Ειδήσεις

3 Μαΐ 2008

Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός αστικού λεωφορείου από πυροβολισμό δραπέτη (6) - Το Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών. Πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχουν;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 3 Μαΐου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με εντολή του Υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα έξι αστυνομικοί, που από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, φέρονται να επέδειξαν υπερβολική ολιγωρία και βαριά αμέλεια στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατά την μεταγωγή κρατουμένου στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να διαφύγει ο κρατούμενος και να τραυματίσει θανάσιμα ιδιώτη οδηγό αστικού λεωφορείου, με το υπηρεσιακό όπλο του συνοδού αστυνομικού.
Συγκεκριμένα, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι διοικητές των Τμημάτων Ασφαλείας Σίνδου και Αμπελοκήπων και τέσσερεις αστυφύλακες των Υπηρεσιών αυτών.
Παράλληλα, με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Βασιλείου Τσιατούρα διατάχθηκε η άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την διερεύνηση των ακριβών συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το θλιβερό περιστατικό, έτσι ώστε να καταλογιστούν οι πειθαρχικές ευθύνες και να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πειθαρχικά μέτρα σε βάρος όλων όσων ενεπλάκησαν.
Επιπλέον, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η προβλεπόμενη ποινική προανακριτική διαδικασία για την απόδοση των τυχόν ποινικών ευθυνών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Του «έκοψαν» πρόστιμο επειδή το αυτοκίνητό του ήταν βρώμικο και νόμισαν ότι είναι εγκαταλελειμμένο!

Του «έκοψαν» πρόστιμο επειδή το αυτοκίνητό του ήταν βρώμικο και νόμισαν ότι είναι εγκαταλελειμμένο.
Ο κύριος Παπαδήμας έχει ένα παλιό, αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιεί μόνο για να πηγαίνει στη δουλειά του, στα λατομεία. Παρόλο που το μετακινεί καθημερινά, ο Δήμος του «έκοψε» πρόστιμο 500 ευρώ, χαρακτηρίζοντάς το ως εγκαταλελειμμένο, επειδή είναι βρώμικο και παρκαρισμένο συνεχώς στο ίδιο σημείο, κάτω από το σπίτι του, δηλαδή.
Παρ΄ όλα αυτά, έχει όλα τα απαραίτητα: Σήμα του τρέχοντος έτους, άδεια και ασφάλιστρα και όταν πήγε στο Δήμο να διαμαρτυρηθεί, οδηγώντας το ίδιο αυτοκίνητο, του είπαν ότι θα το… κοιτάξουν.
Όμως έχουν περάσει περίπου τρεις εβδομάδες και δεν έχει γίνει τίποτα.
.
Ηρώ Χριστοπούλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πήραν λάθος πτήση...

Η κυρία Ιλιάννα Ιακωβίδου είχε εισιτήριο για την πτήση «336» της «Cyprus Airways» από Λάρνακα για Αθήνα. Όταν πήγε να κάτσει στη θέση της διαπίστωσε πως ήταν… πιασμένη από κάποιον άλλον επιβάτη που είχε τον ίδιο αριθμό με το δικό της. Μετά από λίγο διαπιστώθηκε πως οι επιβάτες άλλης πτήσης (για Ηράκλειο) είχαν μπει σε λάθος αεροπλάνο!
Το αεροπλάνο φυσικά δεν είχε απογειωθεί και ύστερα από τις σχετικές συστάσεις οι επιβάτες κατευθύνθηκαν στο δικό τους αεροπλάνο.
.
Παναγιώτης Φριντζάλας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

85χρονος με σπασμένο πόδι έμεινε 12 ώρες σε ένα ράντζο, στο αεροδρόμιο, γιατί δεν μπορούσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω ακυρώσεων των πτήσεων!

Ο 85χρονος Απόστολος Μαύρος από το Καστελόριζο , είχε ένα ατύχημα την Παρασκευή το πρωί και έσπασε το πόδι του. Έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείου της Ρόδου, όμως λόγω των ακυρωμένων πτήσεων ήταν πάνω από δώδεκα ώρες επάνω σε ένα ράντσο μέσα στο χώρο του αεροδρομίου, χωρίς να γίνει τελικά τίποτα, με αποτέλεσμα ο γιος του 85χρονου να αναγκαστεί να νοικιάσει ιδιωτικό ελικόπτερο για να μπορέσει ο πατέρας του να πάει στην Ρόδο και να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.
.
Παναγιώτης Φριντζάλας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Και μια λεωφορειοπειρατεία "μαϊμού"... από συνήθεια!

Την περίοδο 1999 – 2000, πέντε φορές μέσα σε 18 μήνες, επιβάτες λεωφορείων «έπεσαν» θύματα κακοποιών. Τόσο συνηθισμένη οι κοινή γνώμη από τις αλλεπάλληλες λεωφορειοπειρατείες που αμέσως μετά οι υπεύθυνοι μιας πολυεθνικής εταιρίας επέλεξαν να «στήσουν» μία φάρσα για να... διασκεδάσουν κάποια υψηλόβαθμα στελέχη τους, που επισκέπτονταν το Λουτράκι. Που όμως ήταν κακόγουστη... Σκηνοθέτησαν μία απαγωγή μαϊμού του τουριστικού λεωφορείου που τους μετέφερε. Πανικοβάλλοντας τους επιβάτες και κινητοποιώντας την αστυνομία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ντόρα, η... κατσαρίδα!

Σύμφωνα με εφημερίδα της ΠΓΔΜ και με τα όσα ακούσαμε στο δελτίο ειδήσεων του "Αντέννα", σκοπιανός εκτροφέας κατσαρίδων (!) "βάφτισε" μια από τις κατσαρίδες του Ντόρα (Μπακογιάννη).
Σκοπιανή πρόκληση; Γιατί όχι το πρώτο βήμα για "κουμπαριές" με τους γείτονες;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός αστικού λεωφορείου από πυροβολισμό δραπέτη (6) - Εκτεθειμένη η αστυνομία

  • Χωρίς χειροπέδες κατά τη μεταγωγή του ο κρατούμενος, μόνος του, στο πίσω κάθισμα του περιπολικού.
  • Το ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησε ο δραπέτης ήταν της Ασφάλειας της περιοχής Αμπελοκήπων της Θεσσαλονίκης!
  • Οι αστυνομικοί ξυλοφόρτωσαν τον ιδιοκτήτη του Ι.Χ. αυτοκινήτου που χρησιμοποίησε ο δράστης για τη διαφυγή του!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός αστικού λεωφορείου από πυροβολισμό δραπέτη (5) - Τραγικές ιστορίες - Θρίλερ σε πολλές συνέχειες...

Το συγκεκριμένο λεωφορείο δεν είχε επιβάτες, εκτελούσε υπηρεσιακή διαδρομή.
Η ιστορία όμως, η οποία είχε δυστυχώς, τραγική κατάληξη, μοιάζει με θρίλερ σε πολλές συνέχειες... και η κατάληξή της θα μπορούσε, αν το λεωφορείο είχε επιβάτες, να ήταν και ακόμα πιο τραγική.

28 Μαΐου 1999
Το πρωί της 28ης Μαΐου του 1999, στο χωριό Σχολάρι της Θεσσαλονίκης, επιβιβάζεται στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ ο 24χρονος Αλβανός Αντόνιο Φλάμπο. Οι 22 ώρες που θα ακολουθήσουν θα είναι εφιαλτικές για τους 11 επιβάτες και τον οδηγό του λεωφορείου. Ο νεαρός Αλβανός με μία απασφαλισμένη χειροβομβίδα στο ένα χέρι και ένα καλάσνικοφ στο άλλο απειλεί ότι θα ανατινάξει το λεωφορείο. Ζητά 50 εκατομμύρια, όπλα και τη διαβεβαίωση ότι οι αρχές θα τον αφήσουν να διαφύγει στην Αλβανία. Οι πολύωρες διαπραγματεύσεις δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Το λεωφορείο με τους ομήρους και τον απαγωγέα περνά τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Στο Ελμπασάν, οι Αλβανοί κομμάντος πυροβολούν τυφλά προς το λεωφορείο. Και δολοφονούν έναν όμηρο. Το νεαρό Γιώργο Κουλούρη. Μαζί και τον Αλβανό Αντόνιο Φλάμπο.

16 Ιουλίου του 1999
Τοποθεσία Παλαίστρα, έξω από τη Φλώρινα. Μετά από 30 ολόκληρες ώρες ομηρίας οι 8 επιβάτες και ο οδηγός εγκαταλείπουν σώοι το λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Η καλά συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών της ΕΚΑΜ αυτή τη φορά έφερε αποτέλεσμα. Ο Αλβανός κακοποιός Σούφα Αρμπίν πέφτει νεκρός από τη σφαίρα ενός Έλληνα σκοπευτή. Την ίδια ώρα ένας φαντάρος, όμηρος κι αυτός του Αλβανού, ο 20χρονος Νέστορας Κόκκαλης, είχε καταφέρει να αρπάξει από τα χέρια του τη μία από τις δύο απασφαλισμένες χειροβομβίδες. Ο Αλβανός ζητούσε 250 εκατομμύρια, όπλα και ελευθερία κινήσεων για να φτάσει στην Αλβανία. Οι ελληνικές αρχές σε αυτή την περίπτωση είχαν φροντίσει να διαμηνύσουν ρητά και κατηγορηματικά ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν.

2 Δεκεμβρίου 1999
Αλβανός κακοποιός πιάνει ομήρους επιβάτες λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη. Τους απειλεί με όπλο και αλλάζει το προγραμματισμένο δρομολόγιο για Κορυτσά. Ευτυχώς λίγες ώρες αργότερα εγκαταλείπει τους 49 ομήρους και εξαφανίζεται σε ερημική τοποθεσία έξω από το Δερβένι αφού προηγουμένως έχει αρπάξει 9 εκατομμύρια δραχμές.

15 Δεκεμβρίου 1999
Εφιαλτική εμπειρία έζησαν και οι τριάντα ένας επιβάτες λεωφορείου που ξεκίνησε από Αθήνα με τελικό προορισμό το Βουκουρέστι. Δέκα χιλιόμετρα έξω από τη Σόφια, τέσσερις κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ στα χέρια εισέβαλαν στο λεωφορείο και αφού χτύπησαν και λήστεψαν τους έξι Έλληνες και 25 Ρουμάνους επιβάτες, εξαφανίστηκαν, παίρνοντας μαζί τους και τα κλειδιά του λεωφορείου.

4 Νοεμβρίου 2000
Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση του 48χρονου Χρήστου Κεντήρα, ο οποίος από το πρωί κρατούσε σε τουριστικό λεωφορείο ομήρους 35 Ιάπωνες τουρίστες, αφού είχε γίνει δράστης διπλής ανθρωποκτονίας στον Πόρο. Ο Κεντήρας, παραδόθηκε στους αστυνομικούς γύρω στις 7 το απόγευμα, ενώ μερικές ώρες νωρίτερα είχε αφήσει ελεύθερους τους Ιάπωνες ομήρους.
Από το πρωί συνεχίζονταν η καταδίωξη του 48χρονου Χρήστου Κεντήρα, ο οποίος αφού σκότωσε την πεθερά του Γεωργία Σπύρου και το συγχωριανό του Σταμάτη Τακτικό, στη συνέχεια με την απειλή καραμπίνας κατέλαβε πούλμαν με 33 Ιάπωνες τουρίστες και 2 Έλληνες τους Γιώργο Τσάκωνα και Αλέξη Αλεξίου.

15 Δεκεμβρίου 2004
Το λεωφορείο των ΚΤΕΛ εκτελούσε το δρομολόγιο Ραφήνα-Αθήνα των 5:15. Η περιπέτεια των επιβατών άρχισε λίγο πριν από τις 6:00, όταν δύο άγνωστοι αλλοδαποί κατέλαβαν το λεωφορείο, υπό την απειλή ενός πιστολιού και μιας κοντόκανης καραμπίνας.
Το όχημα ακινητοποιήθηκε (στο ρεύμα προς Αθήνα) κοντά στο κέντρο «Μον Ρεπό». Όταν οι άγνωστοι ένοπλοι ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους, ο οδηγός Χρυσόστομος Μήτσος άνοιξε την πόρτα του λεωφορείου και μαζί με τον εισπράκτορα Ηλία Βοϊβόντα και μια γυναίκα διέφυγαν.
Ο οδηγός του λεωφορείου ειδοποίησε την αστυνομία και αμέσως επί τόπου έσπευσε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο και οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον τους τέσσερις φορές, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός αστικού λεωφορείου από πυροβολισμό δραπέτη (4) - Το μέλημα των αστυνομικών να διώξουν την κάμερα

Πάρτην και φύγε!
Αυτό είπε στον καμεραμάν του Alter που κατάφερε να έχει το πλάνο της σύλληψης, αστυνομικός που συμμετείχε σε αυτήν.
Αυτό τους πείραξε;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός αστικού λεωφορείου από πυροβολισμό δραπέτη (3) - Για δυο ώρες παραμένει το πτώμα του άτυχου οδηγού στο μοιραίο λεωφορείο

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 5:00 το απόγευμα και το πτώμα του άτυχου, 60χρονου οδηγού, ο οποίος σε λίγο καιρό θα έπαιρνε σύνταξη, είναι ακόμα μέσα στο λεωφορείο.
Ο λόγος; Δεν έχει πάει ακόμα η Σήμανση.
Οι κόρες του και άλλοι συγγενείς περιμένουν έξω από το λεωφορείο (Τοπικό Σίνδου) που είναι πεσμένο σε χαντάκι αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Περιμένουν όλοι τη Σήμανση...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός αστικού λεωφορείου από πυροβολισμό δραπέτη (2) - Εκτεθειμένη η ελληνική αστυνομία

Ο νεαρός κατάφερε να εκθέσει την ελληνική αστυνομία.
Ο 30χρονος απέδρασε από το περιπολικό που τον μετέφερε παίρνοντας μαζί και το όπλο του αστυνομικού. Άρπαξε ένα αυτοκίνητο, κράτησε όμηρο τον οδηγό ενός λεωφορείου και δεν δίστασε να τον δολοφονήσει εν ψυχρώ όταν προσπάθησε να ειδοποιήσει την αστυνομία. Ο 30χρονος είχε συλληφθεί για κλοπή σε κατάστημα. Στις 4 και 10 το μεσημέρι τον παράλαβε περιπολικό για τον μεταφέρει από το χωρίο Άγιος Αθανάσιος στην ασφάλεια της Σίνδου. Οι αστυνομικοί δεν του έβαλαν χειροπέδες. Αρπάζοντας το τσαντάκι του αστυνομικού, μέσα στο οποίο βρισκόταν και το όπλο του πήδηξε από το περιπολικό και άρχισε να τρέχει. Σταμάτησε ένα αυτοκίνητο, έβγαλε με τη βία την οδηγό και προσπάθησε να ξεφύγει. Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και επιβιβάστηκε σε ένα αστικό λεωφορείο. Με την απειλή του όπλου υποχρέωσε τον 60χρονο οδηγό να ξεκινήσει. Όταν εκείνος προσπάθησε από το κινητό του να ειδοποιήσει την αστυνομία, ο δραπέτης τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Το λεωφορείο ακυβέρνητο σταμάτησε σε ένα χαντάκι.
Ο νεαρός προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας. Οι αστυνομικοί που τον καταδίωκαν κατάφεραν να τον συλλάβουν.
Οι δύο αστυνομικοί που μετέφεραν τον κρατούμενο ήδη με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι εξωγήινοι έκαναν την εμφάνισή τους στη Μάνη;

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν κάποιοι κάτοικοι του Γυθείου και των γύρω περιοχών και χωριών.
Επικοινώνησαν μαζί μας και οι μαρτυρίες τους έχουν ως εξής: Το βράδυ της περασμένης Τρίτης έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό σε μεγάλη απόσταση μία φωτεινή "σφαίρα". Οι περισσότεροι κάτοικοι το παρατηρούσαν για περισσότερα από 15 - 20 λεπτά.
Τη στιγμή που φάνηκε στον ουρανό, όλο το Γύθειο βυθίστηκε στο σκοτάδι από διακοπή ρεύματος.
Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι όσοι προσπάθησαν να το καταγράψουν είτε με κινητά είτε με κάμερες δεν τα κατάφεραν διότι όπως λένε χαρακτηριστικά, η ταχύτητά του ήταν ιλιγγιώδης.
Κάποια στιγμή όταν η "σφαίρα" έχασε… ύψος είδαν ότι το μέγεθός της ξεπερνούσε ένα σπίτι. Κάποια στιγμή λοιπόν το αντικείμενο εξαφανίστηκε.
Την επόμενη ημέρα το πρωί όμως όλοι οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σε ένα χωριό έξω από το Γύθειο επειδή σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους το παράξενο αντικείμενο άφησε τα "αποτυπώματά" του.
Τι εννοούμε; Οι κάτοικοι είδαν διάφορες παράξενες γραμμές μέσα στο χωράφι που δεν γίνεται να φτιαχτούν από ανθρώπινο χέρι καθώς και κάποια "πατήματα" που σημαίνουν ότι το παράξενο αντικείμενο τουλάχιστον για λίγα λεπτά της ώρας ... προσγειώθηκε.
Άραγε τι να συνέβη; Αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι οι μαρτυρίες είναι από σοβαρούς ανθρώπους και αρκετούς στον αριθμό. Τώρα πού είναι το ψέμα και πού η αλήθεια, το αφήνουμε στην κρίση σας...
.
Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός αστικού λεωφορείου από πυροβολισμό δραπέτη

Κατά την ώρα της μεταγωγής του κατάφερε να δραπετεύσει αρπάζοντας πιθανότατα το υπηρεσιακό όπλο των αστυνομικών που τον συνόδευαν.
Ακολούθησε καταδίωξη. Ο δραπέτης που είχε διαφύγει πεζός μπήκε σε αστικό λεωφορείο και πυροβόλησε τον οδηγό στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε πεζός προς τη βιομηχανική περιοχή.
Εκεί κράτησε όμηρο έναν πολίτη, ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και μετά από κυνηγητό οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, αφού πρώτα τον είχαν τραυματίσει.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τον πυροβόλησε ο γείτονάς του για μια… θέση πάρκινγκ.

Ο 32άχρονος Σωτήρης Ζαφειρόπουλος λίγο έλλειψε να χάσει τη ζωή του από τα σκάγια μιας δίκαννης καραμπίνας, όταν ο πρώτος πάρκαρε το αυτοκίνητό του μπροστά από το σπίτι του γείτονά του.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Σωτήρης το προηγούμενο βράδυ του περιστατικού έψαχνε αρκετή ώρα να παρκάρει το αμάξι του στη γειτονιά του, στο Πέραμα. Θέση δεν υπήρχε και αποφάσισε να ανεβάσει στο πεζοδρόμιο δυο μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο, προκειμένου να παρκάρει το αυτοκίνητό του. Την άλλη μέρα, 7 Μαΐου 2007, ο Σωτήρης φεύγοντας από ο σπίτι του για τη δουλειά του, έπεσε αναίσθητος, σοβαρά τραυματισμένος, από το καρτέρι θανάτου που του έστησε ο νεαρός γείτονας, με αφορμή την μετακίνηση των δικύκλων από το δρόμο στο πεζοδρόμιο.
Ένα μήνα ο Σωτήρης έμεινε στην εντατική και ενάμιση μήνα σε θάλαμο στο νοσοκομείο, ενώ ένα χρόνο μετά αδυνατεί να δουλέψει, αφού το αριστερό του χέρι είναι παράλυτο και δεν μπορεί ακόμα να αυτοεξυπηρετηθεί. Ό φερόμενος ως δράστης κατηγόρησε τον κύριο Ζαφειρόπουλο, ότι πέταξε στην πόρτα του σπιτιού του τα μηχανάκια και επιτέθηκε στη σύζυγο και την κόρη του, όταν εκείνες του ζήτησαν το λόγο.
Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έπεισαν το δικαστήριο και χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 2 μηνών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αλλά παράλληλα τον άφησε ελεύθερο, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, καθώς δέχτηκε η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
.
Ελένη Κορίνη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τετρακόσια ευρώ πρόστιμο γιατί έπλενε το μηχανάκι του στο δρόμο

Ο 33χρονος Κωνσταντίνος Πιτσιάβας έπλενε το μηχανάκι του στο δρόμο και μετά από καταγγελία γείτονα, στην περιοχή πήγε τροχονόμος και αρχικά του έκανε μια απλή σύσταση. Ο γείτονας όμως παρενέβη και απαίτησε να του επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο των 400 ευρώ αφού ο ΚΟΚ απαγορεύει το ρίξιμο νερών στους δρόμους.
Αυτό που δεν είναι γνωστό στον πολύ κόσμο είναι ότι ο καθένας μπορεί να βρεθεί στη θέση του κυρίου Πιτσιάβα, αν βρέξει το δρόμο ποτίζοντας λουλούδια ή ρίχνοντας νερό στην αυλή του ή στο πεζοδρόμιο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο νοσοκομείο από επίθεση χοίρων!

Βρισκόταν στο κτήμα της για αγροτικές δουλειές και δέχτηκε την επίθεση είκοσι ημιάγριων χοίρων ιδιοκτησίας κατοίκου της περιοχής Μάζι, του δήμου Ζαλόγγου. Αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και αυτήν τη στιγμή να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πρέβεζας.
Ο ιδιοκτήτης των χοίρων αναζητείται.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παριστάνουν τραυματίες με σκοπό να ληστέψουν ανυποψίαστους πολίτες!

Αυτό καταγγέλλει ο κύριος Κοβιός, προπονητής από το Κερατσίνι ο οποίος όταν πριν λίγες, είδε κάποιον που παρίστανε τον τραυματισμένο στο δρόμο, έσπευσε να τον βοηθήσει και το αποτέλεσμα ήταν ο... "συνεργάτης" του "τραυματία" ο οποίος ήταν κρυμένος, να του επιτεθεί και να τον τραυματίσει.
Οι δυο ληστές του πήραν το ρολόι του και περίπου 200 ευρώ που είχε πάνω του και εξαφανίστηκαν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σπάνιο φαινόμενο - Φωτιά καίει από χθες το απόγευμα στη Νεμέα, σε φλέβα μεθανίου που χτύπησε γεωτρύπανο

Αγρότης στην περιοχή της Νεμέας έκανε γεώτρηση και το γεωτρύπανό του χτύπησε φλέβα μεθανίου. Από την τριβή προκλήθηκε φωτιά η οποία καίει από χθες το απόγευμα σε ύψος περίπου επτά μέτρων.

Αν και η φωτιά δεν έχει επεκταθεί πέρα από το σημείο που βγαίνει το μεθάνιο, στην περιοχή βρίσκονται τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με δώδεκα άτομα και επικεφαλής τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Αρχιπύραρχο Παναγιώτη Μπονάτσο, που παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινόμενου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μάθιου Μπράιζα: Ο "φίλος" από την Αμερική

Παράξενη κρίνεται η υπηρεσιακή συμπεριφορά του κ. Μάθιου Μπράιζα σχετικά με την ενεργειακή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς φαίνεται να ξεπερνά τη διπλωματική δεοντολογία και να δρα ως παράγοντας ιδιωτικών συμφερόντων.
Ο κ. Μπράιζα είναι ένθερμος «υποστηρικτής» των ελληνικών συμφερόντων και επιθυμεί να προμηθεύεται η Ελλάδα το καλό και φθηνό, φυσικό αέριο του αγωγού TGI και όχι το νοθευμένο και ακριβό του ρωσικού αγωγού South Stream.
Τις ίδιες θέσεις εκφράζει και το νεοσυντηρητικό Hudson Institute στο οποίο κατέχει εξέχουσα θέση η τουρκικής καταγωγής σύζυγός του, η κ. Ζεϊνό Μπαράν.
Ίσως θα πρέπει να διορίσουμε τον κ. Μάθιου Μπράιζα ειδικό εκπρόσωπο των ελληνικών εθνικών συμφερόντων για να δούμε επιτέλους μια άσπρη μέρα, καθώς η αγάπη του για τη χώρα μας είναι απέραντη και διαρκής.
.
Από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ηλικιωμένη έτρεψε σε φυγή κλέφτη με μία σφουγγαρίστρα

Με όπλο τη σφουγγαρίστρα 72χρονη ηλικιωμένη από την πόλη των Σερρών, κατάφερε να αιφνιδιάσει 25χρονο κλέφτη, που εισέβαλε κρυφά στο σπίτι της και να τον τρέψει σε φυγή.
Η 72χρονη όταν αντίκρυσε τον άγνωστο άντρα στο σπίτι της, πήρε τη σφουγγαρίστρα και τον χτύπησε στο κεφάλι.
Τότε ο δράστης στράφηκε σε φυγή, ενώ η 72χρονη κάλεσε αμέσως την Αστυνομική Διεύθυνση των Σερρών η οποία σε λίγα λεπτά συνέλαβε το δράστη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέθανε χωρίς να βγάλει ταυτότητα γιατί ήταν κατάκοιτος και δεν μπορούσε να πάει στο αστυνομικό τμήμα

Μήνυμα αναγνώστη

Ο Συνήγορος του Πολίτη εξέτασε αναφορά που έκανε μια πολίτις, με την οποία κατήγγειλε αξιωματικό υπηρεσίας αστυνομικού τμήματος, επειδή αρνήθηκε να στείλει αστυνομικό όργανο στην οικία της για να παραλάβει την αίτηση για έκδοση δελτίου ταυτότητας από τον κατάκοιτο πατέρα της. Η άρνηση αυτή, όπως σημειώνει η Αρχή, είχε ως αποτέλεσμα να αποβιώσει ο πολίτης χωρίς να υποβάλει ποτέ αίτηση για έκδοση δελτίου ταυτότητας.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, η Αρχή διαπίστωσε ότι στο άρθρο 2 της σχετικής υπουργικής απόφασης (3021/19/53/2005) προβλέπεται η αυτοπρόσωπη υποβολή δικαιολογητικών, αλλά καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στο νόμο, ούτε και εγκύκλιος ή οδηγίες της ΕΛΑΣ, για την περίπτωση που υφίσταται αδυναμία αυτοπρόσωπης κατάθεσης.
Παρ' όλα αυτά υπάρχει με εγκύκλιο πρόβλεψη για τη βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής «σε περίπτωση που ο πολίτης είναι αδύνατον να μετακινηθεί και να προσέλθει στο κατάστημα της Αστυνομικής Υπηρεσίας», με τη μετάβαση του αρμοδίου οργάνου στην κατοικία του ενδιαφερομένου προκειμένου να βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής αυτού.
Με έγγραφό του προς την αρμόδια διεύθυνση της ΕΛΑΣ, ο Συνήγορος ζήτησε «να ρυθμιστεί νομοθετικά η μετάβαση αστυνομικού οργάνου στην οικία ατόμων που έχουν εξακριβωμένη αδυναμία για αυτοπρόσωπη υποβολή αίτησης για έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, έτσι ώστε να αποτελεί δικαίωμα του πάσχοντος πολίτη και ρητή υποχρέωση της αστυνομικής αρχής, και να μην επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των οικείων αστυνομικών τμημάτων».
Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας με έγγραφό της προς όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας ζητά ρητώς: «Σε περίπτωση αδυναμίας αυτοπρόσωπης υποβολής δικαιολογητικών από πολίτη για έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, όταν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι υγείας ή αναπηρίας, που καθιστούν αδύνατη τη μετακίνησή του, τότε θα μεταβαίνει στην κατοικία του ενδιαφερομένου υπάλληλος της Αρχής Έκδοσης, προκειμένου να προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες διατυπώσεις, για την έκδοση του δελτίου ταυτότητας».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...