Ειδήσεις

26 Νοε 2008

Απόστολος Κακλαμάνης: Δούκας, Δρυς, Φωτιάδης, δεν έχουν ευθύνες...

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι οι πρώην υπουργοί Πέτρος Δούκας, Απόστολος Φωτιάδης και Γιώργος Δρυς δεν σχετίζονται με τις ανταλλαγές ακινήτων.

«Όποιος έχει να κάνει με ενδεχόμενα δικαιώματα του Δημοσίου πρέπει να απευθυνθεί στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, σε αυτούς τους εμπειρογνώμονες των οποίων τις γνωμοδοτήσεις απεδέχθησαν οι προϊστάμενοι της υπηρεσίας αυτής υφυπουργοί. Εγώ ερευνώντας, βρήκα ότι από το 2000 - διότι δυστυχώς δεν τηρούν καν στοιχεία για να ξέρουμε τι γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, αν χάνει το Δημόσιο ή κερδίζει την περιουσία του - από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περί τις 700 τέτοιες γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής αυτής Εμπειρογνωμόνων από τις οποίες μόνον δύο δεν έγιναν αποδεκτές από τους αρμόδιους υφυπουργούς. Για αυτό κι εγώ λέω, Δούκας, Δρυς, Φωτιάδης, δεν έχουν ευθύνες. Οι ανταλλαγές πρέπει να μας απασχολήσουν», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης αναφερόμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση της τροπολογίας για το Κτηματολόγιο στην Ολομέλεια.
Αργότερα, μιλώντας με δημοσιογράφους και αναφερόμενος στον Πέτρο Δούκα, διευκρίνισε ότι αναφερόταν στο σκέλος των γνωμοδοτήσεων και όχι στην παραίτηση του Δημοσίου από τη διεκδίκηση της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο Φανάρι την Παρασκευή ο Εφραίμ για εξηγήσεις – Θα ζητήσει την παραίτησή του ο Βαρθολομαίος;

Στο Φανάρι για εξηγήσεις καλεί τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πατριαρχικής Συνόδου.
Ο ηγούμενος Εφραίμ κλήθηκε εγγράφως από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο οποίο ανήκει η Μονή Βατοπεδίου..
Θυμίζουμε ότι ο Εφραίμ είχε αποστείλει υπόμνημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όμως το Φανάρι δεν το έκρινε επαρκές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαρθολομαίος θα ζητήσει την παραίτηση Εφραίμ μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ξανά στην Εξεταστική Εφραίμ και Αρσένιος;

Να ερευνηθεί αν υπάρχει αδίκημα της άρνησης κατάθεσης στην Εξεταστική από Εφραίμ και Αρσένιο, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Η εισαγγελική έρευνα κινείται προς την κατεύθυνση σύμφωνα με την οποία, όποιος καλείται ως μάρτυρας στην Εξεταστική, να είναι υποχρεωμένος να καταθέσει, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα στην Επιτροπή να ξανακαλέσει τους δύο μοναχούς, κάτι το οποίο μάλλον θα γίνει τη μεθεπόμενη Παρασκευή.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Όλα έγινα νόμιμα" είπε στην κατάθεσή του στην Εξεταστική ο δικηγόρος Διονύσης Πελέκης

"Όλα έγινα νόμιμα" είπε στην κατάθεσή του στην Εξεταστική ο δικηγόρος Διονύσης Πελέκης.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι το γραφείο του παρείχε νομικές συμβουλές στη μονή Βατοπεδίου, χωρίς η σχέση να είναι επαγγελματική.
"Έχω πολύ μεγάλη υπόληψη στον ορθόδοξο ησυχαστικό μοναχισμό και όταν μου παρέχεται ευκαιρία συμπαρίσταμαι σε μοναστήρια" είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι και ο ίδιος και η κόρη του, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη, δεν έχουν πάρει χρήματα από τη Μονή και ότι μόνο ο γιος του Δημήτρης Πελέκης έχει λάβει ένα μικρό συμβολικό τίμημα, για δικαστικά έξοδα.
Τέλος, ο κ. Πελέκης, απείλησε με αγωγές όποιον συνεχίσει να τον εμπλέκει στην υπόθεση.
................

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Ξήλωσαν" το λιμενάρχη μετά την εξάρθρωση κύκλωματος που έστελνε, έναντι αμοιβής, λαθρομετανάστες από την Πάτρα στην Ιταλία

Αντικαταστάθηκε, με σχετική εντολή του υπουργού Ναυτιλίας, ο λιμενάρχης Πάτρας Απόστολος Λιούρδης, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών.

Οκτώ άτομα μεταξύ των οποίων και πέντε λιμενικοί οι οποίοι εμπλέκονται το κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Τρεις εισαγγελείς εποπτεύουν την έρευνα του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στην Πάτρα στο οποίο συμμετείχαν εκτός από τους λιμενικούς, δημοτικοί υπάλληλοι και οδηγοί φορτηγών.
Το κύκλωμα που δραστηριοποιούταν την τελευταία διετία σε Πάτρα και Αττική προσέγγιζε λαθρομετανάστες, ιδιαίτερα Αφγανούς και έναντι αμοιβής τους προωθούσε κρυμμένους μέσα σε φορτηγά, από το λιμάνι της Πάτρας κυρίως στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Η κυβέρνηση χάνει στις δημοσκοπήσεις λόγω Βατοπεδίου – Προβληματισμένος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε πριν από λίγο, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι η κυβέρνηση χάνει στις δημοσκοπήσεις με τέσσερις μονάδες από το ΠΑΣΟΚ λόγω του σκανδάλου του Βατοπεδίου.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης του προϋπολογισμού από κυβερνητικούς βουλευτές και φάνηκε προβληματισμένος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε αυτήν την περίπτωση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άντζελα Δημητρίου: Μας τον παρέδωσε τεμαχισμένο, να τον έκαναν σαπούνι θα ήθελα!

Η Άντζελα Δημητρίου ήταν προχθές καλεσμένη στην εκπομπή "Όμορφος Κόσμος το Πρωί" του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Διαβάζουμε στη στήλη "On Air" του σημερινού "Βήματος":
..........
Προχθές είχε καλέσει για ανάκριση τη γνωστή για την ικανότητά της να δίνει σουρεαλιστική διάσταση σε κάθε εκπομπή που εμφανίζεται Άντζελα Δημητρίου.
«Έχεις συγχωρέσει τον άνθρωπο που παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του τον αδελφό σου;» τη ρώτησε.
«Όχι!» απάντησε εκείνη με πολύ βαρύ και σκεπτικό ύφος.
«Τι θα ήθελες να τον ρωτήσεις αν τον είχες μπροστά σου;», συνέχισε ο παρουσιαστής, για να ακούσει (μαζί του και εμείς) την τραγουδίστρια να λέει: «Θα ήθελα να τον ρωτήσω,πού βρήκε την ψυχή να τον πετάξει από το παρμπρίζ του ψηλά στον ουρανό και μετά από τον ουρανό να τον πετάξει κάτω από το αυτοκίνητό του και να μας τον παραδώσει τεμαχισμένο
Ιδού πώς μια καθ΄ όλα τραγική ιστορία μπορεί να μετατραπεί σε ανέκδοτο.
Είπε όμως και άλλα η Δημητρίου. Ότι «θα ήθελα αυτός ο άνθρωπος να πάθει αυτό που έκαναν παλιά στη Γερμανία τα Ες Ες,που έβαζαν καυτά αβγά κάτω από τις μασχάλες των ανθρώπων, μέχρι και να τον έκαναν σαπούνι θα ήθελα!». .......

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανοίγουν οι πόρτες της φυλακής για τον «αόρατο δικτάτορα» Ιωαννίδη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τις φυλακές το οποίο επεξεργάστηκε χθες η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, πρόσθεσε διάταξη σύμφωνα με την οποία ανάμεσα στους εγκλείστους οι οποίοι θα αφεθούν ελεύθεροι θα είναι και κρατούμενοι που έχουν υπερβεί το ογδοηκοστό έτος της ηλικίας τους και πάσχουν από γεροντική άνοια.
........
Η προσθήκη αυτή ερμηνεύτηκε σαν «φωτογραφική» για τον έναν από τους δύο «πρωταίτιους» της επιβολής του δικτατορικού καθεστώτος οι οποίοι παραμένουν στη φυλακή και ειδικότερα για τον 86άχρονο Δ. Ιωαννίδη, ο οποίος προ μηνών - και σε αντίθεση με τον έτερο κρατούμενο Ν. Ντερτιλή που επιμένει να μη ζητεί την αποφυλάκισή του, είχε υποβάλει αίτημα να αφεθεί ελεύθερος για λόγους υγείας. ...
...................
Περισσότερα: Το Βήμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δε θα ψήφιζε υπέρ της Προανακριτικής ο Πέτρος Τατούλης εάν η ΝΔ δεν αποσυρόταν από τη σχετική ψηφοφορία

Αυτό δήλωσε στον «Α 98,9» ο Πέτρος Τατούλης προσθέτοντας ότι η ΝΔ τελικά, θα στραφεί στη λύση της προανακριτικής Επιτροπής γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πάγκαλος εναντίον Αλογοσκούφη

Είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης που έχει περάσει από το υπουργείο Οικονομίας.
Λαμβάνει εσφαλμένες αποφάσεις και δεν παραδέχεται και τα λάθη του.
Είχε την αναίδεια να μου ζητήσει να σκίσω το πτυχίο μου, ενώ έπεσε έξω σε όλες του τις προβλέψεις.

Αυτά είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος στον «Alpha 98,9» για το Γιώργο Αλογοσκούφη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τον υπνώτισαν...

Εμ, έτσι εξηγούνται όλα.

Οι διάφοροι ρόλοι που βλέπουμε να υποδύεται κατά καιρούς, είναι αποτέλεσμα των παρενεργειών της ύπνωσης.

Για αυτό έχουμε να τον δούμε στο ρόλο νομάρχη κάτι χρόνια.

............

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άλλο ένα παράδειγμα "μια εικόνα - χίλιες λέξεις"...

Θα γίνω θρήσκος, σοβαρά μιλάω!

Κάποιος κάτι θέλει να πει και τα συμβατικά μέσα επικοινωνίας δεν του το επιτρέπουν.
Πας να αφήσεις ένα σχόλιο και τσουπ!
Αλλάζει όλο το σκηνικό, η είδηση αυτοσχολιάζεται!
Κοιτάξτε τι συμβολοσειρά βγήκε τώρα για επιβεβαίωση.
...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εκδηλώσεις ανοικτού διαλόγου για τους μετανάστες και τους ανασφάλιστους εργαζόμενους

Δύο εκδηλώσεις ανοικτού διαλόγου για τους μετανάστες και τους ανασφάλιστους εργαζόμενους διοργανώνει την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) «Ανδρέας Παπανδρέου».
……..
Συνεχίζεται…

ΑΘΗΝΑ
Στις επτά το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, οι φορείς και οι πολίτες της πρωτεύουσας καλούνται να λάβουν μέρος στην εκδήλωση με θέμα: «Μετανάστευση και πολιτισμικό κεφάλαιο στο Δήμο της Αθήνας: Η πολυπολιτισμικότητα ως συντελεστής ανάπτυξης και κοινωνικής προόδου».
Εισηγητές είναι η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, Βουλευτής Α’ Αθηνών και Πολιτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ σε θέματα παιδείας, ο κ. Αντώνης Κόντης, αναπληρωτής καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Niko Ago, δημοσιογράφος και ο κ. Μάρκος Παπακωνσταντής, επιστημονικός συνεργάτης ΙΣΤΑΜΕ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Θεοδωράκης.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονες μορφές κοινωνικού αποκλεισμού: πολιτικές για την προώθηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας», με τη συμμετοχή των φορέων και των πολιτών της πόλης θα πραγματοποιηθεί στις επτά το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.
Εισηγητές της εκδήλωσης είναι η κυρία Μαίρη Ματσούκα, ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, ο κ. Άρις Καζάκος, καθηγητής νομικής του ΑΠΘ, ο κ. Νίκος Τζίκας, γενικός γραμματέας της ΕΣΕΕ και η κυρία Μαίρη Τζουβάρα, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Άρσις. Τη συζήτηση θα συντονίσει η κυρία Λίνα Παπαδοπούλου, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιοι απεργούν σήμερα Τετάρτη 26 Νοεμβρίου

  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι.
  • Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν δάσκαλοι, καθηγητές και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Θα υπολειτουργήσουν υπουργεία, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, Δήμοι και Κοινότητες.
  • Στις 12:30 η ΑΔΕΔΥ οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Ταμείου Πρόνοιας στη Σταδίου.
  • Στη στάση εργασίας συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
  • Έτσι, από τις 12:00 έως τις 3:00, οι Ολυμπιακές αερογραμμές ματαιώνουν έντεκα πτήσεις και αλλάζουν ώρα αναχώρησης σε άλλες εννιά πτήσεις. Η Aegean ανακοίνωσε τη ματαίωση τριών πτήσεων και την τροποποίηση της ώρας αναχώρησης σε άλλες δώδεκα.
  • Για δεύτερη μέρα απεργούν οι πανεπιστημιακοί για τα κολλέγια, ενώ στις 12:00 προγραμματίζουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια με τη συμμετοχή των φοιτητών .
  • Κλειστά θα είναι σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας, με αίτημα την οριστική επίλυση του προβλήματος με τις πληρωμές από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μειώνουν τις τιμές και ζητούν να αρχίσουν νωρίτερα τις εκπτώσεις οι καταστηματάρχες

Σύσταση στα μέλη του να μειώσουν τις τιμές σε όλα τα είδη έως και 20%, θα απευθύνει σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, έτσι ώστε να τονωθεί η αγορά τα Χριστούγεννα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εισηγείται τα καταστήματα να ανοίξουν δύο Κυριακές το Δεκέμβριο αντί για μία και οι κανονικές εκπτώσεις να αρχίσουν από την 1η Ιανουαρίου και όχι από τις 15 όπως συνηθίζεται.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...