Ειδήσεις

19 Μαΐ 2008

Νέο ταλέντο στο ποδόσφαιρο – Είμαι ο Πέτρος, είμαι 7 χρονών και τώρα θα κάνω κόλπα…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόγραμμα πανελλήνιων εξετάσεων 2008

Από: Ιn.gr

Από: www.esos.gr


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θέμος Αναστασιάδης και blogs

Από την εφημερίδα "Το Πρώτο Θέμα"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία βρίσκονται στις τρεις τελευταίες θέσεις της κατάταξης των χωρών της Δυτικής Ευρώπης σχετικά με την ελευθερία του Τύπου

Η Ελλάδα, η Ιταλία και η Τουρκία βρίσκονται στις τρεις τελευταίες θέσεις της κατάταξης των χωρών της Δυτικής Ευρώπης αναφορικά με την ελευθερία του τύπου, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Freedom House (pdf).
Στην παγκόσμια κατάταξη, ανάμεσα σε 195 χώρες η Ελλάδα μοιράζεται την 56η θέση μαζί με τη Γκάνα και το Μαλί. Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι βορειοευρωπαϊκές χώρες (Φινλανδία, Ισλανδία, Δανία, Νορβηγία), ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 21η θέση και η Ρωσία στην 170ή.
Σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, η έκθεση αναφέρει: «Τα ΜΜΕ, δημόσια και ιδιωτικά, είναι σε μεγάλο βαθμό ελεύθερα από κυβερνητικούς περιορισμούς, αλλά οι κρατικοί σταθμοί τείνουν να δημοσιογραφούν σύμφωνα με την επίσημη γραμμή. Ωστόσο, ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα -όπως η κατάσταση των Μακεδόνων και άλλων εθνικών μειονοτήτων στη χώρα- εξακολουθούν να προκαλούν κυβερνητικές πιέσεις και οδηγούν σε αυτο-λογοκρισία. Η ραδιοτηλεόραση είναι σε μεγάλο βαθμό αρρύθμιστη και πολλοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί δεν έχουν αδειοδοτηθεί».
.............

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μου ζήτησαν να μιλήσω για τη πρόθεση του γιου της Βουγιουκλάκη να κάνει σίριαλ τη ζωή της μητέρας του. Ό,τι έχω να πω, υπάρχει στην ιστοσελίδα αυτή..

"Μου ζήτησαν εκπομπές καναλιών να μιλήσω για τη πρόθεση του γιου της Αλίκης Βουγιουκλάκη να κάνει ταινία ή σίριαλ τη ζωή της μητέρας του... Ό,τι έχω να πω, υπάρχει στην ιστοσελίδα αυτή, αλλά προσθέτω: Γιαννάκη, έκανες ως τώρα πολλά σφάλματα, μη κάνεις ακόμη ένα, το χειρότερο..." γράφει ο Δημήτρης Λιμπερόπουλος.
.....................
Περισσότερα στην ιστοσελίδα του δημοσιογράφου και συγγραφέα.
Φωτογραφία: Γιαννάκης Παπαμιχαήλ: Μονογενές τέκνο του δημοφιλέστερου ζευγαριού ηθοποιών της χώρας, που έχει καταληφθεί από μανία να εμπορευτεί τη ζωή των γονιών του...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι - Θεώρησε ότι έπασχε από σοβαρή ανίατη ασθένεια που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει και έβαλε τέλος στη ζωή του

Άναυδη έχει μείνει από χθες η τοπική κοινωνία της Καλλιθέας του Δήμου Αλυκών, στη Ζάκυνθο. Χρησιμοποιώντας κυνηγετική καραμπίνα, ο 67χρονος πρατηριούχος Γιάννης Τεμπονέρας ή Μηνάς, έδωσε τέλος στη ζωή του χθες περίπου στις 3 τα ξημερώματα.
Όπως έγινε γνωστό από την περιοχή, ο αυτόχειρας λίγο πριν την ενέργειά του, βγήκε από το σπίτι του και σε απόσταση περίπου 50 μέτρων κάτω από ένα ελαιόδεντρο, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, αφού είχε τοποθετήσει το όπλο στο σαγόνι του.
Το θύμα είχε δύο παντρεμένους γιους, που μένουν κοντά στο σπίτι του και όπου ο ένας εκ των δύο ειδοποίησε λίγο αργότερα την Αστυνομία.
Η Υπηρεσία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, τόσο από τον τρόπο που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, όσο και από το μήνυμα που άφησε ο 67χρονος, προς την οικογένειά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, ο ηλικιωμένος άνδρας θεώρησε ότι έπασχε από σοβαρή ανίατη ασθένεια που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει, λόγος για τον οποίο θεώρησε πως έπρεπε να βάλει τέλος στη ζωή του.
................
Από την εφημερίδα "Ημέρα τση Ζάκυθος"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το μεσημέρι και ενώ περνούσα για να πάω στην δουλειά μου, είδα να καίγεται η Villa Amalias, ένα παλιό σχολείο στην συμβολή Χέυδεν και Αχαρνών...

Μήνυμα αναγνώστη

.
Είμαι κάτοικος του Αγ. Παντελεήμονα. Το μεσημέρι και ενώ περνούσα για να πάω στην δουλειά μου, είδα να καίγεται η Villa Amalias (παλιό σχολείο στην συμβολή Χέυδεν και Αχαρνών που ανήκει στον ΟΣΚ). Πυροσβέστες ήταν εντός και προσπαθούσαν να σώσουν το πανέμορφο κτίριο που φαινόταν πως είχε πάθει αρκετά σοβαρές ζημιές και στους δύο ορόφους του. Απ' έξω από το κτίριο υπήρχαν καμιά εικοσαριά αναρχικοί και καμιά σαρανταριά περίοικοι που παρακολουθούσαν. Η αστυνομία φυσικά ήταν στην Ηπείρου (τρία στενά πιο πέρα) και παρατηρούσε από μακριά.
Το περίεργο της υπόθεσης όμως είναι το εξής: Ως κάτοικος της περιοχής είναι λογικό να γνωρίζω αρκετό κόσμο στην περιοχή και στις ερωτήσεις μου για το τι έγινε, όλοι μου έλεγαν πως ακούστηκε μία μεγάλη έκρηξη από μέσα και πως αμέσως τυλίχτηκε σχεδόν το μισό κτίριο στις φλόγες.
Μετά, όταν πήγα στο γραφείο άνοιξα το γνωστό «Ιndymedia» για να δω τι συμβαίνει. Και τι είδα; Υπάρχει κάτι σαν ανακοίνωση που ενημερώνει πως το οίκημα δέχτηκε επίθεση με μολότωφ!
Πράγμα που όπως καταλαβαίνετε δεν κολλάει...δεν παθαίνει τέτοιες εκτεταμένες ζημιές ένα κτίριο από επίθεση μολότωφ. Ούτε κολλάει η ανακοίνωση με αυτά που είδαν και άκουσαν οι περίοικοι. Δεν γίνεται έκρηξη και άμεση πυρκαγιά από μολότωφ.
Και αναρωτιέμαι, τι προκάλεσε την έκρηξη στο κτίριο;
Και τι κάνει η πολιτεία; Πώς επιτρέπει, ένα κτίριο που ανήκει στον ΟΣΚ, να καταστρέφεται από ένα μάτσο χούλιγκαν και βάνδαλους που το μόνο που επιθυμούν είναι η καταστροφή;
Πώς επιτρέπεται σε μία πολιτεία να δείχνει φοβισμένη και να έχει τους αστυνομικούς τρία τετράγωνα μακριά;
Πως επιτρέπεται να γνωρίζει η πολιτεία πως το συγκεκριμένο μέρος αποτελεί γιάφκα και καταφύγιο των γνωστών-αγνώστων και να μην κάνει τίποτα;
Όσοι φώναζαν για το άβατο των Ζωνιανών γιατί δεν μιλούν και για το άβατο ανθρώπων του ποινικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας;
Γιατί δεν επενέβη η αστυνομία;
Αν ήταν έκρηξη, μήπως εκεί υπάρχουν πράγματα που χρησιμοποιούνται από τους κουκουλοφόρους για τις καθημερινές πλέον εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις τους;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νεκρός 9χρονος μετά από ατύχημα με ποδήλατο - Η ώρα ήταν 19:55, όταν ο 9χρονος έπεσε από το ποδήλατό του και έφθασε στο νοσοκομείο ΚΑΤ στις 21:25

Τραγωδία το Σάββατο στον Βαρνάβα, όπου ένα 9χρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με το ποδήλατο. Το παιδί έπεσε από το ποδήλατο, τραυματίστηκε βαριά σε βασική αρτηρία και πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία. Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν μοιραία καθυστέρηση στη μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο. Από την πλευρά του οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες αποδίδουν σε ατυχία τον θάνατο του 9χρονου Βαγγέλη και ας χρειάστηκε μιάμιση ώρα μέχρι να φθάσει το παιδί σε νοσοκομείο, ενώ ο Βαρνάβας απέχει μόλις μισή ώρα από την Αθήνα.
Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου, Αγαμέμνων Χατζηπαπάς δηλώνει ότι «με κομμένη τη μοιριαία αρτηρία δεν μπορούσε να ζήσει», ενώ ο διευθυντής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου ότι «οι χρόνοι ήταν οι σωστοί, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και οι ενέργειες και οι αντιδράσεις στα πλαίσια της προσπάθειας να σταματήσει η αιμορραγία, του γιατρού στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου».
Η ώρα ήταν 19:55, όταν ο 9χρονος έπεσε από το ποδήλατό του και έφθασε στο νοσοκομείο ΚΑΤ στις 21:25. Τα 25 λεπτά που παρέμεινε αιμόφυρτος στη άσφαλτο, τα 40 λεπτά στο Κέντρο Υγείας και τα 25 λεπτά μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο της Κηφισιάς, ήταν αυτά που σφράγισαν το τραγικό τέλος του.
Στο Κέντρο Υγείας όπου μεταφέρθηκε από τους περαστικούς, ο γιατρός προσπάθησε να σταθεροποιήσει την αιμορραγία. Το ασθενοφόρο είχε φθάσει, αλλά ο γιατρός έκανε και δεύτερη κλήση στο ΕΚΑΒ, για να στείλει κινητή μονάδα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρος αποποιήθηκε των ευθυνών της υπηρεσίας του, τονίζοντας ότι «ήταν επιλογή του γιατρού, να μην τον αφήσει να φύγει». Το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου αντιμετωπίζει πάντως σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και οι κάτοικοι αισθάνονται ανυπεράσπιστοι σε ό,τι άσχημο τους συμβεί, όπως λένε.
Η κηδεία του άτυχου 9χρονου μαθητή έγινε σήμερα το απόγευμα στον Βαρνάβα.
.............
Από: Αlpha

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για όσα γράφονται σε αυτά τα blog για τον Κούλογλου δεν έχετε να πείτε τίποτε! Φτου σας...

Σχόλιο αναγνώστη στην ανάρτηση: Νέο, αυτοματοποιημένο, σύστημα συλλογής και διάθεσης καταγγελιών και παραπόνων για τρόφιμα


Ανώνυμος είπε...


Για όσα λέγονται σε αυτά τα blog για τον Κούλογλου δεν έχετε να πείτε τίποτε!

ΦΤΟΥ ΣΑΣ...
.
.
http://psthermopilai.blogspot.com/2008/05/6.html
http://orfni.blogspot.com/2008/05/60000.html
http://na4u.blogspot.com/2008/05/y.html
http://troktiko.blogspot.com/2008/05/blog_18.html
http://troktiko.blogspot.com/2008/05/blog-post_3752.html
http://alerovan.blogspot.com/2008/05/blog-post_379.html
http://www.antinews.gr/?p=2072
http://kkmoiris.yooblog.gr/2008/05/18/382/
http://troktiko.blogspot.com/2008/05/400000.html
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=867659
http://kostasxan.blogspot.com/2008/05/blog-post_8326.html
http://na4u.blogspot.com/2008/05/lynx-press-gr-kai-koy.html
http://na4u.blogspot.com/2008/05/xa.html
http://troktiko.blogspot.com/2008/05/blog-post_9214.html
http://fygei.blogspot.com/2008/05/enough-is-enough.html
http://fygei.blogspot.com/2008/05/blog-post_15.html
http://troktiko.blogspot.com/2008/05/troktiko_3725.html
http://psthermopilai.blogspot.com/2008/05/troktiko.html
http://troktiko.blogspot.com/2008/05/blog-post_6237.html
http://aeginafree.blogspot.com/2008/05/blog-post_17.html
http://troktiko.blogspot.com/2008/05/preesgr.html
http://armpa.blogspot.com/2008/05/blog-post_17.html
http://neoeam.blogspot.com/2008/05/blog-post_16.html
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2008/05/blog-post_8217.html
http://sofistis.blogspot.com/2008/05/blog-post_16.html
http://sofistis.wordpress.com/2008/05/16/160508/
http://troktiko.blogspot.com/2008/05/blog-post_1106.html
http://kokkinipatrida.blogspot.com/2008/05/blog-post_15.html
http://troktiko.blogspot.com/2008/05/blog-post_4429.html
http://troktiko.blogspot.com/2008/05/blog-post_6894.html
http://na4u.blogspot.com/2008/05/xa.html
http://massmeeting.wordpress.com/2008/05/15/%ce%a6%ce%a4%ce%91%ce%9d%ce%95%ce%99-%ce%9c%ce%95-%ce%a4%ce%9f%ce%9d-%ce%a3%ce%a4%ce%95%ce%9b%ce%99%ce%9f-%ce%9a%ce%9f%ce%a5%ce%9b%ce%9f%ce%93%ce%9b%ce%9f%ce%a5/
http://parapolitiki.blogspot.com/2008/05/blog-post_3927.html
http://troktiko.blogspot.com/2008/05/blog-post_9214.html
http://makelio.blogspot.com/2008/05/blog-post_15.html
http://lupus002.blogspot.com/2008/05/blog-post_15.html
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=866555
http://troktiko.blogspot.com/2008/05/blog-post_3276.html
http://troktiko.blogspot.com/2008/05/blog-post_3276.html
http://nonews-news.blogspot.com/2008/05/blog-post_6395.html
http://lupus002.blogspot.com/2008/05/blog-post_2551.html
http://zalmoxis.wordpress.com/2008/05/13/%ce%95%cf%85%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b5-%ce%a0%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc/
....
StudioA-Blog:
Έχουμε απλώς αναρτήσει τα εξής μηνύματα αναγνωστών για το θέμα
και ευτυχώς με το δικό σας "φτύσιμο", συγνώμη μήνυμα, ολοκληρώσαμε λεπτομερώς, έως σήμερα τουλάχιστον, το θέμα.
Ευχαριστούμε και αναμένουμε και την επόμενη λίστα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Έφυγε" από τη ζωή η μητέρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία "Χτυποκάρδια στα Θρανία"...

Σε ηλικία 81 χρόνων έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Καίτη Πάνου, κινηματογραφική παρτενέρ του Λάμπρου Κωνσταντάρα, σε εννέα ταινίες.

Η Καίτη Πάνου άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της, το πρωί του Σαββάτου από ανακοπή καρδιάς.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο το πρωί στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, στις 3:00 το μεσημέρι.

.
.
.
.
.
Η ηθοποιός είχε παίξει στις ταινίες:

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απόγνωση στη Μιανμάρ - Το παιδάκι της φωτογραφίας μαζεύει σε ένα ποτήρι το νερό της βροχής. Είναι το μόνο καθαρό νερό που μπορεί να πιει.

Ο φονικός κυκλώνας πριν από δύο εβδομάδες παρέσυρε στο θάνατο 13 μέλη της οικογένειάς του. 30.000 παιδιά εκτιμάται πως θα πεθάνουν από την πείνα, αν περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια δε φτάσει εγκαίρως. Αρκετοί από τις δεκάδες χιλιάδες αστέγους αργοπεθαίνουν κάτω από τις πλαστικές τέντες και υπό βροχή. Μόνο το 1/3 όσων έχουν ανάγκη μπόρεσαν ως τώρα να εξασφαλίσουν λίγη τροφή. Με τον αριθμό νεκρών και αγνοουμένων να φτάνει τις 134.000, ο επικεφαλής της χούντας της Μιανμάρ Θαν Σούε συνάντησε για πρώτη φορά πληγέντες. Με μεγάλη καθυστέρηση και ύστερα από έντονες πιέσεις η χούντα υπέκυψε και δέχθηκε τελικά η Ένωση Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας να συντονίσει την ξένη βοήθεια προς τους πληγέντες. Ενώ θα επιτρέψει και σε ξένες ιατρικές ομάδες να προσφέρουν βοήθεια.
.
Από: Αlpha

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη, περισσότεροι από 400 τόνοι επικίνδυνου ηλιέλαιου, δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί και πιθανότατα έχουν καταναλωθεί

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιος είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος που «τάραξε» τα νερά

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα με την ίδρυση το 1999 της επενδυτικής εταιρείας MARFIN και λίγους μήνες μετά βρέθηκε αντιμέτωπος με το παράδοξο οι μικρομέτοχοι να προτείνουν διπλάσια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από αυτήν που πρότεινε η διοίκηση. Τότε δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι λίγα χρόνια αργότερα θα ήταν ο πρωταγωνιστής στη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου που έγινε ποτέ παγκοσμίως.
Αυτό έγινε το 2007, όταν ο σεΐχης και η κρατική επενδυτική εταιρεία του Ντουμπάι αποφάσισαν να επενδύσουν μέσω της MARFIN στην Ελλάδα.
Ο 55χρονος σήμερα Ανδρέας Βγενόπουλος γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα από Κεφαλλονίτες γονείς. Ως μαθητής φοίτησε στο εξατάξιο ιδιωτικό Γυμνάσιο Παναγιωτόπουλου. Οι άριστες επιδόσεις του στα μαθήματα, του άνοιξαν την πόρτα της Νομικής. Αφού διετέλεσε διευθυντής ανθρωπίνου δυναμικού στην εταιρεία «Θεναμάρις», ο Ανδρέας Βγενόπουλος άνοιξε δικηγορικό γραφείο στον Πειραιά, διεκπεραιώνοντας σημαντικούς επιχειρηματικούς «γάμους» στη ναυτιλία και τον τουρισμό.
Το 1998 έβαλε τον «θεμέλιο λίθο» της MARFIN, που μετά από 15 συγχωνεύσεις σε διάστημα μόλις 6 ετών πήρε τη σημερινή μορφή. Σήμερα ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι επικεφαλής του μεγαλύτερου επιχειρηματικού γκρουπ της Ελλάδας, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Marfin Popular Bank, που προήλθε από τη συγχώνευση των τραπεζών Marfin, Εγνατία και Λαϊκή, τον έλεγχο της Vivartia, το νοσοκομείο «Υγεία», τα μαιευτήρια «Μητέρα» και «Λητώ» και την Attica Holdings. Τον Ιανουάριο του 2008 ο Ανδρέας Βγενόπουλος προχώρησε στη δημιουργία της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης, με σκοπό την εξαγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την ενίσχυση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.
.
Από: Αlpha

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σηνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 21χρονου Μάνου

Έχουμε γράψει για το Μάνο ο οποίος για ένα τυχαίο σκούντημα, για ένα σουβλάκι που έπεσε από το χέρι ενός ψυχρού, όπως αποδείχτηκε, δολοφόνου, δεν είναι πια στη ζωή…

Σήμερα στις 3:00 το μεσημέρι συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του νεαρού φοιτητή από τα Χανιά, ο οποίος σπούδαζε στο Ρέθυμνο.
Τον εντόπισε και τον αναγνώρισε αστυνομικός με πολιτικά, σε μια καφετέρια όπου έπινε αμέριμνος τον καφέ του.
Ο πατέρας του άτυχου Μάνου, ο εκπαιδευτικός Αντώνης Χορευτάκης, που αποχαιρέτησε το Σάββατο το γιο του,
έστειλε την Κυριακή, μιλώντας στην εκπομπή μας, χθες το δικό του ξεχωριστό μήνυμα.
Το μόνο που ζητώ είναι να βρεθεί τρόπος να σταματήσει κάθε είδους εγκληματική συμπεριφορά, ειδικά στο Ρέθυμνο όπου υπάρχει έντονη παραβατικότητα, είπε.
Κάτι πρέπει να γίνει και από την Πολιτεία, αλλά κυρίως κάτι πρέπει να γίνει και από τη Δικαιοσύνη. Αυτά τα άτομα που τιμωρούνται με ισόβια δεν πρέπει να βγαίνουν σε 10 χρόνια έξω ελεύθερα, είπε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέο, αυτοματοποιημένο, σύστημα συλλογής και διάθεσης καταγγελιών και παραπόνων για τρόφιμα

Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου» και την «Singular Logic» έχουν θέσει σε πιλοτική εφαρμογή ένα νέο σύστημα συλλογής και διάθεσης καταγγελιών και παραπόνων για τρόφιμα.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αυτοματοποιημένο σύστημα με την ονομασία «Πολίτου Ασπίς» (ΠΟΛΙ.ΑΣ.).
Ζητάμε την συνεργασία και βοήθειά σας για την βελτίωση και ολοκλήρωσή του, ώστε να μπει σε πλήρη λειτουργία.
Καλέστε στον αριθμό 210 6266767, ή μπείτε στην ιστοσελίδα www.polias.gr, δοκιμάστε το και πείτε μας την γνώμη σας και τις παρατηρήσεις σας πατώντας εδώ.

Η δική σας γνώμη μετράει…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εξώδικο με πρωτοφανείς καταγγελίες για εξαπάτηση ιδιώτη από τον Υπουργό Οικονομίας και το Διευθυντή του γίνεται θέμα ερώτησης στη Βουλή

Μήνυμα αναγνώστη

.
Ερώτηση 11 βουλευτών προς τους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης
19 Μαΐου 2008
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2007 δικαστικός επιμελητής επέδωσε προς τον Υπουργό Οικονομίας εξώδικο, το περιεχόμενο του οποίου θέτει μείζονα ηθικά και πολιτικά ζητήματα για τον Υπουργό, και περιέχει συγκεκριμένες και σοβαρότατες καταγγελίες για εξαπάτηση και εμπαιγμό ιδιώτη, για απλήρωτες προεκλογικές δαπάνες, αλλά και για προσπάθεια ιδιότυπης εξόφλησης χρεών του Υπουργού μέσα από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης
ΘΕΜΑ: «Εξώδικο με πρωτοφανείς καταγγελίες για εξαπάτηση ιδιώτη από τον Υπουργό Οικονομίας και το Διευθυντή του, για απλήρωτες εδώ και χρόνια προεκλογικές δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του τελευταίου, αλλά και για απόπειρες εξόφλησης των προσωπικών χρεών του ίδιου του Υπουργού μέσω του ευρύτερου δημοσίου τομέα (!) δημιουργεί μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για το πρόσωπο που επέλεξε η Κυβέρνηση Καραμανλή να διαχειρίζεται το δημόσιο πλούτο και το οικονομικό παρόν και μέλλον της πατρίδας μας, πρόσωπο που ήδη βαρύνεται με την πολιτική – τουλάχιστον – ευθύνη βαρύτατων σκανδάλων όπως αυτά των δομημένων ομολόγων και του αδιαφανούς ξεπουλήματος του ΟΤΕ


Στις 11 Σεπτεμβρίου 2007 δικαστικός επιμελητής επέδωσε προς τον Υπουργό Οικονομίας εξώδικο, το περιεχόμενο του οποίου θέτει μείζονα ηθικά και πολιτικά ζητήματα για τον Υπουργό, και περιέχει συγκεκριμένες και σοβαρότατες καταγγελίες για εξαπάτηση και εμπαιγμό ιδιώτη, για απλήρωτες προεκλογικές δαπάνες, αλλά και για προσπάθεια ιδιότυπης εξόφλησης χρεών του Υπουργού μέσα από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ενόψει, δε έστω και ψήγματος αλήθειας στις πρωτοφανείς αυτές επώνυμες καταγγελίες για τέτοιες αχαρακτήριστες ενέργειες αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης της Υπουργικής του ιδιότητας για αθέμιτα προσωπικά οφέλη και ταυτόχρονη ζημία τρίτου, λαμβάνει ακόμα προκλητικότερη διάσταση ο πρωταγωνιστικός πολιτικός ρόλος του Υπουργού Οικονομίας στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων και στην πώληση του ελέγχου του κερδοφόρου ΟΤΕ σε κρατική Γερμανική εταιρεία έναντι πινακίου φακής και με αδιαφανείς διαδικασίες κερδοσκοπίας μεσαζόντων!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το παραπάνω επιδοθέν στον Υπουργό εξώδικο:

(α) Ο σημερινός Υπουργός Οικονομίας (μέσω του επικεφαλής της ομάδας υποστήριξης του και σημερινό Διευθυντή του Γραφείου του) συμφώνησε με εμπορική εταιρεία να αναλάβει η τελευταία έργο παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς φακέλων, δημοσίων σχέσεων, γραμματειακής υποστήριξης, «προπαγάνδας και διαφήμισης» ενόψει των εκλογών του 2004 με τους εξής – ομολογουμένως τζογαδόρικους - όρους:
«εάν στις προσεχείς εκλογές εκλεγόταν το κόμμα της ΝΔ και ο ίδιος βουλευτής, θα κατέβαλε στην εταιρεία όσα συμφωνήθηκαν και μάλιστα στο πενταπλάσιο. Αν όχι θα έπαιρνε η εταιρεία το ρίσκο και δεν θα είχε καμία απαίτηση».
Προφανώς, για λόγους που στερούνται κάθε ηθικής και δεοντολογικής βάσης, ο σημερινός Υπουργός Οικονομίας φέρεται να ήταν σίγουρος ότι εάν το κόμμα του εκλεγεί στην Κυβέρνηση, τα χρήματα για αυτόν δεν θα ήταν πλέον πρόβλημα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπόσχεται πενταπλάσια αμοιβή στην εταιρεία προεκλογικής προώθησής του, δηλαδή περίπου 1.500.000 ευρώ, αφού η κανονική αμοιβή υπολογίζεται, βάσει του εξωδίκου, στα 280.000 ευρώ!

(β) Ο σημερινός Υπουργός Οικονομίας, το πρόσωπο που έχει την εξουσία να επιβάλλει οικονομικές υποχρεώσεις, και μάλιστα με δυσανάλογο και άδικο κοινωνικά τρόπο, στους Έλληνες πολίτες και να τους εξαναγκάζει με απειλή κυρώσεων στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων αυτών, αρνείται αδικαιολόγητα να πληρώσει τα δικά του χρέη, χρέη που «τρέχουν» από το 2004!

(γ) Και μάλιστα, ο σημερινός Υπουργός Οικονομίας, όχι μόνο δεν πληρώνει τα χρέη του, αλλά εκμεταλλευόμενος την Υπουργική του επιρροή και υπερβαίνοντας τις νόμιμες εξουσίες του, αποπειράται να αναθέσει την πληρωμή τους σε τρίτους, δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το εξώδικο, είτε άμεσα:
«Κύριε Υπουργέ, από εκείνη τη στιγμή μέχρι έως σήμερα έχω γίνει ένα μπαλάκι του πινγκ – πονγκ από τον κ. Νικολαρόπουλο και τον κ. Πλουμιστό, στον οποίο με παρέπεμψε εν συνεχεία, ανάμεσα σε, ναυτιλιακή εταιρεία, ΟΔΙΕ, ΔΕΚΟ, ΟΠΑΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, φορείς που υποτίθετο θα ικανοποιούσαν την απαίτησή μου. Για όλα αυτά έχω αποδεικτικά στοιχεία..»
Είτε με ... απευθείας αναθέσεις έργων!!!!
«υποχρεωθήκαμε να διατηρήσουμε μεγάλο αριθμό προσωπικού και μετά την εκλογή σας, αφού οι υποσχέσεις περί ανάληψης άλλων εργασιών ως αποπληρωμή μας πήγαιναν και έρχονταν...»
Παρεμπιπτόντως θα ενδιέφερε ιδιαιτέρως την ελληνική Βουλή, αλλά και το εκλογικό σώμα να γνωρίζει, ενόψει και της επιδίωξης της Κυβέρνησης σας να ξεπουλήσει τα λιμάνια, αλλά και των χαριστικών Κυβερνητικών ρυθμίσεων προς όφελος ναυτιλιακών εταιρειών, ποια είναι αυτή η ναυτιλιακή εταιρεία, που συναλλάσσεστε και διαπλέκεστε, στην οποία παραπέμπονται επιχειρήσεις που εργάστηκαν για εσάς, προκειμένου να εισπράξουν ποσά που τους χρωστάτε!
Επίσης, θα ενδιέφερε ιδιαίτερα την Ελληνική Βουλή και το εκλογικό σώμα, και θα όφειλε να ενδιαφέρει και την Ελληνική Δικαιοσύνη, να γνωρίζει τις μεθοδεύσεις στις οποίες μετέρχεται το επιτελείο του Υπουργού Οικονομίας προκειμένου να μετακυλύει την πληρωμή προσωπικών χρεών του Υπουργού σε ΔΕΚΟ και οργανισμούς δημοσίου ενδιαφέροντος είτε άμεσα, είτε εμμέσως, παρέχοντας ως αποπληρωμή «αναλήψεις άλλων εργασιών...»!

Πραγματικά, αποτελεί φαινόμενο για την ελληνική πολιτική σκηνή και μία ακόμα αρνητική πρωτοτυπία της Κυβέρνησης Καραμανλή να διαθέτει τον μόνο Υπουργό – και μάλιστα Οικονομίας - που καταδέχεται να του επιδίδει δικαστικός επιμελητής εξώδικα στο γραφείο του για οφειλές που τον βαρύνουν!

Είναι προφανές, ότι εφόσον αληθεύουν έστω και στο ελάχιστο αυτές οι καταγγελίες, τότε το πρόσωπο που η Κυβέρνηση Καραμανλή επέλεξε να ορίζει την οικονομική πορεία της χώρας μας και να διαχειρίζεται το δημόσιο πλούτο στερείται στοιχειωδών εγγυήσεων ήθους και νομιμοφροσύνης και μετέρχεται ηθικά, θεσμικά και νομικά ανεπίτρεπτων μεθόδων, εκμεταλλευόμενο με πρωτοφανή ασυδοσία την πολιτική και εκτελεστική του εξουσία προκειμένου να αδικεί πολίτες για προσωπικό όφελος!

Μετά τα παραπάνω:

Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο Υπουργός Οικονομίας οφείλει το ταχύτερο δυνατόν να δώσει λεπτομερείς εξηγήσεις με τεκμηριωμένα στοιχεία για το σύνολο των καταγγελλομένων σε αυτήν την επώνυμη έγγραφη εξώδικη διαμαρτυρία, που εκκρεμούν από το Σεπτέμβρη του 2007, καταγγελίες ενός απλού πολίτη που φέρεται να προσπαθεί να βρει το δίκιο του απέναντι σε ένα ισχυρό και όπως φαίνεται ασύδοτο φορέα εξουσίας, ο οποίος δυστυχώς, ταυτίζεται με το πρόσωπο του Υπουργού Οικονομίας της Κυβέρνησης Καραμανλή.
Ζητούμε την έμπρακτη επίδειξη του δέοντος πολιτικού φιλότιμου εκ μέρους του Υπουργού, τη στιγμή που βαρύνεται με τέτοιες επώνυμες πρωτοφανείς καταγγελίες.
Και ζητούμε και την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.


Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης
Μάρκος Μπόλαρης
Χρύσα Αράπογλου
Δημήτρης Τσιρώνης
Μιχάλης Παντούλας
Χρήστος Αηδόνης
Μιχάλης Τιμοσίδης
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Τάκης Ρήγας
Βασίλης Κεγκέρογλου
Γιάννης Σκουλάς

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Ηχεί κυνικά, αλλά ο σεισμός στο Σετσουάν είναι για το Πεκίνο μάννα εξ ουρανού» σημειώνει σήμερα η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung

«Ηχεί κυνικά, αλλά ο σεισμός στο Σετσουάν είναι για το Πεκίνο μάννα εξ ουρανού. Η καταστροφή στο Θιβέτ και όλες οι διαμαρτυρίες για την ολυμπιακή φλόγα ξεχάστηκαν. Αντ΄ αυτού η χώρα κέρδισε τη συμπάθεια της διεθνούς κοινότητας. Δεν πρόκειται για θαύμα. Αντίθετα, η κινεζική κυβέρνηση σχεδίασε με επιμέλεια το σενάριο της διαχείρισης της καταστροφής. Μήπως όμως ο σεισμός στο Σετσουάν βελτίωσε όχι μόνον την εικόνα της Κίνας, αλλά και λίγο την ίδια τη χώρα; Δεν πρέπει να είμαστε τόσο αισιόδοξοι. Στο Θιβέτ το Πεκίνο επιδεικνύει την σκληρή του πλευρά», γράφει σήμερα η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung για τον σεισμό στην Κίνα.
.
Από: DW

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η 19η Μαΐου έχει οριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Η Κυριακή 19 Μαΐου έχει οριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που έζησε και άκμασε στο βόρειο μέρος της Μικράς Ασίας μέχρι το 1922.
.
Από: www.greekalert.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μετέτρεψαν το «τείχος του αίσχους» σε διαφημιστικό πανό και όχι μόνο... Με 30 ευρώ, Παλαιστίνιοι γράφουν ό,τι θέλετε πάνω του...

Το στόρι είναι απλό: Πρώτον, σερφάρεις ώς την ιστοσελίδα www.sendamessage.nl, η οποία, όπως φαίνεται και από την κατάληξη της διεύθυνσής της, είναι ολλανδική. Ακολούθως, καταθέτεις αφενός 30 ευρώ μέσω της πιστωτικής σου και αφετέρου το μήνυμα που θέλεις να γραφτεί. Και περιμένεις. Όταν μπορέσει, πάει το παλαιστινιακό «συνεργείο» στο τείχος, εξοπλισμένο φουλ με σπρέι χρώματος της αρεσκείας σου, και… «στρώνεται» στη δουλειά. Μόλις ολοκληρωθεί το πρότζεκτ, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας σού στέλνουν 3 φωτογραφίες μεγέθους γύρω στα τρία μεγκαπίξελ εκάστη, με το αποτέλεσμα.
Όλα αυτά ξεκίνησαν από μια ομάδα Ολλανδών διαφημιστών, που πέρυσι την άνοιξη επισκέφθηκε τη Ραμάλα. Σκοπός τους, η εκπαίδευση νεαρών Παλαιστινίων στην τέχνη των δημοσίων σχέσεων. Πήγαν, είδαν, ανησύχησαν αλλά δεν απογοητεύτηκαν. Ως πολυμήχανοι μύστες της επικοινωνίας, «συνέλαβαν» το τρικ του sendamessage για να αντιστρέψουν την αποστολή του τείχους: «Οικοδομήθηκε με μπετόν για να χωρίσει τους ανθρώπους, «στολίζεται» με συνθήματα για να τους φέρει κοντά».
-Και από ανταπόκριση;
«Ως τώρα έχουμε ικανοποιήσει δεκάδες παραγγελίες», δηλώνει ο επικεφαλής από ολλανδικής πλευράς Γιούστους Βαν Οελ.
-Ό,τι παραγγελίες να 'ναι;
«Εξαιρούνται οι ύβρεις, οι χυδαιότητες και οι πολιτικοί εξτρεμισμοί».
-Το μήνυμα του sendamessage;
«Ότι οι Παλαιστίνιοι είναι κι αυτοί ανθρώπινα όντα όπως όλοι μας, με αίσθηση του χιούμορ και δίψα για ζωή».
-Ναι, αλλά πού πάνε τα λεφτά;
«Ένα πολύ μικρό μέρος χρησιμοποιείται για λειτουργικά έξοδα της ιστοσελίδας και τα υπόλοιπα πηγαίνουν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις των Παλαιστινίων με εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο». Αυτό μας κάνει παρκάκια, γήπεδα μπάσκετ, σινεμά ακόμη και πλυντήρια στη Δ. Οχθη, που έχει ανάγκη και από το τελευταίο ευρώ. Έστω κι αν αυτό προέρχεται από Ευρωπαίους που διαφημίζουν ό,τι θέλουν.
.
Από την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι θα απογίνει η "Παραπαιδεία" μετά την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων;

Μήνυμα αναγνώστη
.



Από την εφημερίδα "Αγγελιοφόρος"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για την μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών

Μήνυμα αναγνώστη
.
Είμαι Δημοτικός Αστυνομικός του Δήμου Θεσσαλονίκης.Έχω προσληφθεί πριν από τρία χρόνια και τώρα ανακαλύτπω ότι το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας δεν μπορεί να μεταταγεί ,σε αντίστοιχη υπηρεσία άλλου ΟΤΑ, αν δεν παρέλθει δεκαετία από την πρόσληψη του.
Γιατί; Πού αλλού τον έχουν αυτόν τον κανόνα στο δημόσιο;
Ισχύει σε όλο το δημόσιο τομέα η αμοιβαία μετάταξη δυο υπαλλήλων (με τα ίδια προσόντα) και στην δημοτική αστυνομία, όχι.
Ο καινούργιος δημοτικός κώδικας πολύ σωστά δεν απαγορεύει την αμοιβαία μετάταξη δημοτικών αστυνομικών χωρίς όμως να αναφέρει και ξεκάθαρα ότι επιτρέπεται.
Έλα όμως που μόλις κάναμε τις αιτήσεις για την αμοιβαία μετάταξη μας σταμάτησαν από τις περιφέρειες και τελικά από το υπουργείο λέγοντας μας να περιμένουμε την εγκύκλιο.
Πόσο; Δέκα μήνες ήδη περιμένουμε
Ξέχασα να σας πω ότι στην ιστοσελίδα: (http://protovoulies.nd.gr) που είναι σελίδα για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες αναφέρει για την Κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου του νέου Κώδικα Κατάστασης Υπαλλήλων ΟΤΑ α΄ βαθμού από τον Υπουργό ΕΣ.Δ.Δ.Α. στο άρθρο 18:
Μετάταξη από κλάδο σε κλάδο
Επιτρέπονται οι αμοιβαίες μετατάξεις δημοτικών αστυνομικών
Επίσης, για πρώτη φορά, επιτρέπονται οι αμοιβαίες μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών, καθώς και η απόσπασή τους για λόγους συνυπηρέτησης με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο ή υπάλληλο ν.π.δ.δ. ή ΟΤΑ
.
.
Αναφέρουν τέτοιο θέμα και τώρα δεν το επιτρέπουν;
Εδώ υπάρχει ένα σοβαρό θέμα που με την παρέμβαση του υπουργού νομίζω πως θα λυθεί.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Έχεις τα προσόντα τα οποία χρειάζονται για τη δουλειά αλλά έχεις πολλά χρόνια προϋπηρεσία που σημαίνει υψηλό μισθό..."

Μήνυμα αναγνώστη
.
Θα ήθελα να ρωτήσω όλους σας, είμαι 32 ετών, άνεργη γιατί αρρώστησα έναν μήνα με χαρτιά από το ΙΚΑ και τώρα ψάχνω δουλειά αλλά ακούω συνεχώς τις ίδιες κουβέντες: «Έχεις τα προσόντα τα οποία χρειάζονται για τη δουλειά αλλά έχεις πολλά χρόνια προϋπηρεσία που σημαίνει υψηλό μισθό και επιπλέον είσαι ανύπαντρη που σημαίνει ότι κάποτε θα παντρευτείς και θα κάνεις κάποιο παιδί…
Έψαξα δουλειά και για πωλήτρια αλλά αυτό που μου είπαν είναι ότι έχεις πάρα πολλά προσόντα και δεν με προσλαμβάνουν γιατί είναι κρίμα.... Εγώ για να ζήσω τι πρέπει να κάνω; Σε τι με βοηθάει το κράτος; Παίρνω από το ταμείο ανεργίας περίπου 400ευρώ και το ενοίκιο μου είναι 400 ευρώ, θα κλέψω για να ζήσω;
.
Με εκτίμηση,
Στέλλα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...