Ειδήσεις

27 Μαΐ 2008

Όταν ήρθε η ώρα να συζητηθεί το θέμα για τα έργα του Βωβού στον Ελαιώνα, στο δημοτικό συμβούλιο, δεν ήταν κανείς εκεί!

Μήνυμα αναγνώστη

.................................
Βωβός από εδώ, Βωβός από εκεί... καταστρέφεται ο Ελαιώνας, φωνές, κακό... και πανικός και όταν ήρθε η ώρα να συζητηθεί το θέμα για τα έργα του Βωβού στον Ελαιώνα, στο δημοτικό συμβούλιο, δεν ήταν κανείς εκεί!
Ούτε ο Σκανδαλίδης, ούτε ο Τσίπρας.
Την Πορτάλιου άφησαν να διαβάσει κάτι ακαταλαβίστικα... βρήκαν ευκαιρία και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Κακλαμάνη... την έκαναν και αυτοί.
Μοναδική φωτεινή εξαίρεση που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ήταν η Συμπαράταξη (ΚΚΕ).
Πού ήταν η επικεφαλής της αντιπολίτευσης;
Οι υπόλοιποι πού ήσασταν;
Πού ήταν όλοι αυτοί που φώναζαν;
Ας βγάλει κάποιος τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας για να γελάσουμε…
Κύριε Σκανδαλίδη, κύριε Τσίπρα ακούει κανείς;
Θα έρθουν όμως εκλογές, δε θα έρθουν;
θα το… δείτε το όνειρο…
...................
Εnigsmith

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

266 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Κίνα, ένας 80χρονος, ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια!

Ο ημιπαράλυτος ηλικιωμένος, είχε παγιδευτεί κάτω από κολόνα του σπιτιού του, που είχε καταρρεύσει. Επέζησε, χάρη στη γυναίκα του, που του έδινε νερό και τροφή, για 11 ολόκληρες ημέρες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το αυτοκίνητο που καίει το ….μολυσμένο ηλιέλαιο! Κεφαλλονίτικη πατέντα!

Το sc02 είναι μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο που έρχεται να καλύψει το κενό ανάμεσα στα cart και την formula 3.
Είναι το πρώτο μονοθέσιο στο κόσμο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με γνώμονα τη πρωτοπορία, το φθηνό κόστος αγοράς – συντήρησης – επισκευής ,και την προστασία του περιβάλλοντος αφού καίει βιοκαύσιμα.
Η σχεδιαστική του πρωτοπορία είναι η πίσω διαιρούμενη αεροτομή η οποία δίνει μεγαλύτερη δυνατότητα στο πίσω αυτοκίνητο να προσπεράσει με συνέπεια την βελτίωση του θεάματος. Η μηχανική του πρωτοπορία είναι ο dieselbiodiesel κινητήρας της Ford με γνώμονα τη προστασία του περιβάλλοντος ,της οικονομίας (αφού θα μπορεί να διανύσει με την ίδια ποσότητα καυσίμου την διπλάσια απόσταση από ότι η βενζίνη) και της ανακύκλωσης μιας και η εταιρεία μας θα παρέχει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες με τη συσκευή που θα τους προμηθεύει να κατασκευάζουν το δικό τους καύσιμο από χρησιμοποιημένα λάδια με την προσθήκη χημικών.
Τα μηχανικά μέρη του μονοθέσιου είναι «παραγωγής» και αυτό σημαίνει χαμηλότερο κόστος μιας και δε χρησιμοποιούνται ακριβά αγωνιστικά ανταλλακτικά με ημερομηνία λήξης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στην Αυστραλία εκατοντάδες Σκοπιανοί διαδήλωσαν κατά της χώρας μας με υβριστικά συνθήματα και επεκτατικούς χάρτες

Με μεγάλα γράμματα εμφάνιζαν το σύνθημα «Έλληνες φασίστες» σε φορητό ηλεκτρονικό πίνακα καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας, ενώ νωρίτερα είχαν επιτεθεί και τρομοκρατήσει Έλληνες της περιοχής.
Την ίδια ώρα, Σκοπιανός επίσκοπος ξέσπασε σε εθνικιστικό παραλήρημα μιλώντας στον «Alpha».
Στα δεκάδες πανό που κρατούσαν οι Σκοπιανοί κατά την διάρκεια της διαδήλωσής τους στην Αυστραλία, ήταν εμφανείς οι επεκτατικές βλέψεις και ο αλυτρωτισμός. Σε ένα πανό οι Σκοπιανοί έγραφαν ότι «η Θεσσαλονίκη θα είναι ξανά η πρωτεύουσα της Μακεδονίας», ενώ σε άλλο αναφερόταν ότι «αυτή είναι η πραγματική Μακεδονία» και απεικονιζόταν ένας κόκκινος χάρτης χώρας, που περιλαμβάνει τα Σκόπια, την Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη τη Χαλκιδική.
Ο πρόεδρος της Μακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας, Δημήτρης Μηνάς μιλώντας στον «Alpha» σχολίασε, ότι για τους Έλληνες ομογενείς δεν είναι πρωτόγνωρα πράγματα αυτά, αφού οι Σκοπιανοί κάνουν συχνά τον τελευταίο καιρό τέτοιου είδους διαδηλώσεις και εξέφρασε την δυσφορία του, για το ότι η Ελληνική Πολιτεία δεν ενισχύει τις δικές τους πρωτοβουλίες κατά του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών.
Λίγο αργότερα οι πιο φανατικοί κρατούσαν μία Ελληνική σημαία, στην οποία στην θέση του ορθόδοξου σταυρού είχαν τοποθετήσει μία σβάστικα.
Στην διαδήλωση τα υβριστικά συνθήματα ήταν πολλά. Σε πανό αναφερόταν ότι «εμείς οι Μακεδόνες θέλουμε μόνο ό,τι μας ανήκει», ενώ παιδιά κρατούσαν πανό που έγραφαν «το όνομα μας, το δίκιο μας», «Μακεδονία και Μακεδόνες για πάντα» και «Έχουμε μόνο ένα όνομα: Μακεδονία».
Οι Σκοπιανοί τα έβαλαν και με την κυβέρνηση της Αυστραλίας, καλώντας την να αναγνωρίσει της χώρα τους με το όνομα «Μακεδονία».
Σε πανό που κρατούσαν αναγραφόταν χαρακτηριστικά το σύνθημα: «Ο κόσμος αναγνωρίζει την Μακεδονία. Εμπρός Αυστραλία. Πού στο διάολο είσαι εσύ;».
Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις προκλήσεις του σχισματικού Αρχιεπίσκοπου Στεφάν, που υποστήριξε ότι η Θεσσαλονίκη ανήκει στα Σκοπιανά εδάφη, το δεξί του χέρι, ο επίσκοπος Κλίμεν μιλώντας στον «Alpha» κάνει λόγο για σλαβική γλώσσα, που εξαφάνισαν εσκεμμένα οι Έλληνες στη Φλώρινα.
Αλλά και ένας από τους κορυφαίους Σκοπιανούς ιστορικούς, ο Γιόβαν Ντόνεφ, ρίχνει «λάδι στην φωτιά» προκαλώντας ακόμα περισσότερο. «Μας φιμώσατε και δεν δίνετε στοιχεία για τους Σλάβους που ζουν και μιλούν την γλώσσα τους» υποστηρίζει. Καλεί δε την Ελληνική κυβέρνηση να κάνει απογραφή του «μακεδονικού» πληθυσμού στην Ελλάδα. Οι Σκοπιανοί αναμένεται να επαναλάβουν τέτοιου είδους συλλαλητήρια τόσο στην Αυστραλία, όσο και στην Ευρώπη.
Πληροφορίες λένε, ότι τα συνθήματα τους θα είναι ακόμα πιο προκλητικά, αφού στόχο έχουν να προκαλέσουν αντιδράσεις, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές στη χώρα τους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μάνος Σφακιανάκης για τα θύματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης: η ηλικία τους ξεκινά από δυο μηνών. Στα δέκα τους, θεωρούνται ήδη μεγάλα...

Ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μάνος Σφακιανάκης βρέθηκε χθες στην Πάτρα, στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Παιδί, επικοινωνία και Διαδίκτυο» και αποκάλυψε πως τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, 14 on line αυτοκτονίες παιδιών ή εφήβων, κι όλα αυτά σε στοιχεία που αφορούν στη χώρα μας, ενώ σε άλλες 8 περιπτώσεις υπήρξε επικοινωνία παιδιών με την αρμόδια υπηρεσία την τελευταία στιγμή.
Μιλώντας για την πρόσφατη επιχείρηση με κωδικό «Καρουζέλ», ο Μάνος Σφακιανάκης τόνισε τις ηλικίες των παιδιών που πρωταγωνιστούσαν, οι ηλικίες των οποίων ξεκινούσαν από 8 μηνών και έφταναν έως 4 ετών! «Αναφορικά με στοιχεία υποθέσεων που έχω χειριστεί, οι διακινητές είναι ηλικίας από 15 έως 72 ετών, ενώ η ηλικία των θυμάτων ξεκινά από 2 μηνών. Στα 10 τους χρόνια θεωρούνται ήδη μεγάλα», κατέληξε ο κ. Σφακιανάκης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

O Ανδρέας Βγενόπουλος αναφερόμενος στην αγωγή εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτήρισε τους βουλευτές υπηρέτες του λαού άρα και δικούς του

Σε εκρηκτικό κλίμα η αντιπαράθεση για τον ΟΤΕ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
O Ανδρέας Βγενόπουλος αναφερόμενος στην αγωγή εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτήρισε τους βουλευτές υπηρέτες του λαού και ως εκ τούτου και δικούς του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ινομυώματα εμφανίζει μία στις δυο Ελληνίδες που φτάνει στην κλιμακτήριο περίοδο

Μήνυμα αναγνώστη
................
Ινομυώματα εμφανίζει μία στις δυο Ελληνίδες που φτάνει στην κλιμακτήριο περίοδο, ενώ υψηλό είναι το ποσοστό εμφάνισης ινομυωμάτων στις γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Αυτό τόνισε ο κ Γιώργος Πιστοφίδης MB.BS.FRCOG, Δ/ντης Γυναικολογικής Κλινικής του Λευκού Σταυρού , μιλώντας στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσίασε ο κ Πιστοφίδης και τα οποία προέρχονται από επιστημονικές μελέτες, μία στις τρεις Ελληνίδες εμφανίζει ινομυώματα στη μήτρα μέχρι την ηλικία των 35χρόνων.
Όπως ανέφερε ο κ Πιστοφίδης, η ομιλία του οποίου είχε ως θέμα «Λαπαροσκοπική Αντιμετώπιση Ινομυωμάτων», τα εσωτερικά ινομυώματα της μήτρας μπορούν :

  • Nα εμποδίσουν την φυσιολογική σύλληψη και τη διακίνηση των σπερματοζωαρίων.
  • Nα δυσκολέψουν την εμφύτευση εμβρύων κατά την πραγματοποίηση εξωσωματικής γονιμοποίησης.
  • Παράλληλα τα πολύ μεγάλα ινομυώματα, τα οποία είναι εξωτερικά της μήτρας , μπορεί :
  • Nα επηρεάσουν στην συλληπτική λειτουργία των σαλπίγγων.
  • Nα προκαλέσουν ανωμαλίες στην αγγείωση του μυομητρίου και διαταραχή της ενδομήτριας φυσιολογίας.
  • Να αυξήσουν την πιθανότητα αποβολών στο πρώτο τρίμηνο.

Άρα τα εσωτερικά ινομυώματα, ειδικά άνω του ενός εκατοστού πρέπει να αφαιρούνται με την μέθοδο της υστεροσκόπησης.
Σε ότι αφορά στα εξωτερικά υπορογονια ινομυώματα συνήθως δεν ενοχλούν την γονιμοποίηση και αν είναι σε σχετικά μικρό μέγεθος, κάτω από τέσσερα εκατοστά δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν.
Η καλύτερη μέθοδος αφαίρεσης είναι η λαπαροσκοπική οδός, καθότι είναι αυτή που διαταράσσει λιγότερο την ανατομία της περιοχής και προκαλεί λιγότερες μετεγχειρητικές συμφύσεις.
Όμως η λαπαροσκοπική μέθοδος εξαίρεσης των ινομυωμάτων, είναι μία λεπτή τεχνική, όπως άλλωστε και η ανοιχτή επέμβαση. Σπανίους αλλά ουσιαστικούς κινδύνους και για τις δύο μεθόδους αποτελούν:
α) η διεγχειρητική ή μετεγχειρητική αιμορραγία με κίνδυνο μετατροπής του χειρουργείου σε ολική ή υφ ολική υστερεκτομία,
β) η ατυχής συρραφή και σύγκληση της ενδομήτριας κοιλότητας.
γ) η πρόκληση δημιουργίας εκτεταμένων μετεγχειρητικών πυελικών συμφύσεων, ειδικά κατόπιν ανοιχτών μεθόδων.
δ) η τρώση οργάνου (ουρητήρα, ουροδόχου κύστης κ.ο.κ.).
«Η μετατροπή λαπαροσκοπικής επέμβασης σε ανοιχτή δεν αποτελεί κατά την κρίση μου επιπλοκή εφ’ όσον η πιθανότητα αυτή έχει συζητηθεί εκ των προτέρων με την ασθενή και το περιβάλλον της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Πιστοφίδης προσθέτοντας πως «η συχνότητα εμφάνισης ινομυωμάτων υπολογίζεται σε 20-40% στον γενικό πληθυσμό, 2.7% στην διάρκεια της εγκυμοσύνης, 12.6% σε ασθενείς που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση και 25% σε γυναίκες που επιζητούν δόρηση ωαρίων».

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ- ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ
Από το 1994 έως το 2007 έχουν διενεργηθεί από την ομάδα του κ Πιστοφίδη περισσότερες από 800 λαπαροσκοπικές ινομυωματεκτομές. Μέγιστη διάμετρος τοιχωματικού ινομυώματος, 10 εκατοστά ή και μέχρι 14 εκατοστά για υποορογόνιο ινομύωμα. Μέγιστος αριθμός αφαιρεθέντων ινομυωμάτων από μία ασθενή 14.
Σε 6 (0.75%) γυναίκες που ανέβασαν μετεγχειρητικά πυρετό (έως 38.5C), ο οποίος αντιμετωπίστηκε με μετεγχειρητική αντιβίωση. Σε 20 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε δεύτερη λαπαροσκόπηση πριν το 2000, 12 (66%) είχαν δημιουργήσει πυελικές συμφύσεις, ενώ από 61 γυναίκες που χειρουργήθηκαν μετά το 2001 και ελέγχθηκαν και αυτές με δεύτερη λαπαροσκόπηση μόνον 23 (37%) δημιούργησαν πυελικές συμφύσεις.
Αυτό σ΄ ένα βαθμό οφείλεται αφ ενός στην χρήση αντισυμφυτικών φαρμάκων (Ικοδεξτρίνη 4% (Adept ) αφετέρου στην βελτίωση των χειρουργικών τεχνικών. Δεδομένο ότι η πιθανότητα δημιουργίας πυελικών συμφύσεων μετά από ανοιχτή χειρουργική επέμβαση είναι περισσότερο από 90%.
Η λαπαροσκοπική ινομυωματεκτομή είναι μια λεπτή χειρουργική μέθοδος. Η εκμάθηση της στηρίζεται σε ορθές και ασφαλείς τεχνικές και πρέπει να γίνεται σε αναγνωρισμένα κέντρα εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού με έμπειρη καθοδήγηση.
Η πιθανότητα ρήξη μήτρας σε μελλοντική εγκυμοσύνη είναι λιγότερο από 0,5% και έχει τον ίδιο με τον κίνδυνο των ανοιχτών μεθόδων . Η δημιουργία μετεγχειρητικών συμφύσεων κατόπιν λαπαροσκοπικής αφαίρεσης ινομυωμάτων είναι σαφώς χαμηλότερη σε σχέση με ανοιχτές μεθόδους αρκεί να τηρούνται οι κανόνες ατραυματικής χειρουργικής. Η χρήση διεγχειρητικών ή μετεγχειρητικών μέσων πρόληψης συμφύσεων έχει πιθανώς αξία αλλά συγκριτικές μελέτες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ξοδεύουμε τρία κυβικά νερό και πληρώνουμε για δέκα.

Μήνυμα αναγνώστη
..............................
Φωνάζουν για οικονομία στο νερό, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου…
Σας στέλνω το λογαριασμό του νερού από το μαγαζί της γυναίκας μου για να δείτε
και να σχολιάσετε.
Δείτε πώς τιμωρούν τον κατάναλωτή που
κάνει οικονομία στο νερό.
Ξοδεύουμε 3 κ.μ. νερό και πληρώνουμε 10 κ.μ..
Αν αυτό δεν είναι κλοπή τι είναι;

Χρήστος Σ.
Eκπαιδευτικός

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μαθήματα... "ορθογραφίας"

Μα τι μυαλό, τι I.Q. είχε αυτός που τις έγραψε και αυτός που τις τοποθέτησε;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γυναίκες παραβίασαν το άβατο του Αγίου Όρους. Δεν πίστευε στα μάτια του ο μοναχός που τις εντόπισε.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής όταν ένας μοναχός κατέβηκε για εργασίες στο λιμανάκι της Μονής Μεγίστης Λαύρας. Όταν έφτασε εκεί αντίκρισε κάτω από ένα δένδρο, πολύ κοντά στη θάλασσα, δύο γυναίκες! Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αγιορείτης, αλλά όταν τις πλησίασε αντελήφθη ότι δεν επρόκειτο για αμαρτωλή φαντασίωση, αλλά για δύο τρομαγμένες ψηλόλιγνες γυναίκες, ηλικίας περίπου 35-40 ετών, ταλαιπωρημένες και με ρούχα βρόμικα. Ο μοναχός (όπως μας τα αφηγείται άλλος καλόγερος από το ίδιο μοναστήρι, με τον οποίο επικοινώνησε η «Espresso» και για ευνόητους λόγους κρατά την ανωνυμία του), αφού διαπίστωσε ότι οι γυναίκες δεν ήταν τραυματισμένες και κατάλαβε ότι είναι αλλοδαπές, τις έκανε νεύμα να περιμένουν εκεί κι έτρεξε στη μονή όπου ειδοποίησε έντρομος τον ηγούμενό του και τους υπόλοιπους μοναχούς. Αμέσως ο ηγούμενος ειδοποίησε το Λιμενικό, αλλά και το αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στις Καρυές.
...................................
Περισσότερα: http://www.espressonews.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι συζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη με τους Κοσοβάρους για αναγνώριση; Αληθεύει οτι ο Ελληνικός τύπος δεν ενημερώθηκε γιατί όλα έγιναν μυστικά;

Μήνυμα αναγνώστη
...............

Κάποιοι προσπαθούν να βάλουν την Ελλάδα σε επικίνδυνους μπελάδες!
Τι συζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη με τους Κοσοβάρους για αναγνώριση;
Αληθεύει οτι ο Ελληνικός τύπος δεν ενημερώθηκε γιατί όλα έγιναν μυστικά αλλά το αποκάλυψαν οι Βούλγαροι;
Γιατί να αναγνωρίσει η Ελλάδα το Κόσοβο;
Μήπως τελικά η κυρία Μπακογιάννη κάνει δική της πολιτική ελέω Αμερικανών και φιλοδοξιών περί πρωθυπουργίας;
Γιατί δεν γίνεται σεβαστή η θέληση του Ελληνικού λαού;

Διαβάστε το άρθρο: Πιο κοντά στην αναγνώριση του Κοσόβου από το http://greece-salonika.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σκάνδαλο με το νοθευμένο ηλιέλαιο: Αποκαλύψεις θέλουν εταιρεία, να απολαμβάνει καθεστώς ατιμωρησίας σε θέματα που αφορούν σοβαρές παραβάσεις της

Μήνυμα αναγνώστη
..............
Ερώτηση και Αίτηση κατάθεσης εγγράφων

Για τους κ.κ. υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ


ΘΕΜΑ: «Στη δίνη των πολιτικών ευθυνών για την ανεπαρκή και αδιαφανή διαχείριση από την Κυβέρνηση του σκανδάλου διακίνησης στην αγορά νοθευμένου ηλιελαίου, αποκαλύψεις θέλουν εταιρεία, που η εμπλοκή της στο σκάνδαλο συγκαλύπτεται για λόγους ευνοιοκρατίας, να απολαμβάνει καθεστώς ατιμωρησίας και ασυδοσίας και σε θέματα που αφορούν σοβαρές περιβαλλοντικές παραβάσεις της,
αφού
(α) το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ στήνει ασπίδα προστασίας στον αρμόδιο περιβαλλοντικό έλεγχο της Νομαρχίας και αρνείται να εγκρίνει την επιβολή προστίμων, αλλά και τον καταλογισμό εξόδων περιβαλλοντικής αποκατάστασης, συνολικού ύψους περίπου 200.000 ευρώ,
ενώ
(β) το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιδοτεί με περίπου 9.000.000 ευρώ την ίδια εταιρεία παρά τα αρνητικά πρακτικά ελέγχου επενδύσεων!!!!».
Φαίνεται, δυστυχώς, πως η ασυδοσία, η ευνοιοκρατία, η ατιμωρησία για λίγους ισχυρούς «εκλεκτούς» εις βάρος του συνόλου των πολιτών, αλλά κυρίως η αδιαφανής και ιδιοκτησιακή διαχείριση της εξουσίας χωρίς λογοδοσία και χωρίς συνέπειες αποτελεί την πολιτική σφραγίδα της Κυβέρνησης Καραμανλή. Μια σφραγίδα ορατή όχι μόνο στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, αλλά δυστυχώς, όπως δείχνουν, τα πράγματα ακόμα και σε ευαίσθητα θέματα περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας!
Συγκεκριμένα, μια μεγάλη εταιρεία, που ανάμεσα στις εμπορικές, αντιπροσωπευτικές, βιομηχανικές, οικοδομικές, τουριστικές, ναυτιλιακές και άλλες δραστηριότητες της όπως αναφέρει και στην επωνυμία της, δραστηριοποιείται και στον τομέα της ελαιουργίας (παραγωγή σπορελαίου) φέρεται να αυθαιρετεί σε πολλαπλά επίπεδα ζημιώνοντας το περιβάλλον, διακινδυνεύοντας τη δημόσια υγεία και επιβαρύνοντας τα δημόσια ταμεία, χάρη στην ασπίδα Κυβερνητικής προστασίας που απολαμβάνει.
Στο βωμό της «γαλάζιας» ευνοιοκρατίας, λοιπόν, και στην ασπίδα προστασίας που έχει στήσει το - κατά τα άλλα - αρμόδιο για την προστασία του περιβάλλοντος ΠΕΧΩΔΕ προσκρούουν και πέφτουν στο κενό οι αλλεπάλληλοι έλεγχοι των αρμοδίων αυτοδιοικητικών οργάνων, αλλά και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του Βόλου που επιβαρύνονται από τις περιβαλλοντική μόλυνση που προκαλεί η συγκεκριμένη εταιρεία.
Η ΣΩΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ (!) ΣΠΟΡΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Σύμφωνα με τους ελέγχους των αρμοδίων οργάνων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, η συγκεκριμένη εταιρεία προέβη σε αυθαίρετη (δηλαδή χωρίς άδεια) λειτουργία δραστηριοτήτων σπορελαιουργίου, αλλά και τμήματος ραφινερίας, μια λειτουργία που προκάλεσε πληθώρα περιβαλλοντικών προβλημάτων στις γύρω περιοχές.
Και μόνο η λειτουργία αυθαίρετου σπορελαιουργίου θα έπρεπε να έχει κινητοποιήσει, πρωτίστως για λόγους δημόσιας υγείας, λόγους που κατέστησαν ακόμα πιο προφανείς μετά το μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο με το νοθευμένο ηλιέλαιο, όλα τα αρμόδια όργανα σε κάθε βαθμίδα της Διοίκησης!
Σε επίπεδο νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, τα αρμόδια όργανα πολλές φορές από το 2006 και μετά κατέφυγαν στη λήψη μέτρων, όπως διακοπή της ηλεκτροδότησης, επιβολή προστίμων (στα ποσοτικά όρια των αρμοδιοτήτων τους), ανακλήσεις αδειών λόγω σοβαρής ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, χωρίς να κατορθώσουν, όμως, να επιβάλλουν τη συμμόρφωση της εταιρείας στους νόμιμους περιορισμούς και στις διαδικασίες που επιβάλλονται για την προστασία του περιβάλλοντος.
Και αυτό γιατί, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ιδίως ως προς τα ποσά των προστίμων), για μεγάλης έκτασης παραβάσεις είναι αναγκαία και η συνδρομή του ΥΠΕΧΩΔΕ προκειμένου οι παραβάτες να εξαναγκαστούν σε συμμόρφωση. Αυτή, όμως, η συνδρομή δεν έχει παρασχεθεί μέχρι σήμερα, παρά τις ρητές προβλέψεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, αφού το αρμόδιο υπουργείο έχει επιλέξει την τακτική της παρελκυστικής σιωπής στα από 13/8/2007 (αρ. πρωτ. 2374) αιτήματα του Νομάρχη προς το ίδιο το γραφείο του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, που γνωρίζει, αλλά με την ανοχή του συγκαλύπτει και επιβραβεύει τις επικίνδυνες πρακτικές της συγκεκριμένης εταιρείας!
Το συγκεκριμένο υπ’ αριθμ. 2374/13-8-07 αίτημα του Νομάρχη, που ήρθε ως αναγκαία συνέχεια σωρείας διοικητικών μέτρων στα οποία είχαν καταφύγει προηγουμένως στα όρια των αρμοδιοτήτων τους τα αρμόδια αυτοδιοικητικά όργανα, προκειμένου να προστατέψουν το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής και την υγεία των κατοίκων της Μαγνησίας, είναι σαφές ως προς τη σοβαρότητα των παραβάσεων.
Με συνημμένες εκθέσεις και στοιχεία διαπιστώνει σωρεία παραβάσεων της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας, αφού, σύμφωνα με τους ελέγχους που συστηματικά διενεργούνται μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων, που ξεκίνησαν το 2006, το συγκεκριμένο εργοστάσιο, λόγω μη επαρκούς βιολογικού καθαρισμού, παράγει επιβαρυμένα υγρά απόβλητα που υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα όρια και που διατίθενται στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ, προκαλώντας δυσχέρειες στην ίδια τη λειτουργία της δημόσιας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων.
Το ίδιο εργοστάσιο διοχετεύει ανεπεξέργαστα υγρά απόβλητα στο δίκτυο όμβριων υδάτων της Β΄ ΒΙΠΕ, προκαλώντας σημαντική ρύπανση στην τάφρο που καταλήγουν τα όμβρια ύδατα, επηρεάζοντας κατ’ επέκταση την λίμνη Κάρλα της περιοχής.
Όμως, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για σοβαρότατες παραβάσεις με άμεσες επιπτώσεις στο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, που ταλαιπωρούν τους κατοίκους, και παρά την εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο πλήρη και αναλυτική γνώση του ίδιου του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, που, χωρίς την έγκριση του υπουργείου του, οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις δεν μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμα μεγάλου ύψους, το πρόστιμο 183.789,88 ευρώ που αιτήθηκε η νομαρχία να εγκρίνει το Υπουργείο ουδέποτε επιβλήθηκε και ουδείς γνωρίζει το λόγο!
Είναι, δε, άξιον απορίας, γιατί, εάν το υπουργείο πράγματι μεριμνά για το περιβάλλον, οι επονομαζόμενοι «ράμπο» του ΥΠΕΧΩΔΕ, οι ελεγκτές περιβάλλοντος δηλαδή, που συχνά επικαλείται η αρμόδια πολιτική ηγεσία στις εξαγγελίες της, δεν έχουν τουλάχιστον ενεργοποιηθεί για να διαπιστώσουν τις παραβάσεις, στην περίπτωση που το υπουργείο έχει ενστάσεις ως προς τα ευρήματα των αρμοδίων αυτοδιοικητικών υπαλλήλων.
Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ, ΕΤΣΙ, Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ Β’ ΒΙΠΕ ΒΟΛΟΥ, ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Δυστυχώς, η μη διεκπεραίωση του αιτήματος της νομαρχίας για την έγκριση επιβολής του παραπάνω προστίμου ύψους 183.789,88 ευρώ συνδέεται με μια γενικότερη «περίεργη» αδράνεια του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Κάρλας και Βελεστίνου Μαγνησίας από τις περιβαλλοντικά επιβλαβείς δραστηριότητες της συγκεκριμένης εταιρείας.
Και αυτό διότι το συγκεκριμένο πρόστιμο καλύπτει ουσιαστικά τις ανάγκες χρηματοδότησης για την αποκατάσταση από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση των βλαβών που έχει προκαλέσει στο περιβάλλον!Ήδη από τον Ιούνιο του 2007, με το υπ’ αριθμ. 1822/20-6-07 είχε γνωστοποιηθεί από τον Νομάρχη Μαγνησίας στον ίδιο τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ η ανάγκη να χρηματοδοτηθεί η Νομαρχία μέσω ΕΤΕΡΠΣ, προκειμένου για «την αποκατάσταση, αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος που αφορά εκτέλεση εργασιών σε τμήμα μήκους περίπου 2.000μ της τάφρου απαγωγής όμβριων υδάτων της Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου, όπου διοχετεύθηκαν ανεπεξέργαστα υγρά απόβλητα του συγκεκριμένου εργοστασίου».
Το προϋπολογισθέν ποσό 296.350 ευρώ αρχικά θα χορηγούνταν μέσω ΕΤΕΡΠΣ, αλλά στη συνέχεια το μέρος της δαπάνης που αφορά στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος, και συγκεκριμένα 203.789,88 ευρώ θα καταλογίζονταν σε βάρος των υπαιτίων της πρόκλησης ρύπανσης.
Το αίτημα, αυτό, που, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα, σε βάρος των κατοίκων της περιοχής, αλλά προς όφελος της συγκεκριμένης εταιρείας που τελικά θα επιβαρυνόταν ως υπαίτια με τον καταλογισμό μεγάλου μέρους των εξόδων, επαναλήφθηκε από τον Νομάρχη προς τον Υπουργό και στην παραπάνω υπ’ αριθμ. 2374/13-8-07 αίτησή του για την επιβολή προστίμου.
Μάλιστα, στη συγκεκριμένη από 12-7-07 Εισηγητική Έκθεση που απεστάλη στον υπουργό αναφέρεται ότι από τις δαπάνες ύψους 203.789,88 ευρώ που πρέπει να καταλογισθούν στον υπαίτιο της ρύπανσης (εφόσον αφαιρεθεί το πρόστιμο 20.000 ευρώ, που στα όρια των αρμοδιοτήτων της, είχε επιβάλλει για το λόγο αυτό η Νομαρχία στην συγκεκριμένη εταιρεία), εναπομένει ποσό 183.789,88 ευρώ που αντιστοιχεί στις εργασίες αποκατάστασης της τάφρου και που δικαιολογεί πλήρως την εκ μέρους της Νομαρχίας εισήγηση για την επιβολή του προστίμου.
Και όμως η αρμόδια πολιτική ηγεσία των βαρύγδουπων επικοινωνιακών εξαγγελιών, στη πράξη αδιαφόρησε, παρέχοντας «ασυλία» στην συγκεκριμένη «γαλάζια» εταιρεία.
Και ενώ το έργο θα μπορούσε να προχωρά ουσιαστικά με έξοδα της υπαίτιας εταιρείας, διασφαλίζοντας την ποιότητα του περιβάλλοντος για τους κατοίκους της περιοχής και χωρίς σημαντικό κόστος για το Δημόσιο, η διαδικασία «σκοντάφτει» στον εκ μέρους της Κυβέρνησης Καραμανλή παραγκωνισμό του δημοσίου συμφέροντος από τα συμφέροντα μιας ρυπογόνου εταιρείας!
Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 9.000.000 ΕΥΡΩ, ΠΑΡΑ ΤΗ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣΗ συγκεκριμένη εταιρεία, εντασσόμενη στις 9/6/04 σε Επενδυτικό Σχέδιο με την υπ΄αριθμ. 266001/7670 Απόφαση του τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιχορηγήθηκε με ποσό περίπου 9.000.000 ευρώ για να μετεγκατασταθεί στο Βόλο, όπου με τη σωρεία περιβαλλοντικών παραβάσεών της έκτοτε επιβαρύνει το περιβάλλον, υποβαθμίζοντας και το επίπεδο ζωής των κατοίκων των γύρω περιοχών.
Είναι, λοιπόν, δημόσιο και κοινοτικό χρήμα, αυτό που με Υπουργική υπογραφή, εκταμιεύεται και αποδίδεται στην συγκεκριμένη εταιρεία, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά ελέγχου επενδύσεων το Σεπτέμβρη του 2007, η συγκεκριμένη εταιρεία:
(α) δεν είχε τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας
(β) δεν τηρούσε τις υποχρεώσεις της για την προστασία του περιβάλλοντος
(γ) δεν λειτουργούσε ο βιολογικός της καθαρισμός
Εάν πράγματι έχει αποδοθεί η επιδότηση, τότε πρόκειται για μία πρωτοφανή και κατά παράβαση των νόμιμων προϋποθέσεων κατασπατάληση δημοσίου και κοινοτικού χρήματος προς ικανοποίηση συμφερόντων «εκλεκτών», οι οποίοι τελικά λειτουργούν προς επιβάρυνση του περιβάλλοντος και παραμένουν ατιμώρητοι!Αν όλα τα παραπάνω είναι ακριβή, τότε μία και μόνο «εκλεκτή» εταιρεία, προκειμένου να συνεχίσει ατιμώρητη, για να μειώνει το κόστος λειτουργίας της και να αυξάνει τα κέρδη της, να μολύνει το περιβάλλον, στοιχίζει στο Κράτος, 9.200.000 ευρώ περίπου σε επιδοτήσεις, «παγωμένα» πρόστιμα και «παγωμένους» καταλογισμούς δαπανών αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ρύπανσης.
Δυστυχώς, το μέγεθος της ασυδοσίας που συνοδεύει αυτήν την υπόθεση, αλλά και της Κυβερνητικής «προστασίας» που παρέχεται απλόχερα σε βάναυση καταπάτηση κάθε έννοιας πολιτικής συνέπειας και υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, αφήνει περιθώρια να ευσταθούν οι εκδοχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει σε αυτές που για να τις «καλύψει» η Κυβέρνηση Καραμανλή, αρνείται να ανακοινώσει στον Ελληνικό λαό το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων στο τελευταίο σοβαρότατο διατροφικό σκάνδαλο με το νοθευμένο ηλιέλαιο.
Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:
1. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να διεκπεραιωθεί το υπ’ αριθμ. 2374/13-8-07 αίτημα του Νομάρχη Μαγνησίας του, που εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο, για την επιβολή προστίμου σε συγκεκριμένη εταιρεία συμφερόντων συγγενούς Υπουργού της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, που παραβιάζει σοβαρά τους περιβαλλοντικούς όρους, δραστηριοποιείται στον ελαιουργικό τομέα και ΣΥΜΦΩΝΑ με πρόσφατη δημοσιογραφική αποκάλυψη εμπλέκεται και στο σκάνδαλο του νοθευμένου ηλιελαίου;
2. Γιατί εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο δεν έχει απαντήσει το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ στο παραπάνω αίτημα επιβολής προστίμου τη στιγμή που γνωρίζει ότι η συνέχιση της λειτουργίας της συγκεκριμένης εταιρείας χωρίς συμμόρφωση στις περιβαλλοντικές διατάξεις, προκαλεί σημαντική ρύπανση στην περιοχή, βλάπτει τη λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ, αλλά έχει προκαλέσει και σημαντικά προβλήματα στην τάφρο απαγωγής όμβριων υδάτων της Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, σε βαθμό που να είναι αναγκαίο έργο αποκατάστασής της που μάλιστα αντιστοιχεί στο ποσό του εισηγηθέντος προστίμου;
3. Έχει προχωρήσει τουλάχιστον η διαδικασία έγκρισης του παραπάνω έργου αποκατάστασης για την τάφρο απαγωγής όμβριων υδάτων, που επιβαρύνθηκε από τα ανεπεξέργαστα υγρά απόβλητα της συγκεκριμένης εταιρείας και που μάλιστα καταλήγει σε λίμνη της περιοχής;
Αν όχι, με ποια αιτιολογία;
Αν ναι, θα καταλογισθεί, όπως οφείλει, το κόστος δαπανών αποκατάστασης του περιβάλλοντος, κόστος ύψους 203.789,88 στην συγκεκριμένη υπαίτια για τη ρύπανση εταιρία;
4. Αληθεύει ότι η έγκριση επιβολής προστίμου 183.789,88 ευρώ που αντιστοιχεί, (μετά την αφαίρεση προστίμου 20.000 ευρώ που έχει ήδη επιβληθεί στην εταιρεία στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Νομαρχίας), στο κόστος αποκατάστασης της τάφρου απαγωγής, δεν προχωρά από το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ λόγω της εύνοιας που απολαμβάνει η εταιρεία αυτή στο ΔΣ της οποίας συμμετέχει στενό συγγενικό πρόσωπο Υπουργού της σημερινής Κυβέρνησης;
5. Αντιλαμβάνεσθε, ότι δίνεται έντονα η εντύπωση πως η Κυβέρνηση δια του αρμοδίου Υπουργείου επιλέγει να μην αποκαθίσταται το περιβάλλον σε βάρος των κατοίκων της περιοχής, για να αποφύγει τον καταλογισμό ως προστίμου των αναλογούντων δαπανών αποκατάστασης η «εκλεκτή» υπαίτια εταιρεία;
6. Ποια η πορεία εκταμιεύσεων της επιδότησης της συγκεκριμένης εταιρείας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που εγκρίθηκε τελικά με Υπουργική Απόφαση την 9/6/2004, προκειμένου να μετεγκατασταθεί η εταιρεία αυτή στο Βόλο, αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις διασφάλισης της προστασίας του περιβάλλοντος, οι οποίες δεν τηρούνται, όπως αναφέρουν τα σχετικά πρακτικά ελέγχου επενδύσεων;
7. Αληθεύει ότι η εκταμίευση της επιδότησης προχώρησε κανονικά παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με τα πρακτικά ελέγχου, δεν πληροί περιβαλλοντικές και άλλες προϋποθέσεις της επένδυσης;
8. Αληθεύει, τελικά, ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει σε αυτές που βρέθηκαν εμπλεκόμενες στο σκάνδαλο διάθεσης στην αγορά νοθευμένου ηλιελαίου, αλλά, για λόγους που συγκρούονται με την επιβεβλημένη υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αποσιωπήθηκαν από τη σχετική αρμόδια ανακοίνωση;
9. Συνειδητοποιεί η Κυβέρνηση ότι πέρα από την προφανή υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής από την περιβαλλοντική επιβάρυνση, με την επιλογή της να θέσει αυτήν την συγκεκριμένη εταιρεία πέρα και πάνω από τις περιβαλλοντικές διατάξεις, εκθέτει σε σοβαρούς κινδύνους το σύνολο των εργαζομένων σε αυτήν, που έρχονται σε επαφή με τα ρυπογόνα απόβλητα;
10. Αντιλαμβάνεσθε, ότι μόνο σε αυτήν την περίπτωση, η ευνοιοκρατία και η ατιμωρησία των ημετέρων που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση Καραμανλή στοιχίζει στο Δημόσιο συνολικά περίπου 9.200.000 ευρώ, ενώ συνοδεύεται και από μία ανυπολόγιστη ζημία στο περιβάλλον;
11. Θα προβείτε, επιτέλους, στην εφαρμογή των νόμων, έστω και κατόπιν αποκαλύψεων, για την ρυπογόνα και επιδοτούμενη (!) αυτή εταιρεία, που, λόγω της «γαλάζιας» ταυτότητάς της να κινείται πέρα και πάνω από τους νόμους, αλλά και το ανεκτίμητο αγαθό της προστασίας του περιβάλλοντος;
12. Παρακαλούμε να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα:

  • Με τους ήδη διενεργηθέντες ελέγχους της Νομαρχίας Μαγνησίας στη συγκεκριμένη εταιρεία
  • Με τα αιτήματα του Νομάρχη προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για την έγκριση επιβολής προστίμου και την χρηματοδότηση έργου αποκατάστασης τάφρου απαγωγής ομβρίων υδάτων, που μολύνθηκε από τη συγκεκριμένη εταιρεία
  • Με την έγκριση και εκταμίευση επιδότησης ύψους 9.000.000 ευρώ περίπου προς τη συγκεκριμένη εταιρεία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μαζί με όλα τα πρακτικά ελέγχου της συγκεκριμένης επένδυσης.
  • Με την εμπλοκή, με οποιονδήποτε τρόπο, της συγκεκριμένης εταιρείας στο πρόσφατο διατροφικό σκάνδαλο του νοθευμένου ηλιελαίου.
Οι ερωτώντες Βουλευτές


Μιχάλης Καρχιμάκης, Κώστας Καρτάλης, Ροδούλα Ζήση, Γιάννης Μανιάτης, Μανώλης Στρατάκης, Μάρκος Μπόλαρης, Βαγγέλης Παπαχρήστος, Χρύσα Αράπογλου, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Γιώργος Πεταλωτής, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ηλίας Λαμπίρης, Μιχάλης Τιμοσίδης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...