Ειδήσεις

16 Μαρ 2009

Χάος με την ΕΛ.ΑΣ. – Η ανασφάλεια του πολίτη χτυπάει «κόκκινο» - Υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ;

Γράφει ο Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ
Ειδικός στα θέματα Τρομοκρατίας – Διεθνούς Ασφάλειας και Ασύμμετρων Απειλών
......
Η κατάσταση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι τραγική. Ο πολίτης αισθάνεται ανασφαλής, η ΕΛ.ΑΣ. είναι «εκτός τόπου και χρόνου», (δεν επιθυμώ να χρησιμοποιήσω χειρότερες εκφράσεις), το έγκλημα σε καθημερινή βάση ποικίλει και αυξάνεται κατά γεωμετρική πρόοδο, οι «νέο-τρομοκράτες» χτυπούν με όλα τα μέσα (όπως με θεωρητικολογικές θέσεις στα ΜΜΕ για την οικονομία, μέχρι παγιδευμένα αυτοκίνητα), ενώ τα χειρότερα (που δεν έχουμε δει ακόμα), έρχονται…
……
Συνεχίζεται…

Πριν την οποιαδήποτε τοποθέτηση ή προτάσεις (αν και για να υλοποιηθούν κάποιες ιδέες απαιτείται να υπάρχει και το σχετικό επίπεδο σε αυτούς που θα κληθούν να υλοποιήσουν, το οποίο φυσικά δεν υπάρχει), είναι αναγκαίο να καταγράψουμε ορισμένες επισημάνσεις:


· Η ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι Αστυνομία του 21ου αιώνα. Είναι στατική, ανευέλικτη, αδύναμη, ανεκπαίδευτη και δυστυχώς (εφ’ όλων των καταστάσεων), κινείται ρουσφετολογικά και κομματικά.

· Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να διατηρείται από μία παραπαίουσα Πολιτεία (με χρόνο ζωής στη διακυβέρνηση του τόπου), λίγους μήνες ο ίδιος Α/ΕΛ.ΑΣ. Δηλαδή, στο πρόσωπό του επιβραβεύονται οι «μεγάλες επιτυχίες» της ΕΛ.ΑΣ. στα «Δεκεμβριανά του 2008». Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι ο προηγούμενος Αττικάρχης έγινε Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φαίνεται ότι κάποιοι πολιτικοί θεωρούν το έργο «ως επιτυχές και όχι συνταγή για καταστροφή».

· Η ΕΛ.ΑΣ. αδυνατεί να προστατεύσει τον πολίτη, ακόμα και στις «πιο καλά φυλασσόμενες» περιοχές του Λεκανοπεδίου (Θου Κύριε!). Υστερεί καθολικά σε διαχείριση πληροφοριών, «πάσχει» από GROUP THINK (θα τους συστήσω να διαβάσουν το βιβλίο του JARVIS), δεν έχει ιδέα περί CRISIS MANAGEMENT (ιδιαίτερα των σύγχρονων μεθόδων), ενώ στον τομέα της εκπαίδευσης η κατάσταση είναι επιεικώς τριτοκοσμική. Πιθανότατα οι επικεφαλής να αισθάνονται ικανοποιημένοι, αλλά η χώρα έχει γίνει περίγελος.

· Στον τομέα των πληροφοριών (και ειδικά μέσα στα «σπλάχνα» των κάθε λογής κουκουλοφόρων, «ψευτομεταναστών» κ.ά.), η ΕΛ.ΑΣ. βαθμολογείται κάτω από το μηδέν. Ο καλύτερος αναλυτής να γινόταν αρμόδιος πολιτικός προϊστάμενος για τη Δημόσια Τάξη, θα είχε καταποντιστεί. Οι υπεύθυνοι της ΕΛ.ΑΣ. έχουν «αντίληψη χωροφύλακα» περασμένων δεκαετιών και δεν κινούνται πάνω στους συρμούς της αντιμετώπισης του σύγχρονου εγκλήματος και του υπό διαμόρφωση «νέου αντάρτικου πόλεων». Τυπικά συμμετέχουν σε διεθνείς διασκέψεις, δεν γνωρίζουν επαρκώς και εξειδικευμένα ξένες γλώσσες και δεν έχουν βαθιές γνώσεις κοινωνιολογίας, ψυχολογίας και ανάλυσης τρομοκρατικών περιπτώσεων. Αν τους ρωτήσεις για την παγκόσμια (διεθνική) Ευρωπαϊκή τρομοκρατία, είναι εκτός πραγματικότητας. (Θα ήθελα να τους συστήσω μερικά SITES στο Διαδίκτυο για να διαβάζουν στα άνετα γραφεία τους κάποια μελέτη…).

· Παρά την αναιμική απόφαση Χηνοφώτη να υπάρξει συνεκπαίδευση με Ειδικές Δυνάμεις των ΕΔ, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υστερούν καθολικά. Δεν γίνονται ασκήσεις Χειρισμού Κρίσεων, δεν στέλνονται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στο εξωτερικό (για να «μυηθούν» στο πώς αντιμετωπίστηκαν αντάρτικα πόλης, κ.ά.), ενώ θα έπρεπε να συσταθεί μέσα στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας (Θρακομακεδόνες), Ειδική Σχολή Χειρισμού Κρίσεων (ΣΧΚ), η οποία να επικεντρώνεται σε LESSONS LEARNED / CASES STUDIES. Η εμφάνιση της ΕΛ.ΑΣ. τον τελευταίο καιρό είναι ωχαδερφική , ανεύθυνη και «ένα σκαλοπάτι πριν το τέλος». Τα όσα καταγράφονται στις συσκέψεις είναι «παλιό κρασί σε καινούργια μπουκάλια» (άρα τίποτα), ενώ ορισμένες «ιδέες» του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι προσπάθειες «οικοδόμησης κάστρων στον πάγο», (έχουν μαθηματικά και αναλυτικά αποτύχει εκ των πραγμάτων). Με τις τωρινές συνθήκες και τους εκατέρωθεν κομματισμούς δεν μπορεί να ανακάμψει η Ελληνική Αστυνομία. Και το θέμα είναι ότι «επειδή βάλλεται, φαίνεται η γύμνια της». Όμως, είμαι πεπεισμένος ότι «και άλλοι τομείς ή παράγοντες του δημόσιου χώρου, αν αντιμετωπίσουν κρίσεις, θα υποστούν πανωλεθρίες… (δεν θα ήθελα, για προφανείς λόγους, να αναφερθώ σε 4 από αυτούς / minimum).

· Κατόπιν των ανωτέρω, η ΕΛ.ΑΣ. είναι αδύνατον να αντιληφθεί “MUMBAI-style” επιχειρήσεις αναρχικών, αντιεξουσιαστών, εγκληματιών, τρομοκρατών, ή και ανθρώπων που φθάνουν στα άκρα (και έρχονται πολύ χειρότερα…) λόγω της διαφθοράς, της ασυδοσίας, του καιροσκοπισμού, της ανέχειας, της οικονομικής εξαθλίωσης ή και αντιδράσεων από τους «κατατρεγμένους των Αθηνών» (για να επικαλεσθώ και τον όρο του Φρανς Φανόν τα χρόνια της Αλγερινής Επανάστασης κατά της αποικιοκρατίας των Γάλλων). Η ενέργεια στο Κολωνάκι ήταν μίνι-καταδρομική επιχείρηση, τοπικού χαρακτήρα, με κέντρο διαμέρισμα στην περιοχή (που θα μπορούσε να εποπτεύει τις ακρότητες). Είχε σχεδιασθεί σίγουρα (εκτιμησιακά) εδώ και 2-3 εβδομάδες, και «έδειχνε τάσεις» (τοπικο-συγκεντρωτικές, αλλά από τα γκέτο των Εξαρχείων αποκεντρωτικές). Αναμένονται (λογικά) αρκετές τέτοιες αιφνιδιαστικές κινήσεις, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σταδιακά «θα μετακινούνται» (σε κάποιους μήνες) προς τα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια. Ενεργά στοιχεία του κέντρου της πρωτεύουσας, αλλά και των Δυτικών προαστίων (ιδιαίτερα μετανάστες), κατοπτεύουν ήδη τους χώρους και καταγράφουν εγκαταλελειμμένα σπίτια. Εκτίμησή μου είναι, (επειδή επί χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο αναλύω αντάρτικα πόλης και εγκληματικές τάσεις), «οι επιθέσεις θα είναι για 6-8 μήνες σε κεντρικά σημεία». Δεν μπορώ να αποκλείσω επιθέσεις και σε μη-αστικές περιοχές ή και σε σχετικά απομονωμένες στρατιωτικές μονάδες. Οι κινήσεις τέτοιων ομάδων, παρά το εμφανιζόμενο μηδενιστικό ή άναρχο στυλ, είναι αρκετά καλά οργανωμένες. Η αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ. στο Κολωνάκι απέδειξε ότι «οι τύποι έχουν βάθος», γνωρίζουν ότι μειονεκτεί η ΕΛ.ΑΣ., προσμετρούν τις κοινωνικές επιπτώσεις των πράξεών τους, προετοιμάζουν ήδη τα επόμενα πλήγματα, ενώ έχουν «τυφλοπόντικες» μέσα στην Αστυνομία. Είναι βαρύ, αλλά ποτέ στην ιστορία των STREET GANGS (έχω μία ιδιαίτερα πρόσφατη μελέτη), και των TERRORIST MOVEMENTS, (που για 20 χρόνια μελετώ), δεν είχαμε «δυναμική αναβάθμιση των τρομοκρατικών ή εγκληματικών κινήσεων, αν δεν υπήρχαν MOLES (το απέδειξαν ο IRA, η ETA, η RAF, αλλά και οι STREET GANGS στη Λατινική Αμερική και στις νότιες Αμερικανικές πολιτείες). Η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει διεισδύσει σε αυτές τις νέο-ομάδες. Δεν έχει προσβάσεις. Δεν έχει αναλυτές για την επόμενη ημέρα. Δεν γνωρίζει τις «υπό διαμόρφωση τάσεις» στους λαθρομετανάστες και στους «κατατρεγμένους». Τα περί νομοσχεδίων για τα επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας είναι απερίσκεπτα, και δεν θα δώσουν λύσεις. Είναι φτερά στον άνεμο, και η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει αντιληφθεί προς τα πού φυσάει ο άνεμος.

Τα επόμενα χτυπήματα εκτιμάται ότι θα είναι πιο σοβαρά, ακραία αιφνιδιαστικά και καλά μελετημένα. Οι αντιεξουσιαστές ή οτιδήποτε άλλο είναι (όπως και οι τρομοκράτες), έχουν με το μέρος τους τον αιφνιδιασμό, ενώ γνωρίζουν τα «βαθύτατα κενά» των οργάνων της τάξης. Αν είχαν συλλάβει κάποιους «αρχηγικούς» δεν θα είχαν εκπλαγεί για το BACKGROUND τους. Πάντα οι «αντίθετοι» είναι μερικά βήματα μπροστά από τις δυνάμεις της Τάξης. Στον LONG WAR κατά της τρομοκρατίας, ότι έχει επιτευχθεί, έγινε γιατί υπήρξαν πληροφορίες. Στην FATA των Πακιστανο-Αφγανικών συνόρων, η Δύση υστερεί σε πληροφορίες, γι αυτό και οι τρομοκράτες έχουν ισχυροποιηθεί. Δεν υπάρχει εκδήλωση τέτοιας ενέργειας που να μην καλύπτεται από κάποιους, ακόμα και στο φως της ημέρας. Το «Εξαρχειαστάν» είναι «μίνι-μίνι FATA» για κάλυψη – προεργασία και σχεδιασμό ενεργειών, ενώ σταδιακά οι ομάδες έχουν πολυδιασπασθεί, οπότε θα είναι και ακόμα πιο δυσχερής ο εντοπισμός τους και η προληπτική δράση της αναιμικής ΕΛ.ΑΣ. Απαιτείται μία άλλη ΕΛ.ΑΣ.» με σύγχρονες αντιλήψεις, επαγγελματισμό, υψηλό επίπεδο γνώσεων, αλλά και με στελέχη που «διατρυπούν τους απέναντι».


Βάσει των ανωτέρω, ο υπογράφων προτείνει (πριν να είναι πολύ αργά και ενώ αναμένω / χωρίς ίχνος κινδυνολογίας, τα πολύ χειρότερα):


· Άμεση προώθηση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην παρακολούθηση κύκλων σπουδών των Ενόπλων Δυνάμεων (Σχολεία Πληροφοριών κ.ά.).

· Ανάλυση των MUMBAI-style επιχειρήσεων από μικρές ομάδες και CASE-STUDIES σε επιμέρους στόχους / προάστια των Αθηνών και άλλων πόλεων.
· EXPRESS παρακολούθηση σεμιναρίων στο εξωτερικό και ειδικότερα στη Σχολή των CARABINIERI (από κοινού με τις δυνάμεις της Ολλανδίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας).

· Μελέτη και ανάλυση ειδικών σεμιναρίων περί RIOTS CONTROL, (όπως πρόσφατα έγινε στην Τουρκία). Οι εμπειρίες αστυνομιών (που εμείς οριακότατα συμμετέχουμε) από εγκληματικές ενέργειες σε Βοσνία – Κόσοβο – Αφγανιστάν είναι πάντοτε χρήσιμες.

· Να αντιληφθούμε την πολύπλευρη χρήση των νέων τεχνολογιών – μεθόδων που ενισχύουν τον αιφνιδιασμό (iphones – EMS / Email κ.ά.).

· Να αντιληφθούμε ότι «η τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα αλληλοτροφοδοτούνται» (τεμνόμενοι κύκλοι).

· Να ασχοληθούμε ενδελεχώς (και λόγω περιοχής) με την PROLIFERATION OF SMALL ARMS / LIGHT WEAPONS.

· Να διεισδύσουμε στον «τρόπο σκέψης» των νέων ομάδων δράσης, και να έχουμε έτοιμο πλαίσιο ψυχολογικών επιχειρήσεων. Η ΕΛ.ΑΣ. υστερεί απίστευτα σε PSYOPS και σε επαφές με τα MEDIA.

· Να επιστρέψουν στις καίριες θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. αξιωματικοί με εμπειρία από την περίοδο 2002 – 2004 (μπορεί να ήταν διαφορετικές οι τότε ασύμμετρες απειλές, αλλά το EXPERTISE χρειάζεται για όλα). Είναι σε εξέλιξη (α΄ στάδιο) URBAN WARFARE και οι επόμενοι στόχοι θα είναι πιο «σκληροί» (κτίρια, στρατ. μονάδες, σταθμοί υδροηλεκτρικοί κ.ά.).

· Παρακολούθηση «σε βάθος» περιθωριακών και άλλων κοινοτήτων Αλβανών – Πακιστανών και Γεωργιανών. Μη τους υποβαθμίζουμε. Είναι εκπαιδευμένοι εξ αρχής για ανορθόδοξες ενέργειες (στις χώρες τους).

· Σύσταση έκτακτων ή «καλυμμένων» σε περιοχές επιχειρησιακών κέντρων, καθώς και συνεκπαίδευση (σε μόνιμη βάση) ομάδας ELITE της ΕΛ.ΑΣ. με μονάδες όπως η Ζ΄ ΜΑΚ.

· Να αποφευχθεί η χρήση των αντιλήψεων «ΠΑΡΙΣΙ – ΣΑΡΚΟΖΙ». Ήταν άλλο το τοπίο εκεί, εν μέσω γκετοποίησης. Δεν είναι το ίδιο. Χρειάζονται LESSONS LEARNED αλλά να τα προσαρμόζουμε στα δικά μας πλαίσια.

· Σύσταση Ομάδας Στρατηγικής Σκέψης (για πρώτη φορά στην Ελλάδα), που θα είναι δίπλα ανά πάσα στιγμή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και του ΓΑΔΑρχη. Για προφανείς λόγους, δεν επιθυμώ να πω ποιοι θα ανήκουν. Όχι βέβαια πρώην Αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. γιατί όλοι τους ως ένα βαθμό απέτυχαν και φθάσαμε εδώ που βρισκόμαστε τώρα.

· Η ΕΛ.ΑΣ. να μην είναι χώρος εξυπηρέτησης, βάσει κομματικών κριτηρίων. Ο υπογράφων θεωρεί τον κομματισμό στις ΕΔ και τα ΣΑ «καρκίνωμα με πολλαπλές μεταστάσεις». Απαιτείται αλλαγή στα Συμβούλια Κρίσεων (και των ΕΔ) και να υιοθετηθούν πιο αξιοκρατικά πρότυπα του εξωτερικού. Π.χ., οι Στρατηγοί, οι Ανώτατοι Διοικητές, οι Επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών στο εξωτερικό εξετάζονται από Κοινοβουλευτικές και άλλες Επιτροπές (HEARINGS) και «δεν υιοθετούνται παρεούλες ή κομματικές παρεμβάσεις).

· Να αξιοποιηθούν ανάλογα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που γνωρίζουν τον κυβερνοχώρο και τον τομέα της Πληροφορικής.

· Να τοποθετηθούν αξιόλογα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ή να ενταχθούν από άλλους χώρους σε σημεία-κλειδιά της Αττικής, με πλήρη εφοδιασμό και επαγγελματισμό.

· Στις θέσεις εξωτερικού που πηγαίνουν αξιωματικοί – υπαξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. να αξιολογούνται ανά τρίμηνο από Ειδικές Επιτροπές και όχι «να στέλνονται οι ημέτεροι στο εξωτερικό για να τυγχάνουν EXTRA μισθού». Αυτά μόνο στη χώρα μας συμβαίνουν (όπως και σε άλλους τομείς. Ας μην κρυβόμαστε).

· Να αλλάξει η στάση μας σε θέματα λαθρομετανάστευσης. Η Ελλάδα δεν είναι μαγνητικός πόλος των κάθε λογής ανθρώπων που αφήνουν τις χώρες τους (κάποιοι μάλιστα εκτελούν παράνομες αποστολές).

Όπως έχουν τα πράγματα, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Εκτιμώ ότι απαιτείται να ζητήσουμε εκ νέου τη συνδρομή των ΗΠΑ και κρατών της ΕΕ. Εκτιμώ, ότι «δεν έχουμε δει τα χειρότερα» που με φοβίζουν ιδιαίτερα, γιατί καθημερινά οι στόχοι και οι ενέργειες είναι πιο προκλητικές και αναβαθμισμένες. Εκτιμώ ότι είναι αναγκαία η αλλαγή ανθρώπων, θέσεων, απόψεων και η εξάλειψη αγκυλώσεων από την ΕΛ.ΑΣ. Αν δεν γίνουν κάποια πράγματα άμεσα θα βασιλεύει το χάος σε μία κοινωνία που σβήνει και δεν έχει αντοχές.

Από: anacondagr.wordpress.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κλέβουν από τους «πακετάδες» - Έλειψα για λίγο για να παραδώσω μία παραγγελία και όταν επέστρεψα όλες οι υπόλοιπες ''είχαν κάνει φτερά"…

«Έλειψα λίγα μόνο λεπτά, ίσα, ίσα για να παραδώσω μία παραγγελία. Όταν επέστρεψα, βρήκα το κουτί ανοιχτό και όλες οι υπόλοιπες παραγγελίες ''είχαν κάνει φτερά"».

Δεκάδες παρόμοια περιστατικά έχουν να διηγηθούν οι πακετάδες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εδώ και λίγο καιρό φαίνεται πως έχουν μπει «στο στόχαστρο» ορισμένων οι οποίοι, σπρωγμένοι από την ανέχεια, κλέβουν φαγητό από τα «ντιλίβερι».
Σάντουιτς, σαλάτες, μαγειρεμένα φαγητά, πίτσες, ό,τι περιέχει το κουτί είναι καλοδεχούμενο, καθώς οι δράστες δεν έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις, αλλά ούτε και χρήματα για να πληρώσουν μία παραγγελία της επιλογής τους......

Συνεχίζεται...

Τέσσερις φορές σε ένα μήνα
«Παλιά, μπορεί να είχαμε ένα τέτοιο περιστατικό το χρόνο, ενώ τώρα, μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα, είχαμε τέσσερις παρόμοιες περιπτώσεις», δηλώνει στον «Α» ο Βάρτος Εσκιτζιάν, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο κέντρο της πόλης, που κάνει διανομές φαγητού. «Έχει γίνει πλέον ανησυχητική η κατάσταση. Αυτή η αύξηση των κρουσμάτων λόγω της οικονομικής κρίσης πραγματικά μας τρομάζει. Όταν, δηλαδή, κάποιος δεν έχει χρήματα ούτε και για το φαγητό, κανείς δεν ξέρει τι άλλο μας περιμένει», αναφέρει. Το... κόλπο αποδεικνύεται απλό, έχει εγγυημένη επιτυχία και, όπως φαίνεται, δε χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες. «Μόλις αντιληφθούν την παρουσία ενός πακετά, παραμονεύουν μέχρι να απομακρυνθεί με την παραγγελία. Στη συνέχεια, ανοίγουν το κουτί που βρίσκεται πάνω στο μηχανάκι, και συνήθως είναι ξεκλείδωτο, και παίρνουν ό,τι βρουν. Δεν τους αντιλαμβάνεται κανείς», εξηγεί ο κ. Εσκιτζιάν.

Με λουκέτα

Δεν είναι λίγοι οι καταστηματάρχες οι οποίοι αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να βάλουν «φρένο» σε αυτό το νέο είδος μικροεγκληματικότητας που βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα. «Αναγκαζόμαστε να λάβουμε τα μέτρα μας κι εμείς. Ύστερα απ' όλα αυτά τα κρούσματα, αγόρασα μερικά λουκέτα και σκοπεύω να τα τοποθετήσω τις επόμενες ημέρες στα κουτιά, ώστε να κλειδώνουν και να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», σημειώνει ο κ. Εσκιτζιάν, τονίζοντας πως αυτά τα περιστατικά τους έχουν κοστίσει και σε χρήματα αλλά και σε πελάτες. «Όταν μας κλέβουν τις παραγγελίες, αναγκαστικά πρέπει να επιστρέψει ο πακετάς, να ετοιμάσουμε πάλι το φαγητό και να το πάει ξανά στον πελάτη, ο οποίος θα παραπονεθεί για την καθυστέρηση με το δίκιο του», αναφέρει.

«Παίρνουν ό,τι βρουν»

Ωστόσο, η ευρηματικότητα ορισμένων δε σταματάει μόνο στο άνοιγμα των κουτιών και την αφαίρεση των παραγγελιών. Πριν από μία εβδομάδα, ο πακετάς Κώστας Ανθουλάκης κλήθηκε να παραδώσει μία παραγγελία φαγητού, κόστους 29 ευρώ, σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, στο όνομα «Παπαδόπουλος». «Μόλις έφτασα στην είσοδο της πολυκατοικίας, με περίμενε από έξω ένας άντρας και μου ζήτησε να δώσω στον ίδιο την παραγγελία και να ανεβώ στην πολυκατοικία για να πληρωθώ από τη γυναικά του. Φυσικά, δεν υπήρχε κανένας Παπαδόπουλος στην πολυκατοικία και, όταν κατέβηκα ξανά στην είσοδο, ο άντρας είχε εξαφανιστεί», διηγείται ο κ. Ανθουλάκης. «Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, αλλά το τελευταίο διάστημα ακούω κι από άλλους συναδέλφους μου να έχουν συμβεί τέτοια γεγονότα με άτομα που παίρνουν ό,τι βρουν μέσα.


Από: http://www.agelioforos.gr/archive/article.asp?date=3/16/2009&page=5

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αφήστε μας να αναπνεύσουμε επιτέλους!

Μήνυμα αναγνώστη

....
Αντιδράσεις για την ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα 800 μέτρα

14/03/09

Την έντονη αντίδραση των μελών της επιτροπής αγώνα για την επίλυση του προβλήματος με τη ζώνη των 800 μέτρων προκάλεσε η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου και Άννας Φιλίνη, οι οποίοι "κατηγορούν" το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι επιχειρεί να επαναφέρει παράνομα το προηγούμενο καθεστώς, με αφορμή την τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αφορά τους 61 οικισμούς του νομού Ρεθύμνου.
……..
Συνεχίζεται…

Σχολιάζοντας την ερώτηση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της επιτροπής αγώνα, Μανώλης Κρεβατσούλης, εξέφρασε τη λύπη του και "επιτέθηκε" στους κ.κ. Αλαβάνο και Φιλίνη, λέγοντας πως "απολαμβάνουν στη Βουλή του παχυλού τους μισθού και δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τα προβλήματα, που έχουμε εμείς εδώ. Μας θεωρούν ξεχασμένη επαρχία και δεν τους ενδιαφέρει η δυστυχία, στην οποία έχουμε περιπέσει στο Ρέθυμνο, τα άπειρα οικονομικά προβλήματα στα οποία έχουν περιπέσει οι περισσότεροι ρεθυμνιώτες, η ανεργία και όλα τα δεινά που έχουν προκύψει από αυτό το ζήτημα, όσο δεν λύνεται".
Μάλιστα, ο κ. Κρεβατσούλης "εγκάλεσε" όποιους προσπαθήσουν – όπως είπε – να σταθούν εμπόδιο στη λύση του προβλήματος για τα όσα δεινά θα προκληθούν και στο μέλλον στο κοινωνικό σύνολο, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα: "Εμείς μαχόμαστε για τη λύση του προβλήματος και θα το λύσουμε γιατί το θέλει ο ρεθυμνιώτικος λαός και γιατί θέλουμε την πρόοδο του τόπου μας και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας, της οικονομικής ανέχειας και όλα τα υπόλοιπα που έχουν προκύψει. Όποιος παρεμποδίσει, όποιος με οποιοδήποτε μέσο προσπαθήσει να γίνει φράγμα για τη λύση του προβλήματος αυτού, πρέπει να λογοδοτήσει στο ρεθυμνιώτικο λαό για όλα τα δεινά, τα οποία θα φέρει στο κοινωνικό μας σύνολο".
Για "δήθεν προβλήματα που έχουν το στόχο τους" έκανε λόγο ο κ. Κρεβατσούλης, που πρόσθεσε πως "δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να είμαστε όλοι εμείς σε ομηρία, για περισσότερα από 20 χρόνια. Δεν μας λέει ο κ. Αλαβάνος γιατί στην υπόλοιπη Ελλάδα, που υπάρχουν οι οικισμοί των 800 μέτρων δεν τους ενοχλεί και τους ενοχλεί μόνο στο Ρέθυμνο; Δεν μας λένε γιατί επί 20 χρόνια που υπήρχαν αυτοί οι οικισμοί, επίσης δεν τους ενοχλούσαν και τώρα ξαφνικά που θέλουμε να νομιμοποιήσουμε όλα τα υφιστάμενα κτίσματα, πρόβλημα για το οποίο φταίει μόνο η διοίκηση και όχι οι πολίτες, δεν τους αρέσει. Μήπως, λοιπόν, κρύβεται κάτι διαφορετικό πίσω από όλα αυτά; Σιγά – σιγά πέφτουν οι μάσκες και ο καθένας από εμάς καταλαβαίνει τι γίνεται, ποιοι το ξεκινούν και ποιος είναι ο σκοπός. Μάλιστα, υπάρχει επίσημη ανακίνηση μίας μερίδας των αρχιτεκτόνων και κάποιων ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Τα συμπεράσματα δικά σας".


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής αγώνα, μόνο κάποια μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων έχουν εκφράσει διαφορετική άποψη. Ο ίδιος υπήρξε κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά την πολεοδόμηση, λέγοντας πως πρέπει να γίνει σωστός σχεδιασμός, όμως τόνισε πως "πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Πολεοδόμηση δεν έχει γίνει σε άλλες περιοχές, θα γίνει σε 61 μικρούς οικισμούς; Τι μας λένε; Να μείνουμε επί 20 χρόνια, που χρειάζεται η πολεοδόμηση, όμηροι μίας κατάστασης"; Μάλιστα, τόνισε πως το ζητούμενο είναι η εφαρμογή των νομίμων στην πολεοδόμηση, φέρνοντας ως παράδειγμα το Ατσιπόπουλο – όπου δεν τίθεται θέμα ζώνης 800 μέτρων – θυμίζοντας πως και προβλήματα περιβαλλοντικά και προβλήματα υπερδόμησης έχει. "Άρα μήπως δεν φταίει η ακτίνα των 800 μέτρων και φταίνε άλλα πράγματα";


Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του ο κ. Κρεβατσούλης και για το τι μπορεί να προκύψει μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, ωστόσο υποστήριξε πως "νομίζω ότι τελικά δεν θα υπάρξει τέτοιο θέμα. Πιστεύω ότι η απόφαση που θα ψηφιστεί στο Κοινοβούλιο θα είναι τόσο ισχυρή που δεν θα μπορεί να καταθέσει ούτε στο Συμβούλιο της Επικρατείας".


Αγανάκτηση Νομάρχη


Η εμφάνιση του δημοσιεύματος στον τοπικό τύπο ερωτήματος του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκου Αλαβάνου και της Βουλευτού κας Άννας Φιλίνη, το οποίο εμφανίζει ότι ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων του Νομού και η σημαντική μερίδα του τοπικού πληθυσμού διαφωνούν με την κατατιθέμενη τροπολογία, που στοχεύει στην επίλυση του ζωτικού για το Νομό προβλήματος της επέκτασης των οικισμών, προκάλεσε την αγανάκτηση του Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, ο οποίος απέστειλε αυθημερόν επιστολή στον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρει τα εξής:


"Με αφορμή δημοσίευμα στον τοπικό τύπο (ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ 13 Μαρτίου 2009), το οποίο αναφέρεται σε ερώτηση σας προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ & Εσωτερικών σχετικά με την τροπολογία για την πολεοδομική οριοθέτηση των 61 οικισμών, πρόβλημα που ταλανίζει επί χρόνια το Νομό μας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά:


1. Ο Ν. 2508/1997 περί «βιώσιμης οικιστικής ανάπτυξης των πόλεων & οικισμών…» όχι μόνο δεν κατάργησε όπως εσείς αναφέρετε τη διαδικασία του Π.Δ. 24-4-1985 (ΦΕΚ 181/Δ/3-5-85), όπως αυτό έχει τροποποιηθεί, για την οριοθέτηση των οικισμών αλλά σύμφωνα με τον παραπάνω Νόμο (άρθρο 19 παρ. 2) η πολεοδόμηση και η επέκταση των οικισμών μέχρι 2.000 κατοίκους γίνεται σύμφωνα και με αυτό.



2. Όχι μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για όλους μας γενικά, η προστασία του περιβάλλοντος διασφαλίζεται μέσα από το χωροταξικό σχεδιασμό.



3. Από τοπικούς παράγοντες του Νομού ποτέ δεν ζητήθηκε η επαναφορά ισχύος του Π.Δ. του 1985, όπως αναφέρει η ερώτησή σας, με νομοθετική ρύθμιση, διότι ούτως ή άλλως ισχύει μιας και δεν καταργήθηκε ποτέ. Αυτό που ζητήθηκε είναι η επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί για τρεις κατηγορίες οικισμών, διαφορετικών μεταξύ τους ως προς την επίλυση. Αυτό οφείλεται στην εκ παραδρομής μη δημοσίευσης σε ΦΕΚ, διαγραμμάτων για 39 οικισμούς, απόφασης & διαγραμμάτων για 13 οικισμούς, και διαγραμμάτων για 22 οικισμούς σύμφωνα με το Ν. 1975/1991 άρθρο 41 (ΦΕΚ 184/Α). Η οριοθέτηση των οικισμών των δύο πρώτων κατηγοριών ( 39 και 13 οικισμοί), έγινε λαμβάνοντας υπόψη το Π.Δ. 6-12-1982 (ΦΕΚ 588/Δ) που αφορούσε στάσιμους και με δημογραφική συρρίκνωση οικισμούς με σκοπό την ανάπτυξή τους, και το Π.Δ. 24-4-1985 όπως αυτό τροποποιήθηκε το 1987.



4. Από το «Σύλλογο Αρχιτεκτόνων του Νομού Ρεθύμνου και σημαντική μερίδα του τοπικού πληθυσμού», όπως αναφέρετε στην ερώτησή σας προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ & Εσωτερικών, δεν υπάρχει γνωστή σε εμάς διαφωνία, σε σχέση με τη νομοθετική ρύθμιση που έχει προταθεί, αλλά ούτε και καμία άλλη πρόταση για την επίλυση του προβλήματος, το οποίο απαιτεί άμεση λύση. Αντίθετα θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του Νομού ( ΤΕΔΚ, ΤΕΕ, Σύλλογοι κ.α), όλοι οι Δήμοι, η Νομαρχία, οι Βουλευτές αγωνίζονται εδώ και χρόνια για την επίλυση του προβλήματος, μεθοδικά και δυναμικά (με κλείσιμο δρόμων, της Νομαρχίας, και των Δήμων), έως ότου το ΥΠΕΧΩΔΕ αποδεχθεί την προτεινόμενη με τροπολογία λύση. Το πρόβλημα απαιτεί άμεση λύση δεδομένου ότι ο πολίτης, από το 1987 έως τώρα, στηριζόμενος στην εμπιστοσύνη του προς το Κράτος, πλήρωσε φόρους μεταβιβάσεων οικοπέδων άρτιων και οικοδομήσιμων, πλήρωσε συμβολαιογράφους, δικηγόρους, μεταγράφηκαν τα συμβόλαια του στο Υποθηκοφυλακείο, δηλαδή ακολούθησε πιστά τις νομικές διαδικασίες και τώρα βρίσκεται σε μία ιδιότυπη ομηρία που έχει λάβει εκρηκτικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες εξ αιτίας της εκ παραδρομής παράληψης δημοσίευσης, νομίμως κατά τα άλλα, πράξεων. Παράληψη που διαπιστώθηκε εκ των υστέρων και πολύ αργά. Αυτή την παράληψη ζητήσαμε από το Υπουργείο να διορθώσει.



Κύριε Πρόεδρε,


Μετά από την παραπάνω ενημέρωση θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αναθεωρήσετε τη θέση σας, όπως αυτή απορρέει από τη σχετική ερώτησή σας προς τους δύο Υπουργούς σχετικά με το θέμα και η οποία θέση ενδεχομένως να οφείλεται σε πλημμελή πληροφόρησή σας.


Παράλληλα ο Νομάρχης Ρεθύμνου, δήλωσε για το θέμα:



"Όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του Νομού, (Βουλευτές, σύσσωμη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όλοι οι Δήμοι, το Τεχνικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο), οι εργολήπτες του Νομού και όλοι οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα με πολύμηνους, μεθοδικούς και δυναμικούς αγώνες ωρίμασαν την επίλυση ενός κοινωνικού και αναπτυξιακού προβλήματος τεράστιας σημασίας για το Νομό, αυτό της "Ζώνης των 800 μέτρων". Είναι λοιπόν τουλάχιστον προσβλητικό, παράλογο και απαράδεκτο να εμφανίζεται ότι "κάποιοι" υποσκάπτουν αυτήν την προσπάθεια και υπονομεύουν την τύχη του τόπου σε τέτοιους χαλεπούς για την οικονομία καιρούς".


Αθηνά Κατσιά

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Βενιζέλος στο Facebook

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Εδώ και λίγες μέρες ο Βενιζέλος είναι και στο Facebook.
Όπου νομίζω ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του και σίγουρα να έρθετε σε επαφή με πολιτικούς του φίλους και μη.
.
Από: papaioannou.wordpress.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

To δαχτυλίδι της διαδοχής!

Από: www.epikairo.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το πανεπιστημιακό άσυλο

Πέρασα τον Δεκέμβρη από το πολυτεχνείο και είδα πέντε μάγκες με κουκούλες να έχουν ανάψει φωτιά καίγοντας καρέκλες και γραφεία, να κάθονται γύρω να καπνίζουν αυτοσχέδιους ναργιλέδες και ένας εξ αυτών να κάνει την ανάγκη του σε μια άκρη.
Από πίσω τους ένα πανό που έλεγε κατάληψη.
……
Συνεχίζεται…


Θεωρώντας ότι άλλο είναι άλλο πράγμα η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και άλλο αυτό που γίνεται είπα να γράψω κάτι.
Σήμερα αν ένας έμπορος ναρκωτικών καταδιωκόμενος από την Ασφάλεια μπει σε ένα πανεπιστήμιο αποκτά δυνητικά άσυλο. Το ίδιο και ένας παιδεραστής ή μανιακός δολοφόνος, χούλιγκαν, ο Παλαιοκώστας, ο Ρετζάι, ο Πάσσαρης, ένας ληστής τραπεζών οι κάποιοι μπαχαλάκηδες .
Παρανοϊκό.
Αυτό το άσυλο δεν είναι πανεπιστημιακό αλλά άσυλο ανιάτων μιας ολόκληρης κοινωνίας σε παράλυση. Μιας ολόκληρης κοινωνικής αφασίας και προπύργιο του συντηρητισμού.
Είναι αλήθεια ότι αυτό το καθεστώς ασύλου έχει επιβληθεί για να υπερασπίσει κυρίως την Δημοκρατία. Το σκεπτικό βασίζεται στα γεγονότα του πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1974.
Η εισβολή του τανκς σήμαινε και το τέλος μια κατάληψης- εξέγερσης που είχε στόχο την πτώση της χούντας. Και τότε γίνονταν καταστροφές.
Έκτοτε αποφασίστηκε ότι στα Πανεπιστήμια δεν μπορεί να μπει η αστυνομία ή άλλες δυνάμεις καταστολής χωρίς την άδεια της συγκλήτου.
Το σκεπτικό είναι ότι σε ανάλογες περιπτώσεις κατάλυσης της δημοκρατίας οι πολίτες που αντιδρούν και αντιστέκονται μπορούν να βρουν άσυλο και προστασία εκεί.
Σωστό στην ουσία του, απόλυτα κατανοητό και χρηστικό.
Πιστεύει όμως κανείς ότι εάν έρθει μια χούντα που έχει καταπατήσει ήδη κάθε νομιμότητα θα σεβαστεί το άσυλο ή τον υπάρχοντα νόμο;
Τέλος πάντων! Ο νομός είναι καλός σε όσα αφορούν το σκεπτικό του.
Ο νομός όμως αυτός, θα πρέπει να υπάρχει και να ενεργοποιείται κάτω από κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες.
Προτείνω να δοθεί η δυνατότητα στο πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της βουλής, και στην σύγκλητο, με μια τους δήλωση να ανοίγουν τα πανεπιστήμια την βουλή και άλλα δημόσια κτήρια αν χρειαστεί και να ενεργοποιούν έτσι το καθεστώς ασύλου όταν κριθεί ότι χρειάζεται.
Σε κάθε άλλη περίπτωση να εφαρμόζονται οι νόμοι του Κράτους
Παραδοχές:
Το πανεπιστήμιο είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Σε κάθε περίπτωση εντός τους αλλά και σε όλη την ελληνική κοινωνία κάνεις δεν πρέπει να διώκεται για τις ιδέες του αλλά για τις πράξεις του και εφόσον αυτές παραβιάζουν τους νόμους.
Πιστεύω ότι στο θέμα διακίνηση Ιδεών στα πανεπιστήμια, η ελευθερία λόγου σκέψης και έκφρασης πρέπει να είναι απόλυτη και ίσως πέρα από τους ισχύοντες κανόνες.
Αλλά μόνο η ελευθερία λόγου σκέψης και έκφρασης. Στην Ελλάδα θεωρώ ότι δεν ποινικοποιούνται οι απόψεις όσο ακραίες και εάν είναι.
Ποινικά κολάσιμες είναι μόνο οι πράξεις. Δεν νοείται ποινικές πράξεις που έγιναν εκτός ασύλου να βρίσκουν θαλπωρή και προστασία εντός των πανεπιστημίων.
Τα πανεπιστήμια ως οργανισμοί οι ως κοινότητες δεν βρίσκονται σε πόλεμο με τις δυνάμεις καταστολής ή αποκατάστασης τάξης. Ούτε οι δυνάμεις αυτές βρίσκονται σε πόλεμο με τα πανεπιστήμια. Από που έρχεται αυτός ο παραλογισμός που αισθανόμαστε όλοι;
Η χώρα δεν βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο για να χρειάζονται σημεία άμυνας και προάσπισης της Δημοκρατίας. Εγγυητής του πολιτεύματος δεν είναι τα πανεπιστήμια και οι σύγκλητοι, αλλά ο πρόεδρος της δημοκρατίας.
Όλοι (ελπίζω και πιστεύω) ότι δουλεύουν από το σημείο που είναι ταγμένοι για το κοινό καλό και την Δημοκρατία την ευημερία και την πρόοδο.
Απλά χρειάζεται να σοβαρευτούμε.
Αυτή είναι η γνώμη μου και την καταθέτω.



Από: papaioannou.wordpress.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φωτογραφία από τη Γερμανία με τις "Ρουβίτσες" που παραληρούν στο πέρασμα του Σάκη - Ανάμεσά τους ένα γνώριμο πρόσωπο..

Μήνυμα αναγνώστη
....
Για δείτε αυτόν με την κίτρινη μπλούζα...
ΝΑΙ!
Είναι ο κύριος Μαρκόπουλος!
Μετά τη φωτογραφία που έβγαλε με το Σάκη, έγινε "Ρουβίτσα"!
,,,,,,,,
Από: ourgreektv.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τον ταχυδρόμο που επισκέπτεται την Άψαλο - Αριδαίας και ανακοινώνει από τα μεγάφωνα τους κατοίκους που έχουν αλληλογραφία

Μην κάνετε λόγο για ονοματεπώνυμα. Μόνο παρατσούκλια...

Από: dhmoths.blogspot.com

laikoyra.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Mark Radcliffe: Έγινε εκατομμυριούχος πουλώντας στο eBay

Μήνυμα αναγνώστη

.....
Ο Mark Radcliffe έχει γίνει ο πρώτος εκατομμυριούχος της Μεγάλης Βρετανίας, ακριβώς 10 έτη μετά από την ίδρυση της πρώτης online λιανίκης επιχείρησης σε ένα υπόστεγο του σπιτιού του.
Τότε ήταν 21 χρονών και δούλευε σε ένα supermarket και αποφάσισε να ιδρύσει την First2sell με ακριβώς £200 στην τράπεζα. .

Συνεχίζεται...

Τώρα έχει 36.000 πελάτες μηνιαίως, οδηγεί ένα Ferrari και απολαμβάνει έναν ετήσιο κύκλο εργασιών περισσότερο από £3million.


Αρχικά, χρησιμοποίησε το υπόστεγο στο σπίτι του γονέα του ως αποθήκη, πουλώντας μερικά κινητά τηλεφωνικά εξαρτήματα και καλώδια υπολογιστών.
Τώρα πωλεί μια σειρά 3.700 κωδικών, απασχολεί 19 άτομα προσωπικό και λειτουργεί από μια αποθήκη εμπορευμάτων 10,000sqft.


Αλλά ο φιλόδοξος επιχειρηματίας ελπίζει να μετακομίσει σύντομα σε νέες, τρεις φορές μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, να απασχολεί 34 άτομα προσωπικό και να γίνει ο παγκοσμίως μεγαλύτερος έμπορος του eBay, πουλώντας 50.000 τεμάχια μηνιαίως.


«Όταν άρχισα ήμουν πολύ νέος χωρίς καμία πραγματική οικονομική υποστήριξη, έτσι έπρεπε να αγοράσω μόνος τα μικρά, φτηνά προϊόντα που θα μπορούσα να πουλήσω γρήγορα. Άρχισα με κινητά τηλεφωνικά εξαρτήματα το 1999 από τον ιστοχώρο μου. Κατόπιν ήρθε το eBay και αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να φθάσω σε
μια πολύ ευρύτερη βάση πελατών».


http://anopetra-eleos.blogspot.com/



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

TOP GREEK BLOGS. Η νέα λίστα και οι αλλαγές

Μήνυμα αναγνώστη
......
Στην προηγούμενη ανάρτηση βάλαμε τον ανανεωμένο πίνακα, με όλες τις μέχρι τώρα παρατηρήσεις σας.
Εδώ: http://topgreekblogs.blogspot.com/2009/03/n-16-3-2009.html
……..
Συνεχίζεται…
Προστέθηκαν δηλαδή τα
http://hamomilaki.blogspot.com/
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/
http://orthodoxos.wordpress.com/
http://naftilos.blogspot.com/
http://panic-gr.blogspot.com/
http://atsarantos.blogspot.com/
και το http://www.greekalert.com/ στην ξεχωριστή λίστα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
1. Φαίνεται πώς τα ελληνικά blogs έφτασαν στα όρια τους.

2. Μεγάλοι χαμένοι: Το press-gr, που χάνει κάθε εβδομάδα έδαφος, το politis-gr, το mftm, city-press, roides, xryshaygh, manoslivardis, papaioannou.

3. Μεγάλοι κερδισμένοι: το greece-salonika, που μπήκε στη δεκάδα, εκτοπίζοντας το politis-gr.

apnea, salonika-press, skeftomasteellhnika, krogias, exastal, panic αλλά κυρίως ταhttp://ourgreektv.blogspot.com καιhttp://my-greek.blogspot.com, που είχαν εντυπωσιακή άνοδο.


Από: http://topgreekblogs.blogspot.com/2009/03/top-greek-blogs_16.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιος σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τις παρακάτω φράσεις;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις.
,,,,,,,
Πηγή: Realnews
.......
Από: papaioannou.wordpress.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια

Μήνυμα αναγνώστη

..
«Δεν συγχωρείται καμία συγκάλυψη, κανένας εξωραϊσμός», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η αλλαγή κυβέρνησης από μόνη της δεν αποτελεί λύση. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή, αποτελεσματική και αξιόπιστη κυβέρνηση, η οποία θα πετύχει ευρύτατες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις, διευκρίνισε.
Παράλληλα, κατηγόρησε τη σημερινή ηγεσία της χώρας ότι αναλώνεται στο να κάνει αντιπολίτευση στις παλαιότερες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Σχολιάζοντας τη συνάντηση Παπανδρέου - Σημίτη, ο Ευάγγελος Βεξέφρασε την ικανοποίηση του επειδή κλείνει αυτό το θέμα.

Δείτε εδώ μερικά video του Βενιζέλου αναρτημένα στο ΥouTube. ...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι θα γίνει με τους "φωτογραφικούς" διαγωνισμούς...

Μήνυμα αναγνώστη
.......
Aπό δημοσίευμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:
Τζάμπα το π.δ. 118/2007 στο αρ. 3 αναφέρει: "...Δεν επιτρέπεται η αναγραφή όρων στις τεχνικές προδιαγραφές και στις διακηρύξεις που να προσδιορίζουν προϊόντα ορισμένης κατασκευής ή προέλευσης ή μεθόδους επεξεργασίας, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να ευνοούνται ορισμένες επιχειρήσεις ή προϊόντα....".
.......
Από: transparencyarmy.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κι όμως δεν είναι πλάκα! Νέα αναβολή (6η) από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην προσφυγή των κατοίκων της Στρατονίκης!

Μήνυμα αναγνώστη
…….

Οποιαδήποτε αντιδικία εκδικάζεται μετά από μια ή το πολύ δύο αναβολές και στο τελευταίο Ειρηνοδικείο της χώρας. Η προσφυγή των κατοίκων της Στρατονίκης που κατατέθηκε το 2005 στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έλαβε έξι (6) αναβολές με την πρόσφατη, της 6ης Μαρτίου 2009. Νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε η 25η Σεπτεμβρίου 2009.
……
Συνεχίζεται…


Εν τω μεταξύ η άδεια λειτουργίας της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» -που κατέχει τα μεταλλεία του Στρατονικού Όρους (πρώην «Μεταλλεία Κασσάνδρας»)- για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος των «Μαύρων Πετρών», που βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου κάτω απ’ το δομημένο οικισμό της Στρατονίκης, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2009.
Τι θα δικάσει πλέον το Συμβούλιο της Επικρατείας; Γιατί όπως αναφέρει -μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε τον Ιουλίου 2008 στην Καλαμάτα, για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Δικαιοσύνης: «Δικαιοσύνη δεν είναι ό,τι φαίνεται, αλλά αυτό που εισπράττει καθημερινά ο πολίτης που προσφεύγει στα δικαστήρια. Το όνομά της Αρνησιδικία».
Και ενώ οι κάτοικοι περιμένουν την απονομή της δικαιοσύνης, τα φουρνέλα συνεχίζουν «το χορό τους»: δονούν ακατάπαυστα το έδαφος του χωριού, τραυματίζουν τα σπίτια και τα δημόσια κτήρια και τρομοκρατούν τις ψυχές τους.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ Μ.Μ.Ε. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ!


Από: http://stratoniki.wordpress.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Δεν ξέρω αν αυτοί (οι αστυνομικοί) που υπηρετούν στο Κολωνάκι πάνε για καφέ, ή για υπηρεσία"

Νίκος Καραδήμας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής: «Δεν ξέρω αν αυτοί που υπηρετούν στο Κολωνάκι πάνε για καφέ, ή για υπηρεσία».

Μιλώντας για συναδέλφους του στον Αlpha 98,9.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αντιπρόεδρος Ειδικών Φρουρών κατά Χρήστου Μαρκογιαννάκη

"Από τότε που ανέλαβε καθήκοντα, δε μας έχει συναντήσει αλλά ο όροφός του είναι γεμάτος από μυστακοφόρους ψηφοφόρους του", είπε ο αντιπρόεδρος των ειδικών φρουρών Ευστράτιος Μαυροειδάκος για τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη στον Αlpha 98,9, ενώ αναφερόμενος στην εγκληματικότητα είπε ότι οι ευθύνες είναι πολιτικές.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Αθήνα στα... μπλε - Δύναμη ταχείας επέμβασης κατά των κουκουλοφόρων

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι:

Α) Κατ’ αρχάς συγκροτείται δύναμη «ταχείας επέμβασης», η οποία θα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα κέντρο και σε συνεργασία με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη σε κομβικά σημεία, θα μπορεί να προλαμβάνει «καταδρομικές επιθέσεις» νεαρών.
Β) Συγκροτείται ένα δίκτυο συγκέντρωσης πληροφοριών οι οποίες θα αξιολογούνται από ειδικά κλιμάκια της Ασφάλειας.
Γ) Εντείνεται η παρουσία αστυνομικών με πολιτικά.

Για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων από το χώρο των αντιεξουσιαστών, η γραμμή είναι σαφής:

1. Να εμποδίζονται είτε με εκτεταμένη χρήση χημικών είτε διά της «άμεσης βίας», όταν έρχονται σε επαφή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
2. Να περιοριστεί η δράση τους στο Πολυτεχνείο ή στη Νομική έως ότου λυθεί το θέμα με το άσυλο.
3. Να προμηθευτεί η ΕΛ.ΑΣ. ειδικά οχήματα τα οποία θα ρίχνουν παγωμένο νερό στους διαδηλωτές, όπως συμβαίνει και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.
.....
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με όπλο που προκαλεί ηλεκτρική εκκένωση και παραλύει τους μυς φαίνεται πως ακινητοποιήθηκε ο δράστης στο Ρέντη

Με ένα νέο επικίνδυνο όπλο, το οποίο έχει επιφέρει τον θάνατο σε εκατοντάδες ανθρώπους στον κόσμο, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να ζητούν την απόσυρσή του, φαίνεται πως ακινητοποιήθηκε ο ληστής της Millennium Bank, ο οποίος είχε «ταμπουρωθεί» την περασμένη Παρασκευή στις αποθήκες του ΙΚΑ στον Ρέντη απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει με χειροβομβίδα.
Πρόκειται για το όπλο ακινητοποίησης TASER Μ-26 που υποβάλλει σε ηλεκτροσόκ τον ύποπτο και τον ακινητοποιεί προσωρινά προκαλώντας ηλεκτρική εκκένωση.
Είναι το όπλο για το οποίο η Διεθνής Αμνηστία έχει καταθέσει εγγράφως τις ανησυχίες της, το όπλο που έχει ξεσηκώσει την αντίδραση κοινωνικών οργανώσεων οι οποίες κάνουν λόγο για ακόμη πιο απάνθρωπες μεθόδους καταστολής.
......
Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εννέα πληγές από την οικονομική κρίση

Τον περασμένο Ιανουάριο, άλλωστε, οι μελέτες νέων οικοδομών έπεσαν κατά 25%. Τον ίδιο μήνα, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων κατέγραφαν πτώση 39,7%, ενώ τον Φλεβάρη η καθοδική πορεία στον κλάδο συνεχίστηκε... (-38%).

Στην ίδια τροχιά φαίνεται πως κινούνται και άλλοι κλάδοι, όπως τα βιβλία, τα ρούχα, τα παπούτσια, τα έπιπλα. Ενδεικτικό είναι πως ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο μειώθηκε -σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία- τον Δεκέμβρη κατά 4%, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2007, ενώ τον προπερασμένο Δεκέμβρη είχε εμφανίσει αύξηση 3,2% έναντι του 2006.
Οι εστιάτορες κάνουν λόγο για μείωση 30% - 35% στον τζίρο του κλάδου από τον Οκτώβριο και μιλούν για «άδεια τραπέζια». ..

Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το σπαστό ποδήλατο σπάει το «άβατο» του Μετρό

Στην αναγκαστική λύση της αγοράς σπαστού ποδηλάτου καταφεύγουν το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι ποδηλάτες της Αθήνας.
Πρόκειται για τους πολίτες που έχουν επιλέξει να αφήσουν το αυτοκίνητο και να πάνε στις δουλειές τους με ένα πράσινο μέσο.
Το Μετρό απαγορεύει την είσοδο στα ποδήλατα και ο ηλεκτρικός την επιτρέπει μόνο συγκεκριμένες ώρες. Έτσι, αρκετοί χρησιμοποιούν σπαστά για να μπαίνουν παντού.
.....
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σάλος για τις εντολές της Αστυνομίας στο Κολωνάκι: Αφήστε τους να... εκτονωθούν

Εντολές να μείνουν αμέτοχοι και να αφήσουν ανενόχλητους τους κουκουλοφόρους όσο αυτοί κατέστρεφαν περιουσίες, έπαιρναν οι αστυνομικοί από τους επιτελείς τους.
«Από το κέντρο επιχειρήσεων μας έλεγαν να μην κινηθούμε και να τους αφήσουμε να εκτονωθούν», καταγγέλλουν στα «ΝΕΑ» αστυνομικοί που βρίσκονταν σε υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως αποκαλύπτουν αστυνομικοί, την ώρα που 50 κουκουλοφόροι με βαριοπούλες και τσεκούρια μετέτρεπαν σε πεδίο μάχης για μια ακόμη φορά το κέντρο της Αθήνας, οι εντολές που έπαιρναν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή ήταν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και να αποφύγουν οποιαδήποτε εμπλοκή!
........
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...