Ειδήσεις

14 Μαρ 2008

Η ΔΕΗ μας είναι τουλάχιστον νοικοκυρά...

Παναγιώτης Φριντζάλας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Πρώτο Θέμα: Τέλος εποχής

Πριν από λίγο δημοσιοποιήθηκε το Δελτίο Τύπου με το οποίο επισήμως πλέον η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" "περνάει" στην "Πήγασος Εκδοτική Α.Ε."

Χαλάνδρι 14/03/3008

Απόκτηση μετοχών της "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε." μοναδική μέτοχο της "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Κατ' εφαρμογή του Ν. 3340/2005, της υπ’ αριθμ. 3/347/12.7.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, η «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» (εφεξής ως «Εταιρία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, ότι στις 14 Μαρτίου 2008 και ενώπιον του Συμβολαιογράφου Αθηνών Ηλία Καρυοφύλλη του Ευαγγέλου, υπεγράφη:

α) Συμφωνητικό Πώλησης Μετοχών, δυνάμει του οποίου η Εταιρία προέβη στην αγορά από τον κ. Ευθύμιο Τριανταφυλλόπουλο του Κωνσταντίνου, διακοσίων σαράντα (240) ονομαστικών μετοχών της Α.Ε. υπό την επωνυμία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» (εφεξής ως «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.»), που αντιστοιχούν σε ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%) του συνολικού ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου αυτής, αντί συνολικού τιμήματος επτά εκατομμυρίων τριακοσίων ογδόντα χιλιάδων (7.380.000,00) Ευρώ και

β) Προσύμφωνο Πώλησης Μετοχών, δυνάμει του οποίου η Εταιρία προσυμφώνησε την αγορά από τον κ. Θεμιστοκλή Αναστασιάδη του Βύρωνος, εκατόν είκοσι (120) ονομαστικών μετοχών της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.» που αντιστοιχούν σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) του συνολικού ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου αυτής, αντί συνολικού τιμήματος τριών εκατομμυρίων εξακοσίων χιλιάδων (3.600.000,00) Ευρώ και από τον κ. Αναστάσιο Καραμήτσο του Ιωάννη, εξήντα (60) ονομαστικών μετοχών της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.», που αντιστοιχούν σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) του συνολικού ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου αυτής, αντί συνολικού τιμήματος ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων χιλιάδων (1.800.000,00) Ευρώ, συνεπεία της οποίας και υπό την αίρεση της παροχής εγκρίσεως εκ της αρμοδίας Αρχής κατά Ν. 703/1977, το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της Εταιρίας στην «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.» θα ανέλθει σε εβδομήντα τοις εκατό (70%).

Σημειώνεται ότι το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.» ανέρχεται σήμερα σε εξήντα χιλιάδες (60.000,00) Ευρώ, διαιρούμενο σε εξακόσιες (600) ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας εκατό (100,00) Ευρώ εκάστης και η ως άνω εταιρία είναι μοναδική μέτοχος της Α.Ε. υπό την επωνυμία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», φορέα έκδοσης της κυριακάτικης ομώνυμης εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στέλνουν μαθητές να παρελάσουν στα σύνορα για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης"

Αποκαλύπτεται πως εκπαιδευτικοί, με έγκριση άνωθεν διευθυντή - εκπαιδευτικού, επιχειρούν να εμπλέξουν μαθητές της Θεσσαλονίκης στα επικίνδυνα σχέδιά τους, εμποτίζοντάς τους με το δηλητήριο του εθνικισμού, αφού τους στέλνουν να παρελάσουν στις 25 Μάρτη στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ!
Πιο συγκεκριμένα, παρέλαση μαθητών στους Ευζώνους του Κιλκίς, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ανήμερα της 25ης του Μάρτη, οργανώνουν δάσκαλοι των Δημοτικών Σχολείων 49ου και 50ού Θεσσαλονίκης, με την ανοχή, τουλάχιστον, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Και επιδιώκουν τη συναίνεση των γονιών για τη συμμετοχή των παιδιών τους στις «εθνοσωτήριες» εκδηλώσεις που στήνουν στο όνομα της υπεράσπισης της μίας και μοναδικής Ελληνικής «Μακεδονίας».
Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του 50ού Δημοτικού Σχολείου, Τ. Μεντεσίδης, και ο δάσκαλος του 49ου Δημοτικού Σχολείου Κ. Σαμοΐλης, μέρες τώρα, προετοιμάζουν το κλίμα στις αίθουσες.
Και χτες έστειλαν με τα παιδιά τις αναγκαίες υπεύθυνες δηλώσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους, ακόμη και τη συμμετοχή τους ως συνοδών.
Η πρωτοβουλία σχεδιάζεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευζώνων.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ριζοσπάστης», «την Τρίτη 25 Μαρτίου, μαθητές των σχολείων μας θα παρελάσουν στο ακριτικό χωριό Εύζωνοι Κιλκίς, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με τα Σκόπια...». Και οι γονείς καλούνται να... δηλώσουν υπεύθυνα «ότι επιτρέπω στο παιδί μου να πάρει μέρος στην ανωτέρω εκδήλωση»...
Στη διάρκεια της «εκδρομής» οι διοργανωτές θα βάλουν τους μαθητές να συμμετάσχουν στη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευζώνων και στην κατάθεση στεφάνων που θα ακολουθήσει.

Περισσότερα: http://www2.rizospastis.gr/

Μάλιστα, κάποιοι από τους μαθητές, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υποστηρίζουν ότι οι δάσκαλοι τους είπαν ότι θα κρατούν και ένα πανό στο οποίο θα αναγράφεται η φράση: "Η Μακεδονία είναι Ελληνική".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Έκλεισε" η ιστοσελίδα;

Το Σάββατο και την Κυριακή η εκπομπή "Studio Alpha" αφιέρωσε αρκετή ώρα σε μία ιστοσελίδα (http://www.boulgarmak.org/) που μιλούσε για βουλγαρικά ανθρώπινα δικαιώματα στη Μακεδονία.
Μάλιστα, στην ιστοσελίδα υπήρχε και βίντεο που έδειχνε ότι Τούρκοι, Βούλγαροι και Αλβανοί εισβάλλουν στη χώρα μας και μετά από μάχες μόλις 48 ωρών καταφέρνουν να αποδεκατίσουν τον ελληνικό στρατό και να παρελάσουν νικητές στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα.
Παρά τις προσπάθειες μας τις τελευταίες τρεις ημέρες να "ανοίξουμε" και πάλι τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν τα καταφέραμε.
Οι διαχειριστές της, την απέσυραν;
Την ανανεώνουν;
Την έθεσαν εκτός λειτουργίας για λίγες ημέρες;
Θα δούμε στο άμεσο μέλλον τι συμβαίνει και θα επανέλθουμε...

Δείτε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας:
http://studioa-blog.blogspot.com/2008/03/2013.html
και
http://studioa-blog.blogspot.com/2008/03/blog-post_6206.html

Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τρίτεκνη μητέρα: Μας παίρνουν και τα κεκτημένα

Για μια ακόμη φορά ο Καραμανλής και η κυβέρνηση "παίζουν" με τις λέξεις.
Όχι μόνο δε γίναμε πολύτεκνοι όπως μας είχαν υποσχεθεί από το 2004, αλλά τώρα παίρνουν πίσω και τα κεκτημένα.
Αναφέρομαι στο δικαίωμα της τρίτεκνης μάνας να συνταξιοδοτείται με 20 χρόνια εργασίας, στην οποία προσθέτουν άλλα 17 χρόνια εργασίας (κατά τα άλλα δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας)!!
Αυτή είναι η στήριξης της τρίτεκνης οικογένειας που μας διατυμπανίζουν τόσα χρόνια;

Άννα Χρονοπούλου
Τρίτεκνη μητέρα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Ναι" λέει ο ΣΥΝ στο γάμο των ομοφυλόφιλων

Σε σημερινό δελτίο τύπου του κόμματος αναφέρεται μεταξύ άλλων:"Με αφορμή τη δημοσιοποιημένη πρόθεση συμπολιτών μας να τελέσουν πολιτικό γάμο ομοφύλων, αποτεινόμενοι σε δημαρχιακές αρχές, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ τονίζει ότι ο (πολιτικός) αστικός γάμος ομοφύλων είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο βήμα προς την άρση ποικίλων διακρίσεων και ιδίως αυτής λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η άρνηση ισότιμης αστικής αναγνώρισης ετερόφυλων και ομόφυλων σχέσεων εμποδίζει τα ομόφυλα ζευγάρια να κατοχυρώσουν τα ίδια δικαιώματα (ασφάλισης, περιουσιακά, κληρονομικά, συνταξιοδοτικά κ.ά), με τα ετερόφυλα.
Σε αυτά τα πλαίσια, το Τμήμα Δικαιωμάτων υποστηρίζει τις δημοσιοποιημένες πρωτοβουλίες μελών της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας να τελέσουν πολιτικό γάμο καθώς, μάλιστα, πιστεύει ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο για τον πολιτικό γάμο επιτρέπει τους γάμους ομοφύλων".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από «κατήγορος», «κατηγορούμενη» η ελληνική πλευρά στην υπόθεση του «ονόματος»

Μήνυμα αναγνώστη


Του Αγίου

Εμείς τα είπαμε, η κυβέρνηση, όμως, μας "αγνόησε". Από πού και ως πού, άλλωστε, να μας πάρει στα σοβαρά! Ένα blogάκι είμαστε δεν αποτελούμε δημοσιογραφικό θεσμό! Σωστά…
Παρόλα αυτά, με μεγάλη προσοχή, επισημάναμε την παγίδα που έχουν στήσει οι Ευρω-ατλαντικοί σε Καραμανλή-Μπακογιάννη.
Γράψαμε, επίσης, ξεκάθαρα και αμέσως, σχετικά με την μεθόδευση που υποκρύπτεται από την σκηνοθετημένη πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ και εξηγήσαμε τις παραμέτρους του αμερικανικού-παιγνίου σε αυτή την τελική φάση της διαπραγμάτευσης Αθηνών-Σκοπίων, υπό την άτυπη επιδιαιτησία της αμερικανικής κυβέρνησης.
Άδικος κόπος. Η ελληνική Κυβέρνηση δεν κατάλαβε τίποτε ή δεν θέλει να καταλάβει τίποτε ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει!
Οι εξαντλητικές πιέσεις από ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, προς την ελληνική πλευρά, για κατανόηση και νέα υποχώρηση έχουν λάβει πλέον εξαναγκαστικό χαρακτήρα και αντί η Κυβέρνηση να αφήσει να διαφανεί η δυσαρέσκεια της και να επιζητήσει λαϊκή στήριξη, προφασίζεται την «ισχυρή» και δήθεν άκαμπτη και αποφασισμένη, κριμένη πίσω από το προπαγανδιστικό στερεότυπο «μη λύση, μη πρόσκληση».
Χθες το βράδυ, στις Βρυξέλλες, η στάση Καραμανλή-Μπακογιάννη παρέπεμπε μάλλον σε φαρσοκωμωδία ή ιλαροτραγωδία – ανάλογα από πια πλευρά το εξετάζεις.
Ο κ. Καραμανλής έκανε τα πάντα για να αποφύγει μια τετ-α-τετ συνομιλία για το ζήτημα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κ . Γκρουέφσκι, όπως του υπέδειξε –αναρμοδίως- η Αμερικανίδα πρέσβειρα στο ΝΑΤΟ Βικτόρια Νούλαντ.
Στην αρχή, για να γλυτώσει την παγίδα, προσωπικά, έστειλε την κα Μπακογίαννη, αλλά στη συνέχεια δείχνοντας «καλή διαγωγή» και μετά από «ώριμη σκέψη» πήγε και αυτός και τα είπε με τον κ. Γκρουέφσκι. Μόνο που οι δημοσιογράφοι δεν θα το μάθαιναν ποτέ, αν δεν το αποκάλυπτε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ!
Ο κ. Καραμανλής έδειξε να ντρέπεται για αυτό, που εξαναγκάσθηκε από τους Αμερικανούς να κάνει και ασφαλώς αιφνιδιάστικε, αν και θα έπρεπε να το περιμένει.
Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι, ότι η άτυπη, ελληνο-σκοπιανή συνάντηση κορυφής πραγματοποιήθηκε προσχεδιασμένα και υπό το βλέμμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας στο ΝΑΤΟ.
Η κα Μπακογιάννη επιχείρησε εκ νέου - με το γνωστό χαμόγελο - να διασκεδάσει την εντύπωση, λέγοντας ότι πολλοί σύμμαχοι κι εταίροι έχουν προσφέρει τις καλές τους υπηρεσίες και ότι «είμαστε ανοικτοί και σε άλλες τέτοιες συναντήσεις» κλπ. Λόγω χαρακτήρα και επιπέδου το άλλο …με τον Τοτό απόφυγε να το εκστομίσει!
Η αλήθεια είναι ότι, ο κ. Καραμανλής σύρθηκε σε μία ανεπίτρεπτη κίνηση που ανατρέπει την δεδηλωμένη στάση του σε αυτήν την διαπραγμάτευση και τον εκθέτει προσωπικά, καθώς η σκοπιανή πλευρά ήταν εκείνη που κατ΄ επανάληψη έχει προτείνει τους τελευταίους μήνες συναντήσεις υψηλού επιπέδου- χωρίς αυτές ποτέ να πραγματοποιηθούν, μέχρι χθες που υπήρξε η αμερικανική παρέμβαση, επειδή τις θεωρούσε «στρατηγικά» επικίνδυνες η ελληνική κυβέρνηση και η διπλωματία μας.
Και όχι μόνο αυτό, όταν μεταφέραμε πληροφορίες από τον ΟΗΕ ότι «κατά εκεί πάει η δουλειά», η κυβέρνηση έσπευσε να μας διαψεύσει, πριν από τρεις μέρες!
Επί της ουσίας, τώρα: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της διαπραγμάτευσης. Ο άτυπος χαρακτήρας «διαμεσολαβήσεων», «διαιτησιών» και …συνοικεσίων, τον μόνον που δεν εξυπηρετεί, στην παρούσα συγκυρία είναι την Ελλάδα. Αυτή είναι η αλήθεια.
Αν η κυβέρνηση δεν κάνει αμέσως πίσω και ανεχθεί αυτή την μορφή άτυπης αμερικανικής επιδιαιτησίας, θα έχει διαπράξει τραγικό λάθος. Ήδη, η ελληνική πλευρά πέτυχε το ακατόρθωτο, από «κατήγορος» να βρεθεί «κατηγορούμενη» στην υπόθεση του «ονόματος». Αν συνεχίσει έτσι, και τις επόμενες δύο βδομάδες, θα βρεθεί «κρεμασμένη» …με ξεκρέμαστα μάλιστα επιχειρήματα για δικαιολογία!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Eκστρατεία Δωρεάν Διαγνωστικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Πρόγραμμα προληπτικής εξέτασης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου σε άτομα ηλικίας από 55 έως 70 ετών, θα πραγματοποιείται δωρεάν καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου σε Αθήνα και Πειραιά.
Το κοινό, αυτής της ηλικιακής ομάδας, μπορεί να πάρει πληροφορίες για την εξέταση στο τηλέφωνο: 210 69 84 482


Διοργανωτές: Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου, Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την επιστημονική ευθύνη της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: "Κατάληψη και όχι απεργία από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα"

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη συσσώρευση των σκουπιδιών ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τις τελευταίες ημέρες δεν μιλάμε για απεργία, αλλά για κατάληψη από τους συνδικαλιστές των χώρων εργασίας, είτε στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, στο Φοίνικα, είτε στη χωματερή των Ταγαράδων. Για παράδειγμα αναφέρω ότι χθες (Πέμπτη) από τους 1717 εργαζομένους στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης απεργούσαν μόνο 34! Κάνω, λοιπόν, έκκληση στους συνδικαλιστές να επιτρέψουν τη έξοδο των απορριμματοφόρων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προκειμένου να απαλλάξουμε την πόλη από τους όγκους των σκουπιδιών που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εσείς ανακυκλώνετε τα σκουπίδια σας;

Με τη σημείωση: Ό,τι γίνεται κάθε μέρα κάτω από το σπίτι μου. Εμείς ξεχωρίζουμε τα σκουπίδια και αυτοί...
Δείτε το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=fB_o2duY718

Πρόκειται για υπαλλήλους στην καθαριότητα, στο Ρέθυμνο.
Ο ένας μαζεύει τις σακούλες που βρίσκονται πεταμένες γύρω από τον (μπλε) κάδο ανακύκλωσης και τις πετάει στο απορριμματοφόρο.
Ο άλλος παίρνει τις ίδιες σακούλες και τις τοποθετεί στον κάδο ανακύκλωσης.
Όταν ο κάδος γεμίζει τον αδειάζουν και αυτόν στο απορριμματοφόρο.
Θα μου πείτε, ο μπλε κάδος μπορεί να ήταν άδειος και να τον χρησιμοποίησαν γαι να μεταφέρουν ευκολότερα τα σκουπίδια...
Όπως σημειώνει όμως αυτός που "γύρισε" το βίντεο, αυτό συμβαίνει καθημερινά. Πάντα άδειος είναι ο μπλε κάδος;

Δείτε και αυτό το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=9Nwg4noQPRY
Πρόκειται για το Δήμο Καλλιθέας. Και ο μπλε και ο πράσινος κάδος καταλήγουν στο ίδιο απορριμματοφόρο.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα ειδικά απορριμματοφόρα που κάνουν την αποκομιδή των κάδων ανακύκλωσης δεν επαρκούν.
Ο δήμαρχος Καλλιθέας λέει πως δυστυχώς, οι πολίτες πετούν στους κάδους ανακύκλωσης όλων των ειδών τα σκουπίδια, είτε από αδιαφορία, είτε επειδή δεν είναι ενημερωμένοι και έτσι, οι υπάλληλοι καθαριότητας αναγκάζονται να αδειάζουν με τη σειρά τους και τα ανακυκλώσιμα μαζί με τα άλλα σκουπίδια.
Ό,τι και να συμβαίνει, το σίγουρο είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τα απορρίμματα που κάποιοι έχοντας οικολογική συνείδηση προσπαθούν να ανακυκλώσουν, δεν καταλήγει εκεί που πρέπει.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τη Δευτέρα τελικά(;) η απολογία του εργατολόγου

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το πρωί ζήτησε και έλαβε απο το 2ο ειδικό ανακριτή ο κατηγορούμενος, στην υπόθεση Ζαχόπουλου, εργατολόγος. Ο κατηγορούμενος, που αντιμετωπίζει δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και ένα σε βαθμό πλημμελήμματος, εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή, συνοδευόμενος απο τους δικηγόρους και τη σύζυγό του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο 59χρονος "Giorgis" έγινε 11χρονος;

Το "Giorgis" είναι το πασίγνωστο "Πορτοκαλής Ήλιος" κι αν εσείς δεν το γνωρίζεται ρωτήστε τους γονείς σας ή κανά παππού καλύτερα μιας και με αυτό ταξίδευαν το 1967 για Αργοσαρωνικό.
Αν βέβαια είχατε και κανέναν δικό σας στην γραμμή Δανία-Σουηδία το 1959 σίγουρα θα το θυμάται κι αυτός σαν “Orange Sun”. Τέλος, από το 1972 ως και αρχές του 1990 έκανε την γραμμή Ηράκλειο Θήρα.

Το πλοίο ανήκει στην "ΥΔΡΑΙΪΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" και σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας είναι κατασκευή του 1997.

Έντεκα χρονών πλοίο μας πληροφορεί η πλοιοκτήτρια εταιρία του αλλά έλα όμως που ο πρώτος έλληνας πλοιοκτήτης του ήταν ο Λάτσης ο οποίος το αγόρασε σε ηλικία 8 χρονών το 1967!!!








Περισσότερα: http://traversos.blogspot.com/2008/03/1997-1959-38.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θέλει να καταθέσει αλλά δεν τον αφήνουν

Και δύναται και θέλει άμεσα να καταθέσει στον 2ο ειδικό ανακριτή ο Χρήστος Ζαχόπουλος.

Όπως δήλωσε στην «Espresso» ο πληρεξούσιος δικηγόρος του πρώην γενικού γραμματέα του ΥΠΠΟ Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο πελάτης του είπε στους γιατρούς του νοσοκομείου ότι «επιθυμεί και μπορεί να καταθέσει στον ανακριτή, αρκεί να του δοθούν λίγες μέρες, ώστε να ενημερωθεί πληρέστερα για το υλικό της δικογραφίας».
Την ίδια εξάλλου εκτίμηση διατύπωσε και ο ψυχίατρός του Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος.
Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση στον ποινικολόγο είναι η απόφαση του ιατρικού συμβουλίου να συνεδριάσει εκ νέου μετά την πάροδο των τριών εβδομάδων προκειμένου να επανεκτιμήσει την πορεία της υγείας του παρ’ ολίγον αυτόχειρα. «Προσωπικά, σέβομαι την κρίση των γιατρών, αλλά διερωτώμαι ποια κίνητρα μετέθεσαν τόσο μακριά την κατάθεση του πελάτη μου. Απορώ γιατί πήραν αυτή την απόφαση, η οποία δεν είναι σύμφωνη με την εκτίμηση του κ. Αλεξανδρόπουλου» τόνισε ο κ. Λυκουρέζος και δήλωσε ότι σήμερα θα επικοινωνήσει με τον Χαράλαμπο Ρούσσο, διευθυντή της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», ώστε να πληροφορηθεί στο σκεπτικό της απόφασης του ιατρικού συμβουλίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πού είσαι νιότη που ΄δειχνες...

Σχετικά με την πώληση του "Πρώτου Θέματος"...
Ψάξαμε στο ηλεκτρονικό αρχείο της εφημερίδας και βρήκαμε τι έλεγαν, όταν η εφημερίδα ήταν στα πρώτα της βήματα (τρία χρόνια στα περίπτερα έκλεισε "Πρώτο Θέμα" χθες), ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο Θέμος Αναστασιάδης για "αφεντικά"και "μεγαλοβαρόνους" του Τύπου.

"Πρώτο Θέμα" - 13.3.2005: "Θέλουμε να εξαρτιόμαστε μόνο από τον αναγνώστη και από κανέναν άλλο, καλοπροαίρετο ή κακοπροαίρετο".
.















(κλικ για μεγέθυνση)









---------------------------------------
"Πρώτο Θέμα" - 20.3.2005: "Στην αρχή άλλοι έλεγαν ότι κρύβαμε μέσα μας τον Μπόμπολα αλλά όταν είδαν ότι η «Ίρις» των Μπόμπολα – Λαμπράκη αρνήθηκε να μας τυπώσει το γύρισαν. Εν πάση περιπττώσει, τώρα που όλα τα ονόματα υποψήφιων «νταβατζήδων» μας έχουν κάνει τη βόλτα τους, αλλά δεν έχουν πιάσει τόπο, μπορεί και να τους περάσει από το μυαλό το πιο απλό. Είμαστε του κόσμου που μας αγοράζει".













---------------------------------------
"Πρώτο Θέμα" - 3.4.2005: "Ο κόσμος ξύπνησε και δε γουστάρει αφεντικά. Λες και ξέχασε τη συνομωσία των βαρόνων του Τύπου, το 1989, όπου από τότε έχουν καβαλήσει το καλάμι και νομίζουν ότι κυβερνούν αυτοί τον τόπο;"













Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα προβλήματα του Ε.Σ.Υ.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι ιατροί Ε.Σ.Υ., ειδικοί και ειδικευόμενοι, δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες από τον Νοέμβριο 2007 και σήμερα έχουμε ... αισίως 14 Μαρτίου 2007.
Επιπροσθέτως, έχει γίνει περικοπή δύο εφημεριών από το μήνα Νοέμβριο 2007 - απροειδοποίητα.
Γνωρίζετε κάποια άλλη επαγγελματική τάξη που να υφίσταται αυτή την στέρηση – ουσιαστικά - μισθού και να μην έχει αντιδράσει δυναμικά;
Αυτό αποδεικνύεται από την ομαλή, χωρίς απεργιακές κινητοποιήσεις όλο αυτό το χρονικό διάστημα, λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων, πανελληνίως.
Βέβαια, αυτή η αινιγματική... έως αλτρουιστική συμπεριφορά μπορεί να εξηγηθεί με δύο τρόπους:

1. Υπάρχει ελλειμματική αγωνιστική - διεκδικητική διάθεση σε συνδυασμό με υψηλή αίσθηση καθήκοντος,

2. Υπάρχει ΑΛΛΟΣ τρόπος αναπλήρωσης του απολεσθέντος εισοδήματος , ο οποίος βολεύει το αρμόδιο υπουργείο και τους συναδέλφους μου – δυστυχώς - αφού οικιοθελώς χρήζονται λαμόγια, φακελάκηδες, επιλήσμονες του όρκου του Ιπποκράτη και απαξιώνουν το λειτούργημά τους.
Στην ουσία λοιπόν μιλούμε για βασικές αποδοχές ιατρού Ε.Σ.Υ. επιμελητή β' ας πούμε 1200 ευρώ μηνιαίως.
Αυτή είναι η ανταμοιβή λοιπόν του ιατρού Ε.Σ.Υ. από την ελληνική κοινωνία για τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Ακόμη, θα πρέπει να αναφερθεί το αβέβαιο καθεστώς εργασίας και η ελλιπής στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, οι πολυάριθμες και υπέρ του δέοντος ώρες εργασίας - βάσει κανονισμών Ευρωπαϊκής Ένωσης - του υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού.
Τα γνωρίζει αυτά ο Έλληνας και η Ελληνίδα;
Οι μεγάλοι ερευνητές δημοσιογράφοι;
Οι συνδικαλιστές μας πού είναι;

Μετά τιμής
Χ. Ελμάζης - Επιμελητής Β' Ε.Σ.Υ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πού θα γίνουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα

Δείτε σε ποιες περιοχές θα γίνουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα το πρωί: http://www.anakoinoseisdei.gr/anakoinosi_diak.pdf.

Αν και οι διακοπές ξεκίνησαν πολύ πριν η ΔΕΗ ενημερώσει την ιστοσελίδα της...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...