Ειδήσεις

16 Οκτ 2008

Και η "συνωστισμογράφος" Μαρία Ρεπούση δηλώνει συμπαράσταση στη Μονή Βατοπαιδίου;

Δεν ξέρουμε αν όντως η ίδια η κυρία Ρεπούση έχει υπογράψει τη δήλωση συμπαράστασης στο blog "Απόψεις για τη Μονή Βατοπαιδίου" ...
Αν το έχει κάνει ή ίδια, έχει χιούμορ!
Αναφερόμαστε στο "Συνωστισμογράφος"

http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?vatopedi&51

113. Μαρία Ρεπούση
Ιστορικός - Συνωστισμογράφος
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, Α.Π.Θ.




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συστήνεται ως blog για τη Μονή Βατοπαιδίου «από ανθρώπους που έχουν γνωρίσει το Άγιο Όρος και μαζεύει υπογραφές συμπαράστασης

Όπως αναφέρεται στο blog: «Έχει περάσει αρκετός καιρός που γίνεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση σχετικά με τη Μονή Βατοπαιδίου. Οι περισσότερες απόψεις προέρχονται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τη Μονή και την αδελφότητά της.
Γι’ αυτό εμείς που γνωρίζουμε και έχουμε επισκεφθεί τη Μονή θα προσπαθήσουμε μαζί με μερικούς φίλους να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα».

Εκτός από το να διευκρινίσουν ορισμένα πράγματα, οι εμπνευστές του ιστολόγιου μαζεύουν και υπογραφές συμπαράστασης στη Μονή Βατοπαιδίου.
Διαβάζουμε:
Μπορείτε να δείτε τη Δήλωση Συμπαράστασης για τη Μονή Βατοπαίδιου και αν θέλετε να την υπογράψετε.Για όσους δεν διαθέτουν ηλεκτρονική διεύθυνση επισυνάπτεται η Δήλωση σε αρχείο dilosi-filon-0081008 για εκτύπωση. Και στα Αγγλικά dilosi-simparastasis-english-final.
………
Συνεχίζεται…
Τα χειρόγραφα υπογραμμένα υπομνήματα παρακαλούμε όπως αποστέλλονται σε ένα από τα ακόλουθα φαξ: +30 2117152578, +357 22318886.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Έχοντας πληροφορηθεί όσα γράφονται και ανακοινώνονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εναντίον του Αγίου Όρους και της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και έχοντας προσωπική εμπειρία του Αγιορείτικου πνεύματος είτε ως επισκέπτες της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου είτε ως αποδέκτες της αγάπης τους κατά τις εκάστοτε εξόδους τους στον κόσμο :
- Εκφράζουμε την έντονη και ειλικρινή διαμαρτυρία μας για τις απαράδεκτες, και χυδαίες επιθέσεις που υφίστανται τόσο συνολικά η Αγιορείτικη Κοινότητα όσο και προσωπικά οι μοναχοί της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.
- Καταδικάζουμε το δημόσιο διασυρμό και τους διωγμούς των Μοναχών, χωρίς καν να έχουν ακουστεί οι απόψεις και θέσεις τους. Στηλιτεύουμε τις συνεχείς και καθημερινές προσβλητικές και ασεβείς αναφορές σε βάρος των Μοναχών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο πνευματικός ρόλος και η ιδιότητά τους δεν τους επιτρέπει να απαντούν και αυτό γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης.
- Λυπούμαστε βαθύτατα για την αδικία που υφίστανται οι Μοναχοί του Αγίου Όρους και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου ειδικότερα όταν πληροφορούμαστε εξωπραγματικά και φανταστικά γεγονότα από διάφορα πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν ούτε καν την ελαχίστη γνώση ως προς το πραγματικό πνευματικό, ιεραποστολικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό και εθνικό τους έργο και το καθήκον που υπηρετούν επί εκατοντάδες έτη για τη διατήρηση της Ορθοδοξίας.
- Εκφράζουμε ταπεινά τη βαθιά και ανιδιοτελή συμπαράστασή μας προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στην επίθεση που δέχονται για την αμφισβήτηση μακραίωνων τίτλων, έγγραφων, εισηγήσεων νομομαθών, δικαστικών αποφάσεων και νομοθετικών πράξεων που επανειλημμένα έχουν κατοχυρώσει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματά τους.
- Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις αυτές ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου συκοφάντησης του μοναχισμού και της Ορθόδοξης πίστης μας από ποικίλα συμφέροντα. Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε αδρανείς να απαξιώνονται αξίες και δόγματα διελθόντα ακλόνητα επί εκατοντάδες έτη ως στυλοβάτες της Ορθοδοξίας, τα οποία ούτε η Τουρκοκρατία δεν κατάφερε να ανατρέψει.
- Θέλουμε ειδικά να σταθούμε στον τρόπο που παρουσιάζεται ο ηγούμενος Εφραίμ από τα ΜΜΕ και να τονίσουμε ότι όλα αυτά που λέγονται ή υπονοούνται δεν έχουν καμία σχέση με την προσωπικότητα και τη δράση του.
Η προσπάθεια στέρησης της περιουσίας των Ιερών Μονών αποβαίνει αποκλειστικά σε βάρος του κοινωφελούς πνευματικού, ιεραποστολικού, κοινωνικού, φιλανθρωπικού, πολιτιστικού και εθνικού τους έργου.
Σήμερα υψώνουμε τη φωνή μας για να σπάσουμε το φράγμα της απομόνωσης και να φτάσει η αλήθεια σε κάθε πολίτη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να συμπαρασταθούμε στον διωκόμενο μοναχισμό και εργαζόμαστε με πίστη και καρτερία για την υπεράσπιση των αξιών του Αγίου Όρους και την τελική ηθική δικαίωση.

ONOMA
ΕΠΩΜΥΜΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα λόγια του... αέρα για τις εξεταστικές επιτροπές

«Και στις δύο υποθέσεις (σ.σ.: Βατοπέδι, Siemens) η ανακριτική διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και συνεπώς δεν τίθεται στην παρούσα φάση θέμα σύστασης Εξεταστικών Επιτροπών, γιατί δεν έχουν προκύψει τέτοια δεδομένα από τη Δικαιοσύνη».
Σ. Χατζηγάκης, 13-10-2008

«Και Εξεταστική θα υπάρξει και Προανακριτική θα υπάρξει όταν η Δικαιοσύνη ταυτοποιήσει πρόσωπα πολιτικά ή άλλα που έχουν ενδεχομένως ευθύνη. Πριν από αυτό θα ήταν εγκληματικό, θα ήταν κουκούλωμα».
Πρ. Παυλόπουλος, 12-2-2008

«Χρειάζεται ένας μεγάλος χρονικός ορίζοντας προκειμένου μια Εξεταστική Επιτροπή να ολοκληρώσει τις εργασίες της. Δηλαδή, μπορεί να φτάσει και τους έξι, οκτώ ή και εννέα μήνες (αναλόγως τις Εξεταστικές Επιτροπές), ενώ, για να προχωρήσει η νομοθέτηση νέων μέτρων, τα οποία θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των κανόνων διαφάνειας, χρειάζεται πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα».
Θ. Ρουσόπουλος, 8-7-2008

«Τηρώ μια πάγια αρχή και θέση, που ισχύει όλα τα χρόνια, είτε στην αξιωματική αντιπολίτευση είτε στην κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας δεν αναλαμβάνονται άλλες πρωτοβουλίες».
Κ. Καραμανλής, 20-6-2008

«Είπα και το επαναλαμβάνω ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί. Εξεταστική Επιτροπή στη φάση αυτή θα υπηρετούσε μόνον εκείνους που θέλουν παρεμπόδιση του έργου της Δικαιοσύνης, θα υπηρετούσε μόνον εκείνους που φοβούνται και θέλουν "κουκούλωμα"! "Κουκούλωμα", λοιπόν, δεν θα γίνει. Αυτή ήταν η πρακτική άλλων εποχών, άλλων καιρών, άλλων κυβερνήσεων!».
Κ. Καραμανλής, 27-6-2008
(Απάντηση στη Βουλή στον Γ. Παπανδρέου που ζητεί σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens).

«H σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σ' αυτή τη φάση, με αυτά τα δεδομένα, θα οδηγούσε στη συγκάλυψη».
Κ. Καραμανλής, 17-7-2008
(Επιστολή-απάντηση στην επιστολή του Γ. Παπανδρέου με την οποία ζητούσε Εξεταστική για την υπόθεση της Siemens).

Από την εφημερίδα: «Έθνος»


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για την οικονομία η τελευταία ανάρτηση στο blog του Τατούλη

Από τις 4:14 σήμερα το μεσημέρι που "ανέβασε" το κείμενό του στο ιστολόγιό του με τίτλο "Θωρακισμένη η ελληνική οικονομία;", κανένας δεν έχει σχολιάσει...
Διαβάστε το: http://tatoulis.blogspot.com/2008/10/blog-post.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άρχισαν τα όργανα; Παραίτηση υψηλόβαθμου στελέχους ΚΕΔ

Παραιτήθηκε όπως ακούσαμε στο δελτίο ειδήσεων του «Alpha», ο νομικός Γιάννης Βοσνάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαφορές Προανακριτικής και Εξεταστικής Επιτροπής

Εξεταστική Επιτροπή

Έργο της: Η εξέταση ειδικών ζητημάτων δημοσίου ενδιαφέροντος.
Υποβάλλεται αίτημα από τουλάχιστον 60 βουλευτές.
Η έγκρισή της γίνεται:

  • Με ανοιχτή ψηφοφορία.
  • Από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα 2/5 (120) του συνόλου των βουλευτών.

Προανακριτική Επιτροπή

Έργο της: Η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης επί κατηγοριών που απευθύνονται σε μέλη της κυβέρνησης.
Υποβάλλεται αίτημα γραπτό, αναλυτικό και τεκμηριωμένο από τουλάχιστον 30 βουλευτές.
Η έγκρισή της γίνεται:

  • Με μυστική ψηφοφορία στην οποία δεν μπορεί να μετέχει εκείνος κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση άσκησης διώξεων
  • Από την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής, δηλαδή, από τουλάχιστον 151 βουλευτές.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κύριε και Θεέ, σε όλον τον κόσμο, οι τιμές ανεβαίνουν, οι τράπεζες καταρρέουν… Θεέ της αγάπης, νιώσε το φόβο μας και άκουσε την προσευχή μας…

Οι αναγνώστες της ιστοσελίδας της Εκκλησίας της Αγγλίας έχει αυξηθεί πολύ τις τελευταίες μέρες μιας και αρκετή πιστοί την επισκέπτονται για τη δημοφιλή προσευχή ενάντια στην οικονομική κρίση!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αν θες να μη γίνει (σχεδόν) τίποτα φτιάξε μια επιτροπή - Εξεταστική ή προανακριτική

Είκοσι οκτώ φορές προτάθηκε στη Βουλή, είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από τη Ν.Δ., η σύσταση εξεταστικών ή προανακριτικών επιτροπών από το 1989 έως σήμερα.
Εξ αυτών 15 περιπτώσεις οδηγήθηκαν στη σύσταση των επιτροπών, ενώ οι υπόλοιπες 13 απορρίφθηκαν.
Στην πλειονότητά τους δε τα πορίσματα των επιτροπών είτε δεν εκδόθηκαν ποτέ είτε απλώς συζητήθηκαν είτε το κάθε κόμμα εξέδωσε το δικό του, με αποτέλεσμα μηδέν εις το πηλίκον.
.....
Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απαγόρευσαν σε συνδικαλιστές αστυνομικούς να μπουν σε κέντρα εκπαίδευσης αστυνομικών

Απαγόρευσαν σε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων την επίσκεψη σε κέντρα εκπαίδευσης αστυνομικών ενώ μόλις πριν δυο μέρες επετράπη η είσοδος σε εκπροσώπους Τραπεζών προκειμένου να διαφημίσουν τα προϊόντα τους.
Διαβάστε τη σχετική επιστολή του προέδρου και του γενικού γραμματέα της Π.Ο.ΑΣ.Υ.:
.......
Συνεχίζεται...


Αθήνα 16 Οκτωβρίου 2008
Αριθμ. Πρωτ.: 200/7/17α

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ομοσπονδία προ ημερών και σύμφωνα με το Νόμο, γνωστοποίησε με έγγραφό της, τόσο στον υπεύθυνο των Αστυνομικών Σχολών όσο και στην Αστυνομική Ηγεσία, ότι Αντιπροσωπεία της θα επισκέπτονταν σήμερα 16/10/2008 τα κέντρα εκπαίδευσης όπου εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί αστυνομικοί.
Όλως παραδόξως και χωρίς μια προηγούμενη ενημέρωση, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας όταν μετέβη στα κέντρα εκπαίδευσης Αυλώνα και Θήβας, πληροφορήθηκε ότι είναι απαγορευμένη η είσοδος και με λίγα λόγια εφόσον το λέει ο «Αστυνόμος» δεν ισχύει ο Νόμος.
Ως γίνεται αντιληπτό πλέον, εισάγονται «νέοι Νόμοι», νέοι μέθοδοι, νέα ήθη και αυτό γιατί; Γιατί το άρθρο 16 του Ν.1264/82 ακυρώνεται στην πράξη και από την άλλη πλευρά μόλις προχθές εκπρόσωποι εμπορικών Τραπεζών εισήλθαν στις αίθουσες των Δοκίμων διαφημίζοντες τα προϊόντα τους, προτρέποντας τους νέους συναδέλφους να ανοίξουν τους επαγγελματικούς τους λογαριασμούς στις τράπεζές τους.
Η Ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη και τον σκεπτικισμό της καθότι προκύπτουν ερωτηματικά για το ποιος είναι ο σημερινός προσανατολισμός της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατόπιν των ανωτέρω, η Ομοσπονδία θα λάβει συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες, διότι θεωρεί την υγιή εκπαίδευση των αστυνομικών όχι το ήμισυ της περαιτέρω υπηρεσιακής τους σταδιοδρομίας, αλλά το άπαν.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος ΒΛΑΧΟΣ Γεώργιος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το σύστημα προσλήψεων της ΔΕΗ «μπάζει από παντού» - Σε φέιγ βολάν οι ερωτήσεις προς τους υποψήφιους πριν το διαγωνισμό, καταγγέλλει η ΓΕΝΟΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΗ
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Πανικόβλητη η Διοίκηση της ΔΕΗ μετά την χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ για τον σκοτεινό τρόπο των προσλήψεων προσπαθεί σήμερα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Ταυτοχρόνως επιχειρεί να λασπολογήσει κατά της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ λέγοντας ότι συκοφαντούμε την Διοίκηση και ότι είναι αβάσιμες οι καταγγελίες μας.
Για να δούμε ποιος είναι ο συκοφάντης και ποιος είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος, ΡΩΤΑΜΕ:
Πόσα στελέχη της ΔΕΗ εκπαιδεύθηκαν να πάρουν συνέντευξη από την συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία και πόσοι τελικά πιστοποιήθηκαν για να μπορούν να παίρνουν συνέντευξη και με βάση ποια διαδικασία;
Λέτε ή δεν λέτε ψέματα όταν ανερυθρίαστα υποστηρίζεται ότι δεν ήταν γνωστό εκ των προτέρων ούτε στους υποψηφίους σε ποιες επιτροπές θα δώσουν συνέντευξη, ούτε στις επιτροπές με ποιους υποψήφιους θα διεξάγουν τις συνεντεύξεις ;
Υπάρχουν ναι ή όχι επιτροπές που δεν έγινε κλήρωση για το ποιος θα πάρει συνέντευξη και από ποιους ;
Ήξεραν συνεπώς όσοι διεξήγαγαν την συνέντευξη από ποιους υποψήφιους θα την πάρουν;
Συμμετείχαν στις επιτροπές συνεντεύξεων άνθρωποι που συμμετείχαν και στην διαδικασία ελέγχου των αντικειμενικών κριτηρίων και άρα ήξεραν πόσα μόρια είχαν οι υποψήφιοι πριν προσέλθουν για συνέντευξη;
Το έντυπο της δομημένης συνέντευξης με τις ερωτήσεις προς τους υποψήφιους έχει μείνει μυστικό ή έχει γίνει (φεϊγ βολαν) και άρα όσοι το είχαν, είχαν πλεονέκτημα έναντι των αφελών και των κορόιδων που δεν το είχαν;
Πώς και γιατί πρέπει οι πρόεδροι των επιτροπών να κρατούν τους φακέλους με τα αποτελέσματα της συνέντευξης επί δέκα μέρες στα συρτάρια τους; και γιατί δεν έγινε αυτό και πριν από λίγους μήνες που καθημερινά για απόλυτο έλεγχο περνούσαν και καταχωρούνταν στον κεντρικό υπολογιστή;
Είναι δυνατόν να απαντάτε ότι μπορεί κάποιος με μηδέν (0) αντικειμενικά κριτήρια να προσλαμβάνετε;
Κύριοι της Διοίκησης είστε γυμνοί και εκτεθειμένοι απέναντι στους 50.000 υποψηφίους
Τέλος, είστε ψεύτες ολκής όταν λέτε ότι ποτέ η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ δεν ζήτησε ενημέρωση για την διαδικασία των προσλήψεων.
Όπως καλά ξέρετε ζήτησε και ενημέρωση και συμμετοχή της Επιτροπής όπως γινόταν πάντα.
Η δε απάντηση που πήραμε από τον κύριο Αθανασόπουλο ήταν εντελώς απαξιωτική: «Θαλαμοφύλακες δεν θα βάλουμε»

Αλήθεια τώρα κύριε Αθανασόπουλε που δεν βάλατε θαλαμοφύλακες τι έχετε να πείτε;

Πάντως, αν θέλετε τις καταστάσεις με το ποιος παίρνει συνεντεύξεις εκ των προτέρων γνωστό σε ποιους υποψήφιους τις έχουμε στη διάθεσή σας, όπως επίσης στη διάθεσή σας έχουμε και τις ερωτήσεις που γίνονται στους υποψήφιους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
.
Διαβάστε τη θέση της ΔΕΗ εδώ.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ιδού η Δημοκρατία

Έτσι λοιπόν λειτουργεί η Δημοκρατία;
Όλοι, πολιτικοί, Δικαιοσύνη, Ανεξάρτητες Αρχές ποιούν την νήσσαν και χρειάζεται η εμμονή ενός καναλιού για να αποκαλυφθεί ο οχετός;
Πριν από πολλούς μήνες, εφημερίδες όπως «Το Παρόν» για παράδειγμα, έγραφαν για κάποιο σκάνδαλο στη Βιστωνίδα.
Κανείς δεν ανησύχησε.
Κανένας υπουργός δεν προβληματίστηκε.
Οι δικαστές έβαλαν την υπόθεση στο αρχείο λόγω έλλειψης στοιχείων.
Αλλά και το «Δημόσιο» παραιτήθηκε από τις διεκδικήσεις του διότι όλα ήταν… καλώς καμωμένα.
Και ξαφνικά, διαπλεκόμενοι και μη, έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους.
Ένας τηλεοπτικός σταθμός άρχισε να αποκαλύπτει στοιχεία (ήταν ήδη γνωστά στους λίγους…) που συνθέτουν ίσως το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο του 21ου αιώνα.
Το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου…
Και το χειρότερο για τη Δημοκρατία;
Το κανάλι δικαιώθηκε.
Ερώτημα: Αισθάνεται κάποιος δικαστής την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη;
Νιώθει κάποιος πολιτικός τύψεις;
Αναζητείται το ξέπλυμα της ντροπής μέσα από κάποιο «χαρακίρι» ή όλοι μαζί θα συνεχίσουν να ανοίγουν ομπρέλα όταν τους φτύνουν;

......
Ν.Μ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόσκληση σε προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα την Εθνική Ομάδα Αστέγων

Το «Κλωτσιά στη Φτώχεια» συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ ecofilms στη Ροδο το καλοκαίρι του 2008 και θα ταξιδέψει και στο εξωτερικό σε άλλα διεθνή φεστιβάλ.
Η "Μηχανή του Χρόνου" σας καλεί στην δημόσια προβολή του ντοκιμαντέρ που θα γίνει το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο "Μικρόκοσμος", στη λεωφόρο Συγγρού στις 5 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
Σκηνοθετική επιμέλεια – σενάριο: Χρίστος Βασιλόπουλος - Δημήτρης Πετρόπουλος
Έρευνα: Δημήτρης Πετρόπουλος, Μαργαρίτα Αργυροπουλου.
Μουσική: Δημήτρης Μπίζος

Την άνοιξη του 2007 για πρώτη φορά στην Ελλάδα ξεκίνησε η προσπάθεια να συγκροτηθεί εθνική ομάδα αστέγων, για να αγωνισθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αστέγων στη Κοπεγχάγη.
Το περιοδικό «Γαλέρα» ανέλαβε να συντονίσει την προσπάθεια και να οργανώσει την ομάδα.
Σύμφωνα με το διεθνή ορισμό άστεγοι θεωρούνται όσοι δεν έχουν κατοικία, οι πρωην χρήστες ουσιών και οι οικονομικοί μετανάστες.
Η «Μηχανή του Χρόνου» κατέγραψε τις προσπάθειες των αστέγων ποδοσφαιριστών, από την πρώτη προπόνηση, μέχρι τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλου στη Δανία.
Το ποδόσφαιρο όμως, δεν ήταν παρά η αφορμή για να αναδειχθούν τα τεράστια προβλήματα της φτώχειας, της στέγης, της μετακίνησης και της νομιμοποίησης των μεταναστών, αλλά και της ζωής των πρώην εξαρτημένων.
«Έχω οικογενειακό τάφο στο πρώτο νεκροταφείο, αλλά δεν έχω σπίτι να μείνω» εξομολογείται ένας από τους αστέγους που συμμετέχουν στην ομάδα.
«Την περίοδο της εξάρτησης ένιωθα σαν την αλεπού με την κομμένη ουρά» λέει ο αρχηγός της ομάδας, πρώην χρήστης.
Οι οικονομικοί μετανάστες διηγούνται την περιπέτεια για την απόκτηση της πράσινης ή της ροζ κάρτας.
«Βρίζω και τσακώνομαι με την κοπέλα μου κάθε φορά που πρέπει να πάω για ανανέωση της κάρτας στο αστυνομικό τμήμα. Ξέρω ότι ένας ηλίθιος αστυνομικός θα με κλωτσάει στο γκαράζ ». Αυτά είναι τα λόγια ενός μετανάστη από το Ιράκ που δε χάνει καμιά προπόνηση, αλλά ξέρει ότι δεν διαθέτει νόμιμα χαρτιά, που θα του επιτρέψουν να ταξιδέψει στην Κοπεγχάγη.
Περίπου εξήντα άστεγοι ποδοσφαιριστές συμμετείχαν στις προπονήσεις. Αλλά μόνο οκτώ κατάφεραν να πάρουν εισιτήριο και να συμμετάσχουν στο μουντιάλ των αστέγων. Η διαδικασία επιλογής ήταν επώδυνη, αλλά η χαρά της συμμετοχής ήταν μεγαλύτερη από την απογοήτευση του αποκλεισμού.
Για τους περισσοτέρους, ήταν η πρώτη φορά που εντάχθηκαν σε μια οργανωμένη ομάδα και ειχαν τη δυνατότητα να τρέξουν, όχι επειδή τους κυνηγούν, αλλά για να παίξουν μπάλα…
«θα πάμε στη Κοπεγχάγη για να πάρουμε το κύπελο αλλά και για να ρίξουμε μια κλωτσιά στη φτώχια και το ρατσισμό λέει ο Νικηφόρος , ένας από τους παίκτες της εθνικής και η φράση του αυτή έγινε ο τίτλος του ντοκιμαντέρ...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεν έχετε ξαναδεί ρολόι σαν κι αυτό!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...