Ειδήσεις

7 Ιαν 2009

Η ΕΛ.ΑΣ. "άγγιζε" τον «Επαναστατικό Αγώνα» μετά την επίθεση στο Γιώργο Βουλγαράκη το 2006...

Β. Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ - Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2006

.............
Τα αποτυπώματα που βρέθηκαν σε ένα τηλεχειριστήριο της βομβιστικής επίθεσης στον Λυκαβηττό κατά του κ. Γ. Βουλγαράκη «μίλησαν». Εικόνα έδωσε και η καταγραφή μιας κάμερας από την έκρηξη βόμβας στην πλατεία Συντάγματος. Και μια απόρρητη έρευνα της Αστυνομίας στις αποθήκες της μεταλλευτικής εταιρείας Δελφοί Διστόμου ΑΜΕ στο Προσήλιο Φωκίδας, απ' όπου εκλάπησαν τον Ιούλιο του 2003 μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών, έφερε αποτέλεσμα. Πρόκειται για τα νέα στοιχεία που υποστηρίζουν ότι διαθέτουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και οδηγούν στην ταυτότητα 4-5 μελών της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», η οποία εμφανίστηκε μετά την εξάρθρωση της 17Ν και ήδη από το καλοκαίρι του 2003 ως σήμερα έχει πραγματοποιήσει οκτώ βομβιστικές επιθέσεις.
........................
Συνεχίζεται…


Οι αστυνομικοί μιλούν για ένα μεικτό σχήμα ενός ή δύο «παλαιών» του εγχώριου αντάρτικου πόλης, οι οποίοι στρατολόγησαν 2-3 νεαρούς από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο. Προσθέτουν ωστόσο ότι «τα στοιχεία που υπάρχουν ως αυτή τη στιγμή δεν είναι αρκετά για τη δικαστική τεκμηρίωση της εμπλοκής τους έτσι ώστε να προχωρήσουν στη σύλληψή τους». Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία των νέων ευρημάτων της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι μαρτυρίες ότι την κατοικία του υπουργού Πολιτισμού (και τότε Δημόσιας Τάξης) στον Λυκαβηττό φωτογράφιζε -λίγο καιρό πριν από τη βομβιστική επίθεση, τον Μάιο του 2006 -μια νεαρή γυναίκα που διατηρούσε προσωπική γνωριμία με συλληφθέν μέλος της 17Ν! Ποιο όμως είναι το νέο υπό αξιοποίηση υλικό που φαίνεται να προκαλεί την «αισιοδοξία» του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Β. Πολύδωρα και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.;

1. Η εικόνα της κάμερας

Σύμφωνα με αναφορές ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., μία κάμερα που καλύπτει τον χώρο της πλατείας Συντάγματος κατέγραψε τη στιγμή της εναπόθεσης της βόμβας που εξερράγη τον Δεκέμβριο του 2005 και η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό πολιτών. Αυτή η καταγραφή και η «εικόνα του βομβιστή» φαίνεται να ήταν το μεγάλο μυστικό της Αστυνομίας επί σειρά μηνών. Ακολούθησε πολυήμερη επεξεργασία της εικόνας στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Από αυτή την ανάλυση η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να απέκτησε πλήρη εικόνα της «σωματοδομής» και ορισμένων χαρακτηριστικών του ανθρώπου που έβαλε τη βόμβα. Με βάση αυτή την «εικόνα» υποβάλλονται ανάλογες ερωτήσεις σε αυτόπτες μάρτυρες άλλων επιθέσεων.

2. Το παιχνίδι του τηλεχειριστηρίου

Μετά τη βομβιστική επίθεση κατά του κ. Βουλγαράκη οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εστίασαν το ενδιαφέρον τους στο τηλεχειριστήριο που βρέθηκε σε ένα αλσύλλιο, κοντά στο σημείο της επίθεσης. Στο τηλεχειριστήριο αλλά και σε ένα-δύο ακόμη ευρήματα από επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα» φαίνεται να έχουν εντοπισθεί αποτυπώματα και δείγματα DNA, τα οποία όμως δεν έχουν ακόμη «επισήμως» ταυτοποιηθεί. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, από μια «άτυπη» συγκέντρωση αποτυπωμάτων, των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φαίνεται να έχει προσδιορισθεί η ταυτότητα ενός τουλάχιστον από τους δράστες. Ωστόσο οι αξιωματικοί προχώρησαν και σε άλλη μία έρευνα. Δημιούργησαν μια λίστα με τις περίπου 25-30 αγορές παρομοίων τηλεχειριστηρίων -ιαπωνικής κατασκευής -από εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης τηλεκατευθυνόμενων παιχνιδιών. Ήδη έχουν εξετασθεί πολλοί αγοραστές αυτών των παιγνιδιών, ώστε να διαπιστωθεί ποιος από αυτούς μπορεί να είχε σχέση με τους βομβιστές του Λυκαβηττού και να χρησιμοποίησε το τηλεχειριστήριο για την έκρηξη της βόμβας.

3. Η κλοπή στο Προσήλιο

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί βέβαιο ότι οι εκρηκτικές ύλες που χρησιμοποιούνται από την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» προέρχονται από κλοπή ζελατινοδυναμίτιδας και ειδικών εκρηκτικών -σε μορφή «γαλακτώματος» -από αποθήκη στα μεταλλεία της εταιρείας τον Ιούλιο του 2003. Δηλαδή λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δράσης του «Επαναστατικού Αγώνα» με την τοποθέτηση βόμβας στα δικαστήρια της παλαιάς Σχολής Ευελπίδων. Κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας επισκέφθηκαν κατ' επανάληψιν τα γραφεία της εταιρείας και τα μεταλλεία προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος υπάλληλος ή εργαζόμενος που είχε τη δυνατότητα πρόσβασης στις αποθήκες έκλεψε τα εκρηκτικά. Και αυτό γιατί δεν εντοπίστηκαν «ίχνη παραβίασης» της αποθήκης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η έρευνα εστιάστηκε σε μια ομάδα 15-20 φοιτητών από την Αθήνα που παρακολούθησαν το καλοκαίρι του 2003 -για ένα δίμηνο -ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τις διαδικασίες εξόρυξης και επεξεργασίας των μεταλλευμάτων. Εξετάστηκε λοιπόν εξονυχιστικά η περίπτωση φοιτητή που φαίνεται να είχε επαφές με τον χώρο του «αντάρτικου πόλης». Όπως ανέφερε προ διημέρου στο «Βήμα» εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή του Προσηλίου -ανήκει στον Δήμο Άμφισσας ­, «τον τελευταίο καιρό έρχονται πάλι αστυνομικοί και ερευνούν την υπόθεση. Έχουμε πληροφορηθεί ότι τα εκρηκτικά εκλάπησαν τελικώς από ανθρώπους που έμεναν στην Αθήνα...».

4. Οι μαρτυρίες για «περίεργα ταξίδια»

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φαίνεται ότι συγκέντρωσαν ορισμένες σημαντικές μαρτυρίες για υπόπτους συμμετοχής σε βομβιστικές επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα». Οι μαρτυρίες αυτές φαίνεται να σχετίζονται με μετακινήσεις αυτών των ατόμων εντός και εκτός Αθηνών πριν και μετά τις βομβιστικές επιθέσεις. Οι αστυνομικοί αποδίδουν αυτές τις «ανεξήγητες» κινήσεις τους στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν άλλοθι σε σχέση με τις βομβιστικές επιθέσεις, αλλά και να μην ενοχληθούν από τις έρευνες της Αστυνομίας. Ακόμη οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι έχουν σημαντική πληροφόρηση σχετικά και με άλλες κινήσεις μελών του «Επαναστατικού Αγώνα», μετά την επίθεση κατά του κ. Βουλγαράκη.

Σύμφωνα με την εικόνα που σχημάτισαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «ο "Επαναστατικός Αγώνας" έχει την ίδια δομή με αυτές οργανώσεων που έδρασαν τη δεκαετία του '80 και του '90. Πάλι προέρχεται από την ενεργοποίηση ενός-δύο γνωστών ατόμων στον αντιεξουσιαστικό χώρο, οι οποίοι στρατολόγησαν 2-3 άτομα με μοναδικό κριτήριο ότι δεν ήσαν γνωστά σε εμάς, αλλά έδειχναν μεγάλο ζήλο, κυρίως στην υποστήριξη των κρατουμένων μελών της 17Ν και του ΕΛΑ αλλά και σε άλλες ενέργειες».

Παραμένει ωστόσο άγνωστο ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της Αστυνομίας για την «εκμετάλλευση» των στοιχείων που δείχνει να διαθέτει ως προς τη σύνθεση του «Επαναστατικού Αγώνα». Οι αστυνομικοί μιλούν για εντατική έρευνα που αφορά παρακολούθηση των υπόπτων. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποσαφηνίζουν αν τα στοιχεία που δηλώνουν ότι διαθέτουν είναι ικανά ώστε να αποτρέψουν μια νέα επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» ή αν θα βρεθούν προ εκπλήξεων και πολλές από τις εκτιμήσεις τους διαψευσθούν.

Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. διεξήγαγε πολυήμερη έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν αναφορές στην τελευταία προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα» ότι μέλη της φρουράς του υπουργού Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκη είχαν αντιληφθεί την τσάντα πάνω σε ένα ποδήλατο που περιείχε τη βόμβα που εξερράγη στην οδό Δοξαπατρή. Σύμφωνα με την προκήρυξη, μέλος της φρουράς του κ. Βουλγαράκη άγγιξε από περιέργεια την τσάντα αυτή, όμως δεν προχώρησε σε περαιτέρω έρευνα. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., από την επίσημη αλλά και από την άτυπη εσωτερική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι κανένας από τη συνοδεία του κ. Βουλγαράκη δεν είχε εντοπίσει ή «αγγίξει» την τσάντα.

Από: Το Βήμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιατί σίγησε ο «Επαναστατικός Αγώνας» αναρωτιόντουσαν οι αρχές τον περασμένο Οκτώβριο...

Β. Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ - Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008


ΟΙ ΑΡΧΕΣ προσπαθούν να «διαβάσουν» τη παρατεταμένη σιωπή του «Επαναστατικού Αγώνα». Η οργάνωση «αντάρτικου πόλης» που έκανε αισθητή την παρουσία της με δύο και τρία χτυπήματα κάθε χρόνο διεκδικώντας ρόλο διαδόχου της «17Ν» το τελευταίο 18μηνο είναι σαν να έχει εξαφανιστεί. Ανέστειλε τη δράση της ή θα επανεμφανιστεί σύντομα με νέο χτύπημα, όπως αυτό που αποτόλμησε στην αμερικανική πρεσβεία τον Ιανουάριο του 2007; Το ερώτημα απασχολεί τα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αλλά και τους δικαστικούς λειτουργούς που παρακολουθούν από κοντά τους τελευταίους μήνες τις μυστικές έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και άλλων υπηρεσιών σε σχέση με τη σύνθεση και τη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα», η οποία από τον Σεπτέμβριο του 2003 ως τον Απρίλιο του 2007 είχε πραγματοποιήσει εννέα τρομοκρατικές επιθέσεις... .....

Συνεχίζεται...

Ανώτατοι αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι «μια σειρά μεθοδικές κινήσεις μας, μάς οδήγησαν στα ίχνη των μελών του “Επαναστατικού Αγώνα”», με αποτέλεσμα να μην έχουν μείνει περιθώρια κινήσεων στην τρομοκρατική οργάνωση. Όπως σημειώνουν: «Η βάση της έρευνάς μας στηρίχθηκε σε μια απόρρητη αναφορά που συντάχθηκε το 1993 σε σχέση με τις τότε διεργασίες στις εγχώριες οργανώσεις ένοπλης δράσης. Εκεί εντοπίσαμε την άκρη του νήματος για τους δημιουργούς του “Επαναστατικού Αγώνα”. Η περαιτέρω έρευνά μας και η πίεση που ασκήσαμε ανάγκασαν την οργάνωση να αναστείλει επ΄ αόριστον τη δράση της, αφού πολλά μέλη της φαίνεται ότι αισθάνθηκαν...ανασφάλεια». Άλλοι αξιωματικοί ωστόσο εκφράζουν επιφυλάξεις για την επιτυχία αυτών των ενεργειών και υπενθυμίζουν τον κίνδυνο να βρεθούν οι αρχές προ απροόπτου, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, όταν υπήρξε οικτρή διάψευση αισιόδοξων εκτιμήσεων των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Η αφετηρία της τελευταίας έρευνας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που υποστηρίζεται ότι «αφόπλισε» τελικά την τρομοκρατική οργάνωση τοποθετείται στις αρχές του καλοκαιριού του 2007, μετά τις δύο τελευταίες εμφανίσεις της, με την εκτόξευση ρουκέτας στις 12 Ιανουαρίου 2007 εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας και στις 30 Απριλίου 2007 με την επίθεση με πολυβόλο και χειροβομβίδα κατά του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας. Ως εκείνη την περίοδο η έρευνα για την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα» παρουσίαζε σχετική στασιμότητα.

Οι αναζητήσεις για τον προμηθευτή του εκτοξευτήρα RΡG-7 που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ δεν είχαν οδηγήσει πουθενά. Το ίδιο είχε συμβεί και με υπόπτους για τη συμμετοχή στην επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας. Επιπλέον οι καταγραφές της κάμερας της πλατείας Συντάγματος, όπου φαίνονταν οι κινήσεις του μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» ο οποίος τοποθέτησε τη βόμβα που εξερράγη στις 12 Δεκεμβρίου 2005, δεν αρκούσαν για τον προσδιορισμό της ταυτότητας οποιουδήποτε προσώπου. Το ίδιο συνέβη και με μάρτυρες που είδαν τις κινήσεις των ατόμων που έβαλαν για λογαριασμό του «Επαναστατικού Αγώνα» βόμβα στις 14 Μαρτίου 2004 στη Citibank στο Ψυχικό. Από την έρευνα είχαν συγκεντρωθεί μόνο μερικά δείγματα DΝΑ από το παιχνίδι-τηλεκοντρόλ στη βομβιστική επίθεση κατά του πρώην υπουργού κ. Γ. Βουλγαράκη στις 30 Μαΐου 2006 στον Λυκαβηττό. Αξιοποιήσιμα στοιχεία δεν είχαν προκύψει ούτε από τη μεγάλη έρευνα που έκανε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο Προσήλιο Φωκίδας, όπου τον Ιούλιο του 2003 μέλη της οργάνωσης είχαν κλέψει εκρηκτικά από ορυχείο της περιοχής. Η πλέον απογοητευτική για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωση ήταν ότι δεν είχαν καμία ένδειξη για την ηγετική ομάδα του «Επαναστατικού Αγώνα». Οι λίστες υπόπτων που υπήρχαν από το παρελθόν για συμμετοχή σε παλαιότερες οργανώσεις δεν είχαν οδηγήσει πουθενά.

Στις αρχές του καλοκαιριού οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εστίασαν το ενδιαφέρον τους σε μια σχεδόν ξεχασμένη τετρασέλιδη αναφορά που είχε συντάξει ένας αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το 1993. Ο αστυνομικός, επικαλούμενος έναν πληροφοριοδότη στον οποίο έδινε μάλιστα ένα αραβικό όνομα ως κωδικό, ανέφερε ότι μια ομάδα 25 ατόμων οι οποίοι παλαιότερα ανήκαν στον «Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα» - ΕΛΑ (έδρασε από το 1975 ως το 1995) είχαν στις αρχές του 1993 ανεξαρτητοποιηθεί. Η «ομάδα των 25» φαίνεται ότι ήθελε να συνεχισθεί η δράση του ΕΛΑ, κυρίως με βομβιστικές επιθέσεις. Απέρριπταν την πρόταση άλλων μελών της οργάνωσης που ζητούσαν τον τερματισμό της δράσης γιατί τότε τα ονόματά τους είχαν εμφανισθεί στα περιβόητα αρχεία της Στάζι.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας άρχισαν να ασχολούνται με αυτή τη σχεδόν «ξεχασμένη» αναφορά και να διερευνούν τι απέγινε η «ομάδα των 25». Οι περισσότεροι από αυτούς διέμεναν στο κέντρο της Αθήνας (περιοχή Γκύζη, Αμπελοκήπων κ.α.), άλλοι στη Θεσσαλονίκη και άλλοι σε πόλεις της Νότιας Πελοποννήσου. Μερικοί από αυτούς, ηλικίας πια 40-50 ετών, εμφανιζόταν ότι ασχολούνται με τεχνικές εργασίες, άλλοι δήλωναν επιχειρηματίες και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Από την περαιτέρω έρευνα φαίνεται να προέκυψαν στοιχεία ότι μερικοί από τους 25, οι οποίοι δεν είχαν συμβιβαστεί το 1993 με τον τερματισμό της ένοπλης δράσης του ΕΛΑ, φαίνεται να εντάχθηκαν λίγα χρόνια αργότερα στην οργάνωση «Επαναστατικοί Πυρήνες». Οι «Επαναστατικοί Πυρήνες» έδρασαν την περίοδο 1997-2001 με σειρά βομβιστικών επιθέσεων, από τις οποίες μία, στο ξενοδοχείο «Ιntercontinental» τον Μάιο του 1999, κόστισε τη ζωή σε μια ιδιωτική υπάλληλο.
Στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε στο «Βήμα»: «Οσο προχωρούσαμε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2007 την έρευνα για ορισμένα μέλη από αυτή την “ομάδα των 25”, τόσο βλέπαμε ότι είναι όλο και πιο πιθανόν να σχετίζονται με τη δράση του “Επαναστατικού Αγώνα”. Κολλούσαν αναφορές, μαρτυρίες, στοιχεία από αναλύσεις παλαιότερων τηλεφωνικών κλήσεων. Αρχίσαμε να συγκεντρώνουμε πληροφορίες μέσα από τον κύκλο των γνωριμιών τους. Είχαμε στη διάθεσή μας μερικές μαρτυρίες ότι κάποιοι από αυτούς είχαν επαφές με υπόπτους για συμμετοχή στην αρχική ομάδα της “17Ν” που έδρασε την περίοδο 1975-1980. Μάλιστα οι ίδιες μαρτυρίες ανέφεραν ότι οι δημιουργοί του “Επαναστατικού Αγώνα” στρατολόγησαν κάποια άτομα εξωκοινοβουλευτικών σχηματισμών που συμμετείχαν την περίοδο 2002-2003 στις εκδηλώσεις συμπαράστασης στα μέλη της “17Ν” που είχαν φυλακισθεί...».


Από: Το Βήμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το "μικρό και ευέλικτο σχήμα" που υποσχέθηκε ο Κώστας Καραμανλής

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέκαθεν πίστευε σε ένα πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα. Στην προεκλογική συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό στις 20 Φεβρουαρίου 2004, όπου τόνισε: "Πιστεύω σε ένα πιο ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα"!
Το πρώτο βήμα για το "μικρό και ευέλικτο σχήμα" είχε γίνει με τον ανασχηματισμό που έκανε ο πρωθυπουργός το Φεβρουάριο του 2006. Τότε καταργήθηκαν αρκετές θέσεις σε διάφορα υπουργεία.
Σε δεκατέσσερα θα μειωθούν τα υπουργεία την επαύριο των εκλογών διαβάζαμε στις 13 Μαΐου του 2008.
Πάντως, μετά τον σημερινό ανασχηματισμό προέκυψε ακόμα πιο διευρυμένο το κυβερνητικό σχήμα με τα μέλη της κυβέρνησης από 40 που ήταν, να γίνονται 43.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Και αν άλλαξε το κυβερνητικό σχήμα τι αλλάζει;

Μήνυμα αναγνώστη
.......
Και αν άλλαξε το κυβερνητικό σχήμα; Τι αλλάζει; Οι πολιτικές μήπως; Τα σκάνδαλα; Οι δολοφονίες και η βιαιότητα των αστυνομικών δυνάμεων; Η ακρίβεια; Η διαφθορά; Μήπως αλλάζει η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης;
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ, μέχρι να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας… Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παραιτηθεί εδώ και τώρα. Πολλά δεινά έχει επιφέρει μέχρι σήμερα στη χώρα…
...........
Από: dentnews.net

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τηλεφώνησαν για βόμβα στο σταθμό του Μετρό της Ομόνοιας

Χωρίς στάση στην Ομόνοια διέρχονται μετρό και ηλεκτρικός μετά από τηλεφώνημα για βόμβα στο συγκεκριμένο σταθμό.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η οικογένεια του αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη δε θέλει να δημοσιεύονται οι φωτογραφίες του

Μήνυμα αναγνώστη
…..

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΝΑ ΣΥΜΜΕΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ,
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣE ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ.
ΕΜΕΙΣ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΚΑΤΕΒΑΣΑΜΕ ΗΔΗ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα μεγάλα συμφέροντα δεν διστάζουν να θυσιάσουν μία ανθρώπινη ζωή ή και περισσότερες για την εξασφάλιση του κέρδους

Μήνυμα αναγνώστη
......
Πρόσφατα μία συνδικαλίστρια δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι και πιθανολογείται ότι η άνανδρη αυτή πράξη προήλθε από κέντρα συμφερόντων τα οποία θεωρούσαν την άτυχη αυτή γυναίκα εχθρό προς εξολόθρευση. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ΠΟΣΟ μεγάλα είναι αυτά τα συμφέροντα, που αφορούν υπηρεσίες καθαριότητας, ώστε να δικαιολογούν την απόπειρα δολοφονίας ενός ανθρώπου με τόσο απεχθή τρόπο.
Όμως, το συμπέρασμα είναι ότι τα μεγάλα συμφέροντα ΔΕΝ διστάζουν να θυσιάσουν μία ανθρώπινη ζωή ή και περισσότερες για την εξασφάλιση του κέρδους.
.....
Περισσότερα: macedonia-greece.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δείτε πως είναι σήμερα, ένα μήνα μετά τη στυγερή δολοφονία στις 6 Δεκέμβρίου 2008, ο δρόμος που άφησε την τελευταία του πνοή ο Αλέξης Γρηγορόπουλος…

Μήνυμα αναγνώστη
............

Να υπενθυμίσουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής πήραν την πρωτοβουλία να μετονομάσουν την οδό από "Τζαβέλα" σε "Αλέξη Γρηγορόπουλου" προς τιμήν του…

special thanks to Olvia for the photos
...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Αυτοί που φεύγουν..." από την κυβέρνηση

Εκτός κυβέρνησης έμειναν οι υπουργοί








Γιώργος Αλογοσκούφης









Μιχάλης Λιάπης











Αλέξανδρος Κοντός











Χρήστος Φώλιας










Μαργαρίτης Τζίμας


και οι υφυπουργοί











Παναγιώτης Χηνοφώτης







Πέτρος Δούκας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η νέα κυβέρνηση - Ορκίζεται αύριο στις 11:00 το πρωί και στις 12:00 θα συνεδριάσει το ν'εο υπoυργικό Συμβούλιο - Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Προκόπης Παυλόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός για θέματα Δημόσιας Τάξης: Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Υφυπουργοί: Αθανάσιος Νάκος, Χρήστος Ζώης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας (για θέματα ΜΜΕ)

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Υπουργός: Ιωάννης Παπαθανασίου
Υφυπουργοί: Αντώνης Μπέζας, Νίκ. Λέγκας, Αθανάσιος Μπούρας

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Ντόρα Μπακογιάννη
Υφυπουργοί: Ιωάννης Βαλληνάκης, Θεόδωρος Κασσίμης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Υφυπουργοί: Κωνσταντίνος Τασούλας, Ιωάννης Πλακιωτάκης

Υπουργείο Ανάπτυξης
Υπουργοί: Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργοί: Γεώργιος Βλάχος, Ιωάννης Μπούγας

Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ
Υπουργός: Γιώργος Σιουφλιάς
Υφυπουργοί: Σταύρος Καλογιάννης, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος

Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άρης Σπηλιωτόπουλος
Υφυπουργοί: Αντρέας Λυκουρέντζος, Σπύρος Ταλιαδούρος

Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
Υπουργός: Φάνη Πάλλη-Πετραλιά
Υφυπουργοί: Σοφία Καλαντζάκου, Γεώργιος Κοντογιάννης

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Δημήτριος Αβραμόπουλος
Υφυπουργοί: Γ. Παπαγεωργίου, Μάριος Σαλμάς

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Σωτήρης Χατζηγάκης
Υφυπουργοί: Κωνσταντίνος Κιλτίδης, Μιχ. Παπαδόπουλος

Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργός: Νικόλαος Δένδιας

Υπουργείο Πολιτισμού
Υπουργός: Αντώνης Σαμαράς
Υφυπουργός: Γιάννης Ιωαννίδης

Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης
Υπουργός: Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

Υπουργείο Μεταφορών κι Επικοινωνιών
Υπουργός: Ευριπίδης Στυλιανίδης

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Υπουργός: Αναστάσης Παπαληγούρας
Υφυπουργοί: Πάνος Καμμένος

Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
Υπουργός: Σταύρος Καλαφάτης

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ευάγγελος Αντώναρος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέθανε η τραγουδίστρια Μαρία Δημητριάδη

«Έφυγε» μετά από μάχη με τον καρκίνο, σήμερα τα ξημερώματα, η τραγουδίστρια Μαρία Δημητριάδη.
Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Η τραγουδίστρια εισήχθη τότε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου έμεινε για αρκετές μέρες. Στη συνέχεια πήρε εξιτήριο, καθώς όλα έδειχναν ότι η κατάσταση της υγείας της είχε βελτιωθεί.
Πριν από λίγο καιρό όμως δυστυχώς υποτροπίασε και οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
…..
Συνεχίζεται…

Η Μαρία Δημητριάδη συνδέθηκε με τη δεκαετία του ’70 και με το "πολιτικό τραγούδι". Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 τραγούδησε μερικά σπουδαία έργα της εποχής, όπως το "Ήλιος ο πρώτος" του Μαρκόπουλου, σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, (από όπου & η κλασσική ερμηνεία "Κάτω στης Μαργαρίτας το αλωνάκι"), αλλά έγινε ευρύτερα γνωστή τραγουδώντας από πολύ νωρίς Θεοδωράκη, και αργότερα, Θάνο Μικρούτσικο.
Όλα αυτά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70, κατά τη διάρκεια δηλαδή της δικτατορίας & της μεταπολίτευσης. Το συγκεκριμένο αυτό στυλ όμως, του "πολιτικού τραγουδιού", την στιγμάτισε και την ακολούθησε κατά τη διάρκεια της καριέρας της, πράγμα όχι πάντα θετικό για την ίδια.
Τη δεκαετία του ’80, η Δημητριάδη προσπάθησε να τραγουδήσει πράγματα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, πιο λυρικά, από Χατζιδάκι ("Για την Ελένη", σε στίχους Μιχάλη Μπουρμούλη) μέχρι ακόμα & Στέφανο Κορκολή ("Το μαγικό κλειδί" το ‘87).Η Μαρία Δημητριάδη γεννήθηκε στην Αθήνα, στον Ταύρο, όπου μάλιστα η ίδια διατέλεσε & δημοτικός σύμβουλος τη δεκαετία του ’70.
Άρχισε το τραγούδι από πολύ νωρίς, αλλά μετά τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες της, για αρκετά χρόνια, κυρίως κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 και του ’90, έμεινε "εκτός κυκλώματος".
Το ’96 έκανε μια όχι & τόσο επιτυχημένη προσπάθεια επιστροφής με έναν ροκ δίσκο, το "Αύριο", παραγωγή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Από το ’96 και μετά συμμετείχε σε αρκετές συναυλίες, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Ηλία Ανδριόπουλου, αλλά δεν ηχογράφησε ξανά δίσκο.

Το βιογραφικό της Μαρίας Δημητριάδη είναι από το: http://www.mic.gr/

Διαβάστε και ολοσέλιδο αφιέρωμα της εφημερίδας Espresso στην τραγουδίστρια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ


Το ΚΚΕ εκφράζει βαθειά θλίψη για το θάνατο της Μαρίας Δημητριάδη και τα συλλυπητήρια στα συγγενικά της πρόσωπα. Η Μαρία Δημητριάδη σημάδεψε με την ξεχωριστή, ζεστή και επική φωνή της το πολιτικό τραγούδι που συνόδευσε τους εργατικούς - αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες των δεκαετιών ‘70 - ‘80. Υπηρέτησε και ταυτίστηκε με δημιουργίες του σύγχρονου στρατευμένου τραγουδιού.



Η Μαρία Δημητριάδη συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ, δεν άλλαξε στρατόπεδο ούτε εξαργύρωσε την προσφορά της στο λαϊκό κίνημα. Δεν υπέκυψε στην αποσιώπησή της από την πλειοψηφία των ΜΜΕ και τις εταιρείες που ελέγχουν τον χώρο της δισκογραφίας. Με παλικαριά ανταποκρίθηκε στα αγωνιστικά καλέσματα, τραγουδώντας στις συναυλίες αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους και διωκόμενους λαούς, στους απεργιακούς αγώνες και στα μπλόκα των αγροτών. Οι ερμηνείες της θα εμπνέουν για πολλά χρόνια τον αγωνιζόμενο λαό και τη νεολαία του. ΑΘΗΝΑ 07/01/2009



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιοι θα απεργήσουν την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

  • Στάση εργασίας για τον ίδιο λόγο πραγματοποιούν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.
  • Όμως, 24ωρη πανελλαδική απεργία θα κάνουν αύριο και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προκαλούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο μια μέρα μετά την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι

Σήμερα το πρωί, δύο τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ελληνικό Super Puma που έλεγχε την περιοχή πέριξ του Φαρμακονησίου για λαθρομετανάστες και αξίωσαν απο τον χειριστή του να απομακρυνθεί.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο πόλεμος συνεχίζεται αλλά με διαλείμματα – Εκεχειρία τρεις ώρες κάθε μέρα ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός

Τη διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας για τρεις ώρες κάθε μέρα ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, μετά την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία την οποία στήριξαν οι ΗΠΑ και Ευρώπη.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να διευκρινίσει πότε και πού ακριβώς…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στις 12:30 ανακοινώνονται επισήμως τα ονόματα των υπουργών και υφυπουργών της νέας κυβέρνησης

Στην περίπτωση μετακίνησης του Δημήτρη Αβραμόπουλου από το υπυοργείο Υγείας, ακούγεται το όνομα της Μαριέττας Γιαννάκου

Ανασχηματισμός - Νέες πληροφορίες

Ύπουργός Εξωτερικών ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης - Φεύγει ο Χηνοφώτης από το Δημόσιας Τάξης

Ξεκίνησε ο ανασχηματισμός - Ανατροπή στο υπουργείο Οικονομίας - Αιφνιδιάζει με εκπλήξεις ο Καραμανλής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στην περίπτωση μετακίνησης του Δημήτρη Αβραμόπουλου από το υπυοργείο Υγείας, ακούγεται το όνομα της Μαριέττας Γιαννάκου

Ανασχηματισμός - Νέες πληροφορίες

Ύπουργός Εξωτερικών ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης - Φεύγει ο Χηνοφώτης από το Δημόσιας Τάξης

Ξεκίνησε ο ανασχηματισμός - Ανατροπή στο υπουργείο Οικονομίας - Αιφνιδιάζει με εκπλήξεις ο Καραμανλής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανασχηματισμός - Νέες πληροφορίες

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης πάει στο υπουργείο Εσωτερικών στη θέση του Χηνοφώτη
Ο Κώστας Γκιουλέκας αναλαμβάνει το υπουργείο Επικρατείας.
παραμένει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Γιώργος Μεϊμαράκης
Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης πάει στο υπουργείο Μεταφορών.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, υφυπουργός Οικονομίας.
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης πάει ο Νίκος Δένδιας που συμμετείχε στην Εξεταστική Επιτροπή.
Εκτός κυβέρνησης ο Μιχάλης Λιάπης και ο Χρήστος Φώλιας.

Διαβάστε και: Ύπουργός Εξωτερικών ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης - Φεύγει ο Χηνοφώτης από το Δημόσιας Τάξης

Ξεκίνησε ο ανασχηματισμός - Ανατροπή στο υπουργείο Οικονομίας - Αιφνιδιάζει με εκπλήξεις ο Καραμανλής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ύφυπουργός Εξωτερικών ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης - Φεύγει ο Χηνοφώτης από το Δημόσιας Τάξης

Διαβάστε και: Ξεκίνησε ο ανασχηματισμός - Ανατροπή στο υπουργείο Οικονομίας - Αιφνιδιάζει με εκπλήξεις ο Καραμανλής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ξεκίνησε ο ανασχηματισμός - Ανατροπή στο υπουργείο Οικονομίας - Αιφνιδιάζει με εκπλήξεις ο Καραμανλής

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο ειδήσεων του Mega:
Ένα τέταρτο πριν τις 10:00 το πρωί από το γραφείο του πρωθυπουργού ο Γιάννης Αγγέλου άρχισε να τηλεφωνεί και να συναντιέται με τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης.
Θεωρείται βέβαιο ότι δε θα αλλάξουν πόστο ο Προκόπης Παυλόπουλος και η Φάνη Πάλλη Πετραλιά αφού έχουν προγραμματισμένες συναντήσεις σήμερα το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ανατροπή στο υπουργείο Οικονομίας είναι η απομάκρυνση του Γιώργου Αλογοσκούφη του οποίπου τη θέση θα πάρει ο Γιάννης Παπαθανασίου.

Άλλη έκπληξη η είσοδος του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο υπουργείο Παιδείας και ο Αντώνης Σαμαράς στο υπουργείο Πολιτισμού.

Αυτονόητο είναι ότι οι "Βατοπεδινοί" Αλέξανδρος Κοντός και Προκόπης Δούκας απομακρύνονται.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: "Ανοίγει ένας κύκλος πολέμου και αίματος''

''Δυστυχώς έχουμε μια δεύτερη γενιά τρομοκρατών που είναι πολύ άγρια και ανοίγει ένας κύκλος πολέμου και αίματος'', είπε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στο ραδιόφωνο του Alpha ενώ πρόσθεσε ότι το φαινόμενο μπορεί να λάβει εφιαλτικές διαστάσεις και ότι τα μέλη της «17 Νοέμβρη» είναι «αγγελούδια» μπροστά σε αυτά του «Επαναστατικού Αγώνα».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Φίλε, αν σκοτώσουν έναν αστυνομικό, το θέμα αποκλείεται να πάρει τις ίδιες διαστάσεις όπως με το 15χρονο μαθητή» είχε πει ο Διαμαντής Μαντζούνης...

«Φίλε, αν σκοτώσουν έναν αστυνομικό, το θέμα αποκλείεται να πάρει τις ίδιες διαστάσεις όπως με το 15χρονο μαθητή».
Πριν από λίγες ημέρες, ο Διαμαντής Μαντζούνης είχε πάρει τη χριστουγεννιάτικη άδειά του και είχε κατέβει στην Κυπαρισσία για να δει τους συγγενείς και τους παιδικούς του φίλους.
Δεν μπορούσε βέβαια να διανοηθεί ότι το -παρ’ ολίγον- θύμα, για το οποίο μιλούσε στην «πρόβλεψη» που έκανε τότε σε ένα φίλο του, θα ήταν ο ίδιος...
........
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

τεστ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θα μπορούσε να είναι φοιτητής στο Πολυτεχνείο αλλά επέλεξε την Αστυνομία...

Το τρίτο και μικρότερο παιδί της οικογένειας του Αλέξανδρου Μαντζούνη, ταχυδρόμου από την Κυπαρισσία Μεσσηνίας, είναι ο Διαμαντής Μαντζούνης.

Ο νεαρός αστυνομικός που είχε ενταχθεί στα ΜΑΤ μόλις τον περασμένο Νοέμβριο- ευθύς μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Αστυφυλάκων- έχει δύο μεγαλύτερες αδελφές.
Όπως έλεγαν συγγενείς του, ο Διαμαντής είχε επιλέξει να πάει στην Αστυνομία λόγω της άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης, αφού η οικογένειά του δεν μπορούσε να σηκώσει οικονομικά το βάρος των σπουδών του και την αναγκαία αναμονή για να βρει δουλειά στη συνέχεια.
Έτσι, παρά την υψηλή βαθμολογία που είχε συγκεντρώσει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, που του επέτρεπε να πάει ακόμη και στις Σχολές του Πολυτεχνείου, φοίτησε στη Σχολή της Αστυνομίας και δύο μήνες μετά την ένταξή του στην ενεργό υπηρεσία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, χτυπημένος από τα πυρά των τρομοκρατών........

Από: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το χρονικό της επίθεσης στους αστυνομικούς

Από: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έδωσα 1.100 ευρώ και αγόρασα μόνος μου το αλεξίσφαιρο γιλέκο...

Έδωσα 1.100 ευρώ και αγόρασα μόνος μου το αλεξίσφαιρο γιλέκο μου αφού αυτά που δίνει η υπηρεσία είναι πολύ βαριά και παλιάς τεχνολογίας, είπε ο Γιώργος Χατζηιωάννου, μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ, στην εκπομπή "Κοινωνία, Ώρα Mega".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Να απαγορευτεί το συλλαλητήριο λέει ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Να γίνει εφαρμογή του άρθρου 11 του Συντάγματος
το οποίο δίνει το δικαίωμα στην Αστυνομία να απαγορεύει συναθροίσεις αν κρίνει ότι από αυτές υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, ζητάει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης από την εκπομπή "Καλημέρα σας" του Γιώργου Αυτιά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε τσιμεντένια μπάλα του πεζοδρομίου χτύπησε η σφαίρα που σκότωσε τον Αλέξανδρο σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso

Στην τρίτη διακοσμητική μπάλα από τις δεκατρείς που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά στον πεζόδρομο της Τζαβέλα εξοστρακίστηκε η μοιραία βολίδα που πριν από ένα μήνα βρήκε κατάστηθα τον 15χρονο Αλέξη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Espresso», ολοκληρώθηκε η χημική ανάλυση στα δείγματα που είχαν ληφθεί από ειδικούς εγκληματολόγους και πραγματογνώμονες από το χώρο της τραγωδίας και ανιχνεύτηκαν επίκτητα υλικά της τσιμεντένιας μπάλας στη φονική βολίδα.
Η σχετική και πέρα από κάθε αμφισβήτηση διαπίστωση του σημείου εξοστρακισμού έρχεται να δώσει αρκετές απαντήσεις, με πρώτη και καλύτερη την απόσταση που χώριζε τον ειδικό φρουρό από τον μαθητή, η οποία προσδιορίζεται πλέον κοντά στα 20 μέτρα.
Το δεύτερο και πιο βασικό συμπέρασμα, είναι η φορά - κατεύθυνση της μοιραίας βολής, η οποία από τις εμπεριστατωμένες αναλύσεις καταδεικνύει ότι έγινε από το προτεταμένο, οριζόντια προς το έδαφος, χέρι του ειδικού φρουρού. Αυτό σημαίνει ότι πυροβόλησε στοχεύοντας ευθεία προς τη μεριά του Γρηγορόπουλου και των φίλων του.........

Περισσότερα: www.espressonews.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ζωή του νεαρού αστυφύλακα των ΜΑΤ που χαροπαλεύει στον «Ερυθρό Σταυρό» και η τραγική σύμπτωση με τον θείο του που τον σκότωσαν έμποροι ναρκωτικών

Οι ημερομηνίες και τα ονόματα τριγυρνούσαν πάντα σαν τραγικός χορός γύρω από τη ζωή του νεαρού αστυφύλακα των ΜΑΤ Διαμαντή Μαντζούνη.

Στις 2 Ιανουαρίου, τρεις νύχτες πριν από το αιματηρό συμβάν στα Εξάρχεια, έκλεισε τα είκοσι δύο του χρόνια. Τριάντα δύο χρόνια πριν, μια παγωμένη νύχτα του 1977, ένας θείος του με το ίδιο ονοματεπώνυμο (από το μεγάλο σόι που κατοικούσε στα αγροτικά σπίτια του μεσσηνιακού κάμπου) σκαρφάλωνε σε μια μάντρα ενός σχολείου στην Καλλιθέα.
Ο τότε ένστολος Διαμαντής Μαντζούνης ήταν ένας από τους δύο αστυφύλακες του πληρώματος περιπολικού που είχε πάρει εντολή να ξετρυπώσει άγνωστους άντρες, οι οποίοι κρύβονταν στο σχολικό ίδρυμα. Μια λάμψη έσκισε τη νύχτα. Ο πυροβολισμός από εμπόρους ναρκωτικών έριξε στο χώμα τον ηρωικό αστυφύλακα και βύθισε στο πένθος ένα ολόκληρο χωριό........

Περισσότερα: www.espressonews.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επίθεση με πέτρες και μολότωφ στο ΑΤ Πατησίων

Στις 2:20 μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστοι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στο ΑΤ Πατησίων στην οδό Αγίας Λαύρας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...