Ειδήσεις

2 Μαρ 2008

Ευτυχώς που στο Λάος δε βλέπουν ελληνική τηλεόραση.

Ακούω τώρα τον Μ. Καψή στο Μega, όπως και πολλούς άλλους δημοσιογράφους στα διάφορα κανάλια να μιλάνε συνέχεια για το ''ΛάΟΣ''.
Εν τάξει, δεν πρόκειται για μεγάλο πρόβλημα, αλλά τι γνώμη θα σχηματίζατε αν ένας γιατρός σας έλεγε ότι η γιαγιά σας πάσχει από γεροντική ΑΝίΑ ή ένας δερματολόγος σας έλεγε ότι έχετε ΛΕΥΚή;

Μπάχλας Κ.Σ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μας αρέσουν οι "επιθέσεις"... Η απάντησή μας...

Μας λέτε: "Εσείς από ό,τι φαίνεται δεν κάνετε μπλόγκινγκ αλλά κάτι άλλο. Δεν έχετε απαντήσει σε κανένα σχόλιο σε καμία ανάρτηση".

Η απάντησή μας: Πράγματι, έως τώρα - δεν έχουμε «κλείσει» δυο εικοσιτετράωρα στην blog-όσφαιρα - δεν έχουμε απαντήσει σε κανένα σχόλιο. Δεν γνωρίζουμε ότι υπάρχει τέτοιου είδους υποχρέωση. Να απαντάμε δηλαδή στα σχόλια και μάλιστα άμεσα.

Μας λέτε: "Διαγράψατε τα πρώτα κιόλας σχόλια. Παρά το ότι ουδείς νόμος το απαιτεί σπεύσατε να βάλετε "κατά νόμον αυτοφωράκια".

Η απάντησή μας: Πράγματι, σε αυτά τα δύο, ας πούμε, εικοσιτετράωρα, διαγράψαμε δύο μηνύματα από τα 20 που λάβαμε, τα οποία με εξαιρέσεις που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, ήταν από εσάς. Δείτε ποια ήταν αυτά που αποσύραμε:














????????
Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "
"Πρέπει ν αγκαλιάσουμε τα blogs..." Ο γκουρού των...


ΘΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΩ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΡΕ Α…..!

ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ...

????????
Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "
"Πρέπει ν αγκαλιάσουμε τα blogs..." Ο γκουρού των...":

Γ… ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ.

ΒΡΩΜΑΣ ΑΠΛΥΤΕ.

ΑΕΙ ΚΟΥΡΕΨΟΥ.

Εμείς δεν πιστεύουμε ότι αυτά τα μηνύματα προσθέτουν κάτι στους επισκέπτες. Και θα συνεχίσουμε να «σβήνουμε» παρόμοια μηνύματα.

Μας λέτε: "Δεν εκφράζετε γνώμη ή άποψη σε καμία ανάρτηση, απλώς αναδημοσιεύετε ειδήσεις εφημερίδων".

Η απάντησή μας: Για την αναδημοσίευση των ειδήσεων απαντάμε ότι το κάνουν και άλλοι. Επιπλέον, επιλέγοντας κάτι και αναδημοσιεύοντάς το, νομίζουμε ότι παραλλήλως εκφράζεται και άποψη.

Μας λέτε: "Το ζήτημα δεν είναι να αγκαλιάσετε εσείς τα blogs, το ζήτημα είναι να ΜΗΝ σας αγκαλιάσουν εκείνα! Είμαστε 42.000 Ελληνικά blogs με πάνω από 500.000 επισκέψεις την ημέρα. Η αγκαλιά μας στους παρείσακτους είναι το flag. Λίγες εκατοντάδες flag αρκούν για αυτόματη διαγραφή του ιστολογίου".

Η απάντησή μας: Εάν είμαστε απαράδεκτοι, ας συμβεί και αυτό.

Μας λέτε: "Δυστυχώς για εσάς δεν μπορείτε να κάνετε στο blog ότι στο μέσο. Δεν μπορείτε να διακόπτετε προσβλητικά την συνεργάτιδά σας και μάλιστα στον αέρα(!) όταν μεταφέρει είδηση από την χθεσινή συνεύντευξη Ανδριανόπουλου στο ΣΚΑΙ για να πείτε "καλά τώρα, η ενδιάμεση συμφωνία" και μετά να ρωτάτε "γιατί δεν μπορούμε να ασκήσουμε βέτο. Δεν μπορείτε να διακόπτετε την ανταποκρίτρια με τρόπο αγενέστατο ώστε να αντικαταστήσετε την είδηση με την γνώμη σας".

Η απάντησή μας: Ίσως δυστυχώς, για όλους μας, οι περισσότεροι μπορούν να διακόπτουν ο ένας τον άλλον. Εσείς εμάς κάνοντάς μας «flag», εμείς αποσύροντας σχόλια όπως τα παραπάνω κ.ο.κ..
Τώρα αν αυτό γίνεται προσβλητικά ή με αγένεια, ε, αυτό είναι και κάπως υποκειμενικό. Και η (υποκειμενική) γνώμη μας είναι ότι δεν έγινε όπως το περιγράφετε.


Μας λέτε: "Την γνώμη σας στο blog, την είδηση στο μέσο, αυτό πρέπει να είναι ο κανόνας. Λόγω του ότι ως φαίνεται είστε άπειροι και στα δυο, έχετε μια πίστωση χρόνου πριν προσκαλέσουμε τους συμ-bloggers μας να σας κάνουν flag και να σας στείλουν σε ελάχιστο χρόνο στο σωστό προορισμό".

Η απάντησή μας: Το σχόλιο στα ΜΜΕ υπήρχε πολύ πριν εμφανιστούν τα blogs και την είδηση και μάλιστα την αποκλειστική την κυνηγούν πολλοί blogger με μανία μεγαλύτερη από αυτήν του μέσου όρου των δημοσιογράφων.
Επομένως αν το «Την γνώμη σας στο blog, την είδηση στο μέσο» είναι πράγματι κανόνας στο μπλόγκινγκ, τότε θα πρέπει να ασχοληθείτε με πάρα πολλούς πριν από εμάς.
Σαφώς είμαστε άπειροι στο μπλόγκινγκ. Το είπαμε μάλιστα και «στον αέρα». Μπορεί να είμαστε και στην τηλεόραση. Δεν ξέρουμε αν εσείς είστε έμπειροι για να μας κρίνετε όσον αφορά στην εμπειρία μας. Γιατί όσον αφορά στην ποιότητα του «προϊόντος» μας, σαφώς και είστε, όχι μόνο εσείς αλλά και όλοι.


Μας λέτε: "Στα μπλoγκς οι διακόπτες κατεβαίνουν από τους πολλούς, όχι τον έναν".

Η απάντησή μας: Πιστέψτε με, οι «μεγάλοι διακόπτες» κατεβαίνουν πάντα από πολλούς και όχι από έναν.

Μας λέτε: "Ευχόμαστε να ΜΗΝ σας αγκαλιάσουμε εμείς, αλλά να συμβεί το αντίθετο. Θα είστε υπό στενή 20ωρη παρακολούθηση".

Η απάντησή μας:
Ασχολίαστο.


Ευχαριστούμε για την επικοινωνία,

StudioA-Blog.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μας αρέσουν οι "επιθέσεις"...

Ο/Η the Bloopers team άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Σε λίγο μαζί σας...":

Εσείς από ότι φαίνεται δεν κάνετε μπλόγκινγκ αλλά κάτι άλλο. Δεν έχετε απαντήσει σε κανένα σχόλιο σε καμία ανάρτηση. Διαγράψατε τα πρώτα κιόλας σχόλια. Παρά το ότι ουδείς νόμος το απαιτεί σπεύσατε να βάλετε "κατά νόμον αυτοφωράκια". Δεν εκφράζετε γνώμη ή άποψη σε καμία ανάρτηση, απλώς αναδημοσιεύετε ειδήσεις εφημερίδων. Το ζήτημα δεν είναι να αγκαλιάσετε εσείς τα blogs, το ζήτημα είναι να ΜΗΝ σας αγκαλιάσουν εκείνα! Είμαστε 42.000 Ελληνικά blogs με πάνω από 500.000 επισκέψεις την ημέρα. Η αγκαλιά μας στους παρείσακτους είναι το flag. Λίγες εκατοντάδες flag αρκούν για αυτόματη διαγραφή του ιστολογίου. Δυστυχώς για εσάς δεν μπορείτε να κάνετε στο blog ότι στο μέσο. Δεν μπορείτε να διακόπτετε προσβλητικά την συνεργάτιδά σας και μάλιστα στον αέρα(!) όταν μεταφέρει είδηση από την χθεσινή συνεύντευξη Ανδριανόπουλου στο ΣΚΑΙ για να πείτε "καλά τώρα, η ενδιάμεση συμφωνία" και μετά να ρωτάτε "γιατί δεν μπορούμε να ασκήσουμε βέτο. Δεν μπορείτε να διακόπτετε την ανταποκρίτρια με τρόπο αγενέστατο ώστε να αντικαταστήσετε την είδηση με την γνώμη σας. Την γνώμη σας στο blog, την είδηση στο μέσο, αυτό πρέπει να είναι ο κανόνας. Λόγω του ότι ως φαίνεται είστε άπειροι και στα δυο, έχετε μια πίστωση χρόνου πριν προσκαλέσουμε τους συμ-bloggers μας να σας κάνουν flag και να σας στείλουν σε ελάχιστο χρόνο στο σωστό προορισμό. Στα μπλόγκς οι διακόπτες κατεβαίνουν από τους πολλούς, όχι τον έναν. Ευχόμαστε να ΜΗΝ σας αγκαλιάσουμε εμείς, αλλά να συμβεί το αντίθετο.
Θα είστε υπό στενή 20ωρη παρακολούθηση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα blog στον τύπο (από 25 Φεβρουαρίου έως 2/3)

Από: http://metablogging.gr/archives/1355

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανησυχία για την εν θερμώ νομοθετική ρύθμιση των blogs

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ "ΟΜΑΔΑ FREEBLOGGE"

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ DIGITALRIGHTS.GR
Ανησυχία για την εν θερμώ νομοθετική ρύθμιση των blogs
Αθήνα, 2 Μαρτίου 2008
Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθoύμε με ανησυχία τη διαρροή στον Τύπο, με αφορμή τη γνωστή υπόθεση του blog press-gr, σχεδίων της κυβέρνησης για τη νομοθετική ρύθμιση της έκφρασης στο διαδίκτυο. Οι προθέσεις αυτές, αν ισχύουν με τον τρόπο που δημοσιοποιήθηκαν (συμπυκνώνονται σε έναν πρωτόγνωρο για τα διεθνή δεδομένα περιορισμό τής ανώνυμης/ψευδώνυμης έκφρασης μέσω ιστολογίων), πλήττουν θεμελιακά δικαιώματα κάθε πολίτη, δυνητικού χρήστη του διαδικτύου, παγιωμένα στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, αναγνωρισμένα από το Σύνταγμα της Ελλάδας αλλά και από το διεθνές δίκαιο. Οι διαρροές αυτές δεν έχουν μέχρι στιγμής επισήμως επιβαιωθεί, πλην όμως η μη κατηγορηματική διάψευσή τους από την Κυβέρνηση δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Ως Έλληνες πολίτες και bloggers, με διαρκή αγωνία για την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου, στον τόπο μας αλλά και σε όλον τον κόσμο, δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε κανενός είδους ρύθμιση που θα φέρει την Ελλάδα κοντά σε διεθνώς δακτυλοδεικτούμενα μελανά παραδείγματα χωρών που καταπατούν τα ψηφιακά δικαιώματα των πολιτών τους, όπως η Κίνα, η Βιρμανία και η Αίγυπτος. Εξάλλου, υπενθυμίζουμε, εξακολουθεί να εκκρεμεί δικαστικά η υπόθεση blogme.gr, η οποία, ως απόπειρα ποινικοποίησης του απλού υπερ-συνδέσμου (link), μας εκθέτει στην παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα. Διανύοντας μια εποχή κατά την οποία η ιδιωτικότητα συρρικνώνεται διαρκώς και τα κάθε λογής απόρρητα υποχωρούν σε βάρος των πολιτών, χάριν κρατικών και όχι μόνο σκοπιμοτήτων, και κατά την οποία το άτομο, ως μονάδα, συνθλίβεται από οικονομικά και επικοινωνιακά μεγαθήρια, διατηρούμε την πεποίθηση ότι η διαδικτυακή ανωνυμία ή ψευδωνυμία είναι στοιχειωδώς απαραίτητη εγγύηση για την εξασφάλιση τής ελεύθερης ατομικής έκφρασης, της πληροφοριακής αυτοδιάθεσης και του υγιούς δημόσιου διαλόγου. Το ισχύον νομικό πλαίσιο επιτρέπει, υπό δικαστικές εγγυήσεις, την ταυτοποίηση ψευδώνυμων ή ανώνυμων χρηστών του διαδικτύου στις περιπτώσεις που τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα στην ελεύθερη έκφραση και στην ιδιωτικότητα, σταθμιζόμενα με την ανάγκη προστασίας άλλων σοβαρών έννομων αγαθών, κρίνεται ότι πρέπει να υποχωρήσουν. Το καθεστώς αυτό, σε συνδυασμό με την αυτορρύθμιση των ψηφιακών κοινοτήτων, θεωρούμε ότι είναι επαρκές για την προστασία από έκνομες αντικοινωνικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται μέσω του διαδικτύου. Επισημαίνουμε ότι η νομοθέτηση εν θερμώ και καθ’ υπερβολή εκθέτει τη νομοθετική διαδικασία για έλλειψη νηφαλιότητας, απροσωποληψίας και ρυθμιστικής συνοχής. Υπενθυμίζουμε ότι η κοινωνία των blogs δεν συνιστά κλειστή κάστα για λίγους, με συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά αποτελεί καθρέφτη όλης της κοινωνίας, ανοιχτό πεδίο έκφρασης για οποιονδήποτε πολίτη.Συνεπώς,

  • Καλούμε την κυβέρνηση να δηλώσει σαφώς τις προθέσεις της και να διαψεύσει απερίφραστα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση της ελεύθερης έκφρασης στο διαδίκτυο.
  • Καλούμε το σύνολο των πολιτικών και κοινωνικών φορέων να λάβουν θέση απέναντι στα σχέδια αυτά και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους προς οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία στο μέλλον η οποία θα έχει παρόμοια παράλογα χαρακτηριστικά.
  • Επιφυλασσόμαστε για στενή παρακολούθηση του ζητήματος και για ανάπτυξη κάθε μορφής οργανωμένης δράσης (επικοινωνιακής, νομικής, θεσμικής).

Καλούμε όσους bloggers στηρίζουν το κείμενο αυτό να το αναρτήσουν στα ιστολόγιά τους.

Περισσότερες πληροφορίες: http://erimitis.blogspot.com/2008/03/blogs.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τρεις πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο.

Aνησυχία έχουν προκαλέσει στα κλιμάκια της Πυροσβεστικής αλλά και των Αστυνομικών Αρχών της περιοχής, οι "περίεργες" και "εξαιρετικά ασυνήθιστες για αυτήν την εποχή" πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία στην ορεινή περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας, μέσα σε 24 ώρες.

Περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2008/03/24.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο/Η the Bloopers team είπε...

Σας καλωσορίζουμε στην κοινότητα.

Να θυμάστε ότι εδώ είναι χώρος διαλόγου και ελεύθερης διάδοσης ιδεών και ειδήσεων, δεν είναι μέρος του λεγόμενου ηλεκτρονικού τύπου όπως τα sites και τα portals του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου.Θερμή παράκληση αν δεν σας πειράζει να μείνει ανώνυμος ο διαχειριστής σας, σεβαστείτε τους κανόνες μας όπως εμείς σεβόμαστε τους δικούς σας.Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτήν την προσπάθεια και είθε αυτή η εμπειρία να βοηθήσει εκτός από την κοινότητα και την δημοκρατία μας και εσάς στη καλύτερη κατανόηση της μεγάλης αυτής κοινωνίας των bloggers.

Καλή επιτυχία!
2.3.08

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το "Press gr" γίνεται εφημερίδα;

Με αυτόν τον τίτλο, στη σημερινή "Αυριανή" ο Ανδρέας Καψαμπέλης δίνει μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης. "Όχι απλώς δεν έχω μετανιώσει, αλλά επειδή είμαι Κεφαλλονίτης και έχω μάθει από μικρό παιδί να βγάζω το ψωμί μου με τίμιο τρόπο, έχω θυμώσει για τον ανορθόδοξο τρόπο της μεθόδευσης", λέει μεταξύ άλλων και προσθέτει ότι μπορεί να βγει μια εφημερίδα "Press gr".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σύγχρονη Κιβωτός

Τη σύγχρονη Κιβωτό του Νώε, με στόχο την αποθήκευση και την προστασία δειγμάτων από κάθε είδους σπόρο του πλανήτη, δημιούργησε η Νορβηγία σε ειδικά διαμορφωμένη στοά στις παγωμένες πλαγιές της νήσου Σπιτσμπέργκεν του Αρκτικού Κύκλου.
Από εφημερίδα "Καθημερινή"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αναμορφωτήρια για γερμανούς εφήβους στην Ελλάδα

Χώρα προορισμού για «ειδικό σωφρονισμό» ανήλικων γερμανών παραβατών αποτελεί εδώ και είκοσι χρόνια η Ελλάδα! Κυριολεκτικά «κάτω από τη μύτη» του ελληνικού κράτους, ιδιωτικές γερμανικές εταιρείες «εισάγουν» στη χώρα μας παιδιά 13 έως 18 ετών, και τα τοποθετούν σε ειδικά «κλειστά κέντρα αναμόρφωσης», σε απομονωμένες τοποθεσίες.

Περισσότερα: http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=4926440

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Ψωμιάδης... "Ζορό".

Δελτίο Τύπου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Στο αποκριάτικο ξεφάντωμα στο Σοχό Θεσσαλονίκης, στην κεντρική πλατεία Αγίου Γεωργίου, την Κυριακή 2 Μαρτίου 2008, στις 12:00' το μεσημέρι, θα συμμετάσχει ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, προσκεκλημένος του Δημάρχου Θεοφάνη Παπά. Ο κ. Ψωμιάδης συμμετέχοντας στα αποκριάτικα δρώμενα της περιοχής αναμένεται να εκπλήξει ευχάριστα καρναβαλιστές και κατοίκους καθώς θα εμφανιστεί ως έφιππος μασκοφόρος Ζορό.
Την ίδια μέρα ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παρουσίαση παραδοσιακών δρωμένων από κατοίκους των πόλεων Πετρίτσι και Σιμιτλί της Βουλγαρίας. Θα ακολουθήσει παρέλαση του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών «Ζωνιανά», πεζοπόρων τμημάτων μεταμφιεσμένων από τους μαθητές των σχολείων του Δ.Δ. Σοχού καθώς και πεζοπόρων τμημάτων από την Ομάδα Γυναικών με κεντρικό θέμα «Διόνυσος και Βάκχες».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...