Ειδήσεις

1 Απρ 2008

Απίστευτο: Και η ΕΡΤ αποκαλεί τα Σκόπια "FYR MACEDONIA"!

Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ στη Β΄ Αθηνών, Κωστής Αϊβαλιώτης, κατέθεσε την εξής ερώτηση στον Υπουργό Επικρατείας:

«Ο Πρόεδρος του ΔΣ και Δ/νων Σύμβουλος της ΕΡΤ, κ. Χρήστος Παναγόπουλος, σε επιστολή του προς τον κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο, με ημερομηνία 31.12.2007, σχετικά με την υπ’ αρίθμ. 3548/19.12.2007 γραπτή ερώτησή μου προς τον Υπουργό Τύπου, με θέμα «Συμμετοχή του σκοπιανού πρακτορείου ειδήσεων και της σκοπιανής κρατικής τηλεόρασης σε διεθνείς εκδηλώσεις», όπου ρωτούσα μεταξύ άλλων, με ποιο όνομα μετέχει η κρατική τηλεόραση των Σκοπίων στον διαγωνισμό της EUROVISION, αναφέρει το όνομα «FYROM», όμως αμέσως μετά επισημαίνει ότι η αναγραφή του ονόματος της χώρας αυτής στην τηλεοπτική μετάδοση είναι «FYR MACEDONIA» (!!!), καθώς - όπως λέει - «για λόγους τηλεοπτικής τακτικής δεν μπορεί να αναγράφει το πλήρες όνομα της γειτονικής χώρας».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Γιατί δεν ζήτησε η ΕΡΤ στην τηλεοπτική μετάδοση, τη χρήση του όρου FYROM, ο οποίος είναι συντομότερος και δεν δημιουργεί βλάβη στα ελληνικά συμφέροντα, όπως προφανώς κάνει η εμφάνιση του "FYR MACEDONIA";»

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Ο Επίσημος όρος, το επίσημο όνομα είναι FYROM και προφέρεται "φάιρομ".

Αλλά εντάξει, ερτ είναι αυτή...

Εδώ βγάλανε μπόνους για το διαφημιστικό που κατάφερε (επιτέλους χαχαχα) να πάρει το περιοδικό "Πίστα" (με εκφώνηση Κυριάκος Οικοπεδάκιας Εντελβάις), σαλατοκόφτες, όργανα γυμναστικής, αμφίβολα "καλλυντικά" και βέβαια τους παγκοσμίου κύρους σκατοσωλήνες φασοπλάστ, αυτούς με τον ελαστικό δακτύλιο για μικρότερες διαρροές κοπράνων σε περίπτωση σεισμού!

Αυτά θα μας μαράνουν τώρα; Είπαμε, ερτ είναι αυτή.
Ο,τι χειρότερο.

Ανώνυμος είπε...

Sta xnaria toy synaspismoy kai h ert, aisxos

Unknown είπε...

Ασε ρε φίλε homo-gr,

άσε γι αλλού την προπαγάνδα σου... δώσαμε.

Δικομματικοί φανατίκλες, πρώτα στο πρεςς και μετά εδώ...

Σας πονάει αλλά το ποτήρι θα το πιείτε ΟΛΟ. Ασπρο πάτο!