Ειδήσεις

31 Μαρ 2008

Έξαλλος ο Ψωμιάδης με τις αφίσες στα Σκόπια αλλά θα πάει στην έκθεση που διαφημίζουν

Γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση ότι όσον αφορά στην αφίσα με τη βεβηλωμένη ελληνική σημαία, αυτή διαφημίζει έκθεση φωτογραφίας που θα γίνει στα Σκόπια από τις 3 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου υπό την αιγίδα της Δημοτικής Αρχής.

Και ενώ έντονη ήταν η αντίδραση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, ο οποίος σχολίασε ότι «τέτοιες συμπεριφορές είναι ντροπή και προσβολή για τον ελεύθερο κόσμο" δοαβάζουμε σε Δελτίο Τύπου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ότι:
"Τα Σκόπια θα επισκεφθεί την Πέμπτη 3 Απριλίου 2008 ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της επίμαχης Έκθεσης Φωτογραφίας, η οποία διαφημίζεται στην προκλητική αφίσα που κυκλοφόρησε χθες, και θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό - Ενημερωτικό Κέντρο των Σκοπίων.
Ο κ. Ψωμιάδης προχωρά σ’ αυτή τη συμβολική κίνηση, ανταποκρινόμενος στη σκοπιανή πρόσκληση, προκειμένου να περάσει μήνυμα καλής γειτονίας έναντι του λαού των Σκοπίων".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο "Καραμανλής - Ναζί" και η ελληνική σημαία με τη σβάστικα. Τι λένε οι εμπνευστές.

Μετά τις αφίσες που γέμισαν την πόλη των Σκοπίων, όπου η σβάστικα έχει πάρει τη θέση του σταυρού στην Ελληνική σημαία, για την οποία υπήρξε έντονο διάβημα της Αθήνας και ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM εξέφρασε τη «λύπη» του, το περιοδικό "Forum" κυκλοφόρησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ντυμένο με στολή των SS.






.
.
Αξιοσημείωτο είναι, ότι εκδότης του περιοδικού είναι πρώην υπουργός Εξωτερικών της FYROM.
Ειδικότερα, σε μία σελίδα του περιοδικού υπάρχει καρικατούρα του Κώστα Καραμανλή ντυμένου με στολή των SS, τα σύμβολα των οποίων στο γιακά έχουν αντικατασταθεί με τα Ελληνικά σύμβολα και συνοδεύεται από λεζάντα που αναφέρει "Ενθύμιο από τον πόλεμο με τη FYROM"
Ο εκδότης του περιοδικούκαι πρώην υπουργός Εξωτερικών της FYROM, Σλόμπονταν Τσάσουλε μιλώντας στον απεσταλμένο του "Apha" στα Σκόπια Κώστα Σαρικά, εμφανίσθηκε αμετανόητος και σχολίασε ότι «δεν υπάρχουν ναζιστικά διακριτικά των SS στη στολή, ό,τι υπάρχει στη στολή συνδέεται με την Ελλάδα, εκτός από το ίδιο το κόψιμο της στολής».
Στη συνέχεια επιτέθηκε εκ νέου κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «πώς θα νιώθατε αν εσείς και ακόμα 1.600.000 άνθρωποι βλέπατε συνεχώς κάποιον στο Κοινοβούλιο να λέει: "Όχι, δεν έχουν δικαίωμα να υπάρχουν, δεν έχουν δικαίωμα να ονομάζονται όπως θέλουν, ούτε έχουν δικαίωμα εθνικής ταυτότητας;"».

Όσον αφορά στην αφίσα με τη βεβηλωμένη ελληνική σημαία, στην οποία υπάρχει μία σβάστικα στη θέση του σταυρού και στο κέντρο της ασπρόμαυρη φωτογραφία μίας οικογένειας προσφύγων, που όπως υποστηρίζουν οι Σκοπιανοί, εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα, αυτή διαφημίζει έκθεση φωτογραφίας που θα γίνει στα Σκόπια από τις 3 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου υπό την αιγίδα της Δημοτικής Αρχής. Ο εμπνευστής της, Αντόνιο Μπότεβ μιλώντας στον απεσταλμένο του "Alpha" στα Σκόπια Κώστα Σαρικά υποστήριξε ότι «είναι προσωπική άποψη και όχι πολιτική θέση» και πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι τα εγκαίνια της έκθεσης συνέπεσαν με την Σύνοδο στο Βουκουρέστι, είναι σύμπτωση. Δεν είχα πρόθεση να προκαλέσω, να αλλάξω την ιστορία ή να ξύσω πληγές».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Ζυλ Ντασσέν "έφυγε" για να συναντήσει τη Μελίνα

Γεννημένος στις 18 Δεκεμβρίου 1911 στο Μιντλτάουν του Κονέκτικατ των ΗΠΑ ήταν ένα από τα οκτώ παιδιά ενός Ρωσο-Εβραίου κουρέα.
Ο Ζυλ Ντασέν, ήταν σύζυγος και σύντροφος της Μελίνας Μερκούρη και δημιούργησε στη μνήμη της το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη με στόχο την προώθηση της δημιουργίας του νέου μουσείου της Ακρόπολης και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού.
Συνεργάστηκε με το σκηνοθέτη Μαρκ Χέλινγκερ, με τον οποίο δημιούργησε δύο ταινίες, αλλά αναγκάστηκε να εξοριστεί λόγω του μακαρθισμού και να καταφύγει αρχικά στη Γαλλία και κατόπιν στην Ελλάδα.
Ο Ζυλ Ντασσέν αρχικά παντρεύτηκε την Beatrice Launer, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, το διάσημο Γάλλο τραγουδιστή Τζο Ντασέν και την ηθοποιό Ζουλί Ντασέν.
Εν συνεχεία ερωτεύτηκε τη Μελίνα Μερκούρη, την οποία παντρεύτηκε χωρίς ωστόσο να αποκτήσουν παιδιά.
Μαζί γύρισαν τις ταινίες «Ποτέ την Κυριακή», «Τοπ Καπί» και «Φαίδρα».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το βιβλίο του Βύρωνα Πολύδωρα

Το βιβλίο έχει τίτλο «Για μια νέα ιδεολογία» και θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση την ερχόμενη Τετάρτη. Η εφημερίδα "Έθνος" εξασφάλισε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα και τα προδημοσιεύει σήμερα.

.

.

  • Αποτελεί ουσιαστικά ένα πολιτικό μανιφέστο (αν και ο ίδιος ο συγγραφέας το αρνείται), που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά του την αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και τις επισημάνσεις για την ανάγκη αντίστασης των πολιτών στη διακηρυσσόμενη με τόση επιμονή και μεθοδικότητα -όπως σημειώνει- κατάργηση του έθνους.
  • "Δεν μπορώ να δεχθώ για παράδειγμα πως μπορεί να γίνεται λόγος για διανομή ή αναδιανομή πλούτου χωρίς να υπάρχει πλούτος και τρόπος παραγωγής πλούτου.
    Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως πλούτος παράγεται μόνον από την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις εφαρμογές του οικονομικού φιλελευθερισμού και όχι από τους «κολεκτιβισμούς» κάθε λογής.
    Και μολονότι το επώδυνο παγκόσμιο πείραμα έδειξε τα αποτελέσματά του, πολλοί ακόμη εθελοτυφλούν, επιχειρηματολογούντες υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου, της κοινωνικής δικαιοσύνης, υπέρ της «διαφάνειας» και της «μεταρρύθμισης», ξεχνώντας πως ειδικά τα δύο τελευταία ήσαν τα σήματα που εξέπεμπε το σκάφος της Σοβιετίας, «γκλάστνοστ» και «περεστρόικα», λίγο πριν αυτό βυθιστεί αύτανδρο".
  • "Θέλω να αντισταθούμε στη διακηρυσσόμενη με τόση επιμονή και μεθοδικότητα κατάργηση του έθνους. Η χαώδης ηθική κενότητα που θα ακολουθήσει θα είναι ανυπόφορη για τον κοινωνικό άνθρωπο που γνωρίσαμε στην τρισχιλιετή ιστορία του. Και αυτό οφείλουμε να το προϊδουμε. Είναι στάση ευθύνης.
  • Έγραψα όχι ουδέτερα. Δεν είμαι συνήγορος ξένης υποθέσεως. Δεν έγραψα με υποκριτική δήθεν αντικειμενική επιστημοφάνεια, όπως κάνουν άλλοι.
    Έγραψα όπως η συνείδησή μου μού υπαγόρευε. Ναι, ομολογώ πως βλέπω τα πράγματα με ελληνικές διόπτρες.

Περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=752408

Ο κ. Πολύδωρας απορρίπτει ακόμη την πολιτική του μεσαίου χώρου και εισηγείται την επιστροφή της παράταξης στις ιδέες και τις κλασικές αξίες. Κλείνει δε, το βιβλίο του, με μια φράση από ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα: «Όλοι συμφωνήσαμεν εις αυτόν τον σκοπό και εκάμαμε την επανάσταση»...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εγκαίνια για το zougla.gr σήμερα το βράδυ;

Σήμερα Δευτέρα εκτός απροόπτου αναμένεται να δούμε στο διαδικτυακό χώρο το portal του Mάκη Τριανταφυλλόπουλου, που ως γνωστόν θα λέγεται zougla gr. Στο άμεσο μέλλον ο Μάκης βάζει πλώρη και για διαδικτυακή τηλεόραση.


Από τη στήλη "Μικρά μικρά" της εφημερίδας "Μακεδονία" και από το: http://tileorasakias.blogspot.com.

Σχολιάζει ο tileorasakias: Θα τους απογοητεύσω τους συναδέλφους από τη Θεσσαλονίκη αλλά οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι το zougla.gr "βγαίνει" σε 8 μέρες από σήμερα.

Εμείς πάλι λέμε: Σε οκτώ μέρες θα είναι Τρίτη. Γιατί ο Μάκης να μην κάνει εγκαίνια από την εκπομπή του;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καταδικάζει ο Μιλόσοσκι τις αφίσες - Τώρα ησυχάσαμε

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ εξέφρασε τη «βαθιά του λύπη» του για την ανάρτηση προσβλητικών για το εθνικό σύμβολο της Ελλάδας αφισών σε δρόμους των Σκοπίων.

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ατυχές γεγονός, το οποίο συμβαίνει σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή», σημείωσε ο κ. Μιλόσοσκι, στις δηλώσεις του αυτές.
Ανέφερε ότι το πρωί επικοινώνησε με την πρέσβη της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, στην οποία μετέφερε τη λύπη του για το γεγονός και της είπε στα ελληνικά «Φίλοι ήμασταν και φίλοι θα παραμείνουμε».
.
Στις δηλώσεις του αυτές ο κ. Μιλόσοσκι χαρακτήρισε το περιεχόμενο των προσβλητικών αυτών αφισών ως «κατάχρηση της ελευθερίας έκφρασης».
Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ έχουν κοινούς αγώνες κατά του ναζισμού και φασισμού και έχουν καταγράψει πολλά θύματα στον αγώνα αυτό.
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες, όπως είναι η ανάρτηση αφισών που προσβάλλουν το εθνικό σύμβολο της Ελλάδας, να αμαυρώνουν τις σχέσεις των δύο χωρών», κατέληξε ο κ. Μιλόσοσκι.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας ή σύγχρονου δουλεμπόριου;

Έτσι αποκαλεί αυτά τα γραφεία, με επιστολή προς την υπουργό Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η ΓΣΣΕ.
Αφορμή το πρόβλημα που προέκυψε στα ναυπηγεία Aker Yards και την απεργία πείνας των τριών Ελλήνων εργαζομένων για την οποία έχουμε γράψει (http://studioa-blog.blogspot.com/2008/03/blog-post_332.html).

Αντιγράφουμε απόσπασμα από την επιστολή:


Οι συμπατριώτες μας ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 14.03.2008, καθώς όπως πολλοί άλλοι εργαζόμενοι έπεσαν θύματα ασυνείδητων σύγχρονων δουλεμπόρων - πρακτόρων της γερμανικής εταιρείας ELBE που αναζητούσε εργάτες με ειδίκευση στις βαφές πλοίων (αμμοβολές κ.λ.π.) για το ναυπηγείο Aker Yards.
Παραπλανήθηκαν με διαβεβαιώσεις ότι θα δουλεύουν ωρομίσθιοι στη Γαλλία μέσω της γερμανικής εταιρείας, ότι θα ασφαλιστούν και ότι θα έχουν νόμιμα ευρωπαϊκά συμβόλαια.
Αντ’ αυτού δεν πληρώθηκαν ποτέ, δεν έλαβαν οποιοδήποτε έγγραφο από την εταιρεία και όταν άρχισαν να διεκδικούν πιο έντονα από τους άλλους εργάτες τις δεδουλευμένες αμοιβές και εργασιακά έγγραφα, στις 11.02.2008 ο εκπρόσωπος της ELBE τους ανακοίνωσε ότι απολύονται διότι «τους βρίσκει κουρασμένους και πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα» αρνούμενος όμως να καταβάλει τις δεδουλευμένες αμοιβές που ανέρχονται σε 8.000 ευρώ για τον καθένα.
Όπως πληροφορηθήκαμε από τα Γαλλικά συνδικάτα, η Νορβηγική εταιρεία Aker Yards η οποία έχει εξαγοράσει τον Ιούνιο του 2006 τα «Ναυπηγεία του Ατλαντικού» (Les Chantiers de l’Atlantique) έχει βεβαρημένο ιστορικό εκμετάλλευσης αλλοδαπών εργαζόμενων καθώς λειτουργεί με επτά και πλέον επίπεδα υπεργολαβίας που καθιστούν αδύνατο κάθε έλεγχο ενώ ο επικεφαλής της ELBΕ - που δεν έχει γραφείο στη Σεν Ναζέρ- τουρκικής καταγωγής Γερμανός, Osman Akjul λειτουργεί ως «κυνηγός φτηνών κεφαλών». Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι σε έφοδο της στις 9.02.2006 η Επιθεώρηση Εργασίας κατέγραψε 45 σοβαρές παραβάσεις και ασκήθηκε δίωξη για 18 περιπτώσεις, οι οποίες θα κριθούν στο δικαστήριο μέσα στο 2008.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Παραμάγαζα" στα νοσοκομεία

Μήνυμα αναγνώστη

Τι θα γίνει με αυτά τα φυλλάδια που τα βρίσκεις όπου σταθείς και όπου βρεθείς μέσα στα δημόσια νοσοκομεία; Επιτρέπεται να μπαίνουν μέσα υπάλληλοι αυτών των εταιρείων και να πωλούν ιατρικό υλικό (στρώματα νερού, καροτσάκια, μαγκούρες) σε ασθενείς ή στους συνοδούς τους;
Να διαφημίζονται μέσα από δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικά ασθενοφόρα;
Να δίνουν τέτοια φυλλάδια οι νοσοκόμες σε όσους ενδιαφέρονται;
Μήπως παίρνουν "μίζες";
Απάντηση StudioA-Blog: Όταν κάποτε είχαμε κάνει ένα σχετικό ρεπορτάζ σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, ο αναπληρωτής Διοικητής μας είχε πει εκτός κάμερας: "Αν απαγορεύσω στο προσωπικό να διακινεί αυτά τα φυλλάδια θα μου "χτυπήσουν" τόσες αναρρωτικές (άδειες) που "θα τρέχω και δε θα φτάνω".
.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από το νοσοκομείο στο ΙΚΑ με τα ούρα στο χέρι

Μήνυμα αναγνώστη

Σήμερα, η σύζυγός μου, από τα ξημερώματα ένιωθε κάποιες ενοχλήσεις (είχε τσούξιμο και συχνοουρία), γεγονός το οποίο μας οδήγησε, το μεσημέρι, στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σερρών.
Κατευθυνθήκαμε στα επείγοντα περιστατικά και αφού έδωσε ούρα μας είπαν να επισκεφτούμε τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.
Η νοσοκόμα η οποία βρισκόταν στην υποδοχή, κράτησε τα στοιχεία της συζύγου μου, η ώρα ήταν 16:37 και όταν τη ρώτησε τι ασφάλεια έχει, η σύζυγος απάντησε ΙΚΑ.
Τότε η νοσοκόμα της είπε ότι κακώς πήγαμε στο νοσοκομείο και ότι θα έπρεπε να πάμε στο ΙΚΑ Σερρών. Μάλιστα, πήρε τηλέφωνο και το γιατρό οποίος είπε το ίδιο.
Η ώρα ήταν 17:00, η σύζυγός μου συνέχιζε να έχει ενοχλήσεις και είχαμε και στα χέρια το μπουκαλάκι με τα ούρα που είχε δώσει στα «Επείγοντα».
Στο ΙΚΑ Σερρών, μας είπαν ότι κακώς πήγαμε εκεί καθώς έπρεπε να πάμε στο Γενικό Νοσοκομείο μιας και τα εργαστήρια του ΙΚΑ είναι κλειστά το απόγευμα και οι αναλύσεις ούρων μπορούν να γίνουν μόνο πρωί. Μας είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο εκτός και εάν η σύζυγός μου έχει την υπομονή να περιμένει να ξημερώσει και αύριο το πρωί να ξαναπάει στο ΙΚΑ για να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.
Επίσης, μας είπαν εάν θέλουμε να περιμένουμε να πάει 19:00 η ώρα, να ξαναπάμε στο νοσοκομείο και να παρακαλέσουμε τον ιατρό να την εξετάσει φέρνοντας ως δικαιολογία ότι το ΙΚΑ έχει κλείσει!Επειδή, καλώς ή κακώς, δεν έχουμε μάθει να παρακαλούμε, αποφασίσαμε να πάμε σε ένα Ιδιωτικό Μικροβιολογικό Εργαστήριο.
Δηλαδή, εάν ένας ασφαλισμένος του ΙΚΑ πρέπει να κάνει κάποιες εξετάσεις ούρων απογευματινές ώρες πρέπει να τις πληρώσει;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το "Μούσι" και το "Γαργάλατα"

Παρακολουθώντας αυτές τις μέρες τα γεγονότα, δημοψήφισμα, μομφή, «καλώς τα παιδιά κ.λ.π., δεν ξέρω γιατί μου ήρθε στο νου ένα σατυρικό έντυπο που κυκλοφορούσε πριν 35-40 χρόνια.
Είχε τίτλο «Το μούσι» και το έβγαζε κάποιος που υπέγραφε «Πολυδεύκης». Δεν ξέρω αν ήταν ο ίδιος που το πουλούσε στην Ομόνοια κυρίως, στις σκάλες της οδού Αθηνάς.
Αν όντως ήταν έτσι, μπορούμε να πούμε πως ήταν πρόδρομος των σημερινών bloggers, αφού ήταν ο συντάκτης, εκδότης και πωλητής του εντύπου. Χαρακτηριστικός όμως ήταν και ο τρόπος που διαλαλούσε το έντυπο, με μια σταθερή, άχρωμη φωνή που έλεγε: «Εκυκλοφόρησε το «Μούσι»... Η σοβαροτέρα εφημερίς της Ελλάδος. Βάλτε τα παλιά σας ρούχα... Θα ξαπλώσετε κάτω από τα γέλια... Έκτακτο παράρτημα»
Βέβαια ήταν οι εποχές με τα «Γαργάλατα», κι αυτό υπήρξε τίτλος για σατυρικό έντυπο για κάποιο διάστημα.
Έχει κρατήσει κανείς, κανένα φύλλο;
Στο διαδίκτυο δεν βρήκα κάτι σχετικό.
Αν ναι, ας επικοινωνήσει.


Σωκρατης Μπάχλας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πωλούνται όπως είναι... ζωγραφισμένα

Όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μας με e-mail για να τον φέρουμε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη.
.









Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ταλαιπωρία για τρεις φιάλες αίμα

Μήνυμα αναγνώστη

Έτσι έμεινε για δυο μέρες ο πατέρας μου σε νοσοκομείο των Αθηνών στο οποίο είχε εισαχθεί με κάταγμα και έπρεπε να χειρουργηθεί.
Μπήκε στο νοσοκομείο το πρωί. Δίπλα του μόνο η μητέρα μου. Εγώ έφτασα στο νοσοκομέιο το απόγευμα. Μου ζήτησαν αίμα από τρία άτομα. Έδωσα εγώ, ειδοποίησα την αδερφή μου αλλά όταν ήρθε, το τμήμα αιμοληψίας του συγκεκριμένου νοοσοκομείου είχε κλείσει και την έστειλαν σε άλλο. Εκεί της βρήκαν χαμηλή πίεση και δεν της πήραν αίμα.
Ειδοποιήσαμε άλλους συγγενείς αλλά μπορούσαν να έρθουν το απόγευμα της επόμενης μέρας.
Την επόμενη μέρα το πρωί, καλέσαμε ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο και τον πήγαμε σε ιδιωτικό νοσοκομέιο όπου τον έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο και εμείς δώσαμε αίμα μετά.
Τα σεντόνια με τα αίματα από την προσπάθεια να του βάλουν τον ορό μας είπαν ότι θα τα άλλαζαν μετά από το χειρουργείο...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Ναζί ο Καραμανλής" σε περιοδικό των Σκοπίων

Και ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση της πΓΔΜ για τις αφίσες τις οποίες προπαγανδιστές των Σκοπίων ανάρτησαν προχθές στα κυριότερα σημεία της πόλης τους και απεικονίζουν την ελληνική σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό,
την ίδια ώρα το εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό "Forum" προκαλεί δημοσιεύοντας απαράδεκτη μονταρισμένη φωτογραφία του Κώστα Καραμανλή με στολή των S-S και τίτλο "Ανάμνηση από τον πόλεμο με τη FYROM".
Πάνω μάλιστα στο μανίκι της στολής γράφουν «Ελληνική Δημοκρατία», ενώ στη μια μεριά του γιακά έχουν βάλει την ελληνική σημαία.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αναδάσωση στο όρος Αιγάλεω

Με την συμμετοχή 300 και πλέον μαθητών από εννέα σχολεία του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Μαρτίου, η αναδάσωση του όρους Αιγάλεω.

Η βροχή δεν στάθηκε ικανή να εμποδίσει τα νέα παιδιά να στείλουν μαζί με την αυτοδιοίκηση τον δικό τους μήνυμα για ένα μέλλον με ποιότητα ζωής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς μπορεί να "πέσει" η κυβέρνηση

Από την εφημερίδα "Τα Νέα"


Την κοινοβουλευτική πλειοψηφία απειλεί η σχεδιαζόμενη ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο, καθώς στην περίπτωση αυτή οι τρεις βουλευτές Χανίων της Ν.Δ. δηλώνουν αποφασισμένοι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.
Οι αντιδράσεις των βουλευτών και των πολιτικών παραγόντων της Ν.Δ. στα Χανιά για το θέμα του Εφετείου Κρήτης προβληματίζει την κυβέρνηση, καθώς την Παρασκευή το βράδυ οι τοπικοί φορείς προχώρησαν στην επανεπιβεβαίωση του Πρωτοκόλλου Τιμής Βουλευτών και Φορέων του 2001 όπου γίνεται λόγος για παραιτήσεις, πρώτα των βουλευτών και στη συνέχεια του νομάρχη, του νομαρχιακού συμβουλίου και των δημάρχων, αλλά και των δημοτικών συμβουλίων του Νομού Χανίων, αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην ίδρυση δεύτερου Εφετείου στην Κρήτη με έδρα το Ηράκλειο.
Ειδικότερα, οι βουλευτές της Ν.Δ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, Στ. Νικηφοράκης και Μ. Βολουδάκης με κοινό κείμενο προειδοποιούν: «Ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε ακραίες αντιδράσεις που θα βλάψουν τον τόπο. Σε περίπτωση πάντως που αυτό θα είναι αναγκαίο, από πλευράς μας η αντίδραση θα είναι συνεπής προς τις κατ΄ επανάληψη ρητώς εκφρασθείσες θέσεις μας, αποφασιστική και όσο σκληρή απαιτούν οι περιστάσεις».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποφυλακίζεται ο Βαβύλης

Αποφυλακίζεται σήμερα, με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών ο Απόστολος Βαβύλης, με καταβολή εγγύησης 10,000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Το συμβούλιο κατέληξε σε αυτήν την απόφαση, κρίνοντας ότι δεν θεωρείται ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων.
Παράλληλα, σημείωσε την καλή του διαγωγή κατά την παραμονή του στη φυλακή.
Ο Βαβύλης, θα παραπεμφθεί στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων μονάχα με την κατηγορία της πλαστογραφίας και της ψευδούς δήλωσης στις αρχές. Απαλλάσσεται δε από όλα τα αλλά αδικήματα που τον βαρύνουν.
Από: www.skai.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παράταση για την υποβολή των Ε9

Έως τις 18 Απριλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής του Ε9.

Υπενθυμίζεται ότι υπόχρεοι για την υποβολή είναι οι ιδιοκτήτες που έχουν μεταβολή στα περιουσιακά τους στοιχεία. Η προθεσμία για τα νομικά πρόσωπα εκπνέει στις 30 Ιουνίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παράταση για την πληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ

Έως τις 7 Απριλίου παρατείνεται η εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος που έληγαν τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, λόγω της απεργίας των εργαζομένων της ΔΕΗ, τις προηγούμενες ημέρες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ζητά την αποφυλάκισή του ο εργατολόγος

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε στον δεύτερο ειδικό ανακριτή που ερευνά την υπόθεση Ζαχόπουλου, ο εργατολόγος ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροί υπεράσπισής του, Νίκος Μαυρομάτης και Γιάννης Κότσιος, έκαναν λόγο για νομικά παράνομη προφυλάκιση.
Η αίτηση για την άρση της προσωρινής κράτησης του εργατολόγου έχει ως βασικό της αιτιολογικό την κατάσταση της υγείας του.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αναμένεται να αποφανθεί για το θέμα τις επόμενες ημέρες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το χαρτονόμισμα των 20 δολλαρίων είχε προβλέψει την καταστροφή των δίδυμων πύργων (!)

Μήνυμα αναγνώστη

Διπλώστε ένα χαρτονόμισμα των είκοσι δολλαρίων στη μέση.

Διπλώστε ξανά ακριβώς όπως στην εικόνα.

Διπλώστε και την άλλη άκρη όπως την προηγούμενη και θα δείτε το Πεντάγωνο να καίγεται.

Τώρα γυρίστε το χαρτονόμισμα από την άλλη πλευρά και θα δείτε φλεγόμενους τους δίδυμους πύργους.

Σύμπτωση; Εσείς αποφασίζετε. Και αν αυτά δε σας φαίνονται αρκετά, να τι άλλο μπορείτε να δείτε.

Τρεις συμπτώσεις σε ένα απλό χαρτονόμισμα των 20 δολλαρίων;


Εμείς λέμε: Γιατί όχι; Φαντασία να υπάρχει...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ραντεβού στη στάση "Χαρούλα"







.
.
..
..
.
.
.
.
.
Μήνυμα αναγνώστη

Δεν περιμένω τίποτα από κανέναν. Ακόμα και την καρέκλα, στη στάση του λεωφορείου που περίμένω κάθε μέρα για να πάω στη δουλειά μου, μόνος μου την τοποθέτησα.
Αν υπάρχει κάποιος πολιτικός που υπήρξε φτωχός, αλλά είναι και μορφωμένος και δεν έχει εκμαυλιστεί, ας έρθει ένα πρωί, στις 7:00, στη στάση "Χαρούλα", ναι έτσι τη λένε, να τα πούμε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η προπαγάνδα των Σκοπιανών

Από την πρώτη σελίδα της εφημερίδας "Απογευματινή".


Οι προπαγανδιστές των Σκοπίων ανάρτησαν προχθές στα κυριότερα σημεία της πόλης τους αυτήν την αφίσα με τον αγκυλωτό σταυρό στην ελληνική σημαία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...