Ειδήσεις

12 Απρ 2009

Απάντηση του Ευριπίδη Στυλιανίδη για το δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" σύμφωνα με το οποίο το ζεύγος Στυλιανίδη ταξίδεψε Παρίσι με 2.500 € τη βραδιά

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11 Απριλίου, 2009

κκ Συντάκτες

Απάντηση του Υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη σε δημοσίευμα εφημερίδας, σχετικά με «στοιχεία» του Υπουργείου Παιδείας για αποστολή του στο εξωτερικό
Τα ταξίδια των εθνικών αποστολών μελών της εκάστοτε κυβέρνησης στο εξωτερικό διέπονται από συγκεκριμένο πρωτόκολλο και κανόνες, που προσδιορίζονται από τις οικονομικές υπηρεσίες των Υπουργείων σύμφωνα με το δημόσιο λογιστικό.
Αυτό άλλωστε εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί μέσα από τη σύγκριση υπουργικών αποστολών σε κάθε υπουργείο επί όλων των κυβερνήσεων.
Πάντοτε σεβάστηκα και σέβομαι την εφαρμογή αυτών που προβλέπονται με βάση το νόμο και το πρόγραμμα της κάθε αποστολής εργασίας.
Τα υπόλοιπα που περιγράφονται στο δημοσίευμα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σκουπίδια στην Κέρκυρα

Μήνυμα αναγνώστη
.....
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.
ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO, ΤΟΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απονομή χρυσού δίσκου μέσα σε εκκλησία! - Βίντεο

Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Όπως σε μία συνηθισμένη τελετή απονομής χρυσού δίσκου από τα στελέχη μίας μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας. Αλλάζει μόνο το σκηνικό. Αντί για τα πολύχρωμα φώτα ενός κλαμπ, πολυέλαιοι, μανουάλια και εικονίσματα. Αντί για τους συνήθεις κοσμικούς, μία 20μελής βυζαντινή χορωδία με φόντο το Ιερό του ναού. ....

Συνεχίζεται...
Οι φωτογράφοι έδιναν οδηγίες στο τιμώμενο πρόσωπο, πώς να ποζάρει. Ο καλλιτέχνης σήκωνε ψηλά το δίσκο του, για να τον «επιδείξει» στις κάμερες και στους «θαυμαστές» του, που στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν άλλοι από τους πιστούς που είχαν κατακλύσει το ναό.


Το πρωτοφανές αυτό γεγονός για τα ορθόδοξα ήθη και έθιμα, συνέβη χθες βράδυ, λίγες ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, την κορύφωση του Θείου Δράματος και τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας. Στην απονομή του χρυσού δίσκου συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και η απονομή στον Πέτρο Γαϊτάνο έγινε μέσα στο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα.

Για την ακρίβεια, η βράβευση ήταν τριπλή. Πριν από τον Αρχιεπίσκοπο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Παύλος και ο δάσκαλος βυζαντινής μουσικής του καλλιτέχνη, Μανόλης Χατζημάρκος, απένειμαν στον Πέτρο Γαϊτάνο δύο χρυσούς δίσκους για τα άλμπουμ «Τα Θεία Πάθη» και «Ώρα Ενάτη», τα οποία πούλησαν 30.000 αντίτυπα.

Την κορυφαία βράβευση, όμως, έκανε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, αφού ο συγκεκριμένος τραγουδιστής έχει πουλήσει πάνω από μισό εκατομμύριο δίσκους με ύμνους της Ορθοδοξίας. Έτσι, για τη συνολική του προσφορά στην εκκλησιαστική μουσική και για το πάθος και τη συγκίνηση που μεταδίδει, ερμηνεύοντας τους κατανυκτικούς ύμνους, ο Πέτρος Γαϊτάνος έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης στην ιστορία της… Ορθοδοξίας, που βραβεύτηκε μέσα σε εκκλησία!

Μετά την απονομή, ακολούθησε και συναυλία, μέσα στον ιερό ναό. Μια συναυλία με τον τίτλο «Πορεία στο Θείο Πάθος», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, λόγω της υψηλής αμοιβής του καλλιτέχνη, η οποία ανήλθε στις 38.000 ευρώ!

Ο σάλος που είχε ξεσπάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανάγκασε το δήμαρχο Γλυφάδας, Ιωάννη Θεοδωρόπουλο, να πει ότι δεν ήξερε τίποτα για το συγκεκριμένο ποσό και ότι τη συμφωνία έκλεισε η σύμβουλος της δημοτικής Αρχής και πρώην τραγουδίστρια, Μπέσσυ Αργυράκη.

Δείτε στο video που ακολουθεί τι ειπώθηκε πριν από μερικές ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Γλυφάδας.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Γαϊτάνο, στο ποσό αυτό, πέραν της αμοιβής του, συμπεριλαμβανόταν και εκείνη των ανθρώπων που τον πλαισίωσαν.


Η «zougla.gr» επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής, ο υπεύθυνος όμως μας παρέπεμψε στη Μητρόπολη Γλυφάδας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Μητροπολίτη Γλυφάδας, μας είπε ότι θα συγκαλέσει σύσκεψη τη Μεγάλη Δευτέρα και θα ακολουθήσει δελτίο Τύπου. Πάντως, όπως είπε χαρακτηριστικά, σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ωφεληθεί πνευματικά ο κόσμος. Εξάλλου, δεν έκαναν κάτι κακό.



Δείτε τα βίντεο στο: http://www.zougla.gr/news.php?id=33752

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Καλαμάτας απο τον ακρωτηριασμό της 30χρονης - Δηλώσεις του Αστυνομικού Διευθυντή

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Καλαμάτας από το αποτρόπαιο περιστατικό που συνέβη σήμερα το μεσημέρι σε διαμέρισμα της οδού Σταδίου Σταδίου 7 στην παραλία της Καλαμάτας και κοντά στην οδό Ναυαρίνου.
39χρονος Αλβανός χρησιμοποιώντας αλυσοπρίονο το οποίο είχε αγοράσει πρόσφατα από την περιοχή διαμέλισε την εν διαστάσει σύζυγο του στα άνω και τα κάτω άκρα της.
..
Συνεχίζεται…
Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας ταξίαρχος Κος Καραβίτης είπε τα εξής:

"Σήμερα και ώρα 13:20 περίπου περιπολικό διερχόμενο της οδού Ναυαρίνου στην περιοχή της παραλίας Καλαμάτας, ειδοποιήθηκε από αλλοδαπό πολίτη Αλβανίας o οποίο εκινείτο με το αυτοκίνητο του μαζί με τα δυο παιδιά του ηλικίας 9 και 12 ετών ότι προ ολίγου είχε τραυματίσει σοβαρά την εν διαστάσει σύζυγό του Επίσης πολίτη Αλβανίας ετών 30 στα άνω και κάτω άκρα της μέσα στο διαμέρισμα της.

Από τις πρώτες πληροφορίες ο Δράστης ο οποίος συνελήφθη και κρατείται, προέβη στην πράξη του χρησιμοποιώντας αλυσοπρίονο το οποίο είχε αγοράσει πρόσφατα από την περιοχή της Καλαμάτας με κίνητρο σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και ύστερα από λογομαχία.

Ο δράστης ζούσε μόνιμα στην Δυτική Μακεδονία και προ μία εβδομάδος ήρθε στην Καλαμάτα για να συναντήσει το θύμα, φέρνοντας μαζί του τα δυο ανήλικα παιδιά του τα οποία ζούσαν μόνιμα στην Αλβανία.

Κατά την παραμονή τους στην Καλαμάτα, είχαν εγκατασταθεί προσωρινά στο διαμέρισμα του θύματος.

Ήταν ζευγάρι που ζούσε στην Δυτική Μακεδονία και η γυναίκα του πριν δύο μήνες, -ίσως και περισσότερο- είχε φύγει και ήρθε να ζήσει στην Καλαμάτα".


Ο 39χρονος ήρθε στην Καλαμάτα φέρνοντας μαζί και τα δυο του παιδιά με σκοπό να επανασυνδεθεί με την σύζυγό του. Η έντονη λογομαχία που υπήρξε μέσα στο διαμέρισμα λίγο μετά την μία το μεσημέρι, οδήγησε τον 39χρονο Αλβανό στο τραγικό συμβάν.

Το πλήρωμα του περιπολικού και με την συνδρομή και άλλων αστυνομικών μετέβησαν στο διαμέρισμα που βρίσκεται κοντά στην οδό Ναυαρίνου ειδοποιώντας παράλληλα και ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε και μετέφερε άμεσα την 30χρονη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η οποία και παρέμεινε για νοσηλεία.

Ο δράστης σε κατάσταση αμόκ τέλεσε την πράξη του μπροστά στα μάτια των παιδιών τους και μετά κατέβασε σέρνοντας την εν διαστάσει σύζυγο του στο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου 7.

Μόλις έφτασε το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η 30χρονη οδηγήθηκε απευθείας στο Χειρουργείο και οι γιατροί έδωσαν έναν πραγματικό αγώνα δρόμου να την κρατήσουν στην ζωή και το κατάφεραν.

Όμως η περίπτωση της ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και έχρηζε διακομιδής στην Αθήνα για αν υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση από ειδική ομάδα νευροχειρουργών και αγγειοχειρουργών για την συρραφή των μελών της άτυχης 30χρονης.
Έτσι με στρατιωτικό αεροσκάφος η 30χρονη μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου μπήκε αμέσως στο χειρουργείο όπου μέχρι αυτή την στιγμή υποβάλλεται σε λεπτή επέμβαση συρραφής. κατάσταση της υγείας της παραμένει κρίσιμη.
Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News


http://filiatranews.blogspot.com/2009/04/30.html



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...