Ειδήσεις

13 Μαρ 2008

Μετά το μποϋκοτάζ, συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ

Το Νέο ΙΝΚΑ, μετά το μποϋκοτάζ που πραγματοποίησε στις 15 Δεκεμβρίου 2007 ενάντια στις εξοντωτικές αυξήσεις της ΔΕΗ Α.Ε., καταθέτει την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008, μια μέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, συλλογική αγωγή κατά της εταιρείας.

Περισσότερα: http://www.newinka.gr/press.php?version=gr&c=45&view=detail&id=200

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιοι θα εκφωνούν το δελτίο ειδήσεων του zougla.gr

Επειδή η νέα προσπάθεια του Μάκη μάλλον θα "σαρώσει", δείτε ποια πρόσωπα ίσως γίνουν οι παρουσιαστές του μέλλοντός μας.Κιμ ΚίλιανκαιΜάνος Νιφλής
θα παρουσιάζουν το δελτίο ειδήσεων της ηλεκτρονικής εφημερίδας του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μάκης: Από σήμερα μπορείτε να μη με αποκαλείτε πλέον εκδότη

Οι υπογραφές έπεσαν. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος πούλησε στο Γιώργο Μπόμπολα το 40%, όλο το μερίδιό του δηλαδή και οι πρώην συνεκδότες του τις μισές από τις μετοχές που κατείχαν.
Ο Θέμος Αναστασιάδης το 20% από το 40% και ο Τάσος Καραμήτσος το 10% από το 20% που είχε. ΄
Αυτήν τη στιγμή λοιπόν, ο κ. Μπόμπολας κατέχει το 70% του "Πρώτου Θέματος" και Θέμος Αναστασιάδης και Τάσος Καραμήτσος το 30% (20% και 10% αντίστοιχα).
Η δέσμευση του Μάκη στο Γιώργο Μπόμπολα είναι να μη βγάλει για έναν χρόνο εφημερίδα και δεσμεύτηκε στον αέρα να μην το κάνει. Μετά από έναν χρόνο, αν με εμπνεύσουν οι τότε συνέταιροί μου, γιατί όχι... είπε.
Πάντως, η ηλεκτρονική του εφημερίδα θα "λειτουργήσει" σε περίπου δέκα μέρες και θα έχει και ίντερνετ τηλεόραση.
Θα την βρίσκετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.zougla.gr/.
Μάλιστα, o Mάκης ανακοίνωσε και τους παρουσιαστές του δελτίου ειδήσεων της ηλεκτρονικής του εφημερίδας, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και η σύζυγός του Κιμ Κίλιαν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

To «Πρώτο Θέμα» στην κορυφή

Από http://www.protothema.gr/


Στην κορυφή της κυκλοφορίας επέστρεψε την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα» πουλώντας 204.550 φύλλα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε με 181.280 φύλλα το «Βήμα». Η «Καθημερινή» πούλησε 178.830 φύλλα ενώ η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» πούλησε 168.270 φύλλα.


Για την ένδεχόμενη πώληση της εφημερίδας, ούτε κουβέντα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ούτε μία, ούτε δύο...

Το ακούσαμε στο δελτίο του "Alter", ψάξαμε στο ίντερνετ και πράγματι, βρήκαμε ακόμα δύο περιστατικά που αφορούν στο Ε/Γ-ΤΡ «ΓΙΩΡΓΗΣ» ΝΠ 2842, το πλοίο που προσάραξε με την πλώρη σε ξέρα, ένα ναυτικό μίλι από το λιμάνι του Πόρου.

Το συγκεκριμένο πλοίο (φωτογραφία) έχει απασχολήσει τρεις φορές από τον περασμένο Νοέμβριο με ατυχήματα ποτ του έχουν συμβεί.

Δείτε το σημερινό Δελτίο Τύπου του ΥΕΝ και τα δύο προηγούμενα:

13 Μαρτίου 2008
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την 17.40 σήμερα η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Ε/Γ-ΤΡ «ΓΙΩΡΓΗΣ» ΝΠ 2842, το οποίο είχε προσαράξει την 15.15 στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πλατιά Πόρου.
Το ανωτέρω πλοίο, είχε αποπλεύσει σήμερα το πρωί από Πειραιά για Ύδρα - Πόρο - Αίγινα - Πειραιά, με 278 αλλοδαπούς επιβάτες και 35μελές πλήρωμα. Με εντολή του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργου Βουλγαράκη κινητοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός διάσωσης του Υπουργείου και μετέβη στην περιοχή του συμβάντος ο κ. Πάνος Καμμένος.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν, με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης του ΥΕΝΑΝΠ, έξι περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τρία ελικόπτερα SUPER PUMA, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο αλιευτικά και δύο Ε/Γ-Ο/Γ σκάφη καθώς και δεκαπέντε λάντζες.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη ασφάλεια, με την αποβίβαση όλων των επιβατών στο λιμάνι του Πόρου χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ενώ επί του πλοίου παραμένουν για λόγους ασφαλείας 12 μέλη πληρώματος.
Πλησίον του προσαραγμένου πλοίου βρίσκονται ρυμουλκό σκάφος καθώς και πλωτό του Λιμενικού. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Λιμενική Αρχή Πόρου.
Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης σε δηλώσεις του, συνεχάρη την ηγεσία και το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος καθώς και όλους όσοι συνέδραμαν στην επιχείρηση διάσωσης.


18 Φεβρουαρίου 2008
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρκαγιά μικρής έκτασης εκδηλώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία, στην εξωτερική δεξιά πλευρά του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου «ΓΙΩΡΓΗΣ»Ν.Π. 2842, με 5μελες πλήρωμα, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στην περιοχή Dock 3 του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά.
Άμεσα έσπευσε στην περιοχή προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσε ότι η φωτιά είχε ήδη κατασβεσθεί.
Από την πυρκαγιά δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές επί του πλοίου.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα (Τζελέπης) του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι επιθεωρήσεώς του και αποκατάστασης των ζημιών.

24 Νοεμβρίου 2007
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Προσάραξε σε αβαθή, έξωθεν του λιμένα Αίγινας, χθες το απόγευμα, το Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο «ΓΙΩΡΓΗΣ» Ν.Π. 2842.
Το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 21 άτομα πλήρωμα και 410 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, είχε αποπλεύσει από Αίγινα για Πειραιά.
Στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) πλωτά περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, καθώς ακόμα τρία (03) θαλάσσια ταξί, τέσσερα (04) αλιευτικά σκάφη, ένα Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο κι ένα Ε/Γ-Υ/Γ πλοίο, τα οποία παρέλαβαν με ασφάλεια τους επιβάτες και τους μετέφεραν στον λιμένα της Αίγινας, χωρίς να διαπιστωθεί τραυματισμός ή να αναφερθούν προβλήματα υγείας τους.
Με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής Αίγινας και της πλοιοκτήτριας εταιρείας οι επιβάτες προωθήθηκαν στον λιμένα Πειραιά με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΦΟΙΒΟΣ» Ν.Π. 11317.
Στα ύφαλα του πλοίου διενεργήθηκε έλεγχος από δύτες, ενώ δεν διαπιστώθηκε ρύπανση στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.Το προσαραγμένο Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και πρόσδεσε ασφαλώς στον εξωτερικό προβλήτα του λιμένα της Αίγινας, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι επιθεώρησης του από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης της οικείας Λιμενικής Αρχής και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης του από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πάλι αναβολές καταθέσεων;

Οι ψυχολόγοι λένε ναι, μπορεί να καταθέσει ο Ζαχόπουλος.
Οι ψυχίατροι λένε όχι, δεν μπορεί να αντέξει το στρες μιας τέτοιας διαδικασίας.
Ο εργατολόγος μάλλον αναβολή θα ζητήσει αύριο.
Και ποιος να πάρει την ευθύνη να τους «κόψει» το βήχα και να τελειώνει η ιστορία;
Με την ψυχική υγεία δεν μπορείς εύκολα να παίζεις και από την άλλη μπορείς εύκολα να παίζεις…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για να μην ξεχνιόμαστε...

Το πρόγραμμα διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος για σήμερα το απόγευμα: http://www.anakoinoseisdei.gr/anakoinosi_diak.pdf

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Oι κληρικοί πρέπει να απλώνουν το χέρι μόνο για να δίνουν και όχι για να παίρνουν

Ιδιαίτερη αναφορά στα «τυχερά» των κληρικών έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λέγοντας πως δεν πρέπει οι κληρικοί να ζητούν χρήματα από τους πιστούς για τις διάφορες ιεροπραξίες, τονίζοντας όμως ότι δεν είναι εναντίον των «τυχερών» εφόσον αυτά δίνονται μόνο με τη θέληση των πιστών και χωρίς την προτροπή των ιερέων.
Οι κατευθύνσεις που έδωσε ο κ. Ιερώνυμος συνοψίζονται στη φράση «οι κληρικοί πρέπει να απλώνουν το χέρι μόνο για να δίνουν και όχι για να παίρνουν».
Με την απόφαση του Αρχιεπισκόπου είναι σίγουρο ότι δε θα συμφωνούσε ο ιερέας της ιστορίας που ακολουθεί.
Να σας ενημερώσουμε ότι οποιαδήποτε ομοιότητα με την πραγματικότητα είναι απλή σύμπτωση.
Σάββατο. Ώρα 19:43. Το προαύλιο της εκκλησίας είναι γεμάτο κόσμο. Ο γαμπρός έχει ανέβει ήδη τα σκαλιά της εκκλησίας και περιμένει τη νύφη. Χαμογελαστός και αρκετά αμήχανος χαιρετά φίλους και γνωστούς που του εύχονται βίον ανθόσπαρτον. Δίπλα του, χαμογελαστός και ευδιάθετος στέκεται ο κουμπάρος.
Ένας ιερέας, με βήμα ταχύ βγαίνει από τον ιερό ναό και πλησιάζει τους δύο άντρες.
- «Ποιος είναι ο κουμπάρος;» ρωτάει
- «Εγώ» αποκρίνεται ο κουμπάρος.
- «Περάστε και οι δύο σας παρακαλώ στο γραφείο μου για λίγο»
Ο ιερέας μπαίνει μπροστά και οι δύο άντρες τον ακολουθούν.
- Καθίστε παρακαλώ.
- Τι συμβαίνει πάτερ, ρωτάει ο γαμπρός.
- Τίποτα παιδί μου. Απλώς, πριν προχωρήσουμε στο μυστήριο θα πρέπει να τακτοποιήσουμε πρώτα το οικονομικό.
- Μα πάτερ, όταν ρώτησα αν χρωστάω κάτι, η απάντηση που πήρα ήταν αρνητική.
- Δε μιλάω για σένα παιδί μου αλλά για τον κουμπάρο. Είθισται, σε αυτές τις περιπτώσεις ο κουμπάρος να δίνει συμβολικά ένα ποσό για να πληρωθούν ο νεωκόρος, η καθαρίστρια κ.τ.λ.
Ο κουμπάρος, στρέφει το βλέμμα του προς το γαμπρό. Χαμογελά και απευθύνεται στον ιερέα.
- Δηλαδή πάτερ, αν δε δώσω τα χρήματα, δε θα γίνει ο γάμος;
- Όχι βρε αδερφέ, δεν είπα κάτι τέτοιο. Ο γάμος θα γίνει αλλά δεν πρέπει να πληρωθούν και αυτοί που δουλεύουν σήμερα;
- Δηλαδή, 30 ευρώ είναι αρκετά πάτερ;
- Ε… όχι και τριάντα ευρώ. Ποιος θα πρωτοπληρωθεί με τριάντα ευρώ;
- Δηλαδή; Πόσα πρέπει να δώσω;
- Κοίταξε. Συνήθως παίρνουμε από 100 έως 200 ευρώ.
- Συγνώμη πάτερ, αλλά δεν κρατάω τόσα χρήματα επάνω μου.
- Δεν πειράζει παιδί μου. Εδώ πιο κάτω υπάρχει μία τράπεζα. Αν θες μπορείς να πεταχτείς για δυο λεπτά να βγάλεις λεφτά από το μηχάνημα.
Ο κουμπάρος φεύγει και επιστρέφει έπειτα από 10 λεπτά. Βγάζει 150 ευρώ και τα δίνει στον ιερέα.
- Ορίστε, πάτερ.
- Ευχαριστώ παιδί μου. Ορίστε και η απόδειξή σου.
Οι δύο άντρες βγαίνουν από το γραφείο του ιερέα και επιστρέφουν στα σκαλιά της εκκλησίας. Ο γαμπρός ρίχνει μια ματιά στο το ρολόι του. Η ώρα είναι 20:11.
- Ευτυχώς που άργησε η νύφη γιατί αν ερχόταν στην ώρα της, θα περίμενε το γαμπρό και τον κουμπάρο και άντε μετά να της εξηγήσεις μετά ότι δεν έγινε επίτηδες, σκέφτεται.
Και για να μην παρεξηγηθούμε, είπαμε: «Oποιαδήποτε ομοιότητα με την πραγματικότητα είναι απλή σύμπτωση».

K.M.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεν τα μαζεύουν αλλά τα... ραντίζουν

Στην Πάτρα μπορεί να μην μαζεύουν τα σκουπίδια αλλά φρόντισαν και από σήμερα θα αρχίσουν να ραντίζουν με ειδικό αντισηπτικό υγρό τα "βουνά" σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Από το http://www.patranews.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεν είναι σε θέση να καταθέσει ο Ζαχόπουλος

Τελείωσε πριν λίγα λεπτά το ιατρικό συμβούλιο των γιατρών του "Ευαγγελισμού" οι οποίοι αποφάσισαν ότι ο Χρήστος Ζαχόπουλος δεν είναι σε θέση να καταθέσει για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ακόμα...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για τις απεργίες στα λιμάνια

Είμαι ιδιοκτήτρια μεσαίας εξαγωγικής εταιρείας με εξαγωγές κυρίως στην Ασία.
Εδώ και τρεις μήνες υποφέρουμε από την απεργία στα λιμάνια με άμεσο κίνδυνο να κλείσει η εταιρεία μας η οποία λειτουργεί από το 1950.
Παρά τις διαμαρτυρίες μας δε γίνεται απολύτως τίποτα.
Μου κάνει εντύπωση όμως που το θέμα έχει ξεχαστεί τελείως και από τα δελτία ειδήσεων και από τις δικές σας εκπομπές.
Σας παρακαλώ κάντε μια αναφορά για όλες τις εξαγωγικές εταιρείες, λες κι έχουμε πολλές σε αυτή τη χώρα, που υποφέρουν χωρίς να διαφαίνεται καμία λύση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με κλεμμένο χαλκό τα ολυμπιακά έργα του Πεκίνου

Συνέβη και αυτό. Το νήμα άρχισε να ξετυλίγει η αστυνομία της Αυστραλίας μετά από τη σύλληψη σπείρας που έκλεβε καλώδια χαλκού από σιδηρόδρομους, τα τραμ, τις εταιρείες ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών.
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι... ευρηματικοί κλέφτες πουλούσαν το χαλκό στη "μαύρη" αγορά της Κίνας, με σκοπό την ολοκλήρωση των ολυμπιακών έργων του Πεκίνου.
Και να φανταστείτε ότι όλα ξεκίνησαν από τις πολύωρες καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων και των τραμ την Μελβούρνης, οι οποίες άρχισαν να κινούν τις υποψίες των υπευθύνων.

Πηγή: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παραπλανητικά e-mail

Εάν λάβετε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο μήνυμα από την εταιρεία Sony Ericsson η οποία σας καλεί να το προωθήσετε προκειμένου να κερδίσετε ένα κινητό τηλέφωνο, αγνοήστε το.
Το μήνυμα αναφέρει:
"Η εταιρεία Sonny Ericsson μοιράζει δωρεάν κινητά στο internet για να πολεμήσει τη Nokia η οποία κάνει το ίδιο. Η Εricsson θέλει με αυτό τον τρόπο να γίνει πιο δημοφιλής και μοιράζει δωρεάν WAP- κινητά.
Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να στείλεις αυτό το μήνυμα σε οκτώ φίλους.

Σε δύο εβδομάδες περίπου περίπου σου στέλνουν ένα Ericsson Τ18 . Αν στείλεις το μήνυμα σε 20 ή περισσότερους τότε σου στελνουν ένα R320".

Σημαντικό:Στείλε αντίγραφο του μηνύματος σε: anna.swelung@ericsson.com

Καλή επιτυχία
Σημαντικό: Δεν είναι πλάκα κάντε στον εαυτό σας ένα δωράκι».

Εμείς επικοινωνήσαμε με την Ericsson και μας διαβεβαίωσαν πως ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχει αυτό το mail και φυσικά δεν έχει προωθηθεί από την εταιρεία τους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πάντες κατά... πάντων

Και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής στο χορό των μηνύσεων.
Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για βάναυση προσβολή της προσωπικότητας τους, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκαν με καδρόνια και σακούλες σκουπιδιών από εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δε συμφωνούν όλοι οι δημοσιογράφοι με την ΕΣΗΕΑ

Δημιουργείται η αίσθηση στην κοινωνία μετά την υποστολή της σημαίας των κινητοποιήσεων ότι οι δημοσιογράφοι "έσωσαν" το Ταμείο τους και σίγησαν.
Ουδέν αναληθέστερον.
Όπως είναι αναφαίρετο το δικαίωμα του κάθε πολίτη (και του δημοσιογράφου) στην απεργία, το ίδιο αναφαίρετο είναι και το δικαίωμα στη διαφωνία. Ακόμα και αν διαφωνείς με τους συνδικαλιστές σου...
Να ξεκαθαρίσουμε κατ΄ αρχάς ότι 100 δημοσιογράφοι είναι "ρετιρέ".
Οι υπόλοιποι παίρνουν κατά μέσον όρο 1.000 ευρώ το μήνα.
Αλλά, να επισημάνουμε επίσης, ότι παρά την απεργιακή σιγή των συντακτών, οι δημοσιογράφοι είναι αυτοί που ηγούνται των κινητοποιήσεων κατά ενός κακού ασφαλιστικού.
Εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις προβάλλουν τα ρεπορτάζ που εξηγούν γιατί τα ΔΕΝ του πρωθυπουργού πάνε περίπατο.
Γιατί η περικοπή των επικουρικών συντάξεων, που ούτως ή άλλως δεν επιβαρύνουν τον κρατικό κορβανά, μειώνει τα εισοδήματα των συνταξιούχων έως και 50%.
Γιατί, ενώ τα όρια συνταξιοδότησης δεν θα αυξάνονταν, οι μητέρες θα δουλέψουν άλλα πέντε χρόνια.
Τέλος, οι δημοσιογράφοι είναι αυτοί που υπερτονίζουν πως για να σου φτάσει η μελλοντική σύνταξη, πρέπει να εργαστείς μέχρι τα 68 και να επωφεληθείς του bonus παραμονής.
Το νόμισμα λοιπόν φίλοι ( ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΛΑΚΗ) έχει δύο όψεις:

  1. Η υποστολή της σημαίας των κινητοποιήσεων με απόφαση της ΕΣΗΕΑ.

  2. Η καθημερινή μάχη με όπλο τη δημοσιογραφική πένα.

Οι δημοσιογράφοι παραμένουν στο πλευρό των εργαζόμενων γιατί και οι ίδιοι είναι μισθωτοί και όχι καλοβολεμένοι. Τα περί του αντιθέτου αναφερόμενα από "προοδευτικούς" μάλλον περί σκοταδιστικού ανέκδοτου φαντάζουν.

Ν.Μ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για τη μήνυση της ΕΒΕΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ
ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΜΗΝΥΣΑΝ ΤΗ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Η κόρη της υπουργού Πετραλιά και ο τ. ΓΓ του υπουργού Αλογοσκούφη
Έτσι υλοποιείται η προβοκάτσια ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Χθες, το ΕΒΕΑ (Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) ανακοίνωσε ότι μήνυσε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και ζητά απαγόρευση των απεργιών.
Υποτίθεται ότι αυτή η κίνηση εξυπηρετεί τα μέλη του, δηλαδή τους γονείς, τα αδέλφια, τα παιδιά, τους συγγενείς και φίλους των απεργών.
Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;
- Πρόεδρος ΕΒΕΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ. Τέως Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, δηλ. του Αλογοσκούφη που παραιτήθηκε για να υλοποιήσει τις πολιτικές ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ στα επιμελητήρια. Ταυτόχρονα είναι μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ. Δηλαδή υπεύθυνος για το κατάντημα ΔΕΗ και αποφασίζει πως θα γίνονται οι διακοπές. Αυτός που αποφάσισε να αυξηθεί το ρεύμα (και στα μέλη του) 17%, αν και είχε εισηγηθεί η αύξηση να είναι 30%.
- Γενική Γραμματέας ΕΒΕΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΛΗ – ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. Κόρη της υπουργού Απασχόλησης ΦΑΝΗΣ ΠΑΛΛΗ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ, που τσαλαπατά τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Είναι Διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής επιχείρησης «ΠΑΛΛΗΣ ΑΒΕΕ» και, το άλλο σημαντικό, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Να λοιπόν ποιοι είναι οι δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες.
Να ποιοι υλοποιούν την προβοκάτσια Καραμανλή με κωδικό «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ».
Να ποιοι χρησιμοποιούνται για να εμφανίζεται ότι η κοινωνία αγανακτεί κατά των Απεργών.
Μαζί, διαπλεκόμενοι (ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ κατά Καραμανλή) δημοσιογράφοι με επικεφαλής τον Π. ΣΟΜΠΟΛΟ, άξιο τέκνο της ΝΔ. Άρπαξαν το… Ταμείο με αντάλλαγμα να τσακίσουν τους απεργούς.
Ταυτόχρονα εκβιάζουν ή… τάζουν σε στελέχη της ΔΑΚΕ για να "σπάσουν" την απεργία.

Γιάννης Ζωχιός
Πρώην Αντ/δρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Δείτε το Δελτίο Τύπου της ΕΒΕΑ για τη μήνυση: http://www.acci.gr/index2.htm

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υπονομεύονται ο αγώνες σας...

Μπορεί τα μεγάλα αστικά κέντρα να έχουν πήξει στη βρώμα από τη συνεχιζόμενη απεργία των υπάλληλών στους ΟΤΑ, όμως Ρηγίλλης και Χαριλάου Τρικούπη λαμποκοπάνε… και αναρωτιέμαι κύριοι συνδικαλιστές πώς θέλετε τη λαϊκή υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων σας όταν την ίδια στιγμή, το Παγκράτι, η Κυψέλη, τα Εξάρχεια και οι υπόλοιπές λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας βυθίζονται στη βρώμα.
Αντίθετα, αυτοί που θίγουν και καταστρατηγούν τα εργασιακά σας δικαιώματα μάλλον ωφελημένοι είναι αφού το… μάρμαρο το πληρώνει για μια ακόμα φορά ο λαός και όχι οι σαλονάτοι…
Η διαχείριση του προσωπικού ασφαλείας γίνεται από τον κατά τόπους προϊστάμενο της καθαριότητας ο οποίος είναι και αυτός εργαζόμενος… Ακόμα κι αν υπάρχει όμως παρέμβαση από τους δημάρχους ή τους αντιδημάρχους, είστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξετε τον αγώνα σας από την κοινωνική κατακραυγή.

Μιχάλης Αραμπατζόγλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μηχανοκίνητη κινητοποίηση

Και μηχανοκίνητη κινητοποίηση σήμερα για το ασφαλιστικό.

Οι... ντελίβερι θα διαδηλώσουν με τα μηχανάκια τους στο κέντρο της Αθήνας.
Δουλεύουν ανασφάλιστοι και δεν έχουν συνδικαλιστική εκπροσώπηση, δηλαδή η ύπαρξη τους αγνοείται απ' όλους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η φέτα είναι ελληνική και... "ιπτάμενη"

Πετάει - πετάει το εθνικό μας τυρί, η φέτα, αφού στο εξής θα αποτελεί πλέον το μόνο τυρί στο μενού των επιβατών των δύο ελληνικών αεροπορικών εταιρειών, της "Ολυμπιακής" και της "Aegean".
Η πρωτοβουλία ανήκει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό ο οποίος ζήτησε από τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες να συμβάλουν με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια προστασίας της ελληνικότητας της φέτας .
Για την ιστορία σας αναφέρουμε ότι το 2008 έχει ανακηρυχθεί ως Έτος Φέτας .

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γάμος ομοφυλόφιλων γυναικών στην Καισαριανή

Πρόκειται για δυο γυναίκες οι οποίες επιθυμούν να παντρευτούν μεταξύ τους με πολιτικό γάμο τον οποίον έχουν προγραμματίσει για την επόμενη εβδομάδα στο Δημαρχείο Καισαριανής.
Ο Δήμαρχος της Καισαριανής, Σπύρος Τζόκας, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή "Καλημέρα σας" του Γιώργου Αυτιά είπε ότι δεν έχει καμία αντίρρηση να τελέσει αυτόν τον γάμο, εφόσον καλύπτεται από νομικής πλευράς.
Οι νομικοί λένε ότι στο νόμο 1250/82 για τον πολιτικό γάμο δεν υπάρχει πρόβλεψη για το φύλο των δύο ατόμων που παντρεύονται. Συνεπώς είναι νομικά κατοχυρωμένος ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων
Από νομικής επίσης πλευράς πάντως, ο κάθε Δήμαρχος μπορεί ως όργανο του κράτους να αρνηθεί την τέλεση ενός τέτοιου γάμου και από την πλευρά του το ζευγάρι να καταφύγει στη Δικαιοσύνη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κλήθηκαν αλλά δε θα καταθέσουν

Οριστικά έκλεισε την πόρτα της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, για τον πρωθυπουργό , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Παρά τη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου περί υποχρεωτικής κλήτευσης για κατάθεση σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος απέκλεισε το σχετικό ενδεχόμενο.

Προηγούμενη ανάρτηση: http://studioa-blog.blogspot.com/2008/03/blog-post_6035.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χωρίς ρεύμα και το Κολωνάκι

Σύμφωνα με το τελευταίο Δελτίο Τύπου της ΔΕΗ στο οποίο αναφέρονται οι περιοχές στις οποίες θα γίνουν σήμερα διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος(http://www.anakoinoseisdei.gr/anakoinosi_diak.pdf), από τις 12:00 έως τις 13:00 το Κολωνάκι θα μείνει χωρίς ρεύμα.

Ενδιαφέρον...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...