Ειδήσεις

16 Μαρ 2008

Προτάσεις...

Μήνυμα αναγνώστη

Τώρα που το ΠΑΣΟΚ δοκιμάζει καινούργιες (παλιές) συνταγές, μήπως θα έπρεπε να μετονομαστεί σε «ΠΑΡΙΖΑ» δηλαδή «Πανελλήνιο Ριζοσπαστικό Ζωηρό ΄Ατι»;
Έτσι θα του τη «σπάσουν» του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα και θα περάσουν και το μήνυμα ότι ενδιαφέρονται για την διατροφή μας.
Από την άλλη, η Ν.Δ. έτσι όπως σαρώνει εργαζόμενους και συνταξιούχους θα μπορούσε να γίνει «ΑΜΠΑΡΙΖΑ», το ΚΚΕ «ΚΟΡΙΖΑ» και ο ΛΑΟΣ «ΓΚΑΡΙΖΑ».

Και άλλες εξυπνάδες στο: http://sbvsbv.blogspot.com/2008/03/mh.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η γενιά των "Stage" και των 500 ευρώ

Μήνυμα αναγνώστη


Κάθομαι κάθε μέρα και παρακολουθώ τούς συνδικαλιστές, πολιτικούς, δημοσιογράφους και τυχάρπαστους σχολιαστές, να δίνουν μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα και καλώς κάνουν.
Δεν έχουν αναλογιστεί όμως, ότι υπάρχει και μία μερίδα νέων ανθρώπων που τα βλέπει όλα αυτά και παθαίνει αμόκ.
Παθαίνει αμόκ γιατί κύριοι συνδικαλιστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και λοιποί σχολιαστές, που έχετε εξασφαλισμένο το μηνιαίο μισθό, αυτοί οι νέοι δεν πρόκειται να πάρουν σύνταξη.
Και αυτό. γιατί πουλάνε εκδούλευση στο κράτος με απολαβές 500 ευρώ το μήνα, χωρίς ένσημα, με «Συμβάσεις Εκπαιδευτικού Χαρακτήρα», καλύπτοντας θέσεις μόνιμων υπαλλήλων, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποδίδοντας περισσότερο από τους μονίμους και στο τέλος θα γυρίσουν πίσω στην ανεργία.
Παθαίνουν αμόκ γιατί βλέπουν να μιλάνε για το μέλλον και τους νέους, για την κοινωνική συνοχή, για ασφαλιστικά δικαιώματα, για ευκαιρίες στην απασχόληση, για μισθούς και συντάξεις, συνδικαλιστές βολεμένοι με παχυλούς μισθούς και προνόμια που δεν τα έχει κανένας. Πολιτικούς που συμμετέχουν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού και ήταν υπεύθυνοι για πάνω από 20 έτη για αυτή την χώρα. Δημοσιογράφους πού βγάζουν μερικές χιλιάδες ευρώ και κυκλοφορούν με «Porche» και είναι οι κριτές των πάντων.
Έλεος κύριοι Έλεος.
Και κυρίως έλεος κύριοι της κυβέρνησης, της εξουσίας, δώστε ένα τέλος σε αυτή τη «δουλεία». Παράκληση προς κυβερνώντες: Αποκαταστήστε όλα αυτά τα παιδιά πού βρίσκονται στα «Stage» 30 και 40 μήνες. Είναι χιλιάδες και περιμένουν από εσάς τη λύση. Δώστε τους τη δυνατότητα να εργαστούν κανονικά όπως όλοι οι εργαζόμενοι.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Να πληρώνουμε ή όχι διόδια στην Πατρών - Κορίνθου;

Μήνυμα αναγνώστη

Θέλω να γνωστοποιήσω σε όλους τους αναγνώστες ότι τα διόδια της Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου είναι παράνομα από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της πολύ κακής ποιότητας του δρόμου ο οποίος δεν πληροί καμιά από τις προϋποθέσεις του ορισμού της έννοιας του δρόμου για τη διέλευση από τον οποίο, παρέχεται στα κράτη η δυνατότητα να επιβάλουν την πληρωμή διοδίων.
Κανένας Ευρωπαίος που επισκέπτεται την Ελλάδα δεν πληρώνει διόδια σε αυτόν τον δρόμο.
Οι Έλληνες το κάνουν λόγω άγνοιας.
Όποιος αρνηθεί να πληρώσει, οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να τον αφήσουν να περάσει, χωρίς να έχει επιπτώσεις.

Εμείς σας παραπέμπουμε και σε προηγούμενη σχετική ανάρτησή μας (http://studioa-blog.blogspot.com/2008/03/blog-post_5690.html).

Στο θέμα θα επανέλθουμε αφού κάνουμε ρεπορτάζ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μία, δύο... πολλές Μακεδονίες

Μήνυμα αναγνώστη

Σας γράφω γιατί «σερφάροντας» στο ίντερνετ είδα κάτι που με εξόργισε.
Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «Google Earth» διαπίστωσα ότι τα Σκόπια αναγράφονται Macedonia (F.Y.R.O.M.) και η Βόρεια Ελλάδα έχει χωριστεί σε Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
Το σχέδιο Νίμιτς έχει γίνει αποδεκτό;
Η Θράκη πού πήγε;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στοιχεία για βουλευτές της Ν.Δ. που δεν πήγαν στρατιώτες υπόσχεται ο ΛΑ.Ο.Σ.

Όποιος «πόνταρε» στο « κουτσό άλογο» της αρπαγής έδρας του ΛΑΟΣ παίρνει σε λίγες μέρες την απάντησή του.
Η ετοιμόρροπη κυβέρνηση της ΝΔ μετέρχεται κάθε είδους μέσο για να αρπάξει μια έδρα που της αρνήθηκαν οι Ελληνες πολίτες.
Με μεθόδους που θυμίζουν σκοτεινές περιόδους για τη Δημοκρατία μας χρησιμοποιεί δημόσιες υπηρεσίες με στόχο να πλήξει πολιτικούς της αντιπάλους, κάτι που ο βουλευτής Κ. Αϊβαλιώτης κατήγγειλε σήμερα και μέσα στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής .
Ο Κ. Αϊβαλιώτης πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι κηρύχθηκε « ανυπότακτος».

Την απόφαση αυτή (που περιέργως ουδέποτε του κοινοποιήθηκε!) εξυπακούεται ότι την προσβάλλει αμέσως ως παράνομη.
Εντός 12ώρου παρουσιάσθηκε αυτοπροσώπως μαζί με τον Υποστράτηγο ε.α. και Αναπλ. Πρόεδρου του ΛΑΟΣ κ. Σκανδαλάκη στην Στρατολογία και επανέφερε γραπτώς το αίτημά του να υπηρετήσει, όπως είχε κάνει και ο κ. Βουλγαράκης το 1991.
Ο Κ. Αϊβαλιώτης παρακάλεσε τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη να ασκεί άλλος συνάδελφός του τα καθήκοντα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΛΑΟΣ μέχρι να ολοκληρώσει την στρατιωτική θητεία του.
Για 1η φορά εδώ και 17 χρόνια ένας εν ενεργεία βουλευτής ζητεί να υπηρετήσει την θητεία του και δεν κάνει χρήση των ευεργετημάτων που δίνει ο νόμος στους βουλευτές.
Η απορριπτική εισήγηση στην ένστασης της Α. Αθήνη στο Εκλογοδικείο φαίνεται ότι πίκρανε πολύ κάποιους που είχαν «ποντάρει» στο να υποκλέψουν μια βουλευτική έδρα του ΛΑΟΣ.
Φαίνεται όμως ότι κάποιοι θεσμοί, όπως η δικαιοσύνη, επιμένουν να μένουν όρθιοι όταν κάποιες υπηρεσίες σκύβουν το κεφάλι και παίζουν τα παιχνίδια αποστασίας της ΝΔ.
Όσοι, όμως, «πόνταραν» στο «κουτσό άλογο» της αποστασίας παίρνουν την απάντησή τους σε λίγες μέρες, ενώ θα υπάρξουν και νεώτερα για στελέχη της ΝΔ που δεν πήγαν στον στρατό αλλά περιέργως οι φάκελοί τους ποτέ δεν απασχόλησαν την αρμόδια υπηρεσία.
13.3.2008

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ορατός ο κίνδυνος και άλλων εκρήξεων στα Τίρανα

Ο κίνδυνος νέων εκρήξεων δεν έχει εκλείψει στη γειτονική Αλβανία (δύο έχουν γίνει μέχρι στιγμής) καθώς είναι πολύ δύσκολο να εξουδετερωθούν από τους πυροτεχνουργούς οι οβίδες που εκτοξεύθηκαν μετά τις εκρήξεις από την αποθήκη πυρομαχικών, 10 χιλιόμετρα έξω από τα Τίρανα και είναι διάσπαρτες στην περιοχή.
Η περιοχή όμως έχει εκκενωθεί και ελέγχεται από το στρατό έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα.
Θλιβερός απολογισμός, τουλάχιστον 9 νεκροί, 300 τραυματίες εκ των οποίων 12 σε σοβαρή κατάσταση και δεκάδες οι αγνοούμενοι.
Τα νοσοκομεία της Αλβανικής πρωτεύουσας έχουν γεμίσει ασφυκτικά από τραυματίες, ενώ οι Αρχές κάνουν έκκληση για φιάλες αίματος και φάρμακα.
Η Ελλάδα μαζί με 8 χώρες απέστειλαν από την πρώτη στιγμή βοήθεια, ενώ δέκα σοβαρά τραυματισμένα άτομα νοσηλεύονται αυτήν τη στιγμή στη χώρα μας και τέσσερα στην Ιταλία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Κρεμάστηκαν" από τα φουγάρα οι απεργοί της ΔΕΗ στο Κερατσίνι

Στο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο του Κερατσινίου, σε καμινάδα ύψους 160 μέτρων έχουν σκαρφαλώσει από τις 4:00 το απόγευμα δεκάδες εναερίτες και έχουν αναρτήσει πανό με σύνθημα «Όχι στη διάλυση του ασφαλιστικού», ως εκδήλωση διαμαρτυρίας εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου, η οποία αναμένεται από το απόγευμα και θα κρίνει αν η απεργία τους είναι παράνομη και καταχρηστική.
Θυμίζουμε ότι από τις 12 το πρωί του Σαββάτου μέχρι αυτή την ώρα η δίκη με την οποία η Διοίκηση της ΔΕΗ ζητά να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ υποστηρίζουν ότι ανεξαρτήτως από τη δικαστική απόφαση, αυτοί θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την Τετάρτη.
Όσο για τις αυριανές διακοπές ηλεκτρικού, ρεύματος δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.
Αν αύριο τελειώσει ο λιγνίτης οι διακοπές ρεύματος μπορεί να είναι και τετράωρες, λέει η Διοίκηση της ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές από τη μεριά τους, υποστηρίζουν ότι υπάρχει επάρκεια και πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διμοιρίες ΜΑΤ στη χωματερή των Λιοσίων

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ας ηρεμήσουμε...

Για κίνδυνο χολέρας λόγω των σκουπιδιών που έχουν γεμίσει την Αθήνα μιλάει ο νομίατρος Γιάννης Τσαντίρης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απολογείται αύριο ο εργατολόγος

Οι συνήγοροί του δεν επιθυμούν οι κινητοποιήσεις τους να σταθούν αφορμή να υποψιαστούν κάποιοι ότι ο πελάτης τους έχει λόγους να καθυστερεί την κατάθεσή του.
Έτσι, αν και λέγεται ότι η ψυχολογική του κατάσταση δεν είναι καλή και ότι δε θα μπορέσει να μείνει περισσότερο από δυο, τρεις ώρες στο γραφείο του ανακριτή, άλλωστε εξακολουθεί να βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή, ο εργατολόγος θα περάσει αύριο το την πόρτα των δικαστηρίων στην Ευελπίδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστηρίξει ότι η 35χρονη ήταν μια από τις πολλές συμβασιούχους πελάτισσές του, ότι το DVD είχε «γυριστεί» πριν τη γνωρίσει και ήταν μόνο στην κατοχή της, ότι ποτέ δε ζήτησε χρήματα για αυτό, ούτε το έδωσαν πουθενά και ότι ποτέ δε γνώρισε το Ζαχόπουλο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Αν είχαν όπλα θα με πυροβολούσαν" λέει ο Μπαλάσκας

Στο ΚΑΤ νοσηλεύεται ο Σταύρος Μπαλάσκας μετά το χθεσινό ξυλοδαρμό του από συναδέλφους του.
«Αν είχαν όπλα θα με πυροβολούσαν», δήλωσε στους δημοσιογράφους και ζήτησε επέμβαση για να βρεθεί το υλικό που μπορεί να έχουν καταγράψει κάποιες κάμερες που ίσως υπάρχουν στο χώρο που έγινε το επεισόδιο.
Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής κ. Γιάννης Μακρής, αποδίδει την ευθύνη για τα επεισόδια σε μικρή ομάδα αστυνομικών ενώ κατήγγειλε ότι ο κ. Μπαλάσκας πήγε στα γραφεία της Ένωσης και διέκοψε "με το έτσι θέλω", τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συνδικαλιστικού οργάνου.
Οι κ.κ. Μακρής και Μπαλάσκας έχουν μηνύσει ο ένας τον άλλον ενώ η Αστυνομία έχει διατάξει ΕΔΕ.

Αυτό ήταν ένα ακόμη επεισόδιο, στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους συνδικαλιστές, από τότε που η Π.Ο.ΑΣ.Υ. διέγραψε την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, μέλη της οποίας ζητούν με την σειρά τους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, να τους απαντήσει που διέθεσε τις 500.000 ευρώ, που προερχόταν από εισφορές των μελών.
Θυμίζουμε ότι ο Σταύρος Μπαλάσκας είναι πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και είχε απομακρυνθεί από την Ένωση, λόγω ακραίων θέσεων που είχε διατυπώσει.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απίστευτο: Η ΔΕΗ απειλεί να αφήσει χωρίς ρεύμα τους πυρόπληκτους

Μένουν σε κοντέινερ γιατί τα σπίτια τους καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ηλεία τον περασμένο Αύγουστο.

Τώρα, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων από τα χωριά που καταστράφηκαν, η ΔΕΗ απειλεί να τους "κόψει" το ηλεκτρικό ρεύμα αν δεν εκδώσουν οικοδομική άδεια για τα κοντέινερ στα οποία κατοικούν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για τις συνθήκες εργαζομένων στη ΔΕΗ

Μήνυμα αναγνώστη


Είμαι υπάλληλος εδώ και 25 χρόνια σε Σταθμό Παραγωγής της ΔΕΗ.
Οι συνθήκες δουλειάς δεν περιγράφονται.
Το καλοκαίρι, όταν έξω έχει 40ο Κελσίου, εμείς στο λέβητα έχουμε 70ο.
Στα μηχανοστάσια τα ντεσιμπέλ είναι 120.
Η τέφρα που αναπνέουμε είναι καρκινογόνος.
Εάν κάνετε μια βόλτα στα νεκροταφεία της περιοχής θα δείτε ποιος είναι ο μέσος όρος ζωής.
Και εσείς κάνετε θέμα μια κοπελίτσα που μίλαγε δυο ώρες στο τηλέφωνο και έλιωσε το κερί και πήρε φωτιά το σπίτι και μετά φταίει η ΔΕΗ και για αυτό.
Θαύμαζα την εκπομπή αλλά με έχετε κάνει να αλλάξω γνώμη όχι γιατί θίγετε τα συμφέροντά μου αλλά γιατί δε λέτε την αλήθεια στον κόσμο.

Ένας υπάλληλος και όχι συνδικαλιστής της ΔΕΗ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεν του έκαναν ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής γιατί είναι ομοφυλόφιλος

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την υπ' αριθμ. 3/2008 απόφασή της επέβαλε πρόστιμο 60.000 ευρώ σε ασφαλιστική εταιρεία, επειδή παράνομα επεξεργάστηκε ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που περιλαμβάνονται στο απολυτήριο στρατού πολίτη και αφορούσαν αποκλειστικά το σεξουαλικό του προσανατολισμό, προκειμένου να αξιολογήσει την αίτηση του πολίτη για σύναψη σύμβασης ασφάλειας ζωής.
Ειδικότερα, πολίτης που είχε ασφαλιστήριο συμβόλαιο πυρός και κλοπής αποφάσισε να συνάψει και ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής. Για το λόγο αυτό υπέβαλε αίτηση και έδωσε προκαταβολή, ενώ παράλληλα του ζητήθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία να προσκομίσει αντίγραφο του απολυτηρίου στρατού, κάτι που έπραξε.
Παρά την παρέλευση δύο μηνών δεν είχε καταρτιστεί το ασφαλιστήριο ζωής και ο πολίτης επισκέφθηκε τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας, όπου υπάλληλός της, του είπε προφορικά ότι «δεν τον ασφαλίζουν γιατί είναι ομοφυλόφιλος». Ο πολίτης ζήτησε εγγράφως η ασφαλιστική εταιρεία να του απαντήσει εγγράφως και πάλι επί της αίτησής του για σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής.
Η εταιρεία απάντησε ότι δεν μπορεί να προβεί στη σύναψη ασφάλειας ζωής και η απόφασή της στηρίζεται σε ιατρικά και στατιστικά δεδομένα, καθώς και στην πάγια τακτική που ακολουθεί σε ανάλογες περιπτώσεις.
Τελικά, η Αρχή επέβαλε το πρόστιμο στην ασφαλιστική εταιρεία για παράνομη επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από το απολυτήριο στρατού του πολίτη και για προσβολή της προσωπικότητάς του.


Πηγές: Εφημερίδα "Καθημερινή" και "Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα"

και

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Περί γάμου και υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Μήνυμα αναγνώστη

Ακούγονται διάφορα περί της αποδοχής του γάμου των ομοφυλοφίλων και ακόμα χειρότερα για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Ένα παιδί για να αναπτυχθεί φυσιολογικά χρειάζεται να έχει στο σπίτι δύο ισορροπημένα πρότυπα, το αντρικό και το γυναικείο, αφ ενός για να ενσωματωθεί φυσιολογικά στην κοινωνία αφ ετέρου για να ταυτιστεί στα ευαίσθητα χρόνια του με το φύλο στο οποίο ανήκει. Είναι επίσης γνωστό ότι η απουσία ή η υποτονική παρουσία ενός εκ των δύο φύλων στην οικογένεια ή το κακό πρότυπο ενός εκ των γονέων και η απόρριψή του μπορεί τελικά να οδηγήσει το παιδί σε τραυματικές και παθογενείς καταστάσεις όπως η ομοφυλοφιλία, η σύγχυση του ρόλου του, ο μισογυνισμός κλπ.
Αν λοιπόν ένα παιδί κινδυνεύει να υποστεί ανεξίτηλα τραύματα στην ψυχολογία του από την συμβίωσή του σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον, φανταστείτε τι πιθανότητες έχει ένα παιδί να βγει φυσιολογικό σε ένα περιβάλλον δύο γυναικωτών πατεράδων ή δύο ανδροπρεπών επιθετικών μητέρων όπου όχι μόνο το αντίθετο φύλο θα απουσιάζει εντελώς αλλά και το υπάρχον θα είναι μια καρικατούρα του αντιθέτου φύλου.
Λένε για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Τα δικαιώματα των παιδιών για δύο φυσιολογικούς γονείς δεν υπάρχουν; Για να ικανοποιηθεί ο εγωκεντρικός συναισθηματισμός κάποιων με αρρωστημένη ή έστω αποκλίνουσα σεξουαλικότητα και να καλυφθούν τα συναισθηματικά τους κενά πρέπει δηλαδή αντί να αγοράσουν σκυλί να υιοθετήσουν παιδί; Την στιγμή μάλιστα που χιλιάδες φυσιολογικά και ισορροπημένα ζευγάρια αναμένουν για υιοθεσία; Εδώ, το πρόβλημα δεν είναι απλά η ομοφυλοφιλία αλλά ο εγωκεντρισμός και η φιλαυτία αυτού που θέλει ντε και καλά να εντάξει ένα παιδί στον εξωραϊσμένο - και στην πραγματικότητα αρρωστημένο - του μικρόκοσμο.


Νίκος Καρέλλος
Ιωνίας 300
Αθήνα 11144

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Τα μπλόγκ πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη για αυτά που γράφουν"

Δεν το λέμε εμείς αλλά ο Τζος Μάρσαλ, ο πρώτος μπλόγκερ στην ιστορία που κέρδισε βραβείο Πολκ!

Γιατί; Διότι μέσα από το μπλογκ του http://www.talkingpointsmemo.com/, αποκάλυψε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέλυε συστηματικά τους φιλελεύθερους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. Ένα ρεπορτάζ που οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Γκονζάλες.

Διαβάστε τη συνέντευξη που δίνει στη σημερινή "Ελευθεροτυπία" και στο Χρήστο Ξανθάκη: http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=5807056,20177232,27948752

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα άρθρο σαν παραμύθι...



Υπάρχει μια περιοχή στη γη στην οποία οι άνθρωποι πατούν σπάνια το πόδι τους.
Η βορειοδυτική Σιβηρία είναι από τα πιο αφιλόξενα μέρη του κόσμου.
Εκεί ζουν οι Νένετς εξαντλώντας τις ανθρώπινες αντοχές και δοκιμάζοντας το ένστικτο για επιβίωση.
Η φυλή τους αριθμεί περίπου 30.000 μέλη, ζουν σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους -40ο Κελσίου, φτιάχνουν τα σπίτια τους και τα ρούχα τους από προβιές ζώων.
Ο τόπος τους απέχει από τη Μόσχα περισσότερο από 2,5 χιλιάδες χιλιόμετρα.
Όταν όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωνε πριν από τις εκλογές ότι "Όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες", μάλλον το εννούσε.
Εκλογικοί αντιπρόσωποι έφτασαν από τη Μόσχα και οι Νένετς ψήφισαν σε σκηνές παρόμοιες με τα σπίτια τους που στήθηκαν ειδικά για την περίσταση.

Του Αλέξανδρου Κόντη, από το περιοδικό "ΕΤ Weekly", του "Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χρεώσεις υπέρβαρων αποσκευών από τις αεροπορικές εταιρείες

Μήνυμα αναγνώστη

Στις αρχές του 2006 είχα ταξιδέψει αεροπορικώς στην Κίνα και επιστρέφοντας πλήρωσα για υπέρβαρο 50 κιλών το ποσό των 1.500 ευρώ.
Αν το γνώριζα από την αρχή θα επέλεγα άλλον τρόπο αποστολή των συγκεκριμένων επιπλέον κιλών.
Διαμαρτυρήθηκα στο "Συνήγορο του Καταναλωτή" ο οποίος τελικώς, απευθύνει σύσταση στη συγκεκριμένη εταιρεία να ενημερώνει εγκαίρως και κατανοητά τους πελάτες της για το κόστος του υπέρβαρου που θα πληρώσουν αν επιθυμούν να μεταφέρουν μεγαλύτερο βάρος από το επιτρεπόμενο.
Εμείς πάντως, επικοινωνήσαμε με δύο μεταφορικές εταιρείες ζητώντας να μεταφέρουμε ένα φορτίο των 50 κιλών, αεροπορικώς με cargo από το Πεκίνο στην Αθήνα.
Όπως μας απάντησαν η μεταφορά θα κόστιζε μόνο 200 ευρώ, με χρόνο μεταφοράς 2-3 ημέρες.
Αν θέλαμε να μεταφέρουμε ένα τέτοιο φορτίο ακτοπλοϊκά, η μεταφορά θα κόστιζε 100 ευρώ αλλά ο χρόνος της μεταφοράς θα ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αν η βίλα είναι "κιτς" (υποκειμενικό) οι όποιες παρατυπίες "βαραίνουν" περισσότερο τον ιδιοκτήτη της;



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα βήμα παραπέρα...

Από τη στήλή "Όφις" του "Πρώτου Θέματος"


Η μοναδική αναφορά της εφημερίδας στην πώληση του 70% των μετοχών της στην "Πήγασος Εκδοτική Α.Ε.", με εξαίρεση τα Δελτία Τύπου των δυο πλευρών τα οποία έχουμε δημοσιεύσει και εμείς.

"Επειδή ό,τι είχαμε να αποδείξουμε το αποδείξαμε και επειδή τρία χρόνια τώρα το "Πρώτο Θέμα"παρέμεινε στην πρώτη θέση χάρη στους αναγνώστες του και στους δημοσιογράφους του, τώρα είπαμε να πάμε κι ένα βήμα παραπέρα.
Αλλάζει το παιχνίδι, όχι όμως για εμάς. Εμείς... το χαβά μας! Αν ήμαστε τόσο καιρό ανεξάρτητοι, απρόβλεπτοι και (ενίοτε) "ωραίοι", τώρα να δείτε τι πάρτι έχει να γίνει! Καθότι εμείς το βιολί μας! Άλλοι... κι από καραμπόλα, θα αρχίσουν να χορεύουν το χορό του Ζαλόγγου.
Οι εταιρείες πάνε κι έρχονται, οι εφημερίδες, όχι".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...