Ειδήσεις

14 Απρ 2009

Στην υγειά των χαφιέδων

Μήνυμα αναγνώστη

.....
Χαφιές… Αρχικά, ήταν το άτομο εκείνο, το οποίο συνεργαζόταν με την αστυνομία και αναλάμβανε την προσέγγιση διαφόρων κοινωνικών ομάδων κι οργανώσεων ή ατόμων, με στόχο τη συλλογή πληροφοριών, έχοντας ως απώτερο σκοπό να “διαλύσει” τις ομάδες ή τα άτομα που προσέγγιζε.
………..
Συνεχίζεται…


Χαρακτηρίζονταν “μιάσματα” της κοινωνίας από τους λοιπούς, γι αυτό και προσπαθούσαν να κρατήσουν μυστική τη δράση τους.
Η ιστορία, όπως πολλάκις μας έχει αποδείξει, επαναλαμβάνεται, αρκετές όμως φορές-όπως και εν προκειμένω-δείχνοντας το σκληρό της πρόσωπο.


Σήμερα το φαινόμενο “χαφιεδισμός” εξελίχθηκε αρνητικά. Ο χαφιές δε θα σε “δώσει” για να κερδίσει χρήματα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Η λασπολογία είναι από τα “όπλα” που διαθέτει στα χέρια του, έχοντας ως στόχο τη δόλια υποβάθμιση της προσωπικότητας του άλλου.
Στους τυφλούς άλλωστε, βασιλεύει ο μονόφθαλμος…Κάνοντάς σε λοιπόν, να φαίνεσαι στα μάτια των άλλων ως σιχαμένη κάμπια μέσα σε ένα σωρό κοπριάς και λάσπης που ο χαφιές έχει ρίξει, φυσικό είναι να αναβαθμιστεί ο ίδιος, να ευχαριστήσει και ικανοποιήσει το πληγωμένο και κομπλεξαρισμένο “εγώ” του.


Στα πλαίσια της απόλυτης κοινωνικής ισοπέδωσης και καταβαράθρωσης των στοιχειωδών, ακόμη-ακόμη, ανθρωπίνων αξιών, αποτελούν άτομα που διαπρέπουν (αυτό είναι άλλωστε το ζητούμενο για αυτά) σε βάρος βέβαια των υπολοίπων υποψήφιων θυμάτων τους…


Η υπερβολική χρήση υποκοριστικών, ευγενικών χαρακτηρισμών και η “κατάχρηση” της κολακείας που γίνεται από τέτοιου είδους άτομα, ουκ ολίγες φορές, καταντά-αν μη τι άλλο-γελοία.


Ωστόσο, η αδιαφορία, λένε, σκοτώνει και….τα μικρόβια. Δεν υπάρχει λόγος να αντιπαρατεθείς μαζί τους ούτε να προσπαθήσεις να τους αλλάξεις γνώμη και συνήθεια, πολλώ δε μάλλον να τους απομακρύνεις από κοντά σου. Ζουν, τρέφονται και αναζωογονούνται από αυτή τη διαδικασία. Δίχως τους λοιπούς, δε θα είχαν λόγο ύπαρξης..


Ας ζήσουν λοιπόν, αυτοί καλά “χαφιεδίζοντας” κι εμείς καλύτερα, αδιαφορώντας και πίνοντας στην υγειά τους…


Από: http://www.epikairo.gr/?p=17763

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μεγάλος μετασεισμός 4.8R «κούνησε» ακόμα και τη Ρώμη

Μήνυμα αναγνώστη

...
Οι Κινέζοι λένε ότι μία εικόνα είναι όσο 1.000 λέξεις. Στο χάρτη που παρουσιάζει σήμερα το greek-olympics.blogspot.com δείχνει ξεκάθαρα ότι πραγματικά υπάρχει κίνδυνος για τους Μεσογειακούς Αγώνες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στα τέλη Ιουνίου στην Ιταλία με κέντρο την Πεσκάρα.
........
Συνεχίζεται...
Δυστυχώς οι μέρες που πέρασαν από τη μεγάλη καταστροφή στη Άκουιλα με τους 300 νεκρούς δεν βοήθησαν ώστε να εκτονωθεί η σεισμική ακολουθία. Αντιθέτως οι μετασεισμοί ήταν και είναι ισχυροί. Μετά τα 5.8 ρίχτερ της προηγούμενης εβδομάδας ήρθε ακόμα ένας ισχυρός μετασεισμός σήμερα το πρωί στα 4.8 που έγινε αισθητός ακόμα και στη Ρώμη.

Τον κατάλαβαν στην Ιταλική πρωτεύουσα που απέχει διπλάσια απόσταση απ’ ότι η Πεσκάρα όπως φαίνεται και στον χάρτη όπου υπάρχει κλίμακα. Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι αν και το http://greek-olympics.blogspot.com/έχει αναφερθεί στον προβληματισμό που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής όχι απλά δεν έχουν κάνει τίποτα, αλλά στην τελευταία συνεδρίαση, μία ημέρα μετά το σεισμό, στις 7 Απριλίου, αποφάσισαν να στείλουν μεγάλη ομάδα με περίπου 600 αθλητές σε 29 αθλήματα.

Συνολικά στους Μεσογειακούς Αγώνες μετέχουν πάνω από 3.000 αθλητές από 23 χώρες και αν σε αυτούς προσθέσετε και τους περίπου 1.500 παράγοντες, συνοδούς και προπονητές, έχουμε έναν τεράστιο αριθμό που θα βρεθεί στην περιοχή, χωρίς ακόμα να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις ή διαβεβαιώσεις.

Και πως είναι δυνατόν να υπάρχουν διαβεβαιώσεις όταν τώρα ξεκινούν οι τεχνικοί έλεγχοι στην πόλη της Άκουιλα, έλεγχοι που θα γίνουν στις γύρω πόλεις και την Πεσκάρα. Οι Μεσογειακοί θα έχουν επίκεντρο την Πεσκάρα όμως πάνω από 10 πόλεις θα φιλοξενήσουν αγωνίσματα, ανάμεσά τους η Άκουιλα.

Ο αρχικός σχεδιασμός περιλάμβανε έναν όμιλο ποδοσφαίρου στην Άκουιλα, όμως το στάδιο τώρα είναι καταυλισμός αστέγων.

Από: http://greek-olympics.blogspot.com/2009/04/48r.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εξωφρενικό! Ποντικός δάγκωσε χειρουργημένο ασθενή στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου!

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα: «Εξωφρενικά και απαράδεκτα φαινόμενα στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου - ποντικός δάγκωσε χειρουργημένο ασθενή στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου».

Κύριε Υπουργέ,
Την Τετάρτη 1/4/2009, σημειώθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου τραγελαφικό περιστατικό, μοναδικό ίσως στα ευρωπαϊκά χρονικά.
…..
Συνεχίζεται…

ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΜΕΝΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ σε δωμάτιο του 1ου ορόφου, αφού ευχαρίστησε τον γιατρό του για την επιτυχημένη επέμβασή του, ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ που είχαν έλθει να τον επισκεφτούν όταν ξαφνικά ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΝΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΠΙΘΑΝΩΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΑΓΚΩΣΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΜΕΝΟ ΑΣΘΕΝΗ!


Από τις φωνές των συγγενών συγκεντρώθηκαν νοσοκόμες οι οποίες τρομαγμένες μπροστά στο μέγεθος του ποντικού προσέθεσαν και αυτές τις δικές τους εκκλήσεις για βοήθεια ανεβασμένες στις καρέκλες, μέχρι τη στιγμή που την κατάσταση έσωσαν οι συγγενείς του ασθενή που απομόνωσαν και εξόντωσαν τον ποντικό «εισβολέα» στις τουαλέτες του νοσοκομείου.


ΕΠΕΙΔΗ αυτά τα φαινόμενα δημιουργούν αλγεινή εικόνα για τη λειτουργία των νοσοκομείων και της παρεχόμενης περίθαλψης,


ΕΠΕΙΔΗ εδώ και 5 χρόνια με την υποχρηματοδότηση της υγείας και από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της επέκτασης του νοσοκομείου, οδηγήσατε τα πράγματα σε τραγελαφικές καταστάσεις θέτοντας σε κίνδυνο και απειλή από την έλλειψη στοιχειωδών κανόνων καθαριότητας, την υγεία των ασθενών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου,


ΕΡΩΤΑΣΤΕ,


Ø Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για τη βελτίωση των απαράδεκτων συνθηκών υγιεινής που παρατηρούνται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου;


Ø Πώς ακριβώς υλοποιείται η προεκλογικά πολυδιαφημισμένη κοινωνική πολιτική του Κυβερνόντος Κόμματος, όταν παρέχονται τριτοκοσμικές υγειονομικές υπηρεσίες στους ασθενείς του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία;


Ø Αντιλαμβάνεσθε ότι με την απαξίωση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ασθενείς που εξαρτώνται από το δημόσιο σύστημα υγείας, ωθούνται έμμεσα δια της μεθοδευμένης πολιτικής εγκατάλειψης των δημόσιων νοσοκομείων που ακολουθείτε εσείς και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, στην εξυπηρέτησή τους από ιδιωτικά νοσοκομεία;


Ο Ερωτών Βουλευτής



Μιχάλης Καρχιμάκης



Από: http://lefteria.blogspot.com/2009/04/blog-post_5193.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

ΟΚ σύντροφοι, ξεχνάτε όμως ένα πραγματάκι...

Μήνυμα αναγνώστη
....
Το πιο σημαντικό.
Αυτό είναι ότι το δικό μου προσωπικό blog. Δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Το blog αυτό το έχω στήσει με ιδρώτα και είναι ένα από τα καλύτερα Ελληνικά blog συμφωνά με την Alexa. Βρίσκομαι στο top 30. Τρίτος στις μηχανές αναζήτησης της google.
……….
Συνεχίζεται…

Εκτιμώ ότι αυτό συμβαίνει γιατί δεν άφησα το blog μου να γίνει κομματικό ραδιοφωνάκι. Επιπλέον με υπομονή επίμονη και σταθερότητα επέλεξα να συνεχίζω να στηρίζω Βενιζέλο χωρίς να ντρέπομαι ή να μετανιώνω για την επιλογή μου σε καμία περίπτωση. Τιμή μου και καμάρι μου και δεν με νοιάζει τι θα σκεφτεί ο Βενιζέλος για εμένα αφού εγώ αισθάνομαι όμορφα.

Άλλωστε είμαι ένας απλός πολίτης ελεύθερος.

Θεωρώ ότι προσφέρω στην Ελλάδα και έχω δηλώσει ότι: “Το μόνο που με αφορά είναι το δημόσιο συμφέρον και πιστεύω ότι προϋπόθεση για να πάει μπροστά η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο νικηφόρο ΠΑΣΟΚ ως οδηγός της και φως”

Επέλεξα για το Blog να παραμείνει μια ελεύθερη φωνή απαλλαγμένη από κομματικές σκοπιμότητες ή τα προσωπικά μου συμφέροντα. Μέσα από αυτό εκφραστήκαν απόψεις που όπως λένε πολλοί έκαναν καλό.

Δεν φταίω εγώ που το ΠΑΣΟΚ δεν ενώθηκε μετά την 11/11. Δεν φταίω εγώ που εξωπετάχτηκαν στα αζήτητα στελέχη που δεν στήριξαν Παπανδρέου ή στελέχη που δεν προσκύνησαν το δαχτυλίδι μετά.

Δεν φταίω εγώ που μου έδειξαν την πόρτα παρά πολλές φορές. Δεν μετανιώνω που επέλεξα να μείνω.

Μετανιώνω μονό για όσα δεν έχω κάνει, και για τις φόρες που για χάρη κάποιου “δήθεν” συντρόφου στεναχωρήθηκα και το κατάπια, αντί να τον σκυλοβρίσω.

Σήμερα κύριοι, ο μόνος Βενιζελικός σε κεντρικά όργανα είναι ο Βενιζέλος και ένα δυο άλλοι που τους κοιτάτε ύποπτα (Λοβέρδος πχ). Εχθές κάποιοι σύντροφοι έβαλαν στο στόχαστρο και τον Σκανδαλίδη. Υπάρχουν ακόμη στελέχη εκλεγμένα από τον Λαό (βουλευτές) που η θέση τους τρίζει. Ας μην μιλήσω για υποψηφίους.

Μας διώχνεται σταδιακά και κοιτάτε ύποπτα τα διάφορα στελέχη που στήριξαν Βενιζέλο στις κατά τόπους ΝΕ.
Ούτε εδώ φταίω εγώ.

Το ψυχολογικό χάσμα που στήθηκε ανάμεσα μας δεν το αφήσατε να κλείσει και αυτό το χάσμα δεν κλείνει με το να ζητάτε υποταγή.

Υπάρχει πολύς κόσμος -δεν αντιλέγω- που έρχεται εδώ και με διαβάζει. Μαθαίνει για το ΠΑΣΟΚ ακούει κριτική άποψη για τον Γιώργο και άλλα στελέχη. Μαθαίνει ακόμη και τι κάνει ή τι θα κάνει δεξιά και πολλά άλλα.

Τους έχουμε ανάγκη.

Ας γίνει αντιληπτό ότι από το 33% του Γιώργου έως την αυτοδυναμία τους έχουμε ανάγκη. Δεν περισσεύει κάνεις.

Ας βρουν εδώ μια δυνατότητα παρέμβασης σε ένα κατά βάση αρχηγικό κόμμα που φτιάξατε. Ας πουν εδώ τον πόνο τους ελευθέρα και πέρα από λογοκρισίες έστω και ανώνυμα. Ας κάνουμε λίγο πλάκα με τον Γιώργο, το αντέχει. Η σάτιρα είναι για τους πολιτικούς.

Την κρίσιμη στιγμή θα είμαστε όλοι μαζί στην κάλπη. Και ας ξέρουμε ότι θα “φταίμε εμείς” πάλι… εάν δεν έρθει το ποθητό αποτέλεσμα.

Αυτή είναι η ζωή.

Δεύτερον η θέση μου στο ΠΑΣΟΚ και τα καθήκοντα μου (γιατί ναι έχω και εγώ θέση και καθήκοντα σε τοπικό μέγεθος) τα εξασκώ πλήρως και ελέγχομαι καθημερινά για αυτό.

Δεν θέλω να πω τι κάνω γιατί έχω προσωπικούς λόγους και δεν μου αρέσει να μιλώ για τις αυτονόητες υποχρεώσεις μου ως μέλος.
Για όσους συντρόφους με κρίνουν με αστείες κατηγορίες (Όργανο του ΔΟΛ, πρεντεντέρης, κρυφοδεξιός, μέρος σχεδίου, συνωμότης κλπ.) δεν θα ασχοληθώ σοβαρά.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου τοοόσο σημαντικό. Ούτε προφανώς “Γκουρού της πολιτικής”.

Νομίζω ότι ίσως μέσω εμού προσπαθούν να χτυπήσουν μέλη της ΝΕ ή της ΠΕ με τους οποίους σχετίζομαι και στήριξαν Βενιζέλο. Τι να πω;

Θλιβερό περιστατικό στον αγώνα που κάνουν για ένα μικρό καθαρό ΠΑΣΟΚ.

Δεν συμμετέχω.

Ελπίζω να συνεχίζουν να χτυπούν μόνο εμένα και όχι πανάξια στελέχη που ψήφισε ο Λαός της Λάρισας.

Να είστε καλά σύντροφοι και να περνάτε όμορφα.


Από: papaioannou.wordpress.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σαν σήμερα, στις 14 Απριλίου 1528, έφτασε στην Αμερική ο πρώτος Έλληνας μετανάστης! Διαβάστε...

Μήνυμα αναγνώστη
……

Σαν σήμερα, στις 14 Απριλίου 1528, έφτασε στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Clearwater της Φλώριδας ο πρώτος Έλληνας μετανάστης, ο δον Θόδωρος!
Μάλιστα, στις 8 Ιανουαρίου 2005, στο Clearwater Beach, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος προς τιμήν του...…………

Συνεχίζεται…

Ο βίος και η πολιτεία του τολμηρού δον Θόδωρου, σύμφωνα με τα ημερολόγια δύο ισπανικών αποστολών του 14ου αιώνα Ο Έλληνας «κατακτητής» της Aμερικής
Τα ημερολόγια δυο ισπανικών αποστολών, του Ναρβάεθ το 1527 και του Ντε Σότο το 1540 αποκαλύπτουν το όνομα του πρώτου Έλληνα που συμμετείχε στην κατάκτηση της αμερικανικής ηπείρου, έσωσε την αποστολή στην οποία συμμετείχε από βέβαιο θάνατο και στο τέλος σκοτώθηκε από Ινδιάνους.

Στις 17 Ιουνίου 1527 απέπλευσε από το λιμάνι του Σαν Λουκάρ ντε Μπαρεμέδα της Ισπανίας στόλος 5 πλοίων με κυβερνήτη τον Αδελάντο Ντον Παμφίλιο ντε Ναρβέθ και 600 άντρες με προορισμό την Αμερική. Ανάμεσά τους βρισκόταν ο δον Θεόδωρος, Έλληνας με καταγωγή μάλλον από νησί του Αιγαίου, άριστος γνώστης της ναυπηγικής, ο οποίος συμμετείχε στο ένοπλο τμήμα του στόλου. Σκοπός της αποστολής, που χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από το βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο B΄, ήταν η κατάκτηση και η εγκατάσταση διοίκησης στις επαρχίες που βρισκόταν μεταξύ του ποταμού Ρίο Γκράντε, στη δυτική πλευρά του Κόλπου του Μεξικού και του ακρωτηρίου της Φλώριδας.


Τον Σεπτέμβριο του 1527, ύστερα από ένα σχετικά καλό ταξίδι, η αποστολή έφτασε στον γιο Δομίνικο και σύμφωνα με τον χρονικογράφο και ταμία της αποστολής Αλβάρ Νούνεθ Καμπέθα ντε Βάκα, αγοράστηκε ένα ακόμη πλοίο, άλογα, και αντικαταστάθηκαν όσοι άντρες είχαν αρρωστήσει ή πεθάνει στη διάρκεια του ταξιδιού. Στη διάρκεια της 45ήμερης παραμονής της αποστολής στον ?γιο Δομίνικο οι απώλειες των Ισπανών μεγάλωσαν, καθώς όπως σημειώνει ο Βάκα, περισσότεροι από 145 άντρες μας ξεμυαλίστηκαν από τις ντόπιες γυναίκες, χωρίς όλοι τους να επιστρέψουν στα πλοία».

Στην Κούβα. Επόμενος σταθμός των Ισπανών ήταν το Σαντιάγκο της Κούβας, όπου η αποστολή χωρίστηκε σε δύο μέρη. H πρώτη, με δυο καράβια και τον Θεόδωρο μέλος του πληρώματος, απέπλευσε με προορισμό το Τρινιντάντ για να φορτώσει προμήθειες. H δεύτερη, με επικεφαλής τον κυβερνήτη Ναρβέθ, παρέμεινε στο Σαντιάγκο. Στο Τρινιντάντ όμως τυφώνας χτύπησε τα δύο πλοία με αποτέλεσμα να βυθιστούν σχεδόν αύτανδρα παρασύροντας στο βυθό 60 άντρες. H τύχη χαμογέλασε στον Θεόδωρο και σε άλλους 30 ναυτικούς, που είχαν βγει στη στεριά προκειμένου να μεταφέρουν τα εφόδια στα πλοία και έτσι γλίτωσε το θάνατο.

Στο ημερολόγιο του Βάκα, του μοναδικού που κατέγραφε τα γεγονότα της εκστρατείας, δεν αναφέρεται με ποιο τρόπο ένας Έλληνας βρέθηκε στην ισπανική αποστολή. Στην εποχή εκείνη όμως ήταν σύνηθες φαινόμενο να συμμετέχουν μισθοφόροι από άλλες χώρες, άντρες διψασμένοι για εύκολο χρήμα.


Επιπλέον ο Θεόδωρος αναφέρεται πάντοτε ως δον (τίτλος που χρησιμοποιούνταν για ελεύθερους πολίτες, που συνήθως ανήκαν στη μεσαία τάξη), ενώ από το χρονικό προκύπτει ότι διέθετε και υψηλές γνώσεις ναυπηγικής.

Στα κοφτερά βράχια των υφάλων. Στις 5 Νοεμβρίου του 1527 ο ισπανικός στόλος απέπλευσε από την Κούβα έχοντας πλέον στη δύναμή του 4 πλοία, 400 άντρες και 80 άλογα. Στις 14 Απριλίου του 1528 οι Ισπανοί κατακτητές αποβιβάστηκαν στις ακτές της δυτικής Φλώριδας, κοντά στη σημερινή πόλη Τάμπα, αφού προηγουμένως κινδύνευσαν να χάσουν όλα τους τα πλοία πάνω στα κοφτερά βράχια των υφάλων που περικλείουν το αμερικανικό λιμάνι. «Μόνο ο Θεός ξέρει πώς γλιτώσαμε αφού για ημέρες δεν φυσούσε καθόλου αέρας και τα πλοία είχαν ακινητοποιηθεί στο πιο επικίνδυνο σημείο, εκεί που τα ναυάγια ήταν περισσότερα από τα ψάρια. Επί 15 ημέρες ακούγαμε τους υφάλους να γδέρνουν τις καρίνες των πλοίων μας και όλοι μαζί προσευχόμασταν για τη ζωή μας», γράφει στο ημερολόγιό του ο Βάκα.

Ακολούθησαν μερικές ημέρες όπου οι Κονκισταδόρες ετοίμασαν πρόχειρα καταλύματα και εγκατέστησαν ένα υποτυπώδες διοικητήριο. «Από τις πρώτες ημέρες μας επισκέφτηκαν Ινδιάνοι που μας έδειξαν μικρά κομμάτια χρυσού. Όταν τους ρωτήσαμε πού τα βρήκαν, μας είπαν από τα βουνά που μένουν οι Απαλάτσι (φυλή Ινδιάνων) και ότι θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν εκεί», σημειώνει ο Βάκα στο ημερολόγιό του.


Αποδεκατισμένοι. Στην πορεία τους προς τα βουνά των Απαλάτσι οι Ισπανοί αιχμαλώτιζαν τα γυναικόπαιδα των Ινδιάνων που συναντούσαν, σκότωναν τους άντρες και τους αρχηγούς τους προκειμένου να αναγκάσουν τους Ινδιάνους να τους μεταφέρουν το συντομότερο δυνατό στην πηγή του χρυσού. Ωστόσο η τακτική αυτή ελάχιστα τους βοήθησε καθώς σύντομα βρέθηκαν αποκλεισμένοι στην ηπειρωτική χώρα, δίχως εφόδια, με ασθένειες να έχουν αποδεκατίσει το 1/3 των ανδρών και τους Ινδιάνους να τους επιτίθενται σε καθημερινή βάση. «Πιστεύαμε ότι η αποστολή και η ζωή μας θα τελείωνε σε εκείνα τα βουνά. Είχαμε φάει σχεδόν όλα μας τα άλογα και τρεφόμασταν πλέον με σπόρους καλαμποκιού.


Ευτυχώς όμως τότε βρέθηκε ένας άνθρωπος, στην κυριολεξία σταλμένος από τον Θεό», εξομολογείται ο Βάκα.


Βρήκε τον θάνατο από τους Ινδιάνους Ο άνθρωπος που έσωσε την ισπανική αποστολή που βρέθηκε αποκλεισμένη και αποδεκατισμένη στα βουνά των Απαλάτσι ήταν ο δον Θεόδωρος που ανέλαβε να ναυπηγήσει βάρκες ώστε οι κονκισταδόρες να διαφύγουν μέσω παραπόταμων του Μισισιπή. Από τις 4 Αυγούστου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου κατασκεύασε πέντε πλοιάρια μήκους 10 μέτρων από ξύλο και δέρματα ζώων. Αντί για καρφιά χρησιμοποίησε σφήνες από πευκόξυλο και κατράμωσε τις βάρκες με το ρετσίνι των πεύκων. Ακολούθησε άλλος ένας μήνας περιπλάνησης των Ισπανών, που κατάφεραν να βγουν στην ανοικτή θάλασσα, αδυνατούσαν ωστόσο να εντοπίσουν την αρχική τους βάση όπου είχαν αφήσει τα πλοία τους. Στη διάρκεια της περιπλάνησής τους περισσότεροι από 100 άντρες πέθαναν από την πείνα και τις μάχες με τους Ινδιάνους, ενώ η δίψα απειλούσε να εξαφανίσει όσους είχαν καταφέρει να επιζήσουν.


Στις 28 Οκτωβρίου του 1528 η εναπομείνασα αποστολή έφτασε σε έναν όρμο, κοντά στη σημερινή πόλη Πενσακόλλα της Φλώριδας. Εκεί Ινδιάνοι προσφέρθηκαν να τους προμηθεύσουν με νερό και ο Θεόδωρος επέμενε να τους ακολουθήσει, ώστε να βεβαιωθεί ότι οι Ινδιάνοι δεν θα τους ξεγελούσαν και απλά θα τους άρπαζαν τα δοχεία τους. Παρ' όλες τις εκκλήσεις του Ναρβάεθ και των υπολοίπων μελών του πληρώματος ο Θεόδωρος αποβιβάστηκε μαζί με τον υπηρέτη του. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας όταν οι Ινδιάνοι επέστρεψαν ο Έλληνας δεν βρισκόταν μαζί τους, ενώ στις επίμονες ερωτήσεις των Ισπανών για το τι συνέβη στον Θεόδωρο αρνήθηκαν να απαντήσουν και τράπηκαν σε φυγή. Οι σύντροφοι του Θεόδωρου προσπάθησαν τις δύο επόμενες ημέρες να εντοπίσουν ίχνη του χωρίς όμως επιτυχία. Ορισμένοι τον κατηγόρησαν ότι έφυγε από κοντά τους διότι ήθελε να έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι σκόπευε να εξαγοράσει τους Ινδιάνους και να ανακαλύψει πρώτος το χρυσάφι. H αποστολή του Ναρβάεθ τελικά δεν στάθηκε τόσο άτυχη στη συνέχεια, αφού κατάφεραν το 1535 να φτάσουν στην Καλιφόρνια και τελικά επέστρεψαν στην Ισπανία το 1537, δέκα χρόνια αφότου είχαν φύγει από την πατρίδα τους.


Το 1540. Για τον Θεόδωρο η επόμενη αναφορά βρίσκεται στο χρονικό του Κονθάλο Βαλντέζ, γραμματέα του Ισπανού κατακτητή Ντε Σότο. Όταν, λοιπόν, το 1540 ο Ντε Σότο έφτασε στο σημείο που είχε εξαφανιστεί ο Θεόδωρος το 1528 έμαθε ότι δυο χριστιανοί που βρισκόταν στην αποστολή του Ναρβάεθ έμειναν με τους Ινδιάνους, οι οποίοι άγνωστο για πιο λόγο τους σκότωσαν. Οι Ινδιάνοι που αφηγήθηκαν το τέλος του Θεόδωρου δεν γνώριζαν το πότε ακριβώς δολοφονήθηκε ο Έλληνας ναυτικός, ούτε πού βρισκόταν θαμμένος. Παρέδωσαν ωστόσο στον Ντε Σότο το εγχειρίδιο που χρησιμοποιούσε ο Έλληνας ναυτικός.


ΤΑ ΝΕΑ , 24-12-2004


Από: http://trifylianews.blogspot.com/2009/04/14-1528.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μεγάλη Τρίτη σήμερα

Μήνυμα αναγνώστη
……
Την Μεγάλη Τρίτη γινόμαστε κοινωνοί δύο παραβολών του Κυρίου. Της παραβολής των Μωρών Παρθένων και της παραβολής των Ταλάντων.
Σύμφωνα με την πρώτη, δέκα παρθένες βγήκαν να υποδεχθούν τον Νυμφίο κάποιο βράδυ. Κρατούσαν και οι δέκα από ένα λυχνάρι, όμως μόνο οι πέντε από αυτές είχαν φροντίσει να πάρουν και επιπλέον λάδι, σε περίπτωση που τους χρειαστεί. Αυτές οι πέντε ήταν οι σώφρονες, οι γνωστικές δηλαδή.
……
Συνεχίζεται…



Ο Νυμφίος άργησε όμως να έρθει και οι δέκα παρθένες κοιμήθηκαν. Αργά την νύχτα, μια φωνή ακούστηκε να λέει: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός». Τότε αυτές ξύπνησαν και έτρεξαν για να προϋπαντήσουν τον Νυμφίο. Στα λυχνάρια όμως το λάδι είχε καεί. Οι πέντε γνωστικές παρθένες, έβαλαν το επιπλέον λάδι που είχαν προβλέψει να πάρουν μαζί τους και πήγαν να Τον συναντήσουν.

Οι υπόλοιπες πέντε όμως, οι Μωρές, οι άμυαλες δηλαδή, έχασαν την ευκαιρία αφού τα λυχνάρια τους ήταν σβηστά.

Έτσι είναι, είπε ο Ιησούς, και η Βασιλεία των Ουρανών. Όποιος φροντίσει από πριν για την ψυχή του θα εισέλθει στο Βασίλειο του Νυμφίου.


Η δεύτερη παραβολή, των Ταλάντων, λέει τα εξής:

Κάποτε ένας άρχοντας θα πήγαινε ένα μακρινό ταξίδι. Πριν φύγει κάλεσε τους τρεις υπηρέτες του και τους έδωσε μερικά Τάλαντα, χρήματα δηλαδή. Στον πρώτο υπηρέτη έδωσε πέντε τάλαντα. Στον δεύτερο έδωσε δύο ενώ στον τρίτο έδωσε ένα τάλαντο. Όταν γύρισε από το ταξίδι, κάλεσε ξανά τους υπηρέτες του και ζήτησε να του πουν τι είχαν κάνει με τα χρήματα που τους είχε δώσει.
Ο πρώτος μετά από σκληρή εργασία είχε καταφέρει να διπλασιάσει το αρχικό ποσόν, και επέστρεψε στον κύριο του δέκα τάλαντα.

Το ίδιο είχε κάνει και ο δεύτερος και έτσι κατάφερε να επιστρέψει τέσσερα τάλαντα.

Ο τρίτος όλο το διάστημα της απουσίας του κυρίου του, δεν εργάστηκε καθόλου.

Και όχι μόνο αυτό αλλά ένιωθε και αδικημένος επειδή είχε πάρει μόνο ένα τάλαντο.

Έτσι επιστρέφοντας αυτό το τάλαντο κατηγόρησε τον άρχοντα, για την αδικία που είχε υποστεί. Ο άρχοντας τότε πήρε αυτό το τάλαντο και το έδωσε στον πρώτο μαζί με τα άλλα δέκα. Με την παραβολή αυτή, ο Ιησούς δίδαξε ότι οι άνθρωποι πρέπει να καλλιεργούν τα χαρίσματα που τους δίνει ο Θεός, όχι μόνο για το δικό τους καλό αλλά και για το καλό του συνόλου.


Όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, στον εσπερινό της κάθε ημέρας διαβάζεται ο όρθρος της επομένης.

Στον εσπερινό της Μεγάλης Τρίτης ακούγεται ένα από τα ωραιότερα τροπάρια της εκκλησιαστικής υμνογραφίας.

Το τροπάριο της Κασσιανής. Όπως λέει και το όνομα του, υμνογράφος του τροπαρίου αυτού είναι η Κασσιανή. Μια μοναχή της Βυζαντινής εποχής, προικισμένη με το χάρισμα να γράφει εκπληκτικούς στίχους.

Την ημέρα αυτή συνεχίζονται οι ετοιμασίες για το Άγιο Πάσχα.

Συνήθως είναι αφιερωμένη στο καθάρισμα του σπιτιού.

Σε λίγες περιοχές της Ελλάδας, την Μεγάλη Τρίτη φτιάχνονται τα πασχαλινά κουλούρια και τσουρέκια, έθιμο που συνήθως γίνεται την Μεγάλη Πέμπτη.



Από: http://filiatranews.blogspot.com/2009/04/blog-post_14.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εν Αθήναις 14 Απριλίου 2009 - Έγινε πάλι του Παλαιοκώστα...

Μήνυμα αναγνώστη
....
Τον παρακολουθούσανε να παίζει στο καζίνο, τον βλέπανε, μετά βγήκε έξω... πήρε το κλεμμένο τζιπ... μετά ξεκίνησε... μετά πήρανε τον αριθμό του τζιπ το στείλανε για εξακρίβωση και μετά μάθανε ότι ο αριθμός αυτός δεν ανήκει σε τζιπ μετά τον εγκλωβίσανε σε ένα δάσος…
……..
Συνεχίζεται…

μετά τον χάσανε από το δάσος... μετά βρήκανε το τζιπ... μετά αρχίσανε τις συσκέψεις… μετά αποκλείσανε το Αλεποχώρι… μετά το μάθανε τα κανάλια και τα ραδιόφωνα... και τώρα όλοι εμείς οι άλλοι μάθαμε ότι το ελικόπτερο κάνει βόλτες πάνω από το Αλεποχώρι... το τζιπ το πιάσαμε....
Μετά ξυπνήσαμε...
Τι να πω ...ΗΜΑΡΤΟΝ!
Πληρώστε τον επιτέλους για να τον πιάσετε!..
Πληρώστε τον!

http://diaporon-bl.blogspot.com/2009/04/blog-post_7491.html


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μπαράζ κλοπών σε... μαντριά και... κοτέτσια!

Μήνυμα αναγνώστη
....
Τις τελευταίες εβδομάδες στη Μεσσηνία τα κρούσματα των κλοπών είναι απανωτά...Σχεδόν σε όλο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος του νομού έχουν σημειωθεί κλοπές.Στο... στόχαστρο έχουν μπει μαντριά και κοτέτσια!!!
…….
Συνεχίζεται…
Και οι δράστες όχι μόνο κλέβουν αρνιά και κότες, αλλά τα σφάζουν επιτόπου...Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, τα αρνιά τα γδέρνουν και παίρνουν μόνο το κρέας!!!Ε, ρε, πείνα που έχει πέσει...Και μη χειρότερα να λέμε...



Από: http://trifylianews.blogspot.com/2009/04/blog-post_793.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρωτεύοντα ελληνικά ζητήματα

Μήνυμα αναγνώστη
...
Μας κακοφάνηκε, που την ώρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού μας, σε πολεμικό πλοίο, οι Τούρκοι παραβίαζαν αναιδώς, τον εναέριο χώρο μας.

ΓΙΑΤΊ; Όταν συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αντί να αναφερθεί στα καθαρώς Ελληνικά θέματα που μας καίνε

Α) Ονομασία Σκοπίων
Β) Παραβιάσεις Τούρκων και
Γ) Κατοχή της Βόρειας Κύπρου

Έθεσε θέμα… επαναλειτουργίας της ιερατικής Σχολής της Χάλκης.
Ξέχασε ότι:
Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως είναι Οικουμενικό και μεταξύ των κρατών που συμμετέχουν στην Οικουμενικότητα, είναι και τα «Σκόπια».
Ας το άφηνε σε αυτούς να διαμαρτυρηθούν.

Αν κάνω κάπου λάθος, μετά χαράς, θα δεχθώ την διόρθωση.
......
Βασίλειος Βάρσος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποκλεισμένο το λιμάνι της Στυλίδας, από ψαράδες που καταγγέλλουν πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, λόγω των χιλιάδων νεκρών ψαριών

Αποκλεισμένο το λιμάνι της Στυλίδας, από ψαράδες που καταγγέλλουν πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, λόγω των χιλιάδων νεκρών ψαριών που εκβράζονται στις ακτές κατά μήκος του Μαλιακού.
Οι επιστήμονες εντοπίζουν ως αιτία τα διάφορα τοξικά φύκια και την εκτεταμένη μόλυνση. «Το φαινόμενο είναι παροδικό, αλλά άγνωστης διάρκειας», είπε στον σταθμό μας ο Θανάσης Χειμάρας, Νομάρχης Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόσθεσε, τα νερά δεν είναι επικίνδυνα για τους κολυμβητές ούτε τα ζωντανά ψάρια ακατάλληλα για κατανάλωση..

City 99,5 ....

Από: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εντός σχεδίου 200.000 στρέμματα - Μια Αθήνα 13 εκατ. κατοίκων προβλέπει το νέο ρυθμιστικό

Η πόλη του μέλλοντος μετακομίζει από τα μητροπολιτικά συγκροτήματα της Αθήνας και του Πειραιά προς την περιφέρεια, κυρίως προς τα Μεσόγεια και βορειοανατολικά της Αττικής.

Αυτό είναι ένα από τα βασικά μηνύματα του νέου ρυθμιστικού σχεδίου για την Αττική, μέσω του οποίου προγραμματίζεται τα πυκνοδομημένα κέντρα να αναγεννηθούν με εκτεταμένες αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις και απαγόρευση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων.
.......
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μέσα από τα χέρια των αστυνομικών φαίνεται ότι ξέφυγε για άλλη μια φορά ο Βασίλης Παλιοκώστας;

Τζιπ με πλαστές πινακίδες, στο οποίο εκτιμάται ότι επέβαινε ο δραπέτης δε σταμάτησε σε μπλόκο της αστυνομίας στο Αλεποχώρι.
Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη και λίγο αργότερα αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα πυροβολώντας τα λάστιχα, ωστόσο ο οδηγός του κατάφερε να διαφύγει.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη του οδηγού του τζιπ, στο οποίο εντοπίστηκαν ένα καλάσνικοφ και πέντε κινητά τηλέφωνα.
.......
Από: Alpha 98,9

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο νέος Γολγοθάς της Μαίρης Χρονοπούλου - Με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο από κερί που άναψε την "Ώρα της Γης"

Νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα σε όλο της το σώμα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Θριάσιου Νοσοκομείου
Όλα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαρτίου. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 20.30. Μόλις έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος των εξήντα λεπτών για την επονομαζόμενη «Ώρα της Γης» και η γνωστή ηθοποιός επιθυμούσε με λαχτάρα να συμμετάσχει κι εκείνη στην παγκόσμια πρωτοβουλία για τη σωτήρια του πλανήτη. Αν και με σοβαρά κινητικά προβλήματα (καθώς για αρκετό χρόνο της ημέρας βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας αυτοκινητικού ατυχήματος), επέλεξε να σβήσει όλα τα φώτα του σπιτιού της, στην Παιανία, μέχρι και τις 21.30. Το ίδιο έκαναν κι όλοι οι γείτονες που μένουν περιμετρικά του κτήματος. Οι μοναδικές αχτίδες φωτός στην οικία της ήταν από ένα κεράκι που άναψε. Έτσι, ίσα-ίσα για να βλέπει λίγο και για να μη φοβάται... Πήγε προς το παράθυρο για να απολαύσει την εικόνα της σκοτεινής Αθήνας. Μια απρόσεκτη κίνησή της όμως ήταν αρκετή για να φέρει την καταστροφή. Το αναμμένο κερί έπεσε πάνω της και το νυχτικό που φορούσε άρπαξε φωτιά! Λαμπάδιασε από τα πόδια μέχρι το πρόσωπο.
Η Μαίρη Χρονοπούλου σφάδαζε από τους πόνους! Με όση δύναμη της είχε απομείνει, φώναξε απεγνωσμένα βοήθεια! Τις φωνές της άκουσε η 101 ετών μητέρα της, που μένει επίσης στο σπίτι μαζί της, καθώς και τα δύο άτομα που έχουν επιφορτιστεί με τη φροντίδα των δύο γυναικών τα τελευταία χρόνια. Δεν πίστευαν την εικόνα που αντίκριζαν! Με δυσκολία κατάφεραν να τη σβήσουν και κάλεσαν επειγόντως ασθενοφόρο.
......
Περισσότερα: Εspresso

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέθανε ο Σπύρος Παπαβασιλείου - Το τελευταίο τραγούδι του γνωστού συνθέτη

Ο Σπύρος Παπαβασιλείου, που «έφυγε» τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας σε ηλικία 69 ετών ύστερα από μάχη με την επάρατη νόσο, δεν πρόλαβε ν’ ακούσει από τον αγαπημένο του ερμηνευτή το καινούργιο του τραγούδι «Όρθιος θα μείνω».
Είναι ένα λαϊκό «διαμάντι», στα μέτρα των παλιών επιτυχιών που είχε γράψει για τον Μητροπάνο, κι επρόκειτο να μπει στον επόμενο δίσκο του.
.....
Περισότερα: Εspresso

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...