Ειδήσεις

20 Ιουν 2008

Μέσω υπομνήματος αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών που ερευνά την υπόθεση της Siemens ως ύποπτος ο Θόδωρος Τσουκάτος

Ο κ. Τσουκάτος που είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος τη Δευτέρα ενώπιον του κ. Αθανασίου, ειδοποιήθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα να προσέλθει την Τρίτη λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας. Ο κ. Τσουκάτος, σύμφωνα με το συνήγορό του Διονύση Γκούσκο, θα παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό υπόμνημα με τις θέσεις του. Θα προτείνει ως μάρτυρες τους οδηγούς του οι οποίοι φέρονται να μετέφεραν τα χρήματα και δύο άτομα που διαχειρίζονταν το ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα απο τον λογαριασμό του επιχειρηματία Γιάννη Πιταούλη μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό του σωματοφύλακα του κ.Τσουκάτου, Χρήστου Γενναίου.
........
Συνεχίζεται...


Το ποσό μοιράστηκε σε έξι λογαριασμούς και σε όλους εμφανιζόταν συνδικαιούχος ο σωματοφύλακας. Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας Στέλιος Βίος φέρεται να υποστήριξε ότι πήρε το ποσό, το οποίο έστελνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο ΠΑΣΟΚ. Ο σωματοφύλακας προσήλθε την Παρασκευή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών και έλαβε προθεσμία να καταθέσει ώς ύποπτος στα μέσα της επόμενης εβδομάδος. Επίσης κατέθεσε ως μάρτυρας ο σύμβουλος του Τάσου Μαντέλη, Αριστείδης Μαντάς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκε πως είναι ο συντάκτης του σημειώματος το οποίο εμπλέκει τον πρώην υπουργό στην υπόθεση. Ο εισαγγελέας δεν αποκλείεται να διενεργήσει γραφολογική εξέταση. Να αποδεχθεί το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens κάλεσε την κυβέρνηση με δηλώσεις του από τη Ρόδο, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Το ΠΑΣΟΚ έχει από την αρχή διακηρύξει τη βούλησή του να έρθουν όλα στο φως και να λάμψει η αλήθεια, τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας πως το θέμα αφορά την τιμή της πολιτικής.
………….

Από: http://www.skai.gr/master_story.php?id=85371