Ειδήσεις

25 Ιουν 2008

Εξάντληση της αυστηρότητας της Δικαιοσύνης απέναντι σε όσους συλλαμβάνονται για εμπρησμό των δασών και μόλυνση του περιβάλλοντος

Την εξάντληση της αυστηρότητας της Δικαιοσύνης απέναντι σε όσους συλλαμβάνονται για εμπρησμό των δασών και μόλυνση του περιβάλλοντος, ζήτησε σήμερα ο νομάρχης Δωδεκανήσου από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Οικονόμου.
Συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Σταύρο Παραλούση, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης κατήγγειλε όσους δεν έχουν την παραμικρή αίσθηση σεβασμού και υποχρέωσης να προστατεύουν το δασικό μας πλούτο, καλώντας τους δικαστικούς μας λειτουργούς να τιμωρούν παραδειγματικά τους παραβάτες.
Ο νομάρχης παρέδωσε στον κ. Οικονόμου το παρακάτω υπόμνημα:
…………
Συνεχίζεται

«Κύριε Εισαγγελέα,
Είμαστε βέβαιοι ότι αναγνωρίζετε και εσείς την προσπάθεια που καταβάλλουμε, σε καθημερινή βάση, για την αποτροπή των πυρκαγιών στο νησί μας, με το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντικών ομάδων να είναι σε πλήρη επιφυλακή.

Έτσι εξασφαλίζεται η έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβασή μας, ειδικά σε περιόδους που οι καιρικές συνθήκες πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Δυστυχώς, αυτή η υπεράνθρωπη προσπάθεια υπονομεύεται από συμπολίτες μας που με τις ενέργειές τους προκαλούν την αντίδραση, και των αρχών και του συνόλου της κοινωνίας μας, καθώς με τρόπο ανεύθυνο δημιουργούν τις συνθήκες, όχι μόνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κάψιμο σκουπιδιών), αλλά και ρύπανσης του περιβάλλοντος (κάψιμο υλικών, όπως καλώδια, λάστιχα κλπ).

Η προσπάθεια των αρμοδίων αρχών για σύλληψη των δραστών είναι αποτελεσματική, και οι παραβάτες οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Παρακαλούμε, όπως σε αυτές τις περιπτώσεις να εξαντλείτε με αυστηρότητα τον νόμο στην εφαρμογή του, ικανοποιώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και προς παραδειγματισμό όσων αδιαφορούν επιδεικτικά για το περιβάλλον.

Η δεδομένη ευσυνειδησία των δικαστικών μας λειτουργών είναι αυτή που θα ενδυναμώσει την προσπάθειά μας για προστασία των δασών του τόπου μας, απονέμοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι σε όσους δεν έχουν την παραμικρή αίσθηση του σεβασμού, του χρέους και της υποχρέωσης για διαφύλαξη του περιβαλλοντικού μας πλούτου, συνολικά.



Με εκτίμηση


Ο Νομάρχης Δωδεκανήσου


Γιάννης Μαχαιρίδης»
Γιάννης Μ. Νέγρης

1 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.