Ειδήσεις

25 Ιουν 2008

Μαλώνουν για το Κτηματολόγιο - Οι δικηγόροι θεωρούν ότι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι παρανομούν εις βάρος τους – Είναι πολλά τα λεφτά…

Μέτωπο με όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που επιδιώκουν να συμπληρώνουν δηλώσεις ακινήτων για το Κτηματολόγιο ανοίγουν οι δικηγόροι.
O πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανόλης Λαμτζίδης κατέστησε σαφές πως οι μόνοι αρμόδιοι για τη συμπλήρωση των αιτήσεων είναι οι δικηγόροι και προειδοποίησε με μηνύσεις κατά μεσιτών, λογιστών, φοροτεχνικών και άλλων επαγγελματιών.
…………….
Συνεχίζεται

«Η συμπλήρωση της δήλωσης που θα υποβληθεί στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο αποτελεί δικηγορική εργασία που πρέπει να αμείβεται σύμφωνα με τον κώδικα. Στην τελευταία σύσκεψη που είχε το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΘ στις 12 Ιουνίου αποφασίσαμε πως η αμοιβή του δικηγόρου για τη συμπλήρωση της δήλωσης είναι 65 ευρώ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣΘ.
Στην αμοιβή δεν περιλαμβάνεται η υποβολή της δήλωσης από τον δικηγόρο, η έρευνα στο υποθηκοφυλακείο, η λήψη πιστοποιητικών ή αντιγράφων και άλλες εργασίες που θα πραγματοποιήσουν οι δικηγόροι, εφόσον κριθεί αναγκαίο.


Όπως έγινε γνωστό, ο ΔΣΘ έχει ήδη εντοπίσει γραφεία μηχανικών, φοροτεχνικών, λογιστών και άλλων επαγγελματιών, που αναλαμβάνουν τη συμπλήρωση των δηλώσεων ακινήτων.


Ο κ. Λαμτζίδης έκανε λόγο για έλλειψη νομικών γνώσεων εκ μέρους των συγκεκριμένων επαγγελματιών και προανήγγειλε τεράστια προβλήματα που θα προκύψουν εφόσον οι πολίτες δεν εμπιστευτούν τους δικηγόρους για τη συμπλήρωση των δηλώσεων.



Μάλιστα, επισήμανε πως ο δικηγορικός κλάδος θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων ναρκοθετούν το κτηματολόγιο και ανακοίνωσε ότι θα κατατεθούν μηνύσεις για παραποίηση επαγγέλματος και ασφαλιστικά σε βάρος όσων προσφέρουν παράνομα τις υπηρεσίες τους.



Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε σεμινάριο που διοργανώνει η Ένωση Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Βορείου Ελλάδος στις 30 Ιουνίου σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο επίσης χαρακτήρισε παράνομο, ενώ κατήγγειλε και μια τράπεζα (δεν γνωστοποίησε ποια), η οποία, όπως είπε, χρησιμοποιεί ασκούμενους δικηγόρους, για να συμπληρώνουν τις δηλώσεις, αντί αμοιβής 10 ευρώ. «Πρόκειται για παράδειγμά μαύρης εργασίας, αφού οι εν λόγω τράπεζα εκμεταλλεύεται την ανάγκη των ασκούμενων δικηγόρων για εργασία», τόνισε ο κ. Λαμτζίδης.


Από: http://www.makthes.gr/