Ειδήσεις

11 Μαρ 2009

Παναγιώτης Ψωμιάδης για τις δασικές εκτάσεις Πανοράματος - Βίντεο

DimosDimaresis

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς

Μήνυμα αναγνώστη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η συνάντηση Παπανδρέου - Σημίτη

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Τα βρεθούν στο γραφείο, θα πιούν τον καφέ τους, θα μιλήσουν για την άνοιξη και την κρίση που έρχεται, για την πολιτική σκηνή και το ενδεχόμενο εκλογών και θα βγουν μονιασμένοι με στόχο να φανεί ότι κανείς δεν έχασε. Τυπική σκηνή από μυθιστόρημα του Καζαντζάκη.
Ο μπέης του χωριού συναντιέται με τον παπά! Πίνουν ένα καφέ και αποκοιμούνται καθώς χαζεύουν πέρα από το παράθυρο. Οι χωρικοί κρατούν την ανάσα τους και όταν βγαίνουν έχουν συμφωνήσει ότι το χωριό πρέπει να προχωρήσει ενωμένο και σε ειρήνη.
….
Συνεχίζεται…

Και οι δυο έχουν ήδη κερδίσει και έχουν διατηρήσει τους ρόλους τους.

Ο Παπανδρέου έριξε τα μούτρα του και ξανακάλεσε τον Σημίτη. Αφού έκανε επίδειξη πυγμή τώρα εμφανίζεται ως ηγέτης που συγχωρεί θα πει ένας ψύχραιμος Παπανδρεϊκός.

Ο Σημίτης κέρδισε στην κοινωνία. Με αυτή την κίνηση του Παπανδρέου νομιμοποιήθηκε ξανά το Σημιτικό παρελθόν. Θα έχει ρολό άτυπου συμβουλάτορα του Παπανδρέου που αύριο ίσως να είναι προθυπουργός. Ρόλος αντάξιος ενός πρώην πρωθυπουργού.

Αυτό που ενόχλησε ήταν ο ρόλος του υποβολέα που υιοθέτησε ο Σημίτης ένα φεγγάρι. Ρόλο που τώρα τον παίζει ο Πάγκαλος αλλά ο Πάγκαλος δεν κόβεται γιατι είναι αλλη κατηγορία.

Ο Σημίτης μετά την έως τώρα στάση του και την πρωτοβουλία Παπανδρέου για συνάντηση πέτυχε αυτό που ήθελε εξ αρχής. Την αυτονομία του και την δυνατότητα παρέμβασης στα κοινά, με το κύρος του πρώην πρωθυπουργού.

Κάνεις δεν πρέπει να φαντάζεται το Σημίτη να τρέχει για να βγει ο Γιώργος σε διάφορες συγκεντρώσεις ως κομματικό στέλεχος.

Κανείς δεν πρέπει να φαντάζεται τον Σημίτη να δεχτεί να βγει ευρωβουλευτής. Η Ελλάδα στην ΕΕ είναι μικρή χώρα για να ορίσει τα της Ευρώπης ή τα της επιτροπής.

Πρόταση για πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παίζει γιατί ο Γιώργος έχει ήδη εκτεθεί με τον Παπούλια, άρα θα πάνε για καφέ και μπορεί να ρίξουν και ένα υπνάκο.

Και όλα καλά.

Το μόνο θέμα είναι ότι τόσο η Εκλογή Παπανδρέου το 2004 στηρίχτηκε πάνω στο «άλλαξε τα όλα τα Σημιτικά».

Η επανεκλογή του το 2007 στηρίχτηκε στον «αντισημιτισμό» της παπανδρεϊκής βάσης που έξυπνα μπήκε στην εικόνα και ισχύει ακόμη σε μεγάλο βαθμό.

Οι Παπανδρεϊκοί ακόμη πιστεύουν ότι για την ήττα του 2007 φταίει ο Σημίτης και βρίσκονται σε κατάσταση ΣΟΚ ΕΠΑΝΟΔΟΣ Κ. ΣΗΜΙΤΗ : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ,

τώρα που αποδεικνύεται ο Γιώργος δεν το πιστεύει.

Άλλωστε ήταν Υπουργός του Σημίτη.

Αλλά είπαμε με περασμένα ξεχασμένα!



Από: http://papaioannou.wordpress.com/2009/03/11/%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%ad%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%af%cf%84%ce%b7/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το πιο... "αναλυτικό" Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας - Βίντεο

skouritos

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κλέβουν το παγκάρι και μετά εξομολογούνται! - Βίντεο

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνεργασία Εκκλησίας και Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας κατά του καρκίνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ
Αθήνα 11 Μαρτίου 2009.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενεργό συμμετοχή στον μακροχρόνιο ακήρυκτο πόλεμο κατά του καρκίνου του μαστού έχει πλέον η Ελλαδική Εκκλησία, ιδιαίτερα δε στον τομέα της ενημέρωσης.
……..
Συνεχίζεται…


Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου από την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας κ Λυδία Ιωαννίδου –Μουζάκα και εκπρόσωπο της Μητρόπολης Μεσογαίας.
«Η συνεισφορά όλων μας στον πόλεμο κατά του καρκίνου του μαστού είναι απαραίτητη, ενώ αυτή της Ελλαδικής Εκκλησίας και του κλήρου γενικότερα είναι ιδιαίτερα πολύτιμη» τόνισε η κ Μουζάκα ανακοινώνοντας την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας με την Μητρόπολη Μεσογαίας σε πρώτη φάση.


« Η Εκκλησία μας ήταν και είναι πάντα στο πλευρό του λαού μας και πολύ περισσότερο στις γυναίκες, που είναι οι μητέρες μας και οι αδελφές μας» τόνισε από την πλευρά του ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Μεσογαίας πατέρας Ανάργυρος Φακίνος και συμπλήρωσε « Ετσι με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση δεχτήκαμε την πρόταση της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας για να βοηθήσουμε κι εμείς στον τομέα της ενημέρωσης των γυναικών που ζουν στην επικράτεια της μητρόπολης μας».


Σύμφωνα με όσα τόνισε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας κ Βασίλης Μπαρμπούνης στόχος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας είναι μέχρι το τέλος του 2009 να έχουν άμεση ενημέρωση και εξέταση πάνω από 70.000 γυναίκες.




ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ



Ήδη μέχρι σήμερα έχουν ενημερωθεί πάνω από 5.000 γυναίκες σε διάφορους Δήμους της χώρας. (Ελευσίνα, Ζεφύρι, Κίσσαμος Κρήτης, Παιανία, Ρόδος, Αθήνα, Μαγούλα, Ασπρόπυργος, Κερατέα,
Σπάτα, Ραφήνα, Αγ. Στέφανος, Κρυονέρι, Καπανδρίτι, Αρτέμιδα, Οινόη,Τήνος, Νάξος, Ανδρος, κ.α.)


Έτσι η εκστρατεία που ήδη έχει αρχίσει σε διάφορους Δήμους του Λεκανοπεδίου με το κόκκινο διώροφο λονδρέζικου τύπου λεωφορείου με κλιμάκιο γιατρών της Εταιρίας θα συνεχιστεί και σε άλλους Δήμους του νομού Αττικής.



Στην ενημερωτική αυτή εκστρατεία στην μέχρι σήμερα συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκηση προστίθεται κι αυτή της Εκκλησίας.
Οι μητροπολίτες με εγκυκλίους τους , οι οποίες θα διαβάζονται μετά το τέλος της θείας λειτουργίας στους ναούς θα καλούν τις γυναίκες να προσέρχονται για ενημέρωση και εξέταση όσες το επιθυμούν στο κόκκινο λονδρέζικο λεωφορείο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, και παράλληλα θα διανέμεται δωρεάν ενημερωτικό υλικό .


Όπως αποκάλυψε η κ Μουζάκα έχει ζητήσει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ Ιερώνυμο προκειμένου η συνεργασία σε δεύτερη φάση να συμπεριλάβει και τις υπόλοιπες μητροπόλεις της χώρας. Η συνάντηση αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα.


ΒΑΡΗ-ΦΩΚΑΙΑ-ΑΝΑΒΥΣΟ-ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ-ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ



Σε αυτή τη φάση το κλιμάκιο των γιατρών της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας θα περιοδεύσει τους δήμους 14 Μαρτίου στη Βάρη, 15 Μαρτίου το πρωί στην Φώκαια και το απόγευμα στην Ανάβυσσο, 16 στα Βριλήσσια και 17 στη Νέα Μάκρη.


Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πρώτη φάση της ενημερωτικής εκστρατείας πάνω από πέντε χιλιάδες γυναίκες 8 Δήμων του νομού Αττικής ενημερώθηκαν για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, ενώ 1324 εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκστρατείας της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας (ΕΕΜ)!


Όπως είναι γνωστό, εννεαμελές κλιμάκιο γιατρών της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας από τις 16 μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, με διώροφο κόκκινο λονδρέζικο λεωφορείο επισκέφτηκαν τους 8 Δήμους του Νομού Αττικής (Αθήνα, Μαγούλα, Ασπρόπυργος, Σπάτα, Κερατέα, Ραφήνα, Αγ. Στέφανος και Κρυονέρι), μοίρασαν χιλιάδες ενημερωτικά έντυπα και εξέτασαν δωρεάν όσες γυναίκες το ζήτησαν.


Οι 490 γυναίκες δηλαδή (ποσοστό 37% ) απ αυτές που εξετάστηκαν ήταν γυναίκες άνω των 60 χρόνων. Ο αριθμός αυτός θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητικός, αφού από προηγηθείσα έρευνα που είχε κάνει η Ελληνική Εταιρία Μαστολογία, είχε διαπιστωθεί ότι οι γυναίκες άνω των 60 χρόνων όχι μόνο δεν εξετάζονται εύκολα αλλά ούτε θέλουν και να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού.


Αναλυτικά οι γυναίκες που προσήλθαν για εξέταση ήταν από κάθε Δήμο:



Αθήνα 620 γυναίκες


Μαγούλα 98


Ασπρόπυργος 38


Κερατέα 123


Σπάτα 110


Ραφήνα 173


Αγ. Στέφανος 107


Κρυονέρι 55

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανάληψη ευθύνης και νέες απειλές από τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Με μία σκληρή προκήρυξη γεμάτη απειλές που απέστειλε στην εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ, ο «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη για την πρωτοφανή τρομοκρατική ενέργεια με αυτοκίνητο-βόμβα στα γραφεία της Citibank στην Κηφισιά στις 18 Φεβρουαρίου και την επίθεση σε υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στη Φιλοθέη στις 9 Μαρτίου.

Σε αυτήν αναφέρονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χτύπησε τις τράπεζες, επιτίθεται εκ νέου σε συγκροτήματα ΜΜΕ και δημοσιογράφους και κάνει αναφορά στη 17Ν, τον ΕΛΑ και τους τρόπους που θα συνεχίσει τη δράση της.
…..
Από: alphatv.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιος απείλησε τον υφυπουργό Ανάπτυξης;

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος αναφέρθηκε σε επιχειρηματία ο οποίος τον εκβίασε με μαζικές απολύσεις γιατί είχε παραπεμφθεί μετά από έλεγχο στις τιμές των προϊόντων του.

Ο υφυπουργός είπε ότι η απειλή της μείωσης των θέσεων εργασίας δεν μπορεί να είναι το αντίβαρο για οτιδήποτε αλλά δεν είπε το όνομα του επιχειρηματία...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιώργος Παπανδρέου: Ο ελληνικός λαός να αποφασίσει: ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ - Άλλη επιλογή δεν έχουμε; - Βίντεο

DimosDimaresis

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ακουστικά με bluetooth χρησιμοποιούν οι χειρουργοί - Βίντεο

DimosDimaresis

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα 279 νέα hotspots για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης τα 279 νέα hotspots για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η γοητεία της τυραννίας

Μήνυμα αναγνώστη
....
Το φαινόμενο είναι σε ύφεση, αλλά δεν έχει εκλείψει παντελώς. Όλο και κάποια δημοσιεύματα πνευματικών ανθρώπων εμφανίζονται στον διεθνή Τύπο, είτε για να υμνήσουν τον «εναλλακτικό δρόμο» του Τσάβες στον σοσιαλισμό, είτε για να δικαιολογήσουν τη βία ως παράγωγο φαινόμενο υπαρκτών κοινωνικών αντιθέσεων. Αυτό υπήρξε μόδα που πέρασε, αλλά έχει μεγάλη ιστορία, ειδικά στον 20ό αιώνα, όταν πολλοί διανοούμενοι «είδαν» αρετές στα ολοκληρωτικά και δικτατορικά καθεστώτα, αλλά έκλειναν τα μάτια στην απανθρωπιά τους.
..
Συνεχίζεται…
O Μάρτιν Χάιντεγκερ θεωρείται ο μεγαλύτερος φιλόσοφος που έζησε τον 20ό αιώνα και ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά στην ιστορία της ανθρώπινης σκέψης. Kι όμως! Tο 1933 έγινε μέλος του Ναζιστικού Kόμματος της Γερμανίας και η ομιλία του κατά την ανάληψη των καθηκόντων της πρυτανείας στο Πανεπιστήμιο Φράιμπουργκ ήταν ένας ύμνος για τα έργα και τις ημέρες του δικτάτορα Xίτλερ.


H περίπτωση Χάιντεγκερ δεν είναι η μόνη. Πολλά μεγάλα πνεύματα του 20ού αιώνα ασπάστηκαν τυραννικές ιδεολογίες, έκλεισαν τα μάτια σε απάνθρωπες πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων, εξάγνισαν τη βία ως πολιτική δραστηριότητα, αιχμαλώτισαν τη σκέψη τους σε ένα σκοπό αδιαφορώντας για τα μέσα. O ποιητής Εζρα Πάουντ υπήρξε ένθερμος οπαδός του Mουσολίνι. O φιλόσοφος Ζαν Πολ Σατρ υμνούσε το «Mεγάλο Aλμα Eμπρός» του Mάο, παρά τα εκατομμύρια θύματα που άφηνε πίσω του, η γαλλική αριστερή διανόηση υμνούσε τα επιτεύγματα του υπαρκτού σοσιαλισμού κλείνοντας τα μάτια στα γκουλάγκ και τα ψυχιατρεία. Πώς μπόρεσαν, λοιπόν, λαμπερά μυαλά σαν του Μισέλ Φουκό να υμνήσουν τη βία και την απανθρωπιά ως θεμιτό μέσο πολιτικής δράσης;


Mια προσέγγιση του φαινομένου επιχειρεί ο καθηγητής Kοινωνικής σκέψης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, Μαρκ Λίλα με το βιβλίο του «Tο απρόσεκτο μυαλό: Oι διανοούμενοι στην πολιτική». Tο ερώτημα είναι βέβαια αν τα πολιτικά λάθη των φιλοσόφων καταστρέφουν την αξία των θεωριών τους. «Δεν νομίζω ότι η αλήθεια ή αξία των αποδείξεων του Eυκλείδη δεν εξαρτάται από το πώς φερόταν στους υπηρέτες του», λέει ο Λίλα, «αλλά η φιλοσοφία, αν δεν είναι απλώς συμβολική γυμναστική. Kινείται από την επιθυμία να βρεθεί ο ορθός τρόπος ζωής, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Παίρνουμε σοβαρά τους στοχαστές μόνο όταν θεωρήσουμε τις ιδέες τους με όρους των βαθύτερων κινήτρων τους και των συνεπειών τους. Tο οφείλουμε σ' αυτούς και σε μας να αναλογιστούμε αυτές τις σχέσεις».



Tο «Aπρόσεκτο Mυαλό» ασχολείται μόνο με Eυρωπαίους στοχαστές κι όχι με Αμερικανούς. Aυτό έχει να κάνει με την αίγλη της ευρωπαϊκής σκέψης και την επιρροή που είχε κι έχει ακόμη. «Oι Eυρωπαίοι και οι Aμερικανοί διανοούμενοι του 20ού αιώνα ελκύονται από την τυραννία για διαφορετικούς λόγους», λέει ο Λίλα. «Aπό την εποχή της Γαλλικής Eπανάστασης το μέγα θέμα στην Eυρώπη ήταν η νομιμότητα της νέας εποχής που χαρακτηρίστηκε από την κοσμικότητα, τη δημοκρατία, τον καπιταλισμό και τον αστικό πολιτισμό. Yπήρχε ένας διανοητικός πειρασμός να αναζητηθεί η επιστροφή σε μια ειδυλλιακή προ-μοντέρνα εποχή ή να διαγραφεί μία ή περισσότερες πλευρές της σύγχρονης ζωής, και ειδικά ο αστικός καπιταλισμός. Για διακόσια χρόνια οι Hπειρωτικοί (Σ.Σ.: Eυρωπαίοι) φιλόσοφοι φλέρταραν με τύραννους που υποσχέθηκαν ριζοσπαστικές εναλλακτικές λύσεις στη σύγχρονη ζωή και περιφρόνησαν εκείνους που αναζητούσαν σταδιακές αλλαγές για την καλυτέρευση της ζωής.



»Oι Αμερικανοί διανοούμενοι ήταν πιο σύγχρονοι και αστοί. Οταν αγκάλιασαν τις τυραννίες ήταν από άγνοια ή αφελή αισιοδοξία για την ανθρώπινη φύση... Aυτή η παρανόηση είναι μια μορφή αμερικανικού οπτιμισμού και επαρχιωτισμού. Oι Aμερικανοί έχουν ως δεδομένο τη νομιμότητα κι έτσι δεν παίρνουν στα σοβαρά τις αντιφιλελεύθερες επιπτώσεις κάποιων ευρωπαϊκών ιδεών...».



Τα ταξίδια στις Συρακούσες...


Tο 386 π.X. ο φιλόσοφος Πλάτων έφευγε για δεύτερη φορά προς την αθηναϊκή αποικία των Συρακουσών. O τύραννος Διονύσιος ο Πρεσβύτερος είχε πεθάνει, και (σύμφωνα με τον μαθητή του Πλάτωνα ονόματι Δίων) ο διάδοχός του Διονύσιος ο Νεότερος μπορούσε να γίνει ο «βασιλιάς - φιλόσοφος», όπως τον περιέγραψε στην Πολιτεία του ο Πλάτων.



Tο δεύτερο αυτό ταξίδι στις Συρακούσες ήταν ανεπιτυχές. O μεγάλος φιλόσοφος δεν κατάφερε να κάνει τον τύραννο «φίλο της αλήθειας και της δικαιοσύνης». Εφυγε με την εκτίμηση ότι ο Διονύσιος ήταν ένας άνθρωπος που βγήκε στον ήλιο της αλήθειας, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πάθει εγκαύματα. Kι όμως! Eπτά χρόνια μετά, ο Πλάτων ξεκινούσε το τρίτο (και τελευταίο) ταξίδι στις Συρακούσες, πιστεύοντας πως ο Διονύσιος άρχισε να μελετά φιλοσοφία και θα μπορούσε να γίνει ο «φιλόσοφος - βασιλιάς» που προανήγγειλε με την «Πολιτεία» του. Φυσικά και την τρίτη φορά απέτυχε.



Tα τρία ταξίδια του Πλάτωνα κατά τον Μαρκ Λίλα συμπυκνώνουν όλο το πρόβλημα της σχέσης των διανοούμενων με τυράννους. Oι Διονύσιοι του 20ού αιώνα ήταν πολλοί. Tο 1934, όταν ο Χάιντεγκερ γύρισε στα καθηγητικά του καθήκοντα μετά την ομιλία υποστήριξης του ναζιστικού καθεστώτος, ένας συνάδελφός του τον ρώτησε: «Επέστρεψες από τις Συρακούσες;».



O Πλάτων όμως δεν υπήρξε απολογητής του καθεστώτος του Διονυσίου. Προσπάθησε να τ' αλλάξει. H Eυρώπη, γράφει ο Μαρκ Λίλα «γέννησε ένα νέο κοινωνικό τύπο που χρειάζεται ένα νέο όνομα: ο «φιλοτύραννος διανοούμενος»». Σε ολόκληρο τον 20ό αιώνα, υπήρξαν οι διανοούμενοι που «έκαναν προσεκτικά χορογραφημένα ταξίδια στα εδάφη των τυράννων, κι έχοντας ανά χείρας το εισιτήριο της επιστροφής, θαύμαζαν τις κολεκτίβες, τα εργοστάσια των τρακτέρ, τις φυτείες ζάχαρης, τα σχολεία, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο ποτέ δεν επισκέφθηκαν τις φυλακές».



«Oι περισσότεροι όμως Ευρωπαίοι διανοούμενοι του 20ού αιώνα», συνεχίζει ο Λίλα «επισκέφθηκαν τις Συρακούσες μόνο με τη φαντασία τους, αναπτύσσοντας ενδιαφέρουσες και καμιά φορά πανέξυπνες ιδέες για να εξηγήσουν τα δεινά των λαών που ποτέ δεν συνάντησαν. Eξέχοντες καθηγητές, ταλαντούχοι ποιητές, και δημοσιογράφοι με μεγάλη επιρροή συγκέντρωσαν τα ταλέντα τους για να πείσουν όσους τους άκουγαν ότι ο σύγχρονοι τύραννοι ήταν απελευθερωτές, τα εγκλήματά τους ήταν ευγενή, όταν τα βλέπαμε από μια άλλη οπτική γωνία. Οποιος γράψει την πνευματική ιστορία του 20ού αιώνα σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλο στομάχι...».
Ιnfo



-Mark Lilla, «The Reckless Mind: Intellectuals in Politics», εκδ. «New York Review of Books»


-Buruma Ian και Margalit Avishai, «Δυτικισμός: Η Δύση στα μάτια Αλλων», εκδ. «Κριτική»


-Ρίτσαρντ Γουόλιν, «Η γοητεία του ανορθολογισμού», εκδ. «Πόλις»


Tου Πασχου Μανδραβελη


Από: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_08/03/2009_306787




--
Δούδης Δημήτρης
Μαθηματικός

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δε λεγόταν Αλεξάντροβα η συνεργός του Ριντζάι - Βίντεο

DimosDimaresis

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιος είναι ο καλεσμένος στον Παπαδάκη; - Βίντεο

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η "ραγισμένη καρδιά" του Παναγιώτη Ψωμιάδη - Βίντεο

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέντε από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου που σύντομα δε θα υπάρχουν λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Key West, Florida το Zero Miles όπως το αποκαλούν οι Αμερικάνοι στην Φλόριντα, κοντά στη Κούβα.







Τα νησιά Tuvalu φτιαγμένα πάνω σε 4 κοράλλια, κοντά στις ακτές τις Αυστραλίας.








H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΔΙΒΩΝ, αυτό το έθνος νησιών αποτελείται από 1.200 νησάκια, των οποίων 250 κατοικούνται. Με μια μέγιστη ανύψωση μόνο 2,3 μέτρων, και μια μέση ανύψωση ακριβώς 1,5 μέτρων, είναι εύκολο να φανεί γιατί οι Μαλδίβες πρόκειται να πλημμυρίσουν από μόνο μια μικρή αύξηση στις στάθμες θάλασσας.

Τα νησιά Πατε και Νταου, δύο μικρά νησιά στο Αρχιπέλαγος Lamu, κοντά στις ακτές της Κενυας.









Τα Κιριμπάτι με έκταση 13500000τ.χ βρίσκονται στα μέσα του Ειρηνικού Ωκεανού.

Από: anopetra-eleos.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μου έκλεψαν ακόμα και τη ζάχαρη - Βίντεο

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Ψωμιάδης σε ρόλο... κομμωτή! - Βίντεο

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Της έκλεψαν μια από τις τρεις "Ferrari" - Βίντεο

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς λειτουργεί ο παραδειγματισμός

Μήνυμα αναγνώστη
…….

-Μία ομάδα επιστημόνων τοποθέτησε 5 πιθήκους σε ένα κλουβί και στη μέση έβαλε μία σκάλα με μερικές μπανάνες στην κορυφή.

-Κάθε φορά που ένας πίθηκος ανέβαινε στη σκάλα, οι επιστήμονες κατέβρεχαν τους υπόλοιπους πίθηκους με παγωμένο νερό.
-Μετά από λίγο κάθε φορά που ένας πίθηκος ανέβαινε στη σκάλα, οι υπόλοιποι ορμούσαν και τον ξυλοκοπούσαν.
……..
Συνεχίζεται…

-Σε σύντομο χρονικό διάστημα, κανένας πίθηκος δεν ανέβαινε πια στη σκάλα παρά τον έντονο πειρασμό.
-Τότε οι επιστήμονες αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον ένα από τους πίθηκους. Το πρώτο πράγμα που έκανε αυτός ο νέος πίθηκος ήταν να ανέβει στη σκάλα. Αμέσως οι υπόλοιποι τον ξυλοκόπησαν. Μετά από μερικά ξυλοκοπήματα, ο νεοφερμένος έμαθε να μην ανεβαίνει στη σκάλα παρότι δεν ήξερε γιατί.
-Στη συνέχεια αντικαταστάθηκε και 2ος πίθηκος και συνέβη το ίδιο με τον 1ο πίθηκο να συμμετέχει στο ξυλοκόπημα του δεύτερου. Άλλαξε και 3ος πίθηκος και συνέβη το ίδιο. Ήρθε και 4ος και το ξυλοκόπημα συνεχίστηκε και τέλος αντικαταστάθηκε και ο 5ος.
-Αυτό που είχε απομείνει, ήταν μια ομάδα πιθήκων που παρότι δεν είχαν δεχτεί ποτέ παγωμένο νερό, συνέχισε να ξυλοκοπά όποιον πίθηκο επιχειρούσε να ανέβει στη σκάλα.Αν μπορούσε κάποιος να ρωτήσει τους πίθηκους γιατί ξυλοκοπούσαν όποιον προσπαθούσε να ανέβει, θα απαντούσε:


“Δεν ξέρω – αλλά έτσι γίνονται τα πράγματα εδώ”
Σας ακούγεται γνωστό;


«Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα.

Και δεν είμαι σίγουρος για το σύμπαν."

Albert Einstein




Από: http://mirikastiko.blogspot.com/2009/03/blog-post_11.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε γιατί οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένα δημοτικά τέλη

Διαβάστε στο δικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης γιατί οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένα δημοτικά τέλη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προσλήψεις 307 νέων μόνιμων υπαλλήλων στο Δήμο Αθηναίων

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης, πότε αναμένεται η προκήρυξη του δήμου Αθηναίων για την πρόσληψη 307 νέων μόνιμων υπαλλήλων και σε ποιους αφορά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δωρεάν Microsoft Office 14 αλλά με διαφημίσεις


Μήνυμα αναγνώστη
.....
Σύμφωνα με δηλώσεις του Stephen Elop, President of Microsoft Business Division, η Microsoft σκοπεύει να παρουσιάσει μια δωρεάν έκδοση της αναμενόμενης σουίτας MS Office 14 που θα περιλαμβάνει διαφημίσεις μέσα στο περιβάλλον εργασίας.
Το MS Office 14 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στα καταστήματα το 2010 και με αυτή την κίνηση η Microsoft θα προσπαθήσει να αποκομίσει έσοδα από τις προβαλλόμενες διαφημίσεις γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να εξαλείψει την πειρατεία. …….

Συνεχίζεται…
Ο λαός μας λέει ότι “αν δεν μπορείς να αποφύγεις ένα βιασμό, απλά απόλαυσέ τον” και η Microsoft φαίνεται να πιστεύει ότι είναι καλύτερα να βγάζει κάτι παραπάνω από τις διαφημίσεις των δωρεάν εκδόσεων παρά να κυνηγάει την πειρατεία.ΣΧΟΛΙΟΛες και το Office 14 δεν θα μπορεί ο άλλος να το βάλει πειρατικό...Θα βάλει την free έκδοση για να του σπάνε τα νεύρα οι διαφημίσεις....Ρε τι λέτε εκεί στην Microsoft??? Πάτε καλά??? Παραισθησιογόνα παίρνετε????


Από: http://filiatranews.blogspot.com/2009/03/microsoft-office-14.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί περισσότερο από ένα μέτρο έως το 2100

Μήνυμα αναγνώστη

....
Το συνολικό επίπεδο της θάλασσας φαίνεται να αυξάνεται κατά πολύ υψηλότερο από τις προβλέψεις, λόγω των μεταβολών στους πόλους. Οι επιστήμονες της αλλαγής του κλίματος σε μια σύνοδο κορυφής στην Κοπεγχάγη είπαν ότι οι προηγούμενες εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών ήταν πολύ χαμηλότερες και ότι η στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί κατά ένα μέτρο ή περισσότερα έως το 2100. Επιπλέον, οι προβλέψεις δεν περιλαμβάνουν το δυνητικό αντίκτυπο της τήξης των πολικών πάγων.
……
Συνεχίζεται…

Οι συνέπειες για εκατομμύρια ανθρώπους στη γη θα είναι σοβαρές ανέφεραν οι επιστήμονες.
Το 10% εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού - περίπου 600 εκατομμύρια άνθρωποι - ζουν σε χαμηλού υψομέτρου περιοχές.


Από: http://my-greek.blogspot.com/2009/03/2100.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

H Αθήνα του περασμένου αιώνα - Βίντεο

Μήνυμα αναγνώστη

Από: www.athinapoli.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Ελλάδα στην 5η θέση παγκοσμίως για την Ώρα της Γης

Μήνυμα αναγνώστη

.......
Μόλις 17 μέρες απομένουν για την Ώρα της Γης 2009 (Σάββατο, 28 Μαρτίου, 20:30) και η Ελλάδα δηλώνει δυναμικό παρών στο μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε ποτέ στον πλανήτη.
Περισσότεροι από 160 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ήδη δηλώσει επίσημα τη συμμετοχή τους, φέρνοντας την Ελλάδα στην πέμπτη θέση παγκοσμίως, ελάχιστα πίσω από τον Καναδά, ανάμεσα στις χώρες με την εντονότερη συμμετοχή στην Ώρα της Γης.
Στην πρώτη θέση κατατάσσεται η γενέτειρα της πρωτοβουλίας, Αυστραλία ενώ την ακολουθούν η Γαλλία και το Βέλγιο.
……
Συνεχίζεται…


Η ενθουσιώδης ανταπόκριση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών στο κάλεσμα του WWF Ελλάς έχει ως αποτέλεσμα η ελληνική παρουσία στην Ώρα της Γης να έχει ξεπεράσει το 10% του παγκόσμιου στόχου συμμετοχής που δεν είναι άλλος από τις 1000 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.



«Η Ελλάδα για ακόμα μια φορά αποδεικνύει ότι όταν θέλει – μπορεί. Η πέμπτη θέση της χώρας μας σε μια άτυπη παγκόσμια κατάταξη ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν με τις περισσότερες πόλεις στην Ώρα της Γης έρχεται να το επαληθεύσει. Ωστόσο το μεγάλο στοίχημά μας είναι η ατομική συμμετοχή των πολιτών. Κάθε πολίτης που εγγράφεται ηλεκτρονικά στο http://www.earthhour.org/news/gr:el δεν δηλώνει απλά τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό γεγονός στον πλανήτη – Συνυπογράφει μια παγκόσμια έκκληση προς τους ηγέτες των Ηνωμένων Εθνών και απαιτεί γενναίες αποφάσεις στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη τον ερχόμενο Δεκέμβριο», δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς.


Πέραν της μαζικής κινητοποίησης δήμων και κοινοτήτων, πλήθος φορέων, σχολείων και επιχειρήσεων συμμετέχουν στην Ώρα της Γης, οργανώνοντας πρωτότυπες δράσεις. Περίπου 80 επιχειρήσεις και δεκάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν μέχρι τώρα ενώσει τις δυνάμεις τους στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, κλιμακώνοντας τις δραστηριότητές τους με στόχο την 28η Μαρτίου.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «Ώρα της Γης», επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.earthhour.org/greece
και για υποστηρικτικό υλικό τη σελίδα www.wwf.gr/eh09_downloads

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απάντηση στον κύριο Μαρκογιαννάκη από τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα

Μήνυμα αναγνώστη
......
Προς:- YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ Αθήνα, 06.03.2009
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ.
Υπ’ όψη κου. Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Υπ’ όψη κου. Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
-Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Τ.Γ.Α/Γ.Ε.Ν.
-Α.Τ. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
Υπ΄οψιν Διοικητου Α.Τ.

Θέμα: Η α/ 21.01.09 επιστολή σας με Α.Π.1026/3/14-α καθώς και η
συνάντηση του κου Μαρκογιαννάκη με τους κατοίκους της περιοχής
του Αγ. Παντελεήμονα.
.......
Συνεχίζεται...

Μετά την επίσκεψη σας στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα, την συνάντηση σας
μαζί μας και την διαβεβαίωση σας ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για την
αποσυμφόρηση της περιοχής από τον μεγάλο όγκο των Λαθρομεταναστών
(και ότι αυτό συνεπάγεται) και όπως εσείς ο ίδιος ανακοινώσατε την
λήψη έκτακτων μέτρων για την ελάφρυνση του βάρους που σηκώνουμε,
γιατί την εξάλειψη δεν είστε σε θέση να την επιτύχετε, έχουμε να
διαπιστώσουμε τα παρακάτω:

Οι περιπολίες που μας αναγγείλατε στα πλαίσια των ‘Άμεσης λήψης
μέτρων’ είναι ανεπαρκείς, αποσπασματικές , καθόλου ουσιαστικές και
αναποτελεσματικές. Το να εμφανίζονται ομάδες αστυνομικών με αργό
βήμα, συζητώντας μεταξύ τους, η με τα κινητά τους τηλέφωνα (που μάλλον
βόλτα φαίνεται να κάνουν παρά να περιπολούν), από την μια μεριά της
πλατείας και οι όποιοι μετανάστες να φεύγουν από την άλλη για να
τους αποφύγουν(ούτε καν τρέχοντας) είναι τουλάχιστον αστείο .Η
παρουσία των περιπόλων εξαντλείται στην πλατεία και όχι στους γύρω
δρόμους, με αποτέλεσμα όλοι οι δρόμοι γύρω και κάτω από την πλατεία
να έχουν γεμίσει μετανάστες. ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΔΕΙΑ αλλά ο ουσιαστικός έλεγχος καθώς και η σύλληψη και
απομάκρυνση των λαθρομεταναστών. Στην περιοχή και τους δρόμους πάνω
από την πλατεία η αστυνόμευση είναι εντελώς ανύπαρκτη. Αποτέλεσμα
αυτής της απουσίας της αστυνομίας και των περιπολιών είναι η ύπαρξη
παλιών οικημάτων και διαμερισμάτων που παρελαύνουν ανά εβδομάδα
καινούριοι λαθρο-μετανάστες και κανένας δεν παίρνει μέτρα, ούτε
έλεγχο κάνει.

Οι περιπολίες γίνονται δυο ημέρες και μετά σταματούν για μια
εβδομάδα και ξανά πάλι για 2 ημέρες και πάλι ανυπαρξία οποιουδήποτε
αστυνομικού ελέγχου.

Το αποτέλεσμα των ‘περιπολιών σας‘ είναι τέτοιο που η διακίνηση
τεράστιου αριθμού αλλοδαπών συνεχίζεται ανεμπόδιστα. Όλη η περιοχή
καθώς και η πλατεία ξαναγέμισε με μεγάλο αριθμό Αφγανών που
συνωστίζονται και Αφγανών μικροπωλητών που πουλάνε φαΐ (και τους
οποίους κανένας δεν ενοχλεί ούτε η δημοτική αστυνομία) καθώς και η
παιδική χαρά .

Κατόπιν όλων αυτών έχουμε να διαπιστώσουμε ότι , η παρουσία σας στην
περιοχή μας, την οποία φροντίσατε να καλυφθεί ευρέως από όλα τα
Μ.Μ.Ε, καθώς και οι εξαγγελίες των όποιων μέτρων από πλευράς σας ,
εξυπηρέτησαν επικοινωνιακούς προσωπικούς σας λόγους και τίποτα
ουσιαστικό .
Το συμβάν της επόμενης ημέρας της επίσκεψής σας έρχεται να συνηγορήσει
στην παντελή έλλειψη πρόθεσης λήψης μέτρων από πλευράς σας καθώς και
για τον εμπαιγμό μας .

Την επόμενη ημέρα ομάδα ‘αναρχικών‘;;; γνωστών αγνώστων;;;; γύρω στα
40 άτομα, κατηφόρισαν την πλατεία, έφτασαν έξω από το Α.Τ. του Αγ.
Παντελεήμονα, έσπασαν 10 αυτοκίνητα και έφυγαν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ,
ΦΩΝΆΖΟΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ‘‘ΜΗΝ ΤΡΈΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ‘‘για να συνεχίσουν
σπάζοντας το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και της Εμπορικής στην
Αχαρνών. Την ίδια ώρα το Α.Τ. ήταν ενισχυμένο με 70 άτομα (λόγω των
γεγονότων στο παρκάκι στην Πλ. Κύπρου) οι οποίοι μπήκαν μέσα στο
Τμήμα και παρακολουθούσαν από τα παράθυρα τους ‘αναρχικούς‘ να σπάνε
10 , όχι 2 η 3 αλλά 10 αυτοκίνητα. Όταν διαμαρτυρηθήκαμε για την
αδιαφορία και ανυπαρξία της αστυνομίας καθώς και για την
αδικαιολόγητη στάση των 70 αστυνομικών να ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ
μέσα από το Τμήμα τους αναρχικούς να σπάνε τα αυτοκίνητα μας, ο
Διοικητής μας έδειξε το έγγραφο με την ρητή εντολή να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ
ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΑΝ.

Κατόπιν όλων αυτών, θεωρούμε απαράδεκτο τον εμπαιγμό των κατοίκων
της περιοχής μας , από πλευράς του Υπουργείου και εσάς προσωπικά,
προκλητική και εγκληματική την αδιαφορία σας και θεωρούμε ότι πλέον
έχετε όλους τους κατοίκους ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ. Δεν είστε σε θέση να
προστατέψετε όχι μόνο την αξιοπρέπεια μας, την περιουσία μας, την
διαβίωση μας αλλά ούτε την ίδια μας τη ζωή.
Επίσης θεωρούμε χρέος μας την παρούσα να την κοινοποιήσουμε σε κάθε
ενδιαφερόμενο , δηλαδή σε κάθε πολίτη της χώρας .

Ευχαριστούμε για το ΤΙΠΟΤΑ που κάνατε και που κάνετε.


Οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

agiospanteleimonas@gmail.com


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Παπανδρέου περνάει το Σημίτη από το τεστ της αλήθειας

Από: www.epikairo.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τέσσερις σημαντικές ανακλήσεις προϊόντων

Παιδικό Παιχνίδι Νο1: http://dhmoths.blogspot.com/2009/03/blog-post_8923.html
Παιδικό Παιχνίδι Νο2: http://dhmoths.blogspot.com/2009/03/2.html
Παιδικό Παιχνίδι Νο3: http://dhmoths.blogspot.com/2009/03/3.html
Τέμπερες ζωγραφικής: http://dhmoths.blogspot.com/2009/03/blog-post_3109.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βενιζέλος: περί ποινικής ευθύνης υπουργών

Μήνυμα αναγνώστη
......
Πρόσφατη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου δείχνει ότι οι πολίτες ταυτίζουν τους βουλευτές, δηλαδή πρόσωπα που οι ίδιοι αξιολογούν περιοδικά και εκλέγουν ή δεν εκλέγουν, με φαινόμενα διαφθοράς σε ποσοστό 70%.
Ίσως αυτό να εξηγείται από το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια υποθέσεις σχετιζόμενες με την ποινική ευθύνη των υπουργών κυριαρχούν σχεδόν συνεχώς στην επικαιρότητα, χωρίς οι πολίτες να πείθονται ότι τα ζητήματα διερευνώνται και οι τυχόν ευθύνες καταλογίζονται.
…….
Συνεχίζεται…

Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι απέναντι στη στάση αυτή της κοινής γνώμης που λέει πολύ απλά ότι η κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης, δηλαδή η κρίση νομιμοποίησης των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών θεσμών έχει καταστεί κατά βάθος κρίση ηθική. Και μάλιστα τη στιγμή που η οικονομική κρίση απαιτεί πλεόνασμα πολιτικής εμπιστοσύνης προκειμένου να αναληφθούν γενναίες, ριζοσπαστικές και καλά στοχευμένες πρωτοβουλίες που θα σπάσουν το φαύλο κύκλο και θα επιτρέψουν να υπάρξει και να εφαρμοστεί ένα συνολικό σχέδιο διαχείρισης και υπέρβασης της κρίσης.


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από κάπου. Και το σημείο αυτό νομίζω ότι πρέπει να είναι ο θεσμός της ποινικής ευθύνης των υπουργών που οι πολίτες θεωρούν ότι οδηγεί είτε σε ατιμωρησία είτε στον πολιτικό ρεβανσισμό.


Σε όλες τις θεσμικά αναπτυγμένες χώρες και στην Ελλάδα ήδη από την εποχή των επαναστατικών συνταγμάτων και πάντως από τη συγκρότηση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, οι κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με την ποινική ευθύνη των υπουργών λαμβάνονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από το Κοινοβούλιο. Ιστορικά άλλωστε η ποινική ευθύνη των υπουργών γεννήθηκε ως αντίβαρο προς το ανεύθυνο του μονάρχη και ως πρόπλασμα της πολιτικής και πιο συγκεκριμένα της κοινοβουλευτικής ευθύνης των υπουργών. Η αρμοδιότητα αυτή του Κοινοβουλίου, δηλαδή της εκάστοτε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, έχει όμως κατά καιρούς λειτουργήσει είτε ως μηχανισμός πολιτικής εξόντωσης στελεχών της αντιπολίτευσης που βρισκόταν προηγουμένως στην εξουσία είτε ως μηχανισμός πολιτικής προστασίας στελεχών της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Το πρώτο το ζήσαμε την περίοδο 1989-1994, το δεύτερο την περίοδο 2007-2009. Είναι, από την άλλη, προφανές ότι το ζήτημα της ποινικής ευθύνης των υπουργών δεν μπορεί να αφεθεί στην γενική δικαιοδοσία των κοινών ποινικών δικαστηρίων γιατί αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα κάθε κυβερνητική πράξη ή παράλειψη να μετατρέπεται σε αντικείμενο ποινικής διερεύνησης με συνέπεια να καθίσταται πρακτικά αδύνατη η άσκηση οποιασδήποτε κυβερνητικής πολιτικής.

Όλα αυτά συζητηθήκαν διεξοδικά κατά τη διαδικασία αναθεώρησης την περίοδο 1995-2001, με στόχο να διαμορφωθούν λύσεις ευρύτερης αποδοχής, ικανές να συγκεντρώσουν την αναγκαία αναθεωρητική πλειοψηφία των 180 βουλευτών: Το ισχύον σήμερα άρθρο 86 του Συντάγματος ουσιαστικά διπλασιάζει το χρόνο μέσα στο οποίο μπορεί να κινηθεί η σχετική διαδικασία (τώρα το όριο είναι η λήξη της δεύτερης και όχι της πρώτης τακτικής συνόδου της Βουλής που εκλέγεται μετά την τέλεση της πράξης), το Ειδικό Δικαστήριο συγκροτείται με πιο διαφανή τρόπο από μέλη του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, προβλέπεται η φάση της κύριας ανάκρισης που διενεργεί αρεοπαγίτης, η ποινική προδικασία λήγει με την έκδοση βουλεύματος από δικαστικό συμβούλιο, καταργείται ο θεσμός των κατηγόρων βουλευτών που αντικαθίστανται από μέλος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ενώ ρυθμίζεται διαφανέστερα η μεταχείριση των συμμετόχων ώστε να διατηρείται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η δικαιοδοσία των κοινών ποινικών δικαστηρίων.

Όλα όμως αυτά αποδείχθηκαν ανεπαρκή και ατελέσφορα για υποθέσεις με μεγάλο χρονικό βάθος όπως αυτή της Siemens ή όταν κατηγορούνται εν ενεργεία υπουργοί ή πρώην υπουργοί που είναι στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Χρειάζονται συνεπώς πιο θαρραλέες και ριζοσπαστικές τομές που διατηρούν τον εγγυητικό ρόλο του Κοινοβουλίου, αλλά αφαιρούν την κρίσιμη απόφαση από την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία που δεν μπορεί να ενεργεί υπέρ φίλων και κατά εχθρών και την αναθέτουν σε δικαστικό όργανο όχι όμως τυχαίας συγκρότησης, αλλά υψηλού κύρους και ευρύτατης πολιτικής αποδοχής.


Πρόταση μου είναι η κρίση για την ανάγκη να διενεργηθεί ή όχι προκαταρκτική εξέταση κατά πρώην ή νυν υπουργού και η απόφαση για την άσκηση ποινικής δίωξης να ανατεθεί σε πενταμελές δικαστικό όργανο που συγκροτείται από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι επιλέγονται από την Ολομέλεια της Βουλής με την αυξημένη πλειοψηφία των δύο τρίτων (200/300). Η προκαταρκτική εξέταση θα διενεργείται από μέλος του οργάνου αυτού, ενώ μετά την άσκηση ποινικής δίωξης προβλέπεται ήδη η διεξαγωγή κύριας ανάκρισης και η έκδοση βουλεύματος για την παραπομπή ή όχι ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.


Μια τέτοια θεσμική καινοτομία μπορεί να εισαχθεί στο Σύνταγμα μόνο με αναθεώρηση στο πλαίσιο μιας ριζικής αλλαγής του θεσμού της ποινικής ευθύνης των υπουργών. Αυτό όμως χρονικά τοποθετείται μετά το 2012. Η διαδικασία που προτείνω μπορεί να ενταχθεί αμέσως και έως την αναθεώρηση του Συντάγματος στο επίπεδο του νόμου περί ευθύνης υπουργών και του Κανονισμού της Βουλής. Το δικαστικό αυτό όργανο έως την αναθεώρηση του Συντάγματος θα έχει τυπικά συμβουλευτική και επικουρική, αλλά ουσιαστικά αποφασιστική αρμοδιότητα. Δεν θέλω να εισέλθω τώρα στις δικαστικές και δικονομικές λεπτομέρειες για το πώς μπορεί αυτό να λειτουργήσει στο πλαίσιο του ισχύοντος άρθρου 86, αυτό όμως είναι εύκολο να γίνει.


Το σχήμα άλλωστε αυτό της αυξημένης πλειοψηφίας των δύο τρίτων πρέπει, πιστεύω, να υιοθετηθεί συνολικά ως προς τις σχέσεις της πολιτικής με τη δικαστική εξουσία, αρχής γενομένης από την επιλογή των προέδρων και των αντιπροέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των γενικών επιτρόπων της διοικητικής δικαιοσύνης και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η επιλογή, κατά το Σύνταγμα, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργικού Συμβουλίου. Έχει ήδη προταθεί αυτή να γίνεται μετά από δημόσια ακρόαση των προτεινομένων, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η αναγκαία τομή όμως είναι η επιλογή να γίνεται όχι από το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 2/3 μεταξύ ενός εύλογου αριθμού υποψηφίων που έχουν επαρκή προϋπηρεσία, χωρίς να καταστρατηγείται η επετηρίδα αλλά και χωρίς να ακυρώνεται η δυνατότητα επιλογής των ικανοτέρων.


Μέχρι την αναθεώρηση του Συντάγματος η σχετική διαδικασία μπορεί να εισαχθεί με τροποποίηση του κώδικα κατάστασης δικαστικών λειτουργών και του Κανονισμού της Βουλής ως νομοθετική αυτοδέσμευση του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εξακολουθεί να λαμβάνει τυπικά την απόφαση.


Τέτοιες θεσμικές καινοτομίες πιστεύω ότι μπορούν να τονώσουν το αίσθημα εμπιστοσύνης στους θεσμούς και να συμβάλουν στην υπέρβαση της καθολικής και βαθιάς κρίσης που διερχόμαστε ως κοινωνία.-


Πολιτικές Παρεμβάσεις » Άρθρα στον Τύπο » Νέοι θεσμοί ευθύνης

Από: http://papaioannou.wordpress.com/2009/03/10/%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%b6%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b5%cf%85%ce%b8%cf%8d%ce%bd%ce%b7%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων

«Ελπίζω να πετύχουμε τον στόχο στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που προσδοκώ ότι θα βάλει νέες ριζοσπαστικές δυνάμεις, όπως είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι. Η είσοδός μας στο Ευρωκοινοβούλιο θα ανοίξει τον δρόμο για την εκλογή εκπροσώπων μας και στην ελληνική Βουλή. Έχουμε ανάγκη από καινούργιες ιδέες, καινούργιους σχηματισμούς και καινούργια δράση», δήλωσε ο Αντώνης Καφετζόπουλος, που προστέθηκε στο ψηφοδέλτιο των Πράσινων για τις ευρωεκλογές.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

90χρονη συνελήφθη στη Λίμα για συμμετοχή σε... ληστεία

Η 90χρονη εμφανιζόταν με άλλες δυο γυναίκες ως υποψήφιες αγοράστριες σπιτιών. Την ώρα που η μια από τις τρεις διαπραγματευόταν την τιμή, οι άλλες δυο έκλεβαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.
Ένας ιδιοκτήτης κατάλαβε τη δράση τους, τις κυνήγησε. Η γιαγιά δεν τα κατάφερε στο τρέξιμο και τελικά τη… συνέλαβε.
Και αν και αποκαλύφθηκε ότι το μητρώο της ήταν... «λερωμένο» και από άλλες κλοπές, την άφησαν ελεύθερη λόγω ηλικίας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μακελειό με δέκα νεκρούς σε σχολείο της Στουτγάρδης - Βίντεο

Ένοπλος 17χρονος που φορούσε στολή παραλλαγής πυροβόλησε και σκότωσε δέκα μαθητές, σήμερα, σε σχολείο στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.
.......
Συνεχίζεται...




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έχει 6.000 Μπάρμπι!

Μόνο οκτώ Μπάρμπι κρατά στα χέρια της η κυρία Μπετίνα Ντόρφμαν από το Ντύσελντορφ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συλλέκτριες της κούκλας, αφού έχει περισσότερες από... 6.000 στην κατοχή της. Η κυρία Ντόρφμαν φωτογραφήθηκε με τη συλλογή της με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την πρώτη «κυκλοφορία» της Μπάρμπι (9 Μαρτίου 1959).


Συνεχίζεται...

Η επέτειος ωστόσο δεν βρίσκει στην καλύτερη κατάσταση τη Μattel, την εταιρεία που κατασκευάζει τη διάσημη πλην πολλάκις κατηγορηθείσα ότι προάγει σεξιστικά και χαμερπή πρότυπα κούκλα.
Όχι λόγω της κρίσης όσο λόγω του θανάτου της «μητέρας» της Μπάρμπι Ρουθ Χάντλερ το 2002.
Τη χρονιά εκείνη ο ετήσιος τζίρος της Μattel είχε φθάσει στα 2 δισ. δολάρια- η Μπάρμπι επωλείτο σε 150 χώρες του κόσμου με ρυθμό δύο κούκλες το δευτερόλεπτο! Εκτοτε άρχισε η κατρακύλα.
(RΕUΤΕRS/ΙΝΑ FΑSSΒΕΝDΕR)
………..
Από: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=17&artid=253505

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απήγαγε... γάιδαρο για να τον σώσει από τα βασανιστήρια

Το άτυχο ζώο απήγαγε κυριολεκτικά συγχωριανός του ιδιοκτήτη του, γιατρός στο επάγγελμα, για να το σώσει, και αφού του παρείχε φροντίδα στο σπίτι του το παρέδωσε στον δήμαρχο Τιρνάβου, ο οποίος το μετέφερε στο φιλόξενο πάρκο ζώων του δήμου.
Ο γιατρός Ανδρέας Κουτίνας, ο οποίος έπειτα από χρόνια διαμονής στην Ιταλία επέστρεψε στο χωριό του, δεν άντεχε να βλέπει καθημερινά τον 80χρονο γείτονά του να κακοποιεί τον γάιδαρο.
.....
Συνεχίζεται...

Παρά τις αλλεπάλληλες λογομαχίες μαζί του ο 80χρονος συνέχιζε να χτυπά ανελέητα το τετράποδο και η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο πριν από λίγες μέρες, όταν το χτύπησε τόσο βάναυσα που παραλίγο να του βγάλει το ένα μάτι.


Τότε ο γιατρός απήγαγε το ζώο, το φιλοξένησε για λίγες μέρες σε ζεστό και φιλικό χώρο του σπιτιού του και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, και στη συνέχεια το παρέδωσε στον δήμαρχο Τιρνάβου Χρ. Κιτσίδη και στο πάρκο ζώων του δήμου. Στο φιλόξενο πάρκο ζώων του δήμου μεταφέρθηκε το άτυχο ζώο



Περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11421&subid=2&tag=8405&pubid=2654822


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θοδωρής Καλούδης, ποδοσφαιριστής του Περαμαϊκού: «Όταν με χτύπησε ο κεραυνός έχασα τον κόσμο»

«Ένιωσα μια μαυρίλα, ένα κάψιμο που πέρασε μέχρι το στομάχι και μ΄ άφησε κάτω, σωριασμένο στο έδαφος. Δεν ήξερα τι μου γινόταν, ούτε και κατάλαβα πώς και πότε συνήλθα. Στο νοσοκομείο οι γιατροί μου είπαν πως με είχε χτυπήσει κεραυνός...».

O 25χρονος ποδοσφαιριστής του Περαμαϊκού Θοδωρής Καλούδης μακαρίζει την τύχη του. Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως απέφυγε τα χειρότερα όταν τον χτύπησε κεραυνός, μόλις την περασμένη Κυριακή, στην περιοχή Κοσκινού της Ρόδου, στον αγώνα κόντρα στον Διαγόρα Βατίου για τη Δ΄ Εθνική.....

Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σκότωσε εννέα άτομα πριν πεθάνει από αυτοτραυματισμό - Γυναίκα με το τριών μηνών βρέφος της ανάμεσα στα θύματα - Βίντεο

Kαταλήφθηκε από αμόκ, βγήκε στους δρόμους και άρχισε να πυροβολεί όποιον εύρισκε μπροστά του. Πριν ο δράστης πέσει νεκρός, σκότωσε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα με το μόλις τριών μηνών βρέφος της.
Ο 35χρονος έσπειρε το θάνατο, καταδιωκόμενος από αστυνομικούς, σε δύο κωμοπόλεις, στο νότιο τμήμα της Αλαμπάμα.
….
Δείτε το βίντεο

Συνεχίζεται…


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι 82 πιθανοί στόχοι τρομοκρατών σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της αστυνομίας

Πρόκειται για 54 φυσικά πρόσωπα και 28 εγκαταστάσεις.

Στον σχετικό κατάλογο περιλαμβάνονται 17 εκδότες και δημοσιογράφοι τηλεοπτικών σταθμών, 14 εισαγγελείς και δικαστές, 10 επιχειρηματίες, τέσσερις τραπεζίτες, δύο μέλη της κυβέρνησης, δύο στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, τέσσερις δημόσιοι λειτουργοί και ένας βουλευτής του κόμματος ΛΑΟΣ.
....
("κλικ" για ανάγνωση)
.....
Περισσότερα: Το Βήμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι λέει η Ιερά Σύνοδος για το Νύφωνα Αναστασόπουλο, το μοναχό που κατηγορείται για ασέλγεια εις βάρος ανήλικων μοναχών

ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Αθήναι, τη 10η Μαρτίου 2009

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Μετά θλίψεως επληροφορήθημεν την σύλληψιν του φερομένου ως παλαιοημερολογίτου κληρικού Νήφωνος Αναστασοπούλου δια σοβαράς κακουργηματικάς πράξεις. Ο εν λόγω υπήρξε Κληρικός (Αρχιμανδρίτης) της Εκκλησίας των ΓΟΧ Ελλάδος μέχρι την 28-11/11-12-1998, οπόταν δια της υπ’ αριθμ. 15/1998 αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου συνεδριασάσης ως Συνοδικόν Δικαστήριον, επεβλήθη εις αυτόν η ποινή της καθαιρέσεως, απεγυμνώθη πάσης ιερατικής χάριτος και εξουσίας και επανήλθε εις την τάξιν των μοναχών, παυομένου τούτου και εκ του αξιώματος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης.
…….
Συνεχίζεται…

Δυστυχώς ο καθαιρεθείς, αντί να αποδεχθεί εν ταπεινώσει το επιτίμιον και να διάγει τον βίον του εν μετανοία ως απλούς μοναχός, αθέτησε την απόφασιν και εγκατέλειψε την Εκκλησίαν των ΓΟΧ.. Έκτοτε ο π. Νήφων ακολουθεί ιδίαν οδόν και δεν ανήκει εις την κανονικήν Εκκλησίαν των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών, η οποία πλέον δεν φέρει ουδεμίαν ευθύνην δια τας οιασδήποτε πράξεις του.


Λυπούμεθα δια τα καταγγελλόμενα, δια τα οποία έχει επιληφθεί ήδη η δικαιοσύνη και θα αποφανθεί. Το γεγονός -όμως- θα δώσει εκ νέου αφορμήν δια τον διασυρμόν του ονόματος του Χριστού και της Εκκλησίας Του, η οποία όμως, ως Θεανθρώπινος οργανισμός, παραμένει αλώβητος από τας αμαρτίας των τυχόν αναξίων λειτουργών της, πολλώ δε μάλλον των καθηρημένων τοιούτων.




Εκ του γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...