Ειδήσεις

9 Οκτ 2008

Στο Αφγανιστάν τραυματίστηκε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κοίλιαρης, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καμπούλ, μετά από συντονισμένες ενέργειες των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, προξενικών και στρατιωτικών αρχών.
Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο δημοσιογράφος φέρει τραύματα στο κεφάλι και τον αυχένα, παρασχέθηκε η επείγουσα ιατρική υποστήριξη και παραμένει νοσηλευόμενος σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου.
Aνεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανατροπή του οχήματος στο οποίο επέβαινε - σε περιοχή έξω από την Καμπούλ στο Αφγανιστάν.
......


Από: http://www.madata.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φοβερή εικόνα... - Θεός φυλάξοι...



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γκρίζες ζώνες και στους διεθνείς ναυτιλιακούς χάρτες του Αιγαίου;

Μήνυμα αναγνώστη
………..

«Δώσε θάρρος στον χωριάτη και θ’ ανέβει στο κρεβάτι» είναι μια παροιμία λαϊκής σοφίας, αντικατοπτρίζοντας τη νέα πραγματικότητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται πλέον από τις ελληνικές υποχωρήσεις σε όλα τα μέτωπα.
Πρόσφατο παράδειγμα η στάση της ελληνικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου των Εξωτερικών στο ζωτικής σημασίας θέμα που προέκυψε με την εκτύπωση των διεθνών ναυτιλιακών χαρτών κλίμακας 1: 500.000 για την περιοχή του Αιγαίου.
Οι συγκεκριμένοι χάρτες αποτυπώνουν εκτός των άλλων την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο (στην προκείμενη περίπτωση) και με αυτούς εφοδιάζονται όλοι οι διεθνείς οργανισμοί.
……..
Συνεχίζεται…

Οι χάρτες χρησιμοποιούνται από τις διπλωματικές και στρατιωτικές υπηρεσίες προκειμένου να υποστηριχθούν με επιχειρήματα ζητήματα που άπτονται των εθνικών συμφερόντων.

Όπως είθισται, η Ελλάδα έχει την ευθύνη για τη σύνταξή τους βάσει σχετικής απόφασης του Διεθνούς Υδρογραφικού Οργανισμού.

Ωστόσο, η Τουρκία αντέδρασε και ζήτησε να σταματήσει η έκδοσή τους γιατί - σύμφωνα με την παγιωμένη τακτική της - στο Αιγαίο υπάρχουν νήσοι και νησίδες των οποίων το νομικό καθεστώς κυριαρχίας δεν έχει καθοριστεί και συνεπώς συνιστούν γκρίζες ζώνες.

Μάλιστα, οι Τούρκοι προχώρησαν σε ένα προετοιμασμένο και καλοσχεδιασμένο μπαράζ πιέσεων στον πρόεδρο της επιτροπής που είναι αρμόδια για την Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα, ο οποίος είναι Τυνήσιος.


Οι πιέσεις απέδωσαν και «έντρομο» το Υπουργείο Υποχωρήσεων… δηλαδή των Εξωτερικών, αποδέχθηκε τη διαμεσολάβηση συντονιστή που θα επιληφθεί του θέματος με τη συνεργασία των δύο χωρών.

Έτσι, η Ελλάδα πιστή στη διαπραγματευτική αρχή της μη πρόκλησης των Τούρκων, θα συζητήσει στο Παρίσι το προσεχές διάστημα τις απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις, παρά την έντονη αντίδραση του Πολεμικού Ναυτικού και κατ΄επέκταση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Θα αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την όποια εξέλιξη μέσω της οποίας θα καταγραφούν για πολλοστή φορά οι τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

http://egersis.blogspot.com/2008/10/blog-post_4076.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προϋπολογισμός... - Θα αντέξει η κυβέρνηση ή θα πάμε σε νέες εκλογές - Τι θα κάνουν τα άλλα κόμματα; - Εμείς θα περιμένουμε, γιατί έχουμε τις λύσεις

Μήνυμα αναγνώστη
…..
Η σημερινή κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά στη μεγαλύτερη δοκιμασία, στην οποία έχει βρεθεί ποτέ κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Γιατί; Γιατί θα πρέπει να καταθέσει προϋπολογισμό "πτώχευσης". Έναν προϋπολογισμό-"ομολογία" γενικής και απόλυτης αποτυχίας. Το σύνολο της μεταπολίτευσης θα κριθεί μπροστά στον προϋπολογισμό του Νοεμβρίου. Θέλουν δεν θέλουν θα βρεθούν μπροστά σ' αυτήν τη δοκιμασία, γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Αυτό είναι δεδομένο, γιατί η περίοδος της "δημιουργικής" λογιστικής έλαβε τέλος.
………
Συνεχίζεται…

Τα δεδομένα είναι πάναπλα και δυστυχώς, γι' αυτούς τους οποίους διαχειρίζονται την τύχη του ελληνικού λαού, τραγικά. Η ελληνική οικονομία είναι σε μια κατάσταση, η οποία δεν αναστρέφεται με ήπιες θεραπευτικές "αγωγές". Απαιτεί τομές και συγκρούσεις άνευ προηγουμένου. Απαιτεί πράξεις, τις οποίες πιο δύσκολα τις αντέχει ο σημερινός θεράπων "ιατρός", παρά ο ίδιος ο "ασθενής". Περί αυτού πρόκειται. Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να σωθεί με συμβατικές μεθόδους. Αν ήταν "ασθενής", δεν θα την αναλάμβανε κανένας σώφρων γιατρός. Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που όλοι επικαλούνται τον Θεό.

Ποια είναι τα δεδομένα, που καθιστούν την κατάσταση μη αναστρέψιμη;
………
Περισσότερα: http://www.eamb.gr/proypologismos/proypologismos.htm

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πάρκο «Αντώνη Τρίτση» - Δημόσιο και ανοιχτό Πάρκο για όλους

Μήνυμα αναγνώστη
...

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», κινδυνεύει µε αφανισµό.
Τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης, η ανευθυνότητα των συν-διαχειριστών Δήµων (Αγ. Αναργύρων, Iλίου, Καµατερού) που τόσα χρόνια ή αδιαφορούν ή καταπατούν εκτάσεις του Πάρκου, αλλά και η διαχρονική ανεπάρκεια του Οργανισµού Διοίκησης και Διαχείρισης απειλούν τόσο το δηµόσιο όσο και τον αυστηρά περιβαλλοντικό χαρακτήρα του.
……
Συνεχίζεται…

Οι πολίτες γνωρίζουν:

= Ότι στο Πάρκο συντελείται εδώ και χρόνια ένα οικονοµικό, περιβαλλοντικό και πολιτικό έγκληµα.
Οικονοµικό
γιατί δεν έχουν αποδοθεί παραστατικά αξίας 1.359.000€.
Περιβαλλοντικό
γιατί η χλωρίδα και η πανίδα τελεί υπό εξαφάνιση και δίνουν τη θέση τους σε ένα εγκαταλελειµµένο σκουπιδότοπο.
Πολιτικό
γιατί απειλείται άµεσα ο κατοχυρωµένος δηµόσιος και περιβαλλοντικός χαρακτήρας του Πάρκου.
= Ότι στο έγκληµα αυτό ηθικός αυτουργός είναι διαχρονικά οι κυβερνήσεις, µε συνένοχους τον Φορέα Διοίκησης και τις Δηµοτικές Αρχές των Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Καµατερού που τόσα χρόνια ή αδιαφορούν ή καταπατούν εκτάσεις του Πάρκου.

οι πολίτες πρέπει να µάθουν:

= Ότι το Προεδρικό Διάταγµα 184/2002 κατοχυρώνει τον αυστηρά δηµόσιο και αµιγώς περιβαλλοντικό χαρακτήρα του Πάρκου.
= Ότι Πρόεδροι του Οργανισµού έχουν διατελέσει οι Δήµαρχοι ή τέως Δήµαρχοι (κ. Κουκουβίνος και κ. Τρίγκας) και ότι µέλη του Διοικητικού Συµβουλίου του Πάρκου είναι µέχρι και σήµερα πέντε εκπρόσωποι (πλειοψηφία) της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Νοµαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του ΑΣΔΑ.
= Ότι όλες οι αποφάσεις για εµπορευµατοποίηση και καταπάτηση του Πάρκου ήταν οµόφωνες (λούνα παρκ - σχολή πολεµικών τεχνών - φυτώριο - νέο γήπεδο και πάρκινγκ - show τύπου Αρναούτογλου κ.λπ.)
= Ότι όσα προεδρικά διατάγµατα που αφορούσαν ελεύθερους χώρους (Ελαιώνας, Ποικίλο όρος κ.λπ.) άλλαξαν µε πρόσχηµα τη διασφάλιση του δηµόσιου χαρακτήρα τα εκµεταλλεύτηκε ο κάθε µεγαλοκαρχαρίας ιδιώτης.
οι πολίτες ρωτούν:

= Ο ΑΣΔΑ και οι εκπρόσωποι των Δηµοτικών Αρχών που τελευταία κόπτονται για τη σωτηρία του Πάρκου, πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια;
= Γιατί τόσα χρόνια που γνώριζαν τι γινόταν, δεν έκαναν έστω και την παραµικρή καταγγελία για τα εγκλήµατα που συντελούνται στο Πάρκο;
= Πώς ακριβώς σκοπεύει ο ΑΣΔΑ να αναλάβει το Πάρκο; Μήπως η χωρίς σχέδιο απόπειρα του ΑΣΔΑ κρύβει κινδύνους αλλαγής του νοµικού πλαισίου και κατ' επέκταση σοβαρές αλλοιώσεις τόσο του δηµόσιου όσο και του αµιγώς περιβαλλοντικού χαρακτήρα του Πάρκου;
= Δεν γνωρίζει ο ΑΣΔΑ πως µε το δεδοµένο νοµικό καθεστώς δεν µπορεί να διοικήσει αυτός;

να αγωνιστούµε όλοι µαζί για ένα Πάρκο

= Ελεύθερο, δηµόσιο και ανοιχτό για όλο το λαό - Ούτε ένα µέτρο γης σε ιδιώτη.
= Η προάσπιση του δηµόσιου χαρακτήρα διασφαλίζεται µόνο από αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλων των πολιτών. Γι' αυτό:
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
= Άµεση παύση όλων των ιδιωτικών επιχειρηµατικών δραστηριοτήτων µέσα στο Πάρκο αλλά και άµεση απόδοση, στο βαθµό που υπάρχουν, καταπατηµένες εκτάσεις από τους Δήµους.
= 100% χρηµατοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισµό.

Προτείνουµε:

= Πλήρη εφαρµογή των διατάξεων του Π.Δ. 184/2002.
= Να µην παραιτηθεί κανένα αυτοδιοικητικό στέλεχος από το Δ.Σ. του Φορέα µέχρι να ολοκληρωθεί ο οικονοµικός και διαχειριστικός έλεγχος. Οι παραιτήσεις αποτελούν άλλοθι για την κυβέρνηση που αποσκοπεί στην παραπέρα εγκατάλειψη και αλλοίωση του δηµόσιου χαρακτήρα του Πάρκου.
= Εκπόνηση, µέσα σε 6 το πολύ µήνες µελέτης βιωσιµότητας και λειτουργίας του Πάρκου από τον Φορέα σε συνεργασία µε ειδικούς επιστήµονες.
=Στελέχωση του Δ.Σ. του Φορέα (άρα και οι εκπρόσωποι που ορίζουν οι Δήµοι, ο ΑΣΔΑ και η Νοµαρχία) να γίνεται από όσους πραγµατικά προασπίζουν το δηµόσιο χαρακτήρα του Πάρκου σε συνδυασµό µε επιστηµονικό προσωπικό που σχετίζεται µε τους σκοπούς και το χαρακτήρα του Πάρκου.
= Μέχρι τότε, το Πάρκο να συντηρείται από τους δήµους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τόσο µε δηµοτικά συνεργεία όσο και µε την εθελοντική προσφορά των πολιτών, στην οποία είµαστε αποφασισµένοι να συµµετέχουµε µε όλες µας τις δυνάµεις.


Άµεση δέσµευση των τριών δήµων (και του ΑΣΔΑ) ότι θα υποστηρίξουν νοµικά όποιες τυχόν διώξεις προκύψουν από τα αποτελέσµατα του οικονοµικού και διαχειριστικού ελέγχου, όποιον ή όποιους κι αν αφορούν.

• δηµοτική κίνηση «Α.ΠΟ.ΔΡΑΣΗ» - Αγ. Ανάργυροι

• δηµοτική κίνηση «Αριστερό Σχήµα Ιλίου»
• δηµοτική κίνηση «Εξοδος» – Καµατερό

www.a-po-drasi.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι σημερινές εξελίξεις στη δίκη για την υπόθεση Άλεξ

Με τις καταθέσεις δύο αστυνομικών της Ασφάλειας Βέροιας και της αδελφής του ανήλικου Αλβανού, συνεχίστηκε στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, η δίκη των πέντε παιδιών που κατηγορούνται για την εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ στη Βέροια.
Ένας εκ των δύο αστυνομικών που κατέθεσε ήταν αυτός που εξέτασε προανακριτικά τους πέντε ανήλικους μετά την αρχική τους ομολογία στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ότι διέπραξαν το έγκλημα.
……..
Συνεχίζεται…
Ο συγκεκριμένος αστυνομικός φέρεται να κατέθεσε ότι οι ανήλικοι τού υπέδειξαν πέντε διαφορετικά σημεία σε ακατοίκητο κτίριο της οδού Έλλης στη Βέροια όπου φέρονται να είχαν μεταφέρει τον 11χρονο Άλεξ μετά το επεισόδιο που προηγήθηκε.
Ο έτερος αστυνομικός που κατέθεσε σήμερα αναφέρθηκε στις έρευνες που διενεργήθηκαν από την Ασφάλεια Βέροιας για τον εντοπισμό του άτυχου μαθητή έπειτα από την εξαφάνισή του, στις 3 Φεβρουαρίου 2006.
Από την πλευρά της, η ανήλικη αδελφή του εκ των κατηγορουμένων 14χρονου Αλβανού, φέρεται να εμφανίστηκε προβληματισμένη ως προς το εάν ο αδελφός της συμμετείχε ή όχι στο περιστατικό που οδήγησε στο θανάσιμο τραυματισμό του μικρού Άλεξ.
Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, αρχικά ήταν πεπεισμένη ότι ο αδελφός της διέπραξε μαζί με την παρέα των πέντε παιδιών το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται. Ωστόσο, όπως είπε, το γεγονός ότι ο αδελφός της διαθέτει ευάλωτη προσωπικότητα, σε συνδυασμό με το ότι φέρεται να πιέστηκε από αστυνομικούς να ομολογήσει, την καθιστούν προβληματισμένη. Μάλιστα, σχετικά με το τελευταίο, αναφέρθηκε σε φραστικό επεισόδιο που φέρεται να είχε η ίδια και ο αδελφός της με αστυνομικό της Βέροιας, όταν ο τελευταίος τούς απείλησε να ομολογήσουν το έγκλημα.
Η δίκη, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα με τις καταθέσεις αστυνομικών της Ασφάλειας Βέροιας και της Θεσσαλονίκης. Την επομένη έχει προγραμματιστεί να καταθέσουν τα δύο αδέλφια του θετού πατέρα του μικρού Άλεξ.
……
Από: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μα καλά, τι έπαθαν όλοι και βάλθηκαν να εξοντώσουν τη Χαλκιά;

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, είπε στην κατάθεσή της την περασμένη Τρίτη στον εισαγγελέα η Φανή Χαλκιά, «είναι ένας καλοστημένος γιγαντιαίος αθλητικός οργανισμός, με κολοσσιαία κέρδη και τζίρους και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα ολυμπιακά ιδεώδη, που επικαλείται, στα κατά καιρούς διαγγέλματα των διοικούντων».
Είπε ακόμα: «Είναι πιθανό ένας πρόεδρος σωματείου να επιδιώκει την εξόντωση αθλητή, άλλου ανταγωνιστικού σωματείου ή πρόεδρος σωματείου να επιδιώκει την ανατροπή προέδρου Ομοσπονδίας χρησιμοποιώντας ως μέσο την εξόντωση αθλητή που πρόσκειται στην Ομοσπονδία».
Για τα Ολυμπιακά ιδεώδη συμφωνούμε.
Όμως, όχι μόνο η ΔΟΕ, αλλά σχεδόν κανένας πλέον από όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό δεν έχει σχέση.
Ούτε και η ίδια που τώρα θυμήθηκε να κάνει καταγγελίες…
Όσο για τον πρόεδρο κάποιου σωματείου που επιδιώκει να εξοντώσει αθλητή…
Υπάρχει μια ασθένεια που ονομάζεται μανία καταδίωξης…
Πρόκειται για συγκεκριμένη εστίαση του μυαλού και των αισθήσεων σε ιδέες σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι βάλλουν κατά του ατόμου μας και όσων έχουν σχέση με αυτό…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το σύμφωνο συμβίωσης δεν επιτρέπει τη συμβίωση με περισσότερα από ένα άτομα...

«Δεν επιτρέπεται και τιμωρείται ποινικά η κατάρτιση Συμφώνου Ελεύθερης Συμβίωσης με περισσότερα από ένα άτομο» αναφέρεται στο σχέδιο νόμου «Μεταρρυθμίσεις για την Οικογένεια, το Παιδί, την Κοινωνία και άλλες διατάξεις» που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιούρτι…
Ρε μπας και μετά από μερικά χρόνια βρουν κανένα κενό στο γράμμα του νόμου και μας ζητούν να παντρεύουμε και… ποδοσφαιρικές ομάδες και απαιτούν νομιμοποίηση της διγαμίας και... και... θα σκέφτηκαν οι πολιτικοί μας μετά την καλοκαιρινή «λαχτάρα» της Τήλου…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θα απαντήσουμε γραπτώς σε 15 μέρες - «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» το κράτος, «Βορειομακεδόνες» οι κάτοικοι

Πάντως, διπλωματικές πηγές διευκρινίζουν ότι η πρόταση Νίμιτς δεν είναι «πακέτο», έτσι ώστε η διαπραγμάτευση για άλλα θέματα πέραν του ονόματος, να ακυρώνει το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ελλάδα θα απαντήσει σε περίπου 15 ημέρες γραπτώς επί των πρότασεων Νίμιτς, σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών.
Η πρόταση Νίμιτς εισάγει το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και καταγράφει τους κατοίκους της ως «Βορειομακεδόνες».
Αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα και στα διαβατήρια θα αναγράφεται και το νέο όνομα, αλλά και το «Δημοκρατία της Μακεδονίας».


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι "αντάρτες" σταμάτησαν, συνεχίζουν οι άλλοι...

Και ο Πέτρος Μαντουβαλος επικαλούμενος την επιλογή του να παραιτηθεί κάλεσε όσους βρίσκονται στη δίνη των αποκαλύψεων να διευκολύνουν τον πρωθυπουργό…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το εσωκομματικό μέτωπο ξαναφουντώνει με δηλώσεις του Γιάννη Κεφαλογιάννη!

Στον «Alpha» ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο πρώην άτυπος σύμβουλος, θυμάστε πώς έπαψε να είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού… κατηγόρησε το περιβάλλον του πρωθυπουργού ότι τον παρασύρει σε λάθη.
Εμμέσως πλην σαφώς κάλεσε τον Κώστα Καραμανλή να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι θα γίνει αν ο φάκελος με την κατάθεση Αποστολίδη για τα "ιερά" δρομολόγια πάει στη Βουλή

Αν ο φάκελος με την κατάθεση Αποστολίδη πάει στη Βουλή μπορεί να υποβληθεί πρόταση άσκησης δίωξης από τριάντα τουλάχιστον βουλευτές.
Τότε η Βουλή, με απόφαση της που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, συγκροτεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, διαφορετικά, η πρόταση απορρίπτεται ως προδήλως αβάσιμη. Το πόρισμα της επιτροπής του προηγούμενου εδαφίου εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία αποφασίζει για την άσκηση ή μη δίωξης.
Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
….
Διαβάστε το άρθρο 86 του Συντάγματος:
…….
Συνεχίζεται…
Σύνταγμα
Άρθρο 86
1. Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει. Απαγορεύεται η θέσπιση ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων.
2. Δίωξη, ανάκριση, προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση κατά των προσώπων και για τα αδικήματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής κατά την παράγραφο 3.
Αν στο πλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση.
3. Πρόταση άσκησης δίωξης υποβάλλεται από τριάντα τουλάχιστον βουλευτές. Η Βουλή, με απόφαση της που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, συγκροτεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, διαφορετικά, η πρόταση απορρίπτεται ως προδήλως αβάσιμη. Το πόρισμα της επιτροπής του προηγούμενου εδαφίου εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία αποφασίζει για την άσκηση ή μη δίωξης. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο Ι αρμοδιότητα της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος. Με τη διαδικασία και την πλειοψηφία του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής η Βουλή μπορεί οποτεδήποτε να ανακαλεί την απόφαση της ή να αναστέλλει τη δίωξη, την προδικασία ή την κύρια διαδικασία.
4. Αρμόδιο για την εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων σε πρώτο και τελευταίο βαθμό είναι, ως ανώτατο δικαστήριο, Ειδικό δικαστήριο που συγκροτείται για κάθε υπόθεση από έξι μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας και επτά μέλη του Αρείου Πάγου. Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Ειδικού δικαστηρίου κληρώνονται, μετά την άσκηση δίωξης, από τον Πρόεδρο της Βουλής σε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής, μεταξύ των ,μελών των δύο ανώτατων αυτών δικαστηρίων, που έχουν διοριστεί ή προαχθεί στο βαθμό που κατέχουν πριν από την υποβολή πρότασης για άσκηση δίωξης. Του ειδικού δικαστηρίου προεδρεύει ο ανώτερος σε βαθμό από τα μέλη του Αρείου Πάγου που κληρώθηκαν και μεταξύ ομοιόβαθμων ο αρχαιότερος.
Στο πλαίσιο του Ειδικού Δικαστηρίου της παραγράφου αυτής λειτουργεί Δικαστικό Συμβούλιο που συγκροτείται για κάθε υπόθεση από δύο μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας και τρία μέλη του Αρείου Πάγου. Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου δεν μπορεί να είναι μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου. Με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ορίζεται ένα από τα μέλη του που ανήκει στον Άρειο Πάγο ως ανακριτής. Η προδικασία λήγει με την έκδοση βουλεύματος.
Καθήκοντα εισαγγελέα στο Ειδικό Δικαστήριο και στο Δικαστικό Συμβούλιο της παραγράφου αυτής ασκεί μέλος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που κληρώνεται μαζί με τον αναπληρωτή του. Το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παραγράφου αυτής εφαρμόζονται και για τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου ενώ το δεύτερο εδάφιο και για τον εισαγγελέα.
Σε περίπτωση παραπομπής προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου συμπαραπέμπονται και οι τυχόν συμμέτοχοι, όπως νόμος ορίζει.
5. Αν για οποιοδήποτε άλλο λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Και το όνομα αυτού: Άγγελος Αποστολίδης – Ο μάρτυρας – κλειδί των «ιερών» μετακινήσεων σε Μαξίμου και ΚΕΔ κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα

Ο Άγγελος Αποστολίδης είναι διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικής που χορηγούσε της δραστηριότητες του Εφραίμ.
Χωρίς κουκούλα λοιπόν, αυτοβούλως γιατί όπως είπε δεχόταν αφόρητες πιέσεις μετά τη συνέντευξή του στον «Alpha», ακόμα και απειλές κατά της ζωής του όπως είπε ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης, πήγε και κατέθεσε ονόματα, πρόσωπα και πράγματα.
Έχουμε λοιπόν μια γραπτή πλέον κατάθεση που έδωσε ο μάρτυρας επί μιάμιση ώρα, στον κ. Ηλία Κολιούση και αυτή μάλλον πρέπει να πάει στη Βουλή.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνελήφθη ο προϊστάμενος της ΦΑΕΕ Αθηνών για εκβιασμό!

Ζητούσε 100.000 ευρώ από ιδιοκτήτη καταστήματος ηλεκτρικών ειδών για να μην πληρώσει πολλαπλάσιο ποσό στην Εφορία
Ο επιχειρηματίας έφτασε στο σημείο να θέλει να κλείσει το κατάστημά του, ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας, πήρε προσημειωμένα χαρτονομιίσματα και πήγε σήμερα, στο γραφείο του, στην εφορία για να τον… «λαδώσει» και ο προϊστάμενος συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η πιο σέξι γυναίκα εν ζωή


Η 42χρονη, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Χάλι Μπέρι, η οποία τον περασμένο Μάρτιο απέκτησε ένα κοριτσάκι, ψηφίστηκε ως «η πιο σέξι γυναίκα εν ζωή» από τους αναγνώστες του αμερικανικού περιοδικού «Esquire».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κυριακή 12 Οκτώβρη - Για τη σωτηρία του πάρκου "Αντώνη Τρίτση"


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια σπάνια αρρώστια κάνει τα άκρα του να μοιάζουν με κλαδιά δέντρου - Βίντεο

Ο 36χρονος Ντέντε Κοσάβα από την Ινδονησία, πάσχει από μια σπάνια αρρώστια –τον ιό HPV-, η οποία επιτρέπει την ανάπτυξη όγκων στο πρόσωπο, αλλά κυρίως στα άκρα του, που μοιάζουν με παραμορφωμένα κλαδιά δένδρου.
Τα πρώτα συμπτώματα της σπάνιας αυτής ασθένειας, εμφανίστηκαν όταν ήταν μόλις 15 χρόνων.
Παρά τις απόπειρες να «κόψει» τους όγκους που μοιάζουν με ρίζες, εκείνοι εξαπλώθηκαν αφήνοντάς τον ανίκανο να εργαστεί και να συντηρήσει τα δύο του παιδιά, τα οποία ζουν με συγγενείς του σε άλλο χωριό.
Ο ίδιος, έγινε γνωστός ως ο «άνθρωπος-δέντρο», αφού για να μπορεί να συντηρηθεί, συμμετείχε σε τοπικά πανηγύρια.
Ο Ντέντε υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες, φοβάται όμως ότι ο ιός θα εξαπλωθεί και θα καλύψει και ολόκληρο το πρόσωπό του.

Δείτε το βίντεο εδώ.
Επιμέλεια: Ηρώ Χριστοπούλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέα δημοσκόπηση δίνει οριακό προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ κατά 0,4% έναντι της Ν.Δ.

Στην πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΑΝΤ1
ΠΑΣΟΚ 29%
η ΝΔ 28,6%,
ΣΥΡΙΖΑ 10,7%,
Κ.Κ.Ε. 6,8%,
ΛΑ.Ο.Σ. 4%
Οικολόγοι 3,3%
/////////////
Ωστόσο κλείνει η ψαλίδα καθώς σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας την προηγούμενη εβδομάδα η διαφορά ήταν στο 2,2%.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Λάρισα: 60χρονος ποδηλάτης έχασε την ζωή του όταν παρασύρθηκε από τραίνο

O άτυχος 60χρονος, σήμερα το πρωί, κινούνταν με το ποδήλατό του παράλληλα προς τις γραμμές του τραίνου και παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισας – Βόλου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χειρότερος υπουργός με 73,9% ο Ρουσόπουλος σε πανελλαδική δημοσκόπηση

Στην πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΑΝΤ1 στο ερώτημα ποιον θεωρείτε χειρότερο υπουργό, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό με 73,9%.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Μελίνα Μερκούρη - Ποτέ την Κυριακή" και άλλες συλλεκτικές αφίσες

Συνεχίζεται μέχρι τις 19 Οκτωβρίου έκθεση με τίτλο «Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη - Συλλεκτική Κινηματογραφική Αφίσα & Φωτογραφίες», στην αίθουσα Τέχνης του Pallini Beach Hotel στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια της διοργάνωσης «G-Hotels Culture Events» σε συνεργασία με την Τέχνη του Επικοινωνείν και το CINESHOP.

Ώρες λειτουργίας: 18.00-24.00
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: Δημ. Γούναρη 37, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο: 2310-222433
………
Συνεχίζεται…
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
Την αποκάλεσαν την τελευταία Ελληνίδα Θεά. Η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, μία χαρισματική προσωπικότητα με λάμψη, ταπεραμέντο και διεθνή ακτινοβολία. Μια γυναίκα με πάθος για τις Τέχνες και την προβολή των αξιών του Πολιτισμού, που έγινε παγκόσμιος μύθος στην καλλιτεχνική και πολιτική σκηνή. Η ουσιαστική πρέσβειρα του Ελληνικού πολιτισμού. Οι επισκέπτες της έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συλλεκτικές αφίσες και φωτογραφίες της από ταινίες, μερικές από τις οποίες ακόμη και σήμερα παραμένουν άγνωστες στην Ελλάδα και δεν έχουν προβληθεί. «Στέλλα» (1955), «He who must die» (1957), «The Gypsy and the Gentleman» (1958), «Where the hot wind blows» (1958), «Ποτέ την Κυριακή», (1960), «Il Giudizio Universale» (1961), «Φαίδρα» (1962), «Τοπ Καπί» (1964), «The Unhibited/Player Pianos» (1965), «10.30 p.m. Summer» (1966), «Α man could get killed» (1966), «Gaily-Gaily» (1969), «Promise at down» (1970), «Once is not enough» (1975), «Nasty Habits» (1977), «A Dream of Passion» (1978), «Not by Coincidence» (1983).

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Λάρισα: 52χρονος επιπλοποιός αγόραζε από μία ιστοσελίδα παιδικής πορνογραφίας, σκληρό παιδικό πορνό στο οποίο απεικονιζόταν ακόμα και βρέφη!

Συνελήφθη όταν τα ηλεκτρονικά του ίχνη βρέθηκαν μετά από έρευνα του FBI για τους διαχειριστές της συγκεκριμένης πορνογραφικής ιστοσελίδας και στη συνέχεια ενημερώθηκε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ασφάλειας Αττικής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ανθρώπινη αδιαφορία, και το ένστικτο της μητρότητας, αποτυπωμένες σε πέντε φωτογραφίες - Θα σας συγκινήσει!



Πατήστε "Συνεχίζεται..."

Από: http://www.pineza.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έπεσε σε χαράδρα με το αυτοκίνητό της, από ύψος 150 μέτρων και σώθηκε!

Στις 2:00 τα ξημερώματα, η 35χρονη γυναίκα οδηγούσε στον εθνικό δρόμο Ηρακλείου-Ρεθύμνου, όταν για άγνωστη αιτία, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, το οποίο ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε από ύψος 150 μέτρων στη χαράδρα της Παντάνασσας.
Η γυναίκα εντοπίστηκε νωρίς το πρωί από εργαζόμενους στην περιοχή, οι οποίοι κάλεσαν την πυροσβεστική και την ανέσυραν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νόμιμα λειτουργεί η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», απεφάνθη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

Η Ελλάδα είχε καταδικαστεί γιατί απαγόρευε της λειτουργία της Ένωσης και είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για αυτήν την καταδίκη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εξετάσεις για οδηγούς αμαξών στην Ανδραβίδα

Το ξέρατε ότι για την οδήγηση άμαξας χρειάζεται ειδική άδεια;
Στην Ανδραβίδα επανήλθε ο σχετικός, ανενεργός έως τώρα νόμος και οι δρόμοι της γέμισαν με άλογα και αμαξάδες που επεδείκνυαν τις ικανότητές τους.
Ελεγκτές οι υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας, γιατροί για τη φυσική κατάσταση των οδηγών αλλά και κτηνίατροι για τον έλεγχο της φυσικής κατάστασης των αλόγων.
Για το "δίπλωμα ηνιοχίας" γράφει η εφημερίδα "Πατρίς" ("κλικ" για μεγέθυνση) χρειάζεται η γνώση του ΚΟΚ και των σημάτων, όπως συμβαίνει και με τους οδηγούς αυτοκινήτων...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Tι απαιτούμε ως πολίτες από τις Ελληνικές Τράπεζες – Οι προτάσεις του ΙΝΚΑ για την προστασία των δανειοληπτών

Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε τεράστια δίνη με άγνωστα αποτελέσματα. Κοντά του και το Ελληνικό, ένα κομμάτι του, που δεν διέφερε και πολύ. Μερικοί ψίθυροι, μερικές λέξεις αρκούν για να το κλονίσουν ανεπανόρθωτα και να το καταστρέψουν.
Με τόση εχθρότητα που έδειξε στην κοινωνία, με τόση σκληρότητα και αναλγησία, με τόση προσήλωση σε αδικαιολόγητα άδικα και ανθρωποβόρα κέρδη, ίσως να του έπρεπε από την κοινωνία και τους πολίτες, η ίδια σκληρότητα.
Χρόνια μιλούσαμε για την συμπεριφορά και τις επιδιώξεις των τραπεζών, επί χρόνια ζητούσαμε δικαιοσύνη στις συναλλαγές, ανθρωπιά, ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και εισπράτταμε επιδείξεις ισχύος από τις τράπεζες, ενώ εκείνες εισέπρατταν αδικαιολόγητα, υπέρογκα υπερκέρδη, που προέρχονταν από τον ιδρώτα και τις αγωνίες αυτής της κοινωνίας.
…….
Συνεχίζεται…
Τώρα η ύπαρξη των τραπεζών κρέμεται ακόμα και από μερικές λέξεις, μερικά παραπάνω «ίσως». Κάτι παραπάνω να περιέχει αυτό το κείμενο, μια μικρή έκφραση ανταπόδοσης στην συμπεριφορά των τραπεζιτών και θα είναι αρκετή για να γεννήσει θύελλες. Εμείς δεν σπείραμε τους ανέμους, άλλοι τους έσπειραν. Δεν θα σταθούμε αλληλέγγυοι στις τράπεζες, δεν έχουμε λόγο να το κάνουμε μετά από τόση σκληρότητα απέναντι στην κοινωνία. Τους δίνουμε απλώς μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξουν ότι συμμερίζονται τις δίκαιες ανάγκες αυτής της κοινωνίας, μια ευκαιρία να αποδείξουν ότι αξίζουν έστω την ανοχή των πολιτών, του μικροκαταθέτη, του μικροεπιχειρηματία, του καταναλωτή που δανείζεται για να επιβιώσει. Αυτά που σήμερα αξιώνουμε και απαιτούμε από τις τράπεζες, δεν είναι μόνο αιτήματα δίκαια, βάσιμα και αυτονόητα, αλλά αποτελούν την ελάχιστη εγγύηση ότι δεν θα ξανασυμβούν τα ίδια φαινόμενα ασυδοσίας και κοινωνικής σκληρότητας και επιθετικότητας. Εάν θέλουν τα σημερινά τραπεζικά μορφώματα να έχουν θέση στο μέλλον των κοινωνιών, πρέπει να αλλάξουν πορεία, να γίνουν κομμάτι τους.


Α. Διαφάνεια

Λέξη άγνωστη για τις τράπεζες ακόμα και σήμερα, τα «άδυτα» των τραπεζών πρέπει να παύσουν να υπάρχουν. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση και εγγύηση απέναντι στους πελάτες τους, απέναντι στην κοινωνία, να έχουν οι τράπεζες στην διάθεση των πελατών τους, στην διάθεση της κοινωνίας τα στοιχεία τους για να μπορούμε να κρίνουμε και να παρεμβαίνουμε μέσα από τους πολιτειακούς θεσμούς για να διορθώνουμε τις πιθανές στρεβλώσεις της απληστίας και της ανοησίας κάποιων.

Β. Τόκοι, επιτόκια.


Κάποιοι μεταξύ μας, μελετητές της ιστορίας, θεωρούν τον τόκο τοξίνη, δηλητήριο της κοινωνικής ζωής. Αν πρέπει να υπάρχουν τράπεζες, οι τόκοι δεν θα πρέπει να δηλητηριάζουν τόσο έντονα την κοινωνία και τις δραστηριότητες των ανθρώπων. Η απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης, η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί, οι ανάγκες που επιβλήθηκαν ευνόησαν την κερδοσκοπία. Εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται για να πληρώνουν ένα μέρος του ημερομισθίου τους σε κερδοσκοπικούς τόκους τραπεζών, ένα μέρος από τα 25 Ευρώ του μεροκάματου το παίρνουν άδικοι τόκοι. Η μέχρι σήμερα λειτουργία των τραπεζών απέδειξε μιαν ασυδοσία που χρήζει ρύθμισης. Απαιτούμε δίκαιους τόκους, απαιτούμε κανένα συνολικό ετήσιο επιτόκιο να μην είναι μεγαλύτερο από το διπλάσιο του επιτοκίου της Ε.Κ.Τ. ή το επιτόκιο διατραπεζικού δανεισμού (Euribor) + 80% . Εφαρμοστέο πάντα από τα δύο το μικρότερο. Συνάμα κανένα επιτόκιο κατάθεσης δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το επιτόκιο της Ε.Κ.Τ. μείον 0,5%. Είναι μια δίκαιη λύση για όλους. Μια λύση που δεν αφήνει την αυθαιρεσία να γίνεται βρόγχος στο λαιμό της κοινωνίας .


Γ. Καταγγελία δανείων.


Τεράστια η σκληρότητα. Σε ένα κόσμο που τρέχει, που αλλάζει δραματικά, το μόνο πράγμα που ήταν σταθερό και ακλόνητο ήταν οι τραπεζικές απαιτήσεις. Οι τράπεζες επέβαλλαν έναν άγριο κανόνα στις καταγγελίες των συμβάσεων. Καταγγελία της σύμβασης μετά την καθυστέρηση μιας δόσης και - μετά από αγώνες του καταναλωτικού κινήματος - τριών. Συνάμα και για τις επιχειρήσεις, χίλιοι δυο άλλοι λόγοι καταγγελίας και στραγγαλισμού. Έτσι ένα δάνειο π.χ. 150.000 Ευρώ μπορούσε να καταγγελθεί και να γίνει ολόκληρο απαιτητό, εάν κάποιος χρωστούσε 2.000 - 3.000 Ευρώ. Η οφειλή των 3.000 Ευρώ γινόταν αυτόματα 150.000 Ευρώ και πώς να ανταποκριθεί κάποιος στις 150.000 Ευρώ, όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις 3.000; Παραλογισμός απόλυτος, ένας παραλογισμός που οδήγησε στην καταστροφή και εκποίηση περιουσιών, κόπων μιας ζωής. Ποιοι ήταν πάλι οι ευνοημένοι; Επιχειρήσεις, πελάτες των τραπεζών επί δεκαετίες, άνθρωποι από την επιχειρηματικότητα των οποίων οι τράπεζες είχαν κερδίσει τεράστια ποσά καταστράφηκαν, γιατί οι συμβάσεις τους καταγγέλθηκαν από τις τράπεζες στην πρώτη δύσκολη στιγμή, γιατί έκλεισαν οι πιστωτικές γραμμές, γιατί οι τράπεζες δεν κάλυψαν τους πελάτες τους με ελάχιστα ποσά. Αξιώνουμε το δίκαιο, το ορθό. Καμία συνολική καταγγελία δανείου ή πίστωσης δεν μπορεί να γίνει, εάν η εκκρεμής οφειλή δεν είναι μεγαλύτερη του 30% του συνολικού ποσού της πίστωσης. Αντίστοιχη υποχρέωση έχουν οι τράπεζες απέναντι στους επαγγελματίες. Τα οφειλόμενα ποσά που είναι ληξιπρόσθεσμα (π.χ. δύο δόσεις δανείου) παραμένουν οφειλόμενα και μπορεί η τράπεζα να τα διεκδικήσει, αλλά μόνο αυτά και τίποτα παραπάνω. Στην περίπτωση αυτή, τοκοφορία υπερημερίας μπορεί να εννοηθεί μόνο για το εκάστοτε κατά την σύμβαση απαιτητό ποσό (δόσεις) και όχι για το σύνολο της συμβάσεως. Αυτή είναι μία ακόμα δίκαιη, πραγματιστική λύση για όλους, μια λύση που συμμερίζεται το κοινωνικό γίγνεσθαι, μια λύση ουσίας.


Δ. Επαναδιαπραγμάτευση δανείων.

Οι συνθήκες αλλάζουν και οι άνθρωποι βρίσκονται εκκρεμείς και αβέβαιοι, κάποιος ασθένησε, κάποιος έχασε την δουλειά του και ψάχνει για νέα. Επιτρέπεται Ελληνες να στέκεται από πάνω του το χέρι της τράπεζας με την δαμόκλεια σπάθη; Αυτό δυστυχώς συνέβαινε μέχρι σήμερα. Σήμερα και υπό τις υπάρχουσες συγκυρίες, αλλά και όσα δυσοίωνα προβλέπονται, αξιώνουμε την επαναδιαπραγμάτευση όλων των δανειστικών συμβάσεων που έχουν τεθεί σε οριστική καθυστέρηση, όλων των συμβάσεων που κατ’ εφαρμογή αδίκων όρων χαρακτηρίστηκαν ληξιπρόθεσμες και απαιτητές, αλλά και των συμβάσεων όσων βλέπουν ότι υπό τους νέους όρους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Μπορεί κάποιος να μην μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στην δόση των 1.000 Ευρώ αλλά να μπορεί στα 600, στα 500. Πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέξει μια νέα ρύθμιση, χωρίς υπέρογκες προκαταβολές και αξιώσεις εξωφρενικών τόκων. Η τοκοφορία δεν αλλάζει από την ρύθμιση. Δηλαδή, εάν ένα δάνειο είχε δεκαετή διάρκεια, οι προβλεφθέντες αρχικά τόκοι δεν μεταβάλλονται από την ρύθμιση. Μετά την λήξη της αρχικά συμφωνηθείσας διάρκειας, θα ισχύουν οι τότε υφιστάμενοι κατά ποσοστό τόκοι. Η λύση αυτή αποτελεί, όχι μόνο μια λύση δίκαιη για την κοινωνία, αλλά και μια λύση που θα λύσει τα χέρια των τραπεζών, που θα βελτιώσει την εικόνα τους στο διεθνές πεδίο. Τους δίνουμε την ευκαιρία να αποδείξουν ότι σκοπός τους δεν είναι να γίνουν μετά την κρίση αυτή δυνάστες, αλλά αρωγοί της κοινωνικής δραστηριότητας. Αυτές είναι σε γενικές γραμμές οι θέσεις μας.Είναι σαφές τι απαιτούμε ως κοινωνία.Είναι σαφές ότι στην στροφή αυτή της ιστορίας, η κοινωνία αντιλαμβάνεται ποιος φταίει και γιατί. Καθώς κατέρρευσαν τα ψευδοθεωρήματα που έκρυβαν την αλήθεια, φάνηκε καθαρά πως συμπεριφορές αυθαίρετες, ασύδοτες και αντικοινωνικές δημιουργούν πάντα χάσματα και τραγέλαφους. Τείνουμε ένα χέρι ανοχής, προτείνουμε τα ελάχιστα δίκαια, θα εκτιμήσουμε μόνο την άμεση ανταπόκριση. Για τους παραπάνω λόγους το Νέο ΙΝΚΑ έχει απευθύνει πρόσκληση στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προκειμένου να συζητηθούν τα ανωτέρω ζητήματα. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα γραφεία του Νέου ΙΝΚΑ (Λεωφ. Κηφισίας, αρ. 5), την ερχόμενη Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 13:00 μ.μ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θεόδωρος Ρουσόπουλος: Οποιοσδήποτε έχει να καταγγείλει το οτιδήποτε επιλήψιμο ας πάει στον εισαγγελέα

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος ερωτηθείς για τα όσα ακούστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή περί συνάντησης του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ με τον ίδιο και τον υφυπουργό Πέτρο Δούκα.
Αφού επισήμανε πως είναι δύο οι εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση, συμπλήρωσε: «Ας πάμε, λοιπόν, εκεί, αντί ανωνύμως και πίσω από κουρτίνες διάφοροι ανέξοδα να λένε ό,τι νομίζουν, ό,τι μπορεί να κολλήσει σαν λάσπη πάνω σε μένα ή στους άλλους υπουργούς».


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυτοβούλως εμφανίστηκε στον εισαγγελέα, ο επί χρόνια οδηγός του ηγούμενου Εφραίμ, μετά τις συγκλονιστικές του αποκαλύψεις στην τηλεόραση του «Alpha»

Αυτοβούλως εμφανίστηκε στον εισαγγελέα Ηλία Κολιούση, ο επί χρόνια οδηγός του ηγούμενου Εφραίμ και μάρτυρας κλειδί στην υπόθεση, μετά τις συγκλονιστικές του αποκαλύψεις στην τηλεόραση του «Alpha», για τις επισκέψεις του Εφραίμ σε Μαξίμου, γραφεία υπουργών και δημόσιες υπηρεσίες, για την ανταλλαγή της Βιστωνίδας.
Ο μάρτυρας εμφανίστηκε στον εισαγγελέα , καθώς όπως δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης ο δικηγόρος του, δέχεται απειλές για τη ζωή του.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

45 μοσχάρια βρίσκονται εδώ και επτά μέρες χωρίς τροφή και νερό, σε κοντέινερ, στο Τελωνείο Κερατσινίου λόγω διακοπής δρομολογίων με τη Χίο

Κλαίγοντας η γυναίκα που τα περιμένει στο νησί, όπως είπε το πρωί στην εκπομπή "Καλημέρα σας", ζήτησε από γνωστούς της στον Ασπρόπυργο να τους πάνε τροφή και νερό ώστε να αντέξουν έως την αποκατάσταση των δρομολογίων.
Τίποτα, τελικά, δεν είναι δεδομένο στην εκτέλεση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με το «Ταξιάρχης» και δεν είναι η πρώτη φορά που εξαιτίας των διακοπών στην εκτέλεση των δρομολογίων του πολλές φορές οι κάτοικοι και οι τοπικοί επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τη μη μεταφορά φορτίων με αναγκαία αλλά και ευπαθή προϊόντα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυστραλός γιατρός μιλάει για κίνδυνο αιμομιξίας από την ανεξέλεγκτη προσφορά σπέρματος που υπάρχει στη χώρα του

Ο δρ. Ντάτνεϊ, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον ειδικούς στο χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης στη χώρα του, ισχυρίζεται ότι στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας το σπέρμα ενός άνδρα χρησιμοποιήθηκε για τη γονιμοποίηση 29 γυναικών!
Οι μητέρες αυτές οργάνωσαν μάλιστα κοινές εκδηλώσεις με τα παιδιά που απέκτησαν από το σπέρμα του ίδιου ατόμου.

Ο δρ. Ντάτνεϊ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι αν κάποιες από τις μητέρες και τα παιδιά αυτά έχουν κοινωνικές σχέσεις στο μέλλον «τίποτα δεν αποκλείεται να συμβεί αργότερα».
Ενδέχεται δηλαδή τα παιδιά να παντρευτούν μεταξύ τους παρόλο που θα έχουν τον ίδιο πατέρα!
……..
Από: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεκατετράχρονη έχασε το μισό της αυτί από σκουλαρίκι!

Το περιστατικό συνέβη στην Κάλυμνο.
Η δεκατετράχρονη πήγε σε ένα κατάστημα για να τρυπήσει τα αυτιά της και να βάλει σκουλαρίκια.
Η υπάλληλος του καταστήματος που ανέλαβε να της τρυπήσει τα αυτιά κάτι δεν έκανε σωστά με αποτέλεσμα να μολυνθεί το ένα αυτί της, να πάει στο νοσοκομείο και εκεί να της αφαιρέσουν ένα μέρος του για να προλάβουν τη μόλυνση.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εκατοντάδες παιδιά μεγαλώνουν χωρίς οικογένεια, περιμένοντας να αλλάξει ο νόμος που θα τους επιτρέψει να βρουν ένα σπίτι σε σύντομο χρονικό διάστημα

Μεγαλώνουν δίπλα στις θερμοκοιτίδες, ζουν με «δανεική» τροφή (οι προμήθειες των μαιευτηρίων προβλέπουν τροφές για νεογέννητα αλλά όχι και για μεγαλύτερα βρέφη), ντύνονται με «δανεικά» ρούχα, κοιμούνται στριμωγμένα στα πλαστικά κρεβατάκια και ελπίζουν στις νοσηλεύτριες για λίγη στοργή.
…..
Περισσότερα: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=55051

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για 150 ευρώ το ΙΚΑ του κατέσχεσε ένα τραπέζι και τρεις καρέκλες, τα μοναδικά περιουσιακά του στοιχεία!

Ένα τραπέζι και…τρεις καρέκλες ήταν τα μοναδικά περιουσιακά στοιχεία του 80χρονου συνταξιούχου Σπύρου Σιάκου, από την Κάτω Αχαΐα.
Και όμως, για μια εργατική οφειλή ύψους 150 ευρώ προς το ΙΚΑ, που εκκρεμεί από το 1997, το Ίδρυμα προχώρησε στην κατάσχεση των επίπλων του για ικανοποίηση της απαίτησης!
……..
Από την εφημερίδα: «Πελοπόνησσος»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προσοχή σε αυτούς που σας προσεγγίζουν από τις μικρές αγγελίες – Έδωσε το αυτοκίνητό της για test drive και της το έκλεψαν

Ήθελε να πουλήσει το αυτοκίνητό της.
Την προσέγγισε ένας «αγοραστής» που διάβασε την αγγελία της και της ζήτησε να κάνει «test drive».
Αυτή του το έδωσε και δεν το ξαναείδε ποτέ.
Ο απατεώνας της είχε δώσει έναν τηλεφωνικό αριθμό κινητού, στον οποίο για ένα διάστημα επικοινωνούσε μαζί του και αυτός την καθησύχαζε λέγοντάς της ότι θα κρατήσει το όχημα και ότι θα καταθέσει τα χρήματα στον τραπεζικό της λογαριασμό.
Κάποια στιγμή όμως σταμάτησε να απαντά στις κλήσεις της και τώρα η γυναίκα έχει καταφύγει στην αστυνομία για να βρει τον κλέφτη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στέλλα Μπεζαντάκου: Νιώθω χαρούμενη και δικαιωμένη…


Συνέντευξη στην εφημερίδα "Espresso": http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&catid=3&artid=848866

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καθηγητής Πολυτεχνείου μπήκε κατά λάθος στην πρωθυπουργική πομπή και άρχισε να φωνάζει για το κυκλοφοριακό χάος

Η πομπή του Κώστα Καραμανλή έφτασε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην έξοδο της Κατεχάκη γύρω στις 9.00 το πρωί και σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει συνήθως βρέθηκε αντιμέτωπη με ουρά αυτοκινήτων.
Ένας οδηγός μηχανής, αγνοώντας προφανώς ποιος προπορευόταν, «τρύπωσε» ανάμεσα στα αυτοκίνητα της πομπής και έφτασε δίπλα στο όχημα του πρωθυπουργού.
Η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν πρωτοφανής, αφού το μυαλό των υπευθύνων ασφαλείας πήγε στο κακό.
…….
Συνεχίζεται…

Σε κλάσματα δευτερολέπτου οι δικυκλιστές της φρουράς πλεύρισαν τον μοτοσικλετιστή και άρχισαν να του φωνάζουν να κάνει στην άκρη.
Ο μοτοσικλετιστής τότε αντέδρασε αγανακτισμένα και, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, άρχισε να φωνάζει για το χάος που επικρατούσε. Οι δικυκλιστές τελικά κατάφεραν να τον απομακρύνουν από το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο και να τον σταματήσουν στην άκρη του δρόμου. Εκεί όμως διαπίστωσαν ότι δεν είχαν να κάνουν με κάποιον τυχαίο, αλλά με έναν καθηγητή του Πολυτεχνείου.
………
Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&catid=1&artid=849309

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέο επιτραπέζιο παιχνίδι!

Μήνυμα αναγνώστη


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα σκάνδαλα του σκανδάλου

Μήνυμα αναγνώστη
......
Aναφορικά με τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπεδινό, έχω την τιμή να σας αποστείλω το κάτωθι άρθρο του Καθηγητού κ. Σαρρή.
Θεωρώ ότι διευκρινίζει με εξαιρετική σαφήνεια και σοφία πολλές από τις διαστάσεις του θέματος, το οποίο έχει υπερβαλλόντως μεγαλοποιηθεί με ύποπτες προθέσεις! Καλημέρα Σας!

http://www.simerini.com/nqcontent.cfm?a_id=350427

Τα σκάνδαλα του σκανδάλου
ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ*

Ο (Άγιος) Νικόδημος ο Αγιορείτης ορίζει το σκάνδαλο ως το εμπόδιο που προβάλλει κατά το διάβα της ζωής τού πιστού, στο οποίο σκοντάφτοντας ο ίδιος κινδυνεύει να ξεστρατίσει από την πορεία του και να πάρει τον κακό τον δρόμο. Συνεπώς, το σκάνδαλο συγκροτείται από πράξεις και συμπεριφορές που συγκρούονται προς το ηθικό δέον (με το σχετικό ανάλογό του) στο εκκλησιαστικό (το ιερό), αλλά και στο πολιτικό (το κοσμικό) επίπεδο και γίνονται αιτία κατά την περίπτωση ο πιστός ή/ και ο δημοκρατικός πολίτης βλέποντας να θριαμβεύουν να χάσει την εμπιστοσύνη του σε αρχές και αξίες με αποτέλεσμα την κοινωνική διάλυση.
………
Συνεχίζεται…

Σε αντιστροφή του παραπάνω ορισμού, μια προσεκτική και νηφάλια ανάλυση του προβαλλόμενου εσχάτως «σκανδάλου» της Moνής Βατοπεδίου αφήνει να διαφανεί σειρά πραγματικών σκανδάλων που προκύπτουν από και διά των βαρύγδουπων αποκαλύψεων, με τις οποίες μαστιγώνεται ανελέητα ο (παρα)πληροφορούμενος πολίτης.



Ιδεοληπτική εμπάθεια

Πρώτον: Σχεδόν σύσσωμος ο θίασος των διαμορφωτών της κοινής γνώμης επί σκηνής του έντυπου ή/ και του ηλεκτρονικού Τύπου, ανεξαρτήτως των πολιτικών του προτιμήσεων, κακίζει σειρά πράξεων του ηγουμένου της Moνής Βατοπεδίου να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία της με βάση τους έγγραφους τίτλους που έχει στη διάθεσή του (όπως αυτοκρατορικά χρυσόβουλα βυζαντινών αυτοκρατόρων, φερμάνια ή μπεράτια σουλτανικά, αχτναμέδεs κ.λπ.).


Ο ίδιος θίασος δείχνει φανερά ενοχλημένος για τον «αναχρονισμό» αυτόν, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την αμάθεια, αλλά και την ιδεοληπτική του εμπάθεια. Γιατί λησμονεί ότι επικαλούμενοι τους ίδιους ειδολογικό τίτλους διεκδικούμε τις καταπατημένες από την αυθαιρεσία του τουρκικού κράτους κοινωνικές και εκκλησιαστικές περιουσίες στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο. Και το πιο σημαντικό, αναγνωρίζουμε ως ελληνικό κράτος παρεμφερείς τίτλους για τα μουσουλμανικό ιδρύματα (βακούφια) στη Θράκη, αλλά και στη Δωδεκάνησο.

Το οξύμωρο σχήμα αναδεικνύει μια περίπτωση ιδρύματος στη Ρόδο (του Φετχή πασά, έτους 1792), που ανήκει στην κατηγορία των οικογενειακών, με τη διευκρίνιση ότι το διοικεί η οικογένεια του αειμνήστου πασά (εγκατεστημένη εδώ και πολλές δεκαετίες στην Τουρκία) και μάλιστα το πρεσβύτερο την ηλικία μέλοs της, ενώ τον επ’ αυτού έλεγχο ασκεί η Γενική Διεύθυνση των Βακουφίων (της Τουρκίας).

Κι αυτό με κάλυψη βέβαια των ελληνικών δικαστικών και διοικητικών Αρχών. Το ίδρυμα αυτό κατέχει τεράστια κτηματική περιουσία στο κέντρο της παλαιάς πόλης της Ρόδου (καταστήματα, κατοικίες κ.λπ.), για την οποία κατά καιρούς βοά η Δωδεκάνnσος δεδομένου ότι και εκεί ντόπιοι σατραπίσκοι συνασπίζονται με τα όργανα του ιδρύματος με γνωστά επακόλουθα. Για να αντιληφθείτε το παράλογο, σκεφθείτε κάτι ανάλογο, στην Κωνσταντινούπολη, λόγου χάρη, το Νοσοκομείο Βαλουκλή με τα πολλά ακίνητα να διοικείται από μια οικογένεια εγκατεστημένη στην Ελλάδα και να ελέγχεται από το ελληνικό Υπουργείο των Οικονομικών. Εκεί όμως συμβαίνουν άλλα, δυσάρεστα, πολύ πιο εντυπωσιακά για την ελληνική κοινή γνώμη σε σχέση προς ό,τι συνέβη με τη Μονή Βατοπεδίου, αλλά αυτά βέβαια δεν έρχονται στη δημοσιότητα ή αποσιωπούνται.



Το «σκανδαλώδες»

Δεύτερον: Το πάγιο σύστημα συντήρησης των ναών (με τα σχολεία ή άλλα συναφή ιδρύματα) επί αιώνες στηριζόταν στην εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας που περιερχόταν με διαφορετικές αιτίες στην Εκκλησία. Κλασική είναι η μορφή των αποκαλουμένων «σπιτιών της Εκκλησίας», όπου ανεγείρονταν κατοικίες και καταστήματα με τα έσοδα των οποίων καλύπτονταν οι λειτουργικές δαπάνες της Εκκλησίας και της κοινότητας. Ακριβώς την ίδια παράδοση φαίνεται να θέλησε να ακολουθήσει και η Μονή Βατοπεδίου. Τίποτε περισσότερο.

Το «σκανδαλώδες» στην περίπτωση είναι ότι έγινε η διαπλοκή με πρόσωπα που διέθεταν πολιτική ισχύ, είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ. Σκάνδαλο εδώ συνιστά από μόνο του το γεγονός ότι η διεκδίκηση ενός δικαιώματος από μέρους της Ιεράς Μονής (δηλαδή της αξιοποίησης της ακίνητής της περιουσίας) είναι εφικτή μόνο με την προσφυγή στη διαπλοκή με άτομα από το χώρο της εξουσίας με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Και ο νοών νοείτω. Κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται βέβαια η Μονή. Μάλιστα μου δίνεται η εντύπωση ότι και η ενόχληση κάποιων ατόμων ή κύκλων πλησιόχωρων λόγω αξιώματος ή φρονήματος στην Εκκλησία με το γεγονός γίνεται με κίνητρο τον ενυπάρχοντα σ’ αυτούς φθόνο, γιατί δεν ήταν εκείνοι που θα πρόσφεραν τις ανάλογες υπηρεσίες προς τη Μονή, καρπούμενοι τα εντεύθεν ωφελήματα και ήταν άλλοι υπουργοί ή πενθεροί τους που το έπραξαν. (Στις ενδόμυχες ή ενδιάθετες προθέσεις δηλαδή κάποιων που σήμερα φαίνονται ενοχλημένοι θα πρέπει να υπολογίζει κανείς και την επιθυμία τους σε περίπτωση που είχαν οι ίδιοι την εξουσία, να βγάλουν για λογαριασμό τους κανένα εξοχικό ή διαμέρισμα ως μεσιτεία υπέρ της Μονής. Γνωρίζουν αυτοί!).




Η καταρράκωση…

Τρίτον: Γίνεται πολύς λόγος για την περιουσία των 45 εκατ. ευρώ του Βατοπεδίου. Σημειώνεται ότι αποτελεί κόκκο άμμου σε σύγκριση προς το ισλαμικό κεφάλαιο που κινείται στην Ε.Ε. (και έμμεσα και στην Ελλάδα), όπου και αλωνίζει ανενόχλητο. Αλλά το σκάνδαλο στην περίπτωση δεν είναι βέβαια αυτό το τελευταίο, αλλά η δήλη πλέον πρόθεση των κορυβαντιώντων δημοσιογράφων, αναλυτών, σχολιαστών, πολιτικών (κατά προτίμηση από τον ειδεχθή χώρο της οπορτουνιστικής αριστεράς), με αφορμή την περίπτωση Βατοπεδίου και τον τεχνητό σάλο που προκάλεσαν ως δικτάτορες των ΜΜΕ, να προλειάνουν το έδαφος για παραπέρα διασυρμό και συρρίκνωση της Εκκλησία υπό το λάβρο σύνθημα του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας. Αλλά οίκοθεν νοείται ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει η Εκκλησία (και οι Μονές) να διαθέτουν ίδιους οικονομικούς πόρους. Αλλά στην πρόθεση όλοι αυτού του εσμού των ελεεινών και τρισάθλιων φαρισαίων δεν είναι καν ο διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας, αλλά η καταρράκωση της τελευταίας και ο ευτελισμός της.




Τα φιλέτα

Τέταρτον: Πολύς λόγος για φιλέτα. Εδώ η ακίνητος κληρονομιά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 καταρρέει και είναι ανενεργός. Δεν έχω αντιληφθεί ακόμη αν η αρχή της αξιοποίησής τους από τη Μονή Βατοπεδίου (σε περίπτωση ανταλλαγής των με προσφορά προς το Δημόσιο δικής της περιουσίας) συνιστά σκάνδαλο ή εάν η περιουσία που προσέφερε προς ανταλλαγή δεν της ανήκε. Κάπως έτσι ήταν και η κατάσταση πάλι στον ίδιο χώρο της Χαλκιδικής, για μια κολοσσιαία περιουσία κάποιων χιλιάδων στρεμμάτων, η οποία μολονότι ανταλλάξιμη διεκδίκησε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Τούρκος πολίτης και υποχρεώθηκε το ελληνικό Δημόσιο να του καταβάλει δισεκατομμύρια. Η είδηση όμως αυτή πέρασε στα ψιλά και αυτό στον τοπικό Τύπο. Στον υπόλοιπο Τύπο δεν έχει καθόλου αναφερθεί, γιατί βλέπετε δεν αφορούσε καμιά Ιερά Μονή και κανένα Εφραίμ. Συνεπώς άλλο σκάνδαλο μεγαλύτερο των προηγουμένων.




Το «θαύμα»

Πέμπτον: Το κυριότερο σκάνδαλο είναι ότι με αφορμή το «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου φαίνεται να πήρε βουτιά η ΝΔ και ο Γιώργος Παπανδρέου να υπερέβη σε ικανότητα τον Κ. Καραμανλή. Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο της μιντιοκρατίας (υπό την ταυτόχρονη έννοια του κράτους των Μέσων αλλά και των Μετρίων), είναι προφανώς θαύμα που έγινε με τη διαμεσολάβηση της Ιεράς Μονής!




* Πρόεδρος της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ)


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δωρεάν εξετάσεις οστεοπόρωσης

Κατά την εβδομάδα 20-25 Οκτωβρίου 2008 πραγματοποιούνται αιματολογικές εξετάσεις ανίχνευσης δεικτών οστεοπόρωσης στα κέντρα της «Βιοϊατρικής» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου άτομα 40 - 65 ετών θα μπορούν να εξεταστούν δωρεάν (το κόστος των εξετάσεων ανέρχεται κανονικά στα €150).


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ραδιοακτινοβολία στο Αιγάλεω

Μήνυμα αναγνώστη
…….

Είμαι κάτοικος Αιγάλεω και ενοχλήθηκα αφάνταστα όταν πριν δύο εβδομάδες η πλατεία του Εσταυρωμένου σαν κέντρο της πόλης έγινε αφετηρία για μία συγκέντρωση και πορεία μίας δήθεν κίνησης για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά της υποβάθμισης της Δυτικής Αττικής.
Η προσπάθεια με το κατάλληλο promo προσέλκυσε αρκετούς Γραμματείς και Φαρισαίους που με επικεφαλή τον κ. Καλογερόπουλο, δήμαρχο Αιγάλεω και πρόεδρο του ΤΕΔΚΑΝΑ, κατόρθωσαν βγάζοντας κραυγές άναρθρες να επιβεβαιώσουν πως τα πάντα σε αυτή τη χώρα είναι επικοινωνιακό τρυκ και όχι επί της ουσίας.
…….
Συνεχίζεται…

Η ουσία είναι πως, μεταξύ άλλων, ο κόσμος της Δυτικής Αττικής είναι ανάστατος με την αυθαίρετη εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κεντρικά σημεία των Δήμων.
Όλοι το συζητούν και ανησυχούν μα επειδή δεν είμαστε ενήμεροι για το ποιοι νόμοι ισχύουν επ' αυτού και για τις ακριβείς επιπτώσεις της μακροχρόνιας έκθεσης σε ραδιοακτινοβολία στον άνθρωποι δεν μπορούμε να έχουμε άποψη. Πιστεύω δε πως στα παραπάνω επίτηδες πλανάται ασάφεια έτσι ώστε να μη διαμαρτύρεται ο κόσμος. Παρακαλώ λοιπόν για δεύτερη φορά σαν πολίτης και σαν γονιός για την ενημέρωση πάνω στο νομικό πλαίσιο που καλύπτει την παραπάνω περίπτωση, την ενημέρωση υπεύθυνα για το τι επίδραση έχει η μακροχρόνια έκθεση στην ραδιοακτινοβολία.
Τέλος, σας προκάλω να κάνετε μία βόλτα πεζοί με έναν ειδικό μετρητή ραδιοακτινοβολίας στο χέρι στην πλατεία του Εσταυρωμένου Αιγάλεω για να δείτε οι ίδιοι σε τι περιβάλλον ζούμε και προσπαθούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας…Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βοηθήστε μας, φωνάζουν οι υπάλληλοι της Κλειστής Φυλακής Πατρών

Αξιότιμοι κύριοι,
συγχωρήστε μας που δεν δίνουμε τα ονόματα μας και αυτό για να μην μετατεθούμε εκδικητικά "λόγω υπηρεσιακών αναγκών", δεν σημαίνει όμως ότι περιγράφουμε παρακάτω δεν είναι αλήθεια.
Είμαστε αναγκασμένοι μετά από τόσο καιρό που δεν λύνονται τα προβλήματα μας, να τα δημοσιοποιήσουμε, όχι για να "αποκαλυφθεί" ένα ακόμη σκάνδαλο αλλά για ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ καθαρά λόγους.
Είμαστε νέοι εργαζόμενοι στο χώρο της Κλειστής Φυλακής Πατρών, άνθρωποι που όλοι μας έχουμε κάνει σπουδές, κύρια στην Ανώτερη εκπαίδευση, και πού λόγω της υποαπασχόλησης και της ανεργίας υποβάλαμε τα χαρτιά μας εδώ και ένα χρόνο και προσληφθήκαμε ως Σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη Πάτρα.
Δεν περιμέναμε να βρούμε μια τέτοια κατάσταση, γιατί όλοι μας λίγο η πολύ και σε εργοστάσια έχουμε δουλέψει και τετραωρίτες κ.λ.π.
…………
Συνεχίζεται…
Ότι υπάρχει όχι απλώς υπερκάλυψη στους χώρους κράτησης δεν αποτελεί, δυστυχώς είδηση, το ότι οι κρατούμενοι στοιβάζονται ανά 11 η 12 σε χώρους για 5 άτομα, εάν δεν είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ τότε πως αλλιώς να χαρακτηρισθεί? Αυτό βέβαια έχει να κάνει με αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης που ελπίζουμε σε λόγο καιρό θα βελτιωθεί με τη λειτουργία των νέων καταστημάτων.

Το ότι δίνεται ΕΝΑ ρολό χαρτί τουαλέτας σε κάθε κρατούμενο ΤΟ ΜΗΝΑ έχει να κάνει με αποφάσεις της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας).
Το ότι δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα εκμάθησης η σεμινάριο η σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, ποιός φταίει γι αυτό?
Το ότι δεν πλένονται οι κοινόχρηστοι χώροι (προαύλια κρατουμένων) με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αφόρητη βρώμα που ούτε στα πιο βρώμικα βουστάσια δεν υπάρχει, αυτό έχει να κάνει με αδιαφορία της Τοπικής Διεύθυνσης (τηλ. 2610 647254, 2610 647253)
Οι ακαθαρσίες που έχουν κολλήσει στα προαύλια, συνέπεια της μη ύπαρξης ούτε ενός κάδου για απορρίμματα, με συνδυασμό είτε με τις υψηλές θερμοκρασίες είτε με την συνεχή υγρασία, δημιουργεί πρόβλημα όχι μόνο δυσωδίας αλλά για αρρώστιες που και λόγω του υπερπληθυσμού που από τη μια στιγμή στην άλλη θα δημιουργήσουν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΕΠΙΔΥΜΙΕΣ.
Η μη ύπαρξη κάδων μέσα στη φυλακή εάν δεν είναι θέμα της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας) τότε ποιανού είναι?
Εάν συλλογιστείτε ότι καθημερινά δύο φορές την ημέρα πετάγονται όγκοι σκουπιδιών, για 24 κάδους και πλέον, από ένα χώρο που "φιλοξενεί" πάνω από 800 άτομα (ένα κανονικό χωριό δηλαδή), χωρίς να γίνεται έστω υποτυπωδώς ανακύκλωση του χαρτιού και μετάλλου, φανταστείτε τι σπατάλη γίνεται? κάτι που αδιαφορεί τελείως η Τοπική Διεύθυνση.

Όσον αφορά εμάς, παρόλο που είμαστε τελείως ανεκπαίδευτοι και προσπαθούμε με βάση το συναίσθημα να βοηθήσουμε στην καθημερινή διαβίωση των κρατουμένων (γιαυτό ότι και εάν έκαναν, πάνω από όλα είναι άνθρωποι που χρίζουν τουλάχιστον το σεβασμό των στοιχειωδών δικαιωμάτων.

Εμείς ως εργαζόμενοι εκτός ότι είμαστε αναγκασμένοι να υποφέρουμε από την ΜΟΝΙΜΗ (που ούτε κτήνη δεν μπορούν να υποφέρουν) δυσωδία, να κάνουμε κυριολεκτικά ¨σλάλομ¨ ανάμεσα σε σάπια φαγητά, σκουλήκια, ποντίκια και κολλημένες ακαθαρσίες μηνών, πατώντας πάνω σε ένα μαύρο ζελέ βρωμιάς, το χειρότερο όμως όλων είναι το μεσαιωνικό ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ωράριο εργασίας, δηλαδή να μην παίρνουμε ΟΥΤΕ ΡΕΠΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Αυτό φυσικά δεν υπόκειται σε αποφάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου αλλά της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας).

Αν και παλιότεροι συνάδελφοι, καταθέσαν υπόμνημα στον προϊστάμενο Αρχιφύλακα για να βελτιωθεί το ωράριο, η απάντηση ήταν η πλήρης αδιαφορία.
Φανταστείτε λοιπόν εργαζόμενους που πρέπει καθημερινά να πρέπει να εξυπηρετούν πάνω από 800 κρατούμενους, και κάθε περίπτωση να χρήζει ξεχωριστής σημασίας, εμείς να είμαστε σε κατάσταση συνεχούς κούρασης, γιατί απλά ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ η τοπική διεύθυνση και αρχιφυλακείο.

Αξιότιμοι κύριοι,
των Μέσων Ενημέρωσης ελπίζουμε και σας ζητάμε να βοηθήσετε, έστω με την δημοσιοποίηση, αυτών των πιο στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Κ.Φ.Πατρών

υ.γ. Να μας συγχωρήσετε γιατί δεν δίνουμε τα ονόματα μας αλλά η μόνη αλήθεια είναι ότι ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ με όλη τη σημασία της λέξης να μην βρεθούμε "λόγω υπηρεσιακών αναγκών" μετατιθέμενοι εκδικητικά.
Δυστυχώς στην υπηρεσία μας ισχύει "ότι δεν ακούγεται σημαίνει ότι λειτουργεί καλά" και άρα το Υπουργείο θεωρεί ότι η τοπική διεύθυνση (Διευθυντής -Αρχιφύλακας) δουλεύει καλά, όσο δεν υπάρχουν παράπονα.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σταύρος Ξενίδης – Οι δύσκολες στιγμές του ηθοποιού που τα έλεγε «χύμα και τσεκουράτα» στην ταινία στο «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»

Η κινηματογραφική πορεία του Σταύρου Ξενίδη τον ήθελε πάντα σε δεύτερους ρόλους να «φωτίζει» με το ταλέντο του καρατερίστα τους πρωταγωνιστές.
Η πραγματικότητα θέλει τον «στρατιωτικό που τα λέει χύμα και τσεκουράτα» (στο «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα») να βιώνει σιωπηρά το δράμα του σ’ ένα δωμάτιο του Γηροκομείου Αθηνών (και συγκεκριμένα στο κτίριο «Ευαγγελισμός»), όπου φιλοξενούνται οι βαριά ασθενείς. Χτυπημένος από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια τα τελευταία πέντε χρόνια ο αγαπημένος ηθοποιός υποφέρει από μερική άνοια και αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα στο χέρι και το πόδι.

Συνεχίζεται…
Παρ’ όλο που τα έξοδα για την περίθαλψη και τη συστηματική φυσικοθεραπεία του Σταύρου Ξενίδη ξεπερνούσαν τις λιγοστές οικονομίες εκείνου και της συζύγου του, επίσης ηθοποιού -και μάλιστα με εξαίρετο ρεπερτόριο στο θέατρο- Μαργαρίτας Λαμπρινού, με διαμεσολάβηση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά και της Αννας Φόνσου, προέδρου του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Το σπίτι του ηθοποιού», έγιναν δεκτοί στο Γηροκομείο Αθηνών.

Μετά από άμεση κινητοποίησή τους, στις 27 Μαΐου το μοναχικό ηλικιωμένο ζευγάρι μεταφέρθηκε από το διαμέρισμά του στο Παλαιό Φάληρο (όπου έμεναν με ενοίκιο) σε διαμορφωμένους χώρους του Γηροκομείου και έκτοτε καλύπτει ένα μέρος των εξόδων της φιλοξενίας του από τα δικά του εισοδήματα και τη σύνταξή του.

Ο 84χρονος ηθοποιός θεωρείται βαρύ περιστατικό κι έτσι για την καλύτερη εξυπηρέτηση και των δύο διαμένουν σε ξεχωριστά κτίρια. Εκείνη έχει μεταφερθεί στο «Κονσόλειο», που απέχει ελάχιστα μέτρα από το κτίριο «Ευαγγελισμός», και αρκείται σε επισκέψεις στο δωμάτιό του κατά τη διάρκεια της ημέρας και αρκετές φορές διανυκτερεύσεις (αφού στο δωμάτιό του υπάρχει κι ένα κενό κρεβάτι).


Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&artid=847642&catID=16

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απόσυρση ρούχων - Δώστε τα παλιά σας ρούχα και αγοράστε καινούρια με έκπτωση 25%

Δώστε το παλιό σας ρούχο, ανεξαρτήτως από πού το έχετε αγοράσει και πάρτε ένα αντίστοιχο, καινούριο, πληρώνοντάς το με έκπτωση 25%.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συγκεντρώνει τα παλιά σας ρούχα και τα δίνει σε ιδρύματα που έχουν ανάγκη.
Τα καταστήματα του κυρίου Πολάτου βρίσκονται:

  • Θησέως 83, Καλλιθέα
  • Κηφισού 92, Περιστέρι
Από την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εκδήλωση του Free Gaza Movement: Δευτέρα, 13/10/2008, Πολυτεχνείο, 7:30μμ

Περισσότερα: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/10/free-gaza-movement-13102008-730.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...