Ειδήσεις

18 Μαΐ 2009

Ανακοίνωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για το πρώτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην Ελλάδα

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, από τη Γενεύη, όπου διεξάγεται η 62η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα:

«Ευρισκόμενος στη Γενεύη, στη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενημερώθηκα πριν από λίγα λεπτά από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ότι στο Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ εξετάζεται αυτή τη στιγμή και αναμένεται να επαληθευτεί με το δεύτερο έλεγχο, ο εντοπισμός στη χώρα μας του πρώτου κρούσματος του νέου ιού της γρίπης Η1Ν1. Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο που επέστρεψε στην Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.....

Συνεχίζεται...
Έτυχε αυτή πληροφορία, να μας δοθεί τη στιγμή που η Παγκόσμια Κοινότητα με όλες τις χώρες μέλη του ΟΗΕ εξετάζει το παγκόσμιας σημασίας αυτό ζήτημα. Θέλω να διαβεβαιώσω, ότι όλα τα προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί, σύμφωνα με τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ότι το ύποπτο περιστατικό βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο και προστασία και ουδείς απολύτως φόβος υπάρχει για τη δημόσια υγεία των πολιτών μας. Και βέβαια, να ευχηθούμε να μην επαληθευτεί το ύποπτο αυτό κρούσμα».Αναμένεται να εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην Ελλάδα

Πρόκειται για 19χρονο που ήρθε το Σαββατο από την Αμερική όπου σπούδαζε και δεν είχε συμπτώματα γρίπης έως την Κυριακή το μεσημέρι.
Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Υγείας κ. Παπαγεωργίου προσθέτοντας ότι οι συνεπιβάτες του νεαρού στο αεροπλάνο θα ενημερωθούν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς μπορείτε να μάθετε αν έχετε ΑΜΚΑ; Αν δεν έχετε τι πρέπει να κάνετε;

Αν έχετε ΑΜΚΑ μπορείτε να το διαπιστώσετε πατώντας εδώ.
Συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας σε αυτήν την ιστοσελίδα βλέπετε αν έχετε ΑΜΚΑ και ποιος είναι αυτός.
Σε αυτήν την περίπτωση το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τον αντιγράψετε από την ιστοσελίδα και να τον έχετε μαζί σας σε περίπτωση που θα σας χρειαστεί σε κάποια συναλλαγή σας.

Αν δεν έχετε, διαβάστε εδώ τι πρέπει να κάνετε ή τηλεφωνήστε στο: 11131

Αν δεν έχετε, διαβάστε εδώ τι πρέπει να κάνετε ή τηλεφωνήστε στο: 11131




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το εξώφυλλο του "Όλα" για το αποτέλεσμα της Eurovision

Η εφημερίδα πήγε στο τυπογραφείο πολύ πριν τον τελικό της Eurovision αλλά το... διπλό εξώφυλλο κάλυψε και την περίπτωση νίκης και την περίπτωση αποτυχίας της Ελλάδας.


Συνεχίζεται...

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ευρωεκλογές 2009 - Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

1. Γιαννάκου Μαριορή (Μαριέττα): Ιατρός. Έχει διατελέσει επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Βουλευτών της Ν.Δ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1999, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), Υπουργός Υγείας και Παιδείας και επί σειρά ετών Βουλευτής Α’ Αθηνών. Εκ των ιδρυτικών μελών της ΟΝΝΕΔ. Έχει τιμηθεί με το ανώτατο παράσημο “Bernando O ’ Higgins ” της Δημοκρατίας της Χιλής. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και γαλλικά. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Συνεχίζεται…

2. Κράτσα Ρόδη: Κοινωνιολόγος με μακρά ενασχόληση με τα ευρωπαϊκά θέματα. Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ευρωβουλευτής από το 1999.. Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης για την Προώθηση των Γυναικών της Ευρώπης, αλλά και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επικοινωνίας και Πληροφόρησης. Έχει τιμηθεί για την ευρωπαϊκή δράση της με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
3. Παπαστάμκος Γεώργιος: Ο Ευρωβουλευτής μας από τη Μακεδονία. Έχει ήδη μια θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο. Καθηγητής του τμήματος των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κάτοχος της Ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet . Έχει διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών και Εθνικής Οικονομίας και βουλευτής Ημαθίας. Έχει μεγάλο συγγραφικό έργο, διδακτική και ερευνητική δράση. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
4. Πουπάκης Κωνσταντίνος: Εκπροσωπεί την κοινωνία των εργαζομένων. Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα. Γενικός Γραμματέας ΓΣΕΕ. Μέλος του Προεδρείου του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) και του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής και της Ακαδημίας Εργασίας . Συμμετέχει ως εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Διοικητικό στέλεχος στον ΟΤΕ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
5. Σκυλακάκης Θεόδωρος: Οικονομολόγος. Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ειδικός Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ για την Κλιματική Αλλαγή. Από το 2003 έως το Φεβρουάριο του 2006 ήταν Αναπληρωτής Δημάρχου Αθηναίων, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, καθώς και Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
6. Κουμουτσάκος Γεώργιος: Διπλωμάτης. Εκπρόσωπος Τύπου Υπουργείου Εξωτερικών. Κάτοχος μεταπτυχιακού σε θέματα Διπλωματίας, Στρατηγικής και Άμυνας στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, από όπου απεφοίτησε με την ανώτατη διάκριση. Έχει υπηρετήσει στο διπλωματικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
7. Παπανικολάου Γεώργιος: Εκφραστής της νέας γενιάς. Δικηγόρος. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Έχει διατελέσει Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Υποψήφιος Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών . Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ.(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
8. Τσουκαλάς Ιωάννης : Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Φυσικός. Πραγματοποίησε μετα-διδακτορικές σπουδές στην Αγγλία, στη Γερμανία, στη Γαλλία και στις Η.Π.Α. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας. Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε έγκριτα διεθνή περιοδικά, καθώς και μονογραφίες και διδακτικά συγγράμματα στο επιστημονικό του πεδίο. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
9. Παπασταύρου Σταύρος : Δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Harvard . Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ν.Δ. και Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΕΛΚ. Έχει διατελέσει Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης του ΕΛΚ και της DEMYC και αναπληρωτής πρόεδρος της παγκόσμιας οργάνωσης κεντροδεξιών νεολαιών. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
10. Μοσχή Αλίκη: Εκλεγμένη «Γυναίκα της Ευρώπης» το 2004. Διεθνολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο John Hopkins των ΗΠΑ και στη Σορβόννη. Ιδρύτρια – Διεθνής Πρόεδρος του Παμμεσογειακού Δικτύου Γυναικών Δημιουργών FAM , υπό την αιγίδα της UNESCO . Επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας για το Νομό Δωδεκανήσων. Μιλάει άπταιστα τέσσερις ξένες γλώσσες. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
11. Δημητρίου Λευτέρης: Πρόεδρος Παγκυπρίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών. Γεννημένος στους Αγίους Σαράντα. Εγκατεστημένος στην Κύπρο τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Εργάζεται στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών. Απόφοιτος του Γεωργικού Πανεπιστημίου, κατέχει τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους. Την περίοδο 2001-2004, διετέλεσε Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου ΔΗ.ΣΥ. Μιλάει αγγλικά, αλβανικά, ρώσικα. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
12. Κόλλια Βασιλική: Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς. Σπούδασε Ευρωπαϊκή Πολιτική, στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, στη Μεγάλη Βρετανία . Έχει εκπονήσει μελέτες - εργασίες και έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε ιδρύματα πολιτικής έρευνας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1999 - 2003 ήταν γενική γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
13. Φωτέα Ελένη: Δικηγόρος. Πρόεδρος της γυναικείας παγκόσμιας εθελοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Ελλάδας». Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών. Νομική Σύμβουλος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
14. Κανάκας Βασίλης: Αγρότης, Μηχανολόγος Μηχανικός. Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΣΥΔΑΣΕ. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. και της Γραμματείας Αγροτικού. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
15. Μπρεδήμα Άννα: Δικηγόρος. Διευθύντρια Διεθνών και Κοινοτικών θεμάτων της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των Ευρωπαίων Εφοπλιστών. Μέλος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
16. Κούρτης Δημήτριος: Εκπαιδευτικός. Πολύτεκνος με επτά παιδιά. Ζει στη Γερμανία τα τελευταία 24 χρόνια και εργάζεται ως Συντονιστής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Στουτγάρδη, Βάδης Βυρτεμβέργης. Ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος του πρώτου Συλλόγου Ελλήνων Πολυτέκνων στην Ευρώπη. Μιλάει αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και τούρκικα. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
17. Πάλλη Αλεξάνδρα: Γενική Γραμματέας Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Σπούδασε Marketing και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αθήνα και το Λονδίνο. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 2004. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
18. Αντωνιάδης Ιωάννης: Δάσκαλος. Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων. Αντινομάρχης Φλώρινας. Νομαρχιακός Σύμβουλος συνεχώς από το 1994. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
19. Μπλέτα Αφροδίτη: Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με σπουδές στη Σορβόννη στο Διεθνές και συγκριτικό δίκαιο. Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου. Μέλος της Ευρωπαϊκής Επαγγελματικής Ένωσης. Ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Οργάνωσης για την οικογένεια, η «Ελληνική Εστία». Πληρεξούσια του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωματών Ευρεσιτεχνίας. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά, ισπανικά και μαθαίνει κινέζικα. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
20. Αχμετσίκ Ριτβάν: Δάσκαλος. Απόφοιτος της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ), της οποίας διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων. Το 2002 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μύκης Ξάνθης. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
21. Παππά Πηνελόπη: Η νεότερη του συνδυασμού μας. Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί στην ΕΥΔΑΠ ως Διοικητική Υπάλληλος με το Πρόγραμμα Εργασιακής Εμπειρίας. Μιλάει αγγλικά. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
22. Κασιμάτης Γεώργιος: Επιχειρηματίας. Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Αναπληρωτής Πρόεδρος Ευρωεπιμελητηρίων. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Οργανισμού Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, του Ταμείου Εμπόρων, του Συμβουλίου Μεταφορών και Ελληνικών Επιμελητηρίων και των Ελληνικών Ναυπηγείων. Πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ευρωεκλογές 2009 - Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

1. Παπακωνσταντίνου Γιώργος
2. Ράπτη Συλβάνα
3. Λαμπρινίδης Σταύρος
4. Σαατσόγλου - Παλιαδέλη Χρυσούλα
5. Σταυρακάκης Γιώργος
6. Κοππά Μαριλένα
7. Ποδηματά Άννυ
8. Αρσένης Κρίτωνας
9. Δανέλλης Σπύρος
10. Δρούτσας Δημήτρης
11. Ντελεδήμου Πετρούλα
12. Παπαδοπούλου Λίνα
13. Παλτσανιτίδης Συμεών
14. Σαλουφάκου Σταυρούλα
15. Χατζηαντωνίου Χρήστος
16. Μουσταφάογλου Σιμπέλ
17. Βιτσιλάκη Χρυσή
18. Καλτσά Μαρία
19. Τάτσης Κων/νος
20. Φίλεβσκα Πανάγου Μπλαγκορόντνα (Ρόνυ)
21. Σωτηρέλης Γιώργος
22. Ασημακόπουλος Δημήτρης


Από: www.pasok.gr

("πατήστε" στο όνομα κάθε υποψήφιου για να διαβάσετε περισσότερα για αυτόν)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...