Ειδήσεις

13 Σεπ 2008

Έχασε τη ζωή του την ώρα που έκανε γκράφιτι στο σταθμό του ΗΣΑΠ, στα Άνω Πατήσια

Καλυμμένοι με κουκούλες και «οπλισμένοι» με σπρέι εισέβαλλαν τα ξημερώματα στο σταθμό του ΗΣΑΠ, στα Άνω Πατήσια.
Ήθελαν να βάψουν τα τρένα με σχέδια γκράφιτι αλλά ένας από αυτούς έπαθε ηλεκτροπληξία ενώ έβαφε έναν συρμό.
Στον σταθμό του ΗΣΑΠ εκείνη την ώρα υπήρχε βάρδια ασφαλείας αλλά οι νεαροί φοβήθηκαν και δεν ζήτησαν βοήθεια... Μετέφεραν το φίλο τους, στο δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου και τον εγκατέλειψαν, αφού φώναξαν πρώτα ασθενοφόρο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μειώνεται η διαφορά της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «ALCO» η οποία δημοσιεύεται αύριο στο «Πρώτο Θέμα»

Συγκεκριμένα η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 27,1 και το ΠΑΣΟΚ 26,7%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,2, ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σημειώνει ελαφρά πτώση, με 10,5%, ο ΛΑΟΣ 3,9% ενώ υψηλό ποσοστό, 2,1%, συγκεντρώνουν και οι Οικολόγοι.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ξέφρενη πορεία φορτηγού στην περιοχή του Ζωγράφου, άφησε πίσω της συντρίμμια 25 αυτοκινήτων

Σε είκοσι πέντε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε δυο διαφορετικούς δρόμους στην περιοχή του Ζωγράφου, προκάλεσε ζημιές, άγνωστος που οδηγούσε φορτηγό μάρκας «Mercedes» το οποίο προηγουμένως είχε κλέψει από την ίδια περιοχή.
Ο άγνωστος, αφού επιβιβάστηκε στο φορτηγάκι, ξεκίνησε μία ξέφρενη πορεία, κατά την οποία προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε 25 αυτοκίνητα τα οποία ήταν παρκαρισμένα σε τρεις διαφορετικούς δρόμους.
Τραυματίες δεν υπάρχουν ενώ ο άγνωστος οδηγός, αναζητείται.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καταστροφή ελαιώνα στο Μαρκόπουλο

Μήνυμα αναγνώστη
….
Κατοικώ στο Μαρκόπουλο Αττικής και έχω έναν ελαιώνα ο οποίος πάει να καταστραφεί εξαιτίας μιας εταιρείας που βρίσκεται δίπλα.
Αυτή κάνει χωματουργικές εργασίες και ρίχνει χώματα στο δικό μου οικόπεδο με αποτέλεσμα οι ελιές μου να είναι αυτήν τη στιγμή, μισοθαμένες από χώματα και φυσικά χωρίς καρπούς.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η πρώτη μέρα στο 1ο Δημόσιο Νηπιαγωγείο της Ραφήνας για τα δίδυμα του Καραμανλή

Λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, συνοδευόμενα από τη Νατάσα Παζαΐτη, έκαναν ποδαρικό στο νέο τους σχολικό περιβάλλον, στο οποίο θα φιλοξενηθούν για ένα χρόνο. Ο λόγος για το 1ο Δημόσιο Νηπιαγωγείο Ραφήνας, το «πολυεθνικό σχολείο», όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται λόγω της παρουσίας πολλών παιδιών από τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Ρουμανία, ακόμα και την Αφρική, όπου αθόρυβα φρόντισε να τα εγγράψει τον περασμένο Ιούνιο η μητέρα τους.
...........
Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=1&catid=16&artid=832049&pg=1

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το βίντεο της επίθεσης κουκουλοφόρων σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης



Με βόμβες μολότοφ και γκαζάκια επιτέθηκαν κουκουλοφόροι, σήμερα, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, στο αστυνομικό τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη.
Από τη φωτιά καταστράφηκαν δυο περιπολικά και δυο μοτοσικλέτες της αστυνομίας, ενώ υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε 20 κατασχεμένα μοτοποδήλατα και στο θυρωρείο του τμήματος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μπήκε με το αυτοκίνητο σε μαγαζί στο Νέο Κόσμο - Όταν συνήλθε είπε ότι μπέρδεψε το φρένο με το γκάζι!

Μπήκε με το αυτοκίνητό της σε κατάστημα ψιλικών.
Ευτυχώς, το μαγαζί ήταν υπό κατασκευή, έβαζαν ράφια και εμπορεύματα οι άνθρωποι και ευτυχώς, δεν ήταν κανένας μέσα.
Η οδηγός όταν συνήλθε είπε ότι μπέρδεψε το φρένο με το γκάζι!
Το συμβάν έγινε χθες το πρωί στο Νέο Κόσμο.
.......
Ηρώ Χριστοπούλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αξιότιμε πρωθυπουργέ κ. Κ. Καραμανλή...

Μήνυμα αναγνώστη
…………..
Σας κοινοποιώ την επισυναπτόμενη επιστολή που απέστειλα εχθές συστημένη στον πρωθυπουργό της Ελλάδος. Δεν γνωρίζω εάν και πότε θα την διαβάσει. Δεν είναι άλλωστε κάτι που πιστεύω ότι θα έχει αποτέλεσμα. Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο βήμα που πρέπει να πραγματοποιήσουμε όλοι οι Έλληνες:


Αξιότιμε πρωθυπουργέ κ. Κ. Καραμανλή,

Αποτελώ έναν νέο – σχετικά – πολίτη και εργαζόμενο αυτού του κράτους. Οι σπουδές μου είναι η Οδοντιατρική (σπούδασα στην Οδοντ. Σχολή της Θες/νικης μετά από πανελλήνιες εξετάσεις), ενώ εργάστηκα και αρκετά χρόνια όντας φοιτητής με την ιδιότητα του προγραμματιστή – ως υπάλληλος σε εταιρίες. Στην πορεία της αποφοίτησής μου από τη σχολή απέκτησα ένα παιδί. Αργότερα υπηρέτησα κανονικά τη θητεία μου…
………
Συνεχίζεται…

στον ελληνικό στρατό και μετά την απόλυσή μου απέκτησα και ένα δεύτερο παιδί. Έτσι, μετά την απόλυση από τον στρατό ξεκίνησα την ‘καριέρα’ μου ως οδοντίατρος.
Την οδοντιατρική την ασκώ κάτι παραπάνω απο 4 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Θεσσαλονίκη. Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησα να εργάζομαι θεωρούσα ότι η πορεία του επαγγέλματός μου θα είναι σταθερά ανοδική και με το χρόνο θα εξελίσσεται και η κοινωνική-ιατρική μέριμνα του κράτους. Αντίθετα, εξαρχής παρατήρησα ότι το ίδιο το κράτος, εδώ και 20 χρόνια είναι η αλήθεια, θεωρεί την οδοντιατρική πράξη ανούσια και την πρόληψη άχρηστη. Αυτό που μετράει είναι οι πράξεις και όχι τα λόγια. Και οι πράξεις δείχνουν ότι το ελληνικό κράτος μέσα από τα διάφορα ταμεία σπρώχνει εδώ και πολλά χρόνια τους ασθενείς μακριά από τα οδοντιατρεία και ιδιαίτερα για το αυτονόητο: τον έλεγχο και την πρόληψη. Εκτός αν θεωρείτε ότι το κόστος για κάποια οδοντιατρική πράξη είναι κοντά στα 6-7 εύρω που είναι η επιστροφή στον φορολογούμενο ασφαλισμένο. Ωστόσο, δέχτηκα το γεγονός ότι τα ταμεία είναι σε μεταβατικό στάδιο και ίσως με κάποιες ΣΩΣΤΕΣ μεταρρυθμίσεις κάποια πράγματα βελτιωθούν. Αμέσως μετά όμως ήρθε μια νέα ‘καμπάνα’... μαθαίνω μια ωραία πρωία ότι η σύνταξη που θα λάβω μετά από Χ χρόνια θα είναι το καταπληκτικό ποσό των 445 ευρώ! Μάλιστα, λέω δεν μπορεί κάτι θα αλλάξει και εκεί με τις μεταρρυθμίσεις των ταμείων. Παράλληλα, από τη στιγμή που απέκτησα παιδιά άρχισα να ψάχνω τις παροχές του κράτους για τις ανεπάγγελτες μητέρες, για τα παιδιά και τους νέους γονείς, για τους νέους ελ.επαγγελματίες, για νέες οικογένειες κλπ κλπ. Τ Ι Π Ο Τ Α .... έχεις γονείς; Καλώς... έχεις περιουσία; Ακόμα καλύτερα.... Έχεις 3+ παιδιά; Κάτι ελάχιστο θα πάρεις ...Αυτό που μας διδάσκει δηλαδή το ελληνικό κράτος, είναι ότι το ένα παιδί είναι ΜΗΔΕΝ, τα δύο παιδιά είναι ΜΗΔΕΝ .... από τρία και πάνω είσαι πολύτεκνος...Είσαι νέος και υπάλληλος; Θα ζήσεις μια ζωή με ψίχουλα και ανασφάλεια. Είσαι επαγγελματίας, αυτοαπασχολούμενος; Θα ζεις μια ζωή μέσα στην αβεβαιότητα, στο ρίσκο, στις αλλαγές προς το χειρότερο, στην απογοήτευση και στην αγανάκτηση. Θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρχουν γονείς από πίσω για να ενισχύουν; Και αν δεν υπάρχουν γονείς ή δεν μπορούν; Δεν μπορώ να το κατανοήσω ειλικρινά αυτό: Γιατί δεν είναι αναλογική η βοήθεια και οι παροχές όπως γίνεται σε πολιτισμικά και κοινωνικά ανεπτυγμένες χώρες; Ή μήπως είμαστε αναπτυσσόμενη και όχι αναπτυγμένη χώρα; Αφού ξεπέρασα και αυτή την παράλογη και άδικη κατάσταση αποφάσισα να παραμείνω στην χώρα που γεννήθηκα και μεγάλωσα και να μην πάρω την οικογένειά μου και να ξενιτευτώ σε κάποια πολιτισμένη και πιο δίκαιη χώρα. Διότι, αδικίες και λάθη υπάρχουν παντού, ώστοσο το όριο και οι προφάσεις είναι που σε εξωθούν σε απογοήτευση, θλίψη, οργή κλπ.
Έτσι, μετά από όλες αυτές τις απογοητεύσεις ήρθε και το πρώτο πισώπλατο χτύπημα. Διαβάζω ξαφνικά ένα πρωινό στο internet ότι η κυβέρνηση με θεωρεί φοροφυγά! Με θεωρεί καταρχήν εγκληματία και υπεύθυνο για τα μύρια κακά της χώρας μου. Είμαι ένοχος χωρίς να έχω δικαίωμα άποψης, χωρίς να έχω δικαίωμα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Και μαζί με μένα βάζει στο τσουβάλι και πολλούς, χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες. Είμαστε ο εύκολος στόχος. Μια τέτοια φορολογική ‘λαιμητόμος’ σαυτή την κατηγορία εργαζομένων έχει τα εξής 2 μεγάλα πλεονεκτήματα:

1) Δεν αποτυπώνεται εύκολα και ξεκάθαρα μείωση εισοδήματος λόγω φόρου.
2) Δεν μπορούν να κάνουν μαζικές απεργίες που θα νεκρώσει το όλο σύστημα σε αντίθεση με παρόμοια φορολόγηση των υπαλλήλων (δημοσίων και ιδιωτικών).
Τι σημαίνει όμως για έναν ελ.επαγγελματία αυτή η νέα φορολόγηση; Γιατί , ακόμα και οι ιατροί και οδοντίατροι διέρχονται μεγάλη κρίση. Μόνο στη Θες/νίκη οι οδοντίατροι είναι περισσότεροι από 1000 και κάθε χρόνο αυξάνονται. Παρόλα αυτά πολλοί είναι στο όριο των 900-1200 ευρώ το μήνα, αρκετοί κλείνουν ή κάνουν και δεύτερη εργασία, ενώ δεν λείπουν και αυτοί(νεώτεροι) που φεύγουν για άλλες χώρες. Έτσι, ένας μέσος οδοντίατρος σχετικά νέος(30-40 ετών), που βγάζει με το ζόρι 900-1200 ευρώ αν υποθέσουμε ότι ισχύσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, θα μειωθεί το εισόδημά του χωρίς πολλά πολλά στα 800-950 ευρώ! Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει να μειώσει το ‘μισθό’ ενός εργαζόμενου κατά 100-200 ευρώ το ελάχιστο ΑΝΑ ΜΗΝΑ με ΠΡΟΣΧΗΜΑ ότι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ στην πλειοψηφία τους οι εν λόγω κατηγορίες εργαζομένων; Αν δεν είναι αυτή γενικευμένη ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ θέση τότε ποια είναι; Αν συνυπολογίσουμε και την συνεχιζόμενη αύξηση σε όλους τους τομείς τότε αμέσως διαφαίνεται ότι η απλή διαβίωση θα αποτελεί στόχο και όχι η σχετικά ικανοποιητική διαβίωση, ούτε βέβαια η εξέλιξη της εργασίας και η βελτίωση του εργασιακού εξοπλισμού, αλλά και η μετεκπαίδευση, η οποία θα αποτελεί προνόμιο των πλουσίων και μόνο (το κόστος μετεκπαίδευσης ξεπερνά τα 3500-4000 ευρώ το χρόνο). Ειδικότερα, άν προσθέσουμε και τα έξοδα μιας μέσης οικογένειας καταλήγουμε στο ότι 900-1000 ευρώ ΔΕΝ φτάνουν και χρειάζεται βοήθεια είτε από γονείς είτε από εργασία της συζύγου. Έτσι, όμως προκύπτουν νέα έξοδα (babysitting κλπ). Συγχρόνως εγείρεται ένα ερώτημα ηθικό και κοινωνικό. Γιατί ένας εργαζόμενος χωρίς έξοδα και ρίσκο για την εργασία του (υπάλληλος) έχει το δικαίωμα (και καλώς το έχει) για αφορολόγητο, ενώ ένας εργαζόμενος (επαγγελματίας) δεν έχει το δικαίωμα αυτό παρότι μπορεί να προσφέρει εργασία σε κάποιους υπαλλήλους, να έχει πολλά πάγια έξοδα και φυσικά το ρίσκο να χάσει επενδύσεις και κόπους ετών; Γιατί δεν υπάρχει ίδιος φορολογικός συντελεστής που να διαφοροποιείται ανάλογα με τα έσοδα που δηλώνει κανείς και να μην εξαρτάται ο συντελεστής από το επάγγελμα;
Πριν φτάσω στο επιμύθιο, συνεχίζω τις αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Ξαφνικά μπαίνουν στο παιχνίδι και πάλι τα τεκμήρια. Πλέον, δεν έχει σημασία το ότι για ότι έχεις αποκτήσει μέσα στα χρόνια, είτε από γονείς, είτε από δάνεια, είτε από αποταμιεύσεις, είτε από λαχεία κλπ έχεις ΉΔΗ πληρώσει φόρους, χαρτόσημα κλπ κλπ. Ήρθε η ώρα να ξαναπληρώσουμε. Ακόμα και για τις δόσεις στις κάρτες που χρησιμοποιούμε! Μόνο αν έχεις αρκετό χρήμα να φτίαχνεις εταιρίες υπεράκτιες ή ΕΠΕ κλπ και βάζεις εκεί ακίνητα, έσοδα, αυτοκίνητα κλπ ίσως ξεφεύγεις από τις στραβές δαγκάνες του νόμου....
Για πείτε μου λοιπόν κ.Κ.Καραμανλή, πως μπορώ εγώ με ~1000 ευρώ το μήνα που θα γίνουν ~900 ευρώ το μήνα να ανταπεξέλθω με 2 παιδιά και με τα έξοδα απο ΔΕΗ,ΕΥΑΘ,supermarket κλπ να αυξάνονται διαρκώς; Πως μπορώ να πληρώσω φόρους για σπίτια που μπορεί να μου αφήσαν οι γονείς και είναι ακόμα σε δάνεια;Ή για επαγγελματική στέγη που και γιαυτή φροντίσαν πριν από 15 χρόνια και αγοράσαν οι γονείς; Για αυτοκίνητο που επίσης φροντίσαν οι γονείς; Δυστυχώς ή ευτυχώς οι γονείς (και οι τέσσερις) είναι εργαζόμενοι και βγάζουν χρήματα ικανοποιητικά με κούραση και προσπάθεια. Κάνουν χρόνια αποταμίευση, προσπαθούν εδώ και χρόνια για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών τους. Εσείς προσπαθείτε να σβήσετε και όλα τα χρόνια προσπάθειάς τους αλλά και να ‘μαυρίσετε’ το μέλλον των δικών μας παιδιών. Θα πρέπει άραγε με τα νέα ‘μεταρρυθμιστικά’ μέτρα να πουλήσουμε κάθε περιουσιακό στοιχείο, κάθετι που μας άφησαν οι γονείς μας, να μείνουμε ακόμα και στο ενοίκιο, ώστε να ΜΗΝ είμαστε προνομιούχοι; Διότι έτσι αντιμετωπιζόμαστε όλοι οι πολίτες από εσάς. Πολύ περισσότερο οι ελεύθεροι επαγγελματίες … εμείς είμαστε τα ‘μαύρα πρόβατα’….


Πόσα χρήματα θεωρείτε θα κερδίσετε από τους πραγματικούς φοροφυγάδες; Μήπως απλά θα μαραζώσουν περισσότεροι μικροί & μεσαίοι αστοί; Κάνοντας απλά κάποιες υποθέσεις:
-Πόσα χρήματα θα κέρδιζε το Ελ.Δημόσιο αν ΔΕΝ πληρώναμε τόσα πρόστιμα στην ΕΕ ;
-Πόσα χρήματα θα κέρδιζε το Ελ.Δημόσιο αν φορολογούνταν περισσότερο τα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων;
-Πόσα χρήματα θα κέρδιζε το Ελ.Δημόσιο αν δεν πληρώναμε τόσες δεκαετίες ‘μίζες’ σε εταιρίες όπως η Siemens και αν διεκδικούσαμε τα χαμένα χρήματα απο Siemens και τους επίορκους;
-Πόσα χρήματα θα κέρδιζε το Ελ.Δημόσιο αν αξιοποιούσε τα ακίνητα του Αγίου Όρους ή αυτά που διαπραγματεύται με το Αγ.Όρος;
-Πόσα χρήματα θα κέρδιζε το Ελ.Δημόσιο αν εδώ και δεκαετίες εξαφανίζονταν η γραφειοκρατεία και υπήρχε σοβαρή μηχανογράφηση;
-Πόσα χρήματα θα κέρδιζε το Ελ.Δημόσιο αν αξιοποιούσε επαρκώς τα Ευρωπαικά πακέτα επιδοτήσεων;
-Πόσα χρήματα θα κέρδιζε το Ελ.Δημόσιο αν διεκδικουσε χρήματα από κακοτεχνίες εργολάβων;
-Πόσα χρήματα θα κέρδιζε το Ελ.Δημόσιο αν είχε καλύτερους όρους στις συναλλαγές με εργολάβους στα διάφορα έργα;(βλέπε διόδια κλπ)
-Το κτηματολόγιο εφόσον είχε εγκριθεί απο ΕΕ και ελληνική κυβέρνηση για χρηματοδότηση χωρίς να επιβαρύνονται οι πολίτες γιατί τελικά απέτυχε και τώρα επιβαρυνόμαστε;
-Πότε επιτέλους θα πληρώνει αυτός που ΔΕΝ κάνει σωστά τη δουλειά του;
-Πότε επιτέλους θα πληρώνουν οι πολιτικοί που ΔΕΝ κάνουν σωστά τη δουλειά τους;
Είναι δικαιολογία ότι κάποιος πολιτικός δηλώνει ‘βλακεία’, ‘αμέλεια’, ‘αφέλεια’ και όχι μόνο παραμένει στη θέση του, αλλά δεν λογοδοτεί για τις υπογραφές του; Και λογοδότηση όχι στην κάλπη, στο δικαστήριο, όπως κάθε Έλληνας πολίτης.
-Πότε επιτέλους θα πληρώνει ο πρωθυπουργός που ΔΕΝ κάνει σωστά τη δουλειά του;
Και όταν λέω να πληρώνει, εννοώ ΌΧΙ ηθικά ή ‘πολιτικά’ ΜΟΝΟ. Αλλά και στη δικαιοσύνη και φυσικά με οικονομικό κόστος!
-Γιατί δεν δίνετε πρώτοι εσείς οι πολιτικοί το καλό παράδειγμα; Να ΜΗΝ έχετε αφορολόγητα. Να ΜΗΝ έχετε ελαφρύνσεις κλπ. Να μην έχετε παροχές. Να ΜΗΝ έχετε επιχειρηματικές δραστηριότητες κλπ κλπ. Να ΓΙΝΕΤΕ έλληνες πολίτες και ΌΧΙ υπερ-πολίτες. Να έρθετε κοντά στο λαό. Να ζήσετε ένα-δύο μήνες με βασικό μισθό, ένα-δύο μήνες με κατώτατη σύνταξη, να καθήσετε για ένα-δύο μήνες να περιμένετε σε νοσοκομεία,ΙΚΑ,εφορίες κλπ.... ΠΩΣ αποφασίζετε για ένα κράτος που ΔΕΝ έχετε ιδέα ΠΩΣ είναι να ζεις σαυτό;
-Για ποιο λόγο πληρώνουμε για ένα ακίνητο για αμοιβές εργολάβου,εργατών,μηχανικών,δικηγόρων κλπ οι οποίοι πληρώνουν μετά στην εφορία για αυτό το ακίνητο από τα έσοδα τους. Για ποιο λόγο πλήρωνουμε το κράτος για το σχέδιο (την έγκρισή του). Για ποιο λόγο πληρώνουμε φπα και άλλους φόρους στα διάφορα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για ένα ακίνητο. Για ποιο λόγο πληρώνουμε εφορία,τράπεζες, δόσεις, επιτόκια, χαρτόσημα κλπ για ένα ακίνητο...Όλα αυτά τα χρήματα, αν προσθέσουμε και το κτηματολόγιο πλέον ΠΟΥ πηγαίνουν; Γιατί πρέπει να πληρώνουμε επιπλέον φόρους για κάτι που έχει ήδη χρυσοπληρωθεί; Μήπως γιατί κάποιοι εξαιρούνται ή κρύβουν ή χρησιμοποιούν ‘νόμιμα’ μέσα; Αυτό πρέπει να επιβαρύνει όλους εμάς;
-Για ποιο λόγο πληρώνουμε φόρο για κάθε αυτοκίνητο; Για ποιο λόγο πληρώνουμε ‘σήματα’ για τα αυτοκίνητα; Για ποιο λόγο η εταιρία που πουλάει το αυτοκίνητο πληρώνει στην εφορία για τα έσοδα της από την πώληση; Για ποιο λόγο λοιπόν πρέπει να ΞΑΝΑπληρώνουμε για κάτι που έχουμε ΗΔΗ πληρώσει; Μήπως γιατί κάποιοι εξαιρούνται ή κρύβουν ή χρησιμοποιούν ‘νόμιμα’ μέσα; Αυτό πρέπει να επιβαρύνει όλους εμάς;
-Έχετε άραγε επισκευτεί ως ασθενής βέβαια κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, να νοσηλευτείτε σε δίκλινο ή τρίκλινο ή και τετράκλινο δωμάτιο; Να κοιμηθέιτε σε ράντσο; Να βάλουν τα παιδιά σας που είχαν ένα χτύπημα πχ με παιδιά με μεταδοτικές νόσους λόγω αδυναμίας κλινών; Να είστε μήνες στην αναμονή για κάποια εξέταση ή επέμβαση; Για ποιες υπηρεσίες πληρώνουμε το κράτος; Για ποιες υπηρεσίες πληρώνουμε τα ταμεία μας;
-Πείτε μου ΠΩΣ θα πληρώνουμε ΟΛΑ αυτά που ζητάτε με τα χρήματα που ΔΕΝ βγάζουμε και μας κατηγορείτε ΕΠΕΙΔΗ απέτυχε το κράτος να ελέγχει; Μας κατηγορείτε διότι ΕΣΕΙΣ οι πολιτικοί είσασταν ΑΝΙΚΑΝΟΙ να διορθώσετε τα κακώς κείμενα, να κάνετε τους πλούσιους λιγότερο πλούσιους και τους φτωχούς λιγότερο φτωχούς. Είσασταν ανίκανοι να αξιοποιήσετε τα θετικά της ΕΕ. Είσασταν ανίκανοι να βελτιώσετε το δημογραφικό. Είσασταν ανίκανοι να σταματήσετε σε μεγάλο βαθμό τη διαφθορά. Η διαφθορά όμως όχι των χαμηλών στρωμάτων που είναι διαφθορα-επιβίωσης, αλλα τη διαφθορά που καταληστεύει όλο το κράτος και καταστρέφει τους θεσμούς. Και το αν έφταιγε το ΠΑΣΟΚ δεν είναι άλοθι δικό σας. Είναι κάτι που το γνώριζε ο λαός και γιαυτό σας έδωσε την εξουσία. Ωστόσο, αποδείξατε ότι δεν είναι πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και δικό σας και μάλιστα δείχνετε πιο σκληροί και πιο πεινασμένοι για το χρήμα των εργαζόμενων.
Μήπως να φύγουν οι Έλληνες πολίτες να ζείτε οι πολιτικοί ΜΟΝΟΙ σας;
Διότι όπως μας βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι με τους παράνομους και παράτυπους έτσι και εγώ μπορώ να θεωρώ ότι όλοι οι πολιτικοί ψεύδονται, κλέβουν, δεν εργάζονται κλπ κλπ

ΥΓ1 Μπορεί ένας πολίτης να μηνύσει κάποιον πολιτικό (ακόμα και υπουργό,πρωθυπουργό νύν ή πρώην) για κακή διαχείριση; Απλή αποτυχία; Η οποία όμως αποτυχία έχει αντίκτυπο στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων...
ΥΓ2 Μήπως θα έπρεπε να έχει ένας βουλευτής και ακόμα περισσότερο ένας υπουργός πολλά ένσημα ως εργαζόμενος ώστε να γίνει βουλευτής και υπουργός;
ΥΓ3 Λάβατε από την πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών εντολή να κυβερνήσετε. Αυτή η εντολή όμως δεν αποτελεί λευκή επιταγή
ΥΓ4 Παρότι ανέκαθεν είχα αριστερά φρονήματα χωρίς να ανήκω όμως σε κανένα κομματικό χώρο, το 2004 σας είχα ψηφήσει κι εγώ γιατί ήθελα μία αλλαγή από το ΠΑΣΟΚ . Ωστόσο, μάλλον ‘εξαπατήσατε’ όλους εμάς που σας εμπιστευτήκαμε.
ΥΓ5 Αν μπορεί ο κάθε υπουργός να δηλώνει ‘παραπλάνηση’, ‘κρίση παγκόσμια’, ‘απρόβλεπτες καταστάσεις’ και να αποφεύγει έτσι την απόλυση, τον έλεγχο και τη λογοδότηση στη δικαιοσύνη, μπορώ να κάνω κι εγώ το ίδιο σε θέματα με εφορία, με την ασφάλεια και γενικά σε κάθε ενέργειά μου με το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα; Να λέω πχ ότι λόγω ‘παγκόσμιας κρίσης’ και ‘πετρελαίου’ δε με πληρώσαν οι ασθενείς μου και δεν έχω να πληρώσω δάνεια, λογαριασμούς και εφορία;
ΥΓ6 Αν τελικά ισχύσει το νέο φορολ.νομοσχ. και ανέβει η εισφορά στην εφορία, ποιοι θα πληγούν τελικά; ΟΛΟΙ οι μεσο- και μικροαστοί ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ. Αυτοί που θα έχουν να πληρώσουν περισσότερο φόρο θα μετακυλίσουν το κόστος στα προϊόντα/υπηρεσίες ή θα προσφέρουν χειρότερα προϊόντα/υπηρεσίες. Ο απλός πολίτης θα παραπονιέται για ακρίβεια, πλέον ακόμα και αυτοί που έκοβαν απόδειξη θα σταματήσουν να κόβουν ώστε να κάνουν καλύτερη τιμή στον πολίτη και θα συμφωνεί και αυτός. Ωστόσο, λόγω ακρίβειας θα πέσει ούτως ή άλλως η αγορά και συνεπώς θα γίνεται ένας φαύλος κύκλος με αποτέλεσμα να σβήνουν σιγά σιγά οι νέοι και οι μικροί επαγγελματίες....
ΥΓ7 Θα σας πρότεινα να διαβάσετε το άρθρο στην Καθημερινή από το Νίκο Ξυδάκη (Ό,τι είναι ηθικό είναι νόμιμο).



Με τιμή
Ευάγγελος Σ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεν πάει άλλο! Ρίχνουν λύματα στη θάλασσα



Μήνυμα αναγνώστη
…………
Κάποιοι τοπικοί άρχοντες του δήμου Δρυμαλιάς, σκέπτονται μόνο τις ψήφους που θα συγκεντρώσουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ίσως γι' αυτό δεν σήκωσαν ούτε… βλέφαρο, στο σοβαρότατο για τη δημόσια υγεία πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα βοθρολύματα που ρίχνονται στα Λιγαρίδια από ελεύθερο επαγγελματία και καταλήγουν στις παραλίες μας. Κύριε Δήμαρχε, ξέρετε, η ρύπανση της θάλασσας από λύματα είναι ιδιαίτερα εμφανής σε κλειστές παράκτιες ακτές και επηρεάζει άμεσα την υγεία, την αναψυχή, την αλιεία, τα οικοσυστήματα και την οικονομία.
Κύριε Δήμαρχε, εάν δεν είστε μέρος της λύσης τότε είστε και εσείς μέρος του προβλήματος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου «Οι Φίλοι του Αγίου Όρους» ο γιος του πεθερού του Γιώργου Βουλγαράκη

Μήνυμα αναγνώστη
………..
Γνωρίζετε ότι ο Δημήτριος Πελέκης του Διονυσίου, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στην Αιτωλοακαρνανία, στις εκλογές του 2007, ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητές του, είναι και μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου «Οι Φίλοι του Αγίου Όρους»;
Διαβάστε το βιογραφικό του σημείωμα, όπως αυτό βρίκεται στην ιστοσελίδα του http://www.dimitrispelekis.gr/.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο Ταμείο Παρακαταθηκών επιστρέφει η Μονή Βατοπαιδίου τα χρήματα από τα Ολυμπιακά Ακίνητα

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Μονής έχει ως εξής:
Με απόλυτη συναίσθηση της ιεράς αποστολής μας και αντιλαμβανόμενοι πλήρως την πραγματικότητα, η οποία διαστρεβλώνεται με υπερβολές και ψεύδη και αναδεικνύεται επίμονα στη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα, δηλώνουμε τα ακόλουθα:
Η Ιερά Μονή μας από το 1998, ξεκίνησε την προσπάθεια αναγνώρισης της κυριότητάς της επί της Λίμνης Βιστωνίδος και ανταλλαγής της με κτήματα του ελληνικού δημοσίου. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σε όλη αυτή την περίοδο ήταν απόλυτα νόμιμες και επικυρώθηκαν πολλές φορές από ομόφωνες αποφάσεις τόσο του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων, όσο και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
………….
Συνεχίζεται…


Ο στόχος των ενεργειών αυτών, ήταν, όχι οι προσπορισμός οιουδήποτε προσωπικού οφέλους, αφού ως μοναχοί είμεθα ακτήμονες, αλλά η συνέχιση και ενίσχυση του υπερχιλιετούς ιστορικού έργου της Ιεράς Μονής, η συντήρηση και αναστήλωση των μεγάλων μνημειακών χώρων της, η διαφύλαξη και ανάδειξη των ανεκτίμητης αξίας κειμηλιακών θησαυρών της και το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της.Το πνευματικό έργο ήταν, είναι και θα παραμείνει ιερό μας καθήκον και από αυτό δεν θα μας αποσπάσουν οι πρόσκαιρες εντυπώσεις που δημιουργούνται.
Γνωστοποιούμε ότι η υπόθεση αυτή έλαβε αρχή το 1922 όταν η Νομική Σχολή Αθηνών, με τους επιφανέστερους των καθηγητών της, γνωμοδότησε υπέρ των δικαίων της Ιεράς Μονής μας. Θεωρούμε ότι όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της ελληνικής πολιτείας, που αρμοδίως επιλήφθησαν των σχετικών διαδικασιών επί δεκαετία και πλέον, ενήργησαν έννομα, αντικειμενικά και άμεμπτα, κατ' επίγνωσιν του καθήκοντός τους.Έχοντας πλήρη πεποίθηση ότι η δικαιοσύνη θα αποδώσει το δίκαιο, η Γεροντική Σύναξις της Ιεράς Μονής μας απεφάσισε ομοφώνως όπως προβεί στην εξής ενέργεια: Εντός της προσεχούς εβδομάδος, η Ιερά Μονή θα καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα χρήματα που αποκόμισε από την πώληση των ακινήτων που αντηλλάγησαν και τα οποία θα παραμείνουν ανέγγιχτα.
Ταυτόχρονα, θα διατηρήσει αμετάβλητα και ανέγγιχτα όλα τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία της που προέκυψαν ή σχετίζονται με τις πραγματοποιθείσες ανταλλαγές της Λίμνης Βιστωνίδας. Οι τίτλοι αυτών θα κατατεθούν σε συμβολαιογραφικό γραφείο της Θεσσαλονίκης και θα συνταχθεί συμβολαιογραφική πράξη.Με την πιο πάνω ενέργεια, παραδίνουμε στο ελληνικό δημόσιο προς φύλαξιν τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία της Ιεράς Μονής μας, αναμένοντας την ολοκλήρωση της εν εξελίξει εισαγγελικής έρευνας.Ως προς τις πρόσκαιρες ηχηρές κατηγορίες, όπως αρμόζει στο μοναχικό σχήμα, τις αντιμετωπίζουμε αδιαμαρτύρητα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι Σκοπιανοί επιστρατεύουν τον Μεγάλο Αλέξανδρο σε σποτ!

Μήνυμα αναγνώστη
………….
Και με τηλεοπτικά σποτ που εμφανίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να επιτίθεται στα... Γαυγάμηλα επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων να «συνεπάρει» τους πολίτες της, παραλληλίζοντας τις επιτυχείς μάχες του στρατηλάτη με αυτήν που δίνεται αυτές τις μέρες για τη διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία. «Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση...
http://www.youtube.com/watch?v=SRevveqFltU

Ο Μέγας Αλέκος ομιλεί στα ... ντόπια!
http://www.youtube.com/watch?v=WZwgl9-G00Q

Όλα τα λεφτά είναι το όνομα της ... Κλεοπάτρας στα κυριλλικά υπό τους ήχους του Παπαθανασίου. Μιλάμε για κλοπή σε όλα τα επίπεδα! Α, ναι και ο Πούτιν είναι επίγονος του μεγάλου στρατηλάτη...
http://www.youtube.com/watch?v=KMkVYLqoTf4

Άθελά του κι εδώ ο Πούτιν ξαναπαίζει τον ρόλο του. Εδώ εκπροσωπείται από το πλήρωμα ενός υποβρυχίου που αναδύεται ... στην Makedonija!Α, ναι η διαφήμιση γυρίστηκε για λογαριασμό της Cosmofon, θυγατρική της Cosmote στην πΓΔΜ...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επίθεση κουκουλοφόρων σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...