η προσφορά του Ριβάλντο φέτος ήταν σχεδόν μηδενική. Όταν η ομάδα τον χρειάστηκε, δεν κατάφερε να της δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που όλοι περίμεναν από την ημέρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του. Ένα καλό παιχνίδι του ήταν αρκετό για να γίνει, ο Ρίμπο «ο εκδικητής». Η αλήθεια είναι αυτή που είπε ο Άκης Ζήκος μετά το τέλος του αγώνα. Παρά τη μεγαλειώδη νίκη της, η ΑΕΚ παραμένει τρίτη και κατά τη γνώμη μου η ομάδα με τις λιγότερες πιθανότητες, από τις τρεις που το διεκδικούν, για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές που βρίσκονται κοντά στη δύση της ποδοσφαιρικής τους καριέρας (Λυμπερόπουλος, Ριβάλντο, Ζήκος, Αρουαμπαρένα, Δέλας), πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα χρειάζεται ανανέωση και κάποιοι που ακόμη δεν έχουν δείξει ότι αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ της (Μπούρμπος, Αλβες, Τόζερ, Ενσαλίβα).
Ακόμη και αν πάρει φέτος το πρωτάθλημα η ομάδα αυτή δεν έχει μέλλον. Η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση και ανανέωση και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν ούτε ο πρόεδρος, ούτε οι οπαδοί της Ένωση.

Κ.Μ

3 σχόλια:

dimo74 είπε...

Μια ερώτηση έχω στους φίλους
Ολυμπιακούς...

-Ο Σ.Κ. το καλοκαίρι δεν είχε πάρει
σύνταξη ?

-Δεν είχε μεταφέρει τις αρμοδιότητες του στο γιο Π.Κ.?

-Αυτό το μοτίβο νέας διοίκησης δεν είχε διαφημιστεί απο τον τύπο
σαν η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού?

Τι λέτε?

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ DIMO74 ΟΤΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΒΕΛΙΤΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Σ.Κ ΑΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ; ΘΑ ΣΦΥΡΙΖΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΑ; Ο Σ.Κ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΦΠ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ; ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ. ΑΠΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

Κ.Μ

RENA MANIOU είπε...

aek-ospf 4-0

dixws sxolia

renamaniou@gmail.com
http://renamaniou.blogspot.com