Ειδήσεις

4 Οκτ 2008

Ένας Αμερικανός λέει… και ένας Έλληνας απαντά…

Ένας Αμερικανός λέει:
We have George Bush, Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash.

Και ένας Έλληνας απαντά:
We have Karamanlis, no Wonder, no Hope and no Cash.

Wonder = θαύμα
Hope = ελπίδα
Cash = μετρητά


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγαπάω τον Καραμανλή, can΄t live without Νέα Δημοκρατία...

"Αγαπώ τον Καραμανλή", και "δεν μπορώ να υπάρξω πολιτικά έξω από την νέα δημοκρατία"...

I LOVE KARAMANLIS

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανακοίνωση: Βοηθήστε στην αναστύλωση της Ιεράς Καλύβης Υπαπαντής του Κυρίου στο Άγιο Όρος

Μπορείτε να καταθέσετε ότι δύνασθε σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς μας, επίσης μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο μας σε ηλεκτρονική μορφή και στη συνέχεια να καταθέσετε σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς το ποσό των 15 ευρώ, ή να το παραγγείλετε σε εκτυπωμένη μορφή με αντικαταβολή.
…….
Περισσότερα: http://agion-oros.net/site/



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ιερά Καλύβη Υπαπαντής του Κυρίου στο Άγιο Όρος: Έχουμε να σας προτείνουμε κάτι το οποίο αφορά στο μνημόσυνό σας! Το δικό σας ή της οικογένειάς σας...

Στην ιστοσελίδα της Ιεράς Καλύβης της Υπαπαντής του Κυρίου στο Άγιο Όρος διαβάζουμε:
.........

Έχουμε να σας προτείνουμε κάτι το οποίο αφορά στο μνημόσυνό σας, το δικός σας και της οικογένειάς σας, σε κάθε Θεία Λειτουργία, παράκληση κ.λ.π. που θα τελούμε στο Ναό της Καλύβης μας και θα είναι εφ΄όρου ζωής.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα, εκδηλώστε ενδιαφέρον με ένα e-mail στο...



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ιερά Καλύβη της Υπαπαντής του Κυρίου στο Άγιο Όρος - Μνημόνευση ονομάτων μέσω e-mail, αγορά εικόνων και μοσχοθυμιάματος μέσω ίντερνετ

Στην ιστοσελίδα της Ιεράς Καλύβης της Υπαπαντής του Κυρίου στο Άγιο Όρος διαβάζουμε:
..........
Μνημόνευση ονομάτων μέσω e-mail
Στείλτε μας τα ονόματα των προσώπων που θέλετε να μνημονεύσουμε στην Θεία λειτουργία της Ιεράς Καλύβης της Υπαπαντής του Κυρίου.
Δίδεται e-mail αλλά και τηλεφωνικοί αριθμοί επικοινωνίας.
.............
Μοσχοθυμίαμα σε 27 αρώματα!
Μπορείτε να παραγγείλετε το εκλεκτό μας μοσχοθυμίαμα που φτιάχνετε στην Ιερά Καλύβη της Υπαπαντής του Κυρίου βοηθώντας και με αυτόν τον τρόπο στην αναστύλωση της καλύβης. Το μοσχοθυμίαμα θα σας αποσταλεί ταχυδρομικώς με αντικαταβολή συν τα έξοδα αποστολής.
Στην Καλύβη μας παρασκευάζεται μοσχοθυμίαμα εξαιρετικής ποιότητας.
Διατίθεται σε μικρά κουτάκια και ειδικές τιμές "χονδρική" για Εκκλησίες και Μοναστήρια σε συσκευασία κιλού.
..................Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας και πατήστε «Παραγγελία» ώστε να σας αποσταλεί το εκλεκτό μας μοσχοθυμίαμα.
Ακολουθεί φόρμα παραγγελιών.
................

Η αποστολή γίνεται με ACS κούριερ
Καλώς ήρθατε στην έκθεση με τα Αγιορείτικα εργόχειρά μας, διαλέξτε την κατηγόρια που επιθυμείτε για να συνεχίσετε, εφόσον θελήσετε να αγοράσετε κάποιο εργόχειρο, επιλέξτε το διαλέξτε την ποσότητα που επιθυμείτε και πατήστε το πλήκτρο «ΠΡΟΣΘΗΚΗ» τέλος δώστε μας τα στοιχεία σας για να αποστείλουμε με αντικαταβολή τα εργόχειρα που επιλέξατε.
..................
...............
Εάν έχετε παραγγείλει ήδη μια φορά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό που έχετε, χωρίς να χρειάζεται να ξαναδώσετε τα στοιχεία σας.
Η αποστολή των εργόχειρων γίνετε με ACS courier, τα έξοδα αποστολής έως 2 κιλά ειναι 9 ευρώ ενώ για κάθε επιπλέον κιλό η χρέωση είναι 1,20 ευρώ.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανακάλεσε τελικά το υπουργείο Οικονομικών, τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες παραδόθηκε η λίμνη Βιστωνίδα στη μονή Βατοπεδίου

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, ανακαλούνται:
………..
Απόφαση του υπουργείου Οικονομικών στις 5/2/1999, με την οποία το ελληνικό Δημόσιο αποδέχτηκε τα δικαιώματα κυριότητας της νησίδας «Αντα Μπουρού» της λίμνης Βιστονίδας του Νομού Ξάνθης εκτός αιγιαλού, από τη μονή Βατοπεδίου.
…………
Συνεχίζεται…

Απόφαση του υπουργείου Οικονομικών στις 5/8/ 2002, με την οποία το ελληνικό Δημόσιο αποδέχτηκε τα δικαιώματα κυριότητας από τη μονή Βατοπεδίου, έκτασης 25.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστονίδα, καθώς και τις δύο νησίδες του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Παντάνασσας.


Απόφαση του υπουργείου Οικονομικών στις 4/6/2003, με την οποία το ελληνικό Δημόσιο αποδέχτηκε τα δικαιώματα ιδιοκτησίας από τη μονή Βατοπεδίου επί της λίμνης Βιστονίδας «όσης έκτασης και αν είναι και των οχθών αυτής...».


Τα από 11/12/2002 και 25/6/2003 πρωτόκολλα παράδοσης και παραλαβής, τα οποία εκδόθηκαν προς εκτέλεση των παραπάνω Υπουργικών Αποφάσεων και με τα οποία οριστικοποιήθηκε από το Δημόσιο η αποδοχή των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας από τη Μονή Βατοπεδίου των εκτάσεων που αναφέρονται στις παραπάνω γνωμοδοτήσεις και Υπουργικές Αποφάσεις.



Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνεται ότι «η ανάκληση των Υπουργικών Αποφάσεων στερεί από το νομικό τους θεμέλιο τις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου, που έγιναν από το 2004, καθώς και τις μεταβιβάσεις της μονής σε τρίτους και τις καθιστά άκυρες», ενώ προσθέτει ότι «με τη διαδικασία αυτή, το Δημόσιο επανακτά την κυριότητα των μεταβιβασθέντων στη Μονή Βατοπεδίου ακινήτων του».



Στην αμέσως, όμως, επόμενη παράγραφο, αναφέρει ότι για τη διεκδίκηση των εκτάσεων αυτών, αλλά και αυτών που ανταλλάχτηκαν μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και τρίτων, το Δημόσιο, όπου χρειαστεί, θα προσφύγει στα δικαστήρια. Οσο για τις Υπουργικές Αποφάσεις που εκδόθηκαν από υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ, αυτές κατά την ανακοίνωση «είχαν παρακολουθηματικό χαρακτήρα, και δε δημιούργησαν δικαιώματα κυριότητας υπέρ της Μονής»!

……….
Από την εφημερίδα «Ριζοσπάστης»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δολλάριο - Τα νέα χαρονομίσματα



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ (04/10/08)

ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες,

................
Βρισκόμαστε και πάλι, μαζί!
Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, για ολόκληρο τον κόσμο.
Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από τις πιο έντονες παγκόσμιες οικονομικές αναταράξεις.
Σε μια στιγμή γεμάτη εξωτερικές, αλλά και εσωτερικές αντιξοότητες.
Είμαστε εδώ! Αποφασισμένοι να αντισταθούμε στις δυσκολίες, για να πάμε τη χώρα μπροστά.
Είμαστε εδώ! Αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ασφάλεια και σιγουριά, απέναντι στις επιπτώσεις της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.
Είμαστε εδώ! Αποφασισμένοι να κρατήσουμε την ανάπτυξη της χώρας μας στις πρώτες θέσεις της Ευρωζώνης, να περιορίσουμε την ανεργία, να δώσουμε τη μάχη με την ακρίβεια.
………………..
Συνεχίζεται…

Είμαστε εδώ! Μέλη της ίδιας, μεγάλης πολιτικής οικογένειας.
- Συνεχιστές των αγώνων της Δημοκρατίας, της Ισονομίας, της Ισότητας Ευκαιριών.
- Συνεχιστές των αγώνων, για μια κοινωνική ευαισθησία, με πολίτες που δημιουργούν.
- Συνεχιστές των αγώνων, για μια ισχυρή και περήφανη Πατρίδα, στην καρδιά της Ευρώπης.
Φίλες και φίλοι,
Σήμερα συμπληρώνονται 34 χρόνια από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία. Τιμούμε τον ιδρυτή της Παράταξής μας. Τιμούμε όλους τους έως τώρα επικεφαλής της:
- Το Γεώργιο Ράλλη,
- τον Ευάγγελο Αβέρωφ,
- τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη,
- το Μιλτιάδη Έβερτ.
Τιμούμε όλες και όλους όσοι αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία, για την Ελλάδα, για την πρόοδο της Κοινωνίας μας. Τιμούμε τα εκατομμύρια των πολιτών που πίστεψαν, πάλεψαν, μόχθησαν, για το καλό της Παράταξης και το συμφέρον της Πατρίδας μας.
- Είμαστε η Παράταξη που πρωταγωνίστησε στη Μεταπολίτευση και έδωσε στην Ελλάδα το πιο δημοκρατικό, το πιο προοδευτικό Σύνταγμα.
- Η Παράταξη που έκανε πράξη, σε δύσκολους καιρούς, το μεγάλο εθνικό όραμα, την ισότιμη ένταξη της Χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
- Είμαστε η Παράταξη που υπηρετεί έμπρακτα την εθνική ενότητα και τη συστράτευση των Απανταχού Ελλήνων.
- Η Παράταξη, που ταυτίζει την Πατρίδα με τους ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους πολίτες της, την κοινωνική δικαιοσύνη με την οικονομική πρόοδο.
- Η Παράταξη που αγωνίστηκε (και αγωνίζεται) για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον!
- Η Παράταξη που προωθεί, με συνέπεια και υπευθυνότητα, το εθνικό, το συλλογικό, το κοινωνικό συμφέρον.
ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες,
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη σας. Σας ευχαριστώ γιατί ήσασταν και είστε πρωταγωνιστές στους κοινούς μας αγώνες. Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη, την αποτελεσματική συμμετοχή σας, στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Αποδείξατε στην πράξη, ότι είστε η γενιά της προσφοράς, η γενιά της μεταρρύθμισης, η γενιά των αλλαγών.
Αποδείξατε ότι τα νιάτα δεν συμβιβάζονται με ιδιοτελή συμφέροντα. Δεν υποτάσσονται σε σκοπιμότητες άλλων. Δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους σε κανέναν.
Εργαζόμαστε, μαζί, για να μπει με αξιώσεις το Δημόσιο Πανεπιστήμιο στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο. Να έχουν τα νιάτα της Πατρίδας μας τη Δημόσια Εκπαίδευση που δικαιούνται. Να έχουν οι νέες και οι νέοι μας ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, την εργασία, τη δημιουργία.
Κάναμε, στα προηγούμενα χρόνια, σημαντικά βήματα:
- Ο Νόμος Πλαίσιο διασφαλίζει την αυτονομία και την ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.
- Ο νόμος για την Έρευνα και την Τεχνολογία εντάσσει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Ερευνητικά Κέντρα της Χώρας, στη νέα εποχή.
- Ο νόμος για τα μεταπτυχιακά ανοίγει στα Πανεπιστήμιά μας το δρόμο της εξωστρέφειας.
- Ο νόμος για τα κολέγια βάζει τέλος στο ανεξέλεγκτο χάος των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.
- Επενδύουμε στην ανθρωποκεντρική εκπαίδευση, που αποβλέπει στη στήριξη των παιδιών με αναπηρία, όπως και των παιδιών από κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.
- Δίνουμε έμφαση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, που επικεντρώνεται στην αειφόρο ανάπτυξη και την ποιότητα της ζωής.
- Διασφαλίζουμε τη σύνδεση της Παιδείας με τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, αναπτύσσοντας κατάλληλες υποδομές και ειδικά προγράμματα.
Ξεκινούμε, στο αμέσως επόμενο διάστημα, ανοιχτό διάλογο, για ένα καλύτερο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την αυτοτέλεια του Λυκείου, να διευρύνουμε τις δυνατότητες επιλογής για κάθε νέα και νέο, να αντιμετωπίσουμε, στη ρίζα της, την παραπαιδεία.
Επενδύουμε με πίστη στις δυνατότητες και τα όνειρα της νέας γενιάς. Επενδύουμε στη μετεξέλιξη της Πατρίδας μας σε διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο. Επενδύουμε σε όλους τους νέους, σε όλες τις νέες της Ελλάδας.
Φίλες και φίλοι,
Προτεραιότητά μας ήταν και είναι η σύνδεση της Παιδείας με την αγορά εργασίας. Επιδίωξή μας ήταν και είναι ο προσανατολισμός της Εκπαίδευσης στα επαγγέλματα του μέλλοντος: Στις ανάγκες της Νέας Οικονομίας, στις «πράσινες ειδικότητες», στην Ψηφιακή Τεχνολογία. Γνωρίζουμε τι σημαίνει για την Κοινωνία το ψηφιακό χάσμα, που άφησε πίσω του το χτες. Αναγνωρίζουμε ότι η πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες είναι θεμελιώδες δικαίωμα για τον καθένα. Εργαζόμαστε με Όραμα και Σχέδιο για την Ψηφιακή Ελλάδα.
Προωθούμε δράσεις, που στόχο έχουν...
- να μπουν οι νέες τεχνολογίες σε κάθε διάσταση της καθημερινότητας των πολιτών.
- Να μη λείπουν από καμία πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας.
- Να είναι εφόδιο για όλους τους πολίτες.
Ιδίως, μάλιστα, για εσάς! Για τις νέες και τους νέους μας, που απαιτείτε -και σωστά -ευκαιρίες συμμετοχής στην τεχνολογική επανάσταση. Που θέλετε την Ελλάδα να μην υστερεί, όπως υστερούσε στο παρελθόν.
Τα έως τώρα αποτελέσματα δικαιώνουν τις επιλογές μας.
Οι νέες τεχνολογίες κατακτούν, σήμερα, πρωταγωνιστική θέση στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.
- Εξελίσσουν την παραδοσιακή διδασκαλία.
- Αναβαθμίζουν τα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια.
- Κάνουν τα παιδιά, τους νέους μας, κοινωνούς στην αλματώδη τεχνολογική ανάπτυξη.
Οι νέες τεχνολογίες βρίσκουν, σήμερα, σημαντική θέση στο Κράτος και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
- Αναβαθμίζουν τη λειτουργία του.
- Περιορίζουν τη γραφειοκρατία.
- Προάγουν τη διαφάνεια.
- Βελτιώνουν τις συναλλαγές Κράτους και Πολίτη. Βεβαίως μένουν πολλά να γίνουν στην κατεύθυνση αυτή. Η προσπάθεια είναι συνεχής, γιατί αποτελεί στρατηγική μας επιλογή.
Οι νέες τεχνολογίες κατακτούν τη θέση που απαιτούν οι καιροί στις επικοινωνίες, τη βιομηχανία, το εμπόριο. Ανοίγουν στην Ελλάδα το δρόμο του μέλλοντος. Ανοίγουν σε κάθε νέα και νέο καινούργιες δυνατότητες. Είναι πολιτικές πέρα και πάνω από κόμματα. Πέρα και πάνω από Παρατάξεις.
Φίλες και φίλοι,
Είμαστε σε μια δύσκολη εποχή. Η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει, σήμερα, την πιο μεγάλη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Η έκρηξη στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, των πρώτων υλών και των βασικών αγροτικών προϊόντων προκαλεί ήδη σοβαρές επιπτώσεις σε όλες τις οικονομίες του Κόσμου:
- Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης υπερδιπλασιάστηκε.
- Η ακρίβεια εξελίχθηκε σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα, για όλες τις χώρες της.
- Η ανεργία απειλεί σοβαρά τις κοινωνίες της.
- Οι ρυθμοί της ανάπτυξής της έπεσαν στο μισό.
- Οι κραδασμοί της χρηματοοικονομικής κρίσης έφτασαν στην καρδιά της Ευρώπης και κλονίζουν κορυφαίους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.
Παρόλα αυτά, κάποιοι επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες...
- ότι δεν υπάρχει καμία διεθνής κρίση.
- Ότι δεν σημαίνει τίποτε η αύξηση των διεθνών επιτοκίων.
- Ότι δεν μας αφορούν οι αυξήσεις, ούτε στις διεθνείς τιμές πετρελαίου, ούτε στις διεθνείς τιμές των πρώτων υλών και των βασικών τροφίμων.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι για όλα αυτά φταίει η Ελληνική Κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν έχασαν κάθε επαφή με τη διεθνή πραγματικότητα. Δεν ξέρω εάν απλώς ακολουθούν το δρόμο του μικροκομματισμού. Μιας συμπεριφοράς όμως που είναι ανεπίτρεπτη, ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλων κρίσεων. Πάντως, ένα είναι περισσότερο από βέβαιο: Οι πολίτες γνωρίζουν τη διεθνή πραγματικότητα και αναγνωρίζουν τις επιπτώσεις και την απειλή της διεθνούς κρίσης. Δεν κρύψαμε ποτέ και δεν κρύβουμε την αλήθεια. Λέμε καθαρά τα πράγματα. Χωρίς ωραιοποιήσεις, αλλά και χωρίς υπερβολές. Βλάπτει η απόκρυψη της πραγματικότητας, όπως βλάπτει και η κινδυνολογία.
Πράγματι, οι συνέπειες της διεθνούς κρίσης επηρεάζουν και τη Χώρα μας. Το βλέπουμε όλοι στην ακρίβεια, στα επιτόκια, στα έσοδα και τα έξοδα του Κράτους. Παρόλα αυτά, η ελληνική Οικονομία έχει θωρακισθεί από τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων. Γι’ αυτό επέδειξε και επιδεικνύει ισχυρές αντοχές. Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι υπερδιπλάσιοι του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Η ανεργία περιορίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πολλών χρόνων. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αποδεικνύει σταθερότητα και ανθεκτικότητα.
Όλα αυτά επισημαίνουν σοβαρές κατακτήσεις της Οικονομίας μας. Φυσικά υπάρχουν και αδυναμίες. Αλλά μπορούμε να τις καλύψουμε. Ξέρουμε ποια είναι τα προβλήματα που διογκώνονται εξαιτίας του διεθνούς περιβάλλοντος. Ξέρουμε και τις χρόνιες παθογένειες που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
- Αποφασίσαμε απέναντι σ’ όλα αυτά, να ενισχύσουμε το δίχτυ ασφάλειας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
- Αποφασίσαμε να μείνουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στην ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής που έχουμε πετύχει.
- Αποφασίσαμε να εντείνουμε, ακόμη περισσότερο, τη σύγκρουση με τις στρεβλώσεις στην αγορά, με τις μονοπωλιακές καταστάσεις, με τις αθέμιτες πρακτικές ασύδοτων μεσαζόντων.
- Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να απελευθερωθούν, το ταχύτερο δυνατό, οι δημιουργικές δυνάμεις της Κοινωνίας μας.
Επιλέγουμε πολιτικές, που εγγυώνται οφέλη για όλους τους πολίτες. Επιλέγουμε πολιτικές που ενισχύουν την ορμητική δύναμη των νέων μας σε κάθε τομέα οικονομικής και κοινωνικής δράσης.
Νέες και νέοι της Ελλάδας,
Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον ευκαιριών και ασφάλειας για όλους τους νέους και όλες τις νέες μας. Απορρίπτουμε για το λόγο αυτό τις αντιλήψεις της αδράνειας και της στασιμότητας. Απορρίπτουμε τις νοοτροπίες του συντηρητισμού και της καθήλωσης. Απορρίπτουμε τις πρακτικές και τις συνήθειες, που δεν ταιριάζουν στα οράματα της νέας γενιάς.
Εργαζόμαστε με πρόγραμμα και σχέδιο για την Ελλάδα που θέλουμε. Προωθούμε μεταρρυθμίσεις με γνώμονα την ευημερία όλων των Ελλήνων.
Εργαζόμαστε για να αισθάνεστε ασφάλεια, όταν σκέφτεστε το μέλλον σας. Γι’ αυτό, προωθούμε σταθερά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Διασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα του Συστήματος και τονώνουμε την αλληλεγγύη των γενεών.
Εργαζόμαστε για να απολαμβάνετε το δικαίωμά σας για ένα ποιοτικό περιβάλλον. Πορευόμαστε με την πεποίθηση πως, ό,τι ωφελεί το περιβάλλον, ωφελεί και την ανάπτυξη, ωφελεί και την ποιότητα της ζωής μας.
Εργαζόμαστε με στόχο να έχετε, ειδικά οι νέοι της Περιφέρειας, ισχυρά κίνητρα παραμονής στον τόπο σας. Γι’ αυτό, επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Κατασκευάζουμε σύγχρονους οδικούς άξονες για...
- να μειώσουμε τις αποστάσεις από τα αστικά κέντρα,
- να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις και τις μεταφορές,
- να πάμε την ανάπτυξη παντού.
Αναβαθμίζουμε τις υποδομές των περιφερειακών λιμανιών και των αεροδρομίων μας, ώστε να γίνουν πόλοι ανάπτυξης και απασχόλησης.
Δίνουμε, ταυτόχρονα, όλοι μαζί λύσεις σε προβλήματα, που δεν τολμούσαν να αγγίξουν οι κυβερνήσεις του χτες. Η ψήφιση των τροπολογιών για την Ολυμπιακή και τον ΟΣΕ είναι άλλη μια απόδειξη της κοινής μας βούλησης.
· Στηρίζουμε την επέκταση της τουριστικής βιομηχανίας μας σ’ ολόκληρη την Περιφέρεια.
· Στηρίζουμε τον αγροτικό κόσμο να κρατηθεί στη γη του, να παράγει και να προοδεύει. Εφαρμόζουμε προγράμματα ενίσχυσης των νέων αγροτών και καθιερώνουμε υποτροφίες για τα παιδιά αγροτών που σπουδάζουν σε συναφή αντικείμενα.
· Εργαζόμαστε με στόχο να βρίσκουν οι νέες και οι νέοι μας τη δουλειά που οραματίζονται, αλλά και να ξεκινούν ευκολότερα μια δική τους οικονομική δραστηριότητα.
Η αύξηση της απασχόλησης όμως δεν γίνεται με λόγια, όπως κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο.
- Προϋποθέτει τη δημιουργία ισχυρής Οικονομίας ευκαιριών.
- Απαιτεί νέα αναπτυξιακά εργαλεία, απλοποιημένες διαδικασίες, σύγχρονες υποδομές.
- Χρειάζεται έμπρακτη ενθάρρυνση σε νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέα επαγγέλματα.
Αυτή είναι η στρατηγική μας. Και τη στρατηγική αυτή, τη συνεχίζουμε αταλάντευτα.
Εφαρμόζουμε παράλληλα ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης με επίκεντρο...
- τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού,
- τις γυναίκες,
- τις νέες και τους νέους.
Επιχορηγούνται οι προσλήψεις άνεργων νέων. Υποστηρίζεται η απασχόληση Ατόμων με Αναπηρία. Ενισχύονται οι νέοι επιστήμονες, για ένα δικό τους ξεκίνημα. Απαντούμε έμπρακτα στις αγωνίες και τα αιτήματα της νέας γενιάς. Ανοίγουμε, σε δύσκολους καιρούς, καινούριους δρόμους στις νέες και τους νέους. Εργαζόμαστε για να είναι η νέα γενιά ακόμα πιο ισχυρή.
ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες,
Ξέρουμε όλοι, ότι η νέα εποχή…
- απαιτεί στοχευμένες μεταρρυθμίσεις.
- Απαιτεί ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις.
- Απαιτεί από την πολιτική να μην αιχμαλωτίζεται στο παρελθόν, αλλά να διεκδικεί με τόλμη το αύριο.
Και όμως! Κάποιοι προσπαθούν, να σας πείσουν...
- Ότι τίποτα δεν αλλάζει σ’ αυτόν τον τόπο.
- Ότι δεν υπάρχει λόγος να αγωνίζεστε για αλλαγές.
Δεν αρνήθηκα -και δεν αρνούμαι- ότι, στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, έγιναν και λάθη. Έχω καθαρή και ολοκληρωμένη εικόνα για όλα. Εκείνο που δεν έκανα και δεν πρόκειται να κάνω ποτέ, είναι απλό και ξεκάθαρο: Δεν πρόκειται να βάλω ποτέ καμία σκοπιμότητα πιο πάνω από το συμφέρον της πατρίδας μου. Δεν πρόκειται να υποτάξω ποτέ το μέλλον της κοινωνίας μας, ούτε σε κομματικές, ούτε σε προσωπικές επιδιώξεις. Δεν υποτάσσομαι σε απόπειρες που στόχο έχουν να επιβάλουν πολιτικές ασύμβατες στην εντολή των Ελλήνων. Δεν δέχομαι πιέσεις από κανέναν. Ασκώ την πολιτική που επέλεξε ο λαός. Ασκώ την πολιτική που χρειάζεται η πατρίδα μας. Ακούω τη φωνή σας και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Αυτή είναι η δύναμή μου.
Σας ευχαριστώ, γιατί πρώτοι εσείς…
- στηρίξατε τις πολιτικές μας, όταν κάποιοι προσπαθούσαν να τις ναρκοθετήσουν.
- Στηρίξατε αλλαγές για το καλό του τόπου, όταν κάποιοι επιχειρούσαν να επιβάλλουν το τέλμα.
- Στηρίξατε μεταρρυθμίσεις ουσίας, όταν κάποιοι επιδίδονταν σε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής.
Αποδείξατε εσείς ότι μπορείτε να αφουγκράζεστε τις αλλαγές, που συντελούνται σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Αποδείξατε ότι μπορείτε να διαμορφώνετε την ατζέντα του μέλλοντος. Είναι η ώρα να δώσετε ακόμα πιο ηχηρή την απάντησή σας: Όχι στην ισοπεδωτική αμφισβήτηση των πάντων! Όχι στις λογικές απαξίωσης και μηδενισμού! Όχι σε καιροσκοπισμούς που πληγώνουν την πατρίδα μας!
Απαντήστε με αισιοδοξία. Απαντήστε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά: Ναι στις αρχές και τις αξίες που μας ενώνουν! Ναι στον αγώνα για τα κοινά μας ιδανικά! Ναι στην ελπίδα και το όραμα της νέας γενιάς!
Κρατήστε την ουσία της πολιτικής στο προσκήνιο.
- Αποδείξτε -όπως το κάνετε πάντα -τη συνέπεια και την ευθύνη, που χαρακτηρίζει τους νέους μας.
- Συστρατευτείτε -όπως πάντα- στη λύση των προβλημάτων, που βαραίνουν την καθημερινότητα των πολλών.
- Περιφρονήστε το λαϊκισμό, την ανευθυνότητα, τον φανατισμό και τις ακρότητες.
ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες,
Κρατήστε αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας. Τη φλόγα των κοινών μας αγώνων. Τη φλόγα που φωτίζει τα κοινά μας ιδανικά. Προχωράμε μαζί, για να πάμε τον τόπο μπροστά. Προχωράμε...
- αποφασισμένοι μπροστά στις αντιξοότητες.
- Δυναμικοί απέναντι στις προκλήσεις.
- Πρωτοπόροι στο δρόμο του μέλλοντος.
Εσείς είστε...
- η γενιά των νέων αγώνων.
- Η γενιά που επάξια κατακτά το μέλλον.
- Η γενιά που κερδίζει δύσκολες μάχες, δίκαιους αγώνες.
Απευθυνθείτε σ’ όλες τις νέες και όλους τους νέους μας. Χωρίς διακρίσεις. Χωρίς να ρωτάτε τι ψήφισαν. Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους. Οι λύσεις που προωθούμε είναι για όλους. Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε ακόμη πιο γερά τα θεμέλια της ελπίδας για τη νέα γενιά.
Ανοίξτε καινούρια δίκτυα επικοινωνίας με τις νέες και τους νέους του Απανταχού Ελληνισμού. Ανταλλάξτε απόψεις, ιδέες, προβληματισμούς…
- για τις προκλήσεις της νέας εποχής.
- Για τον Πολιτισμό μας.
- Για την Ελλάδα που αλλάζει.
Παλέψτε για ό,τι υπηρετεί τους Έλληνες, για ό,τι ενώνει τους Έλληνες. Παλέψτε για ό,τι προσθέτει δύναμη στην πατρίδα μας. Παλέψτε για τους απλούς ανθρώπους γύρω σας. Σας θέλουμε όπως πάντα στην πρώτη γραμμή. Προχωράμε μπροστά. Χωρίς συμβιβασμούς. Με βαθιά συναίσθηση ευθύνης, απέναντι σ’ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Προχωράμε μαζί. Αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμά μας. Προχωράμε με αισιοδοξία. Με σιγουριά για το μέλλον της πατρίδας μας.
Καλή δύναμη και να ‘στε καλά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε κίνηση – πρόκληση του Αλογοσκούφη αναφέρεται ο Guardian – Μήπως τους ανησυχήσαμε τζάμπα;

Κίνηση - πρόκληση του Αλογοσκούφη ---------
Η εγγύηση των καταθέσεων στην Ελλάδα βαθαίνει την οικονομική την οικονομική ρωγμή της ΕΕ γράφει ο Guardian.
---------
Tο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Απογευματινής» το έχουν δει;
.........
Europe's dispute over how to protect the banking sector from the financial crisis deepened yesterday when Greece joined Ireland in offering to guarantee savings in domestic banks.
George Alogoskoufis, the Greek finance minister, said deposits "in all banks that operate in Greece" would be "absolutely guaranteed".
...........
Η διαφωνία των Ευρωπαίων για το πώς θα προστατεύσουν τον τραπεζικό τομέα από την οικονομική κρίση έγινε πιο βαθιά χθες, όταν η Ελλάδα «συντρόφευσε» την Ιρλανδία στην προσφορά της να εγγυηθεί τις τραπεζικές της αποταμιεύσεις.
............
Ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, είπε ότι οι καταθέσεις «σε όλες τις τράπεζες που αναπτύσσουν δραστηριότητες στην Ελλάδα» θα είναι «απολύτως εγγυημένες», ανάμεσα στα σημάδια ότι οι αποταμιευτές γίνονταν ανήσυχοι.
.........
ΕΚ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πόσο εκτεθειμένες είναι οι τράπεζες της Ευρώπης, σύμφωνα με τον «Guardian»



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αθηναίος Φλωρίνης: Δεν παίρνω πίσω τίποτα από όσα είπα...

Επικοινωνώντας με συνεργάτη της εκπομπής μας δήλωσε σχετικά με τη σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αξία»: «Δεν παίρνω τίποτα από όσα είπα πίσω. Δε φοβήθηκα όταν ήμουν ιπτάμενος, τώρα θα φοβηθώ;».

Να σημειώσουμε πάντως ότι ο Αθηναίος Φλωρίνης είναι ζήτημα χρόνου να μην είναι πια βουλευτής.
Η απόφαση του εκλογοδικείου για την εκλογική του έδρα, η οποία ήταν σε εκκρεμότητα, έχει βγει και αναμένεται να καθαρογραφτεί.
……..
Διαβάστε και: Αθηναίος Φλωρίνης στην εφημερίδα «Αξία»: Αν έκρινα ότι αυτό ζητάει ο κόσμος, ναι, θα βοηθούσα τον πρωθυπουργό με την παραίτησή μου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όταν το σουβλάκι είχε τρεις δραχμές, η λεμονάδα δύο και το δολλάριο ήταν στις 30 δραχμές… Φωτογραφία


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Βιστωνίδα είναι λίμνη ή λιμνοθάλασσα; Δώρο στον κύριο Κολιούση το βιβλίο της Γεωγραφίας της Πέμπτης Δημοτικού για να μην τρέχει για αυτοψίες…

Μήνυμα αναγνώστη
.........
Αν η Βιστωνίδα είναι λιμνοθάλασσα, τι μαθαίναμε τόσα χρόνια στο σχολείο;
......... ...................
Διαβάστε και: Η Βιστωνίδα είναι λίμνη ή λιμνοθάλασσα;
.......















































Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αθηναίος Φλωρίνης στην εφημερίδα «Αξία»: Αν έκρινα ότι αυτό ζητάει ο κόσμος, ναι, θα βοηθούσα τον πρωθυπουργό

Αθηναίος Φλωρίνης στην εφημερίδα «Αξία»: Αν ήμουν καθαρός γιατί να παραιτηθώ; Από εκεί και πέρα, αν έκρινα όμως ότι αυτό ζητάει ο κόσμος, αυτό ζητάει η κοινή γνώμη, αυτό ζητούν οι συνάδελφοί μου, ναι, θα βοηθούσα τον πρωθυπουργό.
Θα το συζητούσα μαζί του και θα του έλεγα, αφού εγώ είμαι το μήλον της Έριδος, θα σας διευκολύνω. Και ο πρωθυπουργός από την πλευρά του γνωρίζει αν θα πρέπει να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις ή όχι.
............
Η εκλογική έδρα του Αθηναίου Φλωρίνη βρίσκεται σε εκκρεμότητα, έχει μετανιώσει, όπως δηλώνει στην εφημερίδα, που ασχολήθηκε με την πολιτική, οπότε...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αύξηση στην εγγύηση τραπεζικών καταθέσεων αλλά όχι στο 100% όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο υπουργός Οικονομίας

Η πλήρης δήλωση του υπουργού Οικονομίας στις 2 Οκτωβρίου: «Επισημαίνω για μια ακόμη φορά: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές και φερέγγυο. Και δηλώνω επιπλέον ότι οι καταθέσεις των πολιτών σε όλες τις τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι απολύτως εγγυημένες».

Η πραγματικότητα: Η κυβέρνηση έχει αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας αυξάνεται σε 30.000 ευρώ (από 20.000 ευρώ που ισχύει σήμερα) το όριο των καταθέσεων για το οποίο δίδεται εγγύηση του δημοσίου.

Εξηγήσεις Αλογοσκούφη: «Πολιτική η δέσμευσή μας»!!!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για να μην επαναληφθεί το λάθος εφαρμογής του ΕΚΑΣ

Μήνυμα αναγνώστη

.........
Για να μην επαναληφθεί το λάθος εφαρμογής του ΕΚΑΣ, το
Επίδομα Θέρμανσης, πρέπει να κυμαίνεται από 1 ΕΥΡΩ έως το όριο που θα αποφασιστεί.
Το ΠΛΑΦΟΝ που θα επιλεγεί ως όριο, για να είναι κάποιος δικαιούχος, να είναι παράλληλα και ΠΛΑΦΟΝ αθροίσματος, αποδοχών με το επίδομα.
Δηλαδή, το επίδομα να συμπληρώσει τις αποδοχές μέχρι το ΠΛΑΦΟΝ.

Έτσι κανείς δεν θα αδικηθεί ούτε ένα (1) ΕΥΡΩ


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...