Ειδήσεις

6 Μαΐ 2009

Το φθηνότερο GPS - Βίντεο

Μήνυμα αναγνώστη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυτοκίνητο από λαχανικά που καίει... σοκολάτα

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗ, χρησιμοποιεί φυτικά έλαια και απόβλητα εργοστασίων παρασκευής σοκολάτας που έχουν μετατραπεί σε βιοκαύσιμα. Το τιμόνι του είναι φτιαγμένο από φυτικές ίνες από καρότα και άλλα λαχανικά με ρίζες. Το κάθισμα είναι κατασκευασμένο από ίνες από λινάρι και αφρώδες σογιέλαιο. Ο σκελετός είναι και αυτός κατασκευασμένος από φυτικές ίνες.


Συνεχίζεται…

Είναι σχεδιασμένο και φτιαγμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα στάνταρ που θέτει η Formula 3 όσον αφορά το μέγεθος, το βάρος και τις επιδόσεις των αυτοκινήτων. Είναι ένα από τα ταχύτερα οχήματα που χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα στον κόσμο- το ταχύτερο που χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα και ταυτόχρονα είναι κατασκευασμένο από βιοδιασπώμενα υλικά.
Φιλικό προς το περιβάλλον

Στην πραγματικότητα οι κατασκευαστές του, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Γουόργουικ στη Βρετανία, ευελπιστούν ότι μόλις γίνουν και οι τελευταίες ρυθμίσεις στη μηχανή, το αυτοκινητάκι τους θα πιάσει ή και θα ξεπεράσει τα 230 χιλιόμετρα την ώρα.


Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του πρότζεκτ, Τζέιμς Μέρεντιθ, η εφεύρεσή τους αποδεικνύει ότι είναι δυνατόν να κατασκευαστεί ένα γρήγορο, αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο- αρκεί να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά τους.
Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί προσεχώς σε πολλούς αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Grand Ρrix και του Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwill της Βρετανίας.



Από: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4515289&ct=2

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ντοκουμέντο σοκ για το σκάνδαλο της Siemens

Μία ομολογία-σοκ του πρώην γενικού διευθυντή της Siemens Ελλάδος Πρόδρομου Μαυρίδη προς τα στελέχη εσωτερικού ελέγχου του γερμανικού κολοσσού ότι ο ΟΤΕ «λαδωνόταν» για να πληρώνει ακριβότερα τις υπηρεσίες που του παρείχε η γερμανική εταιρία φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο ΕΤ. Σε απόρρητο έγγραφο που τιτλοφορείται «Σημειώσεις συζήτησης» -η οποία έγινε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου 2006, ένα μήνα πριν από την απομάκρυνσή του από την εταιρία, και διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες- ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» είναι αποκαλυπτικός. Ενώπιον των εσωτερικών ελεγκτών της μητρικής Siemens κ. Burgard, Hafner και Huppert μιλάει με ονόματα εταιριών, αριθμούς και τραπεζικούς λογαριασμούς, «καίγοντας κόσμο» για την περίοδο 1997-2004, καθώς παραδέχεται, μεταξύ άλλων, ότι:


Συνεχίζεται…

α) Οι διοικήσεις του ΟΤΕ δεν έκαναν χρήση των ευνοϊκών όρων που προβλέπονταν στις συμβάσεις με τη Siemens και δεν ασκούσαν τα συμβατικά δικαιώματα που προβλέπονταν, ζημιώνοντας τον ΟΤΕ και κατ’ επέκταση το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ προς όφελος της γερμανικής εταιρίας.

β) Για να γίνει αυτό η Siemens «αιμοδοτούσε» με εκατομμύρια μάρκα στελέχη του Οργανισμού, που έτσι «ξεχνούσαν» να ενεργοποιήσουν τις ρήτρες, οι οποίες ήταν συμφέρουσες για τον ΟΤΕ κι έκαιγαν τη Siemens. Κι αυτό ακριβώς είναι το σημείο-κλειδί πάνω στο οποίο στήθηκε η πυραμίδα της μίζας από το γερμανικό όμιλο.

γ) Περιγράφει με λεπτομέρειες το πώς λειτουργούσε ο λαβύρινθος του «λαδώματος», αναφέροντας γνωστά αλλά κι άγνωστα ονόματα εταιριών, που χρησιμοποιήθηκαν γι’ αυτόν το σκοπό, ενώ

δ) Αποκαλύπτει ότι ακόμα και το 2005 χρησιμοποιούσε αυτούς τους λογαριασμούς για να πληρώσει «ληξιπρόθεσμες οφειλές». Οφειλές δηλαδή του παρελθόντος...


Περισσότερα: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=88289

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Έκλεψε" το σπίτι του αδερφού του

Το παιχνίδι «κλέφτες και αστυνόμοι» φαίνεται πως παίζουν, παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους, δύο αδέρφια στη Ραφήνα που με τα καμώματά τους παραλίγο να γράψουν την πρώτη στα ελληνικά χρονικά της εγκληματολογίας «εξαφάνιση» ενός ολόκληρου σπιτιού...

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές μέρες όταν ο 65χρονος Α.Φ. πέρασε το κατώφλι της Ασφάλειας και έντρομος ανέφερε ότι το λυόμενο εξοχικό του στη Ραφήνα εκλάπη όπως ήταν... επιπλωμένο, με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, που έμεινε αποσβολωμένος μπροστά στο θέαμα της εξαφανισμένης κατοικίας, μένοντας με το κλειδί στο χέρι, η τελευταία φορά που πήγε σε αυτό ήταν στις αρχές του περασμένου μήνα και μέχρι τότε διατηρούνταν... άθικτο στη θέση του.
Περισσότερα: Εspresso

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εκατόν σαράντα τέσσερις ψήφοι για 133,5 τετραγωνικά...


Από: Τα Νέα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η κρίση τις ανάγκασε να ζουν μέσα σε ένα Smart!

Έναν μήνα στον δρόμο, να κοιμούνται στα καθίσματα ενός Smart. Πρόκειται για δύο Ιταλίδες του Μιλάνου, την 47χρονη Λορεντάνα Μινόπολι που έμεινε άνεργη εξαιτίας της κρίσης και την 20χρονη κόρη της, την Βαλεντίνα, από τη δουλειά της οποίας ως αισθητικού ζουν σήμερα και οι δύο.


Συνεχίζεται…
Το διαμέρισμα στο οποίο κατοικούσαν πουλήθηκε και από τις 19 Μαρτίου άρχισε ο Γολγοθάς τους. Τους έγινε έξωση, έμειναν μερικές νύχτες σε σπίτια φίλων και στη συνέχεια άρχισαν να κοιμούνται στο αυτοκίνητό τους, ένα κίτρινο Smart. «Τα καθίσματα σου διαλύουν την πλάτη, το κρύο δεν σε αφήνει να κοιμηθείς και έπειτα είναι ο φόβος που μένουμε όλη τη νύχτα μόνες, κλεισμένες σε αυτό το κουτί», λέει η Λορεντάνα.
Έτσι ζουν εδώ κι ένα μήνα. Στην αρχή σκέφτηκαν ότι θα είναι μια πρόχειρη λύση, για να μην επιβαρύνουν κανένα.
Τα πράγματα όμως δεν άλλαξαν, έτσι η δυσκολία, ο φόβος, η αμηχανία της πρώτης στιγμής μετατράπηκαν σε δρόμο χωρίς τέλος. Το αυτοκίνητο έγινε «σπίτι» που μένει κάθε νύκτα παρκαρισμένο ανάμεσα στο σούπερ μάρκετ της οδού Ντεϊ Μισάλια και στο στρατόπεδο Γκρατοσόλιο των καραμπινιέρων. «Διότι στο Μιλάνο έχει κανείς σοβαρούς λόγους να φοβάται, η Βαλεντίνα είναι ένα ωραίο 20χρονο κορίτσι», λέει η Λορεντάνα στην «Κοριέρε ντελα Σέρα». Στο κίτρινο αυτοκινητάκι τους, «όταν βρέχει δεν υπάρχει ελπίδα να κοιμηθείς και όταν κάνει κρύο πρέπει να ξυπνάς για να ανάβεις τη μηχανή ώστε να μην ξεπαγιάσεις».
Για ένα ντους

Η Βαλεντίνα είναι αισθητικός, δεν κερδίζει πολλά χρήματα, η αμοιβή της όμως είναι το μόνο έσοδο που επιτρέπει και στις δύο γυναίκες να επιβιώνουν χωρίς να μοιάζουν με αλήτισσες. Η Λορεντάνα έχασε επτά κιλά σε 40 ημέρες, απέκτησε μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια. Πλένονται και τρώνε σε μπαρ και σε εμπορικά κέντρα και υπάρχει πάντα το σπίτι κάποιου φίλου για να κάνουν ένα ντους. Η μητέρα, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια σε οίκο ευγηρίας του Μιλάνου, έχασε τη δουλειά της στις 17 Ιανουαρίου καθώς δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό της. Όσο για το σπίτι, το οποίο ανήκε στο ιταλικό Ινστιτούτο Ασφάλισης κατά Εργατικών Ατυχημάτων (ΙΝΑΙL), πουλήθηκε έναντι 148.000ευρώ. Το νοίκι σχεδόν διπλασιάστηκε και η κυρία Μινόπολι καθυστερούσε να το πληρώσει από τότε που την εγκατέλειψε ο σύζυγός της και ο γιος της μετακόμισε στη Σαβόνα. Ακολούθησε η έξωση. «Δεν μας έδωσαν χρόνο ούτε για να ψάξουμε για ένα νέο σπίτι», λέει η Λορεντάνα. «Τι θα κάνουμε τώρα; ρώτησα, αλλά δεν πήρα απάντηση».
Οι κοιτώνες των αστέγων ήταν και εκείνοι γεμάτοι
ΟΙ ΔΥΟ γυναίκες υπέβαλαν αίτηση στον δήμο για μια εργατική κατοικία. Τους είπαν να μην αυταπατώνται, επειδή για να συμμετέχει η Λορεντάνα στη διανομή του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα έπρεπε να έχει κάποια αναπηρία, ανήλικο παιδί, κάποιον ηλικιωμένο να φροντίζει, ξένο διαβατήριο ή πρόβλημα κακοποίησης, επειδή ήδη περιμένουν 20.000 οικογένειες... Τους είπαν να δοκιμάσουν τους κοιτώνες των αστέγων, αλλά ήταν και αυτοί γεμάτοι. Μετά η Λορεντάνα έγραψε στον δήμαρχο του Μιλάνου και ένας βοηθός του την κάλεσε να επαναλάβει τη διαδικασία στις υπηρεσίες πρόνοιας...


Περισσότερα: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4515072

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θέλουν να φτιάξουν μια "Ηθική Τράπεζα" - «Κίνημα» για να εφαρμοστεί το πρότυπο της ιταλικής Ηθικής Τράπεζας και στην Ελλάδα

«Μία μοναδική τράπεζα όπου τα λεφτά δεν είναι αυτό στο οποίο βασιζόμαστε», είναι το μότο της Βanca Ρopolare Εtica, της πρώτης Ηθικής Τράπεζας που λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία στην Ιταλία.

Δίνει δάνεια σε μετανάστες και άνεργους και το κυριότερο κριτήριο για να χρηματοδοτήσει μια επιχείρηση είναι η κοινωνική της προσφορά.
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...