Ειδήσεις

20 Ιουν 2008

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηδάκης αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ότι δεν θα δώσει συγχωροχάρτι κανένα πολιτικό πρόσωπο

«Η πορεία των ανακρίσεων αποδεικνύει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης για την υπόθεση Siemens προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς, αναζητώντας την πλήρη αλήθεια σ’ αυτή τη δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση. Χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς σκοπιμότητες και με πλήρη σεβασμό στην ανεξαρτησία της.
Χαίρομαι διότι τα ΜΜΕ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αναγνωρίζουν αυτή την ταχύτητα της Δικαιοσύνης στην αναζήτηση της αλήθειας, προς κάθε κατεύθυνση.
Θέλω να επαναλάβω τη σταθερή μου πεποίθηση ότι πρωθυπουργεύοντος του Κώστα Καραμανλή, η μάχη της διαφάνειας, κατά της διαφθοράς και της δικαστικής εκκαθάρισης κάθε υπόθεσης ή και απλής καταγγελίας για συναλλαγή, θα είναι ασυμβίβαστη, αμείλικτη και διαρκής.
Πάγιος στόχος της πολιτικής μου διαδρομής είναι η διαφάνεια του Δημόσιου Βίου, επιδίωξη που αναβαθμίζει το ήθος του πολιτικού μας κόσμου και το κύρος της Δικαιοσύνης.
Όσον αφορά την παλαιά δήλωσή μου περί μη εμπλοκής πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Siemens έως τότε, θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν είμαι μελλοντολόγος και ούτε δικαιούμαι να δώσω συγχωροχάρτι σε κανέναν. Όταν έκανα τη δήλωση εκείνη, ήταν πράξη ακριβής και υπεύθυνη, διότι δεν είχαν προκύψει οποιαδήποτε στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, από καμία πλευρά. Αν αποδειχθεί η εμπλοκή τέτοιων προσώπων -πράγμα που απεύχομαι- δεν θα χαριστώ σε κανέναν, διότι δεν θα χαριστεί ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε η κυβέρνηση.
Ισχύει, επίσης, στο ακέραιο η παλαιά μου προτροπή για αυτοσυγκράτηση όλων στο θέμα αυτό».

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Ο Χατζηγάκης αν και αιρετό πρόσωπο συμπεριφέρεται ως εάν έφερε "το χάρισμα το κληρονομικό" και αν ήταν ο Ναπολέων ο Μέγας.

Γραφικότητες...

...και κάτι ακόμα για τον εν λόγω υβριστή:
"είναι βαθιά νυχτωμένος", ακριβώς όπως το "δήλωσε" για εμάς και εκείνος σε τηλεοπτική συνέντευξη του.

Ξανά γραφικότητες...