Ειδήσεις

1 Δεκ 2008

Νέες θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ

Είκοσι τέσσερις νέες προκηρύξεις δημοσιεύθηκαν σήμερα από το Εθνικό Τυπογραφείο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και πιο συγκεκριμένα στο Τεύχος του ΑΣΕΠ.

Περιλαμβάνoυν διάφορες θέσεις ΠΕ, ΔΕ και ΥΕ και απευθύνονται σε διάφορες ειδικότητες.

Καλή επιτυχία σε όσους υποβάλλουν αιτήσεις.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επάγγελμα πρωθυπουργός

Μήνυμα αναγνώστη
......
Μπορεί μερικοί να νομίζουν ότι το να είσαι πρωθυπουργός είναι παλιοδουλειά…
Μπορεί ο μέσος πολίτης να σκέφτεται, εγώ έχω τα προβλήματά μου, αλλά τουλάχιστον δεν διευθύνω και ολόκληρη χώρα.
Μπορεί πολλοί να λένε πω, πω! Εγώ τουλάχιστον πάω σπίτι και έχω το κεφάλι μου ήσυχο! Φαντάσου να είχα και καμία υπεύθυνη θέση! Δεν θα έβρισκα ησυχία καθόλου μες το 24ωρο. ……


Συνεχίζεται...

Σε όλα αυτά έρχεται να μας δώσει το λαμπρό του παράδειγμα ο πρωθυπουργός μας.
Όπως επισημαίνεται στο πρόσφατο φύλλο της lifo, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού μπορεί να το βρει κανείς στο http://www.primeminister.gr/

Και αν έχει την... περιέργεια να ανατρέξει στα αρχεία των προηγούμενων μηνών, θα διαπιστώσει πως ο πρωθυπουργός εργάζεται (βάσει τουλάχιστον του ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟΥ προγράμματος του) λιγότερο και από έναν εργαζόμενο μερικής απασχόλησης με πρόγραμμα που πολλές φορές αφήνει ελεύθερη ακόμα και την Παρασκευή (Δηλαδή πλήρες ΠΣΚ!). Τώρα, αν θεωρήσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, ειδικά στο δημόσιο, λουφάρει όπως και όποτε μπορεί και δουλεύει κατά κανόνα λιγότερο από το υποχρεωτικό πρόγραμμα, τότε(θα μπορούσε να ισχύει το ίδιο και για τον πρωθυπουργό) θα έλεγα πως μάλλον οι ώρες της δουλειάς του τείνουν στο μηδέν (όπως και το μέλλον μας, αν συνεχίσουμε έτσι).

Τώρα αν κάθεται σπίτι για να φυλάει τα παιδιά επειδή δουλεύει η γυναίκα ή έχει φάει κόλλημα με το playstation, αυτό δεν το ξέρω. Ξέρω όμως, ότι παρότι δεν έχει καμία οικονομική ανάγκη, μάλλον κάποιος τον υποχρέωσε να κάνει αυτή την ανυπόφορη γι’ αυτόν δουλειά…
Γιατί άραγε;
Από: Selinios Katroutsos

Από: http://apneagr.blogspot.com/2008/12/blog-post_1709.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πυρκαγιές 2008 - Απολογισμός

Μήνυμα αναγνώστη
.......
Περιμέναμε τουλάχιστον δύο μήνες μήπως δεήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το υπουργείο Γεωργίας να κάνουν απολογισμό για τις φετινές πυρκαγιές, και μετά να δημοσιοποιήσουμε και τις δικές μας απόψεις.
Δυστυχώς, μάταιος κόπος ...
Για αυτό επιλέξαμε να δημοσιοποιήσουμε έναν δικό μας απολογισμό με πραγματικά γεγονότα και ουσιαστική μελέτη των συμβάντων.
Είναι σίγουρο ότι θα είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα...
…..
Περισσότερα: http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μας αρέσει η πόλη μας;

Μήνυμα αναγνώστη
........
Εκδήλωση- Συζήτηση με Θέμα " Μας αρέσει η πόλη μας;" διοργανώνει η Δημοτική Κίνηση "Πολίτες των Αμπελοκήπων".
Την Τετάρτη στις 3/12/08 στις 8:00 μμ στο στέκι Νεολαίας Αμπελοκήπων, στο Α' ΚΑΠΗ (Βύρωνος με Κένεντι).
Κεντρικός ομιλητής ο Δημοτικός Σύμβουλος των Πολιτών Γιώργος Γιακουμίδης.
Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από πολίτες του Δήμου και ελεύθερη συζήτηση.
Το παρόν και το μέλλον των Αμπελοκήπων δεν είναι μυστικό και εξαρτάται από τον καθένα μας.
........
Από: http://polites-ampelokipon.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με υπουργό τον Ευάγγελο Μπασιάκο η ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Μήνυμα αναγνώστη
....
Η κύρια σελίδα του προγράμματος των "πολυδραστήριων για αγορά Η/Υ", του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, παραμένει ως είχε... με υπουργό τον Ευάγγελο Μπασιάκο.
Ελπίζω, αύριο να την διορθώσουν κι αυτή....
..
Περισσότερα: farmpress.blogspot.comΑν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα ακόμα βήμα για τη Διπλή Ανάπλαση

Μήνυμα αναγνώστη

...
«Μετά τη σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (απαλλοτρίωση οικοπέδων στο Βοτανικό), έγινε ένα ακόμη βήμα για τη Διπλή Ανάπλαση, τη μεγαλύτερη οικολογική αστική παρέμβαση στην ιστορία της πόλης των Αθηνών.
Σε μια χρονική στιγμή που σηματοδοτείται από κλιματικές αλλαγές, φυσικές καταστροφές αλλά και την παγκόσμια οικονομική κρίση, εμείς μετατρέπουμε τις απειλές σε ευκαιρίες με γνώμονα το δημόσιο όφελος.
Η Διπλή Ανάπλαση είναι αφορμή για μια «οικολογική αναβάθμιση» του Ελαιώνα και της ευρύτερης περιοχής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (που είναι το 6% της Αθηναϊκής γης) με τη δημιουργία δύο νέων πάρκων 135 στρ. και 35 στρ. αντίστοιχα.
……
Συνεχίζεται…

Πέραν όμως του οικολογικού χαρακτήρα της η Διπλή Ανάπλαση αποκτά μέγιστη σημασία δημοσίου οφέλους, αφού για την υλοποίησή της θα απασχοληθούν επί δύο χρόνια περίπου 2000 εργαζόμενοι (οικογένειες), σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης και ανεργίας.
Οι δήθεν ευαίσθητοι πολίτες οι οποίοι έχουν βάλει στόχο τη Διπλή Ανάπλαση στην ουσία είναι οι φυσικοί αυτουργοί διάλυσης του κοινωνικού ιστού της πόλης μας.
Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν και ηθικοί αυτουργοί αυτής της παρέμβασης».(Ν. Κακλαμάνης)

http://www.athinapoli.gr/athens/index.php?option=com_content&task=view&id=1282&Itemid=9

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το υπόμνημα που έδωσε ο Εφραίμ στην Εξεταστική Επιτροπή τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων«για τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου»


ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Γέροντος Εφραίμ (κατά κόσμον Βασιλείου-Εφραίμ Κουτσού)

Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος


Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2008
Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 136/18.11.2008 έγγραφο της Υμετέρας Επιτροπής, το οποίο υπογράφει ο κ. Πρόεδρος αυτής, κλήθηκα για να «καταθέσω ως μάρτυρας» σε σχέση με την προαναφερόμενη υπόθεση.
Για τους λόγους που εκτίθενται κατωτέρω, η εξέτασή μου ως μάρτυρα δεν επιτρέπεται κατά νόμον. Αδυνατώ, επομένως, να απαντήσω σε οποιοδήποτε ερώτημα του κ. Προέδρου και των μελών της Υμετέρας Επιτροπής και παρακαλώ να γίνει σεβαστό το εν λόγω δικαίωμά μου.
………..
Συνεχίζεται…
Πράγματι, οι κατωτέρω παρατιθέμενες κρίσιμες διατάξεις νόμου σε συνδυασμό προς τα διαδικαστικά δεδομένα της υποθέσεως οδηγούν αναντιλέκτως στο συμπέρασμα ότι δεν επιτρέπεται η εξέτασή μου ως μάρτυρα.

Α. Οι κρίσιμες διατάξεις του νόμου…

Το άρθρο 145 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι:

“1. Οι εξεταστικές επιτροπές έχουν όλες τις αρμοδιότητες των ανακριτικών αρχών, καθώς και του εισαγγελέα πλημμελειοδικών, και ενεργούν κάθε αναγκαία, κατά την κρίση τους, έρευνα για την επίτευξη του σκοπού για τον οποίο συστάθηκαν. Η Βουλή μπορεί με απόφασή της να περιορίσει τις εξουσίες της εξεταστικής επιτροπής.

2. Οι εξουσίες των εξεταστικών επιτροπών ασκούνται με τους όρους και τις διατυπώσεις των άρθρων 146 και 147, καθώς και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και δεν αναστέλλονται με τη λήξη της τακτικής συνόδου, παύουν όμως με τη διάλυση της Βουλής που τις διόρισε ή με τη λήξη της βουλευτικής περιόδου”.
Το άρθρο 147 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι:

“1. Η επιτροπή έχει δικαίωμα να καλεί και να εξετάζει μάρτυρες, να ενεργεί αυτοψία ή να διατάσσει πραγματογνωμοσύνη με τους όρους και τις διατυπώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

3. Τα άρθρα 224 και 225 του Ποινικού Κώδικα εφαρμόζονται και για τους μάρτυρες που εξετάζονται από την επιτροπή ή από τους κατά την παρ. 6 εντεταλμένους”.


Από τον συνδυασμό εξ άλλου των άρθρων 31 παρ. 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ΚΠΔ), το οποίο ορίζει τον τρόπο εξετάσεως και τα δικαιώματα των προσώπων που καλούνται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης προς παροχήν εξηγήσεων, 273 παρ. 2 ΚΠΔ (για τους κατηγορουμένους) και 223 παρ. 4 ΚΠΔ (για τους μάρτυρες) συνάγεται ότι το πρόσωπο που έχει κληθεί προς παροχήν εξηγήσεων στην προκαταρκτική εξέταση και εν γένει το πρόσωπο του οποίου η τυχόν ευθύνη για ποινικά αδικήματα διερευνάται στην εν λόγω διαδικασία, απαγορεύεται να καλείται και να εξετάζεται ως «μάρτυρας».

Η απαγόρευση αυτή συνάγεται ευθέως και από τις ηυξημένης τυπικής ισχύος, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, διατάξεις των διεθνών συμβάσεων που έχει κυρώσει η Ελλάδα και δη:

α) από τις παρ. 1 και 2 του άρθρου 6 της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), στις οποίες καθιερώνεται το δικαίωμα δίκαιης δίκης και το τεκμήριο αθωότητας αντιστοίχως

β) από το άρθρο 14 παρ. 3 εδ. ζ του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (ΔΣΑΠΔ – Ν. 2462/1997), το οποίο διακηρύσσει πανηγυρικώς την απαγόρευση της αυτοεπιβάρυνσης.

Οι προαναφερόμενες διατάξεις της εσωτερικής νομοθεσίας και των διεθνών κειμένων έχουν ερμηνευθεί κατά την ανωτέρω έννοια από τη νομολογία μας και μάλιστα με δύο αποφάσεις της Ολομελείας του Αρείου Πάγου, ήτοι με την υπ’ αριθμ. 2/1999 (Ποινικά Χρονικά ΜΘ΄911 επ., με παρατηρήσεις Ηλ. Αναγνωστόπουλου) και την υπ’ αριθμ. 1/2004 (Ποινικά Χρονικά ΝΕ΄113 επ., με παρατηρήσεις Ηλ. Αναγνωστόπουλου).
Με την πρώτη απόφαση κρίθηκε παράνομη η αστυνομική πρακτική της «μαρτυροποίησης» προσώπων, τα οποία εξετάζονταν πρώτα ως μάρτυρες και εν συνεχεία τους απαγγελλόταν κατηγορία. Με την δεύτερη απόφαση κρίθηκε ότι το δικαίωμα σιωπής, η αρχή της μη αυτοεπιβάρυνσης και το τεκμήριο αθωότητας ως συστατικά στοιχεία της δίκαιης δίκης αναπτύσσουν την λειτουργία τους όχι μόνο στην υπό στενή-τεχνική έννοια ποινική διαδικασία αλλά και στις παράλληλες διοικητικές ή άλλες διαδικασίες με αντικείμενο την αυτήν υπόθεση (στην υπόθεση που εξετάστηκε επρόκειτο για κατάθεση του προσώπου στο πλαίσιο ένορκης διοικητικής εξέτασης).
Με τις προαναφερόμενες αποφάσεις η ημεδαπή νομολογία, με επικεφαλής τον Άρειο Πάγο, εναρμονίστηκε προς την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕυρΔΔΑ).
Το Δικαστήριο αυτό νομολογεί παγίως ότι τα δικαιώματα εκ του άρθρου 6 παρ. 1-3 της ΕΣΔΑ παρέχονται όχι μόνον στα πρόσωπα τα οποία κατά το εθνικό δίκαιο έχουν προσλάβει ιδιότητα «κατηγορουμένου» υπό στενή έννοια αλλά σε κάθε πρόσωπο η τυχόν ευθύνη του οποίου για ποινικά (υπό ευρείαν έννοια) αδικήματα διερευνάται στο πλαίσιο διαδικασιών, χωρίς να ενδιαφέρει αν αυτές χαρακτηρίζονται «ποινικές» ή «διοικητικές» ή άλλως στην εθνική νομοθεσία (ίδετε ενδεικτικώς τις αποφάσεις του ΕυρΔΔΑ στις υποθέσεις Deweer κατά Βελγίου της 27.2.1980, Funke κατά Γαλλίας της 25.2.1993, Saunders κατά Ην. Βασιλείου της 17.12.1996, και επ’ αυτών αντί άλλων Όλγα Τσόλκα, Το δικαίωμα στη μη αυτοενοχοποίηση και το τεκμήριο αθωότητας, ΠοινΧρον ΝΔ΄97 επ. και 204 επ.).

Β. Τα διαδικαστικά δεδομένα της υποθέσεως

Εν προκειμένω έχω κληθεί και έχω παράσχει εξηγήσεις την 20.10.2008 κατ’ άρθρ. 31 παρ. 2 ΚΠΔ από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για «παράβαση καθήκοντος και ηθικής αυτουργίας σ’ αυτήν αναφορικά με την από 15.01.2003 αγωγή της Ι. Μονής Βατοπαιδίου», όπως επί λέξει αναγράφεται στην σχετική κλήση προς εμέ με ημερομηνία 2.10.2008. Η αγωγή αυτή αφορούσε, όπως είναι γνωστό στην Υμετέρα Επιτροπή, τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου επί των παραλιμνίων εκτάσεων στην Βιστωνίδα κ.λπ.

Η προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο κ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διενεργείται, κατά νόμον (ΚΠΔ 31 παρ. 2), χωρίς δημοσιότητα. Όπως είναι γνωστό, η απαγόρευση της δημοσιότητας αποσκοπεί αφ’ ενός μεν στην διευκόλυνση του ανακριτικού έργου αφ’ ετέρου δε στην προστασία της προσωπικότητας των εμπλεκομένων προσώπων και ιδίως των καλουμένων προς παροχήν εξηγήσεων, τα οποία ενδέχεται άλλως να διασυρθούν και να υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη στα δικαιώματά τους. Τα αυτά ισχύουν και για την προκαταρκτική εξέταση που διεξάγει η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εν λόγω υπόθεση.
Σε σχέση με την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου έχουν ήδη εξεταστεί ενώπιον Υμών, όπως πληροφορήθηκα από τον Τύπο, τα μέλη της συνθέσεως του δικαστηρίου που εκδίκασε την ανωτέρω αγωγή της Ιεράς Μονής καθώς και άλλοι τοπικοί παράγοντες ή αξιωματούχοι που δηλώνουν ότι έχουν αρμοδιότητα ή γνώση για τα σχετικά θέματα. Η υπόθεση, επομένως, για την οποία έχω ήδη κληθεί και παράσχει εξηγήσεις στον κ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου συμπίπτει με την υπόθεση την οποία διερευνά η Υμετέρα Επιτροπή.
Η ενώπιον Υμών διεξαγόμενη διαδικασία είναι μάλιστα κατ’ αποτέλεσμα δημόσια, αφού τα πρακτικά των συνεδριάσεων διανέμονται αυθημερόν και το περιεχόμενό τους σχολιάζεται καθημερινώς στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, ενώ μέλη της Επιτροπής διατυπώνουν και δημοσίως τις απόψεις τους.
Ας σημειωθεί εξ άλλου ότι με τις υπ’ αριθμ. 3511/4.9.2008 και 3752/26.9.2008 παραγγελίες του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λίμνης Βιστωνίδος και των παραλιμνίων εκτάσεων, της ανταλλαγής των με ακίνητα του Δημοσίου που απέκτησε η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου κ.λπ.


Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η προκαταρκτική εξέταση έχει ως αντικείμενο, μεταξύ άλλων, «την διακρίβωση τελέσεως εγκλημάτων και ιδία αυτού της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου υπό … παντός άλλου συμμετόχου … και προεχόντως των ωφεληθέντων από τις γνωμοδοτήσεις και τις τελικώς συναφθείσες συμβάσεις».Ήδη δε τα έγγραφα και λοιπά αποδεικτικά στοιχεία που έχουν συλλεγεί στο πλαίσιο της εν λόγω προκαταρκτικής εξέτασης έχουν διαβιβαστεί προς την Υμετέρα Επιτροπή.

Περαιτέρω, με την υπ’ αριθμ. 1/16.9.2008 Απόφαση της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας διατάχθηκε η απαγόρευση κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. με δικαιούχους την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, τον Ηγούμενο ή τους νομίμους εκπροσώπους αυτής καθώς και όσα πρόσωπα συνέπραξαν στην κατάρτιση συμβολαίων πωλήσεως κ.λπ. ακινήτων της Ιεράς Μονής τα οποία απέκτησε διά της προαναφερόμενης «παράνομης», όπως πιθανολογείται στην Απόφαση, ανταλλαγής. Ήδη δε πληροφορούμαι από τον Τύπο ότι η Εισαγγελία Εφετών ζήτησε από την ανωτέρω Επιτροπή και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. των ανωτέρω προσώπων, στα οποία συγκαταλέγομαι.

Υπό τα δεδομένα αυτά είναι καταφανές ότι τυχόν εξέτασή μου ως «μάρτυρα» ενώπιον Υμών για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου θα παραβίαζε συλλήβδην όλες τις ανωτέρω θεμελιώδεις διατάξεις και τα δικαιώματα που κατοχυρώνονται σ’ αυτές (δικαίωμα δίκαιης δίκης, δικαίωμα υπερασπίσεως, τεκμήριο αθωότητας, αρχή της μη αυτοεπιβάρυνσης, μυστικότητα της προκαταρκτικής εξέτασης, δικαίωμα επί της ιδίας προσωπικότητας κ.α.).Με όλο τον –απεριόριστο- σεβασμό για το έργο της Υμετέρας Επιτροπής, δηλώνω λοιπόν και πάλι ότι αδυνατώ να εξεταστώ ως μάρτυρας ενώπιον Υμών και να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση.

Γ. Μερικά στοιχεία για την Μονή Βατοπαιδίου και το πρόσωπό μου

Γεννήθηκα στην Αμμόχωστο Κύπρου στις 5-6-1956 από πτωχή πολυμελή οικογένεια (είμαστε 7 αδέλφια). Ο πατέρας μου σκοτώθηκε στην εισβολή μπροστά στα μάτια δύο αδελφών μου, οι οποίοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι.Γίναμε πρόσφυγες και με μεγάλη δυσκολία εργαζόμενος τελείωσα τις σπουδές μου στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επέστρεψα στην Κύπρο και εργάστηκα για τρία χρόνια ως καθηγητής Θεολογίας. Το 1982 εκάρην μοναχός στη συνοδεία του Γέροντα Ιωσήφ στη Νέα Σκήτη.Για μία οκταετία διακονούσα σε πολλά διακονήματα της αδελφότητας. Το 1990 εξελέγην Ηγούμενος στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

ΙΙ. Ποτέ δεν είχα προσωπικό λογαριασμό, ούτε προσωπική περιουσία. Στους πλέον των 100 μοναχούς που εγκαταβιούν στην Ιερά Μονή διδάσκω την ακτημοσύνη. Δεν εξέρχομαι συχνά από το Άγιο Όρος και δη για διοικητικές υποθέσεις της Ιεράς Μονής.

ΙΙΙ. Το έργο μου είναι πολυσχιδές. Αναφέρονται σε εμένα εκατό και πλέον μοναχοί για τα διακονήματά τους, και το μεγαλύτερο μέρος από το χρόνο μου αφιερώνω στο διακόνημά μου της εξομολογήσεως του πλήθους των επισκεπτών, στις μακρές ακολουθίες, στην προσευχή και τα λοιπά πνευματικά μου καθήκοντα.Αφότου ανέλαβα Ηγούμενος ήθελα να προχωρήσουν οι εργασίες αναστήλωσης στο ερειπωμένο μοναστήρι που παρέλαβα και στον περιβάλλοντα χώρο και να συντηρηθούν τα κειμήλια της Ιεράς Μονής. Πρέπει να αναφερθεί ότι στη Μονή μας διαφυλάσσονται πολλά εκπρεπή αυτοκρατορικά κειμήλια, 2.200 χειρόγραφα, 350.000 έγγραφα, 3.500 εικόνες, 40.000 παλαίτυπα βιβλία, χρυσοκεντήματα, ασημένια αντικείμενα, πολλά αντικείμενα μικροτεχνίας κ.λ.π. Επίσης επιθυμία μου είναι να αναστηλωθεί η ιστορική Αθωνιάδα Σχολή και να λειτουργήσει ως ψηφιακή βιβλιοθήκη και για τη διαφύλαξη δευτερογενών κειμηλίων, να αναστηλωθούν οι Σκήτες. Ακόμη με τη βοήθεια και συνδρομή των ανθρώπων που πίστευαν στο έργο μας να προχωρήσουμε σε προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσω του Ιδρύματος που ονομάζεται «ΓΡΗΓΟΡΕΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ». Όραμά μας ήταν να κατασκευασθεί γηροκομείο στην Κύπρο, που το εξαγγείλαμε επίσημα στα ΜΜΕ της Κύπρου και το οποίο τώρα, μετά τη δέσμευση των λογαριασμών της Ιεράς Μονής, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Επίσης Κέντρο Αποκαταστάσεως Αναπήρων στην Αθήνα, και σε συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής να ιδρυθεί Κέντρο Απεξάρτησης από τα Ναρκωτικά. Και αυτό για τον ίδιο λόγο ανεστάλη. Στους σκοπούς του Ιδρύματος θα εντασσόταν και το πολιτιστικό έργο που ήδη γίνεται από την Ιερά Μονή.

IV. Δεν έχω ιδιαίτερη γνώση για τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης υπόθεσης, γνωρίζω όμως, από τους προηγουμένους πατέρες ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν ως μετόχι στην Ιερά Μονή με τίτλους που ανάγονται στους Βυζαντινούς αυτοκράτορες και έχουν αναγνωρισθεί από το Ελληνικό Κράτος και με το νομοθετικό διάταγμα του 1924 και με σειρά γνωμοδοτήσεων και υπουργικών αποφάσεων στα νεώτερα χρόνια.

Ως Ηγούμενος έχω υποχρέωση έναντι της ιστορίας, των προκτητόρων της Μονής και της αδελφότητας να προστατεύω την περιουσία της Μονής και να διεκδικώ με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματά της, όχι βέβαια για όφελος κάποιου προσώπου αλλά γιατί η περιουσία της Ιεράς Μονής είναι αναγκαία για την διαβίωση των μοναχών, για την φιλοξενία των επισκεπτών που ανέρχονται τώρα σε 25.000 κατ’ έτος, για την εκπλήρωση του φιλανθρωπικού και ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Μονής, για την αναστήλωση του κτιριακού συγκροτήματος της Μονής των σκητών και του περιβάλλοντος χώρου και για το πολυσχιδές και παγκοσμίως γνωστό πνευματικό έργο που επιτελεί.

Τις σπάνιες φορές που είχα επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς για την υπόθεση, τους επισκεπτόμουν μαζί με τον Πατέρα Αρσένιο για να τους εκθέσουμε, και κυρίως εκείνος, τις απόψεις της Ιεράς Μονής.

Όποιες άλλες επαφές είχα με άλλους υπουργούς αυτές δεν αφορούσαν την συγκεκριμένη υπόθεση της Ιεράς Μονής αλλά εντάσσονταν στο πνευματικό μου έργο.

V. Δεν γνωρίζω οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες για την υπόθεση, την οποία, όπως προελέχθη, είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει ο Πατήρ Αρσένιος, ο οποίος με ενημέρωνε μόνο σε γενικές γραμμές για την πορεία της. Γι’ αυτό σας παραπέμπω στο Υπόμνημά του που είναι λίαν διαφωτιστικό και στο υπόμνημα της Ιεράς Μονής μας επί του ιδιοκτησιακού, που είναι το καθοριστικό θέμα της όλης υπόθεσης.

VI. Λυπούμαι βαθύτατα όχι για την επίθεση που γίνεται στο πρόσωπό μου, πολλές φορές μάλιστα με χυδαιότατους και βαρύτατους χαρακτηρισμούς, την οποία με τη βοήθεια του Θεού υπομένω, όπως έχω πνευματική υποχρέωση, αλλά γιατί άνευ λόγου έχει γίνει στόχος η ιστορική Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου που υπήρξε πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο για πάνω από 1.000 χρόνια και προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο Γένος, στην ελευθερία του Έθνους και στην Ορθοδοξία. Η προσφορά αυτής της Μονής επιχειρείται αδίκως να αμαυρωθεί και να εκμηδενιστεί, τώρα που βρίσκεται σε περίοδο ακμής, με ανιστόρητες, αβάσιμες και συκοφαντικές απόψεις και διαδόσεις.

Φοβούμαι ότι όλες αυτές οι καλώς συγχρονισμένες, ενορχηστρωμένες επιθέσεις που επιχειρούν να εκτοπίσουν την ψύχραιμη διερεύνηση της υπόθεσης έχουν στόχο απώτερο το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία και πρέπει όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μήπως στην πολεμική τους κατά της Ιεράς Μονής προξενήσουν ανεπανόρθωτο κακό στην Εκκλησία και στο Έθνος.Εύχομαι η Θεία Πρόνοια να φωτίζει και να καθοδηγεί το έργο σας.


Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2008Από: http://vatopaidi.wordpress.com/2008/12/01/ypomnima-g-efraim/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στον ιερομόναχο Γερμανό μεταβιβάζονται οι διαχειριστικές και διοικητικές αρμοδιότητες της Μονής Βατοπεδίου

Έτσι αποφάσισε το συμβούλιο ηγουμένων του μοναστηριού, ενώ ο Εφραίμ θα ασκεί κανονικά τα πνευματικά του καθήκοντα.

Η απόφαση αναμένεται να επιδοθεί αύριο στην Ιερά Κοινότητα και στη συνέχεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι είπε ο Άθως Κοιρανίδης στην Εξεταστική Επιτροπή

Ο ιδιοκτήτης των off shore "Rassadel" και "Mateous" επιβεβαίωσε τη σχέση των δυο εταιρειών και της Μονής Βατοπεδίου με τον επιχειρηματία Αθανάσιο Πάπιστα.

Προσκόμισε και λογιστικά βιβλία των εταιρειών του για να αποδείξει τη νομιμότητα των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.
Η "Mateous", σύμφωνα με τον Άθω Κοιρανίδη, αγόρασε πριν από ένα χρόνο το 30% του ομίλου Πάπιστα.
Αλλά και η "Rassadel" κατέχει το 30% της εταιρείας "Ανθεμιάς" του ίδιου επιχειρηματία.
Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι κατά καιρούς στη Μονή είχε συναντήσει και πολιτικά πρόσωπα, κατονομάζοντας τους πρώην και νυν υπουργούς Απόστολο Φωτιάδη και Θοδωρή Ρουσόπουλο, καθώς και τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου, τους οποίους όπως είπε, είχε δει στη Μονή Βατοπεδίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιατί δεν αποφυλακίζονται οι δυο τελευταίοι έγκλειστοι "απριλιανοί"

«Το θέμα Ιωαννίδη έχει κλείσει» για το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως δηλώνουν αρμόδιες πηγές του, υπογραμμίζοντας ότι η διάταξη που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για όσους έχουν υπερβεί το ογδοηκοστό έτος της ηλικίας τους και πάσχουν από γεροντική άνοια δεν αφορά ούτε τον αποκαλούμενο «αόρατο δικτάτορα» ούτε τον συγκρατούμενό του, αλλά πάντα εχθρικά διακείμενο προς αυτόν, Ν. Ντερτιλή.

Με κατηγορηματικό εξάλλου τρόπο το απέκλεισε και ο ίδιος ο κ. Χατζηγάκης δηλώνοντας ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αφορούν γενικές κατηγορίες κρατουμένων, ενώ «τους συγκεκριμένους δεν τους αφορούν αφού δεν εμπίπτουν σε αυτές».
Όπως επισημαίνουν παράγοντες του υπουργείου «ο Ιωαννίδης δεν πάσχει από άνοια» και ως εκ τούτου δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η επίμαχη διάταξη που προστέθηκε στο νομοσχέδιο- θα ψηφιστεί αυτή την εβδομάδα-, ενώ δηλώνουν ότι «ούτε ετέθη ούτε υπάρχει τέτοιο θέμα».
..

Περισσότερα: Το Βήμα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δείτε το καλιφορνέζικο ηλιακό τρίκυκλο που θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο
Έχει δυο ρόδες μπροστά και μία πίσω.
Έχει ηλιακές κυψέλες στο πάνω μέρος της καμπίνας των επιβατών και έναν ηλεκτροκινητήρα.
Με μια φόρτιση επτά ωρών θα μπορεί να ταξιδεύει για 190 χιλιόμετρα.
Τιμή: Περίπου 20.000 ευρώ.

Περισσότερα: http://www.aptera.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μπλόκο σε τέσσερις εισαγωγές ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων

Στην απαγόρευση εισόδου στην χώρα 108,8 τόνων ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων φυτικής προέλευσης από τις ΗΠΑ και την Αργεντινή, προχώρησαν τον Νοέμβριο τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά, στο πλαίσιο των καθημερινών προσπαθειών που καταβάλλουν για την προστασία της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών.
.....
Συνεχίζεται

Κατά την επιτόπια αυτοψία τους στους χώρους του Ε’ Τελωνείου Πειραιά απ’ όπου επρόκειτο να εισαχθούν τα προϊόντα και ανοίγοντας τα κοντέινερς στα οποία ήταν αποθηκευμένα, οι γεωπόνοι της Νομαρχίας διαπίστωσαν ότι ήταν ακατάλληλα για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.
Συγκεκριμένα απαγορεύθηκε η είσοδος στην χώρα σε :
· 51,8 τόνους λεμόνια από την Αργεντινή, που βρέθηκαν σε προχωρημένο στάδιο σήψης. Το προϊόν επρόκειτο να εισαχθεί στην χώρα μας για λογαριασμό της εταιρείας Λιμπάντσης ΑΕ
· 20,6 τόνους αμυγδαλόψιχα από τις ΗΠΑ, καθώς διαπιστώθηκε εισροή νερού στο εσωτερικό του κοντέινερ με αποτέλεσμα την ανάπτυξη μούχλας. Το προϊόν επρόκειτο να εισαχθεί στην χώρα μας για λογαριασμό της εταιρείας Καρδασιλάρης & Υιοί ΑΕΒΕ
· 20 τόνους αμύγδαλα από τις ΗΠΑ, στα οποία είχαν αναπτυχθεί έντομα και προνύμφες εντόμων. Το προϊόν επρόκειτο να εισαχθεί στην χώρα μας για λογαριασμό της εταιρείας Σπύρος Χρήστου ΑΕΒΕ
· 16,4 τόνους αμύγδαλα από τις ΗΠΑ, στα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη ζώντων εντόμων και προνυμφών. Το προϊόν επρόκειτο να εισαχθεί στην χώρα μας για λογαριασμό της εταιρείας Γεωργιτσόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε
Για τις υποθέσεις ενημερώθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά.
Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους, η Νομαρχία Πειραιά έχει απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα μας σε 49 εισαγωγές συνολικού βάρους 1910,15 τόνων τροφίμων φυτικής προέλευσης.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους μας σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων. Παρά τις αντιξοότητες, παρά τα πενιχρά μέσα και το ελλιπές σε αριθμό προσωπικό, οι ελεγκτικοί μας μηχανισμοί στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, έχοντας αποτρέψει σε εκατομμύρια κιλά ακατάλληλα για κατανάλωση προϊόντα να καταλήξουν στο τραπέζι του καταναλωτή. Η Κυβέρνηση θα πρέπει ωστόσο άμεσα να προχωρήσει στην επανεξέταση και αναπροσαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού και κυρωτικού πλαισίου που είναι ανεπαρκές και πολυδαίδαλο, βάσει και των προτάσεων που έχουμε καταθέσει, εάν επιθυμεί πράγματι την αποτελεσματική και ουσιαστική προστασία του πολίτη καταναλωτή».

Από το Γραφείο ΤύπουΑν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι ακίνητα μπορούν να αγοράσουν όσοι δεν μπορούν να δανειστούν πάνω από 100.000 ευρώ

Οι έχοντες εισόδημα γύρω στα 500 με 1.000 ευρώ, αντιμετωπίζουν με... τρόμο την ιδέα να πάρουν στεγαστικό δάνειο, ενώ και το 62,1% όσων έχουν εξασφαλίσει μία άνετη ζωή δεν σκοπεύει να πάρει δάνειο.
Τι μπορεί, όμως, να αγοράσει αυτή η γενιά με τα χαμηλά εισοδήματα που δεν είναι σε θέση να πληρώσει ένα δάνειο πάνω από 100.000 ευρώ; Υπάρχουν επιλογές ή το νοίκι είναι η μόνη διέξοδος;
Οι διέξοδοι που η γενιά των 700 ευρώ έχει στην αγορά ακινήτων είναι:

Σπίτια σε φθηνές, φτωχές ή υποβαθμισμένες περιοχές που έχουν προοπτικές ανάπτυξης ή παλαιά σπίτια.
Πάρκινγκ.
Γκαρσονιέρες ή μικρά σπίτια.
Η επένδυση σε ένα δυάρι προσφέρει σίγουρη απόδοση. ......

Περισσότερα: Έθνος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι σημαίνει η λέξη Rassadel;

Μήνυμα αναγνώστη
…..

Στα γερμανικά Rassadel = Racing aristocracy
Κάτι σαν αγωνιζόμενη αριστοκρατία…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Να αποζημιώνονται οι αθώοι που φυλακίζονται - Πώς κάποιοι συνάνθρωποί μας βρέθηκαν φυλακή χωρίς να φταίνε

Ο 25χρονος Χρήστος Μακροδημήτρης πήγε στη γιορτή του εξάδελφού του στην Ανάβυσσο, επάνω στο κέφι βγήκε στη βεράντα με το φίλο του, Νίκο Γκούρλια, αστυνομικό, κι άλλους δύο φίλους να πυροβολήσει στον αέρα, όπως κι έκανε. Ο αστυνομικός τού ζήτησε την καραμπίνα να ρίξει κι αυτός και την πήρε. Όμως, όντας ζαλισμένος από το αλκοόλ, δεν κράτησε καλά το όπλο, αυτό έπεσε στη βεράντα, εκπυρσοκρότησε κι ο Γκούρλιας σκοτώθηκε ακαριαία. Από πολλές και διαδοχικές παραλείψεις ιατρών, νοσοκόμων, αστυνομικών και δικαστικών λειτουργών ο Μακροδημήτρης θεωρήθηκε ύποπτος ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά του φίλου του, ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
......
Συνεχίζεται...

Παρέμεινε 6 μήνες στη φυλακή και αθωώθηκε στο ακροατήριο παμψηφεί, αφού εκτέθηκαν εμπεριστατωμένα οι παραλείψεις που προηγήθηκαν και τον κατέστησαν ύποπτο και κατηγορούμενο, σε μια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε όλα κι όλα 20 λεπτά! Τόσο χρειάστηκε για να αποδειχθεί η ανύπαρκτη σχέση του με το υποτιθέμενο έγκλημα.
Για πρώτη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ανοίγει το δρόμο της αποζημίωσης για όσους φυλακίζονται αδίκως.
....
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος ere

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το βιογραφικό του Αρσένιου - Ποιος είναι ο μοναχός "νούμερο 2" του Βατοπεδίου

Διαβάστε την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" το βιογραφικό του Αντώνη Φίλου, του γνωστού σήμερα μοναχού Αρσένιου του Βατοπεδίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποια πολιτικά πρόσωπα θα περάσουν από την Εξεταστική Επιτροπή και τα ερωτήματα τα οποία θα κληθούν να απαντήσουν

Δευτέρα
Γιώργος Δρυς
Απόστολος Φωτιάδης
Αντώνης Μπέζας


Τρίτη
Αλέξανδρος Κοντός
Ευάγγελος Μπασιάκος
Κώστας Κιλτίδης
Σάββας Τσιτουρίδης

Τετάρτη
Βασίλης Μαγγίνας
Γιώργος Βουλγαράκης
Πέτρος Δούκας
Θόδωρος Ρουσόπουλος

Έντεκα πολιτικά πρόσωπα παρελαύνουν από σήμερα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ενώ την Τετάρτη θα σταλούν από τους δύο εισαγγελείς Εφετών οι πρώτες κλήσεις σε 35 υπόπτους τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Διαβάστε τα ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσει ο καθένας από τους παραπάνω πολιτικούς, εδώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από τις 15 Δεκεμβρίου τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα

Ο εμπορικός σύλλογος προτείνει, τα καταστήματα να ανοίγουν στις 10 το πρωί και να κλείνουν στις 6 το απόγευμα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, στις 9 το βράδυ Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή και στις 8 τα Σάββατα 20 και 27 Δεκεμβρίου.

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και ακόμα δεν έχει αποφασιστεί να θα παραμείνουν ανοιχτά και την 28η Δεκεμβρίου.


Από σήμερα, αρκετές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε εορταστικές προσφορές προκειμένου να τονώσουν την κίνηση στην αγορά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις του τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ


Δείτε τις ερωτήσεις εδώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σήμερα στην Εξεταστική…

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής βρίσκεται από τις 8:00 το πρωί και μέχρι αυτήν την ώρα πρόεδρος της Rassadel, Άθως Κοιρανίδης.
Το απόγευμα θα καταθέσουν οι πρώην υπουργοί Δρυς και Φωτιάδης και ο νυν υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δωρεάν ίντερνετ σε 5.000 σημεία

Δωρεάν σερφάρισμα στο γρήγορο Ίντερνετ από πλατείες, λιμάνια, σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, των τρένων και του Μετρό, ακόμα και από τα πιο μικρά αεροδρόμια, θα μπορούν να έχουν από τον ερχόμενο χρόνο οι χρήστες του Διαδικτύου σε όποιο σημείο της χώρας κι αν βρίσκονται.
......
Περισσότερα: Τα Νέα


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βρείτε δουλειά στο εξωτερικό - Ιδανική επιλογή οι "αναδυόμενες" επαγγελματικά, χώρες της Μέσης Ανατολής

Στις 21 Νοεμβρίου οι κενές θέσεις εργασίας σε 31 ευρωπαϊκές χώρες ήταν 1.154.622 ενώ τα βιογραφικά σημειώματα 316.146.

Επτά μέρες αργότερα, οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας ήταν 1.117.556, τη στιγμή που 316.483 Ευρωπαίοι βλέπουν θετικά μία επαγγελματική μετανάστευση εκτός συνόρων. Οι Έλληνες που αναζητούν δουλειά σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα είναι 6.018.

Πληροφορίες: Μanpower

Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γεννήθηκαν τα σιαμαία της 18χρονης Βρετανίδας

Γεννήθηκαν τα σιαμαία που κυοφορούσε η 18χρονη Βρετανίδα Λόρα Ουίλιαμς η οποία δε διέκοψε την κύηση, παρά τις συστάσεις των γιατρών, για λόγους χριστιανικής συνείδησης.
Τα δυο κοριτσάκια γεννήθηκαν με καισαρική τομή και τα έχουν ήδη ονομάσει «Πίστη» και «Ελπίδα» (Faith and Hope).Η Λόρα Ουίλιαμς είναι η πιο νέα μητέρα σιαμαίων στη Βρετανία, και πιστεύει ακράδαντα ότι τα δύο κοριτσάκια έχουν πολλές πιθανότητες να επιζήσουν. Τα ποσοστά επιβίωσης σύμφωνα με τους γιατρούς είναι 5%-25%.
Τα νεογέννητα είναι ενωμένα από το στέρνο ως τον αφαλό, αλλά το καθένα έχει τη δική του καρδιά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Μονή Βατοπεδίου σας εύχεται "χρόνια πολλά" - Βίντεο

Μήνυμα αναγνώστη
........


Send your own ElfYourself eCards

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...